|
|
#2341 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
Dziewczyny, to organizujemy jakis ogolnopolski zlot? W wakacje? Po sesjach, na urlopach?
Dziewczyny, jak sie zjaralam, moje ramiona palaaaa!!!!! Tragedios. Szajus, kompletnie mi wylecialo, ze chcialas Nati sie zamotac
|
#2342 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
faktycznie gondolka na styk, ale jeszcze z miesiac myślę pojeździmy bo spacerówka jeszcze za duża, chociaż kto wie Illusion, a gdzie tam do mnie, to skóra ściągnięta z tatusia
|
|
#2343 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41311906]
Bokeh ma genialnie ciepły głos, ona powinna kołysanki śpiewać! a Hania jak malutka księżniczka wygląda, i jest rewelacyjnie ruchliwa ![]() Ewulka, no ja cię proszę, za co ty nas przepraszasz dziecko ma swoje prawa, swoje humory i przecież my to wiemy.Yellow jest mega spokojna, i ma zdecydowanie najspokojniejszego synka ale widzę na fotkach, że wreszcie wyszedl z wózka i fajnie stopy wywala poza wózek ![]() Daria silverowa robi genialne miny Lady też oaza spokoju, i tak samo do Pietraszka przystojniaszka podchodzi Iiiiiiiiiiiiiiii muszę wam napisać, że ŻADNA nie przegrzewa dziecka, poważnie :d[/QUOTE] każda podsumowana jak należy a co przegrzewania, to miałam pisać rano, żeby uważały jak dzieci ubierają, bo szaja sprawdzi![]() Cytat:
|
|
#2344 |
|
Wtajemniczenie
|
ja pierdziele, człowiek jedzie do warsztatu przegląd zrobić, a tutaj jakby tajfun od meneq przeleciał
![]() ![]() jestem, żyję. Przepiórka ma się całkiem dobrze, gin powiedział, że wszystko tak cacy, że nie widać, że w ciąży byłam- dobry dżołk nie ma co ![]() pogadalimy jak to za starych dobrych ciążowych czasów, Julka mu się spodobała, nie mógł się jej czupryną nadziwić ![]() z tego całego naszego zagadania, to zapomnialam sie o recepte na tabsy upomnieć, przypomniało mi się w windzie jak jechaliśmy na dół do auta. Więc rura i lecę spowrotem, ale już jakiś babol zdążył wejsć i musiałam czekać aż wyjdzie no ale dał mi. Powiedział, że po co mi te tabletki skoro mam takie fajne dziecko to trza następne działać- drugi dżołk, tez mu się udał wiecie co mi powiedział, nie wiem czy to prawda i nie wiem skąd to wie, ale że ponoć na ukrainie dostają 25 tysięcy na nasze becikowego!!! i że już tak się porobiło, że laski od nas z kraju jeżdzą tam rodzić... słyszałyście cuś takiego,,? ![]() szaja nie mam ptactwa. to znaczy mam jednego tżtowego illusion, zawiodłam się, jak mogłas NIC nie kupić ? ![]() ![]() Śląskie dziewoje, zazdroszczę!!! Wszystkie jesteście takie piękne wsio przeczytałam, ale nie bede już cytować, bo tego od groma i ciut ciut, Julka niedawno zasnęła więc i ja idę ![]() aha Debrah, ślicznie się tulicie marta, mały śliczny. Nasza gondola już dawno w odstawce... ehhh
|
|
#2345 |
|
Zakorzenienie
|
A kiecka z allegro, znajde to wstawie linka, ale zas mi slonce przygrzalo w leb i tak mi sie kreci i nawala glowa ze masakra
Dziekuje dziewuszki jeszcze raz!!!!!!!!!! ![]() Meza na kanape polozyc? Jak myslicie!
|
#2346 |
|
Zadomowienie
|
Wpadłam się tylko przywitać :kwiatek:
śląskim zazdroszczę spotkania i na mazowszanki liczę piękne macie fotki, jak mnie coś ominęło, to Meduzza na pewno powie tymczasem uciekam spać, juuż niedługo będę miała więcej szasu
|
|
|
|
#2347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2348 |
|
Zadomowienie
|
Dziołchy
POMÓŻCIE MOZNA NAWET ZLOTOWKE WPLACIC http://www.siepomaga.pl/r/matki-1-kwartalu NAS TU TYLE TO ZOBACZCIE JAK MOZNA POMOC
|
|
|
|
#2349 |
|
Zadomowienie
|
Szaja nie zgłębiałam jeszcze tematu ale na stronie firmowej Pathi jest jakiś cennik, zakładam że powinien być aktualny skoro z Alciowej strony. I z tego wynika m.in. że gładkie mt bez ozdób w jednym kolorze kosztuje 150 zl, potem cena rośnie w zależności od ozdób i najwyższa za obustronne aplikacje wynosi od 220 do 260 zl czyli sporo mniej niż Tula. No i można sobie dobrać np torbę z takim samym wzorem jak na mt za chyba 40-60 zl i po 15 za kapturek i saszetkę na dokumenty. Te ostatnie mogłam troszkę pomieszać bo cytuję cennik z pamięci, ale ceny samego mt były na pewno max 260. I Alcia zaczęła też szyć nosidła ergonomiczne za 280.
Edytowane przez Kija80 Czas edycji: 2013-06-14 o 00:07 |
|
|
|
#2350 |
|
Zakorzenienie
|
maaam, maaam, odzyskałam!
|
|
|
|
#2351 | |
|
Rozeznanie
|
Hej! Szalone
ledwo co nadrobiłam. Oli z wrażenia zasnął dziś po 22 ![]() Spotkanie było SUPER! Fajnie było Was poznać osobiście Pierwsze moje wrażenie było takie, że Wasze dzieciaczki są takie malutkie! No ale nie, to jednak mój klopsik jest duży. ewulka nie pisz głupot Ania przesłodka, kruszynka, super że przyjechałaś do nas i cieszę się że podróż powrotna była ok ![]() Lady prześliczna i ma piękny uśmiech, a Pietraszko to agent z zasypianiem o 16 na noc ![]() Silver też śliczna i spokojna, a Daria ma piękne oczka i robi cudne minki no i u mamusi najlepiej jej jest Bokeh piękna i faktycznie ma śpiewny głos faktycznie szkoda, że nie zrobiłyśmy Wam fotek, dla nas. Następnym razem się poprawimy!Szaja ma super fryzurkę super głosik i ogólnie bardzo fajna ta nasza skarbnica wiedzy a Dorcia grzeczniutka i lubi podziwiać świat jadąc na brzuszku ![]() ogólnie to wszystkie jesteście super babeczki, ładne i przemiłe no i PRZECUDOWNE są te nasze dzieciaczki i bardzo się cieszę że mogłam Was poznać Oli też chociaż generalnie sprawiał wrażenie że ma wszystko w nosie i pewnie żadna nie wierzy że przed wyjściem z domu urządził mi histerię ![]() mam nadzieję że uda nam się niebawem znów spotkać i że szklanka też będzie Lady Bokeh dziękujemy za cudowne fotki ![]() Cytat:
![]() no mały mały
|
|
|
|
|
#2352 |
|
Zadomowienie
|
Lady ja się na tym nie znam, o chustach słyszałam już dawno ale o mt usłyszałam dopiero po porodzie
Na forum chustowym jest cały wątek z recenzjami tych mt, to są mt od Alci bo to Alcia szyje Ona puszcza po babeczkach z forum mt testowe i dziewczyny się wpisują, też takie które kupowały mt na własną rękę. Opinie są rewelacyjne a te dziewczyny wiedzą co mówią bo to specjalistki chustowe, część prowadzi warsztaty z chustowania, mają certyfikaty itp. Nosidła dopiero niedawno weszły do testowania i tam dziewczyny pisały co trzeba poprawić ale co do mt nikt nie ma zastrzeżeń, podobno są świetne. Nie wiem czym się różnią od Tuli bo nie widziałam na żywo ani jednego ani drugiego. Na pewno mt ma pasy którymi się trzeba związać trochę jak chustą ale pasy są doszyte do panelu i przypominają te od nosidła, nie od chusty. Nie wiem czy panele są podobne w obu typach. Mnie zachwyca to że można sobie wymyślić każdy wzór, od kwiatków i motyli poprzez diabły tasmańskie, postacie z bajek aż po emblematy drużyn piłkarskich. I każda strona może być inna bo mt jest dwustronne, mama może mieć motylka a tata nazwę ulubionego zespołu muzycznego. Cokolwiek, można wysłać rysunek na wzór i ona to haftuje maszynowo. Na stronie ma galerię tego co zrobiła, to są prawdziwe cudeńka. Można mieć napis córeczka tatusia czy tam synek mamusi np. Albo imię dziecka. Cokolwiek ![]() I jeszcze wiem że ona to szyje na wymiar, inne jest mt dla dziecka półrocznego a inne dla dwulatka, mają różne wymiary paneli. I jeszcze widziałam że jest coś takiego jak mt dwurozmiarowe ale nie obczaiłam jeszcze o co kaman. Jak nie przeglądałaś strony athi to polecam. ---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ---------- Debrah super że się udało Lady może kupmy sobie takie mt zamiast tuli i będziemy szpanować że poszłyśmy pod prąd i nie dałyśmy się namówić na tulę? Walniemy se jakieś wypasione aplikacje i niech nam te od tuli zazdroszczą, a co ---------- Dopisano o 00:15 ---------- Poprzedni post napisano o 00:13 ---------- Skoro nikogo nie ma to idę spać, dobranoc ---------- Dopisano o 00:19 ---------- Poprzedni post napisano o 00:15 ---------- Jeszcze mi się przypomniało że do mt dziecko ma mieć koło pół roku bo powinno umieć siedzieć. Czyli pewnie panel jest inny niż w nosidle skoro jest taki wymóg. I że można sobie wybrać czy góra panelu ma być zaokrąglona czy prosta. W ogóle wszystko sobie można wybrać
Edytowane przez Kija80 Czas edycji: 2013-06-14 o 00:09 |
|
|
|
#2353 | |
|
Zakorzenienie
|
Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
Cytat:
|
|
|
|
|
#2354 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z wpisow wnosze, ze sie spotkanie bardzo udalo, swietnie, ze moglyscie sie spotkac. ---------- Dopisano o 04:34 ---------- Poprzedni post napisano o 04:28 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 04:36 ---------- Poprzedni post napisano o 04:34 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 04:38 ---------- Poprzedni post napisano o 04:36 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 04:48 ---------- Poprzedni post napisano o 04:38 ---------- Nocka przespana, od rana pochmurno, czyt. relatywnie chlodno, to na dworze siedzialysmy. Ja z ksiazka i wizazem, a Yae najpierw do cebuli gadala a pozniej kimnela. Teraz slonce wyszlo i jest patelnia. Na jednej nodze ide do sklepu kupic jakies jedzonko na lunch i ewakuuje sie do domu. W zwiazku z jazda do Kioto w weekend moze mnie byc mniej lub wcale. Dziekujemy za wszystkie mile slowa! |
||||
|
|
|
#2355 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
Dzień dobry!
Prosiłam jak ludzi-nie produkować tyle Pięknie podsumowałyście Wasze spotkanie. Super się to czytało. ![]() Aska trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia. Lady jak tam z mężem? Ja już też jakiś czas temu pisałam że Szajowy mąż jest przystojny ![]() Cała super że wizyta się udała,cbierz się za produkcję równie wypasionych dzieci jak Jula ![]() Illusion dziękuje,ja też się strasznie cieszę że był wczoraj. Zajął się Blanka a ja posprzątałam całe mieszkanie Tyle że mnie uświadomił że w sobotę pracuje ![]() ![]() ![]() A Twój na urlopie? Jak super! Insolito,dwie godziny drogi w foteliku to nie tak strasznie jeszcze dla bobasa. A skąd będziesz jechać ewentualnie? Nie zmieści Ci się wózek do auta? Na temat nocy się nie wypowiadam. Jedyne co powiem to budzę się o 23 patrzę na Blanke,oczy zamknięte,i za sekundę tak mi zaczęła tak strasznie Wymiotowac! chlustac wręcz! Nie muszę Wam pisać jak się Wystraszylam. Zaksztusiła się aż. W efekcie czego matka spala 2h ,mniej więcej od 21 do 23 i potem jakieś dwie drzemki po pół godziny. A pobudka-UWAGA-o 3.15!! I do tej pory gwiazda nie zamierza spać ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez fewcia Czas edycji: 2013-06-14 o 07:02 |
|
|
|
#2356 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Daria od 6.00 nie śpi. No ale spała od 21-6 bez przerwy na jedzenie,więc nie dziwię się że jest wyspana. Leży w łóżeczku i gadaaaaa,gada,gada,gada. Cytat:
Cytat:
a o co poszło jeśli można wiedzieć? ![]() Ale cudnie! W gondolce już ledwo ledwo się mieści Zgadzam się. Ja się wzruszyłam ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41311906Daria silverowa robi genialne miny ![]() no tak,ja taka spokojna i ciężko mnie wyprowadzić z równowagi Cytat:
Cytat:
Cytat:
na szczęście wszystkie dzieciaczki były bez czapek i bez skarpetek Cytat:
A co do Ukrainy Nie słyszałam o tym.Cytat:
ale się musiałaś wystraszyć ![]() ---------- Dopisano o 07:21 ---------- Poprzedni post napisano o 07:19 ---------- Co tu taka cisza????? Są tylko dwie osoby na forum(w tym ja )
|
|
#2357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2358 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
Cytat:
![]() Elmi a od Ciebie do Niedzicy to daleko???? Cytat:
i co spal na kanapie? ![]() Ufffff ![]() Wlasnie przed chwila Han.ia wstala takze dala pospac ![]() Kurcze dziolchy co Wam sie poszylo z tym glosem? To chyba z szaja pomylilyscie a mi sie baaaaardzo podoba fryzura szaji jakos na zdjeciach nie bylo tego tak widac. Lady i jej usmiech tylko ją zawolalam zeby sie obrocila do zdjecia a ona od razu usmiech ![]() A menq zdjecia pare na moim blogu
|
|
#2359 |
|
Zadomowienie
|
hello z rana. jestem glupia i ktos.mnie w czajnik powinien walnac. tak sie zawzielam, ze do 2 nadrabialam. jestem na 76 stronie ... a mloda od 5 szaleje .. jestem neptyk na maxa ... modle sie zeby w koncu usnela .. potrzebuje jeszcze 2 godzin snu a mloda ani mysli spac jeszcze, chociaz ziewa co chwile ...
chcialam wam podzieokowac za wszystkie slowa wsparcia. jestescie kochane. ogolnie laparoskopia przebiegla bezproblemowo ... przezywalam jak glupia. bylam na 8 w szpitalu o 9 poszlam na sale. super zaloga byla, ja zesrana po cesarce ... bardzo fajni zartowali, nawet nie wiem kiedy mi dali narkoze ... obudzilam sie po 11 z mega bolem i drenem w prawym boku ... no ale nie bylo tak tragicznie. na 2 dzien po wyjeciu drenu wypisalam sie na wlasne rzadanie .. antybiotyk dostalam 1 razowy, po narkozie moglam karmic 12 , przeciwbolowych nie bralam ... o 11 juz dostawialam mloda do cyca. a cyce mialam jak kamienie. nie mialam sily odciagac lakta to jak sie obudzilam po 24 h niekarmienia myslalam ze zejde tam z bolu. odciagalam od razu po 200 z cyca poszlo i to nie bylo wszystoo ... 2-3 dni to byl koszmar .. bol straszny, szwy mi przeszkadzaly, blanka przy karmieniu kopala po jich, bila ... bylo ciezko wstac, chodzilam zgarbiona jak staruszka i nie moflam gleboko oddychac .. gdybym nie pojechala do rodzicow nie dalaby. rady z mala. dostawalam ja tylko na karmienia .. dzis ide na zdjecie szwow ... czuje sie rewelacyjnie. nic mnie nie boli. tylko pempek ale ns nim najwiekszy szew i siniak. poza tym ciagle mnie mloda kopie po nim bo jest w zasiegu jej nozek ... dieta to tragedia ... 0 surowego kiedy na straganach truskawki czeresnie kapustka mloda .... plakac misie chce. chociaz juz pilam troche koktajlu i na lodach wloskich vylam :p tesknie za cyclingiem. przed ciaza chodzilam 2 x w tyg. teraz jak dostane zielone swiatlo top cwicze z ewka. musze popracowac nad brzpuchem bo zebralo sie na nim strasznie duzo tluszczu . no i ramiona dostalam jak jakis atleta ... no i chyba to wszystko o tym co sie dzialo przez ten tydzien ... mloda szarpie sie przy cycu jak dxiecko rosmery doslownie. ile w niej sily szok ... ona z tych przesypiajacych noc .. usypia przewaznie kolo 21, budzi sie 4-6 zalzy ... potem 1-2 godz wojowania i znow idziemy spac ... ostatnio zdazylo sie do 13 :p ... dziewczyny spotkanie mega. spelnienie marzen. wszustkie jestescie piekne ... powalil mnie stroj Lady ... Silver jestes moim idealem kobiety, Twoj Tz jest mega szczesciarzem majac taka dupeczke przy sobie ... fajnie razem wygladalyscie, mamuskowy zlot ... moze nastepny zrobimy w okolicach lodzi :p gratulacje za skonczone 5 mies dla maluchow Blogerki, Deli, Hope, Szajki i Marty ... jesli ktores pominelam przepeaszam. nadrobilam ponad 70 stron w 2 dni ...
|
|
#2360 |
|
Zakorzenienie
|
Aha. Nie wiem kiedy klub nadrobię
Dzis jadę na ogródek do znajomej na grillllaaaaa
|
#2361 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2362 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
A jadzis ide do lumpa
|
#2363 |
|
Zakorzenienie
|
bokeh dzieki
Mamusie, ich dzieci i zdjecia sliczne |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2364 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
|
|
|
|
#2365 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2366 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobrze, że wszystko oki ![]() Cytat:
nadrabiam Was ale widać, że Illusion i ślunskary wróciły, bo tyyyyyle stron, że szok ![]() znowu mi nie pocytowało wszystkiego zazdroszczę spotkania, już lecę do k przejrzeć foty
|
||
|
|
|
#2367 |
|
Zakorzenienie
|
łaaaaaa ile czytania!
U nas standard - od 1:30 pobudki co 1,5h, ale za to pospalismy do 7:30. Spalibysmy dluzej, ale budzik nas obudzil
Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-06-14 o 08:48 |
|
|
|
#2368 |
|
Zakorzenienie
|
ewulka czy Ty masz lareta wózek?
|
|
|
|
#2369 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje za wszystkie komentarze odnosnie TZ i jego bukietu.
Tak obrosl w piorka, ze az kazal sobie pokazac Wasze wiadomosci jak mu powiedzialam, ze sie pochwalilam na forum ![]() Kazal powiedziec, ze wczoraj jeszcze odkurzyl i zrobil obiad ![]() I teraz ja wychodze na lebiode, ktora tylko cycki wystawia i wizazuje ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do drugiej czesci wiadomosci - Cytat:
Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-06-14 o 08:49 |
|||||
|
|
|
#2370 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w ten piękny słoneczny dzionek
![]() U mnie dziś pobudka o 5 ![]() Świetne podsumowania dziewczyny ![]() Cytat:
![]() dziewczyny z Mazowsza - chętnie się spotkam, tylko że jak wiecie pracuje, więc mam czas w weekend Karusia jak udało Ci się wyczyścić tę siatkę po bananie??? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:31.

dziecko ma swoje prawa, swoje humory i przecież my to wiemy.

Nie słyszałam o tym.
Dzis jadę na ogródek do znajomej na grillllaaaaa