|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9
Jako pięciolatka byłam świadkiem tego jak pies sąsiadów zaatakował ciężarną maciorę, trzy dni potem nie spałam, nikomu nic nie powiedziałam, a po jakimś czasie znaleźli w polu zwłoki z robalami - wtedy to była dla mnie wielka trauma, a teraz zastanawiam się ile by to miało wejśc na YT
|
|
|
|
#4382 |
|
Wtajemniczenie
|
Winter, ja oglądałam
.
|
|
|
|
#4383 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
|
|
#4384 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Widzę, że wielu tu fanów obleśnych rzeczy. Dołączam się! Za dzieciaka lubowałam się w oglądaniu wnętrzności kury Babcia wszystko wyjmowała, a piesek łapał jelitka
Edytowane przez 8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8 Czas edycji: 2013-06-13 o 17:17 |
|
|
|
|
#4385 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
[1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;41305476]Te robaki to larwy odpowiedniego gatunku much i służą one oczyszczeniu rany. Żywią się one martwą tkanką (nie ruszają zdrowej), a ich wydzieliny przysieszają proces gojenia. Wielu chorych boi się tego zabiegu, bo nie wygląda estetycznie, ale jest bardzo skuteczny.[/QUOTE]
O fak... Dobrze wiedzieć, choć i tak jest to obrzydliwe.
|
#4386 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4387 |
|
Zakorzenienie
|
[1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;41305476] Za dzieciaka lubowałam się w oglądaniu wnętrzności kury
Babcia wszystko wyjmowała, a piesek łapał jelitka [/QUOTE]nie znosiłam zapachu kury opalanej nad palnikiem, fuu i skubania z piór.
|
#4388 |
|
Konto usunięte
|
Po tym jak sąsiad zdekapitował kurę, nie tknęłam juz nigdy mięsa
|
|
|
|
#4389 |
|
Zakorzenienie
|
odcięcie kurzej głowy, też widziałam w dzieciństwie
|
#4390 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4391 |
|
Konto usunięte
|
ja widziałam jak rodzina na wsi patroszyła świniaka, za bardzo mnie to nie ruszyło dopóki nie doszli do oczyszczania jelit, zapach był powalający. Najbardziej mnie brzydzą wszelkie larwy, gnidy, pijawki i pasożyty, autentycznie robi mi się słabo. Jak raz na biologii babka włączyła film a tam były pokazane robaki gwinejskie to myślałam, że haftnę.
|
|
|
|
#4392 |
|
lokalna gwiazda
|
Boże, pożałowałam, że zjadłam kolację
|
|
|
|
#4393 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4394 | |
|
Zadomowienie
|
Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4395 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4396 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Z tego to też powodu od wielu wielu lat nie pokazywałam gołych nóg, zawsze były zakryte albo spodniami albo rajstopami. Dopiero niedawno stwierdziłam, że mam to gdzieś i nie spędzę kolejnego lata kisząc się w spodniach z powodu głupich kompleksów.
|
|
|
|
|
#4397 |
|
Konto usunięte
|
Zabijanie kaczki też było super. Jedna osoba z siekierą, druga trzymała kaczkę za nogi, coby nie uciekła
Dla niektórych ciekawostka: kurczak, który długo biegał bez głowy http://pl.wikipedia.org/wiki/Bezg%C5%82owy_kurczak_Mike
|
|
|
|
#4398 |
|
Zakorzenienie
|
Też to pamiętam. Zawsze mnie to zadziwiało jak byłam dzieckiem jak to możliwe, że kura bez głowy rusza nogami.
|
#4399 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9
ja mam za słaby żołądek na to jednak, ktoś mi kiedyś dawno podrzucił zdjęcie niby chorobowo zmienionej bożenki, jakieś zielone pęcherze, wszystko czarne i żółte, potem się bałam że złapie coś na basenie i też mi się to stanie
dzisiaj mam cicha nadzieję że to był fotomontaż Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4400 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4401 |
|
Raczkowanie
|
Jak byłam młodsza, tak w podstawówce to babcia zabierała mnie do cioci na skubanie kurczaków
Pewnie teraz przeżyłabym to mocniej, ale wtedy to mi się całkiem podobało Najpierw trzeba było uważać, żeby nie połamać skrzydeł. Potem latały śmiesznie bez głowy A na koniec najprzyjemniejsze czyli skubanie fajnie te pióra odchodziły, w ogóle mam zboczenie na punkcie odrywania czegoś, co zaczyna odchodzić, typu skórki wokół paznokci, farba ze ściany, no nie potrafię się powstrzymać ![]() Co do filmików z wyciskaniem pryszczy to miałam wątpliwą przyjemność jeden widzieć i mimo, że nie jestem jakaś wrażliwa to autentycznie mi się zbierało. |
|
|
|
#4402 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() [1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;41305476]Te robaki to larwy odpowiedniego gatunku much i służą one oczyszczeniu rany. Żywią się one martwą tkanką (nie ruszają zdrowej), a ich wydzieliny przysieszają proces gojenia. Wielu chorych boi się tego zabiegu, bo nie wygląda estetycznie, ale jest bardzo skuteczny.[/QUOTE] Chyba się nie dziwię, że się boją
|
|
#4403 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
Z tego to też powodu od wielu wielu lat nie pokazywałam gołych nóg, zawsze były zakryte albo spodniami albo rajstopami. Dopiero niedawno stwierdziłam, że mam to gdzieś i nie spędzę kolejnego lata kisząc się w spodniach z powodu głupich kompleksów.[/QUOTE]Skąd ja to znam... Dlatego zdecydowałam się na laser. Też widziałam kiedyś, przypadkiem. I wiszące rozpłatane świniaki również...
|
|
|
#4404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dziś zdziwiona wielce wróciłam do domu. Jechałam sobie do Bardzo Wielkiego Miasta. Półtorej godziny busem. Jechała też ze mną pani z trójką dzieci (3-6 lat), kilka innych osób i zmanierowana starsza pani. Mama jechała z najmłodszą dziewczynką ze Szczecina do Istebnej, po dwójkę dzieci, które odbierała z sanatorium. Zaraz po tym jechali z powrotem na pociąg do Katowic i do Szczecina. Jak można się łatwo domyślić mała była marudna, płakała co chwilę, coś ciągle jej nie pasowało i dokuczała rodzeństwu. Mama na ile mogła próbowała ją uspokoić, zająć czymś. To też mnie dziwi, że wybrała się w taką wyprawę z tak małym dzieckiem. No ale może nie miała jej z kim zostawić, ok, rozumiem. Za to zmanierowana starsza pani od samego początku narzekała na to, że pan kierowca każe jej trzymać walizki na podłodze. Dopiero po tym jak pan kierowca powiedział, że on nie ruszy tak długo póki ona walizek nie położy na podłogę, to łaskawie wzięła je na kolana i była wielce oburzona, że nikt nie siada pod oknem. Przecież ona tam siedzieć nie będzie. I nie, ona nie wstanie i nie przepuści tam nikogo. Jeśli chcecie siedzieć to siadajcie, ale ja się nie ruszę. A potem zaczęła dziubać do mamy z dziećmi. Bo jak to tak, że trzyletnie dziecko ciągle płacze?! Tamta dwójka siedzi spokojnie, a ona ciągle płacze! Jak ona tak może! Ona to miała dzieci spokojne, bo była DOBRĄ mamą! A potem jeszcze kilku emerytów zaczęło potakiwać, że tak, tak, bo jak tak można z dzieckiem tak daleko. Albo dobra, niech jedzie tak daleko, ale niech dzieci nie płaczą ![]() Już chciałam się odezwać, ale na szczęście mama miała gadane i naskoczyła na zmanierowaną starszą panią, że dziecko jedzie już 10 godzin, spało w pociągu i dopiero wieczorem będzie w domu. I jeśli jej to tak bardzo przeszkadza to mogła jechać taksówką, a tam mogłaby sobie spokojnie trzymać walizki na fotelach. To wszystko skończyło się tym, że pani z dziećmi wysiadła dwa przystanki wcześniej, bo miała dość docinków ludzi o tym jaką to złą jest matką. |
|
|
|
|
#4405 |
|
Konto usunięte
|
płacz akurat w miarę rozumiem, płacze bo zmęczone i wynudzone
ale jak mnie bachor jakie kopie, robi miny, hałasuje w podróży to ja piany dostaje nigdy ja się tak nie zachowywalam i faktycznie pozwalanie na to przekracza moje zrozumienie i cierpliwość bo ja też jestem zmęczona i wynudzona równie mocno tak po prawdzie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4406 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do skubania kury często widziałam jak mama to robiła i nigdy mnie to nie obrzydzało. Mnie też Wolę oglądać flaki na wierzchu niż takie coś
|
|
#4409 |
|
Konto usunięte
|
Mnie obrzydza wiekszosc z tych rzeczy, wiec staram sie omijac Wasze "obrzydliwe" posty. Wpadlam, zeby wyrazic zdziwienie pogladem, ze psychiatria jest "akurat najprostsza dziedzina medycyny".
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4410 | ||
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Też widziałam, ale nie było to dla mnie zasmucające.
---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Cytat:
?---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:27.

.

jakieś wydzieliny, ropy, itp - fuj ;p człowiek z rozprutym brzuchem - normalne, człowiek ale z dziurą. Natomiast jakieś gnijące zmiany chorobowe
Dobrze wiedzieć, choć i tak jest to obrzydliwe.
i skubania z piór.