|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV |
|
6 | 9,68% |
| Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV |
|
2 | 3,23% |
| Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
21 | 33,87% |
| Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV |
|
1 | 1,61% |
| Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
7 | 11,29% |
| Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
6 | 9,68% |
| Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
17 | 27,42% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV |
|
2 | 3,23% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Hej dziewczyny! Przegapiłam chyba z półtora wątku
ale nie mam za bardzo czasu na siedzenie na necie. Cały dzień biegam za synkiem. Nie muszę już leżeć i czuję się dobrze. Dzisiaj byłam na usg - badanie przezierności i wszystkie wyniki w normie |
|
|
|
#1472 | |||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Cytat:
Cytat:
mi sie podobalo to imie bardzo.nie wiem czy to ma jakis zwiazek z moim ulubionym filmem "leon zawodowiec",ale po prostu lubie to imie,niestety Tz nie podziela mojego zdaniaCytat:
za wizyte,niech mala Nela rosnie zdrowo co to sa te spotkania patronazowe?cos jak szkola rodzenia?grupowo to indywidualnie..nie wiem,jakos nei slyszalam o tymCytat:
![]() Cytat:
no juz mialam pisac o oranzadce w proszku wyjadanej palcem,ale widze,ze tez o niej wspomnialas....to bylo to.a robilyscie sobie przysmak swietokrzyski (tak to sie chyba nazywalo)...takie okienka,krateczki co na olej sie wrzuca i pecznieja,jak jezdzilam do babci na wakacje to mi takie robila prazynki...swoja droga ile dzieciak sie chemii najadl i jakos nikt nie panikowal ![]() no i pamietam,ze zazdroscilam starszemu bratu,ze juz jest taki duzy i dostaje visolvit,gdzie ja dostawalam maly vibovit,pamietam jeszcze opakowanie ze zdjeciem jakiegos dziecka http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...9QEwAA&dur=461 dalej nie wiem czy to chlopic czy dziewczynka
Edytowane przez peppermint patty Czas edycji: 2013-06-13 o 21:27 |
|||||
|
|
|
#1473 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Angelo,Paddy FamilyA weź ja słuchałam w kółko jednej i tej samej kasety Kelly Family ![]() A właśnie teraz to już nie ma kaset chyba w ogóle ![]() A jeszcze byli New Kids On The Block I ci jak im było co chodzili w odwrotnie założonych spodniach ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Na plaży na plaży fajnie jest ![]() Badanie nie boli,pobierają wymaz z pochwy ,coś podobnie jak przy cytologii. Ja zawsze przy cytologii mam badaną też czystość. Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mnie dziś kręgosłup zaczął boleć, trochę pochodziłam bo załatwiałam rożne sprawy a czuję się połamana jak 100letnia babcia, nie wiem co będzie na późniejszym etapie Dziewczyny czy ktoraś używa pasa ciążowego, czy coś takiego pomaga na bóle?
|
|
#1475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1476 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Moj maz zapomnial niemieckich ksiazeczek dla malego i jest zmuszony czytac polskie.Wlasnie sie zanosze ze smiechu, bo czyta wiersze Brzechwy.Na wyspie Bergamuta... Spedzilismy cudowny dzien w Biarritz.Ja juz przytylam kilka kg,szczegolnie podczas ostatnich dwoch tygodni.Objadam sie codziennie przysmakami,nie mge sobie odmowic.Codziennie grilujemy plus lody.. Moje dziecko kiedys peknie-zjadl-uwaga-dwulatek-pol duzego,grubego i tlusciutkiego plastra z lososia,2 grilowane cukinie,pol grilowanej papryki,2 pieczarki z grila,porcje batatow, pol baklazana,troche salaty i doprawil sorbetem malinowym Zawsze duzo jadl a jest chudy jak patyk ale nabity.Ma 103cm a wazy 15 kg,wiec w sumie ok,ale wyglada na mniej.
Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-06-13 o 21:34 |
|||
|
|
|
#1477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A grę Pegasus miał ktoś?Pamiętacie Mario Brosa ![]() Ale fajnie tak powspominać.
|
|
|
|
|
#1478 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Niedawno, po latach, oglądnęłam parę ich teledysków na Youtube - MASAKRA!!! Co ja w nich widziałam... Cytat:
|
|||
|
|
|
#1479 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie ma co sobie odmawiać przyjemności ![]() No synek ma apetycik ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Taszanta Też jestem ciekawa czy taki pas pomaga. Mnie też boli kręgosłup.Dzisiaj trochę połaziłam i już czuję :/ |
|||
|
|
|
#1480 | |
|
Zakorzenienie
|
i ja
![]() Cytat:
![]() aaa pamiętam jeszcze VIBOVIT się kupowało i jadło albo oranżady w proszkuzjadłam właśnie resztę lodów i jeść mi się chce jutro wizyta |
|
|
|
|
#1481 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziękujemy
ostatnio tak z nudów myślałam o roczku i stwierdziłam że pewnie będzie na świąta razem z chrzcinami...jak wszystko się ułoży ![]() Cytat:
Cytat:
Maja Antonina Kinga Zofia (tylko mój mąz w zyciu by sie nie zgodził) Emilia Amelia |
||
|
|
|
#1482 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluje udanej wizyty, super, że córcia sie potwierdziła ![]() na pewno fajne takie spotkania, daj znać Cytat:
Jak będzie wszystko gotowę to cyknę fotkę Cytat:
Cytat:
za wynikiCytat:
okienka są pyszne
|
|||||
|
|
|
#1483 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz
Zjadłam dziś chłopski obiad
. Ziemniaki w mundurkach z masłem i solą popychane gotowanym groszkiem w strąkach. Mniam mniam. A teraz czuje jak mi się w jelitach kotłuje wszystko hahaha.Wkurzyła mnie dziś jakaś babcia. Alisa wywinęła orła na rowerze. Wpadła w duży płacz, bo zjeżdżała z górki z dużą prędkością i nie wiedziała jak się zatrzymać (ma biegowy). Spanikowała po prostu. Byłam kawałek od niej i widzę jak się babsko w biegi uwija, wiec z daleka krzyczę, że ma ją zostawić. A ta nic. Podnosi mi ją z chodnika i wielką opiekę uskutecznia. Raz, że uważam, że skoro jest Matka i idzie do dziecka to nie należy się wtrącać, a dwa że moje dziecko od małego uczę, że nie ma robić rabanu o byle co. Podeszłam, babę odgoniłam.pogadałam z młodą, pokazałam że nic jej się przecież nie stało, uspokoiła się i pojechała dalej. Dobrze że nie usłyszałam że wyrodna matka jestem, bo nie biegnę w podskokach jak się dziecko wyłoży. Kiedyś młoda 20 minut na chodniku jesienią siedziala, bo chciała żebym ją podniosła i awanturę kręciła. Tez jakaś baba ją podniosła, nie dotarło że ma zostawić bo dziecko uczy się posłuszeństwa. Ech... Czasem mnie trafia. Wszystkolepiejwiedzacy ludzie to plaga. I babcie co w 15 stopni się dziwią, że dziecko bez czapki. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1484 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak to na wakacjach apetyt dopisuje Cytat:
|
||
|
|
|
#1485 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A w ogóle to odezwę się po wizycie dopiero w poniedziałek, bo jedziemy jutro po badaniu do rodziców na weekend, a tam neta niet ![]() Także trzymam z góry kciuki za resztę jutrzejszych wizyt Cytat:
Cytat:
zawsze jak skakałam przez dziury to brałam na krześle przechył, żeby pomóc marianowi, brat skręcał się ze mnie ze śmiechu ale nas dziś na wspominki wzięło fsjniej było niż teraz, teraz dzieci przed kompami pozamykane i gadają na gg i innych fb zamiast wystawać przed blokami jak kiedyś ![]() Pierwsze słyszę o gotowaniu całych strąków groszku i to się taki młodziutki potem cały wcina czy tylko ziarenka, wiem że głupie pytanie, ale nigdy się nie spotkałam, a uwielbiam groszek Edytowane przez anulka2205 Czas edycji: 2013-06-13 o 22:25 |
|||||
|
|
|
#1486 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
W starych sklepach Społem można kupić Cytat:
Do tej pory mam te gry na kompie, ale to już nie to samo Można ściągnąć emulator i odtwarzać przez niego giery
|
|||
|
|
|
#1487 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
zjadłoby się coś z wyżej wymienionych smakołyków ![]() A pamiętacie mordoklejki ? Jeeeeej jak ja to uwielbiałam ![]() Też byłam kolekcjonerką karteczek a jak mi szkoda było kiedy oddawałam później "cały swój dorobek" młodszym dzieciom... ![]() Na samą myśl mnie zemdliło bo nienawidzę takiego najzwyklejszego mleka jeśli mleko to z czymś np płatkami śniadaniowymi ![]() lineczka1989 super że wszystko w porządku ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wszystkie Dominiki są zaje*iste
|
|||||||
|
|
|
#1488 |
|
Wtajemniczenie
|
dzidzia-mnie to wlasnie wkurzalo na wakacjach w Polsce w maju.Co chwile ktos sie za glowe lapal, bo dziecko sie wywrocilo,bo bez czapki, bo biega i pewnie zaraz sobie glowe rozwali.I zdziwieni,ze jak sie wywracal to sie otrzepywal i biegl dalej.A najbardziej wpienila mnie sorry za okreslenie''wariatka'' ktora spotkalam w Rewalu na placu zabaw.3,5 dziecko nie moglo zejsc samo z hustawki bo..mama tu robila czarna scenerie-rozwali sobie glowe,bedzie miala szramy na twarzy itp.Normalnie zlala ja za to w tylek,ze sama probowala zejsc.To dziecko nie umialo nawet samo wejsc na slizgawke
wszystkiego jej zabraniala,bo przeciez cos sie moze stac.Moj,rok mlodszy,wpinal sie po drabinkach,po sznurach, skakal gdzie sie dalo.Tez uslyszalam,ze jestem nieodpowiedzialna.A najlepsze bylo,jak postawila mala na slizgawke (sama nie mogla wejsc) i mala bala sie zjechac (3,5 roku ) po dluzszej chwili moj syn delikatnie ja posunal,bo sie niecierpliwil-ta mala zaparla sie stopami i zahamowala na tej slizgawce,i poleciala na buzie.Troche sobie warge przyciela.Syna zbesztalam,ze ja popchnal, a mamusia owej dziewczynki zrobila taka afere, ze glowa mala.Ze moj to lobuz (2 latek Ale to inne pokolenie,moja babcia tez taka byla.
Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-06-13 o 22:30 |
|
|
|
#1489 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Chciała pomóc ![]() Też tak czasem mam że biegnę z pomocą jak się coś stanie.Ale oczywiście w granicach normy. Cytat:
skoro już o wizytach mowa Anulka,Ryba,Niunia,Mya Ogromne ![]() Dajcie znać oczywiście Pewnie jutro z rozpędu tez pożyczę wizyt ale nie zaszkodzi nawet 10 razy![]() Cytat:
ale nie wiem czy działa :/
|
|||||
|
|
|
#1490 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny znalazłam przez przypadek list, być może to zmyślona historia ale czytając to poryczałam się bo tacy okropni ludzie istnieją naprawdę.
http://www.papilot.pl/historie-czyte...sekwencje.html Chyba czas najwyższy położyć się do łóżka, jakiś taki ciężki dzień dzisiaj... Ledwo żyje i mi brzuch twardnieje, wydaje mi się że to może z przemęczenia
Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-06-13 o 22:44 |
|
|
|
#1491 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
bombowa gra!! nie to co teraz!! Kurdę, takie fajen rzeczh sie robiło :p a teraz co?? tylko fejs,nk,gg... a kiedys to pół dnia sie w gume skakało . Cytat:
daleko nie mam Cytat:
Cytat:
Cytat:
tak można gotować całe strąki - uwielbiam i wcina sie cały czemu u mnie fasolka taka droga?? :/ lece spać, DOBRANOC
|
|
#1492 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miłej nocki |
|
|
|
|
#1494 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Plakalam caly dzien, a ona chodzila zadowolona 'franca' jedna ![]() Cytat:
![]() Padam!!! jutro jade na caly weekend na kurs przedmałżeński... musze tam nocować, taki przymus... ciekawe czy chociaz tam komorke pozwola mi miec
Edytowane przez budowniczka Czas edycji: 2013-06-13 o 23:12 |
|||
|
|
|
#1495 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz
Anulka no cały. Tzn. Zębami ściągasz wierzch i ziarenka. Zostaje tylko ta twarda błona ze środka. Bo u mnie na surowo obiera się z tej wewnętrznej błony i zjada strąk też
. Nic się nie marnuje ![]() Ale wiem, że nie wszyscy to znają. Tak samo jak świeże orzechy laskowe prosto z drzewa. Ajj to były czasy kiedy na wsi na orzechy czy dzikie jabłka chodziliśmy... ![]() Nemosku, dobrze, ja rozumiem chęci. Ale nie rozumiem wtryniania wszędzie 3 groszy. Ja się nie oglądam za wyjącym 3latkiem i nie patrze z nienawiścią na rodzica, bo wiem że dziecko tak potrafi z byle powodu a nie dlatego, że je ktoś krzywdzi. Nie komentuje, że Matka długi rękaw a dziecko krótki (ja jestem zmarźlun, moja młoda za tatusiem gorąca krew i z reguły lzej ode mnie ubrana). I potrafię powiedzieć Przepraszam, kiedy moje dziecko się rozpycha, cos zrzuciło albo komuś przeszkadza. Nie uważam, że skoro to dziecko, to jej wolno wszystko. Czasem na prawdę lepiej się powstrzymać od działania. Należy pozwolić rodzicom być nimi od a do z. Nawet jeśli dziecko płacze. De, ja mam tego po skrajności. Uszami wychodzi. Jak Alisa się urodziła, długo miała zimne łapki. Moja Mama kupiła wtedy gumki do włosów, żeby jej rekawki bliżej skóry ściągnąć. Zrobiłam jej taką pogadankę, że od tamtego czasu skacze jak zagram. W nic się nie wtrynia, reaguje na wszystkie moje uwagi (a to typ niereformowalny). Dopiero teraz, kiedy moja siostrzenica ma prawie 2 lata i ma wyje... na wszystko i wszystkich, zrozumiała do czego dazylam i jak moja ciężka praca okazała się owocna. Pamiętajcie dziewczyny. W wychowaniu poza konsekwencją ogromne znaczenie ma wspólny front wszystkich, którzy dokładają swoje 3 grosze. A zresztą, same zobaczycie. To trzeba przeżyć. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1496 | |
|
Zakorzenienie
|
Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1497 |
|
Zakorzenienie
|
KPAaa teraz mi się przypomniało-było pytanie o nosidlo. My mieliśmy ale uzylismy tylko kilka razy. Ale nie porządne turystyczne tylko z tych tańszych. Easy rider czy easy 4 ride to się nazywalo.jakos tak. Niespecjalnie się sprawdziło.
Chust się boje, ja jestem z tych bez wyobraźni i jestem pewna ze zawsze balabym sie czy dobrze wiazalam. Trele, ja z ogonem. Majkę widziałam. Słodzinka kruszynka . No ale brzuchol masz sercowy Pasa nie używałam. I żałuję. Wiem tylko ze nie należy z nim przesadzać bo rozleniwia miesnie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wituś przyszedł na świat 18.09.2013; (33Hbd) Aliska przyszła na świat 18.08.2010. Witaj Kochanie Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013 Edytowane przez dzidziadziumdzia Czas edycji: 2013-06-13 o 23:43 |
|
|
|
#1498 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 20
Cytat:
co wy tam będziecie cały weekend robić Powodzenia!! za jutrzejsze wizyty Dobrej nocki mamusie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1499 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Myślisz ze to że wiedziałaś wcześniej o rozszczepie małego pomogło Ci to przetrwać , czy nie miało znaczenia ? Idę spać . Jestem padnięta , jeszcze tylko jutro i dwa dni wolnego , Niby wolnego bo remont w toku Trzymamy kciuki za wszystkie wizyty i cos mam przeczucie ze nam się ujawnia jutro dwie dziewczynki i jeden chłopaczek Dobranoc brzuchatki *---------- Dopisano o 00:20 ---------- Poprzedni post napisano o 00:17 ---------- Cytat:
)
|
|
#1500 | ||||
|
Zadomowienie
|
O Jezusicku dopiero skończyłam pakowanie i nogi juz mi w dooope wchodzą a o kręgosłupie nie wspomnę
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Bo wiesz... chłopa to trzeba sposobem Cytat:
.Mnie też napiernicza ale już przed ciążą miałam problemy z kręgosłupem. Jeżeli moge poradzić to odkurzanie zleć Tż, nie myj wanny nachylając się nad nią (to może też Tż ) i nie myj głowy nad wanną te3 rzeczy to masakra dla kręgosłupa.Na temat pas też chętnie posłucham bo może warto kupić. |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:13.

ale nie mam za bardzo czasu na siedzenie na necie. Cały dzień biegam za synkiem. Nie muszę już leżeć i czuję się dobrze. Dzisiaj byłam na usg - badanie przezierności i wszystkie wyniki w normie 

Cieszę się bo zawsze marzyłam o synku ale.......
mi sie podobalo to imie bardzo.nie wiem czy to ma jakis zwiazek z moim ulubionym filmem "leon zawodowiec",ale po prostu lubie to imie,niestety Tz nie podziela mojego zdania

no to zaprosiła mnie na fotel pogmyrała mnie, ale tym razem delikatniej, stwierdziła że szyjka zamknięta wszystko w porządku no to na usg
paluszki wszystkie, serduszko w odpowiednim miejscu, z brzuszkiem ok i mówi że serduszko moje maleństwo ma takie jak mniej więcej w 18 tygodniu (ja jestem w 20) ale powiedziała że to różnicy nie robi.
ale wolałabym przy ścianie... na ścianie naprzeciwko jest kaloryfer, więc odpada...może ta komoda wejdzie pod okno...no zobaczymy. Narazie i tak łóżeczko będzie u nas (znaczy się dopiero jak się dziecko urodzi).
Angelo,Paddy Family

za wyniki

smaka mi będzie robić
Powodzenia!!