Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.5 - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-06-13, 20:12   #4411
Gryzeldaa
Raczkowanie

Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.5

Cytat:
Napisane przez Dagusia18 Pokaż wiadomość
mówisz - masz

2 pierwsze na stanowisko sprzedawcy, ostatnie na stanowiska biurowe
Podobają mi się Twoje szablony. Maz je może w formacie worda?

Nie wiem czy ktoś mnie tu pamięta, udzielałam się przez kilka wątków

if you were happy with the wrong one
just think how happy you will be when

the right one comes

od 01.02. olejuje włosy
13.10 - pokrzywa
Gryzeldaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-13, 20:17   #4412
Dagusia18
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Gryzeldaa Pokaż wiadomość
Podobają mi się Twoje szablony. Maz je może w formacie worda?

Nie wiem czy ktoś mnie tu pamięta, udzielałam się przez kilka wątków
Oczywiście, one wszystkie są robione w wordzie.
Dagusia18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-13, 20:20   #4413
_nouvelle_
Rozeznanie

Heledore, mellisa86, trinette , dzięki
Posłałam przez www formularz do OFE, także do 2 tyg. pewnie przyjdzie pocztą. Myślę, że ZUS te zawiadomienia przysyła po wypłacie, tj. pierwszej składce, więc pewnie w moim przypadku do 2 miesięcy od zatrudnienia.
Stary 2013-06-13, 20:26   #4414
Carpathia
Raczkowanie

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;41307702]ja tak mam, że najpierw doświadczenie a potem wykształcenie - ale to dopiero można szaleć jak ma się dobre doświadczenie a nie kasę w auchan, bo wtedy trzeba się bronić wykształceniem u potencjalnego pracodawcy[/QUOTE]
Popieram. Ja zmieniałam w zależności od stanowisk. Gdy wykształcenie było atutem wstawiałam je na początek a gdy aplikowałam do mojej branży, wstawiałam na początek doświadczenie żeby nie odstraszać czytającego wykształceniem od czapy.

Nie chciałabym już przywracać do życia tej strasznej dyskusji wiejącej defetyzmem małych miejscowości i Podkarpacia w szczególności, ale ...
Pisząc w skrócie, sama stamtąd pochodzę i jestem przykładem tego że można przenieść swoje życie mając 600 zł w kieszeni i wiarę w to że musi się udać.

Pomysłów na to jak to zrobić było już dziesiątki, chciałam tylko dać znać że to nie filmowo-książkowy "american dream" jak ktoś wspominał a realna szansa

W Waszej dyskusji pojawiło się mnóstwo rad ale chciałam wspomnieć o realnych wielkich korzyściach dla Ciebie Tajkuna gdybyś nauczyła się rzadkiego języka obcego. Z Twoim finansowym/ekonomicznym wykształceniem (przepraszam jeżeli coś przekręciłam) jest to obecnie najbardziej chodliwa nisza na rynku. Wystarczy zerknąć w ogłoszenia np. z językami nordyckimi. Nawet osoby bez doświadczenia zarabiają od 3tys netto wzwyż.

Szakal - cieszę się czytając że u Ciebie w pracy ok. Trzymam mocno kciuki za Twój zabieg i szybki powrót do formy.

Edytowane przez Carpathia
Czas edycji: 2013-06-16 o 21:17
Carpathia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-13, 20:28   #4415
_nouvelle_
Rozeznanie

tusia, nie chodzi o pracę w ogóle, problem tylko w tym, że grafik się zmienia od jutra i chodzi o dodatkowe godziny i kompletne przeorganizowanie miesiąca, a tu kończę licencjat na ostatnią chwilę, mam egzaminy, egzamin licencyjny i obrona i wszystko do początku lipca.
Pracuję od 2 tyg. i też, nie oszukujmy się, pracuję na swoją "opinię" i w zespole i w oczach szefostwa, jeśli powiem "nie, nie pomogę " nie będzie to odebrane z fanfarami.

Carpathia, racja 110 %.

Edytowane przez _nouvelle_
Czas edycji: 2013-06-13 o 20:31
_nouvelle_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-13, 20:30   #4416
nicRu
maszyna, nie człowiek

No moze nie 3 tys, ale bez doswiadczenia mozna spokojnie znaleźć oferte 2 tys. netto o ile zna sie jezyki
Stary 2013-06-13, 20:45   #4417
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

Heja, że się tak wtrynię...

otóż studiuję, a z racji tego, że zbliżają się wakacje, to chciałabym znaleźć jakąś pracę od lipca do września. No wiem, że na jakiejś produkcji by mnie pewnie przyjęli (przez agencję pracy i z niską stawką), no ale to mnie..mało satysfakcjonuje (mam taki epizod z zeszłego roku)... mogłabym za to np. pracować w jakimś sklepie czy coś...

tylko że jest mały problem, który mnie odstrasza od wysyłania CV.
Otóż mam 20 lat, a wyglądam na 16... (nie dość, że z twarzy, to jeszcze jestem niska - 1,60m).... i boję się, że nikt nie będzie chciał mnie przyjąć do pracy, która będzie wymagała kontaktu z klientem... no bo jak to, że klient przyjdzie a tu jakaś szesnastka pracuje..
bowszystkotoiluzjajest jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-13, 20:55   #4418
szakal165
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
No moze nie 3 tys, ale bez doswiadczenia mozna spokojnie znaleźć oferte 2 tys. netto o ile zna sie jezyki
hmm, wątpię, w brutto to bym uwierzyła
no chyba że firma więcej płaci pracownikom (rozmawiałam ze znajomą, pracuje w podobnej firmie i pracownicy zarabiają duużo więcej), może to od tego zależy.
szakal165 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-13, 21:02   #4419
marlenqa22
Zadomowienie

Zmieniłam CV.
Ale się napracowałam i zapisałam w pdf.
Weszłam na ogłoszenia i wysłałam na pracownika obsługi klienta w salonie Plus, na doradcę klienta w sklepie z zegarkami i na pracownika biurowego.
Normalnie szał, aż 3 CV jednego dnia.
Wam to pewnie wydaje się mało ale u mnie nie ma za dużo ogłoszeń

1 lipiec 2022- czekamy na Ciebie maleństwo
marlenqa22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-13, 21:32   #4420
Melissa86
Zakorzenienie

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;41304372]...się wspieramy jak ch**
[/QUOTE]
hahaha You made my day!
Melissa86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-13, 21:33   #4421
mikados
Rozeznanie

Cytat:
Jeżeli zna nietypowy język to spokojnie tyle dostanie nawet bez doświadczenia w Krk ale musi znać dobrze język mało popularny w naszym kraju.
mikados jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-13, 21:36   #4422
Gryzeldaa
Raczkowanie

Jak już jesteśmy przy temacie CV... co sądzicie o tym wzorze?Jest OK?
Załączone pliki
Rodzaj pliku: pdf Dagmara Wzór 002.pdf (464,7 KB, 147 załadowań)

if you were happy with the wrong one
just think how happy you will be when

the right one comes

od 01.02. olejuje włosy
13.10 - pokrzywa
Gryzeldaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-13, 21:40   #4423
Carpathia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mikados Pokaż wiadomość
Jeżeli zna nietypowy język to spokojnie tyle dostanie nawet bez doświadczenia w Krk ale musi znać dobrze język mało popularny w naszym kraju.
Otóż to, dlatego pisałam w szczególności o nordykach i takim chodliwym hitem jest jeszcze np. hebrajski. A chociażby Kraków cały stoi centrami usług wspólnych.

bowszystkoiluzjajest - a nie myślałaś żeby pójść do pracy w zgodzie ze swoim kierunkiem studiów? i nie przejmuj się ani wzrostem, ani wyglądem zwłaszcza jeżeli na rozmowę założysz obcasy i "poważne" wdzianko nikt nie będzie na to patrzył
Carpathia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-13, 21:48   #4424
Dagusia18
Raczkowanie

Cytat:
Zaczynając od początku - brak profilu zawodowego, więc nie wiadomo nawet jakiej pracy szukasz, jaką masz wiedzę i kwalifikację.
Po drugie w doświadczeniu zawodowym masz wpisane to samo stanowisko w tej samej firmie podwójnie, nie wiem czy to pomyłka, czy tak ma być, jeśli tak to czemu to służy?
Wymieniony zakres obowiązków na stanowisku Redaktora bardzo ubogi, są to ogóły, a należałoby skupić się na czymś co wykonywałaś, a co będzie na pewno przydatne na stanowisku, na które aplikujesz. Jeżeli szukasz pracy jako redaktor w jakimś wydawnictwie, to opisz szerzej jakimi tematami się zajmowałaś, czy były to krótkie czy długie teksty itd.
Na koniec jeszcze jedna uwaga, całe CV jest zachowane w pomarańczowo-sraczkowatej kolorystyce (nic nie mam do tego koloru), ale po co dałaś na samym dole to niebieskie coś? Nie jest to w ogóle ładne, a burzy tylko na sam koniec spójność całego dokumentu.

P.s. Jeszcze ostatnia uwaga, podaj w datach miesiące, bo nie wiadomo tak właściwie ile czasu obejmowałaś stanowisko redaktora, czy było to od stycznia 2009 do grudnia 2011, czyli pełne 3 lata?
Stary 2013-06-13, 22:04   #4425
Melissa86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kukunia23 Pokaż wiadomość
Proszę -oto moje cv, TYlko proszę o wyrozumiałość ;-P
Może też ktoś skorzysta z mojego
Jeśli mogę coś doradzić, to:
- wyrzuciłabym wiek (jeśli już to data urodzenia, chociaż sama ją u siebie wyrzuciłam, ale za to mam podany adres)
- najpierw dałabym doświadczenie, a dopiero potem wykształcenie (bo jak widzę jedno z drugim nie ma nic wspólnego)
- powinno być chyba "pomoc księgowej", a nie "pomoc księgowa" (tak jak w przedszkolu jest pomoc nauczyciela, a nie pomoc nauczyciel)
- klauzulę niżej i na dwóch stronach
- no i nie wiem do czego odnosi się ta * po klauzuli, że gotowość do pracy... - moim zdaniem nie powinno tego być w CV
- masz jeszcze sporo miejsca, więc dodałabym profil zawodowy pisany pod dane stanowisko

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Cytat:
mówisz - masz

2 pierwsze na stanowisko sprzedawcy, ostatnie na stanowiska biurowe
Bardzo fajne.

Jedyne co mi się rzuciło w oczy, to jakieś takie rozstrzelone, duże i nierówne spacje-odstępy między wyrazami.

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Trinette Pokaż wiadomość
Losowanie jest w styczniu i lipcu. Także jak zacznie pracować np. w lipcu to ma mniej czasu na wybór.
http://centrumofe.com/pytania-i-odpowiedzi.html#4
No właśnie coś tak mi się wydawało, że właśnie jest 2 razy w roku w tych miesiącach. A jak ktoś zacznie pracę w maju/czerwcu, to ma czas na wybranie OFE do lipca?
Stary 2013-06-13, 22:05   #4426
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

Cytat:
bowszystkoiluzjajest - a nie myślałaś żeby pójść do pracy w zgodzie ze swoim kierunkiem studiów? i nie przejmuj się ani wzrostem, ani wyglądem zwłaszcza jeżeli na rozmowę założysz obcasy i "poważne" wdzianko nikt nie będzie na to patrzył
NIe ma pracy po moim kierunku Poza tym jestem dopiero na 1 roku...więc nawet specjalności jeszcze nie mamy, żebym mogła ewentualnie znaleźć jakąś pracę w tym klimacie.
A bez specjalności póki co, to nie wiem, gdzie mnie mogą chcieć (studiuję polonistykę)
bowszystkotoiluzjajest jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-13, 22:19   #4427
Melissa86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niv_ Pokaż wiadomość
To fajnie, że macie mpk, bo u mnie prawie nic nie jeździ w moim małym mieście, nie ma nawet co porównywać.

To mi się podoba w większych miastach - w miarę dobra komunikacja.
W małym mieście to piechotą można chodzić do pracy.

A nie macie prywatnych linii przewozowych? U nas tego pełno na trasach takich do innych miejscowości do 50/100 km. Kursują co godzinę mniej więcej.

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

Cytat:
Napisane przez marlenqa22 Pokaż wiadomość
Zmieniłam CV.
Ale się napracowałam i zapisałam w pdf.
Weszłam na ogłoszenia i wysłałam na pracownika obsługi klienta w salonie Plus, na doradcę klienta w sklepie z zegarkami i na pracownika biurowego.
Normalnie szał, aż 3 CV jednego dnia.
Wam to pewnie wydaje się mało ale u mnie nie ma za dużo ogłoszeń
No to trzymamy kciuki, obyś z nowym podrasowanym CV znalazła szybko pracę.

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

Cytat:
Jest OK. Mi się podoba.

Jednak to co bym zmieniła:
- jeśli masz doświadczenie zawodowe, to wstawiłabym je na początku, a dopiero potem wykształcenie
- w doświadczeniu zawodowym koniecznie dodaj miesiące, np. 04.2012-01.2013, a nie same lata
- w studiach piszę, że były to studia dzienne (bo w trakcie nich miałam tylko praktyki i umowy-zlecenia, a wiadomo, że u studentów zaocznych doświadczenie zawodowe jest często dużo poważniejsze i bardziej stałe-dłużej w jednym miejscu)
- no i dodałabym profil zawodowy
Stary 2013-06-13, 23:04   #4428
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
Sama zatrudniałam osoby na językowe stanowiska na dzień dobry za 3000 netto .

Cytat:
Zaczynając od początku - brak profilu zawodowego, więc nie wiadomo nawet jakiej pracy szukasz, jaką masz wiedzę i kwalifikację.
Się przyczepiłaś tego . Profil jest ważny, przydatny, ale jego brak nie skreśla CV i nie jest błędem . Mnie tam trochę to wkurzało .
SdC jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-14, 09:06   #4429
Dagusia18
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez SdC Pokaż wiadomość

Się przyczepiłaś tego . Profil jest ważny, przydatny, ale jego brak nie skreśla CV i nie jest błędem . Mnie tam trochę to wkurzało .
Nikt Tobie akurat nie karze tego robić, ale fakt jest taki, że każde profesjonalne CV powinno posiadać profil zawodowy. Szansa na to, że rekruter przeczyta od razu to czego oczekuje zwiększa się kilkukrotnie.

http://wymiarykarier.pl/newsy/profil-cv/

http://www.architekcikariery.pl/jak-...178,2,343.html

http://www.pracuj.pl/wizerunek-w-int...nesowy.htm#top
Stary 2013-06-14, 09:29   #4430
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Carpathia Pokaż wiadomość
Popieram. Ja zmieniałam w zależności od stanowisk. Gdy wykształcenie było atutem wstawiałam je na początek a gdy aplikowałam do mojej branży, wstawiałam na początek doświadczenie żeby nie odstraszać czytającego doświadczeniem od czapy.
.

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Cytat:
Napisane przez _nouvelle_ Pokaż wiadomość
tusia, nie chodzi o pracę w ogóle, problem tylko w tym, że grafik się zmienia od jutra i chodzi o dodatkowe godziny i kompletne przeorganizowanie miesiąca, a tu kończę licencjat na ostatnią chwilę, mam egzaminy, egzamin licencyjny i obrona i wszystko do początku lipca.
Pracuję od 2 tyg. i też, nie oszukujmy się, pracuję na swoją "opinię" i w zespole i w oczach szefostwa, jeśli powiem "nie, nie pomogę " nie będzie to odebrane z fanfarami.
zaciśnij może zęby... jak pracujesz na opinię to może warto?
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-14, 09:29   #4431
nicRu
maszyna, nie człowiek

Cytat:
Nikt Tobie akurat nie karze tego robić, ale fakt jest taki, że każde profesjonalne CV powinno posiadać profil zawodowy. Szansa na to, że rekruter przeczyta od razu to czego oczekuje zwiększa się kilkukrotnie.

Nie każdy może stworzyć coś takiego jak profil zawodowy, bo dopóki nie ma się sensownego doświadczenia zawodowego to wygląda to po prostu śmiesznie. O ile osoba, która ma gdzieś w dalszej części CV opisane dużo ciekawych obowiązków, odbyła wiele szkoleń i chce na wstępie zaznaczyć swoje najważniejsze cechy i zawodowe osiągnięcia. Pisanie od pauz, gwiazdek i kropek że chce się wyrabiać 300% normy, jest się kreatywnym a w następnym punkciku, że również i pomysłowym zawsze mi odradzano...

Doradzano z kolei coś innego, pisanie personal statement tekstem ciągłym jako krótkiej reklamy mojej osoby, szczególnie jeśli nie jest wymagany list motywacyjny. Zapierałam się rękami i nogami, ale potem doradziły mi to jeszcze dwie inne osoby, które zajmowały się rekrutacją. Swoją drogą zawsze wszyscy mnie pytają o zainteresowania, które dla eksperymentu opisałam nie od pauz i zdawkowymi hasłami (tu tez pojawia się ból, ktoś pisze "ksiażki" i cholera wie czy chodzi o zostanie introligatorem, pisanie opowiadań i wierszy, literaturę faktu czy ilustrowanie baśni dla dzieci) a tekstem ciągłym, więc może coś w tym jest...
Stary 2013-06-14, 09:32   #4432
Konto usunięte

Cytat:
zależy jaka firma. różnie się płaci.

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Melissa86 Pokaż wiadomość
hahaha You made my day!
oł jeah!
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-14, 09:34   #4433
Myszka_83
Zakorzenienie

Cytat:
I właśnie jeszcze jedno: moim zdaniem lepiej najpierw w CV wpisać doświadczenie (o ile jest), a dopiero potem wykształcenie, nie odwrotnie.
Po części się zgadzam i też tak mam, ale wydaje mi się, że to zależy od stanowiska na które aplikujemy. Bo jeśli ktoś szuka pracy zgodnej z kierunkiem studiów, a nie ma jeszcze konkretnego doświadczenia to lepiej oczywiście wpisać pierwsze wykształcenie. Ja szukam w innym zawodzie, więc mam pierwsze doświadczenie

Cytat:
A mnie się podoba to CV, jest czytelne

Cytat:
Też tak sądzę. Ja tam nie mam profilu w CV, a na brak zainteresowania ze strony pracodawców ostatnio nie mogę narzekać.

Cytat:
Po drugie w doświadczeniu zawodowym masz wpisane to samo stanowisko w tej samej firmie podwójnie, nie wiem czy to pomyłka, czy tak ma być, jeśli tak to czemu to służy?
Wymieniony zakres obowiązków na stanowisku Redaktora bardzo ubogi, są to ogóły, a należałoby skupić się na czymś co wykonywałaś, a co będzie na pewno przydatne na stanowisku, na które aplikujesz. Jeżeli szukasz pracy jako redaktor w jakimś wydawnictwie, to opisz szerzej jakimi tematami się zajmowałaś, czy były to krótkie czy długie teksty itd.
(...)
Nie wiem czy jest sens, aż tak się rozpisywać. Moim zdaniem wystarczy tylko zasygnalizować pewne obowiązki, inaczej CV się robi nie czytelne, a wątpię, że zawalonym ofertami pracodawcom będzie się chciało dogłębnie wczytywać w CV i przebijać przez natłok informacji.

Ja, odkąd sama sobie poprawiłam niedawno CV, czyli właśnie napisałam wszystko w większym skrócie, wypunktowałam krótko obowiązki, powyrzucałam zbędne informacje, a uwydatniłam ważniejsze, mam zdecydowanie więcej telefonów w sprawie pracy

Myszka_83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-14, 10:10   #4434
SdC
Zakorzenienie

Cytat:

W Internecie znajdziesz potwierdzenie na każdą tezę, więc akurat linki nie robią na mnie wrażenia . To nie jest fakt - to Twoje przekonanie. Widziałam mnóstwo profesjonalnych CV bez tego profilu. I tak jak piszę - rekrutowałam przez 2 lata i naprawdę ten profil mnie czasem irytował .

Nawet jak mi wpiszesz w profilu zawodowym - znajomość języka szwedzkiego, to i tak przeglądam całe CV, żeby sprawdzić czy to prawda i jak się go nauczyłaś (praca za granicą, szkoła, itp.), czyli tak czy inaczej całe CV przeglądam.

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;41314776]zależy jaka firma. różnie się płaci.
[/QUOTE]

To jasne . Piszę tylko, że to niemożliwe .
Stary 2013-06-14, 10:20   #4435
Konto usunięte

kurde...
moja znajoma co znalazła pracę i dziś jest jej 3 dzień, miała dziś podziękować. jawny mobbing w tej pracy...czekam na wieści i się martwię.
Stary 2013-06-14, 10:27   #4436
SdC
Zakorzenienie

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;41315539]kurde...
moja znajoma co znalazła pracę i dziś jest jej 3 dzień, miała dziś podziękować. jawny mobbing w tej pracy...czekam na wieści i się martwię.[/QUOTE]

Po 3 dniach? To jakaś makabra.
Stary 2013-06-14, 10:44   #4437
Konto usunięte

niom... dostała ochrzan za chodzenie do toalety i robienie sobie kanapek bo powinna siedziec na tylku caly czas wpatrzona w kompa.choc to tylko jedne z wielu pretensji...
jak tak mozna traktowac ludzi?!
Stary 2013-06-14, 10:46   #4438
Trinette
Zakręcony Chochlik

Cytat:
No właśnie coś tak mi się wydawało, że właśnie jest 2 razy w roku w tych miesiącach. A jak ktoś zacznie pracę w maju/czerwcu, to ma czas na wybranie OFE do lipca?
Tak, do lipca. Inaczej przydzielą do jakiegoś podrzędnego OFE.

„Jeśli możesz sobie coś wymarzyć, możesz to zrobić”
Walt Disney

Trinette jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-14, 12:16   #4439
Dagusia18
Raczkowanie

Dziewczyny, właśnie jadę na kolejną rozmowę kwalifikacyjną, trzymajcie kciuki o 14:00 !!
Stary 2013-06-14, 12:48   #4440
Konto usunięte

no i dupa blada...dotacji na firmę nie ma

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Cytat:
Dziewczyny, właśnie jadę na kolejną rozmowę kwalifikacyjną, trzymajcie kciuki o 14:00 !!
trzymamy!
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości