Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę:
Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV 6 9,68%
Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV 2 3,23%
Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV 21 33,87%
Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV 1 1,61%
Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 7 11,29%
Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 6 9,68%
Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV 17 27,42%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV 2 3,23%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-14, 12:10   #1531
niunia32
Zakorzenienie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość

ale to miałaś USG dzisiaj tez? masz zdjęcie jakies?
miałam, na każdej wizycie mam...
zdjęcia nie mam

o mały włos bym nie miała, bo jak przyszłam do przychodni to prądu nie było, ale jak już lekarz przyszedł to był

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 12:12   #1532
ryba91
Zakorzenienie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C

Cytat:
Napisane przez magalska Pokaż wiadomość
wstydzioch jeden ale na końcu siusiaczka mamie pokazał, mam nawet fotkę

w ogóle to była wizyta na nfz a babeczka przełączyła na chwilę na 4d i mogliśmy go popodglądać hihihi

teraz 12 październik

Brunio, Bruncio, Brunonek... na razie głownie mówimy do brzucha Bruno i Brunio
ej, no to może u mnie będzie możliwość

my to idziemy leb w leb mi wyszło ostatnio 10 października ciekawe co dzisiaj będzie
Stary 2013-06-14, 12:13   #1533
nemosek
Zakorzenienie

Hejka

Cytat:
Napisane przez budowniczka Pokaż wiadomość

Padam!!! jutro jade na caly weekend na kurs przedmałżeński... musze tam nocować, taki przymus... ciekawe czy chociaz tam komorke pozwola mi miec
Podobno jest fajnie na tym kursie w Gródku.Byliśmy na takim weekendowym ale dochodzącym i powiem że było super.Wiele się o sobie dowiedzieliśmy.Oczywiście niektóre info puszczałam uchem bo mam swoje zasady i nikt mi pewnych rzeczy nie przegada.Co do komórki to nie wiem ale raczej tak,to nie klasztor więc chyba pozwolą.
Na początku byłam anty ale potem naprawdę mi się spodobało

Dzidzia No jasne masz rację,wiem że dzieci potrafią się rozpłakać o byle pierdołę i żałowanie ich nic nie wniesie tylko pogorszy sprawę.Opiekowałam się już kilkoma dzieciakami i mniej więcej mam pojęcie jak to wygląda.Najgorsze jest właśnie jak mama mówi A a tato mówi B.Dwa przeciwległe fronty.A do tego jak jeszcze babcia dorzuci C to już w ogóle chaos dla dziecka.
Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
Wczoraj mnie już tak wieczorem późnym nie było więc odpisuję teraz:
Trele Morele
To że wiedziałam wcześniej za wilele mi nie dało...bo ja odpychałam jak najdalej od siebie tą myśl...że może to jednak pomyłka albo rozszczep będzie np. samej wargi...a dość że warga i podniebienie to jeszcze rozszczep taki mega że chirurg nieźle się musiał nagimnastykować żeby to zszyć...
Najwięcej w tym czasie to mi pomógł mąż bo był przy porodzie i w sumie Mikołaj miał juz 3 tyg jak pojechał do pracy tak że ja w tym czasie w miarę doszłam do siebie i fizycznie i psychicznie...Do tej pory nieraz się zastanawiam dlaczego to akurat spotkało nas i nasze dziecko...no ale tego to ja się nigdy nie dowiem...
Najbardziej mnie wkurza jak ktoś mówi "operacja i nic nie będzie widać" albo "zapuści wąsy i nie będzie widać"...tak na prawde to ja się nie martwię o wygląd bo to jest sprawa drugorzędna...martwię się o mowę i o to jak sobie poradzi w szkole...dzieci są okrutne także...
Mikołaj miał gdzieś chyba z 2 miesiące jak poczułam że jest moim dzieckiem...wcześniej jakoś to do mnie nie docierało...chyba przez tą rozłąkę przez tydzień w szpitalu- ja na położniczym a on na intensywnej noworodków, no i to że ani raz go nie mogłam piersią nakarmić...
Naprawdę musiałaś wiele znieść

Malinka Fajny,zgrabniutki

Cytat:
Napisane przez issia88 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny

Po 1wsze gratuluje wszystkim udanych wizyt
Po 2 trzymam kciuki za wszystkie, które będą na dniach
Po 3 opuszczam Was na parę dni Jutro ślub, dziś kupa roboty, w nd poprawiny, więc obawiam się, że ani minuty nie znajdę, żeby na spokojnie siąść i Was poczytać
Odezwę się po weeeeekeeeendzie i nie piszcie za wiele, żebym z krzesła nie spadła jak zobaczę 30 stron do nadrobienia

Trzymajcie się Mamusie ciepło i zdrowo
POWODZENIA
OGROMU MIŁOŚCI,SPOKOJU, DUŻO WZAJEMNEGO SZACUNKU
Ale fajnie już jutro będziesz żonką

Cytat:
Napisane przez grulla Pokaż wiadomość
ale mnie ominęło... piszecie jak szalone, ale to dobrze nie zaglądałam, bo się uczę (lub staram się;p) do jutrzejszego egzaminu na podyplomówce. Troche się stresuję, bo jakoś tak wszystko po łebkach robię, a to nie w moim stylu. Czuję konflikt wewnętrzny ;p Ale większość moich myśli wędruje do dziecka, tak pewnie musi być.

20.06 mam wizytę i odliczam dni... i wymyślam jakieś zmartwienia, czy wszystko dobrze, czy czymś nie zaszkodziłam,schizuje ;/ ale znacie to przecież....

palnijcie mnie w łeb!

mówię czasem do brzucha Zosia, a mąż ostatnio powiedział, że się przyzwyczaję i co będzie jak chłopak. Ale ja się nie nastawiam, takie tylko mam przeczucia. A jak będzie Grześ to też się ucieszę)

malinka123108 jaki fajny

spijam kawkę i do nauki, a w niedziele ponadrabiam Was sumienniej
Będzie git,zdasz.Na podyplomówkach też są examy?Powodzenia

Cytat:
Napisane przez Aagateczka87 Pokaż wiadomość
Aksbarg ja mam te same typy szpitali co Ty, na razie obstawiam Trzebnicę bo mam bliżej

Dzastin jestem, podczytuje, ale wizytę miałam dopiero wczoraj. Więc mogę oficjalnie ogłosić i poprosić o dopisanie na pierwszą stronę, że naszemu na 80% synkowi odleciał ptaszek i jest na 100 % piękną dziewusią!!!! Mieliśmy dwa typy imienia ale, K jak się dowiedział, że córa bez namysłu powiedział: "czyli będzie Mają i koniec" .Czyli proszę o dopisanie na pierwszą stronę. Małą została pomierzona, aczkolwiek tak się ruszała, ze było to naprawdę wielkim wyczynem... w każdym razie ma już 450g, przyspieszyła o dwa dni względem TP, wszystko w jak najlepszym porządku. Proszę też o dopisanie następnej wizyty 9.07 godz. 16.00 razem z USG 3D, położna powiedziała, że to najlepszy czas.

Wczoraj też byłam na warsztatach Mama pyta, dziewczyny, jak tylko będziecie miały możliwość to serdecznie polecam, dużo ciekawych informacji i nie jak w modzie na brzuszek same firmy i ich prezentacje, tylko fajne osoby opowiadają w praktyce co i jak, moim idolem jest Paweł Zawitkowski - mega fajnie opowiada, aż chce się go słuchać i człowiek jakoś tak mniej się boi i czeka z niecierpliwością na przyjście dziecka.

To nieźle z tym ptakiem
Dobrze że teraz sobie poleciał
Cytat:
wszystkiego najlepszego na NOWEJ DRODZE ŻYCIA

to jutro

AGATECZKA- no to dobrze ze teraz mu te jajeczka odpadły

Gratuluje wizyt! I za dzisiejsze ( Wy trzymajcie za mnie, co by poakazał bąbel co tam chowa i oby był zdrowy )
malinka piękny brzusio

ale mam stresa...od 3:25 nie śpię.:/ idę wziąść dł€gąąąąąąąąąąąąąąąąą ciepłąąąąąąąąąąą kąpiel może sie odstresuje a potem obiadek i do lekarza

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 12:13   #1534
budowniczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
Spieszę z informacjami

Maleństwo ma 7.8cm co odpowiadało 14w2d, glowka 2.9cm następna 12.07 o 11.20 z usg i biore L4

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
dla malenstwa!

Cytat:
wstydzioch jeden ale na końcu siusiaczka mamie pokazał, mam nawet fotkę

w ogóle to była wizyta na nfz a babeczka przełączyła na chwilę na 4d i mogliśmy go popodglądać hihihi

teraz 12 październik

O jakie ciekawe imie!!!
budowniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 12:15   #1535
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
Wczoraj mnie już tak wieczorem późnym nie było więc odpisuję teraz:
Trele Morele
To że wiedziałam wcześniej za wilele mi nie dało...bo ja odpychałam jak najdalej od siebie tą myśl...że może to jednak pomyłka albo rozszczep będzie np. samej wargi...a dość że warga i podniebienie to jeszcze rozszczep taki mega że chirurg nieźle się musiał nagimnastykować żeby to zszyć...
Najwięcej w tym czasie to mi pomógł mąż bo był przy porodzie i w sumie Mikołaj miał juz 3 tyg jak pojechał do pracy tak że ja w tym czasie w miarę doszłam do siebie i fizycznie i psychicznie...Do tej pory nieraz się zastanawiam dlaczego to akurat spotkało nas i nasze dziecko...no ale tego to ja się nigdy nie dowiem...
Najbardziej mnie wkurza jak ktoś mówi "operacja i nic nie będzie widać" albo "zapuści wąsy i nie będzie widać"...tak na prawde to ja się nie martwię o wygląd bo to jest sprawa drugorzędna...martwię się o mowę i o to jak sobie poradzi w szkole...dzieci są okrutne także...
Mikołaj miał gdzieś chyba z 2 miesiące jak poczułam że jest moim dzieckiem...wcześniej jakoś to do mnie nie docierało...chyba przez tą rozłąkę przez tydzień w szpitalu- ja na położniczym a on na intensywnej noworodków, no i to że ani raz go nie mogłam piersią nakarmić...
To starszne przez co musiałaś przejść , możemy sobie tylko wyobrazić

[QUOTE=Agateczka87]Dzastin jestem, podczytuje, ale wizytę miałam dopiero wczoraj. Więc mogę oficjalnie ogłosić i poprosić o dopisanie na pierwszą stronę, że naszemu na 80% synkowi odleciał ptaszek i jest na 100 % piękną dziewusią!!!! Mieliśmy dwa typy imienia ale, K jak się dowiedział, że córa bez namysłu powiedział: "czyli będzie Mają i koniec" .Czyli proszę o dopisanie na pierwszą stronę. Małą została pomierzona, aczkolwiek tak się ruszała, ze było to naprawdę wielkim wyczynem... w każdym razie ma już 450g, przyspieszyła o dwa dni względem TP, wszystko w jak najlepszym porządku. Proszę też o dopisanie następnej wizyty 9.07 godz. 16.00 razem z USG 3D, położna powiedziała, że to najlepszy czas.
[/QUOTE] klaski : dla Małej Majeczki gratulujemy córeczki

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 12:15   #1536
budowniczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Hejka

Podobno jest fajnie na tym kursie w Gródku.Byliśmy na takim weekendowym ale dochodzącym i powiem że było super.Wiele się o sobie dowiedzieliśmy.Oczywiście niektóre info puszczałam uchem bo mam swoje zasady i nikt mi pewnych rzeczy nie przegada.Co do komórki to nie wiem ale raczej tak,to nie klasztor więc chyba pozwolą.
Na początku byłam anty ale potem naprawdę mi się spodobało

Dzidzia No jasne masz rację,wiem że dzieci potrafią się rozpłakać o byle pierdołę i żałowanie ich nic nie wniesie tylko pogorszy sprawę.Opiekowałam się już kilkoma dzieciakami i mniej więcej mam pojęcie jak to wygląda.Najgorsze jest właśnie jak mama mówi A a tato mówi B.Dwa przeciwległe fronty.A do tego jak jeszcze babcia dorzuci C to już w ogóle chaos dla dziecka.

Naprawdę musiałaś wiele znieść

Malinka Fajny,zgrabniutki

POWODZENIA
OGROMU MIŁOŚCI,SPOKOJU, DUŻO WZAJEMNEGO SZACUNKU
Ale fajnie już jutro będziesz żonką

Będzie git,zdasz.Na podyplomówkach też są examy?Powodzenia

To nieźle z tym ptakiem
Dobrze że teraz sobie poleciał

Kochana ja ide tam ze wzgledu na nasze problemy... myslisz, ze przez ten kurs cos wiecej zrozumiemy?
na jakiej zasadzie odbywa sie ten kurs?
Stary 2013-06-14, 12:19   #1537
paulinaizabela
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-X

Witam piątkowo
Co za koszmarna noc...do 5 nie mogłam zasnąć przez ten katar, normalnie leciało jak z kranu i nie nadążałam husteczek zmieniać, aż mi się skończyły teraz jestem wyrąbana i nie chce mi się z łóżka wyjść a spać już też nie mogę...dobrze, że chociaż mała mnie trochę gilgała

Trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty Niech się maluchy ujawniają i nie robią więcej psikusów

Cytat:
Napisane przez issia88 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny

Po 1wsze gratuluje wszystkim udanych wizyt
Po 2 trzymam kciuki za wszystkie, które będą na dniach
Po 3 opuszczam Was na parę dni Jutro ślub, dziś kupa roboty, w nd poprawiny, więc obawiam się, że ani minuty nie znajdę, żeby na spokojnie siąść i Was poczytać
Odezwę się po weeeeekeeeendzie i nie piszcie za wiele, żebym z krzesła nie spadła jak zobaczę 30 stron do nadrobienia

Trzymajcie się Mamusie ciepło i zdrowo
Kochana wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia niech się wszystko pięknie uda tak jak jest zaplanowane! Czekamy na relację i fotki

Cytat:

Dzastin jestem, podczytuje, ale wizytę miałam dopiero wczoraj. Więc mogę oficjalnie ogłosić i poprosić o dopisanie na pierwszą stronę, że naszemu na 80% synkowi odleciał ptaszek i jest na 100 % piękną dziewusią!!!! Mieliśmy dwa typy imienia ale, K jak się dowiedział, że córa bez namysłu powiedział: "czyli będzie Mają i koniec" .Czyli proszę o dopisanie na pierwszą stronę. Małą została pomierzona, aczkolwiek tak się ruszała, ze było to naprawdę wielkim wyczynem... w każdym razie ma już 450g, przyspieszyła o dwa dni względem TP, wszystko w jak najlepszym porządku. Proszę też o dopisanie następnej wizyty 9.07 godz. 16.00 razem z USG 3D, położna powiedziała, że to najlepszy czas.
Ooo kolejna niespodzianka Gratuluję dziewuszki
U mnie też chyba będzie Maja o ile się nic nie zmieni

Cytat:
Spieszę z informacjami

Maleństwo ma 7.8cm co odpowiadało 14w2d, glowka 2.9cm następna 12.07 o 11.20 z usg i biore L4

udanej wizyty

Edytowane przez paulinaizabela
Czas edycji: 2013-06-14 o 12:26
paulinaizabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 12:22   #1538
magalska
Zadomowienie

GG do magalska Send a message via Skype™ to magalska

Cytat:
ej, no to może u mnie będzie możliwość

my to idziemy leb w leb mi wyszło ostatnio 10 października ciekawe co dzisiaj będzie
wiesz to wszystko zależy od lekarza bo jak ma dobry sprzęt to co mu szkodzi na chwilę przełączyć na 3d.. no chyba że trafi się na jakiegoś patafiana który tylko kasa, kasa, kasa...... żeby udało ci się podejrzeć
Cytat:
dla malenstwa!

O jakie ciekawe imie!!!
babcia przeżywa że takie niemieckie... ale nam sie podoba i nie wyobrażam sobie żeby miał inaczej na imię....

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl

Bruno 13.10.2013 g 21:20 3720 g szczęścia
Leon 31.03.2015 g 12:10 3920 g szczęścia
magalska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 12:24   #1539
budowniczka
Rozeznanie

Cytat:
wiesz to wszystko zależy od lekarza bo jak ma dobry sprzęt to co mu szkodzi na chwilę przełączyć na 3d.. no chyba że trafi się na jakiegoś patafiana który tylko kasa, kasa, kasa...... żeby udało ci się podejrzeć

babcia przeżywa że takie niemieckie... ale nam sie podoba i nie wyobrażam sobie żeby miał inaczej na imię....
moja mama strasznie przezyla jak moj brat dal synkowi na imie Borys... że to rosyjskie imie i wdodatku jak piess
Stary 2013-06-14, 12:34   #1540
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Gratulujemy, jest super!

Wszystkiego najlepszego na nowej drodze zycia! Czekam na Twoja recenzję

ja tez zazwyczja na wieczor mam brzuch twardy, lekko obolały i wiekszy moj gin powiedział, ze to z niedoboru magnezu...

jejuuuu! juz sie pakuje i zbieram na ten kurs przedmałżeński, tak mi sie nie chce... i to 3 dni bez wychodznego, nawet z TŻ nie porozmawiam, bo kiedy, a w poniedziałek znowu wyjeżdża na delegację

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

PS. Dziś uczyłam się nowej techniki masażu, tym razem bbył to masaż Shantala. Jestem podekscytowana, tym jak działa na kontakt matki z dzieckiem
Same pozytywy!
Też coś słyszałam o tym masażu.A skąd się uczysz z netu?
Ja tutaj przeglądałam http://www.shantala.pl/baby/
Edit: już doczytałam Twój post

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
CZeść nie mam dziś weny do sprzątania, za to na forum czas oczywiście mam i nie wiem czy to dobrze

Issia: Najlepsze życzenia z okazji ślubu mało stresu i powodzenia na nowej drodze zycia

rybko trzumam kciuki za poznanie płci

malinka: piękny brzuszek jest gdzie się ruszać

i oczywiście czekam na relacje z wizyt

no a teraz muszę się zmusić żeby wyłączyć kompa i zacząć sprzątać , później obiad zrobić i nauka, niestety egzaminy same się nie zdadzą
Przybij piątkę.Mam tak samo

Cytat:
Spieszę z informacjami

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
Ale mam teraz zakręcenie, wczoraj załatwiliśmy 3 zaproszenia, cały dzień poza domem, wróciłam i padłam do łóżka, najpierw to się nawet nie rozebrałam. Obiad na 17 osób a tyle załatwiania hehe.

Moja babcia mówi, że chciałaby żeby była dziewczynka, wieczorem szwagierka to samo, że ma przeczucie, że będziemy mieli córkę. No i dzisiaj mi się śniło że mieliśmy córkę dziwny to był sen, bo niby ona była noworodkiem, ale była bardzo duża i nie mogłam znaleźć sposobu, żeby przystawić ją do piersi, ale jak już zaczęła jeść to byłam mega zadowolona

Teraz lecę sobie zrobić fotki do dokumentów, póki jeszcze dużo nie przytyłam
Moja mama też mówi że będzie dziewczynka,ufam jej

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Kuuuurcze ale mnie wkurza to forum, odpiszę i przez przypadek mi się usunie albo coś…… grrrrr

To na początek trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty! Niech się dzieciaczki ujawniają i rosną zdrowo!
Ale mi czas ucieka między palcami, dopiero wstałam a już 11 godzina – forum tak pochłania mój drogocenny czas. Jak tylko odpiszę to puszczam jakiś film i biorę się za prasowanie bo mi się kupa tego uzbierała….
Przyjemnie dzisiaj na dworku, ale wyjdę dopiero jak się cień zrobi bo skóra pieeeecze i paaarzy…ehh

Ja przy takich wynikach dostałam żelazo w tabletkach raz dziennie, pewnie też Ci przepisze. Ale tak na moje oko to sporo Ci spadły wyniki tylko nie wiem w jakim odstępie czasu robiłaś badania ale pewnie miesiąc.

A już niedługo będziesz miała kolejnego maleńkiego brzdąca u boku. Miki nie będzie miał nawet roczku co nie? Łatwo nie będzie ale się dzieciaczki razem wychowają i myślę, że to jest piękne

Ja sobie wyobrażam jak Nela leży taka rozłożona z rączkami pod głową hehehhe, jak na plaży

A nie dasz rady się w pracy zamienić?

A ja mam nawet przysmak świętokrzyski w mojej kuchennej szafce
Bardzo to lubię i raz czasu sobie z mężem robimy, chociaż ostatnim razem to jakoś dawno… Zwykle jak jakiś film oglądamy to, żeby było co przekąsić hehehe

No właśnie nie uzyłam, bo nawet w domu nie mam… wszystko zostało u rodziców jak się przeprowadzałam a słonko tak kusiło…. No ale głupio zrobiłam, następnym razem minimum 30 zapodam :P

Jaki piękny brzusio! Kurcze dziewczyny głupia jestem może, ale jakoś Wam zazdroszczę, mój brzuszek ciężko zauważyć, jak się normalnie ubiorę to prawie nie widać. Prędzej bym pomyślała, że to oponka a nie ciąża. Wczoraj byłam w Ikei i tyle pięknych brzuszków widziałam ciążowych…

Issiunia no to powodzenia zyczę, niech się wszystko uda i bądź najpiękniejszą Panną Młodą!
Zawczasu życzę Wam wszystkiego dobrego, życia usłanego różami, samych radości i jak najmniej zmartwień!

Ale dzieciaczki robią psikusy! Gratuluję z całego serduszka córeńki!

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Budowniczka o co chodzi z tym masażem? gdzie się uczyłaś? Dawaj namiary!
Chyba przesadziłaś z tą oponką

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

Cytat:
Kochana ja ide tam ze wzgledu na nasze problemy... myslisz, ze przez ten kurs cos wiecej zrozumiemy?
na jakiej zasadzie odbywa sie ten kurs?
Ja nie byłam w Gródku tylko u siebie robiliśmy w parafii.To było na zasadzie dialogu prowadzone,duża część była przeznaczona na wspólną dyskusję w parach.
Każda para miała swój stoliczek,ciacho,kawkę herbatkę i wspólny temat do omówienia lub napisania coś o sobie.Potem się wymienialiśmy kartkami i czytaliśmy co druga strona napisała.To były takie szczere rozmowy na temat np przyszłości,oczekiwań,wsp ólnych priorytetów na które nieraz i brak chęci i odwagi na co dzień.Do dzisiaj mamy te materiały w dwóch osobnych teczkach i w razie czego zawsze można spojrzeć i spokornieć

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-06-14, 12:40   #1541
aksbarg
Raczkowanie

Cześć dziewczyny!

Ja z doskoku, czytam Was uważnie ale ciągle brak czasu na pisanie. Gratuluję wszystkim wizyt, usg, pomiarów, dziewczynek, chłopców, ślubów... już nie ogarniam

Cytat:
Aksbarg ja mam te same typy szpitali co Ty, na razie obstawiam Trzebnicę bo mam bliżej

Wczoraj też byłam na warsztatach Mama pyta, dziewczyny, jak tylko będziecie miały możliwość to serdecznie polecam, dużo ciekawych informacji i nie jak w modzie na brzuszek same firmy i ich prezentacje, tylko fajne osoby opowiadają w praktyce co i jak, moim idolem jest Paweł Zawitkowski - mega fajnie opowiada, aż chce się go słuchać i człowiek jakoś tak mniej się boi i czeka z niecierpliwością na przyjście dziecka.
Aagateczka87 ja też byłam na warsztatach ale szczerze mówiąc to niewielee nowego się dowiedziałam, dość dużo czytam i w sumie najciekawsze i nowe były dla mnie informacje z wykładu babki z banku mleka dotyczące mleka mamy, że jest w nich 2% komórek macierzystych.. itd.
Najlepszy był P. Zawitkowski, facet ma niesamowity dar do mówienia. Bardzo go lubię.

Wiesz może o którym konkretnie szpitalu mówiła położna,że na dzień dobry zakładają ktg i tak się leży do końca?? Że niby dla bezpieczeństwa dziecka

Co do szpitala-ja też mam bliżej do Trzebnicy ale z drugiej strony mam lekarza z Borowskiej.. poza tym doszły mnie słuchy, że w T. wpuszczają partnera na salę dopiero po 5 cm rozwarcia, wcześniej nie... Dla mnie to zupełnie bez sensu. Muszę to sprawdzić.
Raz trafiłam na IP w Trzebnicy, byłam w szoku bo było tam pusto jak w jakimś horrorze Jak jechałam z lekarzem windą na 3 piętro zrobić usg to po wyjściu z windy weszliśmy na korytarz, długi, ciemny, doktor zapalił światła..jarzeniówki zapalały się powoli na całej długości korytarza..mówię Wam, jak scena z horroru

Dziewczyny jutro idziemy z TŻ-tem na wesele jego kolegi (tzn. naszego ale ja go tak dobrze nie znam) i mam do Was pytanie:
ile się teraz daje do koperty??

Męczy mnie odrywający się kaszel, przedwczoraj w nocy spaliśmy przy otwarym oknie a było dość chłodno i rano juz z chrypą wstała. Co mi pomoże??

Edytowane przez aksbarg
Czas edycji: 2013-06-14 o 12:43
aksbarg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 12:42   #1542
nemosek
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mam

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Witam piątkowo
Co za koszmarna noc...do 5 nie mogłam zasnąć przez ten katar, normalnie leciało jak z kranu i nie nadążałam husteczek zmieniać, aż mi się skończyły teraz jestem wyrąbana i nie chce mi się z łóżka wyjść a spać już też nie mogę...dobrze, że chociaż mała mnie trochę gilgała

Trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty Niech się maluchy ujawniają i nie robią więcej psikusów

Kochana wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia niech się wszystko pięknie uda tak jak jest zaplanowane! Czekamy na relację i fotki

Ooo kolejna niespodzianka Gratuluję dziewuszki
U mnie też chyba będzie Maja o ile się nic nie zmieni

udanej wizyty

Na razie 3 Maje naliczyłam
Wcześnie Cię zaczęła gilgać.Gdzieś chyba od 16 tyg jak dobrze pamiętam
A masz tak regularnie np 3 razy na dzień takie łaskotanie,pękanie baniek mydlanych czy raczej tak od czasu do czasu,nie codziennie?

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-06-14, 13:00   #1543
ryba91
Zakorzenienie

u mnie w rodzinie jest tak, że jak jest wesele dwudniowe to daj się 150 zł od osoby.. jak jednodniowe to 100.. ale mysle ze zależy to od Waszych finansów, od tego jak dobrze sie znacie ( koleżance na śub dwudniowy dałam 100, przyjaciólce 150 wiec jest różnica ) i jak u Was to wygląda
jakbym spała na pieniądzach to moze i wiecej bym dałą
Stary 2013-06-14, 13:00   #1544
budowniczka
Rozeznanie

Cytat:
Też coś słyszałam o tym masażu.A skąd się uczysz z netu?
Ja tutaj przeglądałam http://www.shantala.pl/baby/
Edit: już doczytałam Twój post

Przybij piątkę.Mam tak samo

Moja mama też mówi że będzie dziewczynka,ufam jej

Chyba przesadziłaś z tą oponką

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

Ja nie byłam w Gródku tylko u siebie robiliśmy w parafii.To było na zasadzie dialogu prowadzone,duża część była przeznaczona na wspólną dyskusję w parach.
Każda para miała swój stoliczek,ciacho,kawkę herbatkę i wspólny temat do omówienia lub napisania coś o sobie.Potem się wymienialiśmy kartkami i czytaliśmy co druga strona napisała.To były takie szczere rozmowy na temat np przyszłości,oczekiwań,wsp ólnych priorytetów na które nieraz i brak chęci i odwagi na co dzień.Do dzisiaj mamy te materiały w dwóch osobnych teczkach i w razie czego zawsze można spojrzeć i spokornieć
Ja takie cos mialam na kursie NLP to niesamowite jak czlowiek potrafi zmienic sie, zrozumiec i byc otwarym na ludzi ... przez kilka roznych cwiczen
Stary 2013-06-14, 13:03   #1545
coralady
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękuje magalska za odpowiedźMnie sie Bruno bardzo podoba i nawet do naszego nazwiska pasuje,ale zdrobnienia mnie nie przekonują Pewnie by sie skończyło na tym,ze Bronek bysmy do niego mówili A ja musze mieć zdrobnienie,bo wiem jak róznie na córkę mówię.

Ale ja tak mam z wszystkimi-ten nasz Oskar to zdrobnienie też nie za szczęsliwe Oskarek-Ogarek,Edek z fabryki kredek itd. No i co tu synowi wybrać?
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 13:04   #1546
budowniczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aksbarg Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!

Ja z doskoku, czytam Was uważnie ale ciągle brak czasu na pisanie. Gratuluję wszystkim wizyt, usg, pomiarów, dziewczynek, chłopców, ślubów... już nie ogarniam

Aagateczka87 ja też byłam na warsztatach ale szczerze mówiąc to niewielee nowego się dowiedziałam, dość dużo czytam i w sumie najciekawsze i nowe były dla mnie informacje z wykładu babki z banku mleka dotyczące mleka mamy, że jest w nich 2% komórek macierzystych.. itd.
Najlepszy był P. Zawitkowski, facet ma niesamowity dar do mówienia. Bardzo go lubię.

Wiesz może o którym konkretnie szpitalu mówiła położna,że na dzień dobry zakładają ktg i tak się leży do końca?? Że niby dla bezpieczeństwa dziecka

Co do szpitala-ja też mam bliżej do Trzebnicy ale z drugiej strony mam lekarza z Borowskiej.. poza tym doszły mnie słuchy, że w T. wpuszczają partnera na salę dopiero po 5 cm rozwarcia, wcześniej nie... Dla mnie to zupełnie bez sensu. Muszę to sprawdzić.
Raz trafiłam na IP w Trzebnicy, byłam w szoku bo było tam pusto jak w jakimś horrorze Jak jechałam z lekarzem windą na 3 piętro zrobić usg to po wyjściu z windy weszliśmy na korytarz, długi, ciemny, doktor zapalił światła..jarzeniówki zapalały się powoli na całej długości korytarza..mówię Wam, jak scena z horroru

Dziewczyny jutro idziemy z TŻ-tem na wesele jego kolegi (tzn. naszego ale ja go tak dobrze nie znam) i mam do Was pytanie:

Męczy mnie odrywający się kaszel, przedwczoraj w nocy spaliśmy przy otwarym oknie a było dość chłodno i rano juz z chrypą wstała. Co mi pomoże??
Mniej wiecej tyle, zeby mlodej parze sie wrocilo za Was tzn. ok 500 zł jesli to kolega...
Stary 2013-06-14, 13:05   #1547
coralady
Wtajemniczenie

Cytat:
u mnie w rodzinie jest tak, że jak jest wesele dwudniowe to daj się 150 zł od osoby.. jak jednodniowe to 100.. ale mysle ze zależy to od Waszych finansów, od tego jak dobrze sie znacie ( koleżance na śub dwudniowy dałam 100, przyjaciólce 150 wiec jest różnica ) i jak u Was to wygląda
jakbym spała na pieniądzach to moze i wiecej bym dałą

ryba to bardzo mało sie u was daje.u nas 500zł za 1 dniowe conajmnije,no 400zł jak dalsza rodzina lub znajomi.Z jakiego regionu pochodzisz?
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 13:06   #1548
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:

W zeszłym roku dawaliśmy 400 zł od pary.

Budowniczka A co to za skrót NLP?

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-06-14, 13:08   #1549
budowniczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
ryba to bardzo mało sie u was daje.u nas 500zł za 1 dniowe conajmnije,no 400zł jak dalsza rodzina lub znajomi.Z jakiego regionu pochodzisz?
dokladnie ja w domu weselnym nie restauracji, przecietna sala... place 180 zł od osoby za jedzenie... do tego dochodzi alkohol i inne wydatki czyli ok licze 300 zł na osobe trzeba dac...

mniej niz 400 bym nie dala, albo jakbym żywcem nie miala juz kasy, to poprostu nie szla bym sie bawić...
Stary 2013-06-14, 13:12   #1550
Dzastin08
Wtajemniczenie

Witam,witam

Dziewczynki ostatnio jestem mało na bieżąco... wszystko przez brak czasu ale dziś wieczorkiem lub jutro postaram się Was nadrobić
Gratuluję udanych wizyt i poznanych płci
3mam kciuki za dzisiejsze wizyty!!!
Issia, wszystkiego dobrego na nowej drodze życia

Agatka, to Ci powiem że mnie teraz zaskoczyłaś... bo u Nas też synek jest na 80%,więc mam nadzieję że na następnej wizycie nie doznam szoku
Także Rybka, na razie mi jeszcze nie wpisuj Naszego Kamilka na I stronie... 10 lipca mam wizytę i mam nadzieję,że wtedy na 100% potwierdzimy

Wczoraj byłam u dentysty.. i muszę Wam powedzieć,że się miło zaskoczyłam, trafiłam na super Panią doktor Trochę porozmawiałyśmy o mojej ciąży,o ząbkach itd.. okazało się że mam chyba z 5 zębów do zrobieniaa rok temu na wizycie kontrolnej u innej dentystki podobno wszystkie były zdrowe..., tak więc zrobiła mi wczoraj jednego zęba i za 3 tyg kolejna wizyta

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Edytowane przez Dzastin08
Czas edycji: 2013-06-14 o 13:14
Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 13:13   #1551
aksbarg
Raczkowanie

Ja uważam, że tak 200-250 zł za osobę, wesele jest jednodniowe ale na bogato, poza tym towarzystwo będzie takie raczej hmm "zamożne". Tż twierdzi, że jakby miał dać 250 zł to już wolałby w ogóle nie iść.. a my na kasie nie śpimy, sami mamy problemy finansowe
On by chyba z tysiaka chciał dać bo uważa,że młodym jeszcze prezent się należy.. a nie żeby się tylko zwróciło. Jakbyśmy mieli kupę siana to też bym tak myślała, ale nie mamy...
Stary 2013-06-14, 13:13   #1552
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
ze śląska pochodzę no u nas tak jest, 150 zł od osoby, czasem do 200 w zależności kto ślubuje. Siostrze to oczywiście że z 500 sie daje, ja mówie o kuzynostwie, jakiś koleżankach itd. Im bliżej osoba tym wiecej ale średnio 150 zł. Tak samo my dostaliśmy na ślub, średnio 100-150 od osoby a rodzeństwo po 400-500 w zależności od zasobności.

ja w jednym miesiącu w ub roku miałam 4 wesela- tydzien po tygodniu Jakbym miała dawać po 500 zł to bym zbankrutowała. No ale u mnie tak jest.. każdy daje ile może :P
Stary 2013-06-14, 13:13   #1553
budowniczka
Rozeznanie

Cytat:
W zeszłym roku dawaliśmy 400 zł od pary.

Budowniczka A co to za skrót NLP?
neurolingwistyczne programowanie, kiedys mylnie kojarzone z umiejetnym manipulowaniem ludzi nauka o ludziach, ich zachowaniach, ktore sie powtarzaja, psychologii, emocji, a przede wszystkim o nas samych i naszym życiu ... ja jestem mistrzem NLP, niestety nie mam trenera i nie moge profesjonalnie zajac sie coutchingiem ale moze kiedys to nadrobie

Prawda jest taka, ze jesli ktos ma szersze pojecie na temat NLP to super potrafi manipulowac ludzmi, a oni nawet tego nie zauważą...
Stary 2013-06-14, 13:14   #1554
Kociak85
Zadomowienie

Cytat:
Dziś myślałam,że zemdleje w busie Tłok był nie miłosierny,skwar,zrobiło mi sie słabo,nie miałam czym oddychać,pot mnie oblał...masakra!!!W ostatniej chwili zwolniło się miejsce to usiałam i nie mogłam uspokoić oddechu Nadal mi słabo...
Trzeba było kogoś poprosić o ustąpienie miejsca. Ja mam często tak, że w autobusie/tramwaju jest mi słabo - dlatego głównie poruszam się autem. W takich sytuacjach nie ma się co wstydzić - lepiej kogoś poprosić niż faktycznie zemdleć

Cytat:
też byłam mi się tylko w sumie podobał wykład o żywieniu no i również P. Zawitkowskiego - ma świetne podejście do tematu. Nawet wygrałam zestaw pieluszek wielorazowych. Będzie na wypróbowanie jak to działa

ktosiula, ja też bym chciała żeby mi zaczął już się tak zaokrąglać brzuchol, bo na razie wygląda na to, jakbym zapomniała, że po zimie trzeba się wziąć za siebie.

Cytat:
moja mama strasznie przezyla jak moj brat dal synkowi na imie Borys... że to rosyjskie imie i wdodatku jak piess
Moi teściowie mają psa o tym imieniu ale mojemu mężowi też się podobają takie imiona: Bruno, Borys, Olaf... Ja mam całkiem inny gust dlatego nam ciężko jest się dogadać w tej kwestii.

aksbarg, ja na moje wesele (a było to 2 lata temu) to od znajomych par dostawałam zazwyczaj 400 zł. Były też przypadki 300 zł, ale były też 500 zł.

Dziewczyny, mam pytanie. W jakiej formie jecie warzywa na co dzień? Wiem, że powinnam jeść ich dużo, ale jak na razie jem więcej owoców - łatwiej mi wziąć w rękę jabłko, gruszkę czy cokolwiek innego. Na warzywa oprócz surówek na obiad to nie mam jakoś pomysłu. Przecież nie będę wcinać surowej sałaty jak królik. Macie jakieś ciekawe przepisy może? Jedyne co wpadłam to chcę dzisiaj zrobić sok z buraków - ciekawe czy będzie mi smakował
Stary 2013-06-14, 13:20   #1555
budowniczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Trzeba było kogoś poprosić o ustąpienie miejsca. Ja mam często tak, że w autobusie/tramwaju jest mi słabo - dlatego głównie poruszam się autem. W takich sytuacjach nie ma się co wstydzić - lepiej kogoś poprosić niż faktycznie zemdleć

też byłam mi się tylko w sumie podobał wykład o żywieniu no i również P. Zawitkowskiego - ma świetne podejście do tematu. Nawet wygrałam zestaw pieluszek wielorazowych. Będzie na wypróbowanie jak to działa

ktosiula, ja też bym chciała żeby mi zaczął już się tak zaokrąglać brzuchol, bo na razie wygląda na to, jakbym zapomniała, że po zimie trzeba się wziąć za siebie.

Moi teściowie mają psa o tym imieniu ale mojemu mężowi też się podobają takie imiona: Bruno, Borys, Olaf... Ja mam całkiem inny gust dlatego nam ciężko jest się dogadać w tej kwestii.

aksbarg, ja na moje wesele (a było to 2 lata temu) to od znajomych par dostawałam zazwyczaj 400 zł. Były też przypadki 300 zł, ale były też 500 zł.

Dziewczyny, mam pytanie. W jakiej formie jecie warzywa na co dzień? Wiem, że powinnam jeść ich dużo, ale jak na razie jem więcej owoców - łatwiej mi wziąć w rękę jabłko, gruszkę czy cokolwiek innego. Na warzywa oprócz surówek na obiad to nie mam jakoś pomysłu. Przecież nie będę wcinać surowej sałaty jak królik. Macie jakieś ciekawe przepisy może? Jedyne co wpadłam to chcę dzisiaj zrobić sok z buraków - ciekawe czy będzie mi smakował
Ja nie znosze surowek w jakiejkolwiek postaci, zupy jarzynowej nie znosze, w rosole nie moge pływać te 'farflocle'- pietruszka...wiem, jestem jakas, dziwna
to kazde warzywo jem z osobna, marchwaka swieża, kapusta też, pomidorki itd... a owoce mniam brzoskwinkę bym teraz cipnęła
Stary 2013-06-14, 13:30   #1556
aksbarg
Raczkowanie

Cytat:

1.kalafior/brokuły zblanszować, poszatkować+ jogurt nat. /śmietana+przyprawy- fajnie chrupie
2. starty seler+ marchewka+ jabłko
3. seler naciowy+ orzechy+rodzynki/żurawina+ jabłko w kostkę+ jogurt smakowy (słodki, np. morelowy)
4.pomidorki ze śmietaną i cebulką
5.warzywa pokrojone w kostkę z oliwą i przyprawami z piekarnika (seler, marchew, ziemniaczki, papryka, pietruszka)
6. groszek z marchewka
Stary 2013-06-14, 13:33   #1557
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:

Zazwyczaj na kanapce,np sałata +pomidor+szczypiorek+kope rek.Do tego np rzodkiewkę pogryzam.Na obiad jako sałatka np sałata,mizeria,pomidory w śmietanie.
Nieraz marchewka surowa jako przegryzka.
Jak robię mięso w piekarniku np karkówkę to wtedy tam wrzucam mnóstwo warzyw i jem takie podduszone.
A tak to czasem zupa z fasolki szparagowej,kalafiorowa
Generalnie też jem więcej owoców.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-06-14, 14:03   #1558
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Spieszę z informacjami

rośnie pięknie!

Cytat:
Cześć dziewczyny!

U nas niby daje się tyle, żeby chociaż za salę się zwróciło. Najczęściej 400 zł od pary jeśli to znajomi, czasem 500. Brałam ślub rok temu i bardzo często w kopercie było 300 zł, a od najbliższej rodziny więcej. Zdarzało się też 100 zł od osoby. Nie zwróciło nam się, ale wydaje mi się, że zawsze tak jest.
My dajemy 500 zazwyczaj, rodzeństwu daliśmy 1000 zł (i długo na to ciułałam, żeby móc bratu tyle dać), ale to wszystko jest uzależnione od stanu portfela.

Zmykam na zakupki i pewnie wydam dużo kasy bo głodna jestem :P

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 14:15   #1559
budowniczka
Rozeznanie

Mam do Was pytanie ile kg przytyłyście do 18 tc czy jezeli waga stoi w miejscu caly czas ta sama, to jest źle?
Stary 2013-06-14, 14:22   #1560
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Na razie 3 Maje naliczyłam
Wcześnie Cię zaczęła gilgać.Gdzieś chyba od 16 tyg jak dobrze pamiętam
A masz tak regularnie np 3 razy na dzień takie łaskotanie,pękanie baniek mydlanych czy raczej tak od czasu do czasu,nie codziennie?
Majeczkowo tutaj
W sumie to w 17 tygodniu
Regularnie to nie, ale najcześciej wieczorem jak się położę już do łóżka i to tak chwilkę, pare bąbelków, nie jakoś przez pół godziny... czasem też rano ale mniej, jakieś pojedyńcze gilgotki. W dzien rzadko, chyba, że się połóżę i nie ruszam Były dni, kiedy nie czułam wcale, ale to chyba jeszcze za wcześnie na regularne ruchy.

Cytat:
Ja najczęściej do obiadu jakaś surówka i na kanapkach - sałata, pomidor, ogórek świeży, szczypiorek, rzodkiewka, ogórek kiszony

Muszę sie ogranąć, bo na trochę znowu do pracy idę, żeby chłopaki skręcili te mebelki - a tak mi się nie chce Najchetniej to bym nie zwlekła sie z kanapy... a jeszcze wieczorem jedziemy na zakupy, bo jutro impreza u nas...masakra nie mam głowy do tego.

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Cytat:
Mam do Was pytanie ile kg przytyłyście do 18 tc czy jezeli waga stoi w miejscu caly czas ta sama, to jest źle?
Ja 4 kg

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości