Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.5 - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-06-13, 13:43   #4321
mikados
Rozeznanie

Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.5

Cytat:
Napisane przez Wicked_Girl Pokaż wiadomość
Jedne z pytań zadane mi dzisiaj: Czy skończyłam studia dzienne?Na jakie j umowie byłam zatrudniona? Plus pokazać dyplom i wszystkie umowy. Jak dla mnie przesada
A po co pokazywac wcześniejsze umowy? Nawet by mi do głowy nie przyszło mieć je ze sobą na romowę i nigdy się z tym nie spotkałam, raz tylko zapytano mnie czy mam ze sobą swiadectwo pracy z poprzedniego miejsca ale nie było to wymagane bo chcieli tylko wiedzieć jaka była forma umowy i tyle.
mikados jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-13, 13:47   #4322
Dagusia18
Raczkowanie

Tajkuna - ok, wierzę na słowo, więc problem musi tkwić w Twoim CV, jeżeli chcesz ja bardzo chętnie pomogę Ci w jego napisaniu, wystarczy, że prześlesz mi swoją obecną cevałke na maila: dagmarawojcik@onet.eu
Jeżeli ktokolwiek inny byłby zainteresowany podrasowaniem CV to służę pomocą.
Dagusia18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-13, 13:48   #4323
tajkuna
BAN stały

Np agencja pracy, z której do mnie 2 tyg temu dzwonili i przeprowadzała babka rozmowę przez tel, dziś dała od nowa ogłoszenie, że szuka kogoś na to stanowisko, na które ja miałam rozmowę przez tel. Wcześniej ich ogłoszenie na tablica .pl było, dziś dali ogłoszenie na praca.pl
Ja też mogę znaleźć ogłoszenia do wielkich miast np wawa, wrocław i zarzucić komuś czemu jeszcze pracy nie ma
tajkuna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-13, 13:52   #4324
Wicked_Girl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tajkuna Pokaż wiadomość
Na te ogłoszenia, już dawno swoje CV powysyłam, Firma ecovital, co chwila szuka pracownika biurowego do rzeszowa i tarnowa, Zarówno tu i tu wysyłałam swoje CV ,ale na rozmowy mnie nie zapraszają. W zimie szukali pracownika biurowego i teraz szukają od nowa.
Na opiekunów klienta do banków itp setki razy wysyłałam CV i mnie wogóle na rozmowy nie zaprosili. Raptem raz byłam w Alior Banku na rozmowie, raz w kredytach- chwilówkach. Kredyty- chwilówki co chwila kogoś szukają. Od mojej rozmowy już setki razy dawali ogłoszenie, że kogoś szukają. W bankach np, patrzą na doświadczenie w sprzedaży, a ja go nie mam i nie zapraszają mnie na rozmowy. Tak samo Alior Bank co chwila daje ogłoszenie, że kogoś szuka.
Byłam na rozmowie, jedna wielka ściema!

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;41302005]cooooooooooooooooo?

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

o,to fajna praca[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez mikados Pokaż wiadomość
A po co pokazywac wcześniejsze umowy? Nawet by mi do głowy nie przyszło mieć je ze sobą na romowę i nigdy się z tym nie spotkałam, raz tylko zapytano mnie czy mam ze sobą swiadectwo pracy z poprzedniego miejsca ale nie było to wymagane bo chcieli tylko wiedzieć jaka była forma umowy i tyle.
Uprzedzono mnie żebym wzięła i tak zrobiłam..To 'tylko' praktyka, a nawet nie wiadomo czy mnie przyjmą. Nie zdziwiłoby mnie pokazanie takich dokumentów gdybym podpisywała umowę w nowej firmie

Edytowane przez Wicked_Girl
Czas edycji: 2013-06-13 o 13:53
Wicked_Girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-13, 13:53   #4325
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Dagusia18 Pokaż wiadomość
Tajkuna - ok, wierzę na słowo, więc problem musi tkwić w Twoim CV, jeżeli chcesz ja bardzo chętnie pomogę Ci w jego napisaniu, wystarczy, że prześlesz mi swoją obecną cevałke na maila: dagmarawojcik@onet.eu
hehe, wyręczasz mnie
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-13, 13:57   #4326
tajkuna
BAN stały

Cytat:
Ale ja mam identyczne CV jak dziewczyny tutaj prezentowały. Niestety u nas pracodawcy szukają osób z doświadczeniem i w tym tkwi problem. Jakiś czas temu jak byłam na rozmowie w banku lukas bank, to panowie prowadzący rekrutacje mi powiedzieli, że staże moje w dwóch bankach, to nie jest żadne doświadczenie. Wg nich staż, przygotowanie zawodowe to nie jest doświadczenie. Jak mnie zapytali czy mam doświadczenie w bankowości i odp, że tak, to panowie zaczęli sie śmiać ze mnie, że jakim prawem mówię, że mam doświadczenie, jak mam tylko staż , przygotowanie zawodowe i praktykę. Do tego w bankach, modna jest praktyka podkupywania pracowników z innych banków. Nie chcą osób bez doświadczenie w sprzedaży kredytów. Na każdej rozmowie w banku itp pierwsze pytanie było o doświadczenie w sprzedaży.

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Wicked_Girl Pokaż wiadomość
Byłam na rozmowie, jedna wielka ściema!
To oni na całą Polskę szukają. Jest też jedna firma na pracuj. pl , która już tak od roku szuka pracowników na całą Polskę. W nazwie mają about , całej nazwy nie pamiętam. Ostatnio na pracuj.pl bardzo często są rekrutacje ukryte, gdzie wogóle nazwy firmy nie ma.
Stary 2013-06-13, 13:59   #4327
Wicked_Girl
Zadomowienie

about you
Wicked_Girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-13, 14:00   #4328
Konto usunięte

właśnie odebrałam maila od koleżanki która pojechała w ciemno doUK. jest zadowolona z pracy, zarządza recepcją w hotelu! i mieszka w 6osób w mieszkaniu
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-13, 14:05   #4329
tajkuna
BAN stały

Co do Rossmana,( bo link do Rossamana się pojawił) to ja chyba już ze 30 razy CV do nich wysyłałam. Ale oni też patrzą chyba na doświadczenie, czy ma ktoś wykształcenie kosmetyczne czy sama już nie wiem na co. Nawet w formularzu rekrutacyjnym mają pytanie, czy posiada Pani/Pan doświadczenie w handlu oraz jak długo. Czyli jednym słowem chyba szukają osób z doświadczeniem w handlu, a nie z doświadczeniem w pracy w sekretariacie czy na świetlicy z dziećmi.
Stary 2013-06-13, 14:09   #4330
lazada
Zadomowienie

Cytat:
Ale ja mam identyczne CV jak dziewczyny tutaj prezentowały.
Może to też jest problem? Skoro nie masz doświadczenia to dobrze, żeby Twoje CV jakoś się wyróżniało wśród innych "na pierwszy rzut oka". Ja też chętnie pomogę, nie jestem w tej dziedzinie ekspertem, ale dużo czasu poświęciłam na dopracowanie mojego CV i LM, radziłam się też profesjonalistów i uważam nieskromnie, że teraz jest naprawdę dobre. Też mi się czasem wydawało, że moje CV jest ok i już nic się nie da ulepszyć, a inna osoba podsunęła mi jakiś pomysł, który okazał się bardzo trafny. Zawsze lepiej poznać opinie różnych osób
lazada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-13, 14:11   #4331
Trinette
Zakręcony Chochlik

Ja obstawiam, że musi być coś nie tak z CV/może zdjęciem (różne ludzie wklejają).

„Jeśli możesz sobie coś wymarzyć, możesz to zrobić”
Walt Disney

Trinette jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-13, 14:11   #4332
Dagusia18
Raczkowanie

Tajkuna - słuchaj ja Ci proponuje pomoc, to że dziewczyny tutaj mają jakieś tam CV, to nie znaczy, że Ty masz mieć takie same, przecież chodzi właśnie o indywidualne podejście do CV i dopasowanie go do konkretnego stanowiska, lub chociaż branży.
Masz w swoim CV profil zawodowy? Cel zawodowy? Włącz swoje CV i zobacz, co widzisz po otwarciu pliku, pracodawca zobaczy to samo, jeżeli na pierwszy rzut oka widzisz dane osobowe i kawałek wykształcenia (tak jak u większości osób), to ja się wcale nie dziwie, że Ty pracy dostać nie możesz. CV to Twoja wizytówka, Twój profil zawodowy musi jak najbardziej pokrywać się z wymaganiami pracodawcy. Nie patrz nawet na wzory w internecie, bo to jest szablonowe tworzenie CV, a przecież nie o to chodzi.
Decyzja należy do Ciebie, ja Ci oferuję pomoc, skończyłam 2 kursy na specjalistę ds. rekrutacji, odbyłam kilku miesięczne praktyki w firmie rekrutacyjnej i przez rok pracowałam jako kadrowa, więc odpicuje Ci tak CV, że nawet się nie obejrzysz, a będziesz śmigać na 3 rozmowy w tygodniu tak jak ja. Na tym etapie jestem Ci w stanie pomóc, więc po prostu tą pomoc przyjmij, jeżeli na prawdę chcesz znaleźć pracę - a chyba chcesz, prawda?
Stary 2013-06-13, 14:14   #4333
tajkuna
BAN stały

Co banków itp, to jeszcze skok mi się przypomniał. W tamtym roku byłam w skoku na rozmowie, a jakiś czas temu widziałam od nowa ogłoszenie do tego skoku. Jeszcze play mi sie przypomniał, też byłam u nich na rozmowie i jakiś czas temu widziałam ogłoszenie do nich. W bankach przypuszczam, że jest tak, że jak kogoś zatrudnią a ten ktoś nie wykona planu sprzedażowego, to go zwalniają i szukają następnego.
Co do rozmowy w play, pani mi sie na rozmowie zapytał, skoro mam dwa kursy z księgowości to czemu szukam pracy u nich a nie w księgowości.
Stary 2013-06-13, 14:18   #4334
Trinette
Zakręcony Chochlik

Cytat:
Co do rozmowy w play, pani mi sie na rozmowie zapytał, skoro mam dwa kursy z księgowości to czemu szukam pracy u nich a nie w księgowości.
Zadał Ci bardzo dobre pytanie. CV też się dostosowuje pod konkretne stanowisko.

Walt Disney

Stary 2013-06-13, 14:28   #4335
tajkuna
BAN stały

Tylko mi się wydaję, że jak szukają osobę do banku z doświadczeniem w sprzedaży czy do rossamana z doświadczeniem w handlu, to nawet najpiękniejsze CV nie pomoże. Bo jak chcą z doświadczeniem, to nieszablonowe CV tego nie zmieni. Np na księgową nie liczy się unowocześnione CV, ale czy ma się doświadczenie jako księgowa, Pracodawca tylko na doświadczenie patrzy.
Kiedyś widziałam do spożywczego bodajże do Rzeszowa, gdzie było napisane doświadczenie w handlu. Nie raz już sie spotkałam z ogłoszeniami, że nawet do spożywczaka chcą doświadczenie.

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Trinette Pokaż wiadomość
Zadał Ci bardzo dobre pytanie. CV też się dostosowuje pod konkretne stanowisko.
Ale to źle , że człowiek robi kursy na bezrobociu. Fakt, że nie wszyscy pracodawcy zdają sobie sprawę z tego, jak ciężko jest o pracę i że nawet kursy dziś nic nie znaczą, tylko zadają takie pytania.

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

Do tego pracodawcy szukają oszczędności, u mnie na osiedlu w sklepie spożywczym nie przedłużył właściciel umowy jednej z dziewczyn , a na to miejsce wziął sobie stażystę. Swego czasu byłam się nawet o prace pytać w tym sklepie, jak wisiało ogłoszenie do nich. Ale kierowniczka powiedziała, że wolą osoby po zawodówce i taka przyjęli. A , że robiły tam dziewczyny dwie ode mnie z osiedla, to wiedziały, że studia mam i się nie dało tego faktu ukryć.
Stary 2013-06-13, 14:28   #4336
Konto usunięte

Cytat:
Ale to źle , że człowiek robi kursy na bezrobociu. Fakt, że nie wszyscy pracodawcy zdają sobie sprawę z tego, jak ciężko jest o pracę i że nawet kursy dziś nic nie znaczą, tylko zadają takie pytania.

dobrze,że robi,ale czasem coś trzeba dodać,a coś usunąć-zależy jakie stanowisko!
Stary 2013-06-13, 14:30   #4337
Dagusia18
Raczkowanie

tajkuna - to niech Ci się przestanie wydawać, w Twoim przypadku trzeba po prostu zrobić coś by podkreślić Twoje zalety i doświadczenie tak by odpowiadało oczekiwaniom pracodawcy.
Zadałam Ci pytanie, masz profil zawodowy i cel zawodowy w CV? Co widzisz jak włączasz plik CV (bez zjeżdżania w dół)?
Na prawdę będziesz się cały czas upierać przy swoim? Z takim nastawieniem to pracy nie znajdziesz, musisz się trochę wysilić, a właściwie nie musisz bo ja Ci oferuję pomoc. Kurczę za stworzenie profesjonalnego CV musiałabyś nie mało zapłacić, a Ty gardzisz moją darmową pomocą...
Stary 2013-06-13, 14:30   #4338
Trinette
Zakręcony Chochlik

Cytat:
Jeżeli większość wiadomości z CV sugeruje zainteresowanie księgowością, to pracodawca może pomyśleć, że przy pierwszej lepszej okazji odejdziesz i nie warto w Ciebie inwestować. Proste i logiczne.

Walt Disney

Stary 2013-06-13, 14:36   #4339
pulinaj
Rozeznanie

O tak! Eco Vital szuka pracowników już od stycznia. I About You także. Początkowo wysłałam aplikację na pracownika biurowego i nawet zaprosili mnie na rozmowę, ale dałam sobie spokój, bo zorientowałam się, że to ściema.
Zastanawiam się ile z tych ogłoszeń jest fikcyjnych? Ile ogłoszeń jest po to, aby wyłudzić dane osobowe? No kurde, wczoraj dzwoniła babka i proponowała zakup maszynek do golenia...Skąd mają mój numer? I te telefony z banków...Strach pomyśleć, gdzie te CV idą.

Tajkuna! Ja jestem spokojną osobą, dopóki się nie zdenerwuję. W sumie po części Cię rozumiałam do tej pory, ale każdą próbę doradzenia i pomocy odrzucasz. Zawsze masz jakiś argument. Dziewczyny proponują podrasowanie CV i ja na przykład chętnie korzystam, ale Ty nieeee, bo coś tam. Boisz się, że Twoje dane osobowe ktoś dojrzy? Jak pisałam wyżej, Twoje CV i tak dostało się już w różne ręce podejrzewam, więc nie bój się, dziewczyny nie będą Cię nachodzić i nękać telefonami Ja uczyłam się pisać CV w szkole średniej, czyli jakieś 8 lat temu. To co jest w necie nie zawsze mnie przekonuje. I potrafię się przyznać: nie umiem napisać dobrego CV.

Edytowane przez pulinaj
Czas edycji: 2013-06-13 o 14:50
pulinaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-13, 14:37   #4340
Trinette
Zakręcony Chochlik

Cytat:
tajkuna - to niech Ci się przestanie wydawać, w Twoim przypadku trzeba po prostu zrobić coś by podkreślić Twoje zalety i doświadczenie tak by odpowiadało oczekiwaniom pracodawcy.
Zadałam Ci pytanie, masz profil zawodowy i cel zawodowy w CV? Co widzisz jak włączasz plik CV (bez zjeżdżania w dół)?
Na prawdę będziesz się cały czas upierać przy swoim? Z takim nastawieniem to pracy nie znajdziesz, musisz się trochę wysilić, a właściwie nie musisz bo ja Ci oferuję pomoc. Kurczę za stworzenie profesjonalnego CV musiałabyś nie mało zapłacić, a Ty gardzisz moją darmową pomocą...
Daga ja z chęcią z Tobą porozmawiam. Nie rozumiem po co załączać cel i profil zawodowy w CV, bo to jest jedynie jego podsumowanie. Mi na chwilę obecną zabierałby wolne miejsce, gdyż CV mam na 2 strony.

Walt Disney

Stary 2013-06-13, 14:39   #4341
lazada
Zadomowienie

Cytat:
Tylko mi się wydaję, że jak szukają osobę do banku z doświadczeniem w sprzedaży czy do rossamana z doświadczeniem w handlu, to nawet najpiękniejsze CV nie pomoże. Bo jak chcą z doświadczeniem, to nieszablonowe CV tego nie zmieni. Np na księgową nie liczy się unowocześnione CV, ale czy ma się doświadczenie jako księgowa, Pracodawca tylko na doświadczenie patrzy.
Tajkuna Ty nas tu wszystkie wykończysz Podobno jednym z Twoich większych problemów jest brak pieniędzy. Dagusia18 proponuje Ci pomoc za darmo w przygotowaniu profesjonalnego CV, za co normalnie zapłaciłabyś pewnie ok. 70-100 zł. Ale Ty nie chcesz, bo przecież Ty wiesz najlepiej, że Tobie to i tak nic nie da. Wykorzystałaś w ogóle jakąkolwiek szanse jaka pojawiła się w Twoim życiu? Myślę, że na dzień dobry kopiesz ją w dupe i idziesz dalej. A nie, sorki, stoisz w miejscu, to szansa przechodzi obok Ciebie.
lazada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-13, 14:40   #4342
mikados
Rozeznanie

Cytat:
Nie trudź się bo tajkunie od dawna jest proponowana pomoc na watku ale ją ignoruje lekceważąc i atakując przy tym osoby, które chcą pomóc.
Stary 2013-06-13, 14:45   #4343
tajkuna
BAN stały

Cytat:
Napisane przez pulinaj Pokaż wiadomość
Zastanawiam się ile z tych ogłoszeń jest fikcyjnych? Ile ogłoszeń jest po to, aby wyłudzić dane osobowe? No kurde, wczoraj dzwoniła babka i proponowała zakup maszynek do golenia...Skąd mają mój numer? I te telefony z banków...Strach pomyśleć, gdzie te CV idą.
Do mnie też dzwonili raz i proponowali zakup maszynek do golenia, a raz mi proponowali zakup majtek. Raz jak wysłałam CV do plusa, zaraz potem dzwonili do mnie i proponowali mi przejście do plusa, jestem w innej sieci niż plus.
Widziałam teraz ogłoszenie na pracownika biurowego, gdzie w wymogach była dyspozycyjność w godzinach nocnych i napisane było, ze praca jest w godzinach od 16- do 8 rano. Ciekawe jaki zakres obowiązków by miał taki pracownik . Może to chodzi o osobistą asystentkę.
CV mam na 1,5 strony , gdybym jeszcze cel zawodowy tam wpisywała itp to nikomu by sie tak długiego CV czytać nie chciało. Na kursie jak aktywnie szukać pracy pani z up prowadząca ten kurs, twierdziła, że CV powinno być na 1 stronę, z czym się nie zgodzę wogóle.

Edytowane przez tajkuna
Czas edycji: 2013-06-13 o 14:51
Stary 2013-06-13, 14:49   #4344
Dagusia18
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Trinette Pokaż wiadomość
Daga ja z chęcią z Tobą porozmawiam. Nie rozumiem po co załączać cel i profil zawodowy w CV, bo to jest jedynie jego podsumowanie. Mi na chwilę obecną zabierałby wolne miejsce, gdyż CV mam na 2 strony.
To ja Ci odpowiem po co - po to by dostać pracę... ??

Profil zawodowy jest właśnie po to by zebrać wszystkie poukrywane u dołu informacje w Twoim CV, skrócić je w jedną zwartą całość i zamieścić na początku CV po to by pracodawca otwierając dokument miał od razu ifo które go najbardziej interesuje, inaczej musi np. odszukiwać ile na jakim stanowisku pracowałaś, czy znasz jakiś program itd, zamiast tego lepiej na samej górze napisać np "3-letnie doświadczenie w administracji biurowej" i już wszystko jest jasne, bo powiedzmy, że pracodawca szuka osoby z min 2 letnim doświadczeniem biurowej. Pamiętaj, że do rekrutera wpływa czasami po 200 CV i jemu zależy na tym by szybko sprawdzić, czy posiadasz to na czym mu zależy.
Stary 2013-06-13, 14:52   #4345
Trinette
Zakręcony Chochlik

Cytat:
Bez nerwów Pytam z ciekawości. Moje CV tego nie posiada a pracę mam i nawet zmieniam
Cytat:
Profil zawodowy jest właśnie po to by zebrać wszystkie poukrywane u dołu informacje w Twoim CV, skrócić je w jedną zwartą całość i zamieścić na początku CV po to by pracodawca otwierając dokument miał od razu ifo które go najbardziej interesuje, inaczej musi np. odszukiwać ile na jakim stanowisku pracowałaś, czy znasz jakiś program itd, zamiast tego lepiej na samej górze napisać np "3-letnie doświadczenie w administracji biurowej" i już wszystko jest jasne, bo powiedzmy, że pracodawca szuka osoby z min 2 letnim doświadczeniem biurowej. Pamiętaj, że do rekrutera wpływa czasami po 200 CV i jemu zależy na tym by szybko sprawdzić, czy posiadasz to na czym mu zależy.
Przemyślę czy zastosować (o ile się zmieści)

Walt Disney

Stary 2013-06-13, 14:54   #4346
Dagusia18
Raczkowanie

Cytat:
Do mnie też dzwonili raz i proponowali zakup maszynek do golenia, a raz mi proponowali zakup majtek. Raz jak wysłałam CV do plusa, zaraz potem dzwonili do mnie i proponowali mi przejście do plusa, jestem w innej sieci niż plus.
Widziałam teraz ogłoszenie na pracownika biurowego, gdzie w wymogach była dyspozycyjność w godzinach nocnych i napisane było, ze praca jest w godzinach od 16- do 8 rano. Ciekawe jaki zakres obowiązków by miał taki pracownik . Może to chodzi o osobistą asystentkę.
CV mam na 1,5 strony , gdybym jeszcze cel zawodowy tam wpisywała itp to nikomu by sie tak długiego CV czytać nie chciało. Na kursie jak aktywnie szukać pracy pani z up prowadząca ten kurs, twierdziła, że CV powinno być na 1 stronę, z czym się nie zgodzę wogóle.
Zamiast biadolić o maszynkach do golenia, to się dziewczyno ogarnij i prześlij mi to swoje CV, bo kolejny raz nie będę Cię o to prosić.
Ja mam CV na 2 strony z profilem zawodowym i cały czas chodzę na rozmowy, czy Ty w ogóle rozumiesz coś z tego co piszę, czy używam dla Ciebie niezrozumiałego języki, bo serio ja już nie ogarniam

P.s. Pani z up nie ogarnia tematu, już dawno obalono mit w strony.
Stary 2013-06-13, 15:02   #4347
Konto usunięte

Cytat:

dla mnie to jest zbędne. nie mam tego w swoim cv i jakoś nie miałam nigdy problemów z pracą. i też jakoś osobiście tego nie lubię.

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

Cytat:
Zamiast biadolić o maszynkach do golenia, to się dziewczyno ogarnij i prześlij mi to swoje CV, bo kolejny raz nie będę Cię o to prosić.
Ja mam CV na 2 strony z profilem zawodowym i cały czas chodzę na rozmowy, czy Ty w ogóle rozumiesz coś z tego co piszę, czy używam dla Ciebie niezrozumiałego języki, bo serio ja już nie ogarniam

Dagusia weź na wstrzymanie...

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

Cytat:
.
tu się nie zgodzę-długość CV powinna być adekwatna do ilości stażu pracy. nie wyobrażam sobie upchnięcia 5 stanowisk na jednej stronie po 15 latach pracy, no chyba, że bez wpisania obowiązków.
Stary 2013-06-13, 15:08   #4348
mikados
Rozeznanie

Cytat:
. Na kursie jak aktywnie szukać pracy pani z up prowadząca ten kurs, twierdziła, że CV powinno być na 1 stronę, z czym się nie zgodzę wogóle.
Stary mit i tyle, jeśli ktoś ma duże doświadczenie to nie ma sensu upychac wszytkiego na 1 stronie.
Stary 2013-06-13, 15:18   #4349
pulinaj
Rozeznanie

Jestem dziś nader aktywna na forum

Jakiś czas temu byłam na rozmowie kwalifikacyjnej (pośrednik pracy). Niestety nie przeszłam do drugiego etapu. Wybrali podobno 5 osób na dwutygodniowe bezpłatne szkolenie (tak naprawdę normalna praca) i spośród nich po tym szkoleniu mieli wybrać jednego "szczęśliwca", który miał zostać zatrudniony. A dziś co ja pacze? Znowu się ogłaszają. Czyli albo ktoś zrezygnował, albo po prostu wykorzystali ludzi jako darmową siłę roboczą i szukają kolejnych naiwnych.
Stary 2013-06-13, 15:21   #4350
tajkuna
BAN stały

Cytat:

Tylko ja swoich danych , czy nazw miejsc pracy nie zamierzam rozsyłać po necie nikomu Nie znam ciebie i nie zamierzam swoich danych nikomu ujawniać Ogłoszeń jest mało, po za tymi co wymieniłaś innych nie ma. Znaczy jest jedno ogłoszenie na specjalistę ds. Administracyjnych na podkarapacie ,ale z minimum 10 letnim doświadczeniem .
W tamtym roku zapraszali mnie na rozmowy, jak tylko jakieś ogłoszenie do Krosna sie pojawiło, więc CV mam dobre. Byłam na kilku rozmowach w Krośnie, zaczynając od Aliora itp, ale nic nie wyszło.

Edytowane przez tajkuna
Czas edycji: 2013-06-13 o 15:23
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości