|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł części 17 Mam lipcowo- sierpniowych? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.17 ! |
|
0 | 0% |
| Lekki poród i po krzyku, mleko piję łyk po łyku- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Ciężki poród, ból i krzyki, mamy mleczka pierwsze łyki- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
1 | 1,56% |
| Rozpakowywanie rozpoczęte!-mamy lipcowo-sierpniowe 2013,cz.17! |
|
9 | 14,06% |
| Wiele bólu, łez i wzruszeń wynagrodzi nam maluszek-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
16 | 25,00% |
| Pierwsze maluszki już przywitane, a jeszcze nie wszystkie torby spakowane!-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Pierwsze maluszki oklaskujemy i w popłochu torby pakujemy-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
13 | 20,31% |
| Nasze dzieciaczki chcą być czerwcowe,bierze już nawet mamy lipcowe!-Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!-Mamusie VII-VIII 2013 cz.17! |
|
5 | 7,81% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, c
Ja sie nie znam ale widzialam jakies smoczki i buteleczki do podawania lekow na necie. Tzn. Pewnie jeszcze nie dla noworodka ale warto na zas miec to na uwadze chyba
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#722 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
Cytat:
weźmiemy od Margos albo od Maliny, wkoncu jutro porodzik sie szykuje po palcu?? o kurczaczki tego nie słyszałam zaraz poczytam o tym
|
|
|
|
|
#723 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
Cytat:
|
|
|
|
|
#724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do pieluszek, to sama nie wiem.. z jednej strony jak 2x wypłukane i wyprasowane to powinno być ok. nie wiem
|
|
#725 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, c
TWEED ja pewniebym wyprala bo ja mam manie jesli chodzi o pranir tym bardziej jesli w doroslym prane. Ale moze bardziej doswiadczone mamy sie wypowiedza.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#726 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#727 |
|
Zakorzenienie
|
kejt: u mnie w szpitalu nie używają butelek tylko własnie sondą karmią
) fajny sposób![]() czarownica: no dobra... może troszke ja kusze... a puszcza też fajna, chociaż nie byłam.. w tak wielu miejscach nie byłam, że mi zycia nie starczy....takie poczucie mam cały czas.. lachryma: ja też odpuszczam.. może coś na sale'a właśnie, ale zobacze jak będę wyglądać itd.. teso: dziękować za odpowiedź ![]() i ja się podłącze pod pytanie Jakierki odnośnie podawania witamin.
|
#728 |
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41316257]10 i 15 ale słodziaki !!!
[/QUOTE]15 jest najlepsza!! mimo że nie przepadam za aż tak duzymi psami na tych zdjeciach widac ich "dusze" i nie widze różnicy miedzy nimi a moim małym kundlem
|
|
|
|
#729 |
|
Zakorzenienie
|
malaczarnakejt sondą? jak to wygląda?
tweed to chyba zależy czy chcesz spróbować jaka będzie reakcja dziecka na rzeczy wyprane w zwykłym proszku czy wolisz jednak w dziecięcym.. |
|
|
|
#730 |
|
Zakorzenienie
|
A ja tak poza tematem- wzięło mnie na oglądanie płytki z nagraniem USG 4d i robiłam ciągle stop klatki żeby obejrzeć Młodego jak najdokładniej. I widziałam bardzo dokładnie kształt nosa i ust, ale nadal nie wiem, czy w związku z tym Młody będzie podobny do mnie czy do męża, bo mamy prawie identyczne nosy i usta
|
|
|
|
#731 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
można też na łyżeczce plastikowej i dajesz do buźki... Cytat:
ale odbiję sobie w przyszłym !!!! ale będzie czad, dzieciaki będą miały już roczek więc będą duuuże i chodzące ![]() Tweed - ja bym olała sprawę z tetrami... przecież są wyprane, wyprasowane w wysokiej temperaturze więc już bakterii nie mają, a w sumie dzieci są rzadko uczulone więc daj na luz i nie ruszaj ich już
Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 Czas edycji: 2013-06-14 o 11:11 |
||
|
|
|
#732 |
|
Wtajemniczenie
|
witam sie!
jestem dzis przymulona, poszlam spac przed 1 mam ochote na to ciasto: http://www.mojewypieki.com/przepis/k...dyniowa-pianka ja juz chce rodzic!!!! |
|
|
|
#733 |
|
Zakorzenienie
|
wzielam sie za ogarnianie moich ciuchów sprzed ciazy, bo były powciskane w każdy kąt w reklamowkach, a ze mam szafe nowa to mam je gdzie wypakowac, i ciekawe czy niektóre z nich jeszcze kiedykolwiek założe
![]() i moje nowiutkie spodnie które kupilam w 2 t.c, a byłam wtedy taaaka chuda
|
|
|
|
#734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem jak ja mogłam wówczas na siebie jeszcze trochę czasem ponarzekać ![]() Używałyście/używacie Bio-oil? Jest od dziś w promocji w Rossmannie - 60 ml za 29 zł i się nad nim zastanawiam. |
|
|
|
|
#735 |
|
Raczkowanie
|
Iwona tym się pocieszam
tylko, że to już tak długo trwa, zwłaszcza, że nie jesteśmy z tż u siebie więc nie możemy w żaden sposób przyspieszyć.Neni dostałam identyczny zestaw w SR, mała rzecz a cieszy, zwłaszcza butelka Aventu bo takiej małej nie miałam ![]() Oliath, malaczarnakejt czekam na zdjęcia ![]() Jak tak piszecie o czopach, tygodniach to się tak poważnie zrobiło, do mnie jeszcze nie dociera, że to już tuż tuż... |
|
|
|
#736 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A najgorsze jest to, że nie wiem na co mam ochotę, co kupić, jutro przyjeżdzają mama z siostrą i chrześnicą, więc coś wypadałoby mieć - nie wiem co A chcę jeszcze śmietanowca zrobić, także nie mogę przesadzić z zakupami, bo znowu będzie mnie cały wieczór brzuch bolał, boszCytat:
mam nadzieje ze nie wychodze przez to na wyrodna matke, tylko tak sie zastanawiam czy jest sens![]() Cytat:
Cytat:
Pamiętam, że jak byłam mała co jakiś czas wychodziło mi uczulenie od proszków, ale mama na 100% nie płukała 2 razy Zobaczymy[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41316439]też mam podobnie z żalem za wyjazdami w tym roku ale odbiję sobie w przyszłym !!!! ale będzie czad, dzieciaki będą miały już roczek więc będą duuuże i chodzące ![]() Tweed - ja bym olała sprawę z tetrami... przecież są wyprane, wyprasowane w wysokiej temperaturze więc już bakterii nie mają, a w sumie dzieci są rzadko uczulone więc daj na luz i nie ruszaj ich już [/QUOTE]Ja mam w ogóle dziwną wizję roztoczoną, bo mam wrażenie że przez najbliższe parę lat NIGDZIE nie pojedziemy A tż pociesza, że za rok przecież małego można już wkładać do auta i jechać![]() Co do tetrówek - cieszy mnie, że jednak jest choć jeden głos za tym, by nie przeżywać póki co zostawię je tak jak są, po ostatnim maratonie i tak mam odruch wymiotny na widok zelazka a dzisiaj czeka mnie cala sterta tżtowych ciuchów Dobra, lecę w końcu, bo serio padnę po drodze! Nie spamować mi tu przez jakieś pół godziny!
|
|
#737 |
|
Raczkowanie
|
Neni moja koleżanka używała, rozstępy jej wylazły i nie zbladły, ja osobiście wolałabym kupić tańszy i lepszy składowo Babydream fur Mama też z Rossmanna.
|
|
|
|
#738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#739 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czyli bez szału?
|
|
|
|
|
#741 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki i mnie teraz naszedł leń i nawet mi się pisac nie chce...
Ale staram się Was czytać w miarę na bieżąco. Dziś już musze nadrabiać 4 strony,ale jak obiecałam zaczynam od tyłu ![]() Co chciałam napisać.... Gratuluję wczorajszych wizyt, wszystkich!!!! Kalisto trzymam kciuki za egzamin dzisiejszy!!!! Oliath...nieźle musiałas się wywalić skoro aż deska sie połamała, chcesz przyspieszyć poród czy co? Uwazaj na siebie.Za dzisiejsze wizyty!!! TRZYMAM KCUKI!!!!! CYNAMONKU i Perse co u Was???? Edytowane przez madi82 Czas edycji: 2013-06-14 o 11:43 |
|
|
|
#742 |
|
Zakorzenienie
|
Surka od teraz lubie Cie 100razy bardziej, za wiare w moja figure
|
|
|
|
#743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogólnie to stosowane jest przy wcześniakach, które nie potrafią ssać i połączyć tego z połykaniem. |
|
|
|
|
#744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. temp taka jak wy macie tyle, że najwyżej jak dziecku chłodno to cieplej ubierzesz. Co do okien, ważne, żeby nie było w przeciągu małe i tyle. Zjadłam truskawki ze śmietaną i cukrem. Kupiłam po drodze do pracy piękne, duże słodkie po 5 zł. W pracy kontrola z Sanepidu więc nie posiedziałam za długo, zresztą i tak nie mogę! A teraz chyba się zdrzemnę bo mnie dziś nuży bardzo.
|
|
#745 |
|
Raczkowanie
|
Neni na początku ciąży zrobiłam dokładne rozeznanie czego warto używać (razem z blogową analizą składów itd.) i z moich notatek wynika, że bio-oil nie powala, zwłaszcza cenowo. Moim zdanie szkoda kasy, jeśli babydream u Ciebie działa to nie zmieniałabym, ale to tylko moja opinia.
Z drugiej strony zrobiłam jeden wyjątek- w 3 miesiącu kupiłam polecaną Mustelę (nie wiem jakie zaćmienie miałam...) i uważam, że zmarnowałam 65 zł (dobrze, że na promocji kupiłam). W porównaniu chociażby do olejku babydream to lipa, u mnie wogóle nie nawilża, skóra jest sucha i ściągnięta, skład też taki se więc po moich doświadczeniach pozostaję przy babydream. |
|
|
|
#746 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze odnośnie witaminek. To ja mam takie fajne silikonowe łyżeczki. Miałam je jako gifty w której pracy i one świetnie spełniały swoją rolę jako podawacze witaminek. Fajnie wyprofilowane były, malutkie więc do takiej buźki idealne.
Oliath cieszę się, że u ciebie w końcu lepiej. Tylko ta deska mnie martwi czy od upadku nic się nie stało? Tfu tfu tfu!
|
#747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzięki |
|
|
|
|
#749 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Swoją drogą tak się zastanawiam czy ginom i ginkom to się po kilku latach pracy nie nudzi oglądanie tylu podwozi ![]() Cytat:
Kejt no to brawissimo za zakończony remont. To kiedy Kochana na parapetóweczkę mamy się stawić ?? ![]() A co mnie dziś mój synek emocji zafundował to myślałam, że się przekręcę. Przez 3 godziny odkąd się obudziłam Jaśnie Panicz nie raczył nawet małym paluszkiem gmernąć. Śniadanie, słodycze, mleko i NIC. Już jedną nogą na IP byłam No ale na szczęście przyszedł ojciec i przemówił synowi do rozsądku i zaczął się nieśmiało przeciągać a po kolejnej godzinie się już rozbudził, ale co ja przeżyłam. Niech on już będzie z nami co bym się nie musiała domyślać przez burzuch co się z nim dzieje osiwieć przecież można U nas właśnie się oficjalnie zakończył remont tarasu Teraz TŻ tylko farbnie pokoik, odbierzemy szafę i..... ją jakoś skręcimy i ready steady GO A dziś u mnie wizyta na 13.40 więc prosimy o
|
|||||
|
|
|
#750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taak ! Karolajn niech tam odchodzi czop jak trzeba i niech szykuje się porodzik!
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:39.

Ale wstawię na pewno! I dla porównania sprzed remontu :P