|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV |
|
6 | 9,68% |
| Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV |
|
2 | 3,23% |
| Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
21 | 33,87% |
| Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV |
|
1 | 1,61% |
| Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
7 | 11,29% |
| Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
6 | 9,68% |
| Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
17 | 27,42% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV |
|
2 | 3,23% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Dzięki Trele, to się trochę uspokoiłam, bo z racji tego pokrwawiania z polipa za każdym razem jak coś poleci, a potem cisza, to mam nerwa :/
|
|
|
|
#1442 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Cytat:
![]() Jak zrobią wszystko to na pewno obfocę Mąż wyniósł dziś łózko z tego pokoiku co będzie dla dziecka i tak kombinuję jak by to ustawić...jest w nim już jedna duża szafa a będą jeszcze 3 rzeczy: łóżeczko, komoda i szafa ale mała. Na dwie z tych rzeczy jest miejsce a to 3 to nie wiem gdzie wcisn, chyba że łóżeczko dam pod okno ale wolałabym przy ścianie... na ścianie naprzeciwko jest kaloryfer, więc odpada...może ta komoda wejdzie pod okno...no zobaczymy. Narazie i tak łóżeczko będzie u nas (znaczy się dopiero jak się dziecko urodzi).Też zbierałam ![]() Moda też była na karteczki takie kolorowe z małych notesików ![]() A wogóle byłam fanką Kelly Family i zbierałam o nich wszystko Plakaty, wycinki z gazet, zdjęcia
|
|
|
|
|
#1443 | |
|
Zakorzenienie
|
Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III
Cytat:
dla Bruna ) Ale Wy gonicie , reszte nadrobie potem Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1444 | |||
|
Zadomowienie
|
Prawdopodobnie będzie cesarka więc termin może się zmienić ale z moim dzieciem to nigdy nic nie wiadomo
![]() Ja czekam na kebaba bez kebaba ![]() Trzymam kciuki oby nie ale..... ![]() Cytat:
Zakupy na pewno obfocę i wam pokażę . Ruchów nie czuję ale pani doktor powiedziała że według pomiarów dziecka i mojej budowy to lada dzień powinnam coś poczuć . Waży prawie jak kostka masła 240g i wielkie szczeście że rozłożył nogi bo przez kilka miesięcy spacerowałby w różowych ciuszkach z kokardkami i falbankami ![]() Cytat:
. Ach te przesądy naszych mam ale coś w tym jest bo książce "W oczekiwaniu na dziecko" jest napisane że im częściej ma się zgagę w ciąży tym większe prawdopodobieństwo że bejbik będzie miał duzo włosków. Hormony które wywołują zgage odpowiedzialne są za wzrost włosów u malucha. Noooo to mój będzie łysy Kojak ![]() Cytat:
Ja lubię lody robione z jogurtów. Wbijam patyczek w jogurt i do lodówy , lody gotowe |
|||
|
|
|
#1445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję wszystkich płci, wizyt i wszystkiego |
|
|
|
|
#1446 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() i nie proś się, zeby Lesiowi zaczęły włoski expresem rosnąć w 9tym miesiącu bo wtedy to czasem i spać na siedząco trzeba niech już lepiej będzi eten kojak, urosną po naszej stronie brzucha |
|
|
|
|
#1447 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oooo tak, te soczki kosztowały bodajże 40 albo 50 groszy ale najgorsze było to ze nie wolno ich można bylło połozyc Cytat:
zjadałam jedną w godzinę i gumy shock były mega i jeszcze uwielbiałam chipsy biesiadne tanie i dobre :P też zbierałam i sie wymieniałam a potem siostrzenice odziedziczyły, ale nie wiedziały co z tym robić i udełka obleiły pałeczki kolorki ![]() Cytat:
choć pzypszczam że żelazo.. Cytat:
A dzisiaj mi jeszcze jakieś uczulenie wyszło i wyglądam tragicznie
|
|
#1448 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziś u nas na wątku ogólny porost włosów
|
|
|
|
#1449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1450 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Ja uśpiłam dziecia i dopiero teraz mam czas żeby z Wami posiedzieć...Odnośnie zgagi- ja miałam mega zgagę w ciąży a Mikołaj urodził się prawie łysy... A odnośnie żelaza to mi gin kazał pić jakieś w płynie...smak ohyda...jak bym zardzewiały metal lizała... |
|
|
|
#1451 |
|
Raczkowanie
|
Podczytuję Was dziewczyny ale przez ten remont nie mam czasu być na bieżąco
Na szczęście już prawie koniec ![]() Gratuluje udanych wizyt i poznanych płci ![]() Ja mam połówkowe w poniedziałek, zobaczymy czy córcia się potwierdzi, bo ostatnio wpadłam w zakupowy szał w Tesco :P |
|
|
|
#1452 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.mz.gov.pl/wwwfiles/ma_str...k_24092010.pdf
gdyby któras była zaintresowana a ja w tesco widziałam spiworki 0-6m i wydały mi się duże i nie wiem czy na zimę odpowiednie.. bo jakieś cienki mi sie wydały... czy któras widziala? z f&f za 65 zł :P i moze sie wypowiedziec?
|
#1453 |
|
Zakorzenienie
|
Ja miałam jeden śpiworek ale Mikołaj w ogóle w nim nie spał...zawsze koszulka, na to pajac i zawinięty w rożek...dodatkowo przykryty cieniutkim kocykiem made in Biedronka
jak miał 2 mies przestałam go wkładać do rożka i wtedy ubrany tak samo tylko przykryty kołderką...rączki mu wyciągałam tak żeby leżały na kołderce i się nie odkrywał...i tak śpi do tej pory...Jak ten czas leci...jutro kończy pół roczku
|
|
|
|
#1454 |
|
Zakorzenienie
|
Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III
Dostaniesz .. Wogole to co ciekawe co tam sie w Twoim brzuszku chowa . Bedzie ten Wasz wymarzony chlopaczek czy raczej jakas dziewczynka zrobiła Wam psikusa
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1455 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie raz w plecaku mi się rozwaliły jak pakowałam wszystko jak leci do szkoły a potem takie mokre zeszyty były i posklejane Ale ostatnio te soczki widziałam w Makro, także chyba jeszcze ich nie wycofali.Cytat:
mogłam je rzuć kilogramami, tak samo jak Donaldy a jeszcze były takie gumy w kształcie papierosa tez faza za nie była Ja też ![]() Mmmm.... pamiętam, były tez takie co się samemu robiło sama chemia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() To ja byłam fanka Spice Girl, a kochałam się oczywiście w Backstreet Boys
|
||||
|
|
|
#1456 |
|
Zakorzenienie
|
hej, hej przybiegłam Wam z opisem wizyty
![]() weszłam do gabinetu z opóźnieniem 1,5 godzinnym, bo jakaś babka trafiła się z krwotokiem ![]() jak już weszłam (mama ze mną na usg była) to najpierw pogadała posprawdzała wyniki, wszystko w porządku no to zaprosiła mnie na fotel pogmyrała mnie, ale tym razem delikatniej, stwierdziła że szyjka zamknięta wszystko w porządku no to na usg ułożyłam się wygodnie, posprawdzała wymiary- porównałam sobie z poprzednimi wymiarami i one wszystkie się taaaaak pozmieniały paluszki wszystkie, serduszko w odpowiednim miejscu, z brzuszkiem ok i mówi że serduszko moje maleństwo ma takie jak mniej więcej w 18 tygodniu (ja jestem w 20) ale powiedziała że to różnicy nie robi.Zjadłam przez wizytą słodkiego... zmusiłam się bo totalnie ochoty nie miałam, opiłam się sokiem słodkim żeby się bardziej ruszała, a ona na usg spała w najlepsze i śpiąc miała jedną nóżkę podkurczoną, drugą wyprostowaną a rączki miała skrzyżowane za główką ![]() i mówi że dalej nie widzi siusiaka więc dalej Nela zostaje Nelą ![]() dostałam skierowanie na morfologię mocz i czystość pochwy (jak to się robi i czy to boli? i powiedziałam jej o tym drętwieniu ręki i powiedziała, że w ciąży drętwienie rąk i nóg to jest normalne, ale jeżeli mi sinieją palce- a wczoraj mi zsiniały trzymało mnie to z pół godziny, dzisiaj jest dokładnie to samo i dostałam skierowanie do neurologa, ale jeżeli trzeba będzie leczyć to nikt mi tego nie będzie leczył teraz tylko odłożą w czasie najśmieszniejsze jest to, że pytałam w rejestracji to na najbliższy czas nie ma wolnych miejsc więc idę jutro i wciskam się do gabinetu i powiem że w ciązy i skierowanie od ginka może mnie przyjmie a jak nie to będę szukać innego albo prywatnie pójdę pani położna pytała czy chcę chodzić na spotkania patronażowe z położną gdzie będą mówić o przebiegu ciąży, o porodzie i później o połogu, więc się zgodziłam i idę w poniedziałek na pierwsze spotkanie ![]() aaa no i Nelka waży uwaga.... całe 266 g no i przytyłam 2 kg :P nadrobię Was jutro bo dzisiaj nie dam rady za dużo
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#1457 |
|
Zakorzenienie
|
"Położnicy należy zapewnić pomoc psychologiczną w sytuacji niepowodzeń położniczych lub przypadku urodzenia noworodka o bardzo małej masie urodzeniowej, skrajnie niedojrzałego lub z wadą wrodzoną. "
Teoria swoje a praktyka swoje... |
|
|
|
#1458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1459 |
|
Zakorzenienie
|
Na imiona na dziewczynke mam ful pomyslow...a na chlopca nic...mam nadzieje ze bedzie ona...
|
|
|
|
#1460 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Cytat:
) u mnie dzis znowu te kopniaczki tak nisko , I bebnienie jakby po Odbycie ? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1461 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak poza tym to nawet moja mama mówi że będzie miała wnuka pierwszego a szwagier nie może sie doczekać, bo może i im w końcu uda sie zmajstrować małego chłopaczka z tego wszystkiego tak źle sie czuje.. nie wiem czy to stres czy cos.. ale boli mnie wszystko jak na @ ( nie pytajcie mnie czy mogłaby mi wypaść bo juz 6 miesiecy nie mam wiec nie mam pojecia :P ) krzyż, kość ogonowa, brzuch, boczki .. maluszek dzisiaj dał o sobie znać kilka razy więc już się nie martwie ( ostatnio rpzez 3 dni nie czułam.. ale to zestresu) ale stresa mam niesamowitego... nawet nie wiem czy dam rade jutro do Was zajrzeć przed badaniami .... bo moze bede chciala przespać te godziny.. a po wizycie idę odprowadzić mamitę ma busa do DE wiec moze mi troche zlecieć wiec sie nie martwcie dam znac do 19 na bank ! ![]() Cytat:
dobrze ze Nela to Nela ja to pewnie przytyłam z 5 kg. ostatnio nic nie jadłam bo wiecie.. a wczoraj pofolgowałam z ryżem na mleku, chrupkami, lodami... no powiem Wam że na bank coś poszło m w pupę.. a brzuch mi nie rośnie..
|
|
#1462 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny wybaczcie ale nie nadrobię, zrobię to po wtorkowym egzaminie, teraz zakuwam i zakuwam i nic mi nie wchodzi.
Byłam dzisiaj na wizycie, okazuje się, że jestem w 19 tygodniu ciąży a w niedzielę zacznę 20 i wtedy powinnam poczuć pierwsze ruchy swojego dziecka, nie znam płci dopiero za dwa tygodnie poznam. Dzisiaj na wizycie usłyszałam tętno swojego maluszka i się uspokoiłam. Następna wizyta 25.06 ale nie wiem jak pójdę bo mam zmianę do późna w pracy. A później lekarka idzie na miesięczny urlop, będzie ciekawie. Gratuluję wszystkich udanych wizyt, poznanych płci i życzę udanego wieczoru. A i zaczynam mieć humorki jestem strasznie drażliwa. |
|
|
|
#1463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1464 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() do tej pory tylko wodne ... ale bym zjadla kaktusa ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1465 |
|
Zakorzenienie
|
zacytowane z tego co ryba zamiescila...
http://www.mz.gov.pl/wwwfiles/ma_str...k_24092010.pdf moj synek urodzil sie z rozszczepem, jest to wada wrodzona a tak na prawde mna sie nikt nie zainteresowal czy nie potrzebuje wsparcia psychologa czy cos... po porodzie bylam w takim stanie psychicznym ze gdzies przez 3 tyg to prawie non stop plakalam...zanim jakos to wszystko ogarnelam... |
|
|
|
#1466 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ostatnio to w ogóle mnie zaskakuje Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1467 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Hejka jak tam wieczorek Wam mija?
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale właśnie nie wiem jak z tym wiązaniem czy by mnie nie wkurzało. Cytat:
zjadłam pysznego włoskiego śmietankowo-brzoskwiniowegoO fajnie to jak już ustawicie to może jakaś fotka ![]() O tak to też był szał,albo na takie kolorowe małe notesik z obrazkami np z królem lwem,zwierzątkami.Do dzisiaj je gdzieś mam bo szkoda mi się było rozstać. Cytat:
smaka mi będzie robić![]() Trochę się dzisiaj spóźniłaś ale następnym razem czekam czekam na wysyłkę expresową Cytat:
![]() Teraz jest całkiem inaczej...niestety. Cytat:
Ale to tak zawsze miałam |
|||||||
|
|
|
#1468 |
|
Zakorzenienie
|
Czuję zapach grilla. Ktoś mi smaka narobił
|
|
|
|
#1469 |
|
Rozeznanie
|
a ja pamietam jak mialam tamagotchi
az dzisiaj bym sobie w to poklikala i zaopiekowala tym 'pieskiem'
|
|
|
|
#1470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba nadal można to kupić. Widziałam w sklepach typu "Wszystko po 4 zł"
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:02.

ale wolałabym przy ścianie... na ścianie naprzeciwko jest kaloryfer, więc odpada...może ta komoda wejdzie pod okno...no zobaczymy. Narazie i tak łóżeczko będzie u nas (znaczy się dopiero jak się dziecko urodzi).
Plakaty, wycinki z gazet, zdjęcia
będę wieczorkiem
dla Bruna
)
KCIUKI DLA ANI 

. 
ale najgorsze było to ze nie wolno ich można bylło połozyc
Uczulenie na słonko, czy co?

Na szczęście już prawie koniec 

smaka mi będzie robić