|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: O dzidzie sie staramy i na narodziny czekamy :) czesc VII
Hej Dziewczynki
Siedzimy sobie dzisiaj z TŻem i Kostellem a tu nagle dzwoni tel. i co?TŻ pojechał znowu do Niemiec więc na3tygodnie zostaliśmy z Kostą sami W sumie to już się przyzwyczaiłam do tego ale mimo to smutno mi jak wyjeżdżaBasieńko jeszcze troszkę Mysiu u mnie też piękna pogoda ale tak mnie zamuliło że jak TŻ pojechał rozłożyłam łóżko i spałam z Kostusiem ponad godzinkę. Arletko jak przeżyłaś dzień w pracy? Kluszeczko myślę że miedzy nami kobietami ma rację-zaufany lekarz to podstawa.Mam nadzieję że takiego znajdziesz i nie będziesz się już martwić Kostuś śpi,dopiero dzisiaj z TŻem mieliśmy czas żeby becikowe załatwić-wpłacimy Młodemu 1000zł na lokatę,niech sobie rośnie razem z Synciem lecę zaraz się kąpać,odezwę się później.Buziaki Kochane
|
#4442 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Wzoraj dopadł mnie okropbnie bolesny @ dawno sie tak paskudnie nie czułam w trakcie.Ale kolega i koleżanka z pracy wyciagneli mnie na pizze i piwko, to jakos zapomniałam o tym bólu ![]() Rudziak, bidulko, znowu Cie zostawił sama
|
#4443 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej Laseczki
witam się z herbatką,fikającym Kostusiem i piękną pogodą jeszcze 3miesiące temu o tej porze ganiałam po szpitalu z brzuszkeim i się bałam porodu a teraz? Mały się śmieje i obserwuje co robię.Nie ukrywam-poród jest bolesny ale gdybym musiała przeżyć go jeszcze raz to dla Kostusia zrobiłabym nie tylko to.Mój Syn jest cudowny-kocham Go Miłego dnia Kochane moje---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Cytat:
Mysiu ja już nie pamiętam co to@ chociaż niedawno miałam prawie 6tygodniowy,na ból przy@polecam Ci Nimesil-nie ma sobie równych A Twój Mąż na długo wyjeżdża?
|
|
#4444 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
Cytat:
Byłam rano zarejestrować się w urzędzie pracy.Pani powiedziała że jeżeli urodze w trakcie pobierania zasiłku(do miesiąca po skończeniu) to przez 20 tygodni bede mieć płacony macierzyński z urzędu pracy w wyskosći zasiłku.Zasiłek kończy mi się 20.12 termin mam na 26.12,mam więc nadzieje że do 20.01 urodze żeby dostać ten macierzyński.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2013-06-13 o 09:59 |
||
|
|
|
#4445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaraz sobie sprawdze w necie.Wiesz co z tz to róznie, czasami na 1 dzien i wraca, czasami na 3-4dni. Ale on generlanie pracuje od rana do wieczora,, ostatnio to juz przechodzi samego siebie.. masakra totalna Ja wiem, ze trzeba życ i pracowac, ale jest tak zmeczony, ze on nie ma siły ze mna dwóch zdan zamienic, tylko myje sie i zasypia. Po drugie to martwie sie o niego, przeceiz tak na dłuzsza mete nie da sie życ, moze sie pochorowac albo cos.. Do tego boje sie , ze sie oddalamy od siebie...![]() ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Hej No my sie tak w trójke trzymamy
|
|
#4446 |
|
Zakorzenienie
|
Mysiu dobrze mieć kogoś takiego,kto nas dobrze zna-ja mam 3siostry i kumpelę i tez zawsze wiedzą co zrobić na poprawę humorku
Lecę robić sałatkę chińskich zupek
|
#4447 |
|
Zakorzenienie
|
Co tu taki mały ruch??
Arletka, Agabi??? Gdzie Wy jestescie??
|
#4448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#4449 |
|
Wtajemniczenie
|
jestem, jestem. Tylko tak się nudzę w pracy że aż mnie takie lenistwo wzięło że nawet pisać mi się nie chce. Dzisiaj rano szok termiczny, bo wszystkie spodnie letnie jakieś ciasnawe. Znwou trzeba będzie przejść na zielenine
![]()
|
#4450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do tego włosy cos sie sypia... zaniedbuje swoje odzywianie i takie efekty sa
|
|
#4451 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o Nimesil, to słyszałam że jest na sterydach ale faktycznie skuteczny
25.12.2012 - zaręczyny 18.06.13 II kreski - rośnij zdrowo Jaśminko 07.03.2014 wreszcie jesteś http://fajnamama.pl/suwaczki/w0e0032.png Edytowane przez agabiwro Czas edycji: 2013-06-13 o 14:34 |
|
|
|
|
#4452 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane ja dzis.mam znowu nerwa . Jak sie jeszcze w****ie to po egzaminie bede malowala lazienke toalete i Wiktorii pokuj sama . Szlak mnie trafia jak oni mi remont robia. Elektryka zrobiona wczoraj mi dopiero kable schowali . Kafelki trzeba klasc. Tesc w sobote na wesele idzie i pewnie nie polozy ani nic nie zrobi. A ja z moja mama rozmawialam i sie pytalam czy jak by moj tata nie byl zmeczony to czy przyjedzie i polozy w sobote kafelki albo czy przynajmniej Tz-owi pokaze jak sie kladzie (moj tata pracuje i to berdzo ciezko wiec zrozumiem jak powie ze nie bo zmeczony). Laski mama mi ekstra butki kupila za cale 14 zlotych i to ze skory nic nie urzywane .
|
#4453 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale mnie zemdliło, wczoraj sama nie wiedziałam co do paszczy włożyć, kręciłam się po sklepie bo sama nie wiedziałam na co mam ochotę. Doszło do tego, że zaczęłam się tym denerwować a jeszcze Tż chodził za mną krok w krok. Potem brzuch jakbym balon połknęła. Dzisiaj mnie troszkę zemdliło i w berecie karuzela. Na szczęscie to chwilówka i już dochodze do siebie. Jutro wizyta u ginki i chyba trochę tym denerwuje i stąd te wariacje.
|
|
#4454 |
|
Zakorzenienie
|
Mysia jak włosy wypadają to znak że czas się wziąć za siebie żeby się jakaś anemia nie przyplątała.
Basiu Tobie to tylko współczuć całej tej sytuacji Agabiwro a co Ty z tymi zawrotami? może to fasolka? ![]() Lecę kąpać Kierdę bo się drze z głodu będę później pa
|
#4455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wizyta sie nie stresuj, bedzie git kochana.Basia, ten remont Ci niezle w kosc daje, bidulko. Widzialam sie z rodzicami, zjedlismy obiad na miescie. Bylo millo. Teraz leze i sie obijam
|
|
#4457 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde instalowałam nowe gg- jakaś masakra,myślałam że szału dostanę
Mysiu fajnie że widziałaś się z rodzicami,daleko mieszkacie od siebie? Zmykam do wyrka póki Młody śpi to i ja się prześpię
|
#4458 |
|
Wtajemniczenie
|
Tż jedzie ze mną ginki. Fajnie w końcu to też jego dziecko. Znowu miałam gastrofaze. Poleciał kefir, kawałek arbuza i mały kawałek bagietki z pomidorem i szczypiorkiem i mały gryz ogórka kiszonego, a no i jeszcze naleśnik z serem. Totalny odjazd
Niech już przyjdą te upały, to mnie skutecznie przystopujeMysia, a masz dobre warunki drogowe do jazdy. Koło mnie tylko kostka a też mam rolki i mogłabym trochę pośmigać, ale chyba trochę się wstydze że wywinę orła, już tyle lat nie jeździłam. Iza, może czas na zdjęcie brzuszka? Arletka, wyjdź z ogrodu i posiedź chwilę z nami. Kluska, kiedy Tż wraca do pracy? Rudzia, na fasolkę nie ma szans. Wiadomo cichą nadzieję mam, ale nic z tego nie będzie bo tam wszystko działa jak chce. Ciężarówki a tak ogólnie to Wasze chłopy się ogarnęły? czy komuś trzeba zlać tyłek?
|
#4459 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: O dzidzie sie staramy i na narodziny czekamy :) czesc VII
Agabi, trzymam kciuki za wizytę
jak już pisałam na innym wątku - jestem pewna, że w końcu to będzue dr, który podejdzie do Ciebie jak trzeba. Wysłucha, zastanowi się, przebada Tż na L4 jeszcze 4 czy 5 tygodni, nie liczę już dziś na 8.30 zawoził mnie na usg donic i marudził, że "znów się nie wyspał" na szczęście między nami lepiej, miło jest i wreszcie normalnie. wczoraj bylismy w kinie i założył obrączkę - zazwyczaj robi to od wielkiego dzwonu i to z krzywą miną. Dziś o dziwo też założył i powiedział, że musi ją wypolerować to chyba widok fasolki tak go nastroił ![]() Mysia, fajnie, że widziałaś się z rodzicami też dziś mialam taki plan, ale zadzwoniła wolontariuszka i musiałam zostać w biurze bo pomagałam wywozić po kawałku rzeczy ze zbiórki na schronisko. Lubię to, spełniona się czuję, tym bardziej że głównie ja ogarniałam ![]() ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Basiu nawet ekipy jeszcze nie mamy... tż dwie lewe ręce ma, ja wiem o pierdyliard więcej o remontach niż on. I lubię to - ale nie teraz w ciąży ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
#4460 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
.Musiałam kupić legginsy ciążowe bo zwykłe już mnie cisły.Z tż na razie lepiej,zobaczymy jak długo ![]() Trzymajcie kciuki o 9:30 bo idziemy na prenantalne
|
|
|
|
#4461 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Agabi, no ja akurat mam gdzie pojezdzic ![]() Ruda, Kluska, moi rodzice nie mieszkaja daleko, spacerem ode mnie z domu do nich to jakies 30-40minut, ale i tak nie widujemy sie za czesto, oni pracuja, my tez. Takze korzystamy jak mozemy ![]() Iza - kciuki są!!!!
|
#4462 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny i jak tu się nie wk****. Ovufrien przesunął mi owulację na wtorek. Zastanawia mnie to bardzo, szyjka tak wysoko że nawet jej wyczuć nie można. Pierwszy termin był bardziej prawdopodobny, śzyjka nisko i śluz rozciągliwy. W takim układzie, nie mam najmniejszych szans w tym cyklu bo przytulanek nie było bo mega mi się nie chciało.
Kluseczko, tatuś pełną gębą Widzisz dobrze go było zabrać na usg ![]() Iza, pewnie że trzymamy
|
#4463 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: O dzidzie sie staramy i na narodziny czekamy :) czesc VII
Izunia, trzymam bardzo mocno!
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
#4464 |
|
Wtajemniczenie
|
gdzie ta Iza?
Arletki nie ma bo przecież neta nie ma. zdołowałam się tym wykresem
|
#4465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nisko położona szyjka to nie na owulacje |
|
|
|
|
#4466 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystko jest ok,dziecko zdrowe
Kosmówka już w 100% przyklejona
|
|
|
#4467 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Kochane witam się z kawką i rozbrykanym Synem w leżaczku
Pogoda zamula jak nie wiem,niby jest prawie20st ale niebo zachmurzone i wygląda jakby była była jesień.Wstaliśmy dzisiaj po7mej więc przed9tą Synka już zamulało więc się położyłam z nim na swoim łóżku i zasnęliśmy na godzinkę ![]() Agabiwro pośmigaj a co tam. Mi przed ciąża TŻ kupił rolki i ochraniacze na kolana i łokcie-twierdził że wyglądam sexy a ja tak krzyczałam jak miałam się ruszyć z miejsca że młodsze dzieciaki normalnie miały ze mnie polewkę a że ja z natury jestem wesoła to też się śmiałam jak wariatka i co chwila na pobocze zjeżdżałam ![]() Izka czekamy na wiadomości i focię z brzuszeczkiem ![]() Kluseczko a Tyjak się czujesz? Arletko heloł-odezwij się ![]() Mysiu ja mam mamę za ścianą i jak jestem sama z Kostusiem to często pakuję go w leżaczek i siedzimy cały dzień u mamy Dzisiaj jesteśmy z Młodym sami bo mama jest u dziadka,nudzi nam się trochę ale nudzić się we dwoje jest fajnie ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Izuś to dobre wieści
> http://www.suwaczki.com/tickers/fdqgxqpkse5uzrmp.png Run bitch!Ruuun! Edytowane przez RudaEwcia25 Czas edycji: 2013-06-14 o 11:10 |
|
|
|
#4468 |
|
Zakorzenienie
|
a dziękuję za troskę
na 13.30 jestem umówiona z wydawcą na spotkanie (z racji pogody na lody haagen dazs ), więc wolałabym, żeby do tego czasu mi przeszło co do mięśniaka to tż mówi, że mam nie panikować i te 3 tyg grzecznie czekać do genetycznego. a ja nie wiem, czy umiem. ma racji trochę, i tak nic z tym mięśniakiem nie da się zrobić, można tylko czekać. i patrzeć co się z nim dzieje. ale w sumie się zorientowałam, że nie mam żadnego pełnego usg od początku ciąży - nic z opisem. mam dwa zdjęcia -świstki z wizyt i tyle.
|
|
|
#4469 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Cytat:
Co jest na pełnym usg. Rozmiary dziecka i obserwacje gina?
|
|
#4470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Iza, nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę - nie dość, że ten najbardziej przerażający 1 trymestr masz już za sobą to i genetyczne ![]() teraz już tylko się cieszyć ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- nie do końca wiem, bo ciążowego nie miałam ![]() sądzę, że pełne wymiary wszystkiego - pęcherza ciążowego, płodu, rytm serca, pewnie coś o łożysku. ja miałam tylko usg przy wizytach, mam po jednym zdjęciu, na pierwszym rozmiar pęcherzyka a na drugim rozmiar zarodka. a poza tym doktor pokazał serducho, powiedział, że jest ok i tyle. w sumie i tak mam więcej niż dziewczyny z UK, gdzie pierwsze usg w 13 tygodniu
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:22.

Siedzimy sobie dzisiaj z TŻem i Kostellem a tu nagle dzwoni tel. i co?TŻ pojechał znowu do Niemiec więc na3tygodnie zostaliśmy z Kostą sami
W sumie to już się przyzwyczaiłam do tego ale mimo to smutno mi jak wyjeżdża

witam się z herbatką,fikającym Kostusiem i piękną pogodą
jeszcze 3miesiące temu o tej porze ganiałam po szpitalu z brzuszkeim i się bałam porodu a teraz? Mały się śmieje i obserwuje co robię.Nie ukrywam-poród jest bolesny ale gdybym musiała przeżyć go jeszcze raz to dla Kostusia zrobiłabym nie tylko to.Mój Syn jest cudowny-kocham Go
Miłego dnia Kochane moje
Zaraz sobie sprawdze w necie.

będę później pa
Wizyta sie nie stresuj, bedzie git kochana.
jak już pisałam na innym wątku - jestem pewna, że w końcu to będzue dr, który podejdzie do Ciebie jak trzeba. Wysłucha, zastanowi się, przebada
to chyba widok fasolki tak go nastroił 

Kosmówka już w 100% przyklejona
), więc wolałabym, żeby do tego czasu mi przeszło