Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16! - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł części 17 Mam lipcowo- sierpniowych?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.17 ! 0 0%
Lekki poród i po krzyku, mleko piję łyk po łyku- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! 6 9,38%
Ciężki poród, ból i krzyki, mamy mleczka pierwsze łyki- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! 1 1,56%
Rozpakowywanie rozpoczęte!-mamy lipcowo-sierpniowe 2013,cz.17! 9 14,06%
Wiele bólu, łez i wzruszeń wynagrodzi nam maluszek-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! 4 6,25%
Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! 16 25,00%
Pierwsze maluszki już przywitane, a jeszcze nie wszystkie torby spakowane!-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! 4 6,25%
Pierwsze maluszki oklaskujemy i w popłochu torby pakujemy-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! 13 20,31%
Nasze dzieciaczki chcą być czerwcowe,bierze już nawet mamy lipcowe!-Mamy VII-VIII 2013, cz.17! 6 9,38%
Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!-Mamusie VII-VIII 2013 cz.17! 5 7,81%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-13, 13:57   #331
Neni1984
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2

No i wyeksmitowałam TŻ i siebie do drugiego pokoju i zaczęłam układać rzeczy Małego w komodzie
No ale trochę się załamałam, bo już niewiele miejsca w niej zostało,a dopiero zapakowałam tam pierwsze pranie...
Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
Jak nie pozwoliliśmy Wojtkowi zostać na placu zabaw chociaż bardzo chciał to zanosząc się płaczem skomentował "głupie rodzice", tak w ramach wdzięczności za trud wychowawczy
Ooo to Twój synek dogadałby się z moim TŻ, bo jak mu coś nie pasi to mówi "Głupia żona ..."
Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Hej kurczaki dwupaki

My juz po wizycie:
-szyjka zamknięta
-zmieniła się troche
-nadżerka sie uspokoiła
-Wody wporzo,łozysko tez
-brzuch obnizony
-bóle brzucha i krzyza przepowiadają poród
-moze za tydzien dwa cos ruszy........ok 27 czerwca ginek +/- obstawia
-mam wytrzymac jeszcze tydzien a potem rodzic ale teraz poki co jeszcze lajtowo życ i duuuzo odpoczywac
-Laura rośnie i mamy ukonczony 37tc a ona ma wymiary na 36.5 wiec jest ok
Eeee no to dobre wieści
Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Wywolalam wilka z lasu tymi ciężarkami o których Wam pisałam
Tż ubrał się na spotkanie z moim ginekologiem w strój pt:
- krótkie spodenki Nike'a(no dobra, nosi je na codzien więc nic strasznego- firmę dopisałam żebyscie nie myślały że to super eleganckie bermudy )
- koszulkę białą z napisem "KLATA, PLECY, BARKI- OD TEGO SĄ CIĘŻARKI, WIESZ"? (kupił sobie ją ostatnio i uważa, że jest mega za*ebista )
i czapkę z daszkiem.

ale wiocha
E -taka mała wioseczka
Cytat:

A LAura właśnie prowadzi polityke: po pęcherzu mamy skaczę.....
Mój też. I jeszcze wymachy: rączka, nóżka, obie nóżki, pajacyk
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41300683]Hej. U nas ok, Mały był wczoraj leniwy, ale tu jest taki gorac, że tak to na nas kiepsko działa.. ją dzisiaj miała mega migrene.. ktg wczorajsze wyszło bardzo spokojne, dzisiaj już lepsze. Miała też usg, główką już jest tylko 2,5 tygodnia do tylu, całą reszta niecałe 2 tygodnie,waga 2013 lub 2200 g przepływy ok, tylko wód malutko. No ale pije ile mogę, po 3 l dziennie. Doktor mówił że nie mam sie martwić bo nie ma dramatu, że są dzieci, które sie rodzą w 40 tc 2,5 kg i 4 kg i to i to jest ok. Że jakby sie coś działo, to cc, ale na razie nie ma o tym mowy. Mam leżeć i obserwacja.
Witam sie w nowym wątku

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

To ma bardzo dobrą wagę Arturek
Mój miał przedwczoraj 2300

Odzywaj się więcej

No i znów mam dziś na obiad placki ziemniaczane z sosem... Głupi mąż sobie zażyczył
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-13, 13:58   #332
magolina
Wtajemniczenie

Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Ja nadaje z pracy. Leci jakoś szybko dzisiaj. Mam problem, bo klienci sie dowiedzieli że jeszcze tydzień i na rok znikam z firmy i mi przynoszą czekolady i bomboniery zażerła bym wszystko ale przez te mende cukrzycę musze wszystko oddać grzecznie TZ. On mówi ze sie poświęci i zje
Możesz mi podesłać ze dwie dobre bomboniery, nie obrażę się

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
A i kupiłam 2 paczki pampersów PAMPERS 3-6 kg 72 szt za 39,99 jedna i do tego 2 paczki chusteczek Pampers po 4,99
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-13, 14:04   #333
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,

bierzecie do szpitala becik/rozek??

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-13, 14:06   #334
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Ech... mój brat był przenoszony i przez to też nie było za ciekawie jak się urodził z przerośniętą grasicą Coś się obawiam, że odziedziczyłam tendencję po mamusi i czeka mnie poród w 43 tygodniu
Chytnie Cię Margoś nawet nie wiesz kiedy nie przenosisz.
Ja też bym nie chciała rodzic po terminie najlepiej tak po skończonym 38 tc

Cytat:
Napisane przez Charlize89 Pokaż wiadomość
http://kobieta.wp.pl/kat,65524,title...?ticaid=110c2d

Matko! Szok! Co ona okresu nie miała? Science fiction
Niezła faza. Ale jest w tym artykule sposób na wywołanie porodu - dwie godziny biegania przygotowujące do maratonu

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
No i wyeksmitowałam TŻ i siebie do drugiego pokoju i zaczęłam układać rzeczy Małego w komodzie
Stary 2013-06-13, 14:06   #335
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
Ja nie, ale w razie w tż doniesie

A teraz uciekam, miłego dnia
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-13, 14:08   #336
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
DZIEWCZYNY DOSTAŁAM SMSA OD CYNAMONKOWEJ!!!!!! DAJĘ NA CZERWONO BO DUŻO Z NAS SIĘ MARTWIŁO!!!
O rety rety!!
Nie wiedziałam skąd zacząć czytać
Od początku!! Od środka!! Potem zaczęłam szukać słowa-klucz "urodziłam"...
Cytat:
Napisane przez Niunia20 Pokaż wiadomość
babeczka od której kupiliśmy łóżeczko uznała reklamacje dzisiaj wysłąłąm jej zdjęcia teraz musi uznać ją producent i we wtorek mam nowy bok i możemy je składać
Super
Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość

Neni
melduję, że jednak pospałam dzisiaj, udało się
No to super, mi też się nawet udało

Ciągle zapominam-gratki dla Twojego TŻ!!!
Cytat:
Ale...
Szłam sobie z Sierścią na spacerku i z naprzeciwka szła sobie taka Babcia
Ona się gapiła na mnie, ja na nią no i się do niej uśmiecham, bo dziś w końcu taki ładny dzień
I jak zrównałyśmy się na wysokości ramion to Babcia rzuciła tekstem
"Chodzi TO takie bezwstydne z brzuchem"...
Jak moją Babcie Kocham myślałam, że się tam na tym spacerniaku zesikam ze śmiechu

Co za babsztyl
Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Na spacerek ty bezwstydnico !! Do lasu co najwyżej, żeby ludzi nie gorszyć!!

Cytat:
Ech... mój brat był przenoszony i przez to też nie było za ciekawie jak się urodził z przerośniętą grasicą Coś się obawiam, że odziedziczyłam tendencję po mamusi i czeka mnie poród w 43 tygodniu
I ja! I ja też urodzona w 43 tygodniu Myślicie, że coś to dla mnie oznacza?
Cytat:
Nie, nie mam takich urządzeń nawet.

Idę smażyć placki.

Edytowane przez Neni1984
Czas edycji: 2013-06-13 o 14:10
Stary 2013-06-13, 14:12   #337
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
nie
Stary 2013-06-13, 14:13   #338
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
A masz już jakiś wózek upatrzony???

En wpisz mi wizytę na 25.06 OK????
Mam, ale nie jestem pewna na 100% Muszę mieć natchnienie
Czaję się póki co na Navingtona cadeta, bo spełnia część moich oczekiwań
Ale wpadł mi ostatniow oko Roan marita, też fajny, nieco tańszy, ale nie ma skrętnych kół, jest cięższy i nie ma regulowanej rączki także nie wiem
Stary 2013-06-13, 14:13   #339
magolina
Wtajemniczenie

Idę robić sosik do spagetti
Stary 2013-06-13, 14:14   #340
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Nie wiem czy to pogoda czy co ale kolejny dzien niewiele we mnie energii i spać mi się chce... miałam sobie poczytać o karmieniu i porodzie z "W oczekiwaniu na dziecko" i padłam...

Cytat:
Jak nie pozwoliliśmy Wojtkowi zostać na placu zabaw chociaż bardzo chciał to zanosząc się płaczem skomentował "głupie rodzice", tak w ramach wdzięczności za trud wychowawczy

Teso- ale mi klimaty zapodałaś tym linkiem

http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=...g&feature=fvwp

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

http://www.youtube.com/watch?v=L03JVPaZpyc

wooooo klimaty tutaj wakacyjno letnie :PPP
A Wojtuś - widzę że jak mój duży mąż Wojtuś - słodziak, ale jak mu się coś nie podoba to od razu wiadomo.

Cytat:
Hej kurczaki dwupaki

My juz po wizycie:
-szyjka zamknięta
-zmieniła się troche
-nadżerka sie uspokoiła
-Wody wporzo,łozysko tez
-brzuch obnizony
-mam wytrzymac jeszcze tydzien a potem rodzic ale teraz poki co jeszcze lajtowo życ i duuuzo odpoczywac
Brawa! czyli też już lada moment...

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41300683]Hej. U nas ok, Mały był wczoraj leniwy, ale tu jest taki gorac, że tak to na nas kiepsko działa.. ją dzisiaj miała mega migrene.. ktg wczorajsze wyszło bardzo spokojne, dzisiaj już lepsze. Miała też usg, główką już jest tylko 2,5 tygodnia do tylu, całą reszta niecałe 2 tygodnie,waga 2013 lub 2200 g przepływy ok, tylko wód malutko. No ale pije ile mogę, po 3 l dziennie. Doktor mówił że nie mam sie martwić bo nie ma dramatu, że są dzieci, które sie rodzą w 40 tc 2,5 kg i 4 kg i to i to jest ok. Że jakby sie coś działo, to cc, ale na razie nie ma o tym mowy. Mam leżeć i obserwacja.
Witam sie w nowym wątku

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

ae łądnie rośnie kochana))

Cytat:
DZIEWCZYNY DOSTAŁAM SMSA OD CYNAMONKOWEJ!!!!!! DAJĘ NA CZERWONO BO DUŻO Z NAS SIĘ MARTWIŁO!!!

"Dzień dobry Pani Prezesowo. Przenieśli mnie wczoraj na patologię ciąży ze względu na kiepskie wyniki i brak skurczy żebym łóża na porodówce nie blokowała. Patologia jak to patologia- nie mam zasięgu w telefonie z internetem. Mieli mnie wypuścić wczoraj, ale ciśnienie za wysokie. Dzisiaj rano miałam jechać do domu ale znowu kręcą nosem i może jutro mnie puszczą. Po obchodzie zaczął odchodzić mi czop, jakieś skurcze się pojawiły, Adaś jakoś wyjątkowo podjarany i aktywny więc znowu zaczynam panikować trochę. Mam nadzieję, że u Was wszystkich ok, trzymajcie się dzielnie, cało i zdrowo. Pozdrawiamy i będziemy dawać znać ak będę miała nowe informacje. Buźka! "

Całe szczęscie, że wszystko w porządku, ufff!
Chociaż widać, że Adaś chce już się pchać na świat to jednak dobrze, że jeszcze siedzi w brzuszku u Cynamonkowej!
Właśnie odpisuję, mam coś dodać od Was dziewczynki?
już myślałam że urodziła. Prześlij jej proszę buziaki i niech z Adasiem negocjuje.

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
dlaczego żadna nie chce być pierwsza? gdybym była kilka tygodni do przodu to chętnie chciałabym już rodzić..nawet jako pierwsza.. egzaminy zwłaszcza ustne zawsze chciałam jako pierwsza odbębnić bo z głowy i już nie trzeba o tym mysleć i czekać
też zawsze wolałam mieć szybko z głowy.. teraz też bym już chciała.. tak sobie stawiam, że od niedzieli juz mogłabym rodzić - 37tc będzie skończony..

Cytat:
Nie rozumiałam do tej pory jak piszecie o "nietolerancji" wobec ciężarnych
Ale...
Szłam sobie z Sierścią na spacerku i z naprzeciwka szła sobie taka Babcia
Ona się gapiła na mnie, ja na nią no i się do niej uśmiecham, bo dziś w końcu taki ładny dzień
Jak moją Babcie Kocham myślałam, że się tam na tym spacerniaku zesikam ze śmiechu

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Dobra, idę po obiad i na spacerek
:PPP haha dobra babcinka:P

A ja sie Ciebie pytałam wcześniej, ale chyba nie widziałaś, jaki plan jak termin minie? Ktg i do szpitala? coś już rozmawiałaś?

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
A i kupiłam 2 paczki pampersów PAMPERS 3-6 kg 72 szt za 39,99 jedna i do tego 2 paczki chusteczek Pampers po 4,99
brawa za zakupy!

Cytat:
nie, nie mam i raczej nie zamierzam kupować. Za to chce sprawić sobie spiworek z Ikei do spania... od mamy dostaliśmy taki już większy.. i tak trzeba się dziecko nauczyć nosić i tak

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-13, 14:19   #341
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
Możesz mi podesłać ze dwie dobre bomboniery, nie obrażę się

Mówisz, ze tez sie poświęcisz i zjesz te okropnosci

Cytat:
Nie biorę bo nie mam i nie kupuje

Wcinam lunch przygotowany przez TZ sałatkę gyros jest pyszna ale czosnku nie żałował, uwielbiam przebywać miedzy ludźmi z takim oddechem

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-13, 14:22   #342
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Nie
Cytat:
Chytnie Cię Margoś nawet nie wiesz kiedy nie przenosisz.
Ja też bym nie chciała rodzic po terminie najlepiej tak po skończonym 38 tc
Ja też nie chciałam
A za 3 dni zaczynam 10 miesiąc
Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
I ja! I ja też urodzona w 43 tygodniu Myślicie, że coś to dla mnie oznacza?
W każdym bądź razie nie życzymy Ci tego
Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
A ja sie Ciebie pytałam wcześniej, ale chyba nie widziałaś, jaki plan jak termin minie? Ktg i do szpitala? coś już rozmawiałaś?
Ja mam teraz ktg co 3 dni I wszystko zależy od zapisu
Jak będzie coś nie tak to zostawiają mnie na patologii a jak wszystko w porządku to pod koniec 42 tygodnia będą rozważać co dalej
U nas to wypada w ostatnią sobotę czerwca więc jak dalej będzie jak będzie to istnieje prawdopodobieństwo, ze Glut będzie lipcowy

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-13, 14:26   #343
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

Margosia podziwiam Cie za ta cierpliwosc, nie dosyc ze jestesc cierpliwa do co plci to jeszcze do porodu ja juz bym chyba z ciekawosci co mam w srodku zwariowala zeby czekac tak dlugo podziwiam Cie i chcialabym byc tak cierpliwa jak Ty

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Stary 2013-06-13, 14:30   #344
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Mąż przywiezie z ubrankami na wypis tak na wszelki wypadek. Boję się, że on będzie się bał i będzie wolał na początek przetransportować dzieciątko bardziej owinięte i zabezpieczone. Jeśli będzie czuł się pewnie, to go nie użyjemy.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-13, 14:33   #345
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Ale wpadł mi ostatniow oko Roan marita, też fajny, nieco tańszy, ale nie ma skrętnych kół, jest cięższy i nie ma regulowanej rączki także nie wiem
Roan ma dwie wysokości regulacji rączki
Stary 2013-06-13, 14:35   #346
jakierka
Zadomowienie

Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16!

Witam ponownie

Ja musialam sie zwolnic dzis z pracy, bo po wczorajszym zmeczeniu jeszcze nie doszlam do siebie, totalny brak energii, nogi sztywne jak klody, rece jak gdyby scierply, ledwie je odczuwam.. Na szczescie Edziu sie rusza i mam nadzieje, ze to tylko przemeczenie i nic wiecej! Zobacze jeszcze, byc moze jutro pozwole sobie zostac w domku aby dojsc do siebie, w koncu zdrowie moje i Edzia jest najwazniejsze

Widzialam tylko, ze u Perse i Cynamonowej wszystko w porzadku i to mnie bardzo cieszy! Jestesmy z Wami, dziewczyny i mocno trzymamy

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-06-13, 14:36   #347
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

ups bo ja dostalam jeden a drugi zamowilam, nie wiedzac ze dostane rozek. boje sie ze go nie wykorzystam.
najwyzej bedzie jako wklad do wozika albo jak bedzie lezec na kanapie

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Stary 2013-06-13, 14:37   #348
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam teraz ktg co 3 dni I wszystko zależy od zapisu
Jak będzie coś nie tak to zostawiają mnie na patologii a jak wszystko w porządku to pod koniec 42 tygodnia będą rozważać co dalej
U nas to wypada w ostatnią sobotę czerwca więc jak dalej będzie jak będzie to istnieje prawdopodobieństwo, ze Glut będzie lipcowy
A kiedy najbliższe KTG?
Stary 2013-06-13, 14:42   #349
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Margosia podziwiam Cie za ta cierpliwosc, nie dosyc ze jestesc cierpliwa do co plci to jeszcze do porodu ja juz bym chyba z ciekawosci co mam w srodku zwariowala zeby czekac tak dlugo podziwiam Cie i chcialabym byc tak cierpliwa jak Ty
Co do porodu to cierpliwa nie jestem... Ale na dobrą sprawę nic nie mogę zrobić
Tż mi nie pozwala wypić olejku rycynowego
Cytat:
Mąż przywiezie z ubrankami na wypis tak na wszelki wypadek. Boję się, że on będzie się bał i będzie wolał na początek przetransportować dzieciątko bardziej owinięte i zabezpieczone. Jeśli będzie czuł się pewnie, to go nie użyjemy.
My będziemy wynosić Malucha w foteliku samochodowym więc rożek będzie w tym wypadku całkowicie zbędny
Cytat:
A kiedy najbliższe KTG?
Jutro

Umyłam podłogę i muszę poczekać z wyjściem aż wyschnie;p

Mały
Stary 2013-06-13, 14:43   #350
skylie
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2

Cytat:
A fotelik? W rozku chcesz do niego dziecko zapakowac

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-13, 14:43   #351
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niunia20 Pokaż wiadomość
babeczka od której kupiliśmy łóżeczko uznała reklamacje dzisiaj wysłąłąm jej zdjęcia teraz musi uznać ją producent i we wtorek mam nowy bok i możemy je składać
a jakiej firmy to łóżeczko i co z nim nie tak?

dobrze, ze nasze szpitalne mamy się odezwały i że ok.

Mnie cały dzien boli głowa
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-13, 14:46   #352
Anulka_p
Zakorzenienie

https://www.facebook.com/TheLittleGymKrakow

Krakowianki- to dla was! Będzie też okazja żebyście się spotkały. Margoś nie skorzysta, bo będzie na porodówce, ale pozostałe może skorzystają!
16.06. - Paweł Zawitkowski.
Stary 2013-06-13, 14:50   #353
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
https://www.facebook.com/TheLittleGymKrakow

Krakowianki- to dla was! Będzie też okazja żebyście się spotkały. Margoś nie skorzysta, bo będzie na porodówce, ale pozostałe może skorzystają!
16.06. - Paweł Zawitkowski.
Nie lubię Zawitkowskiego Strasznie mnie drażni ten facet

Mały
Stary 2013-06-13, 14:51   #354
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
A fotelik? W rozku chcesz do niego dziecko zapakowac
Nie mam zamiaru go wciskać w rożku Porodówkę mamy w szpitalu wysoko. Parking kawałek od szpitala. Niby przylega do szpitala, ale miejsca parkingowe tak rozmieszczone żeby nie przeszkadzać kartkom itd. Mąż twierdzi, że będzie pewnie trzymał i niósł małego do samochodu, ale kiedy zapytałam czy nie chce wziąć rożka na wszelki wypadek, to nie odmówił. Najwyżej nie użyjemy, a spakować do samochodu przecież nie zaszkodzi.
Stary 2013-06-13, 14:54   #355
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mam zamiaru go wciskać w rożku Porodówkę mamy w szpitalu wysoko. Parking kawałek od szpitala. Niby przylega do szpitala, ale miejsca parkingowe tak rozmieszczone żeby nie przeszkadzać kartkom itd. Mąż twierdzi, że będzie pewnie trzymał i niósł małego do samochodu, ale kiedy zapytałam czy nie chce wziąć rożka na wszelki wypadek, to nie odmówił. Najwyżej nie użyjemy, a spakować do samochodu przecież nie zaszkodzi.
Ale wydaje mi się, ze wygodniej będzie przenieść Michasia w foteliku od razu A nie w rożku i dopiero w aucie go "przesadzać" do fotelika

Mały
Stary 2013-06-13, 14:55   #356
ona8686
Zakorzenienie

Wróciłam a właściwie to nigdzie nie poszłam tylko wyszłam, przeszłam kawałek i stwierdziłam, że nie dam rady. Wróciłam sie do domu Za gorąco dla mnie, od razu łapska i nogi sine, na rękach wywaliło żyły. I do tego duszno. A po drodze żadnych drzew co by można było pod nimi trochę się walnąć Także tak wyglądać będą moje spacery, na które czekałam z utęsknieniem

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41299941]

pieczone udka z kurczaka + młode ziemniaczki + sałata ze śmietaną i rzodkiewką

ja [/QUOTE]

mniam mniam, pychotkowy obiad

Cytat:
My juz po wizycie:
-szyjka zamknięta
-zmieniła się troche
-nadżerka sie uspokoiła
-Wody wporzo,łozysko tez
-brzuch obnizony

Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41300683]Hej. U nas ok, Mały był wczoraj leniwy, ale tu jest taki gorac, że tak to na nas kiepsko działa.. ją dzisiaj miała mega migrene.. ktg wczorajsze wyszło bardzo spokojne, dzisiaj już lepsze. [/QUOTE]

Wiedziałam, że u Was wszystko w porządku Przecież nie może być inaczej

Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość
Ale od poniedziałku już chyba wolne sobie weźmie i będziemy już razem czekać na małą. Swoją drogą to on tego urlopu najbardziej się nie może doczekać
Mój już zaplanował urlop i twierdzi, że jak w ciągu tych 3 tygodni urlopu nie wyjdzie, to weźmie sobie jeszcze dwa i bedzie super wakacje

Cytat:

To ja kiedyś wychodziłam z Tż ze sklepu i on mnie przytulił i zobaczyła to jakaś babcia. Stanęła na środku drogi i zaczęła na nas wrzeszczeć, że co my robimy, że gorszymy innych, itp. Więc ja do Tż wyraziłam swoją opinie, a facet, który robił zakupy wylazł i zaciągnął babcie do samochodu

Cytat:
Napisane przez Charlize89 Pokaż wiadomość
Jak ja tego nie znoszę Mój TŻ ma taką manie. Upał a on w długich czarnych skarpetach. Ostatnio wyskoczył w sandałach i skarpetkach, to powiedziałam, że dopóki nie ściągnie skarpet z nóg to nigdzie z nim nie idę. Faceci mają jakąś manie na tym punkcie. Ponad 30 stopni a oni w skarpetach. Ja już nie pamiętam kiedy miałam skarpetki na nodze. W kwietniu?
Mój nie ma nie ubiera skarpet do sandałów, nigdy. Dodatkowo jak zacznie sie robić tylko ciepło to by wskoczył w krótkie spodenki i koszulkę.

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-13, 15:00   #357
magolina
Wtajemniczenie

Ja mam rożek, kupiłam tez otulaczek może się przyda
u mnie w szpitalu dają rożek szpitalny.

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Mam, ale nie jestem pewna na 100% Muszę mieć natchnienie
Czaję się póki co na Navingtona cadeta, bo spełnia część moich oczekiwań
Roan fajna fura fakt - ciężkawy koła nieskrętne, ale rączkę ma regulowaną

Jak leżałam w szpitalu to rodzice dzieciaczki wynosili ze szpitala od razu w foteliku i ja też mam taki zamiar.

Allleeee pyszny sosik mi wyszedł
Stary 2013-06-13, 15:00   #358
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
dyrektorka tylko mowila ze cos ze szpitala trzeba donieść, ale na sam poczatek wystarczy poinformowac pracodawce ze sie urodzilo
U mnie księgowe mówiły, że wystarczy donieść akt urodzenia

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Witam ponownie

Ja musialam sie zwolnic dzis z pracy, bo po wczorajszym zmeczeniu jeszcze nie doszlam do siebie, totalny brak energii, nogi sztywne jak klody, rece jak gdyby scierply, ledwie je odczuwam.. Na szczescie Edziu sie rusza i mam nadzieje, ze to tylko przemeczenie i nic wiecej! Zobacze jeszcze, byc moze jutro pozwole sobie zostac w domku aby dojsc do siebie, w koncu zdrowie moje i Edzia jest najwazniejsze
to wracaj do domku i odpoczywaj

Cytat:
tak, rożek

Od którego tygodnia robi sie KTG?

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-13, 15:02   #359
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
Wróciłam a właściwie to nigdzie nie poszłam tylko wyszłam, przeszłam kawałek i stwierdziłam, że nie dam rady. Wróciłam sie do domu Za gorąco dla mnie, od razu łapska i nogi sine, na rękach wywaliło żyły. I do tego duszno. A po drodze żadnych drzew co by można było pod nimi trochę się walnąć Także tak wyglądać będą moje spacery, na które czekałam z utęsknieniem

To ja kiedyś wychodziłam z Tż ze sklepu i on mnie przytulił i zobaczyła to jakaś babcia. Stanęła na środku drogi i zaczęła na nas wrzeszczeć, że co my robimy, że gorszymy innych, itp. Więc ja do Tż wyraziłam swoją opinie, a facet, który robił zakupy wylazł i zaciągnął babcie do samochodu

Mój nie ma nie ubiera skarpet do sandałów, nigdy. Dodatkowo jak zacznie sie robić tylko ciepło to by wskoczył w krótkie spodenki i koszulkę.
1) Niedługo Maluch do wózeczka i trzaśniesz km
2) Babcie RuleZZZ bez nich świat byłby taki smutny
3) Mój Tż zawsze ma skarpetki, ale on nie ma sandałów

Mały
Stary 2013-06-13, 15:02   #360
czarownica1
Zakorzenienie

no i zapomnialam co ktorej mialam napisac, bo zadzwonił Tz i mi zakrecił w głowie

byłam na wycieczce w przychodni z Mama, na poczcie i na straganie kupilam cudne wielkie truskwy po 4/kg. Pazerna baba ze mnie bo wziełam 4 kilo

poleze sobie i pojde dalej dłubać w gratach, pranie na szczęście Mama mi wiesza i zdejmuje a pozniej ogarnia prasowanie
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości