|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł części 17 Mam lipcowo- sierpniowych? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.17 ! |
|
0 | 0% |
| Lekki poród i po krzyku, mleko piję łyk po łyku- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Ciężki poród, ból i krzyki, mamy mleczka pierwsze łyki- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
1 | 1,56% |
| Rozpakowywanie rozpoczęte!-mamy lipcowo-sierpniowe 2013,cz.17! |
|
9 | 14,06% |
| Wiele bólu, łez i wzruszeń wynagrodzi nam maluszek-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
16 | 25,00% |
| Pierwsze maluszki już przywitane, a jeszcze nie wszystkie torby spakowane!-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Pierwsze maluszki oklaskujemy i w popłochu torby pakujemy-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
13 | 20,31% |
| Nasze dzieciaczki chcą być czerwcowe,bierze już nawet mamy lipcowe!-Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!-Mamusie VII-VIII 2013 cz.17! |
|
5 | 7,81% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#751 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
Cytat:
hahaha
|
|
|
|
|
#752 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
Melduje ze ktg dobre,ale cukry mierzone glukometrem jednak niedobre,norma po 1godz do 120,a ja miewam 140,czasem 170. Kazali mi isc na patologie pogadac z lekarka od cukrzyc ciazowych, oczywiscie sie niezle zestresowalam. Lekarka natomiast kazala jak najszybciej ponowne obciazenie glukoza zrobic i odrazu poczekac na wynik. Wiec w pon z rana jade na glukoze a potem usg. A ktg kazali za tydzien juz powtorzyc. Ide sie zdrzemnac a o 16 mam egzamin,przepraszam ze nienadrabiam,ale brak sil. Przelece was wieczorkiem
|
#753 |
|
Zakorzenienie
|
wy o tych kremach mówicie a ja nie użyłam zadnego rpzez cąłą ciaze, ale tez nie mam rozstepów... mam nadzieje, ze nie wyjda po porodzie
|
|
|
|
#754 |
|
Zakorzenienie
|
Mela: bardzo dziękuję, tak właśnie myślałam, ale chciałam się jeszcze upewnić, bo ostatnio coraz więcej tego typu myśli mi się pojawia. A powiedz mi gin coś Ci mówił o tych sączacych się wodach?
Iwona: trzeba wierzyć że się założy ) u mnie plan ambitny zejść niżej niż przed ciążą i wyglądać lepiej, ale co będzie to się okaże.Kejt: hm... kurde to jednak nie to co myślałam... (mój mózg widze na koniec też zaczyna szwankować)... u mnie w szpitalu podają tak jakoś przez strzykawkę z nitka.. i po tej nitce i palcu jakos tak....normalnie mam zaćmienie bo nawet teraz tego wytłumaczyć nie mogę
|
#755 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powodzenia na egzaminie ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja nim brzuch tez smaruje oprocz masla palmers, oliwki rossa dla mam, arganowy mi sie skonczył. i kurna tfuuuuu na psa urok, nie mam na brzuchu ani jednego rozstępa (a mam tendencje do nich) ----- ależ u mnie wiejet, ale przez to przyjemniej jest, ciekawe czy to na burze jakąś bo tak słonko niby jest ale jakby za mgłą. W domu zrobiłam sobie sajgon, ale wychodzę na prostą z ciuchami no i wqurw mam, bo musze sobie białe gacie kupić bo nie wiem jak (nie prały się razem) moje zafarbowały od niebieskich skarpetek (moich nowych) |
|
|
|
|
#757 |
|
Raczkowanie
|
Neni tylko jakby coś wylazło (czego nie życzę) to żeby nie było na mnie
Malaczarnakejt hehe ja żałuję bo miałabym karnet na basen a pewnie lepsze efekty by to dało, tylko że wtedy była zima i tak pewnie nie podniosłabym się z łóżka. A rolki to nic straconego, w ramach prezentu po-urodzinowego
|
|
|
|
#758 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#759 |
|
Zakorzenienie
|
Ghia: kciuki za wizytę!
Balonik: przeleć nas przeleć:PPPP słabo trochę z tymi cukrami, ale nie stresuj się. Obciążenie pewnie pokaże co i jak...i kciuki za egzamin! Kallisto: daj znać jak u Ciebie z egzamem... u mnie glutów już nie ma żadnych..:P
|
#760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#761 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() do kitu z tymi cukramI:/ Cytat:
TRZYMAM KCIUKI!!!! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Faktycznie, wogóle go nie widać hihihhi |
|||||
|
|
|
#762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz tylko ich przybyło. Pokażę je na starość Michasiowi z żądaniem płacenia starej matce alimentów. ![]()
|
|
|
|
|
#763 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Współczuję kolejnej glukozy
|
||
|
|
|
#764 |
|
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem jesteśmy. Zazwyczaj choruję jak się od kogoś zarażę.
|
|
|
|
#765 |
|
Zakorzenienie
|
te rozstepy to chyba są zalezne od natury/budowy skóry czy nie wiem czego, bo tutaj juz mamy tyle przykladow ze kremy nic nie pomogły a te które niczym sie nie smarowały nie maja itd
|
|
|
|
#766 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
no rzeczywiście mamuśkę nastraszył ah te dzieciaki ...ale super z tym tarasem, zazdroszczę !!! my właśnie zaczynamy remont tarasu i nie mogę doczekać sie końca... narazie mam zabetonowane kotwy, bo robimy też na nim altanę... ale mam zjazd energetyczny, może to przez pogodę bo pochmurno i wieje... normalnie jem lody, leże na kanapie i nie chce mi się palcem ruszyć... ale główka pracuje... rozstępy to wg mnie kwestia genów i może szybkości rozciągania się skóry... smaruję się raz po raz... tzn prawie wcale i nie mam w ogóle ani na brzuchu ani na piersiach... za to kiedyś jeszcze w liceum schudłam nagle bardzo i wyszły mi na kolanach Perse, Cynamonka - jak tam? Malinka ?? Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 Czas edycji: 2013-06-14 o 11:58 |
|
|
|
|
#767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41317281]kciuki zaciśnięte! no rzeczywiście mamuśkę nastraszył ah te dzieciaki ...my właśnie zaczynamy remont tarasu i nie mogę doczekać sie końca... narazie mam zabetonowane kotwy, bo robimy też na nim altanę... ale mam zjazd energetyczny, może to przez pogodę bo pochmurno i wieje... normalnie jem lody, leże na kanapie i nie chce mi się palcem ruszyć... ale główka pracuje... a ja powkladalam bluzki i spodnie do szafki i reszta lezy, siedze i kombinuje gdzie ulkowac bielizne i piżamy i nie wiem gdzie- to trudna decyzja bedac w ciazy (wiecie że ja nie mam teraz wlasnego zdania, normalnie jak powieje tak mysle, jakbym zupelnie wlasnego mózgu nie miała :| ) |
|
|
|
|
#768 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() no i oczywiście zaciśnięte Cytat:
za ktg za egzamincukier
|
||||
|
|
|
#769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#770 |
|
Zakorzenienie
|
Dzwonił mechanik, naprawa tylko 600 zł ufff...
![]() Idę skrócić zasłony - dlaczego w ikea robią 3-metrowe? ;/ |
|
|
|
#771 |
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41317281]
rozstępy to wg mnie kwestia genów i może szybkości rozciągania się skóry... smaruję się raz po raz... tzn prawie wcale i nie mam w ogóle ani na brzuchu ani na piersiach... za to kiedyś jeszcze w liceum schudłam nagle bardzo i wyszły mi na kolanach [/QUOTE] też tak myślę.. dlatego w ciąży tylko 2 razy kupiłam specjalne balsamy na rozstępy, a od długiego czasu kupuję zwykłe balsamy nawilżające.. te których już używałam i miałam ładną nienapiętą skórę.. teraz już drugi raz kupiłam balsam z Bielendy z serii 'Pożegnanie z Afryką'.. daktylowo-kokosowy z olejkiem arganowym..choć mi cynamonem ładnie zapodaje czuję się po nim zrelaksowana ![]() a rozstępy to też mam jakieś stare, bo to się w młodości tyło i chudło na dietkach
|
|
|
|
#772 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, c
Radzę sobie wyśmienicie
dziewczyny grzeczne, jedzą mniej więcej o tej samej porze;-)
|
|
|
|
#773 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale fakt, że teraz to jest masakra![]() Cytat:
Ale dobrze, że ktg wyszło ładnie.
|
|
#774 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2
|
|
|
|
#775 |
|
Zakorzenienie
|
też uważam, że rozstępy to kwestia genów i właściwości naszej skóry. samymi kosmetykami cudów nie zdziałamy.
|
#776 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2
Idę coś ogarnę w domku
|
|
|
|
#777 |
|
Zakorzenienie
|
Umówiłam się na USG, ale wolne mieli dopiero 27 czerwca
W sumie jak Małemu sie odwidzi i zaprze się, że nie chce jednak wychodzić to i dobre i to
|
|
|
|
#778 |
|
Zakorzenienie
|
ha! kupiłam sobie pierwszy karmnik
![]() rozmiar: 70 i
|
#779 |
|
Zakorzenienie
|
Neni- co za sen
coś miałam jeszcze napisać komuś, ale zapomniałam co i w ogóle jakoś taki średni humor mam i chyba się zdrzemnę chwilę. Pranie nasze rozwiesiłam na ogródku, może szybciej wyschnie i będę mogła drugą turę Bezikowych rzeczy zrobić
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#780 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:26.

hahaha

) u mnie plan ambitny zejść niżej niż przed ciążą i wyglądać lepiej, ale co będzie to się okaże.
Nie wiem jak ja mogłam wówczas na siebie jeszcze trochę czasem ponarzekać 

osiwieć przecież można
Już prawie koniec

ah te dzieciaki ...