|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV |
|
6 | 9,68% |
| Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV |
|
2 | 3,23% |
| Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
21 | 33,87% |
| Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV |
|
1 | 1,61% |
| Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
7 | 11,29% |
| Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
6 | 9,68% |
| Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
17 | 27,42% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV |
|
2 | 3,23% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 20
Cytat:
Nie wiem czy w 29 to nie za późno,ale może niech jakaś doświadczona mamuśka się wypowie. |
|
|
|
|
#1322 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Cytat:
Wiecie co, to ja Wam wrzucę zaraz kilka tekstów mojej Oli Ona czasem mówi takie rzeczy, że się w głowie nie mieści! A ja to zapisuję bo jest niesamowita Ma swój nieformalny fan club na fb ;pp
|
|
|
|
|
#1323 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
witam w słonecznym dniu nic tylko siąść nad notatkami i uczyć się do egzaminu![]() widziałyście tytuł wątku mamuś lipcowo- sierpniowych? Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16! maja dystans nie?
|
|
|
|
#1324 |
|
Rozeznanie
|
witam was...
wsumie to potrzebuje pomocy/rady...jakies sposobyna bolacy pecherz i potrzebe biegania siusiu co 5 min.nie wiem czy to malych juz tak sobie bryka i trampoline zrobil z mojego pecherza stad ciagle parcie(generalnie ruchy czuje glownie na samym dole,no ale chyba za lekki jeszcze jest,zeby to z jego powodu-20tc).nie mam problemu z zalatwianiem sie tylko troche zaczyna robic sie klopotliwe wyjscie gdzies:/ herbatka zurawinowa?pilam,ale moze za malo,bo jakichs wielkich eketow to nie bylo. moze za malo...no chyba,ze wlasnie macie jakies magiczne sposoby....no albo trzeba sie pogodzic z faktem,bo wsumie poczulam ostatnio,ze sie wyraznie rozrastam i wizualnie i brzuch tez ciagnal,wiec moze po porostu nie ma miejsca na ten pecherz
|
|
|
|
#1325 |
|
Zakorzenienie
|
haha dopiero teraz zobaczyłam
|
#1326 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1327 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
już sprawdziłam kiedy, jeśli nie czujesz pieczenia to raczej chodzi o to ze się rozrastasz, wkońcy mały nie jest taki mały i wygodnie siedzieć mu na pęcherzu
Edytowane przez 89Beatka Czas edycji: 2013-06-13 o 09:59 |
|
|
|
|
#1328 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41297827]Ja karmiłam 7m-cy. W 7 miesiącu córcia zaczęła źle sypiać i w sumie to całą noc była pod cyckiem. W końcu domyśliłam się, że ona ciągnie i ciągnie a tam mało co leci! Nie najadała się i płakała więc zakończyliśmy karmienie piersią i wszystko wróciło do normy. tylko jeszcze chwilę poszukiwaliśmy odpowiedniego smoka do butelki- bo to też okazało się nie takie proste. Takich ukośnych nie chciała, tylko takie podobne do sutka-okrągłe. Wiecie co, to ja Wam wrzucę zaraz kilka tekstów mojej Oli Ona czasem mówi takie rzeczy, że się w głowie nie mieści! A ja to zapisuję bo jest niesamowita Ma swój nieformalny fan club na fb ;pp[/QUOTE]czekamy na Olowe teksty w takim razie... a mam jeszcze takie pytanko,moze nie dyskretne torche-jak cos nie odpowiadaj,ale zastanawialo mnie jak to jest z tym pierwszym przystawienie do piersi.odrazu wiadomo intuicyjnie co i jak?bo wiem,ze sa filmiki pokazujace jak karmic,ale zastanawiam sie jak to w praktyce..troche chyba sie boje,ze nie bede umiala,maluch nie zalapie odrazu i poczuje sie jak zla matka wiadomo,ze ze wszystkim trzeba dojsc do wprawy,ale dlugo to trwalo np.u Ciebie?
|
|
|
|
|
#1329 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i lepiej wiedzieć ze to normalne niż coś innego, i może pij dalej ta herbetkę z żurawiny, zresztą widzę że jesteśmy prawie na tym samym etapie i ja też taka "rozciągnięta " teraz jestem
|
|
|
|
|
#1330 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1331 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1332 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale dzieki troche mnie uspokilyscie
|
|
|
|
|
#1333 |
|
Zadomowienie
|
Ale, zanim postawił taką "diagnozę" zlecił mi jednak dodatkowe badania moczu i wysłał na usg nerek "tak, dla pewności, choć dziecko ewidentnie na pęcherzu leży". No i jako, ze to było w porządku, potwierdziły się jego przypuszczenia.
|
|
|
|
#1334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak stan zapalny, to dużo pić + kwaśne ( kefiry..) i jeść żurawine, a przede wszystkim lekarz. Ja jakiś ydzień temu tez biegałam do kibleka co 5-10 minut dosłownie, nawet nie pijąc dużo.. i też podobno z rozrastania się tak sie dzieje bo nic mnie nie piekło nic nie bolało :P Dołączam do pytania ale mi się spać chce :ziewa: i kłuje mnie tam.......
|
|
#1335 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapytam się mojej ginki jaką SR poleca w Krk ![]() Cytat:
Kołyski mi się strasznie podobają, ale obawiam się, ze to będzie na chwilkę, a potem i tak trzeba będzie kupić łóżeczko A myślałam nad takim kojcem z dwoma kolkami, żebyśmy mogli w razie "w" przetransportować do naszej sypialni ![]() To super, będzie 1wsza mamusia, która będzie nam zdawać relacje ze SR ![]() Cytat:
Ojj zazdroszczę Wam tych wizyt, moja dopiero 21 czerwca :/ Już miesiąc nie widziałam mojej córeczki ![]() Cytat:
![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41283213]Właśnie tez tak myślę, już teraz zaczyna bawić się lalkami- dzidziami, karmi, przebiera, wozi w wózku i ciągle z czułością całuje mój brzuch, gładzi, mówi do brzucha: "halo, to ja twoja siostrzyczka". Aż mnie to rozczula [/QUOTE]Uroczą masz tą córeczkę ![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41283377]To ja zostałam przez otoczenie uznana za zimną matkę. Jestem z Olą niemal non stop od dnia jej urodzin, ale studiowałam jeszcze 2 lata po jej urodzeniu i musiałam ją zostawiać na kilka godzin gdy jechałam na uczelnię. Jak podrosła to też czasem ją zostawialiśmy na chwilkę, kilka godzin z babcią. Ale tylko, gdy musieliśmy. Ale najgorsze dla mojej teściowej było to, że jak skończyła 7 miesięcy to wyniosłam jej łóżeczko do 2 pokoju i nauczyłam samodzielnego zasypiania. Ale była afera... Że jestem wyrodną matką, że znęcam się nad dzieckiem. Babcia potrafiła wpaść w środku nocy do nas i złapać małą z łóżeczka na ręce i kołysać kolejne kilka godzin. Żeby nie było, że jestem taka okrutna: Ola nauczyła się usypiać kołysana w wózku, potem musieliśmy ją przekładać delikatnie do łóżeczka i niemal na czworaka wychodzić bo jak poczuła, że nie jest już w wózku to zaczynała się aria na nowo. I tak kołysałam czasem do 2 w nocy, a potem wymiotowałam ze zmęczenia. Sińce miałam do połowy policzków. Więc zastosowałam metodę nauki samodzielnego zasypiania i po 3 dniach Ola zasypiała sama bez płaczu, a po tygodniu już w swoim łóżeczku, szłam ją w nocy tam nakarmić butelką i spała dalej. A ja odżyłam i miałam siłę na zabawę i patrzenie na moje dziecko z miłością, a nie jak na wroga. Różne są te oblicza macierzyństwa ![]() Ale żeby nie było, że straszę- tych pięknych jest więcej [/QUOTE]A mnie się właśnie podoba takie podejście i je popieram - uczenie samodzielności od małego. Bo potem na krok Cię dziecko nie opuści i jesteś uwiązana. Mam koleżankę, która ma synka, który na krok jej nie opuszcza, nawet do kibelka sama iść nie może, bo ten od razu ryk, a spać? ona musi z nim zasypiać, bo inaczej nie zaśnie :/ a chłopak ma już 3 lata... Cytat:
![]() Cytat:
i udanej wizyty ![]() Cytat:
Oby już miedzy wami dobrze się układało, tego wam życzę i jak najmniej nieporozumień
|
|||||||
|
|
|
#1336 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Kobieta leżąca obok mnie miała problem, bardzo się denerwowała, jej dziecko strasznie płakało. Więc trzeba podejść do tego ze spokojem. Jesli nie wyjdzie za 1 razem to spróbować za chwilkę znowu, bez nerwów, płaczu. I trzeba pamiętać o zmienianiu piersi żeby nie zrobił się zastój. Ja już w domu karmiłam na leżąco, raz 1 raz 2 piersią, potem małą podnosiłam żeby się odbiło- nie można karmić na "śpiąco" bo dziecko może się zachłysnąć . Będzie dobrze )
|
|
|
|
|
#1337 |
|
Rozeznanie
|
wiec zrobie tak,kupie ten zuravit albo pociagne dalej herbatke,jak ze 2-3 dni nie bedzie poprawy chyba sie przejde wczesniej do lekarza,albo chociaz zadzwonie...bede spokojniejsza,ze nie zaniedbalam jesli jakas infekcja sie przyczepila,chociaz przy infekcjach to chyba jest jakies pieczenie(a u mnie tego nie ma)
|
|
|
|
#1338 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
poza tym mialaś trochę problemów z ciążą, to całkiem naturalne, że chcesz się oszczędzać i odpoczywaćCytat:
Peppermint zamiast tej herbatki możesz jeszcze spróbowac pogryzać po prostu owoce żurawiny, zawsze w nich więcej dobra, niż w herbatce, w której czasem ponad 50% to hibiskus ![]() a z karmieniem różnie bywa, nam się np. nie udało, mała się wypięła, chodziłyśmy nawet od poradni laktacyjnej, ale nie dało rady i tyle. lepiej się nie nastawić za bardzo Nemosek odleciałam- przeczytałam w Twoim pście cytat Agnieszki z wygrubionym tekstem o małym ptaszku z malej rączce i niechcący ominęłam wzrokiem Twoją odowiedź i cytat Agaczilii, przeczytałam od razu odpowiedź |
|||||
|
|
|
#1339 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz
Peppermint to raczej młode uciska na pecherz.
Karmienie jednym przychodzi łatwo, innym trudniej. Dużo prób i cierpliwości. Mi pierwszy raz dała polozna. 30 minut po cc. Inie słuchajcie, że dziecko ma jeść co 3h, każde ma swój rytm i musi wypracować odpowiednią ilość mleka. Jak woła co godzinę i ciągnie to znaczy że potrzebuje i juz. Rybko ja bym poszła. Obciążenie glukozą to bardzo ważne badanie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1340 |
|
Wtajemniczenie
|
A może ktoś korzystał jeszcze oprócz De z nosidełka? Chciałabym kupić i trochę się rozglądam, ale 400-500 zł mnie zabija, wiec może ktoś miał doświadczenia z czymś godnym polecenia tylko w cenie do przełknięcia?
|
|
|
|
#1341 |
|
Wtajemniczenie
|
kochane!!! jest problem
powtorzylam badania na tarczyce i nie wiem co myslec tak jak wam kiedys pisalam ze tsh mialam z miesiac temu3,66 tak mi kazali to powtorzyc i wczoraj robilam tsh mi wyszlo 2,40 za to ft 4 cos 0,79;/ nie wiem co myslec nie umiem za bardzo interpretowac a ta co odczytywala mi telaefonicznie mowi: noooo jeden masz dooobryyy a drugii nie zaa baaaardzo ledwo wyprosilam zeby mi wyniki przeczytala;/ masakra
|
#1342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1343 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41297827]Ja karmiłam 7m-cy. W 7 miesiącu córcia zaczęła źle sypiać i w sumie to całą noc była pod cyckiem. W końcu domyśliłam się, że ona ciągnie i ciągnie a tam mało co leci! Nie najadała się i płakała więc zakończyliśmy karmienie piersią i wszystko wróciło do normy. tylko jeszcze chwilę poszukiwaliśmy odpowiedniego smoka do butelki- bo to też okazało się nie takie proste. Takich ukośnych nie chciała, tylko takie podobne do sutka-okrągłe.
Wiecie co, to ja Wam wrzucę zaraz kilka tekstów mojej Oli Ona czasem mówi takie rzeczy, że się w głowie nie mieści! A ja to zapisuję bo jest niesamowita Ma swój nieformalny fan club na fb ;pp[/QUOTE]Wrzucaj pośmiejemy się ![]() Cytat:
Cytat:
Może wybierz się na badanie moczu.Też myślałam że mnie pęcherz boli ale nic nie piekło.Zrobiłam badanie ale okazało się że ok więc to rozciąganie było. Issia Ja dokładnie 36 dni ![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41298278]Ja miała cc więc nie dostałam Olci od razu tylko przynieśli ją dopiero po 12h, ja jeszcze wtedy nie mogłam wstać, usiąść. Na 2 dzień przyszła położna (chwała jej za to!), kazała mi usiąść prosto w krześle z podpórkami na ręce i ułożyć dziecko na rękach, wyjąć pierś i delikatnie pomuskać nią usta córci- od razu zaczęła otwierać buzię. Załapała niemal od razu. Kobieta leżąca obok mnie miała problem, bardzo się denerwowała, jej dziecko strasznie płakało. Więc trzeba podejść do tego ze spokojem. Jesli nie wyjdzie za 1 razem to spróbować za chwilkę znowu, bez nerwów, płaczu. I trzeba pamiętać o zmienianiu piersi żeby nie zrobił się zastój. Ja już w domu karmiłam na leżąco, raz 1 raz 2 piersią, potem małą podnosiłam żeby się odbiło- nie można karmić na "śpiąco" bo dziecko może się zachłysnąć . Będzie dobrze )[/QUOTE]No właśnie czy wystarczy cierpliwości i samozaparcia jak pojawią się problemy
|
||
|
|
|
#1344 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1345 |
|
Konto usunięte
|
Dobra, zawsze jęczę i marudzę to dziś na wesoło
Pokażę Wam co wymyśla moja 3latka ![]() To tylko kropla w morzu jej pomysłów i toku myślenia: 1. Babcia: "Olu idziesz do kościoła?" Ola: "nie" B: "ale dlaczego?" O: "bo jadę!" 2. Ola: "co to?" Tata: "ślimak" O: "a czemu on nie fruwa?" T: "bo chodzi" O: "no to gdzie ma nogi???" 3. Wieczorna modlitwa Oli przybiera od jakiegoś czasu taką formę: "[...] i Ducha Świntucha. Amen." 4. Niedziela Palmowa z Olą: w kościele, Ola wyciąga mi opakowanie po batoniku z torebki i krzyczy: "czemu zjadłaś mi batona?!". Jest niegrzeczna, tatuś na ucho szepcze jakieś pouczenia, Ola krzyczy: "nie!!! Ksiądz mnie nie zabierze!!". Ja mówię, że: "ciii, modlimy się", Ola krzyczy: "nie będę się modlić! nie chcę!". Wcześniej: "nie idźmy święcić palemki bo mi ksiądz psiknie wodą w oko". 5. Ja: "Olu! Nie wkładaj brudnych zabawek do buzi!", O: "Mamo! to czemu mi dajesz brudne zabawki??" 6. "Olu, gdzie się podziała moja grzeczna córeczka?", Ola: "poszła w pole i już nie wróci!" 7. Ola z dziecięcą komórką w ręku: "zadzwonię do mojego ojca, niech mi kupi lizaka, ale takiego kwiatuszka!". Kilka godzin wcześniej: ja:"Olu, tata będzie zły, że pomazałaś ściany", O:"nie będzie krzyczał, kocha mnie więc nie będzie zły". Niedzielny poranek z moją Olcią: "Mamo piękna jesteś i wiotka taka, iiii sandałyyyy, gładka taka, kocham cię wiesz, Amen" ![]() ![]()
|
|
|
|
#1346 |
|
Wtajemniczenie
|
teraz wychodzi ze tsh mam dobre a znow ft4 [co mi lekarz rodzinny zlecil,bo endo nawet nie kazal;//] zle?:/
|
#1347 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 20
Cytat:
Dziewczyny, dzięki za info o moczu, jakoś tak wyszło ze dziś pospałam dłużej, bez nocnego wstawania i miałam świeżutki pierwszy poranny mocz dla laboratorium
|
|
#1348 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz
Malinko no będzie pewnie trzeba brać hormony. Ale powinnaś wybrać się do endo.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj Ty Ty głodnemu chleb na myśliŚmieję się do monitora
|
|
|
|
|
#1350 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jutro mam zadzwonic do endo i powiem jej co i jak a w poniedzialek mam wizyte u ginekologa juz
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:50.

Ona czasem mówi takie rzeczy, że się w głowie nie mieści! A ja to zapisuję bo jest niesamowita
Ma swój nieformalny fan club na fb ;pp
witam w słonecznym dniu
haha dopiero teraz zobaczyłam 

i udanej wizyty 

głodnemu chleb na myśli