|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł części 17 Mam lipcowo- sierpniowych? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.17 ! |
|
0 | 0% |
| Lekki poród i po krzyku, mleko piję łyk po łyku- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Ciężki poród, ból i krzyki, mamy mleczka pierwsze łyki- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
1 | 1,56% |
| Rozpakowywanie rozpoczęte!-mamy lipcowo-sierpniowe 2013,cz.17! |
|
9 | 14,06% |
| Wiele bólu, łez i wzruszeń wynagrodzi nam maluszek-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
16 | 25,00% |
| Pierwsze maluszki już przywitane, a jeszcze nie wszystkie torby spakowane!-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Pierwsze maluszki oklaskujemy i w popłochu torby pakujemy-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
13 | 20,31% |
| Nasze dzieciaczki chcą być czerwcowe,bierze już nawet mamy lipcowe!-Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!-Mamusie VII-VIII 2013 cz.17! |
|
5 | 7,81% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
Cytat:
Fajnie tak cos otrzymac, male a jak cieszy ![]() Cytat:
za dobre wiesci
|
|
#482 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
Wróciłam do domu i tak:
- Mela: za wizytę, dobrze, że szyjka się bardziej nie skróciła, a to plamienie to nic groźnego - Teso: ciasto wygląda obłędnie, daj trochę ![]() - Dotka: tez mam rozstępy na boku, na lewym - Magdalennne: hmmm nie wiem co poradzić, mój ostatnio też mało aktywny.. ja mysle, ze one juz malo miejsca mają w naszych brzuchach zeby tak szalec, ale dzwon jeszcze raz do ginki jak sie martwisz!! Ja pojechałam niedaleko bo do babci, zrobiła mi obiad i zjadłam i wstapiłam do rossmanna bo jest obok niej i do tesco na chwilę jak wracałam i oznajmiam, że kupiłam: - termometr kąpielowy - myjkę kąpielową - smoczek Aventu (najlepsze, że jest taki cały przezroczysty i nie był w takim standardowym opakowaniu twardym, tylko takim miekkim w folii jakby i tam ulotka cała Aventu i przecena tego smoczka z 19,99 na 4,99/szt). No to wzięłam, póki co mam 2 więc narazie wystarczą zobaczymy czy Bezik polubi - krem Babydream - oliwka/olejek Babydream - płyn do kąpieli Babydream - sudocream 125ml - płatki kosmetyczne do przemywania buzi i oczek - klapki japonki dla siebie (9,99 zł nowe w rossmanie!!) - mały żel pod prysznic i mały szampon już do torby. Więc jak widzicie przygotowania idą pełną parą u mnie
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#483 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
zaraz ide do klubu ścignąc przepis juz mam ślinke aż do pięt [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41306847]a właśnie że nie... na dowód wklejam zdjęcie no to co panikowalas??
|
|||
|
|
|
#484 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
DziękujęCytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#485 |
|
Wtajemniczenie
|
Miałam sprzątać ale tak mi sie oczy zamykały ze usnelam. Obudził mnie TZ jak wrócił z pracy. Pije koktajl truskawkowy i poczytam was troszkę.
|
|
#486 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41300683]Hej. U nas ok, [/QUOTE] Bardzo się cieszę na tak dobre wieści. Cytat:
Cytat:
Nadrobiłam was. Jestem padnieta, oczy mi się same zamykają. Jutro mam dzień lenia na maxa. Nawet nie mam co prać prócz jednej sukienki i majtek wczorajszych więc nie opłaca mi się nawet wstawać ![]() ---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- Cytat:
|
|
#487 |
|
Zakorzenienie
|
spadam stąd, paaaaa
|
|
|
|
#488 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
brawo za udaną wizytę i również dla Gabi wielkie oklaski że jeszcze chce chwilę grzecznie posiedzieć w brzuszku!
|
||
|
|
|
#489 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ciekawe co Twój Tżt powie na te zakupy i jak zareaguje a obiad u babci mi sie marzy, nikt nie gotuje tak jak ona!! ---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- Neni: niedobrze Ci?? hm są dwie opcje 1. będzie porodzik ![]() 2. może zaszłaś w ciąze bedąc w ciazy
|
||||
|
|
|
#490 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#491 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No, czekają nas jeszcze takie rzeczy tak: - łóżeczko - przybornik - przewijak - wózek z większych, ale to juz on musi być zaangażowany w to, bo pójdzie z jego wypłaty pod koniec tego msc. te inne to sobie skrzętnie gromadzę, a niech on się stresuje jak wybije godzina 0 że nie ma nic
|
|
|
|
|
#492 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#493 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kurczę, a ja byłam w Rossmannie i nie widziałam japonek Bo jak zwykle szybko szybko - TŻ mnie poganiał ![]() Cytat:
![]() A mój lekarz mówi, że Młody mi uwiera w żołądek i to dlatemu. Ale męczące to jest
|
|||
|
|
|
#494 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
nadrobilam,zebyscie nie mowily ze nie mam dla Was czasu :P
Cytat:
Cytat:
po Krakowsku ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41300683]Hej. U nas ok, Mały był wczoraj leniwy, ale tu jest taki gorac, że tak to na nas kiepsko działa.. ją dzisiaj miała mega migrene.. ktg wczorajsze wyszło bardzo spokojne, dzisiaj już lepsze. Miała też usg, główką już jest tylko 2,5 tygodnia do tylu, całą reszta niecałe 2 tygodnie,waga 2013 lub 2200 g przepływy ok, tylko wód malutko. No ale pije ile mogę, po 3 l dziennie. Doktor mówił że nie mam sie martwić bo nie ma dramatu, że są dzieci, które sie rodzą w 40 tc 2,5 kg i 4 kg i to i to jest ok. Że jakby sie coś działo, to cc, ale na razie nie ma o tym mowy. Mam leżeć i obserwacja.Witam sie w nowym wątku ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Widzisz,mowilysmy ze wszystko bedzie ok! Cytat:
Cytat:
ja tez :P wsumie to nawet nie lubie tak bardzo pierogów- kto by mi kazał je kleic ![]() Cytat:
nie złosc sie jak coś pytam o Żeromskiego - Ty jestes taka informacja wiesz wszystko na ten temat haha Cytat:
Cytat:
hellol chcialam zapowiedziec ze mam jutro wizyte :P i zeby trzymac kciuki .. wstaje juz o 6 rano wiec pewnie zawitam do Was i przypomne haha Niewiem czy malowac paznokcie u nog czy nie? ale pasowalo by bo moje spuchniete giry wchodzą tylko w klapki NIKE hahahahah |
|||||||
|
|
|
#495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) to będzie pewny, że dziecko już wszystko ma
|
|
|
|
|
#496 | |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczynki! Podczytuję Was na bieżąco między jednym praniem a następnym prasowaniem
Szykowanie dziecięcych gadżetów trwa ![]() Podkradłam od którejś z Was przepis na ciasto z kaszy- zrobiłam wczoraj- bardzo fajna alternatywa dla sernika na zimno ![]() To i ja się z Wami podzielę najlepszym ciastem z truskawkami jakie do tej pory jadłam- tarta z truskawkami: kruchy spód:
Jest PRZEPYSZNE ![]() : slina:Cytat:
|
|
#497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak ogarniasz jeszcze malowanie paznokcie u stóp to szacun! Ja ostatnio obcięłam i dumna byłam z tego przez parę dni |
|
|
|
|
#498 |
|
Zakorzenienie
|
nie mowie o tym ze nacytowalam sie tyle i WSIĄKŁO gdzies!
jakas dziewczyna nam gratulowala tytułu wątku- chcialam powiedziec jej ze ten tytul bardzo odzwierciedla to jak sie czujemy ( przynajmniej ja ) i ze tez to zrozumie kiedys ![]() co do pytan czy juz urodzilam - tak zdarzylo mi sie pare razy dostac sms czy cos w tym stylu "urodzilas juz" .. a najlepsze to jak kazdy mowi "odrazu jak sie zacznie dzwon lub pisz i przyjezdzamy do szpitala Cie odwiedzic " wszystkim mowie ze ok ze oczywiscie a w rzeczywistosci sobie mysle " jasne potrzeba mi Was wszystkich w szpitalu" hahaha |
|
|
|
#499 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za upranie wózia i łóżeczko ale macie fajnie z tym ktg od 30 tyg, zazdroszczę ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Co do babć w banku bezczelne Cytat:
Cytat:
)Cytat:
własnie, Teso bardzo fajna ta torba choć cena - nie ukrywam - powalająca ![]() Cytat:
same dobre informacje. Ze swojej wagi chyba też jesteś usatysfakcjonowana?![]() Cytat:
za zakupy. Już całkiem pokaźna wyprawka paaaaaa Ja wciągnęłam 2 hot-dogi domowe, zaraz poprawię koktajlem truskawkowym, bo mnie misiaczka zachęciła i chyba będę się kąpać i ogarniać. Jutro mam USG na 10.30 ale rewelacyjnych (w sensie szczegółowych) informacji się nie spodziewam, bo to na NFZ i zwykle trwa do 3-5 min
|
||||||||
|
|
|
#500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#501 | ||
|
Zakorzenienie
|
Tak, bo już mu to oznajmiłam
Cytat:
Co do paznokci u nóg to nie wiem, bo ja mam zawsze pomalowane, nie umiem tak bez lakieru z nimi pląsać ![]() Cytat:
I rzeczywiście u nas się to sprawdziło
|
||
|
|
|
#502 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny ale zawał!!
Siedzę na sofie przy oknie balkonowym i nagle uderzenie w szybę. Patrzę a tu ptak leży na ziemi. Znowu uderzenie, kolejny leży kamikadze normalnie. Widze ze wizyty dzisiaj udane i popisy dzisiaj dajecie dziewczyny z ciastami, wszystkie wyglądają oblednie![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41305598]niech TZ najpierw przyjdzie po Twoje rzeczy i zaniesie do auta, potem niech załatwi sprawy papierkowe, na końcu niech idzie po Was, w samochodzie otwórzcie wszystkie okna, niech się wietrzy a wy postójcie z boku gdzieś chwile ... [/QUOTE] Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaz widze ze mój prawy bok brzucha coś wystaje ale trudno zgniotę córkę .
|
|
|
|
|
#504 |
|
Zakorzenienie
|
a mam grillowy weekand
![]() dotka- rozstępy nawilżaj i masuj delikatnie skórę, by balsam dobrze wnikał w skórę. za udane wizyty!
|
#505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo z tymi paznokciami jest tak ze jak u rąk sa niewymalowane to u nog moga byc wymalowane nie? ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- tez ogladalam pogode,przyszly tydzien 33 stopnie ![]() ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- juz wiem co mialam Was pytać .. nie pomyślcie sobie ze ze mnie zbok czy coś ale .. czy przez cały okres POŁOGU nie mozna uprawiac sex? Kurde tak mi doskwiera ostatnio brak ( czyzby moje libido wzrosło?) i tz ze jak wykluje kluseczke to mysle sie " zabawic" lekko bo lekko ale jednak( o ile dam rade,bede sie dobrze czuc itp?) |
|
|
|
|
#506 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Też się cieszyłam z ten paczuszki jak głupia
|
|
#507 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#508 |
|
Zakorzenienie
|
nie no u mnie tez u nog trzeba miec,bardziej chodziło mi o to czy wogole sie zabierac za to i probować hahahahhah ale mam nowy lakier pękajacy i mam ochote go smignac :P
---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- ok bede na tel i ide te pazury ogarnąc trzymajta kciuki!
|
|
|
|
#509 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka ja odpowiem za siebie jeżeli chodzi o sex
![]() - dopóki będzie ze mnie leciała krew to choćby skały s*ały, choćbym miała po ścianach chodzić to nie będzie u nas nic.
|
|
|
|
#510 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja się zastanawiam czy w uniesieniu na Tż nie nawrzeszcze żeby się wynosił, a gdzie tu jeszcze ktokolwiek inny
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:04.

), próbę balsamu do prania Lovela, próbkę emolientu do kąpieli i jakieś poradniki

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
zaraz ide do klubu ścignąc przepis juz mam ślinke aż do pięt 
Moja ginka w poniedziałek zasiała mi ziarno niepewności, mówiąc, że mam czuć ruchy tak jak do tej pory i jak będzie ich mniej to dzwonić. I zaczęłam się bardziej na tych ruchach skupiać i dzisiaj jestem przerażona, bo poczułam małego tylko kilka razy
Dziękuję

Na szczęście Pan ma mi jutro wysać ładny boczek
kamikadze normalnie.