|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł części 17 Mam lipcowo- sierpniowych? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.17 ! |
|
0 | 0% |
| Lekki poród i po krzyku, mleko piję łyk po łyku- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Ciężki poród, ból i krzyki, mamy mleczka pierwsze łyki- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
1 | 1,56% |
| Rozpakowywanie rozpoczęte!-mamy lipcowo-sierpniowe 2013,cz.17! |
|
9 | 14,06% |
| Wiele bólu, łez i wzruszeń wynagrodzi nam maluszek-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
16 | 25,00% |
| Pierwsze maluszki już przywitane, a jeszcze nie wszystkie torby spakowane!-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Pierwsze maluszki oklaskujemy i w popłochu torby pakujemy-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
13 | 20,31% |
| Nasze dzieciaczki chcą być czerwcowe,bierze już nawet mamy lipcowe!-Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!-Mamusie VII-VIII 2013 cz.17! |
|
5 | 7,81% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2
Cytat:
![]() Gdzie te upały o których ktoś wspominał? Czekam sobie ładnie do labka. Trzymam za dzisiejsze wizyty.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#632 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
Witam się w nowej części!
Wczoraj nic nie pisałam bo cały dzień byłam praktycznie poza domem, podczytałam tylko 3 strony z nowego wątku także mam sporo do nadrobienia. Byłam wczoraj w Ikei, potem w pracy dostarczyć l4 no i przy okazji spotkałam się z koleżankami z pracy, zerknęłam też do Rossmana. Wróciłam wykończona totalnie, bo cały dzień na nogach w okropnym upale. Zapowiada się, że nie bedę tu zaglądała aż do niedzieli wieczorem bo wyjeżdżamy do babci TZ dziś po południu na cały weekend (pewnie ostatni taki wyjazd przed porodem)a tam nie mamy dostępu do neta. Także nie martwcie się jak się nie bedę odzywać. Idę nadrabiać
|
|
|
|
#633 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
hej
Witam się niewyspana, ale na nogach! za wizyty i za tygodnie!
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#634 |
|
Konto usunięte
|
Aloha !!!
wieje od rana jak cholerka !! Oli - żeby na desce się wyżywać cieszę się, że wszystko schodzi Kathe - mnie nic nie boli może zły dzień na seksik miałaś i się sama blokowałaś przeczytałam..: idę zabrać sie za kupę eee nie wkręcaj się zbytnio... głowa do góry dotkaaa- kciuki za wizytę!!! Aaś - jak tam dziewuszki? dają matce żyć ? narazie nie wiem za co się zabrać więc wypiję kawkę ![]() miłego dnia!! AAaaa i witam się w 37 tygodniu ciąży !!!!
Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 Czas edycji: 2013-06-14 o 09:02 |
|
|
|
#635 |
|
Zakorzenienie
|
Na paciora też wczoraj gin mi pobrał, ale na szczęście już on się tym dalej zajmuje. No i serduszka posłuchaliśmy chwilę.
Tweed ty chyba pisałaś o ginie zboczeńcu. Ja wczoraj byłam w sukience na wizycie i gin ponieważ był sam to osobiście mi KTG robił. Ale zanim się położyłam na leżance i podciągnęłam sukienkę to przygotował ten papier taki długi na którym się leży na leżance i mnie przykrył od dołu co bym majtami nie świeciła! Dobra make up i jadę. Do później.
|
#636 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, c
TESO... Nie... Spoko nie wkrecam sie zbytnio. Jestem nieco przygnebiona ale damy rade. Mam tyle roboty ze nie ma czasu na cackanie sie z dyskoteka hormonow.
Wywalilam wszystko ze starej szafy, przejrzalam. Musze zimowki pochowac. Bedzie wiecej miejsca gfyby sie nie udalo nowej szafy postawic. Pranie poscieli sie konczy. Zaraz nastepne. Jutro Tz ma wolne to sie sporo nadgoni. Chyba ze go choroba rozlozy. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#637 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Wybieram się dzisiaj odwiedzić moje dzieciaki w przedszkolu Ale się już za nimi stęskniłam![]() W ogóle to muszę się wam też pożalić trochę z rana. Na te moje bakterie, które wyszły w wymazie dostałam do stosowania globulki. I wczoraj normalnie myślałam, że zwariuję - tak mnie wszystko bolało, piekło i swędziało zarazem Ja to w ogóle mam wrażenie, że jestem tam jakby opuchnięta. Mój TŻ też zauważył różnicę, mówi, że ciasno tam strasznie. I przez to faktycznie trochę boli. Cytat:
![]() za wszystkie wizyty oczywiście![]() I za tygodnie
|
|
#638 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
zamulam dzisija, brzuch mnie boli okresowo od rana, w nocy snily mi sie koszmary aż Tżt mnei obudzil bo podobo gadalam-plakalam przez sen, a myslal ze ja z psem gadam ![]() no i juz trzeci dzien głow amnie pobolewa- ale czytam, że jest nas tu wiecej ![]() Perse, Cynamonek czekamy na info trzymam kciuki za wizyty no i Margoś jutro Twoj dzien |
|
|
|
#639 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, c
MAGDALENNNE super ciezarowka, lekko skorodowana, warczaca. Jedynie lakier troche podrasowany.
Po porodzie dojda jeszcze luzy tu i owdzie. Pewnie jakies wycieki. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#640 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ja też jak się czymś zajmę to od razu mi lepiej ![]() "wycieki" powiadasz... he he wczoraj u nas byli moi teściowie... TZ jak ich zapowiadał to powiedział że się stęsknili i chcą nas zobaczyć ... i wiecie jak przebiegła wizyta??? ... nawijali przez dwie godziny o wakacjach w hiszpanii na ktorych ostatnio byli, pokazywali zdjecia w telefonach i filmiki, opowiadali o swoim drugim wnuku, a teściowa tradycyjnie nawijała o pracy i centrali w Warszawie ... spytała się tylko jak się czuję... po czym nie słuchając odpowiedzi nawijała dalej ... starszaka spytali jak tam w przedszkolu... a TZ-a jak w pracy... i też nie słuchali co ma do powiedzenia więc 2- godzinna wizyta należała do udanych he he
Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 Czas edycji: 2013-06-14 o 09:23 |
|
|
|
|
#641 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Śniło mi się dzisiaj, że stopy m spuchły Ale tak śmiesznie, że tylko stopy były wielkie, a kostki normalne...
|
|
#642 |
|
Zakorzenienie
|
Mela:
)))Czarownica: przytulam i a TY się zbieraj w sobie Tysia: udanego weekendu! magdalenne: ooj to może jakaś reakcja alergiczna? miałaś już je wcześniej? mi za to w zeszłym tygodniu też sie okazało że przyplątał się jakiś grzybek (tak na koniec) i dostałam globulki na 3 dni i co? miałam za krótkie ręce żeby je wepchnąć!! więc jak sie okazuje pomim dobrych checi masażu krocza tez nie jestem w stanie sobie zrobić:P Teso: brawa za tygodnie! Margos rano się meldowała, ale z Malinką cisza... czekam na więscie od Cynamonka i Perse.. Wrr.. ale mi niedobrze.....! Normalnie przez całą ciążę było ok a od kilku dni jest coraz gorzej..zaczynam się sypać..
|
#643 |
|
Zakorzenienie
|
A tak wogole to wczoraj mialam stracha ze Moja Cudowna Mala Istotka przekrecila sie. W aucie taki balet odstawila, ze brzuch mialam kwadratowy. Dwie gule po prawej i lewej. Wypychanie na maksa. Chyba w poprzek lezal. Wieczorem czulam pukanie na dole. Chyba czkawka wiec mam nadzieje ze jest glowka w dol.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#644 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dobry
Matkooo co za sen dzisiaj miałam...śniło mi się, że nagle coś mi zaczęło spod bluzki wychodzić, patrze a tam malutki szczeniak i zaczęłam krzyczeć że musi przeżyć ale on oddychał i był żywy i nagle zaczęły wychodzić mi z brzucha kolejne i zaczęłam je upychać do brzucha, a tego włożyłam do takiego małego pudełka bo niby to był inkubator cos się dzieje z moją psychiką![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() Gratuluję wszystkich nowych tygodni ![]() Kallisto kciukam za Twój prawkowy egzamin ![]() Ja już wstawiłam pranie Adasiowe (moje pierwsze) i nigdy żadne pranie mnie tak nie cieszyło ![]() Dzisiaj będę mniej spamować bo Tż ma wolne i jedziemy na większe zakupy i może przy okazji zajrzę do jakiegoś lumpka jak Tż pójdzie drukować pracę. Cytat:
niezły klocuszek. Najważniejsze, że wszystko jest ok no i oby sie obrócił ja też się boję że ten mój Mały Smród cały czas będzie doopką w dole nie chce ccCytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#645 |
|
Zakorzenienie
|
Ide dalej porzadkowac szafe. Pozniej musze z Mama na spirometrie jechac w najwiekszy upal. Zebym sie tylko klima nie zalatwila.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#646 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41314611]
ja też jak się czymś zajmę to od razu mi lepiej ![]() "wycieki" powiadasz... he he wczoraj u nas byli moi teściowie... TZ jak ich zapowiadał to powiedział że się stęsknili i chcą nas zobaczyć ... i wiecie jak przebiegła wizyta??? ... nawijali przez dwie godziny o wakacjach w hiszpanii na ktorych ostatnio byli, pokazywali zdjecia w telefonach i filmiki, opowiadali o swoim drugim wnuku, a teściowa tradycyjnie nawijała o pracy i centrali w Warszawie ... spytała się tylko jak się czuję... po czym nie słuchając odpowiedzi nawijała dalej ... starszaka spytali jak tam w przedszkolu... a TZ-a jak w pracy... i też nie słuchali co ma do powiedzenia więc 2- godzinna wizyta należała do udanych he he[/QUOTE]jakbym czytała o wizycie moich teściów, tylko oni gadają... jeszcze czasami tylko uslysze ze na pewno bede miec zgage i popuchniete rece i nogi i juz w 3 m-cu tesciu straszyl ze nie mam chodzic w obraczce, a jak w 30 t.c mialam silne napinania brzucha to udawali ze nie slysza i przyjechali na grila ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Cytat:
bo u mnie chyba znow sie cos przypaletało- obawiam sie ze mam to przewaznie po wizycie u gina (juz 3 raz sie to powtórzyło) |
|
|
|
|
#647 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2
Magolina: hhihihi juz się do porodu psychicznie nastawiasz
)czarownica: oddam Ci pogode znad morza - szaro buro i ponuro.. już przynajmniej mogłoby popadać, to ogródka nie musiałabym podlewać... 3mma kciuki za wizyty!! Dziewczyny mam pytanie do doświadczonych mam głównie, ale może któraś też będzie wiedzieć: 1. Czy dziecko musi spać przy zasłoniętych zasłonach i mocno zaciemnionym pokoju? mam firanki które są grubsze na tą chwilę, nie dam rady kupić pewnie przed porodem normalnych zasłonek a rolet nie planuję. Mam zewnętrzne rolety które prawdopodobnie będę opuszczać (tak żeby prześwity były). Jak wasze dzieciaczki śpią? 2. jaka powinna być temp do spania dziecka - nam na SR babeczka mówiła generalnie dziecko powinniśmy chować w takiej temperaturze w jakiej my funkcjonujemy, a my śpimy np teraz przy otwartym oknie... i teraz mam wątpliwości czy tak nadal będziemy mogli... trochę glupie te pytania, bow ydaje mi się, że znam na nie odpowiedź, ale chciałabym posłuchać waszych opinii i się upewnić. ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- iwona: te globulki na P, co tutaj sporo dziewczyn używa.. kurde wywaliłam opakowanie teraz..
|
#648 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41314611] wczoraj u nas byli moi teściowie... TZ jak ich zapowiadał to powiedział że się stęsknili i chcą nas zobaczyć ... i wiecie jak przebiegła wizyta??? ... nawijali przez dwie godziny o wakacjach w hiszpanii na ktorych ostatnio byli, pokazywali zdjecia w telefonach i filmiki, opowiadali o swoim drugim wnuku, a teściowa tradycyjnie nawijała o pracy i centrali w Warszawie ... spytała się tylko jak się czuję... po czym nie słuchając odpowiedzi nawijała dalej ... starszaka spytali jak tam w przedszkolu... a TZ-a jak w pracy... i też nie słuchali co ma do powiedzenia więc 2- godzinna wizyta należała do udanych he he[/QUOTE]Uwielbiam takie coś ![]() Ale to trochę jak z moją teściową - dzwoni. Pyta jak się czuję, mówię, że dobrze, a ona zaczyna jak to ją wszystko boli, w pracy źle, pogoda zła, jaka jest schorowana itd. A kobieta nie ma 50...
|
|
#649 |
|
Zakorzenienie
|
hejka z rana
![]() dziś rozpoczynamy 36 tydzień, czyli 9 miesiąc wreszcie, niech ten czas szybko mija.robię już ostatnie pranie dla małej, ale widzę, że pogoda coś nie taka. tylko bez deszczy proszę ![]() czarownico, proszę o szybką poprawę humoru, nie ma smucenia się ![]() elaine- kupiłam serek polmlek, orzechowy. w smaku w porządku, tylko skład nie rzuca na kolana. muszę spróbować te serki z biedry. wczoraj kupiłam sobie przyspieszać wysychania lakieru na paznokcie z essence, może dzięki niemu wreszcie polubię malowanie paznokci?
|
#650 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#651 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
teso co do teściów to Aaaaaa pochwalę się że wylicytowałam za 48 zł podgrzewacz i termoopakowanie z TT mi się podgrzewacz przyda bo musiałabym co trochę zlatywać na dół do kuchni żeby podgrzać butelkę a tak to będę miała pod ręką
Edytowane przez magolina Czas edycji: 2013-06-14 o 09:44 |
||
|
|
|
#652 | |
|
Zakorzenienie
|
Przymknęłam na chwile oko i usnęłam jeszcze
i obudziałam sie totalnie rozlazła, a da dworze juz skwar... [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41314348] AAaaa i witam się w 37 tygodniu ciąży !!!! [/QUOTE]![]() ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#653 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2
Cytat:
a co do Twoich watpliwosci, z teorii to w dzien mam takie delikatne zaslonki ktore tylko odrobinke zaslaniaja slonce, nie chce w dzień robic ciemnicy w pokoju, niech sie uczy że drzemki dzienne różnia sie od nocy, a w nocy wiadomo ciemno, chyba ze nocki bedziemy zaczynac ok 19-20 kiedy jest jasno to mamy rolete- ale ja nie lubie tej rolety i nie lubie miec zaslonietego okna i w sumie pewnie wyjdzie w praniu - a co do temperatury to my tez śpimy przy otwartym oknie- pewnie trzeba bedzie bardziej uważać na przeciagi i zeby za bardzo nie wiało na dziecko- ale łóżeczko stoi daleko od okna wiec moze jakos to przetrwamy
|
|
|
|
|
#654 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#657 |
|
Zakorzenienie
|
Hejj
Dotka trzymałam kciuki od 4.00 tak jak obiecałam ![]() ![]() Jednak podczas mojego strasznie długiego snu nocnego ( Oczywiście nie wszystkie, bo byście się w moim śnie wszystkie raczej nie zmieściły Najbardziej zapamiętałam Małączarnąkejt, bo poprosiłam ją żeby mi pokazała, jak ubrać dziecku body przez główkę, a ona założyła dziecku pajaca i mówi "Już" ![]() Mela była-stała i patrzyła ze mną jak Małaczarnakejt body ubuiera Enlevee zaproponowała żebyśmy sobie latały do Anglii na areobik, bo jest niedrogo i się opłaca Było Was więcej, ale nie pamiętam kto jeszcze był. Chyba Dotka gdzieś się kręciła Ghia trzymam kciuki za wizytę dzisiejszą ![]() Idę nadrabiać
|
|
|
|
#658 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#660 |
|
Zakorzenienie
|
lachryma: brawa za 9ty miesiąc
no skład szału nie robi, ale kurde dostać coś bez skrobi wieprzowej to ciężko...magolinka: no będzie będzie, tylko dzisiaj lepiej nie. Jutro babyshower, organizuje go koleżanka która specjalnie dzisiaj z DE przyjezdza, więc mnie umorduje:P poza tym muszę jeszcze odkurzyć w chacie i poprasować ubranko.. próbuję się z dzieciem się dogadać na niedzielę/poniedziałek:P Właśnie nie wyobrażam sobie spać w duchocie przy 26 stopniach, zimą mamy dość mocno przykręcone lub nawet zakręcone w sypialni kaloryfery.. i wietrzymy przed pójściem spać... no nic zobaczymy..
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:05.

Ponadto termin z usg dla odmiany z 12 lipca przesunal sie na 5 lipca (wg OM 23 lipca). A z gorszych rzeczy - maly sie nie obrocil, siedzi sobie glowa do gory i ma w nosie ze mama chciala rodzic SN. No i tak, kolejna wizyta 27 czerwca, jesli do tego czasu sie nie przekreci, umawiamy termin CC i bedzie ona w granicach 10 lipca, gdyz gin stwierdzil, ze nie dam rady takiego "klocka" donosic. szyjka dluga, zamknieta. Ponadto pobral GBS musze jutro z rana zawiezc do labka. 
za dzisiejsze wizyty.

ja też się boję że ten mój Mały Smród cały czas będzie doopką w dole
nie chce cc