|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł części 17 Mam lipcowo- sierpniowych? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.17 ! |
|
0 | 0% |
| Lekki poród i po krzyku, mleko piję łyk po łyku- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Ciężki poród, ból i krzyki, mamy mleczka pierwsze łyki- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
1 | 1,56% |
| Rozpakowywanie rozpoczęte!-mamy lipcowo-sierpniowe 2013,cz.17! |
|
9 | 14,06% |
| Wiele bólu, łez i wzruszeń wynagrodzi nam maluszek-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
16 | 25,00% |
| Pierwsze maluszki już przywitane, a jeszcze nie wszystkie torby spakowane!-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Pierwsze maluszki oklaskujemy i w popłochu torby pakujemy-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
13 | 20,31% |
| Nasze dzieciaczki chcą być czerwcowe,bierze już nawet mamy lipcowe!-Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!-Mamusie VII-VIII 2013 cz.17! |
|
5 | 7,81% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
No dość na dziś tej nauki
![]() Z tymi ciastami to poszalałyście. Teraz muszę coś na słodko zjeść i to Wasza wina Na C+ film2 leci Mój tydzień z Marilyn chyba sobie obejrzę bo nie widziałam ![]() Eveewe Ja jutro wizytuję i też się nastawiam na potwierdzenie CC ![]() I mam pytanie o KTG bo ja jeszcze żadnego nie miałam. Czy to się standardowo robi od jakiegoś tygodnia czy w przypadku konkretnych zaleceń?? I zmierzyłam obwód brzuszka wyszło mi 111 cm skoczył mi o jakieś 3 cm w obwodzie w ciągu ostatnich 2-3 tygodni no teraz to już na pewno wyglądam jak słonica |
|
|
|
#572 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
|
|
|
|
#573 |
|
Zakorzenienie
|
położyłam się poleżeć i zasnęłam
choć twardo mówiłam dla tż przez sen, że nie śpię śmiał się ze mnie jak wychodził, że prześpię jedzenie i pomiar cukru-zmobilizowałam się i wstałam z łóżka, teraz idę się prysznicować muszę jeszcze grafik se rozpisać na jutro bo rano mam dużo do oblatania najpierw lab, potem lumpek, liroy merlin, sklep drzewny (chcemy z tż z wnęki w starej szafie zrobić półeczki i zamknąć ją, żeby wygodniej było mi sięgać po rzeczy dla dziecka) |
|
|
|
#574 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale mój się grzecznie obrócił głową w dół. Chociaż jak będzie taki duży, to zaczynam bać się porodu. W 2 tyg przybrał 700g ![]() Ale najważniejsze, że wszystko jest w porządku ![]() Cytat:
|
|
#575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Kurcze dziewczyny, jak wasze dzieciaczki tak niesamowicie w tych tygodniach przybieraja, to ja jeszcze bardziej zaczynam sie martwic o nogi
|
|
#576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nigdy nie odbieraj nikomu nadziei ! Może to jedyne co mu pozostało ! 12.06.2010![]() Edytowane przez eveewe Czas edycji: 2013-06-13 o 21:54 |
|
|
|
|
#577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
naprawdę szybko przybrał na wadze Dołączam się do kciuków, żeby Maluszek jeszcze zechciał się obrócić Żegnam się na dziś.. dobranoc |
|
|
|
|
#578 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja sie boje ze nie dam rady urodzic ![]() w ogole to nie wiem co robic tzn troche sie przejmuje bo za tydzien w sobote mam egzamin, pozniej w niedziele mam poprawke z innego przedmiotu i 29 czerwca kolejny przedmiot, co jesli urodze w tym czasie i nie bede w stanie przyjechac? napisac email do wykadowcow z jakiego powodu? |
|
|
|
|
#579 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2
To by wszystko wyjaśniało w moim przypadku, kocham słodycze, a malutka waży już 2 600
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#580 |
|
Zakorzenienie
|
to troche podnioslyscie mnie na duchu
kathe co do egzaminow - nie pomoge. Moze na razie sie nie martw - jak urodzisz, to wtedy pomyslisz. Bedziesz miala wypis ze szpitala jako podkladke i moze jakas taryfe ulgowa zastosuja.
|
#581 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, c
Hej
Usg niestety nie było więc dużo się nie dowiedziałam. Na ktg żadnych skurczy, szyjka delikatnie skrócona, mam zaciskać nogi i oszczędzać się do końca czerwca a od 1 lipca zielone światło do rodzenia Następna wizyta 4 lipca ale gdyby coś mnie do tego czasu niepokoiło to mam przyjść bez umawianiaJeszcze muszę się pochwalić, że tylko 700 gram na plusie od poprzedniej wizyty ![]() Ponownie proszę o mocne kciuki jutro o 11.50 za mój egzamin na prawko ![]() Dobranoc Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez kallisto89 Czas edycji: 2013-06-13 o 22:07 |
|
|
|
#582 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2
Cytat:
super ze z malym ok, szkoda ze bez usg.
|
|
#583 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2
Cytat:
a ja myślałam, że Bezik jest duży w miarę ![]() No ale najważniejsze, że zdrowy no i zeby obrócił się główką w dół, może jeszcze da radę! ![]() Cytat:
Cytat:
za wizytę i Twoją wagę no i za jutrzejszy egzamin!Zdasz na pewno
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|||
|
|
|
#584 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Miejmy nadzieję, że jakoś będą wyrozumiali i nie będzie problemów
|
||
|
|
|
#585 |
|
Zakorzenienie
|
Eve, Mela, Balonik, Kallisto -
za wizyty. Eve, niezla waga maluszka !!!Melduje sie pozno acz poslusznie - plan wykonany, a na dodatek maz podwiesil karnisze u nas i u Lali, zamontowal tę pomalowana rolete, zawiesil kotary, odkurzyl wykladziny, OMG jak ja kocham moj domek teraz !!!Prasowalam te kotary wczesniej i klelam jak szewc, nie dosc ze grube sztruksowe, to jeszcze na podszewce i kazda 2,60 x 2,20, no masakra. Klelam glownie na deske, bo mi objezdzal pokrowiec co chwila. Klelam i klelam i obiecywalam desce, ze ja wywale na smietnik za moment. Nastepnie po prasowaniu wlazlam w nia niechcacy tylem, grzmotnelam az milo, i cala moca swoich wspomaganych grawitacyjnie niemal 60 kg zlamalam deske na pol w sumie szkoda, porzadna byla dosyc, z tych najwiekszych, z kablem i gniazdkiem do zelazka pod spodem, calkiem solidna. Do teraz nie wiem, jak ja polamalam maz mnie z podlogi pozbieral, posadzil na sofie i zarzadzil areszt siedzacy do porodu ![]() Tak wiec kotary pozostawiaja pod wzgledem stopnia doprasowania wiele do zyczenia. Moze sie wyprostuja pod wlasnym ciezarem, bo troszku waza jednak ![]() Jutro moze w koncu te foty zrobie - "norce" do spania Laleczki, handcraftowej rolecie, kacikowi Lilo i ciuszkom w szafie . Aaaaaaa, i okna zaczne myc jakos niedlugo Tytulem update'u jeszcze - pokrzywka schodzi, schodzi, schodzi lalalalalala! Zeby mnie jeszcze przestala w nocy od lezenia swedziec skora na pleckach .W ogole oprocz obolalych stop jak baloniki nic mi juz nie dolega; no jest jeszcze zakrzep, ale z nim juz umiem sobie poradzic i prawie sie ze soba zzylismy nawet . Zgaga odeszla w niepamiec, skurcze odeszly w niepamiec, zaparcia znikly, jest git Dobrej nocki, ide lezec nogami na scianie
Iza Diablicja Lilo Kubulek Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2013-06-13 o 22:13 |
|
|
|
#586 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
za wizytęi na jutro![]() Mały się rozhulał
|
|
#587 | |||
|
Zakorzenienie
|
miałam ekstazę pod prysznicem-nowa szczotka do mycia pleców, tak przyjemnie drapała, że się cała nią wyszorowałam, ale miałam też chwilę paniki, mało brakowało a bym się wywaliła w wannie-jak słonica już się czuje
Cytat:
Cytat:
Cytat:
i
|
|||
|
|
|
#588 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mi lekarz powiedział ze jak sie liczy a mały sie nie rusza to zeby go reka troche poruszac zeby sie obudził i wtedy liczyc ![]() ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Cytat:
wypierz sobie w dziecinnym proszku zeby maly alergi nie dostał
|
|
#589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oli jestem pelna podziwu dla Waszej pracowitosci, a Twojej szczegolnie. Ja przy tobie jestem leniwiec.
|
|
#590 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No i Ty zamiast się sobą martwić to się deską przejmujesz A TŻ bardzo dobrze zrobił Ciebie to trzeba przywiązać żebyś spokojnie sobie na doopce usiadła
|
|
|
|
|
#591 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla męża za areszt |
|
|
|
|
#592 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
super wiadomosci zazdroszcze Ci tej szyjki mi sie skruciła ostanio odkad maly sie odwrocił i niemoge sie doczekac nastepnej wizyty 24.06 zeby sie dowiedziec co z nia jest bo czuje kucie czasemEwelinko co do odwrocenia malego (no juz duzego) to w ksiazce czytalam zeby 10min dzienie wieczorem pobyc w klęku podpartym (tak jak do raczkowania) i dziecko sie przekreca mi pomoglo wiec probuj jeszcze jest czas i jak sie lezy na lewym boku tez sie dziecko odwraca i najwazniejsze nie mozna siedziec z kolanami wyrzej bioder
|
|
#593 |
|
Zakorzenienie
|
Mela,balonik,kallisto,eve wee: brawa za wizyty!!
Iwona: smoczek medeli nazywa się Calma i ma nacięcia..jak przechylisz butelkę z tym smokiem to nic nie wyleci co właśnie odróżnia od innych ze dziecko musi porządnie zassać jak pierś aby pokarm poleciał. Zestaw zbutelka kosztuje jeśli dobrze pamiętam ok.60zl. Myślę ze w razie awarii na poczarltku z karmieniem piersią jest to alternatywa aby potem bez problemu wrócić do kp Więcej się nie naprodukuje bo średnio mi dzisiaj i idę spac
|
#595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pocwicze na pilce troszke i zobaczymy.Lece laski spac - nie produkujcie az tyle, bo nie ogarniam...............:b rzydal:
|
|
#598 |
|
Wtajemniczenie
|
probowalam sie kochac z tz ale mnie w srodku boli, tez tak macie???
---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- dlaczego jak napisałam o seksiku to zapadła niezreczna cisza?? ![]() kurcze naprawde mnie tam w srodku bolalo, teraz juz nie, ale w trakcie to myslalam ze zemdleje |
|
|
|
#599 |
|
Zadomowienie
|
Może słabe nawilżenie ?? A jeśli ból odczuwałaś głębiej to porozmawiaj z ginem i do tego czasu się wstrzymajcie z przytulankami
|
|
|
|
#600 | |
|
Wtajemniczenie
|
Wniknelam w temat proszkow do prania dla dzieci i zdecydowałam ze nie bede prała w tych dzieciowych ( mam nadzieje ze nie nasle nikt na mnie opieki spolecznej
). W zupełności sprawdzi sie proszek sensitiv. Jest delikatny, nie sypie go w ogromnych ilościach, dwa plukania, żadnych płynów do plukania i będzie git. Gdybym miała patrzeć ze dziecko nie moze nic dotknąć co jest wyprane w moim proszku to musiałabym wyprać w dzieciowym garderobę moja, TZ, rodziny i pościel ![]() Cytat:
Ja od 1,5 miesiąca nic także nie wiem czy mnie boli czy nie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:05.

i to Wasza wina 

12.06.2010
naprawdę szybko przybrał na wadze 

zeby obrócił się główką w dół, może jeszcze da radę!
pociesza mnie fakt ze mamy do domku 4 km wiec chwila moment i zajedziemy
A TŻ bardzo dobrze zrobił Ciebie to trzeba przywiązać żebyś spokojnie sobie na doopce usiadła