|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz. 3
Witam Was serdecznie!
Przedstawię krótko moją sytuację - jakieś 2 dni przed owulacją kochałam się z moim mężem. Wczoraj minął tydzień od stosunku, za tydzień spodziewam się @, nie ukrywam, że to nasz pierwszy cykl starań. Bardzo chcemy mieć dzidzię wczoraj bardzo bolał mnie brzuch - łudzę się, że może doszło do zagnieżdżenia. Ogólnie jakaś padnięta ostatnio chodzę, ale może sobie wkręcam. a tu jeszcze tydzień, żeby zrobić test - nie wytrzymam
|
|
|
|
#542 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz. 3
God Of War a taka mieszanina przeróżnych ziół (koper, czerwonokrzew, rumianek, melisa, mięta, dzika róża, werbena, bratek, trawa cytrynowa, tymianek, cykoria, lukrecja) mojego Tżta odrzuca zapach, po prostu... trzeba lubieć zioła
![]() Manieczka to trzymamy kciuki za II
|
#543 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też średnio lubię ziołowe ale to wszystko zależne od smaku ![]() ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Cytat:
![]() My kobiety tak mamy, że lubimy się doszukiwać różnych rzeczy. Jak długie masz cykle? Musisz niestety cierpliwie czekać.
|
|
|
#544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ojj tak, mnie się już ze 3 razy wydawało, że NAPEWNO, ale to NAPEWNO jestem w ciąży a był klops. Także łatwo mówić, ale Manieczka postaraj się na spokojnie podejść do testowania za tydzień Swoją drogą też przytulałam się na 2 dni przed owu i też za tydzień czekam na @ Ale czuję, że u mnie nic
|
|
#545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hehe no tak to jest ale Ty już kobieta z wprawą bo jedno maleństwo już masz ![]() A Ty mierzysz temp? Bo już nie pamiętam, mam straszną sklerozę.
|
|
|
#546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cierpliwie czekać a za wszystkie starające się kobitki trzymam mocno kciuki
Edytowane przez manieczka1 Czas edycji: 2013-06-13 o 13:19 |
|
|
|
|
#547 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, mierzę temp. i staram się obserwować śluz, z którym mam mały problem - nigdy nie był rozciągliwy i jak białko kurze
ale w nast. cyklu mam wizytę u gina, zobaczymy ![]() No właśnie pamiętam jakie wtedy miałam objawy i teraz z pewnością takowych nie mam, stąd moja 99 %owa pewność ![]() Niebawem do pracy, mój żuczek wstał, więc uciekam
|
#548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miłego dnia życzę
|
|
|
#549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do ilości cykli starań, jak już zaczniemy to mam nadzieję, że szybko się nam uda. Chociaż mam znajomych którzy 3 i 13 lat się starali i się udało I już mają po 2 dzieci obie pary. No ale niestety znam też pary, którym się nie udało ... Ja mam dziś wolne i wstyd się przyznać ale wstałam o 12 ( ale na obronę miałam wczoraj ciężki dzień w pracy i musiałam zostać dłużej i w domu byłam o 23 dopiero) Tak w ogóle myślę, co będzie z pracą... mam dość ciężką pracę, w 100% stojącą, czasami fizyczną, najgorsze jest to, że czasem jak coś sięgam to opieram się brzuchem o stół ... nie wiem czy nie będę musiała iść na zwolnienie od razu... |
|
|
|
|
#550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Statystyki są różne, fakt faktem że teraz dużo par ma problemy i długo się starają... cóż poradzić. Myślę, że na początku możesz pracować spokojnie. Myślę, że jak będziesz w ciąży to nikt nie będzie kazał Ci dźwigać itp. Są przypadki, że niestety nikt się nie przejmuje kobietą w ciąży i wtedy warto pomyśleć o zwolnieniu. Jeśli ciąża nie będzie zagrożona i wszystko będzie ok to myślę, że ruch jak najbardziej wskazany
|
|
|
#551 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Podczytałam troszkę wasz wątek i właśnie zdałam sobie sprawę, że zajście w ciążę to nie taka prosta sprawa. Nie wiedziałam. Ale zobaczymy - może coś z naszych starań wyjdzie Na razie niecierpliwie czekam i obiecałam sobie, że do końca przyszłego tygodnia nie zrobię testu - jestem w tym maniaczką, wiem, że to bezcelowe tak szybko robić, ale ja po prostu chciałabym od razu wiedzieć... Ogólnie staramy się od... hm tygodnia |
|
|
|
#552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
większość z nas chciałaby wiedzieć od razu - taka kobieca natura ![]() Powiedz coś więcej o sobie, ile masz lat? W takim razie to dopiero początki waszych starań mierzysz temperaturę, obserwujesz śluz czy raczej nic?
|
|
|
#553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mąż mówi - jak będzie to będzie, jak nie to nie Młodzi jesteśmy, tak mi się przynajmniej wydaje Ja mam 23 lata, on 27. Zapisałam się na wizytę u gina, ale będzie dopiero 02.07 - więc będę już wiedzieć, czy jest czy nie ma dzidzi , bo okresu powinnam się spodziewać chyba pod koniec przyszłego tygodnia.Trochę się też chyba pośpieszyliśmy, bo to mój pierwszy cykl bez tabletek anty i sama nie wiem, czy to opóźni czy przyśpieszy kolej rzeczy... Ale wszystko okaże się już niedługo I tak sobie czekam...
|
|
|
|
|
#554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oczywiście, że macie czas ale decyzja o staraniach jest jakimś krokiem na przód. Wiesz kiedy masz owulację? Skoro nic nie obserwujesz to chyba ciężko stwierdzić kiedy...No to jeszcze trochę poczekasz na wizytę. Myślę, że powinnaś odczekać chociaż jeden cykl po odstawieniu tabletek. Powinnaś też zrobić badania przez rozpoczęciem starań, no chyba że robiłaś je regularnie. Mam nadzieję, że kwas foliowy łykasz
Edytowane przez God Of War 20 Czas edycji: 2013-06-13 o 16:19 |
|
|
|
|
#555 |
|
Wtajemniczenie
|
My też idziemy na żywioł
A jesteśmy starsi :PJakoś nie chce mi się temp mierzyć. Kiedyś się bawilam w npr. Miałam późno owulacje i raz z tz zaszalelismy, bo owu za jakieś 2tyg miała być. A tu zaskoczenie - temp następnego dnia wzrosła po 2 tyg wyszedł test pozytywny Więc i tak co ma być to będzie ![]() Podobno po tabletkach można mieć cykl bezowulacyjny bądź mieć ciążę mnoga. ale nie wiem ile w tym prawdy
|
|
|
|
#556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Iść na żywioł jest najlepszym rozwiązaniem, gorzej jak się dłuższy czas nie udaje. Ja się pobawię w mierzenie bo nigdy tego nie robiłam i zobaczę co mi wyjdzie. Cykle mam regularne więc nie powinno być problemu.
|
|
|
#557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nie przywiązywałam się też do tego zbytnio, bo po odstawieniu tabletek wszystko jest możliwe... więc jeśli teraz się nie uda to myślę, że od następnego cyklu zacznę bardziej się sobie przyglądać ![]() Tak, łykam kwas foliowy! I zaczęłam bardziej regularnie jeść To moje przygotowania A wyniki krwi w grudniu miałam dobre, do ginekologa chodzę regularnie i wszystko było ok, także myślę, że w razie czego będzie dobrze
|
|
|
|
|
#558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupno termometru to akurat mały problem ![]() Ile brałaś tabletki? Organizm musi się przystosować do zmiany po odstawieniu.
|
|
|
#559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2 lata... potem miesiąc przerwy (lekarz zalecił, bo skarżyłam się na straszne rozchwianie nastroju), jeszcze dwa opakowania i koniec, ostatnia była 23 maja. |
|
|
|
|
#560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla chcącego nic trudnego. Ja dziś byłam w aptece i mi zamówią bez problemu taki.No to nie tak długo...
|
|
|
#561 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a ja dziś sobie robienie testu odpuściłam co ma być do będzie i tak zanotuję skok tempki, a z małżem się przytulamy czesto, wiec poki co jestem obrażona na testy i czekam na skok
|
|
|
|
|
#562 | ||
|
Zadomowienie
|
Jestem
Przyszły do nas bilety i vouchery hotelowe a my nawet ręczników kąpielowych. Jak bym nie zamówiła przez allegro walizek to byśmy pewnie z reklamówkami lecieli Cytat:
![]() Cytat:
Nam wszystkim oczywiście i zawyżymy te statystykiOMG co to masz za miks . |
||
|
|
|
#563 | ||||
|
Zadomowienie
|
Witam się po wycieczce. Słońce nam przygrzało, Misia wybiegana i zachwycona. Była taka wymęczona, że już od pół godziny śpi
![]() Cytat:
Trzymam kciuki, żeby Wam się udało ![]() Cytat:
Ja w sumie też powinnam podleczyć pewną dolegliwość, ale nie ma ona żadnego wpływu na ciążę, więc odpuszczam. Powoduje tylko mój dyskomfort, więc przeżyję. Cytat:
Cytat:
No niestety, zajście w ciążę to nie jest taka prosta sprawa. Trzymam za Was kciuki, żeby Wam się jak najszybciej udało ![]() My cały czas się staramy zobaczymy za dwa tygodnie, co z tego wyniknie
|
|
|
#564 | |
|
Zakorzenienie
|
Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz. 3
Cytat:
|
|
#565 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=fantastka;41306266]Ale ja to bym chciała taki specjalny owulacyjny, a to trzeba zamówić z neta, wybrać
Ja mam termometr owulacyjny MICROLIFE MT 16C2, poleciła mi go babka na kursach przedmałżeńskich z NPR, kupiłam na allegro, cena nie wysoka, ma dwa miejsca po przecinku - fajny. |
|
|
|
#566 |
|
Zakorzenienie
|
nadiak1
Z tej firmy są ponoć bardzo dobre jak nie najlepsze. Też taki zamówiłam w aptece, tzn zamówią mi
|
|
#567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#568 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy ten antybiotyk tak na mnie wpływa czy co ale muszę się położyć bo żywcem mi się oczy zamykają jak nigdy...
Miłego wieczoru dziewczynki.
|
|
#569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się czuję jak bomba atomowa. To głupie, ale odczułam już tyle "objawów", że oszaleć można. Ale to tylko podświadomość... no cóż. Mózg kobiety jest oszałamiający ![]() Uciekam spać, więc dobranoc |
|
|
|
|
#570 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny!
wczoraj kupiłam test ale cierpliwie poczekam z nim do przyszłego tygodnia, jak juz wcześniej pisałam to było nasze pierwsze podejście z mężem - 2 dni przed owulacją, teraz jest 9 dni po stosunku i 7 od owu, powiem Wam (może sobie wkręcam), ale na serio nie czuję się dobrze, rano mam takie mdłości, że ledwo w tramwaju wysiedzę...i mam lekki ból podbrzusza od paru dni. piersi nic nie bolą...sama nie wiem, spodziewana miesiączka śr-pt, ale test chyba zrobię we wt:/ nie wytrzymam dłużej z tym czekaniem. jesli się nie uda to pewnie przy następnych cyklach starań nie będę taka szybka z tymi testami, tylko po prostu będę czekała na @.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:38.

wczoraj bardzo bolał mnie brzuch - łudzę się, że może doszło do zagnieżdżenia. Ogólnie jakaś padnięta ostatnio chodzę, ale może sobie wkręcam. a tu jeszcze tydzień, żeby zrobić test - nie wytrzymam

a był klops. Także łatwo mówić, ale Manieczka postaraj się na spokojnie podejść do testowania za tydzień
ale w nast. cyklu mam wizytę u gina, zobaczymy 

? Weź coś ale bez ibuprofenu. Nie przesadzaj z tym wszystkim. Kilka głębokich wdechów i wydechów i bez spiny 
zobaczymy za dwa tygodnie, co z tego wyniknie