|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł części 17 Mam lipcowo- sierpniowych? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.17 ! |
|
0 | 0% |
| Lekki poród i po krzyku, mleko piję łyk po łyku- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Ciężki poród, ból i krzyki, mamy mleczka pierwsze łyki- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
1 | 1,56% |
| Rozpakowywanie rozpoczęte!-mamy lipcowo-sierpniowe 2013,cz.17! |
|
9 | 14,06% |
| Wiele bólu, łez i wzruszeń wynagrodzi nam maluszek-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
16 | 25,00% |
| Pierwsze maluszki już przywitane, a jeszcze nie wszystkie torby spakowane!-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Pierwsze maluszki oklaskujemy i w popłochu torby pakujemy-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
13 | 20,31% |
| Nasze dzieciaczki chcą być czerwcowe,bierze już nawet mamy lipcowe!-Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!-Mamusie VII-VIII 2013 cz.17! |
|
5 | 7,81% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#151 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
Cytat:
choc twierdze, że Tobie wyszło to lepiej
|
|
|
|
|
#152 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2
zagadaj do Iwony, może podzieli się z Tobą swoim szczytowaniem
w grupie raźniej
|
#153 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
Cytat:
nie ma mnie w pierwszej 20 :eekCytat:
Ja w poprzedniej ciazy okolo tego tygodnia potrafilam przejechac autokarem z UK do Pl - 20 h. A teraz z psem ledwo co dam rade wyjsc
|
|
#154 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2
Cytat:
|
|
|
|
|
#155 | |
|
Zadomowienie
|
Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16!
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#156 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41297805]u mojego dziecka to normalka
jak był dwa tygodnie z moją mamą nad jeziorem to słyszałam go może ze trzy razy... zwykle nie miał czasu rozmawiać ja się bardzo z tego cieszę, zresztą zawsze się cieszyłam jak zostawał np w nianią i guzik go obchodziło że wychodzę do pracy, taki luz na serduchu miałam wtedy ![]() Tweed - ciekawa muzyka, mój mąż kiedyś grał w trochę podobnym klimacie, ale bardziej funky ![]() i z tego co widzę, nie możesz rodzić ani dzisiaj ani w moje urodziny he he[/QUOTE]Mam nadzieje, że mój mały też będzie takim cygańskim dzieckiem, cobym go mogła co jakiś czas np. babci na weekend sprzedać ![]() Zdefiniowanie ich gatunku muzycznego jest co najmniej trudne, ale też mi parę kawałków wpada w ucho - ale tylko oczywiście z gitarą tż, bo na stronce są utwory jeszcze bez Oo, będę pamiętała o dniu Teso w takim razie ![]() A rodzić nie mogę ani dzisiaj, ani 21, ale później mam labę do września ![]() Cytat:
![]() Ja tylko wyskoczyłam na balkon pranie powiesić i już mi się w głowie zakręciło ![]() Ooo, robisz mi konkurencję? To pokazuj te swoje popakowane sukienusie![]() Cytat:
|
|
#157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak jest słoneczny dzień i ciśnienie na dworze wysokie albo idzie w góre to ja w środku czuję niepokoj i często dygoczę. A Franuś niech tylko spróbuje napyskować ... Mama tyle się namęczyła, że nie wolnooo
|
|
|
|
|
#159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciężko mi powiedzieć, musiałabyś spytać lekarza. Ja jednak na Twoim miejscu nie jechałabym skoro brzuszek Ci twardnieje, nie czujesz się na siłach. Weź Tż na rozmowę i mu to powiedź wprost.
|
|
|
|
|
#160 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, c
Dzień dobry i witam się w nowym wąteczku
Tytuł mnie zabiłNo nie mogę wariatki, pół nocy wątek wykańczały Wczoraj pół dnia nadrabiałam i dziś pewnie znów będę musiała jak wrócę. Szykuję się właśnie na ostatnią jazdę, a jutro EGZAMIN ![]() więc od jutra rana będę żebrać o kciuki![]() A dziś o 16.45 proszę o kciuki za wizytę ![]() Tymczasem, do napisania później Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#161 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Weź ze sobą małą butelkę wody.. gorąco chyba w całej Polsce, to żebyś miała coś na ochłodę, jakby się słabo robiło ![]() udało się ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja głosowałam za innym tytułem, ale cieszę się, że jednak ten przeszedł Chciałam już jakiś poważniejszy z porodami w tle..ale na to przyjdzie czas jak zresztą widać Cytat:
Cytat:
Nie chcąc czuć się gorsza napiszę swój plan :-rozwiesić Lolowe pranie (które już wstawiłam.. )-ogarnąć salon i kuchnię -umyć włosy i zrobić lekki makijaż ( -zrobić obiad (placki ziemniaczane z gulaszem z szynki wieprz. i pieczarkami..coś jakby placki po węgiersku.. grzyby pasują czy nie, to je chcę )-pójść do weterynarza po karmę dla kocura Na razie tyle.. brzmi nieźle jak na to patrzę ![]() Co do upałów to zaczynam je odczuwać w mieszkaniu.. rozpływam się
|
|||||
|
|
|
#162 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#163 |
|
Raczkowanie
|
Hej sloneczka
![]() Oj widze ze sie dzieje i z ciekawosci przeskoczylam juz do nastepnego nowiuskiego watku a w starym jeszcze 20 stron do czytania... Jeszcze nie ma zadnego dzidziusia chyba? Perse, cynamonowa trzymam za was kciuki i za wasze malenstwa. Ostatnio coraz czesciej mysle ze nie zdarze porobic tego wszystkiego co musze a czas goni.. Wozek jeszcze na strychu, lozeczko tez, ciuszki po Matim nie poprane bo pralka sie popsula Przewijak mam, wanienke mam niebieskie ale sa. Chcialabym kupic komode i nie wiem gdzie sie za tym wybrac. No i liste wyprawkowa musze przejzec i zaczac kupowac, ojej ojej jak ten czas leci ![]() A i chyba bedzie zmiana imienia u mojej niuni, bo nawet Mati mowi ze Maja mu sie obcykalo i chyba bedzie JUSTYNKA
|
#164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A zapomniałam się pochwalić, że mój mężu dostaje od lipca umowę o pracę i będzie mógł wziąć 2 tyg urlopu ojcowskiego jak człowiek (tzn. jak ojciec ) Do tej pory pracował na umowę-zlecenie i jedynie bezpłatny urlop wchodził w grę. |
|
|
|
|
#165 |
|
Zakorzenienie
|
jestem i ja, znalazłam Nas
![]() witam z rana |
|
|
|
#166 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
he he widzisz ja pod koniec 20 ale za to rano szczytowałam aaa i jakby jeszcze któraś miała wątpliwości odnośnie wieeelkiego rogala i jego różnych zastosowań to u nas idealnie się sprawdza podczas przytulanek
|
|
|
|
|
#167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#168 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze, nie wiedziałam, że tak ciężko zapisać się na usg dopplerowskie
Babeczka w rejestracji mnie zabiła proponując 25.06 (wtedy mam gina), ewentualnie lipiec! Żyły to by mi chyba do tego czasu wyskoczyły![]() ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- kallisto89 trzymamy kciuki za jutro!
|
#169 |
|
Raczkowanie
|
Mowilam mu zeby Sam jechal ale on nie chce mnie zostawiac samej bo jakby cos sie stalo to nikogo w poblizu nie ma. Wiekszosc Trasy to wlasnie autostrada a wiadomo ze teraz musze czesciej korzystac z toalety i jeszcze 3letnie dziecko ktore zawsze wymiotuje Podczas podrozy.
|
|
|
|
#170 |
|
Zakorzenienie
|
myślę, że mcdonalds będzie dobrym miejscem na grupowe szczytowanie
|
#171 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tzn. TŻ miał, bo ja wsunęłam placki ze śmietaną i cukrem ![]() Mi upał do mieszkania nie wchodzi Wszystko to zasługa bardzo grubych murów (powojskowy budynek). Są tak grube, że zasięg w telefonie mam jednokreskowy
|
||
|
|
|
#172 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z jajem ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#173 |
|
Raczkowanie
|
Witam się w nowym wąteczku!Tytuł dokładnie odzwierciedla to co myśle jak patrze w lustro ha ha!Zasuwacie tak,że już mam nie tylko problem z wbiciem się w rozmowy-ja już wogóle nie ogarniam!!Ale będę próbować!!!Trzeba być twardym!Niestety teraz muszę ruszyć ten mój zad gazeli ogarnąć mieszkanko i ugotować zupke kalafiorową. Może później znajde czasu żeby nadrobić coś ze starego wątku!Miłego dnia brzuchatki!Trzymam kciuki za wszystkie wizyty!Ja już za tydzień pooglądam tego mojego dzidziolka na wizycie!I mam nadzieje,że w końcu pokaże co ma tam między nóżkami!Choć coś zaczynam mieć przeczucie że będzie Lenka......No ale to się okaże....
|
#174 |
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41298549]OOOOOO załapałam się do pierwszej 20 !!!!! ale czad !!!!
he he widzisz ja pod koniec 20 ale za to rano szczytowałam [/QUOTE] Eno eno
|
|
|
|
#175 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie w mieszkaniu też zawsze chłodek, aż się zastanawiam czy skarpet na nogi nie założyć
|
|
|
|
#176 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tweed Ty też ![]() mmm.. będzie się działo ![]() Cytat:
za tydzień i szczęśliwe siódemki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz też mi w stópki tak chłodnawo |
|
|
|
|
#178 |
|
Zakorzenienie
|
En kochana, jak możesz dopisz mi wizytę na 2.07.
Zrezygnowałam z dziada ![]() Boże o jakim wy tu szczytowaniu piszecie Ja co najwyżej z tymi swoimi nogami mogę się na kłoding zdecydować i to chyba tylko weekendowo, bo wtedy tż jest w domu o normalnych porach
|
#179 |
|
Rozeznanie
|
Dzień Dobry!
Już laski spamujecie od rana? ![]() Miałam dzisiaj szalony sen, śniło mi się, że na jednej z głównych tras wyjazdowych z mojego miasta, na ulicy urodziłam pięciu ślicznych chłopców Boziu, jacy oni śliczni byli. Poród miałam w śnie idealny, nic nie bolało, dzieciaczki tylko ze mną wyskakiwali.
|
#180 |
|
Zakorzenienie
|
A jeszcze zapomniałam wam napisać, jaką ostatnio miałam radochę
Przestudiowałam wymiary małego z 25tc (z wypisu ze szpitala) i wyraźnie jest napisane, że jego kość udowa miałą wówczas 7cm - czyli w 25 tc odpowiadała wymiarom z 34 tc... co w wolnym tłumaczeniu oznacza, że mój syn będzie wysokim facetem po tatusiu! Nie powiem wizja tego, że Alek odziedziczyłby wzrost po mnie spędzała mi sen z powiek
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:50.

w grupie raźniej
nie ma mnie w pierwszej 20 :eek
jak był dwa tygodnie z moją mamą nad jeziorem to słyszałam go może ze trzy razy... zwykle nie miał czasu rozmawiać 
roleta pomalowana w roze, jak meble. Przy okazji zachlapalam na zloto podloge w kuchni i zapylilam zlotym pylem pol mieszkania, wiec od razu musialam realizowac punkt "ogolnie ogarnąć" - mopem z wrzatku
i zaraz lece zrobic zdjecia szafy Lilo 

ciężko mi powiedzieć, musiałabyś spytać lekarza. Ja jednak na Twoim miejscu nie jechałabym skoro brzuszek Ci twardnieje, nie czujesz się na siłach. Weź Tż na rozmowę i mu to powiedź wprost.

więc od jutra rana będę żebrać o kciuki
), gratuluje tygodni!!!