|
|
#2791 | |
|
Gang Iren
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
Gdzies czytalam,ze te w 20 tyg wykrywa wiecej wad niz to wczesniejsze,bo dziecko jest wieksze i lepiej przez to widac.
|
|
#2792 |
|
Zakorzenienie
|
Mi wczoraj przyjaciółka zasugerowała,że mogę mieć opuchniętą twarz,gruba w każdym calu i ,że mogę być mniej atrakcyjna dla mojego Tż. Ale ja mam w nosie jak będę wyglądać,jeśli potem czeka mnie taka nagroda to zniosę to
![]() Ja się tak dobrze czuję,jakbym w ogóle w ciąży nie była.Do tej pory mi się wydaje,że to nieprawda,ale spokojnie,objawy jeszcze mogę poczuć i czuć się fatalnie Póki co mogę góry przenosić
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
#2793 | |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
Genetyczne jest robione pod katem wykrycia dużych wad genetycznych i dużych nieprawidłowości rozwojowych. Tutaj sprawdza sie kilka marketów (przeziernosc karkowa, obecność kości nosowej, przepływy w sercu), które jesli sa nieprawidłowe mogą świadczyć o dużych wadach genetycznych. Podczas usg polowkowego sprawdza sie dokładnie poszczególne narządy (w tym szczególnie serce, nerki), które wtedy sa wystarczająco rozwinięte,zeby je ocenić.
|
|
#2794 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A moj maz wrecz przeciwnie dla niego jestem bardzo atrakcyjna i podkresla to na kazdym kroku. Teraz wyjechał jezs zawodowym kierowcom ale zawsze jak wraca to z takim utesknieniem. NIe mamy siebie cały czas ale mam nadziej ze to sie zmieni bo mysli nad zmiana pracy. A taki skrajny przypadek. Mojej siostry kolezanka bardz nie chciała dzieci a teraz wpadli. Jest w 5 miesiacu i ptzytyla 1,5 kg i ma nadzieje ze wiecej nie przytyje. Dziewczyna nie młoda 19 lat ale prawie 30 i takie myslenie |
|
|
|
|
#2795 |
|
Zakorzenienie
|
Jeju wy już o prenatalnych badaniach, a ja jeszcze mam przed sobą pierwszą wizyte...nawet nie wiem czy z moim dzidziusiem wszystko ok
![]() Dziś byłam cały dzień prawie z dzieckiem na dworze, dlatego nie umeczona jestem prawie wcale. Ale rano mdłości mnie meczyły, ranki są najgorsze. Dziewczyny których to druga lub trzecia ciąża, powiedzcie jak to z tymi mdłościami? W drugiej ciąży było troche lepiej badz krócej niż w pierwszej? Bo mnie w pierwszej męczyło prawie do 27 tygodnia ciąży |
|
|
|
#2796 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie się dzisiaj śniło, ze z dnia na dzień zrobiły mi sie koszmarne rozstepy. W zasadzie to nawet nie były rozstepy tylko takie naciecia na brzuchu. Brr, jaka ja byłam wkurzona w tym śnie
|
#2797 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
U mnie w pierwszej ciazy byly mdlosci i wymioty przez pierwszy trymestr,w sumie tylko poranne. Wrazliwosc na zapachy,lekkie bol piersi. Od drugiego trymestru bylo super,w trzecim dala znac o sobie zgaga. W drugiej ciazy od poczatku super. Troche piersi mnie bolaly. Nie mialam ani razu mdlosci czy wymiotow. Zgage tez mialam gdzies od polowy drugiego trymestru (z ktora swietnie radzil sobie Gaviscon-polecam! ) Teraz czuje sie dobrze,wieczorami mam czasem leciutkie mdlosci. Ale tutaj jeszcze nie wiem czy wszystko dobrze z fasolka,bo nie mialam jeszcze wizyty.
|
|
#2798 |
|
Zakorzenienie
|
hej
Własnie wróciłam nasza fasolka ma 12mm Termin mam na 29 stycznia,jestem teraz w 7 tyg i 4 dniu ![]() Wszystko prawidłowo się rozwija Jutro musze umówić się na prenatalne bo dostałam skierowanie,a i mam mase badań do zrobienia:grupe,morfologi e,glukoze,hbsag,anty hcv,anty hiv,vdrl,toxo igh,toxoigm,rub igg i mocz....wszystko zrobie jakos po niedzieli,następną wizyte mam 18 lipca
|
#2799 |
|
Gang Iren
|
Lolita super,ze wszystko OK.
A Maruda dzisiaj chyba miala isc do gina?
|
#2800 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2801 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zestaw badań dostałas standardowy ![]() ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Cytat:
Ja mam wizyte jutro, ale jakoś szczególnie nie nastawiam sie na usg.
|
|
#2802 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2803 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny, mam pytanko, a jak wytrzymujecie ten czas pomiędzy badaniami, bo czytam że co parę miesięcy są (chyba, że coś matematyka szwankuję
![]() ja mam wizyty co jakieś 2 tygodnie a czuję że wariuję i już panią doktór mejlami atakuję:/ co do tycia, to mi jakoś tuż przed albo w pierwszych dniach przybyło nie wiadomo skąd 3-4 kilo (waga się zepsuła, to nie wiem dokładnie) i teraz średnio pół na dwa tygodnie, ale w spodnie dość ciasne w zeszłym tygodniu dziś już nie weszłam wcale i musiałam stanik kupić nowy... nie za wcześnie jeszcze, skoro dopiero 8 tydzień?
|
#2804 |
|
Zakorzenienie
|
Ejani - Ty co te dwa tygodnie masz usg? z ciążą coś nie tak, czy to na twoją prośbę? Ja akurat nie chciałabym takich częstych wizyt, jeśli nic się nie dzieje, to nie ma co przesadzać.
|
|
|
|
#2805 | ||
|
Rozeznanie
|
Dobry wieczor!!
Nie chce znów narobic sobie zaległości więc mimo za padam ze zmęczenia to pisze ![]() Cytat:
ja mam usg prenatalne w sobotę za rydzien i zobaczymy co i jak z moja fasolka Dziękuje dziękuje jeszcze nie jestesmy Wami na 100# ale id poniedziałku sue to zmieni ![]() Cytat:
jest bardzo gorąco, ale trudno - uwielbiam zwiedzanie i nie odpuszcze Gratuluje wszystkich udanych wizyt cieszę sie razem z Wamu ze wszystko ok Spijcie dobrze kochane
|
|
#2806 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mogę dziś spać...chyba za dużo wrażeń albo martwie się jak ja to dziś powiem szefą
![]() Dziewczyny które miały już badania,jaki jest koszt tych badan? grupa,morfologia,glukoza, hbsag,anty hcv,anty hiv,vdrl,toxo igh,toxoigm,rub igg i mocz ? Bo nie wiem ile kasy zabrać...bo pewnie kartą nie zapłace
|
#2807 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zazdroszczę takich objawów ze mną coraz gorzej wymiotuję o każdej porze dnia i nocy, jestem tak zmęczona, wyglądam i czuję się koszmarnie, nie mogę nic jeść...
|
|
#2808 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
) i czasem myślę czy to naprawdę się dzieje, choć jak dziś zobaczyłam swoje sutki w lusterku to stwierdziłam że coś na pewno musi być na rzeczy
|
|
#2809 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
|
|
#2810 |
|
Zakorzenienie
|
kefii: Hehe ja bym się raczej starała przytyć trochę więcej a nie pilnować,żeby to było tylko do 2kg. Ale zależy kto jakie ma myślenie. Moje dziecię też nie było planowane,ale ja jestem przygotowana na to,że przytyję z 10 kg chociaż i nie boli mnie to jakoś
Chociaż u mnie widać nie będzie raczej aż tak,bo mam budowę ciała taką jak moja mama (o ciąży babcia się dowiedziała jak mama rodziła,bo tak nic nie było widać ) Więc możliwe,że u mnie też może tak być,ale chyba wolałabym mieć trochę brzucha ![]() carolyna86: Ja uwierzę dopiero jak zobaczę żyłki na piersiach i podbrzuszu Ale chociaż ładniejszą cerę mam Może to przez witaminki
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
#2811 |
|
Zakorzenienie
|
Własnie zakupiłam witaminy które lekarka kazała brać...hmm oj widze ze maleństwo będzie nas dużo kosztowało....no ale wkońcu bedzie dla nas kimś naprawde ważnym...więc chyba warto
|
#2812 | |
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry!!
Zanim wyruszę na kolejny 20 kilometrowy spacer ze zwiedzaniem posranowilam sie chociaż przywitać i życzyć Wam miłego dnia Mam tez do Was pytanie: co jecie w restauracjach? Mam teraz problem bo wczesniej jadłam często sałatki, mięso (głownie czerwone), albo owoce morza, teraz musze na to wszystko uważać z salatami ponoć nie wiadomo czy wszystko jest dobrze umyte (nie znam tych restauracji, więc nie mam zaufania), mięso czerwone jest pyszne jak jest czerwono-różowe w środku, a nie spalone na podeszwe, więc odpada, no a owoce morza - wiadomo, tez muszą być świeże... Zostaje mi chyba tylko pizza i spaghetti (zwłaszcza przez najbliższe kilka dni). Cytat:
A co do kosztów badań to nie pomogę, bo u mnie są za free...
|
|
#2813 |
|
Zakorzenienie
|
Witam!
Wczoraj od gina wróciłam po 23, było ponad godzinne opóźnienie - z gabinetu wyszłam po 22giej. Z Kropkiem wszystko ok jak na razie, ma 2,54 cm, serduszko bije. W końcu została założona karta ciąży. Dostałam też zlecenie standardowych badań - ile to może kosztować? Następne wizyta za 3 tyg. - usg genetyczne. Pewnie zacznę się martwić kilka dni przed... Gin wspomniała coś o dodatkowych badaniach prenatalnych (koszt pow. 500 zł) z kwestii wieku (po 30-tce) ale stwierdziłam że na razie zobaczymy jak wyjdzie to pierwsze genetyczne. Jak będzie coś nie tak to będę robić dalsze badania.
|
#2814 |
|
Rozeznanie
|
Maruda - super!!! Ale cudowne malenstwo!!
|
#2815 |
|
Zakorzenienie
|
Ale duży maluch Ci rośnie
Tak ogólnie to jedyne usg na którym cokolwiek widzę Gdy ktoś mi pokazywał to widziałam jedną wielką plamę,myląc serduszko z buzią
|
|
|
#2816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super, że fasolka rośnie i wszystko OK.Termin nasz dzień po mnie
|
|
|
#2817 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Cytat:
I kropek ma juz prawie ludzki kształt
|
|
#2818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mialam darmowe- w ramach abonamentu. Dziś dostałam wyniki- ogólnie wszystko wydaje się OK (o ile dobrze czytam). Nie wiem tylko czy się martwić bo hematokryt mam 38 a norma jest od 37, limfocyty też mam 19,2 a norma od 20...przeciwciała różyczki mam tak: IgG (+) a IgM (-)- nie wiem czy to OK, wygooglowałam że to OK ale jakoś nie wierzę... Jak mam przeciwciała na toxo ujemne to też jest OK- nie? Wiem, że nie jesteśmy lekarzami ale trochę się denerwuję wynikami
|
|
|
#2819 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zdjęcie śliczne ![]() co do badań- ja też po 30-stce i to sporo a nie dostałam na razie żadnych badań prenatalnych... może na następnej wizycie u gina jak przyjdę z wynikami badań krwi to mi da....
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:57.

Póki co mogę góry przenosić

i musiałam stanik kupić nowy... nie za wcześnie jeszcze, skoro dopiero 8 tydzień?

28.02.2011:ksiadz :