Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16! - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł części 17 Mam lipcowo- sierpniowych?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.17 ! 0 0%
Lekki poród i po krzyku, mleko piję łyk po łyku- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! 6 9,38%
Ciężki poród, ból i krzyki, mamy mleczka pierwsze łyki- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! 1 1,56%
Rozpakowywanie rozpoczęte!-mamy lipcowo-sierpniowe 2013,cz.17! 9 14,06%
Wiele bólu, łez i wzruszeń wynagrodzi nam maluszek-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! 4 6,25%
Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! 16 25,00%
Pierwsze maluszki już przywitane, a jeszcze nie wszystkie torby spakowane!-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! 4 6,25%
Pierwsze maluszki oklaskujemy i w popłochu torby pakujemy-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! 13 20,31%
Nasze dzieciaczki chcą być czerwcowe,bierze już nawet mamy lipcowe!-Mamy VII-VIII 2013, cz.17! 6 9,38%
Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!-Mamusie VII-VIII 2013 cz.17! 5 7,81%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-14, 08:52   #631
surka
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
hejooo

nie ma rady nie nadrobie

Dzis wizytowałam. Mały waży 3111 g w 35 tcPonadto termin z usg dla odmiany z 12 lipca przesunal sie na 5 lipca (wg OM 23 lipca). A z gorszych rzeczy - maly sie nie obrocil, siedzi sobie glowa do gory i ma w nosie ze mama chciala rodzic SN. No i tak, kolejna wizyta 27 czerwca, jesli do tego czasu sie nie przekreci, umawiamy termin CC i bedzie ona w granicach 10 lipca, gdyz gin stwierdzil, ze nie dam rady takiego "klocka" donosic. szyjka dluga, zamknieta. Ponadto pobral GBS musze jutro z rana zawiezc do labka.

Czy ktos mi strescie co u cynamonka i perse?
Super wieści z wizyty

Gdzie te upały o których ktoś wspominał?

Czekam sobie ładnie do labka.

Trzymam za dzisiejsze wizyty.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 08:54   #632
tysia222
Raczkowanie

Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,

Witam się w nowej części!

Wczoraj nic nie pisałam bo cały dzień byłam praktycznie poza domem, podczytałam tylko 3 strony z nowego wątku także mam sporo do nadrobienia.

Byłam wczoraj w Ikei, potem w pracy dostarczyć l4 no i przy okazji spotkałam się z koleżankami z pracy, zerknęłam też do Rossmana. Wróciłam wykończona totalnie, bo cały dzień na nogach w okropnym upale.
Zapowiada się, że nie bedę tu zaglądała aż do niedzieli wieczorem bo wyjeżdżamy do babci TZ dziś po południu na cały weekend (pewnie ostatni taki wyjazd przed porodem)a tam nie mamy dostępu do neta. Także nie martwcie się jak się nie bedę odzywać.
Idę nadrabiać
tysia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 08:55   #633
enlevee
Zakorzenienie

Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,

hej

Witam się niewyspana, ale na nogach!
za wizyty i za tygodnie!
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 08:57   #634
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Aloha !!!

wieje od rana jak cholerka !!

Oli - żeby na desce się wyżywać
cieszę się, że wszystko schodzi

Kathe - mnie nic nie boli może zły dzień na seksik miałaś i się sama blokowałaś

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
pomarudziłam a teraz idę spróbować zebrać się do kupy...
przeczytałam..: idę zabrać sie za kupę
eee nie wkręcaj się zbytnio... głowa do góry

dotkaaa- kciuki za wizytę!!!

Aaś - jak tam dziewuszki? dają matce żyć ?

narazie nie wiem za co się zabrać więc wypiję kawkę
miłego dnia!!

AAaaa i witam się w 37 tygodniu ciąży !!!!

Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Czas edycji: 2013-06-14 o 09:02
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 09:07   #635
mela1234
Zakorzenienie

Na paciora też wczoraj gin mi pobrał, ale na szczęście już on się tym dalej zajmuje. No i serduszka posłuchaliśmy chwilę.
Tweed ty chyba pisałaś o ginie zboczeńcu. Ja wczoraj byłam w sukience na wizycie i gin ponieważ był sam to osobiście mi KTG robił. Ale zanim się położyłam na leżance i podciągnęłam sukienkę to przygotował ten papier taki długi na którym się leży na leżance i mnie przykrył od dołu co bym majtami nie świeciła!
Dobra make up i jadę.
Do później.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 09:08   #636
czarownica1
Zakorzenienie

Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, c

TESO... Nie... Spoko nie wkrecam sie zbytnio. Jestem nieco przygnebiona ale damy rade. Mam tyle roboty ze nie ma czasu na cackanie sie z dyskoteka hormonow.
Wywalilam wszystko ze starej szafy, przejrzalam. Musze zimowki pochowac. Bedzie wiecej miejsca gfyby sie nie udalo nowej szafy postawic.
Pranie poscieli sie konczy. Zaraz nastepne.
Jutro Tz ma wolne to sie sporo nadgoni. Chyba ze go choroba rozlozy.

czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 09:09   #637
magdalennne
Wtajemniczenie

Dzień dobry
Wybieram się dzisiaj odwiedzić moje dzieciaki w przedszkolu Ale się już za nimi stęskniłam

W ogóle to muszę się wam też pożalić trochę z rana. Na te moje bakterie, które wyszły w wymazie dostałam do stosowania globulki. I wczoraj normalnie myślałam, że zwariuję - tak mnie wszystko bolało, piekło i swędziało zarazem Po godzinie męczarni w łóżku poszłam się umyć i dopiero zasnęłam. Nie wiem co one mają w sobie, ale nie działają najlepiej... Jak dzisiaj będzie to samo, to je odstawiam, niech mi da coś innego.

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
probowalam sie kochac z tz ale mnie w srodku boli, tez tak macie???
Ja to w ogóle mam wrażenie, że jestem tam jakby opuchnięta. Mój TŻ też zauważył różnicę, mówi, że ciasno tam strasznie. I przez to faktycznie trochę boli.

Cytat:
Dzien dobry,
zaciskam kciuki za wizytacje

hormony mi strzeliły i jestem w jakiejś rozsypce od wczorajszego wieczora, czuję się zła na cały świat, nieprzydatna do niczego, bezwartościowa, gruba, do tego pamięć mi szwankuje, dorabiam sobie jakieś ideologie i uprawiam czarnowidztwo...
zjadłam zakazane dla mnie śniadanie: kawa z mlekiem i wielki kawał ciasta z truskawkami (miałąm dziś mierzyć cukier...).
pomarudziłam a teraz idę spróbować zebrać się do kupy...
Zbieraj się zbieraj. Jesteś super ciężarówką i nic tego nie zmieni

za wszystkie wizyty oczywiście
I za tygodnie
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 09:16   #638
iwona335
Zakorzenienie

Dzien dobry
zamulam dzisija, brzuch mnie boli okresowo od rana, w nocy snily mi sie koszmary aż Tżt mnei obudzil bo podobo gadalam-plakalam przez sen, a myslal ze ja z psem gadam
no i juz trzeci dzien głow amnie pobolewa- ale czytam, że jest nas tu wiecej

Perse, Cynamonek czekamy na info
trzymam kciuki za wizyty
no i Margoś jutro Twoj dzien
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 09:16   #639
czarownica1
Zakorzenienie

Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, c

MAGDALENNNE super ciezarowka, lekko skorodowana, warczaca. Jedynie lakier troche podrasowany.
Po porodzie dojda jeszcze luzy tu i owdzie. Pewnie jakies wycieki.
Stary 2013-06-14, 09:17   #640
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Cytat:
TESO... Nie... Spoko nie wkrecam sie zbytnio. Jestem nieco przygnebiona ale damy rade. Mam tyle roboty ze nie ma czasu na cackanie sie z dyskoteka hormonow.
Wywalilam wszystko ze starej szafy, przejrzalam. Musze zimowki pochowac. Bedzie wiecej miejsca gfyby sie nie udalo nowej szafy postawic.
Pranie poscieli sie konczy. Zaraz nastepne.
Jutro Tz ma wolne to sie sporo nadgoni. Chyba ze go choroba rozlozy.

ja też jak się czymś zajmę to od razu mi lepiej

"wycieki" powiadasz... he he

wczoraj u nas byli moi teściowie... TZ jak ich zapowiadał to powiedział że się stęsknili i chcą nas zobaczyć ... i wiecie jak przebiegła wizyta??? ... nawijali przez dwie godziny o wakacjach w hiszpanii na ktorych ostatnio byli, pokazywali zdjecia w telefonach i filmiki, opowiadali o swoim drugim wnuku, a teściowa tradycyjnie nawijała o pracy i centrali w Warszawie ...
spytała się tylko jak się czuję... po czym nie słuchając odpowiedzi nawijała dalej ... starszaka spytali jak tam w przedszkolu... a TZ-a jak w pracy... i też nie słuchali co ma do powiedzenia więc 2- godzinna wizyta należała do udanych he he

Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Czas edycji: 2013-06-14 o 09:23
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 09:24   #641
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
MAGDALENNNE super ciezarowka, lekko skorodowana, warczaca. Jedynie lakier troche podrasowany.
Po porodzie dojda jeszcze luzy tu i owdzie. Pewnie jakies wycieki.
Ale wszystko dla cudownej małej istotki

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

Śniło mi się dzisiaj, że stopy m spuchły Ale tak śmiesznie, że tylko stopy były wielkie, a kostki normalne...
Stary 2013-06-14, 09:25   #642
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Mela: )))

Czarownica: przytulam i a TY się zbieraj w sobie

Tysia: udanego weekendu!

magdalenne: ooj to może jakaś reakcja alergiczna? miałaś już je wcześniej? mi za to w zeszłym tygodniu też sie okazało że przyplątał się jakiś grzybek (tak na koniec) i dostałam globulki na 3 dni i co? miałam za krótkie ręce żeby je wepchnąć!! więc jak sie okazuje pomim dobrych checi masażu krocza tez nie jestem w stanie sobie zrobić:P
Teso: brawa za tygodnie!

Margos rano się meldowała, ale z Malinką cisza... czekam na więscie od Cynamonka i Perse..

Wrr.. ale mi niedobrze.....!
Normalnie przez całą ciążę było ok a od kilku dni jest coraz gorzej..zaczynam się sypać..

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 09:26   #643
czarownica1
Zakorzenienie

A tak wogole to wczoraj mialam stracha ze Moja Cudowna Mala Istotka przekrecila sie. W aucie taki balet odstawila, ze brzuch mialam kwadratowy. Dwie gule po prawej i lewej. Wypychanie na maksa. Chyba w poprzek lezal. Wieczorem czulam pukanie na dole. Chyba czkawka wiec mam nadzieje ze jest glowka w dol.

Stary 2013-06-14, 09:27   #644
magolina
Wtajemniczenie

Dobry

Matkooo co za sen dzisiaj miałam...śniło mi się, że nagle coś mi zaczęło spod bluzki wychodzić, patrze a tam malutki szczeniak i zaczęłam krzyczeć że musi przeżyć ale on oddychał i był żywy i nagle zaczęły wychodzić mi z brzucha kolejne i zaczęłam je upychać do brzucha, a tego włożyłam do takiego małego pudełka bo niby to był inkubatorcos się dzieje z moją psychiką

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

Gratuluję wszystkich nowych tygodni

Kallisto kciukam za Twój prawkowy egzamin

Ja już wstawiłam pranie Adasiowe (moje pierwsze) i nigdy żadne pranie mnie tak nie cieszyło

Dzisiaj będę mniej spamować bo Tż ma wolne i jedziemy na większe zakupy i może przy okazji zajrzę do jakiegoś lumpka jak Tż pójdzie drukować pracę.

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
hejooo

nie ma rady nie nadrobie

Dzis wizytowałam. Mały waży 3111 g w 35 tcPonadto termin z usg dla odmiany z 12 lipca przesunal sie na 5 lipca (wg OM 23 lipca). A z gorszych rzeczy - maly sie nie obrocil, siedzi sobie glowa do gory i ma w nosie ze mama chciala rodzic SN. No i tak, kolejna wizyta 27 czerwca, jesli do tego czasu sie nie przekreci, umawiamy termin CC i bedzie ona w granicach 10 lipca, gdyz gin stwierdzil, ze nie dam rady takiego "klocka" donosic. szyjka dluga, zamknieta. Ponadto pobral GBS musze jutro z rana zawiezc do labka.
Eve no powiem Ci że przybrał na wadzę Aleks niezły klocuszek. Najważniejsze, że wszystko jest ok no i oby sie obrócił ja też się boję że ten mój Mały Smród cały czas będzie doopką w dole nie chce cc

Cytat:
Napisane przez kallisto89 Pokaż wiadomość
Hej wpadłam zdać relację z wizyty i uciekam bo padnięta jestem.
Usg niestety nie było więc dużo się nie dowiedziałam. Na ktg żadnych skurczy, szyjka delikatnie skrócona, mam zaciskać nogi i oszczędzać się do końca czerwca a od 1 lipca zielone światło do rodzenia TŻ też poinformowany osobiście, że wtedy ma zacząć intensywnie działać Następna wizyta 4 lipca ale gdyby coś mnie do tego czasu niepokoiło to mam przyjść bez umawiania
Jeszcze muszę się pochwalić, że tylko 700 gram na plusie od poprzedniej wizyty

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość

Cześć Brzusie
Ja na weekend wyjeżdżam nad stawy, więc jak wrócę to pewnie nie będę w stanie Was nadrobić. A przed wyjazdem muszę posprzątać i zrobić zakupy
Trzymam kciuki za wizyty i gratuluję nowych tygodniaczków
Udanego weekendu
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 09:28   #645
czarownica1
Zakorzenienie

Ide dalej porzadkowac szafe. Pozniej musze z Mama na spirometrie jechac w najwiekszy upal. Zebym sie tylko klima nie zalatwila.

Stary 2013-06-14, 09:32   #646
iwona335
Zakorzenienie

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41314611]
ja też jak się czymś zajmę to od razu mi lepiej

"wycieki" powiadasz... he he

wczoraj u nas byli moi teściowie... TZ jak ich zapowiadał to powiedział że się stęsknili i chcą nas zobaczyć ... i wiecie jak przebiegła wizyta??? ... nawijali przez dwie godziny o wakacjach w hiszpanii na ktorych ostatnio byli, pokazywali zdjecia w telefonach i filmiki, opowiadali o swoim drugim wnuku, a teściowa tradycyjnie nawijała o pracy i centrali w Warszawie ...
spytała się tylko jak się czuję... po czym nie słuchając odpowiedzi nawijała dalej ... starszaka spytali jak tam w przedszkolu... a TZ-a jak w pracy... i też nie słuchali co ma do powiedzenia więc 2- godzinna wizyta należała do udanych he he[/QUOTE]
jakbym czytała o wizycie moich teściów, tylko oni gadają... jeszcze czasami tylko uslysze ze na pewno bede miec zgage i popuchniete rece i nogi i juz w 3 m-cu tesciu straszyl ze nie mam chodzic w obraczce, a jak w 30 t.c mialam silne napinania brzucha to udawali ze nie slysza i przyjechali na grila

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Mela: )))

Czarownica: przytulam i a TY się zbieraj w sobie

Tysia: udanego weekendu!

magdalenne: ooj to może jakaś reakcja alergiczna? miałaś już je wcześniej? mi za to w zeszłym tygodniu też sie okazało że przyplątał się jakiś grzybek (tak na koniec) i dostałam globulki na 3 dni i co? miałam za krótkie ręce żeby je wepchnąć!! więc jak sie okazuje pomim dobrych checi masażu krocza tez nie jestem w stanie sobie zrobić:P
Teso: brawa za tygodnie!

Margos rano się meldowała, ale z Malinką cisza... czekam na więscie od Cynamonka i Perse..

Normalnie przez całą ciążę było ok a od kilku dni jest coraz gorzej..zaczynam się sypać..
co dostalas na grzybka na 3 dni??
bo u mnie chyba znow sie cos przypaletało- obawiam sie ze mam to przewaznie po wizycie u gina (juz 3 raz sie to powtórzyło)
Stary 2013-06-14, 09:36   #647
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath
Dot.: Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2

Magolina: hhihihi juz się do porodu psychicznie nastawiasz)

czarownica: oddam Ci pogode znad morza - szaro buro i ponuro.. już przynajmniej mogłoby popadać, to ogródka nie musiałabym podlewać...

3mma kciuki za wizyty!!

Dziewczyny mam pytanie do doświadczonych mam głównie, ale może któraś też będzie wiedzieć:

1. Czy dziecko musi spać przy zasłoniętych zasłonach i mocno zaciemnionym pokoju? mam firanki które są grubsze na tą chwilę, nie dam rady kupić pewnie przed porodem normalnych zasłonek a rolet nie planuję. Mam zewnętrzne rolety które prawdopodobnie będę opuszczać (tak żeby prześwity były). Jak wasze dzieciaczki śpią?

2. jaka powinna być temp do spania dziecka - nam na SR babeczka mówiła generalnie dziecko powinniśmy chować w takiej temperaturze w jakiej my funkcjonujemy, a my śpimy np teraz przy otwartym oknie... i teraz mam wątpliwości czy tak nadal będziemy mogli...

trochę glupie te pytania, bow ydaje mi się, że znam na nie odpowiedź, ale chciałabym posłuchać waszych opinii i się upewnić.

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

iwona: te globulki na P, co tutaj sporo dziewczyn używa.. kurde wywaliłam opakowanie teraz..

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-06-14, 09:38   #648
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Właśnie nie miałam... Dlatego, jeśli się to powtórzy to mam to gdzieś. Nie będę się męczyć.

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41314611]
spytała się tylko jak się czuję... po czym nie słuchając odpowiedzi nawijała dalej ... starszaka spytali jak tam w przedszkolu... a TZ-a jak w pracy... i też nie słuchali co ma do powiedzenia więc 2- godzinna wizyta należała do udanych he he[/QUOTE]

Uwielbiam takie coś
Ale to trochę jak z moją teściową - dzwoni. Pyta jak się czuję, mówię, że dobrze, a ona zaczyna jak to ją wszystko boli, w pracy źle, pogoda zła, jaka jest schorowana itd. A kobieta nie ma 50...
Stary 2013-06-14, 09:38   #649
lachryma
Zakorzenienie

hejka z rana

dziś rozpoczynamy 36 tydzień, czyli 9 miesiąc wreszcie, niech ten czas szybko mija.

robię już ostatnie pranie dla małej, ale widzę, że pogoda coś nie taka. tylko bez deszczy proszę

czarownico, proszę o szybką poprawę humoru, nie ma smucenia się

elaine- kupiłam serek polmlek, orzechowy. w smaku w porządku, tylko skład nie rzuca na kolana. muszę spróbować te serki z biedry.

wczoraj kupiłam sobie przyspieszać wysychania lakieru na paznokcie z essence, może dzięki niemu wreszcie polubię malowanie paznokci?
Stary 2013-06-14, 09:39   #650
tysia222
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
probowalam sie kochac z tz ale mnie w srodku boli, tez tak macie???[COLOR="Silver"]
Mnie czasem coś zabolało w środku ale wydawało mi się, że to "wina" Małego, że się przesunął. Bo jak przestaliśmy to mijało. Tylko mnie bolało u dołu brzucha.
Stary 2013-06-14, 09:42   #651
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak to pisze Anulka chyba będzie porodzik

Cytat:
Dziewczyny mam pytanie do doświadczonych mam głównie, ale może któraś też będzie wiedzieć:

1. Czy dziecko musi spać przy zasłoniętych zasłonach i mocno zaciemnionym pokoju? mam firanki które są grubsze na tą chwilę, nie dam rady kupić pewnie przed porodem normalnych zasłonek a rolet nie planuję. Mam zewnętrzne rolety które prawdopodobnie będę opuszczać (tak żeby prześwity były). Jak wasze dzieciaczki śpią?

2. jaka powinna być temp do spania dziecka - nam na SR babeczka mówiła generalnie dziecko powinniśmy chować w takiej temperaturze w jakiej my funkcjonujemy, a my śpimy np teraz przy otwartym oknie... i teraz mam wątpliwości czy tak nadal będziemy mogli...

trochę glupie te pytania, bow ydaje mi się, że znam na nie odpowiedź, ale chciałabym posłuchać waszych opinii i się upewnić.

Nie głupie bo sama jestem ciekawa szczególnie o to drugie bo ja NIENAWIDZĘ i nie umiem spać jak jest duchota i gorąco i tez zawsze spimy przy uchylonym balkonie a w zimę zawsze wietrzymy porządnie w sypialni na noc.

teso co do teściów to

Aaaaaa pochwalę się że wylicytowałam za 48 zł podgrzewacz i termoopakowanie z TT mi się podgrzewacz przyda bo musiałabym co trochę zlatywać na dół do kuchni żeby podgrzać butelkę a tak to będę miała pod ręką

Edytowane przez magolina
Czas edycji: 2013-06-14 o 09:44
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 09:44   #652
ona8686
Zakorzenienie

Przymknęłam na chwile oko i usnęłam jeszcze i obudziałam sie totalnie rozlazła, a da dworze juz skwar...

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41314348]
AAaaa i witam się w 37 tygodniu ciąży !!!! [/QUOTE]

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
hejka z rana

dziś rozpoczynamy 36 tydzień, czyli 9 miesiąc wreszcie, niech ten czas szybko mija.

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 09:46   #653
iwona335
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2

Cytat:

czarownica: oddam Ci pogode znad morza - szaro buro i ponuro.. już przynajmniej mogłoby popadać, to ogródka nie musiałabym podlewać...

3mma kciuki za wizyty!!

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

iwona: te globulki na P, co tutaj sporo dziewczyn używa.. kurde wywaliłam opakowanie teraz..
pimafucin moze znajde gdzies jakies resztki w domu, ale osobiscie ich nie lubie bo same wychodza.

a co do Twoich watpliwosci, z teorii to w dzien mam takie delikatne zaslonki ktore tylko odrobinke zaslaniaja slonce, nie chce w dzień robic ciemnicy w pokoju, niech sie uczy że drzemki dzienne różnia sie od nocy, a w nocy wiadomo ciemno, chyba ze nocki bedziemy zaczynac ok 19-20 kiedy jest jasno to mamy rolete- ale ja nie lubie tej rolety i nie lubie miec zaslonietego okna i w sumie pewnie wyjdzie w praniu
- a co do temperatury to my tez śpimy przy otwartym oknie- pewnie trzeba bedzie bardziej uważać na przeciagi i zeby za bardzo nie wiało na dziecko- ale łóżeczko stoi daleko od okna wiec moze jakos to przetrwamy
Stary 2013-06-14, 09:46   #654
tysia222
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość

Margosia TO u mnie w rodzinie też jest przekonanie że z brzuchem nie powinno się obnosić, jakby to wstyd jakiś był, a może na widok brzuszka starsze kulturalne panie mają nieuczesane myśli
Odnośnie brzuszków to u mnie akurat moja mama za każdym razem jak gdzieś wychodzę to mi mówi, że o wiele lepiej wyglądają kobiety w ciąży teraz- jak ubierają w miarę dopasowane ubrania, niż kiedyś jak chodziły w tych ogromnych bezkształtnych sukienko-namiotach i wyglądały na 3x większe. Natomiast moja babcia myślę, ze nieźle się bulwersuje jak mnie widzi w dopasowanej bluzce
Stary 2013-06-14, 09:46   #655
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Właśnie nie miałam... Dlatego, jeśli się to powtórzy to mam to gdzieś. Nie będę się męczyć.

Uwielbiam takie coś
Ale to trochę jak z moją teściową - dzwoni. Pyta jak się czuję, mówię, że dobrze, a ona zaczyna jak to ją wszystko boli, w pracy źle, pogoda zła, jaka jest schorowana itd. A kobieta nie ma 50...
a co dostalas?? może clotrimazolum??
Stary 2013-06-14, 09:51   #656
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tysia222 Pokaż wiadomość
Odnośnie brzuszków to u mnie akurat moja mama za każdym razem jak gdzieś wychodzę to mi mówi, że o wiele lepiej wyglądają kobiety w ciąży teraz- jak ubierają w miarę dopasowane ubrania, niż kiedyś jak chodziły w tych ogromnych bezkształtnych sukienko-namiotach i wyglądały na 3x większe.
moja mama również twierdzi, ze ciąża to nie powód do noszenia worków od ziemniaków
Stary 2013-06-14, 09:57   #657
Neni1984
Zakorzenienie

Hejj

Dotka trzymałam kciuki od 4.00 tak jak obiecałam

Jednak podczas mojego strasznie długiego snu nocnego () śniłyście mi się Oczywiście nie wszystkie, bo byście się w moim śnie wszystkie raczej nie zmieściły
Najbardziej zapamiętałam Małączarnąkejt, bo poprosiłam ją żeby mi pokazała, jak ubrać dziecku body przez główkę, a ona założyła dziecku pajaca i mówi "Już" W ogóle miałyśmy skądś dziecko takie testowe do nauki
Mela była-stała i patrzyła ze mną jak Małaczarnakejt body ubuiera
Enlevee zaproponowała żebyśmy sobie latały do Anglii na areobik, bo jest niedrogo i się opłaca
Było Was więcej, ale nie pamiętam kto jeszcze był. Chyba Dotka gdzieś się kręciła

Ghia trzymam kciuki za wizytę dzisiejszą
Idę nadrabiać
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 09:57   #658
tysia222
Raczkowanie

Cytat:

3mma kciuki za wizyty!!

trochę glupie te pytania, bow ydaje mi się, że znam na nie odpowiedź, ale chciałabym posłuchać waszych opinii i się upewnić.[COLOR="Silver"]
Ja też miałam takie przemyślenia ostatnio. My też śpimy przy otwartym oknie bo w sypialni w lato mamy straszną duchotę i też nie wiem jak to rozwiązać. A łóżeczko bedzie blisko okna więc tym bardziej
Stary 2013-06-14, 10:01   #659
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Najbardziej zapamiętałam Małączarnąkejt, bo poprosiłam ją żeby mi pokazała, jak ubrać dziecku body przez główkę, a ona założyła dziecku pajaca i mówi "Już" W ogóle miałyśmy skądś dziecko takie testowe do nauki
Mela była-stała i patrzyła ze mną jak Małaczarnakejt body ubuiera
Enlevee zaproponowała żebyśmy sobie latały do Anglii na areobik, bo jest niedrogo i się opłaca
Było Was więcej, ale nie pamiętam kto jeszcze był. Chyba Dotka gdzieś się kręciła
ale sen
Stary 2013-06-14, 10:02   #660
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

lachryma: brawa za 9ty miesiąc no skład szału nie robi, ale kurde dostać coś bez skrobi wieprzowej to ciężko...

magolinka: no będzie będzie, tylko dzisiaj lepiej nie. Jutro babyshower, organizuje go koleżanka która specjalnie dzisiaj z DE przyjezdza, więc mnie umorduje:P poza tym muszę jeszcze odkurzyć w chacie i poprasować ubranko.. próbuję się z dzieciem się dogadać na niedzielę/poniedziałek:P

Właśnie nie wyobrażam sobie spać w duchocie przy 26 stopniach, zimą mamy dość mocno przykręcone lub nawet zakręcone w sypialni kaloryfery.. i wietrzymy przed pójściem spać... no nic zobaczymy..

Galeria pazurkowa:
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości