Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.9 - Strona 258 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-13, 14:23   #7711
zan123
Raczkowanie

Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.9

Cytat:
Napisane przez beatrise Pokaż wiadomość
zan123 ja jestem 21 dni po operacji nie dalej spie na pól siedzące i nie tylko ze wzgledu na lepsze wstawanie rana, ale tez o bol pleców, który mi dokucza zawsze rano. Na pewni do zdjęcia szwów to nawet nie kombinuj by spac na płasko. Mnie tez się wydaje, ze kręgosłup tez może bolec od tego, ze spimy cała noc na wznak. Ale nie wiem do końca czy to może być prawda.

A właśnie kiedy można starać sie powoli spać na boku?
Po trzech tygodniach i nadal na pół siedząco? Teraz mnie załamałaś ;( Miałam nadzieję, że szybciej to nastąpi bo kompletnie się nie wysypiam, a po 2 tygodniach od operacji planuje wrócić do pracy i nie wyobrażam sobie kolejnych nieprzespanych nocy...

Dziewczynki, czy macie jakieś sprawdzone sposoby na spanie?
I czy któraś z Was miała siniaki nie tylko na piersiach? Ja mam cały bok siny i nie wiem czy to normalne
zan123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-13, 14:25   #7712
MyLifeMySoul
Raczkowanie

Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.9

Zrobiłam albumik z domową przymiarką wodnych woreczków
Ubaw miałam bo się cycki posikały
Wzięłam dwa rozmiary 350ml i 400ml i myślę, że coś pomiędzy będzie super
Tzn wiadomo, że to zupełnie inaczej się układa niż taki implant ale zarys jakiś jest.

Kulkaaga fajne te majteczki po środku ale mogłyby mieć mniejsze boczki.

Star tylko pogratulować TŻ

Beatrise a nie wiesz czy dr szyje też rozpuszczalnymi nićmi?

Zan ja się własnie boję tego, że będę miała wielkie siniaki bo ja dość delikatna i nawet na nowych fotkach widać mój wczorajszy nabytek po lekkim puknięciu :/

Edytowane przez MyLifeMySoul
Czas edycji: 2013-06-13 o 14:27
MyLifeMySoul jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-13, 14:25   #7713
Kulkaaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zan123 Pokaż wiadomość
Po trzech tygodniach i nadal na pół siedząco? Teraz mnie załamałaś ;( Miałam nadzieję, że szybciej to nastąpi bo kompletnie się nie wysypiam, a po 2 tygodniach od operacji planuje wrócić do pracy i nie wyobrażam sobie kolejnych nieprzespanych nocy...

Dziewczynki, czy macie jakieś sprawdzone sposoby na spanie?
I czy któraś z Was miała siniaki nie tylko na piersiach? Ja mam cały bok siny i nie wiem czy to normalne
Ja miałam największe siniaki po bokach właśnie
Stary 2013-06-13, 14:46   #7714
selena06
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kulkaaga Pokaż wiadomość
Chyba mniej problemu miałam będąc niecycata - ważyłam w ręce czy gąbki jest min. 2 kg i patrzyłam tylko czy za bardzo nie widać że to gąbka a nie cyc
Coś o tym wiem, teraz mam na sobie stanik, który ma tyle gąbki że kolega z pracy zapytał, czy nie mam przypadkiem implantów, bo szczupła taka, a tu w bluzce odstaje niby cyc
Cytat:
Napisane przez MyLifeMySoul Pokaż wiadomość
Beatrise a nie wiesz czy dr szyje też rozpuszczalnymi nićmi
Naczytałam się ostatnio o tych rozpuszczalnych i stwierdzam że zwykłe są lepsze, można niby bardziej ścisnąć szew i nie rozłazi się tak, a te rozpuszczalne potrafią się wchłaniać do 2 tyg. i cały czas chodzisz zgarbiona wtedy, a przy zwykłych po 7 dniach Ci ściągają i jest lepiej, poza tym te rozpuszczalne jeśli chodzi o piersi potrafią się dłużej "goić" i częściej powstają zgrubienia blizny....
Bo też chciałam rozpuszczalne, ale one są lepsze np przy cesarce czy miejscach gdzie nie ma takich naprężeń i obciążeń skóry

Macie coś dobrego na nadpotliwość stóp i dłoni? Bo ja normalnie w tych miejscach tonę.... a w Paryżu jak byłam i jak jestem w ciepłych krajach to tak nie mam (wilgotność powietrza mniejsza) a w Polsce, aż wstyd podać rękę ;(
Stary 2013-06-13, 15:12   #7715
MyLifeMySoul
Raczkowanie

Selena trzeba było powiedzieć koledze, żeby poczekał jak sobie zrobisz wtedy będzie dopiero odstawało
Mnie się zrobiła nadpotliwość po ciąży, masakra, kupiłam sobie ten Etiaxil czy jakoś tak się to zwie tyle, że pod pachy i jest świetnie, chyba, że zapomne się posmarować to wtedy nie mogę ze sobą wytrzymać a że w dzień sie nie smaruje tylko na noc to musze się męczyć
ALe teraz wyprodukowali jakiś krem do rąk i stóp najlepiej w aptece zapytaj
MyLifeMySoul jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-13, 15:38   #7716
unsafe_girl
Rozeznanie

Selena reklamują jakieś tabletki na namierne pocenie, zapytaj w aptece
unsafe_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-13, 17:30   #7717
ninka28
Raczkowanie

Cytat:
Ninko, przed operacją nie miałam zbyt wiele wolnego czasu, by czytywać forum, więc pisałam bezpośrednio, głównie do "Anatomicznych Cycolinek", bo interesowały mnie anatomki
ok tak żartowałam przecież nie musisz pisać do wszystkich na forum hi hi

---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ----------

Cytat:
Witam się

"Pochwalę się" Wam, że jestem właśnie po masakrze, która ma nazwę "kupno stroju kąpielowego". Polazłam sobie pełna nadziei do calzedoni - "rozmiar TG4 jak nic" wprawne oko sprzedawczyni szacuje wyposażanie (czyli żelki )
No i wszystko byłoby piękne tylko, że calzedonia leci trochę chińską rozmiarówką - wg nich jak ktoś ma miskę d/e to pod biustem ma już tak z 90/100 - więc jak już coś na żelkach leżało w miarę przyzwoicie to w obwodzie wlazłoby mnie jeszcze pół. Miękkich strojów tam na lekarstwo, wkładek wyjmowanych nie uświadczysz a te gąbki nijak na żelkach ułożyć się nie chcą.
Pomaszerowałam do oysho - rozmiarówka s,m,l już mi wszystko mówiła - sytuacja jak w calzedoni. Obłaziłam sieciówki i inne triumphy i dupa blada a cycki nie ubrane.

W przypływie nerwów zamówiłam 1 górę i dwa doły z vs, siedzę i kombinuję gdzie są jakieś sklepy z freya czy innymi panache żeby kupić tam porządną górę od stroju.
Chyba mniej problemu miałam będąc niecycata - ważyłam w ręce czy gąbki jest min. 2 kg i patrzyłam tylko czy za bardzo nie widać że to gąbka a nie cyc
kulkaaga a zobacz w cubusie, new yorker,kappahl tam mają fajne stroje

---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

hej dziewczyny zapomniałam się przywitać
ja juz po kontroli Pan doktor zadowolony ze swojego dzieła na każdej wizycie pstryka mi zdjęcia chyba sam się nie spodziewał takiego efektu hi hi, z bieganiem muszę poczekać jeszcze miesiąc ale mogę jezdzić na rowerze stacjonarnym

ninka28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-13, 18:38   #7718
scheherezade
Raczkowanie

GG do scheherezade

Olivka dodałam te nieszczęsne zdjęcia ciekawe czy na każdym ujęciu zgadniesz gdzie jestem bo jest kilka podobnych koleżanek

17/01/13 r 360 Nagor okrągłe Dr. A.D Szczecin
160 cm , 46, kg --> w trakcie utuczenia się
scheherezade jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-13, 19:52   #7719
korolowa
Rozeznanie

, DZIEWCZYNY, mam pytanie, dziś byłam na pierwszej po op kontroli, operacja była 10 maja, więc miesiąc i pare dni moje cycuszki już maja. Doktor mnie zdziwił wytycznymi, kazał masować blizny i piersi, dość mocno je ściskać - ok, to czytałam na forum, ze tak się robi, nie każdy lekarz chyba to zaleca, ale ok. Ale.....powiedział, ze mogę już chodzić bez stanika jak chce, moge nosić staniki jakie chce (nawet z fiszbinami - choć uprzdził, ze one mogą blizne uciszkać i być niewygodne), że mogę sport już uprawiać (a jedynym ograniczeniem moze być to, ze coś mnie zaboli...)
a nawet mogę spać na brzuchu...! wyszłąm z mętlikiem w głowie, mogę czy nie powinnam jeszcze. ?
Stary 2013-06-13, 20:06   #7720
kasikkk87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez korolowa Pokaż wiadomość
, DZIEWCZYNY, mam pytanie, dziś byłam na pierwszej po op kontroli, operacja była 10 maja, więc miesiąc i pare dni moje cycuszki już maja. Doktor mnie zdziwił wytycznymi, kazał masować blizny i piersi, dość mocno je ściskać - ok, to czytałam na forum, ze tak się robi, nie każdy lekarz chyba to zaleca, ale ok. Ale.....powiedział, ze mogę już chodzić bez stanika jak chce, moge nosić staniki jakie chce (nawet z fiszbinami - choć uprzdził, ze one mogą blizne uciszkać i być niewygodne), że mogę sport już uprawiać (a jedynym ograniczeniem moze być to, ze coś mnie zaboli...)
a nawet mogę spać na brzuchu...! wyszłąm z mętlikiem w głowie, mogę czy nie powinnam jeszcze. ?
hm ja wiem ze to lekarz ale ja bym sceptycznie podchodzila do takich zalecen tak wczesnie pierwsze miesiace sa najwazniejszew koncu piersi sie wtedy ukladaja np nie wyobrazam soebie po takim czasie biegac ,skakac na skakance, nosic staniki z fiszbina czy nawet moze to glupie ale opalac cycki o chodzeniu bez stanika po miesiacu nie chce myslec
kasikkk87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-13, 20:10   #7721
korolowa
Rozeznanie

no własnie, pytałam dr jak to, tak wcześnie, a on że im wcześniej wróce do normalności tym lepiej... że biust ładnie zmięknie, ułoży się itp. kurcze, już nic nie wiem
Stary 2013-06-13, 22:02   #7722
przedpo
Raczkowanie

Cytat:
Witam się

"Pochwalę się" Wam, że jestem właśnie po masakrze, która ma nazwę "kupno stroju kąpielowego". Polazłam sobie pełna nadziei do calzedoni - "rozmiar TG4 jak nic" wprawne oko sprzedawczyni szacuje wyposażanie (czyli żelki )
No i wszystko byłoby piękne tylko, że calzedonia leci trochę chińską rozmiarówką - wg nich jak ktoś ma miskę d/e to pod biustem ma już tak z 90/100 - więc jak już coś na żelkach leżało w miarę przyzwoicie to w obwodzie wlazłoby mnie jeszcze pół. Miękkich strojów tam na lekarstwo, wkładek wyjmowanych nie uświadczysz a te gąbki nijak na żelkach ułożyć się nie chcą.
Pomaszerowałam do oysho - rozmiarówka s,m,l już mi wszystko mówiła - sytuacja jak w calzedoni. Obłaziłam sieciówki i inne triumphy i dupa blada a cycki nie ubrane.

W przypływie nerwów zamówiłam 1 górę i dwa doły z vs, siedzę i kombinuję gdzie są jakieś sklepy z freya czy innymi panache żeby kupić tam porządną górę od stroju.
Hey, hey,

Powiem, że ja też mam ten problem :/ Ja kupiłam kostium w Calzedonii (zobacz w albumie), ale miękkich rzeczywiście mało, ja są to sutki w nich sterczą jakby nie wiem kogo zobaczyły i ja jeszcze mam problem, że czuję nie dobrze tylko w takich opaskach , bo mnie denerwuje przerwa między moimi cycorakmi. Ze stanikami podobna historia....

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Cytat:
no własnie, pytałam dr jak to, tak wcześnie, a on że im wcześniej wróce do normalności tym lepiej... że biust ładnie zmięknie, ułoży się itp. kurcze, już nic nie wiem
Kolorowa, ja bym była sceptyczna również, jak pisze Kasikkk.

To dopiero miesiąc. To, że coś możesz, nie znaczy musisz. Głupie porównanie - kobieta miesiąc po porodzie, może i może zrobić szpagat, ale po co jej to potrzebne?

Wracaj do normalności, ale stopniowo, bo jak zaczniesz leżeć na brzuchu, latać bez stanika, biegać itp to zaczniesz schizować, zę sobie robisz krzywdę - i chyba możesz sobie zrobić.

Lekarz lekarzem, a strzeżonego Pan Bóg strzeże

już są ojaaa
przedpo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-13, 22:06   #7723
ninka28
Raczkowanie

Cytat:
korolowa ja dziś byłam na trzeciej wizycie kontrolnej jestem prawie 2 miesiace po op i mi lekarz pozwolił się opalać tylko smarować i zasłaniać blizny, mogę jeździć na rowerze stacjonarnym, masować blizny kazał mi jak byłam na pierwszej wizycie po zdjęciu szwów teraz to tylko mam przyklejać plastry powiedział że do całkowitej sprawności mogę wrócić po 3 miesiącach a staniki też mogę nosić już normalne ale bez fiszbin nie polecał na razie chodzenia bez stanika każdy lekarz chyba ma inną wizję rekonwalescencji

ninka28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-13, 22:21   #7724
Kachuula
Zadomowienie

Hej kobietki

Z cyckami trudno i bez cycków też mnie się dziś udało kostium kupić plus dodatkowe wkładki , jakoś w to lato się przemeczę Zrobiłam fotki w kostiumie i dodałam do albumu.
Kachuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-13, 22:50   #7725
ladybarque
Raczkowanie

Cytat:
Ladybarque, witaj Kochana Łączę się w bólu
Ja ketonal biorę tylko na noc, w ciągu dnia pyralgina, ibuprom 200 i paracetamol na zmianę, średnio co 4h. Staram się zmniejszać częstotliwość zażywania tabsów, bo wywaliło mi po nich brzuch niemiłosiernie. Czuję się jakbym przytyła co najmniej 10kg, albo była w ciąży Wszystko mnie boli, ale najgorsze są noce. Zasypiam na godzinę-dwie, po czym budzi mnie ból i zdrętwienie pupy, muszę siadać bo inaczej nie wyrabiam, jest to strasznie uciążliwe dla otoczenia... Położyć się bardziej płasko nie mogę, bo od razu ciągną mnie szwy, więc staram się spać prawie na siedząco, tylko że pupa po godzinie w takiej pozycji drętwieje i szczypie...
Cycolinki, jakie macie sprawdzone sposoby na przespanie pierwszych nocy? Poradźcie coś proszę

Mam wkładki anatomiczne Mentor CPG 322, 330ml i zazdroszczę Ci tych 410ml, bo wyglądają na prawdę okazale Miałam do wyboru też 390ml, ale wybrałam mniejsze i w sumie jestem zadowolona, bo nie wyobrażam sobie dolegliwości bólowych przy większych wkładkach Jakie masz wymiary (wzrost, waga, obwód pod biustem)?
Ja właśnie miałam do wyboru 370 i 415 i się zastanawiam czy nie za duże wzięłam :/ cały czas o tym rozmyślam bo chyba jednak wolałabym bardziej naturalny efekt

Wymiary miałam przed op 165 cm 57 kg a pod biustem nie wiem teraz mam 79
ladybarque jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-13, 23:08   #7726
korolowa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ninka28 Pokaż wiadomość
korolowa ja dziś byłam na trzeciej wizycie kontrolnej jestem prawie 2 miesiace po op i mi lekarz pozwolił się opalać tylko smarować i zasłaniać blizny, mogę jeździć na rowerze stacjonarnym, masować blizny kazał mi jak byłam na pierwszej wizycie po zdjęciu szwów teraz to tylko mam przyklejać plastry powiedział że do całkowitej sprawności mogę wrócić po 3 miesiącach a staniki też mogę nosić już normalne ale bez fiszbin nie polecał na razie chodzenia bez stanika każdy lekarz chyba ma inną wizję rekonwalescencji
to ja też mam blizny masować i całe piersiątka też szaleć nie będę, mimo, ze ja się bardzo dobrze czuje, ale w staniku jeszcze pochodzę na pewno, spać w nim będę chyba już zawsze ciekawe skąd takie rozbieżności w zaleceniach lekarzy, jeden tak, drugi tak i co to robić

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ----------

Cytat:
Napisane przez ladybarque Pokaż wiadomość
Ja właśnie miałam do wyboru 370 i 415 i się zastanawiam czy nie za duże wzięłam :/ cały czas o tym rozmyślam bo chyba jednak wolałabym bardziej naturalny efekt

Wymiary miałam przed op 165 cm 57 kg a pod biustem nie wiem teraz mam 79
i taki własnie efekt będzie, pewnie za 3,4 tygodnie wspomnisz tu, ze w sumie mogłyby być jeszcze większe będą piękne i na pewno będiesz zadowolona, nie oceniaj ich po pierwszej dobie, pliss
Stary 2013-06-13, 23:36   #7727
ladybarque
Raczkowanie

Cytat:
to ja też mam blizny masować i całe piersiątka też szaleć nie będę, mimo, ze ja się bardzo dobrze czuje, ale w staniku jeszcze pochodzę na pewno, spać w nim będę chyba już zawsze ciekawe skąd takie rozbieżności w zaleceniach lekarzy, jeden tak, drugi tak i co to robić

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ----------

i taki własnie efekt będzie, pewnie za 3,4 tygodnie wspomnisz tu, ze w sumie mogłyby być jeszcze większe będą piękne i na pewno będiesz zadowolona, nie oceniaj ich po pierwszej dobie, pliss

Staram się myślę że za miesiąc, dwa będę się śmiała. Teraz tak mnie boli że nie mam na nic ochoty...
ladybarque jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 00:08   #7728
Bimbalki
Raczkowanie

Ladybarque - dobrze zrobilaś, dobrze.
Ja mam 170 cm wzrostu i mam 350/310cc, zła jestem jak nie wiem co... tylko na kogo - na lekarza, że więcej na siłę nie wepchnął? czy na siebie, że więcej nie pomieściłam... ? Ale rozczarowana jestem i już!
Stary 2013-06-14, 06:48   #7729
ania2003
Raczkowanie

Unhappy Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.9

Cytat:
Moj lekarz tez co do zalecen byl swobodny. W nocy bez stanika pozwolil mi spac już po 2 tygodniach, ale ja po 4 miesiacach dopiero sie odwazylam spać bez stanika. Na boku pozwolił spac po miesiacu czy cos takiego , ale ja dopiero po 2-3 m-cach położyłam sie na boku w nocy. Zwyczajnie nie dalam radę, bo mnie bolalo i tak z wieloma czynnosciami jest że nawet jak niby możemy to cialo nam powie " hello za wcześnie". Więc myślę, że warto jest słuchać oprócz lekarza swojego ciała.

---------- Dopisano o 06:48 ---------- Poprzedni post napisano o 06:37 ----------

Cytat:
Napisane przez ladybarque Pokaż wiadomość
Staram się myślę że za miesiąc, dwa będę się śmiała. Teraz tak mnie boli że nie mam na nic ochoty...
Jeśli Cie to pocieszy to wszystkie tak miałyśmy. Nawet te super czujace sie dziewczyny - po pewnym czasie, wychodziło na forum, że one jednak też bardzo mocno cierpialy, jak i nie mocniej. Wiec narzekaj - to pomaga. Ale z każdym dniem będzie tylko lepiej. Ja stalam sie nieobolala dopiero po 3 m-cach, chociaż jestem odporna na ból i nie męczył on mnie tak bardzo sam w sobie. Niestety po miesiącu dopadl mnie dół braku sprawnosci chociazby przy sprzataniu, bo przy mojej 3 dzieci to mozna sprzątać non stop.
Stary 2013-06-14, 09:02   #7730
selena06
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ninka28 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny zapomniałam się przywitać
ja juz po kontroli Pan doktor zadowolony ze swojego dzieła na każdej wizycie pstryka mi zdjęcia chyba sam się nie spodziewał takiego efektu hi hi, z bieganiem muszę poczekać jeszcze miesiąc ale mogę jezdzić na rowerze stacjonarnym
A widzisz tak jak Ci mówiłam :P Jasnowidz ze mnie czy co?!

Cytat:
Napisane przez Bimbalki Pokaż wiadomość
Ladybarque - dobrze zrobilaś, dobrze.
Ja mam 170 cm wzrostu i mam 350/310cc, zła jestem jak nie wiem co... tylko na kogo - na lekarza, że więcej na siłę nie wepchnął? czy na siebie, że więcej nie pomieściłam... ? Ale rozczarowana jestem i już!
Mam super cycuchy i potem będziesz się śmiać że tak mówiłaś, jak dla mnie są ok, większe byłyby nienaturalne! A tak wyglądasz za☠☠☠ioza

Właśnie u mnie z potliwością to tylko dłonie i stopy i to przeważnie wiosna-lato-jesień, potem już nie.

Zdecydowałam, że jak już za 10 dni będę na konsultacji i dostanę pozwolenie od doktorka na zrobienie cycuchów to wstawie zdjątko dla Was jak wyglądam całościowe oczywiście
Stary 2013-06-14, 09:18   #7731
Kulkaaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez przedpo Pokaż wiadomość
Hey, hey,

Powiem, że ja też mam ten problem :/ Ja kupiłam kostium w Calzedonii (zobacz w albumie), ale miękkich rzeczywiście mało, ja są to sutki w nich sterczą jakby nie wiem kogo zobaczyły i ja jeszcze mam problem, że czuję nie dobrze tylko w takich opaskach , bo mnie denerwuje przerwa między moimi cycorakmi. Ze stanikami podobna historia....
Ten kostium jest bardzo ładny (o ciele na które jest założony nie wspomnę ), w GB chyba nie było go w rozmiarze TG4 bo przewertowałam całą szufladę i nic podobnego nie znalazłam. Teraz myślę, że może jeszcze do drugiej calzedoni się wybiorę, bo własnie taka badażowa góra by mi odpowiadała.

A przy przymiarkach dodatkowo się wkurzyłam bo w większości modeli strojów widać mi blizny
wydaje mi się, że dr ciachnął za nisko :/

Co do staników - wlazłam sobie ostatnio na sportsdirect i znalazłam kilka ciekawych modeli biustonoszy - lonsdale i usa pro. I z tego co kojarzę któraś z cycolinek miała w galerii biustonosz lonsdale tylko za cholerę nie kojarzę która - zgłaszać się, wypytam o szczegóły i chyba zamówię

Edytowane przez Kulkaaga
Czas edycji: 2013-06-14 o 09:21
Kulkaaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 10:28   #7732
beatrise
Raczkowanie

Cytat:
Tzn wiadomo, że to zupełnie inaczej się układa niż taki implant ale zarys jakiś jest.

Zan ja się własnie boję tego, że będę miała wielkie siniaki bo ja dość delikatna i nawet na nowych fotkach widać mój wczorajszy nabytek po lekkim puknięciu :/
Tam gdzie ja robiłam to piersi oni szyją rozpuszczalnymi, bo ja takie miałam. Po 10 dniach tylko ucieli mi końcówkę i nic nie wyciągali Blizny bardzo dobrze mi się goją.

Edytowane przez beatrise
Czas edycji: 2013-06-14 o 10:33
beatrise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 11:08   #7733
Star90
Zakorzenienie

GG do Star90

Cytat:

no nie powiem kochany jest a,że ja się boję samolotów i nie ulecę 10 godzin w samolocie to niestety mogę się cieszyć tylko prezentami

zan123- pytałaś pod zdjęciem o usta - co pół roku
Stary 2013-06-14, 11:10   #7734
karola139
Raczkowanie

Cytat:

Mnie lekarz powiedział podobnie , po 3 tyg zalecil spanie tylko w staniku pooperacyjnym , za dnia sportowym a po 6 tyg w samym sportowym o sporcie podobnie mowil ze 6 tyg oszczedzac się potem powoli można wracac do życia
karola139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 11:49   #7735
beatrise
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karola139 Pokaż wiadomość
Mnie lekarz powiedział podobnie , po 3 tyg zalecil spanie tylko w staniku pooperacyjnym , za dnia sportowym a po 6 tyg w samym sportowym o sporcie podobnie mowil ze 6 tyg oszczedzac się potem powoli można wracac do życia
Ja od początku nosiłam i dalej nosze opaske nad biustem i to tak mam do miesiąca, potem przez kolejna 2/3 miesiace mam albo chodzić bez stanika lub w sportowym tylko. A po 3 miesiacach moge już kupic jaki chce stanik.
Stary 2013-06-14, 12:28   #7736
gawisz
Raczkowanie

Witam się piątkowo

co do zaleceń to rzeczywiście różnią się czasem bardzo. Mój dr na konsultacji opowiadał, że na którymś z sympozjum chirurgii plastycznej słyszał opinie lekarzy, że 2 tygodnie po operacji piersi kobieta może już na nartach jeździć - jakoś mu się to w głowie nie mieściło. Mi pozwolił po 2 miesiącach spać na boku, pływać, z mocniejszymi sportami (m. in bieganie, narty) poczekać jeszcze kolejny miesiąc. Zakazał masowania piersi...
Po 3 miesiącach od operacji spania na brzuchu czy chodzenia bez stanika sobie nie wyobrażam - byłoby mi niewygodnie i nieswojo.

Zan - na płasko zaczęłam spać około 5 doby (szwy miałam jeszcze do 10 dnia po op). To garbienie się to też trochę przez nasze wyobrażenie w głowie, że nie mogę się wyprostować.. mogę i będzie mi lepiej niź ciągle w zgarbionej pozycji. Poduszka ortopedyczna to taka http://www.zdrowe-poduszki.pl/?page=product&id=7 jest zrobiona z termoelatycznej pianki i dopasowuje się do głowy. Ja mam z takiej pianki zrobiony materac na którym śpie i teraz już żyć bym bez niego nie mogła. Działa podobnie jak łóżko wodne - przybiera taki kształt jak Twoje ciało, więc nie ma żadnych obciążeń.
3 tygodnie spania na półsiedząco? Dla mnie to jest powód bólu pleców.
gawisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 12:44   #7737
beatrise
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gawisz Pokaż wiadomość
Witam się piątkowo

co do zaleceń to rzeczywiście różnią się czasem bardzo. Mój dr na konsultacji opowiadał, że na którymś z sympozjum chirurgii plastycznej słyszał opinie lekarzy, że 2 tygodnie po operacji piersi kobieta może już na nartach jeździć - jakoś mu się to w głowie nie mieściło. Mi pozwolił po 2 miesiącach spać na boku, pływać, z mocniejszymi sportami (m. in bieganie, narty) poczekać jeszcze kolejny miesiąc. Zakazał masowania piersi...
Po 3 miesiącach od operacji spania na brzuchu czy chodzenia bez stanika sobie nie wyobrażam - byłoby mi niewygodnie i nieswojo.

Zan - na płasko zaczęłam spać około 5 doby (szwy miałam jeszcze do 10 dnia po op). To garbienie się to też trochę przez nasze wyobrażenie w głowie, że nie mogę się wyprostować.. mogę i będzie mi lepiej niź ciągle w zgarbionej pozycji. Poduszka ortopedyczna to taka http://www.zdrowe-poduszki.pl/?page=product&id=7 jest zrobiona z termoelatycznej pianki i dopasowuje się do głowy. Ja mam z takiej pianki zrobiony materac na którym śpie i teraz już żyć bym bez niego nie mogła. Działa podobnie jak łóżko wodne - przybiera taki kształt jak Twoje ciało, więc nie ma żadnych obciążeń.
3 tygodnie spania na półsiedząco? Dla mnie to jest powód bólu pleców.
Każdy z Nas ma inaczej i zalecenie lekarzy tez sa faktycznie rózne. Ja chodze bez stanika i wcale sie nieswojo czuje.
Ja na płasko sie położyłam po 10 dniach od operacji, ale jeszcze bardziej mnie plecy bolały i miałam problem ze wstaniem. Teraz śpie na 2 poduszkach i jest w miare ok, chociaż od tego spania non stop na plecach to już od samego tego mnie one bola ehhh
Stary 2013-06-14, 12:47   #7738
selena06
Raczkowanie

Dziewczynki,
jak to ja... jeszcze mnie tak nie znacie, ale do wszystkiego muszę się kompleksowo przygotować :P Więc zaczęłam za wczasu poszukiwać staników (tych które można nosić po okresie 3miesięcy)
i nie bardzo wiem na co zwracać uwagę... czy mają być fiszbiny czy nie, czy mają być koniecznie pełne czy mogą być połówki, czy wysokość po środku ma być jakaś inna niż zwykle?
Oczywiście jeśli chodzi o staniki pooperacyjne te do 1 miesiąca i na okes 2-3 miesiące też poszukuje, ale z tym jest ciężej bo nie wiem z jakiej firmy... :/ Możemy zrobić jakąś zbiorczą wiadomość ze stanikami wg podziału? 1szy miesiąc, 2-3 miesiąc, po okresie 3 miesięcy?
Napewno każda z Was ma jakieś sprawdzone wygodne modele, marki itp.
Stary 2013-06-14, 12:57   #7739
beatrise
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez selena06 Pokaż wiadomość
Dziewczynki,
jak to ja... jeszcze mnie tak nie znacie, ale do wszystkiego muszę się kompleksowo przygotować :P Więc zaczęłam za wczasu poszukiwać staników (tych które można nosić po okresie 3miesięcy)
i nie bardzo wiem na co zwracać uwagę... czy mają być fiszbiny czy nie, czy mają być koniecznie pełne czy mogą być połówki, czy wysokość po środku ma być jakaś inna niż zwykle?
Oczywiście jeśli chodzi o staniki pooperacyjne te do 1 miesiąca i na okes 2-3 miesiące też poszukuje, ale z tym jest ciężej bo nie wiem z jakiej firmy... :/ Możemy zrobić jakąś zbiorczą wiadomość ze stanikami wg podziału? 1szy miesiąc, 2-3 miesiąc, po okresie 3 miesięcy?
Napewno każda z Was ma jakieś sprawdzone wygodne modele, marki itp.
Ja się nie będe wypowiadac bo nie mam zielonego pojęcia hehe
Ja nie miałam stanika pooperacyjnego zalecanego tylko dopiero stanik sportowy, ale jeszcze nie jestem miesiac po operacji wiec nie kupowałam i w sumie nie wiem jakiej formy kupie.

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

A własnie czym się różni ten stanik pooperacyjny od sportowego?

Edytowane przez beatrise
Czas edycji: 2013-06-14 o 13:16
beatrise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 13:03   #7740
selena06
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez beatrise Pokaż wiadomość
Ja się ni będe wypowiadac bo nie mam zmielonego pojęcia hehe
Ja nie miałam stanika pooperacyjnego zalecanego tylko dopiero stanik sportowy, ale jeszcze nie jestem miesiac po operacji wiec nie kupowałam i w sumie nie wiem jakiej formy kupie.
No właśnie, to by nam wszystkim pomogło, tym co mają cycuchy i tym przyszłym cycolinkom Piszcie dziewczynki a ja będę zbierać informacje i napiszę zbiorczą wiadomość
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości