Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V. - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-14, 13:21   #2491
Ewik86
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Moje dziecko ma łaskotki na bioderkach jak bylismy na kontroli bioderek, to tak się chichrał podczas usg, że az się zanosił
haha część dzieci płacze, część nie, ale żeby się śmiało? słyszę pierwszy raz

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 13:21   #2492
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
Debrah a masz tulę z tą wkładką dla niemowlaka? Czy Amelka już stabilnie trzyma główkę i nie jest Wam potrzebna?
bez wkładki.
już jej nie opada - no i materiał sięga wysoko z tyłu.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 13:21   #2493
nancykenator
Zakorzenienie

ja się muszę pakować a dzieć śpi, jak wejdę do pokoiku gdzie śpi i mam rzeczy to przecież się obudzi a wtedy będzie bardzo zły. I co ja mam zrobić?
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 13:21   #2494
karusia_2007
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Najprawdziwsza prawda!!!
Debrah, Ty mnie tak czesto zawstydzasz... Ogarniasz wszystko w domu, sprzatasz, myjesz, zajmujesz sie dzieciem, uczysz sie po nocach!!!
Szacun!!

Nie bardzo, nos w ksiazkach

I ja
A Wy juz wszystkie "mężate"... U mnie sie wcale a wcale nie zanosi

Sporo jest tu nas, studiujacych

Wiesz, ja w czasie ciazy nie mialam zadnych komplikacji, nie musialam lezec, itp, wiec normalnie chodzilam na zajecia, zaliczalam wszystko. 8 lutego skonczylam sesje, a 17 lutego Kubus byl juz na swiecie
Fakt, ciezko bylo sie uczyc, bo glowa zajeta czym innym (wyprawka, ruchy dziecka, prasowanie ubranek, itp ), ale jak sie chce i ma samozaparcie to mozna spokojnie dac rade

Teraz, po porodzie mialam baaaardzo malo zajec, dlatego zostalam na dziennych studiach (ostatni semestr). Poczatkowo chcialam sie przeniesc na zaoczne, ale stwierdzilam, ze jak mam tylko 4h zajec w tygodniu (nie liczac wykladow) to szkoda placic. TZ przestawial sobie zmiany w grafiku i zostawal z malym w czasie jak bylam w szkole.

Przed ciaza pracowalam na zlecenie, ale bylam tez zatrudniona u mamy w firmie, wiec mam macierzynski

A Ty jestes w ciazy?

Rili?

Wydaje mi sie, ze to standardowa cena.

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

Kochana, ja tu od ponad tygodnia jecze, ze chce Tule
Mialam byc trzecia w kolejnosci, ale nie moge sie na wzor zdecydowac i juz mnie kilka mam ubieglo

Widze, ze Ty taki dusigrosz jak ja
Pieluchy na sztuki przeliczasz, wszystkie promocje znasz

Kochana, ja kupuje, ale jeszcze nie bede uzywac, bo Kubus za maly jest.
Choc nie moge sie doczekac az bedziemy sie tulic!!!

A jak z trzymaniem glowki u Was? To chyba jest wazniejsze niz te idealne 7kg...
I ja też 88 a za 3 tyg mija 5 rocznica slubu

Hehe lubię czaić sie na promocje mam nawet taka fajną stronkę i tam mam wszystkie promocje:brzydal :

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
Pisałam Wam, że teściowa już mi nie przeszkadza - nie przeszkadzała bo wiedziała gdzie jej miejsce, ale jak się okazało pozwoliłam jej raptem jeden dzien zajac sie Boryskiem i juz nastepnego dnia rozkrecila sie na dobre, od rana zaczelo sie pomyslem ze moze do nas wpadnie przy okazji - nie wiem po co skoro wczoraj spedzila caly dzien z wnukiem, jeszcze jej malo i nie rozumie ze nie mam czasu? Pozniej zaczely sie zlote rady na temat tego jak mam rozszerzac diete, oczywiscie dowiedzialam sie ze ja to robie zle, bo nasze dziecko ma ostra alergie, ktora zagraza jego zyciu, a ja jestem ignorantka. Brak slow. Znowu widze, ze nie moge byc dla niej zbyt mila bo mi na leb w lazi.
A tz dolewa oliwy do ognia, bo on tesciowej musi zdac raport z byle kichniecia Borysa, a tesciowa zachowuje sie pozniej jakby wszytskie rozumy pozjadala i juz proponuje wizyty u kolejnych lekarzy i ma dla mnie gotowe scenariusze tego jak mam wychowywac nasze (w sensie chyba moje i jej) dziecko.
Juz chyba zeby sie odczepila i zeby ja wkurzyc na kazda jej zlota rade bede odpwowiadac w stylu "moja mama mi powiedziala"
a do gastrologa czy alergologa na pewno pojde bez TZ i tez bede miala argument, zeby tesciowa mi sie nie wtracala. Ona to by najchetniej ze mna nawet po recepte do przychodni chodzila, zeby juz wiedziec wszytsko i udowodnic mi chyba, ze ja nic nie wiem.

DZieki Bogu w sobote wyjezdzaja na dluzej! Myslalam, ze nie ma takiej potrzeby, bo jakos sie dogadujemy, ze mozemy sobie nawet weekendy razem w 5tke spedzac, ale po wczorajszym dniu widze, ze jednak wole swiety spokoj.

wieczorkiem Was nadrobie, bo zaraz jade z mlodym w odwiedziny do mojej babci - po ostatniej wyzycie obdzwonila pol rodziny opowiadajac jaki to Borysek jest wspanialy, ciesze sie, ze taka radosc jej Borysek sprawil, wiec mam zamiar odwiedzac ja czesciej.
Ja pierdziu ale jazda z t. i jeszcze tż po jej stronie. Porażka. Współczuję Ci kochana.
Ja mieszkam z teściami i raz jak jechalismy do rodziny tż to t. wpadła i mówi, że mam małego przebrać bo mało wyraziście wygląda...no to ok przebrałam, bo nie lubie się kłucić. Tam wszyscy zachwycaja się nad małym a ja " no pewnie że sliczny jak go babcia ślicznie odstroiła, bo mamusia go niewyraziście ubrała i moglibyście go nie zauważyć. Wszyscy zaczeli się śmiać a mina t bezcenna. Już się nie wpieprza. Jak się pytam o coś to mówi ze ona się nie wtrąca, bo od decyzji jest mamusia
karusia_2007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 13:25   #2495
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
bez wkładki.
już jej nie opada - no i materiał sięga wysoko z tyłu.
a ten materiał z tyłu to taki bardziej sztywny jest? Bo mój niby trzyma główkę stabilnie ale czasem mu się jeszcze chwieje i jednak muszę asekurować i nie wiem czy kupować jak coś z wkładką czy bez
Cytat:
Napisane przez karusia_2007 Pokaż wiadomość

Hehe lubię czaić sie na promocje mam nawet taka fajną stronkę i tam mam wszystkie promocje:brzydal :

Ja pierdziu ale jazda z t. i jeszcze tż po jej stronie. Porażka. Współczuję Ci kochana.
Ja mieszkam z teściami i raz jak jechalismy do rodziny tż to t. wpadła i mówi, że mam małego przebrać bo mało wyraziście wygląda...no to ok przebrałam, bo nie lubie się kłucić. Tam wszyscy zachwycaja się nad małym a ja " no pewnie że sliczny jak go babcia ślicznie odstroiła, bo mamusia go niewyraziście ubrała i moglibyście go nie zauważyć. Wszyscy zaczeli się śmiać a mina t bezcenna. Już się nie wpieprza. Jak się pytam o coś to mówi ze ona się nie wtrąca, bo od decyzji jest mamusia
też masz niezłą t. "mało wyraziście" według mnie tekst roku
Stary 2013-06-14, 13:30   #2496
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
a ten materiał z tyłu to taki bardziej sztywny jest? Bo mój niby trzyma główkę stabilnie ale czasem mu się jeszcze chwieje i jednak muszę asekurować i nie wiem czy kupować jak coś z wkładką czy bez

wiesz co? trudno wytłumaczyć - to taka grubsza bawełna. Spotkaj się to zobaczysz jak Kubuś

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

na logikę - Kubuś może być mniejszy - to się bardziej zapadnie w nosidło i będzie miał wyżej niż Amelka pod głową..
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 13:33   #2497
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Główka czasem mu się jeszcze chwieje, nosząc go do siebie jeszcze mu ją asekuruję. No nic, jeszcze poczekam troszke, bo jak kupie teraz to bedzie mi szkoda, ze jeszcze nie mozna

Moje dziecko ma łaskotki na bioderkach jak bylismy na kontroli bioderek, to tak się chichrał podczas usg, że az się zanosił

dobre

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-14, 13:34   #2498
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dziewczyny, na raty was czytam, bo wsio na raz robię - odkurzałam, podłogi, jedna i druga córa, obiad... doczytałam tylko pytanie o żyrafkę - Agatka lubiła, a Dorka uwielbia

Marsi! ty o coś pytałaś, mam wrażenie, ale przepraszam cię bardzo nie mogę znaleźć, przypomnisz?

Idę obiad kończyć, kartofliska, fasolka i jajo a jeszcze prądu nie było!
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 13:35   #2499
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
co do pogrubionego to pewnie się nie spełniła wtedy i teraz chce nadrobić
mysle, ze sie spelnila, bo ojciec raczej jej w opiecie nie wyreczal, zreszta ona z tych nadgorliwych
poza tym juz dwojke wnukow odchowala, w tym jednego prawie non stop pilnowala, bo rodzice pracowali
nie wiem o co jej chodzi, ona juz chyba tak ma i pogodzilam si z mysla, ze to bedzie wieczna walka z wiatrakami

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Cytat:

ładnie ja zalatwilas, na spokojnie
a z tym "malo wyraziscie" to tz wyjechala
Stary 2013-06-14, 13:36   #2500
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz co? trudno wytłumaczyć - to taka grubsza bawełna. Spotkaj się to zobaczysz jak Kubuś

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

na logikę - Kubuś może być mniejszy - to się bardziej zapadnie w nosidło i będzie miał wyżej niż Amelka pod głową..
już się nie mogę doczekać
obczaję u Ciebie tulę, zobaczymy co Kubuś na nią "powie"
Stary 2013-06-14, 13:37   #2501
blogerka
Wtajemniczenie

mówicie o tej żyrafie?
dość droge to jest ja za taką zabaweczkę

http://zakupydladziecka.pl/warto-kup...-zyrafa-sophie

faktycznie taki hit? co w niej takiego szczególnego?
Stary 2013-06-14, 13:39   #2502
karusia_2007
Raczkowanie

Cytat:

No czasem ma jakies fajne teksty i potrafi czlowieka dobić ale ogólnie nie jest zła kobieta. Jak tak czytam tu o t. to moja w porównaniu z nie którymi to złota babka. mogę z nią o wszystkim pogadać. Za to teść to temat rzeka nic tylko:hahah a: ale i z nim sobie radze bo tak się złożyło że on musi postawić na swoim i ja też. A że mam nie wyparzoną jadaczkę to czasem jest ostro. Nawet t. się czasami smieje, że nie musi się z chłopem kłócić bo jak ją czymś wkurzy to zazwyczaj ja reaguje pierwsza i ona już nie musi:haha ha:
Stary 2013-06-14, 13:44   #2503
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
cudo!
ps. mamy ten sam kocyk, tego samego obala i ta sama przytulanke!

ja chcialam wplacic ale na stronie nie ma mojego banku.
i co, inaczej nie da rady wplacic?
jak to mnie w.urwia!!!!!!
na all tez tak czasem jest ze nia ma opcji zwyklego przelewu i potem pierdyliard mejlow musze pisac o dane, nr konta itd
ale na koncu jest taki blankiet mozna go zaznaczyc i pewnie pojawi sie numer konta to wystarczy spisac dane, ja akurat z ipko więc to bylo

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

Drogie mamy,
znamy się nie od dzis i wiemy, że razem możemy zdziałać wiele. W ramach świętowania pomyślnego zakończenia naszej wspólnej walki o urlopy rodzicielskie, chciałybyśmy pomóc jednej z nas - Mamie Julka (ur. 28.02.2013). Ani przyszło walczyć o życie synka. Maluszek urodził się z wadą serca, HLHS (potocznie nazywaną połową serduszka), która wymaga trzech operacji. Pierwszą Julek już przeszedł pomyślnie. Teraz czas na drugą, przeprowadzaną pomiędzy 4, a 6 miesiącem życia. U Julka termin przypada na koniec sierpnia. Wszystkie wiemy, że nie ma nic piekniejszego niż uśmiech dziecka.

Móc wdychać zapach włosków na główce, utulić do snu, widzieć jak maleństwo rośnie, rozwija się...na to zasługuje każda mama. Podarujmy wspólnie Julkowi szansę na życie, a mamie Ani na bycie mamą jeszcze przez wiele, wiele lat...

Prosimy Was o to, aby każda z nas z pierwszej wypłaty urlopu rodzicielskiego dorzuciła swoją cegiełkę na sfinansowanie operacji dzielnego Julka.

Od nas mam dla mamy Ani i jej synka.
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 13:44   #2504
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
No czasem ma jakies fajne teksty i potrafi czlowieka dobić ale ogólnie nie jest zła kobieta. Jak tak czytam tu o t. to moja w porównaniu z nie którymi to złota babka. mogę z nią o wszystkim pogadać. Za to teść to temat rzeka nic tylko:hahah a: ale i z nim sobie radze bo tak się złożyło że on musi postawić na swoim i ja też. A że mam nie wyparzoną jadaczkę to czasem jest ostro. Nawet t. się czasami smieje, że nie musi się z chłopem kłócić bo jak ją czymś wkurzy to zazwyczaj ja reaguje pierwsza i ona już nie musi:haha ha:
dobre z tym tesciem
i zazdroszcze wspolnego frontu z tesciowa, moja tez jest bardzo mila i mozna z nia pogadac, ale jest nadgorliwa ..
moze gdyby TZ jasno powiedzial jej ze ma sie nie wtracac bo ja swobie rade sama daje, to byloby inaczej.
a tak ciagle wyglada to tak, ze jest dobrze, jak mamy kontakt minimalny, ale jak jej pozwole na troche wiecej, bo widze ze juz jest dobrze, nie irytuje mnie, dogadujemy sie .. to pozniej ona bez chwili zawahania wtraca sie juz na maxa!
czasem mi sie wydaje, ze ona taka jest, ze faktycznei chce dobrze, chce pomoc, ale nie rozumie, moze ja to boli, ze ta pomoc nie tylko nie jest potrzebna, ale wrecz denerwuje
Stary 2013-06-14, 13:48   #2505
Ewik86
Zakorzenienie

I znów temat kochanych teściowych na tapecie

Ja myślałam, że mam spoko teściową, ale powiem Wam, że dopiero po narodzinach Domci przekonałam się, że tak naprawdę to fałszywa babka jest. Niby miła, ale teraz wiem, że to maska. Szkoda gadać. Najgorsze, że TŻ tego nie widzi jak go traktuje, a ja nie chcę nic mu mówić, żeby się nie kłócić, bo pewnie i tak to nic nie da. Ale czasem to aż mnie skręca, żeby powiedzieć mu co naprawdę myślę o jego mamusi.

Dominika

Alicja
Stary 2013-06-14, 13:51   #2506
karusia_2007
Raczkowanie

Blogerko a może pogadaj z nia na spokojnie, otwarcie. Powiedz co czujesz, że sama chciałabyś się zająć swoim dzieckiem ale że doceniasz jej chęć do pomocy i jeżeli będzie taka potrzeba to ją o to poprosisz.
Stary 2013-06-14, 13:52   #2507
meneq
Zakorzenienie

Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
ja kombinuję właśnie wzory MT
Gotowe. Maila wyslalam (nawet 3)
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 13:54   #2508
mala_19kw
Zakorzenienie

Karusia-faktycznie tekst teściowej że mało wyraziście wygląda dla mnie wskakuje na pierwsze miejsce
Ale dobrze że sobie z nią radzisz-przydałabyś mi się do wychowania mojej matulki

Moja matka poszła do sklepu a wróciła z największą pleciugą na wsi

Jak ja tego babska nie cierpię

Będę number one dziś do plotek bo jestem z małym na dworze.
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 13:55   #2509
LadyWhisper
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny! Młody śpi więc czytam.

Ślicznie zdjęcia ze spotkania!

Lady gdzie będziesz kupować MT, ja znalazłam używkę za 80 zł ale nie wiem to ma być jakiś konkretny rozmiar pod daną osobę? Czy dopasuję bez problemu pod siebie?
będę kupować na pathi.pl ,dziewczyna ma rewelacyjne opinie.
Rozmiar ma być pod maluszka, ale są też mt dwurozmiarowe, ale nie do końca wiem, o co w nich chodzi

Pietraszko urządza sobie dzisiaj 4tą drzemkę od rana dziewczyny on jest śpiochem okropnym!!!!!!! A jak mu coś jest....??? wasze dzieciaki tyle nie śpią aż...... A dzisiaj to już w ogóle, niecała godzina aktywności a ten już do spania

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 13:56   #2510
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość

Ja myślałam, że mam spoko teściową, ale powiem Wam, że dopiero po narodzinach Domci przekonałam się, że tak naprawdę to fałszywa babka jest. Niby miła, ale teraz wiem, że to maska. Szkoda gadać. Najgorsze, że TŻ tego nie widzi jak go traktuje, a ja nie chcę nic mu mówić, żeby się nie kłócić, bo pewnie i tak to nic nie da. Ale czasem to aż mnie skręca, żeby powiedzieć mu co naprawdę myślę o jego mamusi.
ja moja tez bardzo lubilam zanim zaszlam w ciaze, pozniej juz w ciazy przeczuwalam, ze nie bdzie rozowo.
tez TZ sie na nia nie zalilam i to byl blad, balam sie ze sie poklocimy - i tak sie klocimy - i jak przyszlo co do czego to on stwierdzil ze wyolbrzymiam, ze klamie, ze tesciowa nie jest taka jaka jest.
wniosek, moglam sie nie szczypac i od poczatku pokazywac jej gdzie jej miejsce, wcale na dobre nam to nie wyszlo
Stary 2013-06-14, 13:58   #2511
nancykenator
Zakorzenienie

dobra mamusie ja zmykam, może wreszcie spakuję nas bo niedługo tż wraca a ja nawet Kuby jeszcze nie spakowałam
będę w poniedziałek jedziemy do moich rodziców, nie piszta za dużo
Stary 2013-06-14, 13:58   #2512
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Blogerko a może pogadaj z nia na spokojnie, otwarcie. Powiedz co czujesz, że sama chciałabyś się zająć swoim dzieckiem ale że doceniasz jej chęć do pomocy i jeżeli będzie taka potrzeba to ją o to poprosisz.
próbowałam, tłumaczyłam jej, ze nie jest potrzebne, zeby przyjezdzala do nas pomagac mi w opiece, i ze jak bede potrzebowala pomocy to napisze / zadzwonie
ona niby to rozumie, ale jak juz ja o pomoc poprosze - a raczej robie to nie z potrzeby - bo mojej mamie moge w kazdej chwili Borysa zawiezc - tyle dla jej przyjemmnosci, to ona rozkreca sie i wtraca
Stary 2013-06-14, 14:00   #2513
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Rozmiar ma być pod maluszka, ale są też mt dwurozmiarowe, ale nie do końca wiem, o co w nich chodzi

Pietraszko urządza sobie dzisiaj 4tą drzemkę od rana dziewczyny on jest śpiochem okropnym!!!!!!! A jak mu coś jest....??? wasze dzieciaki tyle nie śpią aż...... A dzisiaj to już w ogóle, niecała godzina aktywności a ten już do spania
Moja w ciągu dnia ma 3-4 drzemki. I wydaje mi się, że po prostu niektóre dzieciaczki potrzebują więcej snu.

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

Cytat:
dobra mamusie ja zmykam, może wreszcie spakuję nas bo niedługo tż wraca a ja nawet Kuby jeszcze nie spakowałam
miłej podróży i wizyty u rodziców

Dominika

Alicja

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-14, 14:03   #2514
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
który wzór?

blogerka współczuję t. musisz ją trzymać na mega dystans, szkoda tylko, że tż takie relacje jej zdaje
Cytat:
ooo - którą?
mam nadzieję, że zadowolona będziesz.

Tulowe laski: korzystacie z kapturka?
Gitarki

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Oświadczam że nadrobiłam i że mniej mnie teraz będzie bo mąż na urlopie i wyjeżdżamy w poniedziałek na kilka dni.
Lecę do klubu jeszcze.
Dokad jedziecie?

Cytat:
ok, ale tak jest jeszcze taki fajny kapturek podtrzymujacy głowe spiacego dziecia - odpinany.
Hmm a ten kapturek jest w kazdej Tuli czy kupuje sie go oddzielnie?
I on jest do podtrzymywania glowki czy przeciwdeszczowy?

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Jak jest z Tobą to Mu szkoda czasu na spanie, a z teściową co miał robić
Przy tesciowej spal 1h, ja przyszlam i po 10min oczy otwarte
Smierdzi ode mnie czy co?

Pewnie go lulala na rekach dosc dlugo...
Kiedys przez 3h go na rekach trzymala i spal

Cytat:
Główka czasem mu się jeszcze chwieje, nosząc go do siebie jeszcze mu ją asekuruję. No nic, jeszcze poczekam troszke, bo jak kupie teraz to bedzie mi szkoda, ze jeszcze nie mozna
Tez sie tego boje

Laskotki na bioderkach?

Cytat:

5?

Ja to samo

Ladnie zalatwilas t. :brawo:

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 14:06   #2515
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Udanego weekendu i dużo wypoczynku
Co do nie pisania... Nie byłabym taka naiwna
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 14:09   #2516
pstryczek84
Zakorzenienie

Moj tez duuuzo spi. zazwyczaj 3 dxemki w ciagu dnia to standard.

Cytat:
udanego wyjazdu!

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Moja matka poszła do sklepu a wróciła z największą pleciugą na wsi

Jak ja tego babska nie cierpię

Będę number one dziś do plotek bo jestem z małym na dworze.
wyszlas na dwor! Ty to jestes!

moj spioch sie obudzil w koncu. to spylam na obiadek

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

przy tesciowej spal 1h, ja przyszlam i po 10min oczy otwarte
smierdzi ode mnie czy co? :d

pewnie go lulala na rekach dosc dlugo...
Kiedys przez 3h go na rekach trzymala i spal
:d

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 14:09   #2517
gojka24
Zakorzenienie

kurde dziewczyny znowu jestem w tyle... Mam dziś wene na sprzątanie, ale jak dziś nie nadrobię to chyba znowu utknę w tyłach na wieki....

Zapomniałam cytować.. z tego co pamiętam...
Któraś pytała o datę albo wagę Pauliny.. Urodziła się 15 stycznia mając 2700.

Marsi też ostatnio zaczęłam się zastanawiać czy nie kupić wielorazówek, bo ciągle jakieś odparzenia mamy.. Wiem, że kilka dziewczyn używa wielorazowych i byłabym niezmiernie wdzięczna, gdyby wyraziły swoje opinie i pokazały linki do tych, które kupiły... Zastanawiam się też czy ten wkład z mikrofibry będzie wystarczający czy lepiej dokupić ten bambusowy?? Ciekawi mnie też czy jak dziecko zrobieniu siku to czy nie będzie miało mokro? Któraś proponowała 2-3 szt na początek. No i niby tylko tyle wystarczy?? chyba, że od razu po zmianie mam ją ręcznie wyprać... Chciałabym zobaczyć czy coś będą lepsze przy naszych ciągłych odparzeniach, więc jak mam zużyć te 2-3 szt i założyć jednorazową to wygaje mi się mijać z celem, przecież odparzenie nie zejdzie od razu...Kurde może któraś jest w stanie rozwiać moje wątpliwości...

lecę nadrabiać dalej...
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 14:12   #2518
karusia_2007
Raczkowanie

Cytat:

Witek spi co 1,5-2 godz tak po 30min. jak ma dłuzszą przerwe to strasznie marudzi. Pytałam nasza dr o sen i mówiła że jej ok. że skoro tyle potrzebuje snu to niech sobie spi.

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
ja moja tez bardzo lubilam zanim zaszlam w ciaze, pozniej juz w ciazy przeczuwalam, ze nie bdzie rozowo.
tez TZ sie na nia nie zalilam i to byl blad, balam sie ze sie poklocimy - i tak sie klocimy - i jak przyszlo co do czego to on stwierdzil ze wyolbrzymiam, ze klamie, ze tesciowa nie jest taka jaka jest.
wniosek, moglam sie nie szczypac i od poczatku pokazywac jej gdzie jej miejsce, wcale na dobre nam to nie wyszlo
I może rzeczywiście tu był błąd. Trzeba było mówić tż o t. i żeby reagował.

Cytat:
Udanego weekendu

Mała z t radzę sobie dobrze ale z moją mama już tak kolorowo nie jest. ona ma bardzo dziwny charakter. chciałaby się we wszystko wtrącić i mieć zawsze swój udział w każdej decyzji podjetej przez nas. Ma do nas żal że myslimy tylko o sobie z tż a nie o niej.( ona mieszka sama a my się budujemy), ale mój tż nie chce z nią mieszkać i mu się nie dziwię bo ona we wszystko się wtrąca, wylicza z każdego grosza. poza tym ja też mam do niej żal o kilka słów które kiedys powiedziała. Zresztą nigdy z nią nie mogłam porozmawiać na niektóre tematy, jakos po prostu sie blokowałam. Czasem jak mnie już tak porządnie wkurzy to sie od niej odcinam na kilka dni i dajemy sobie czas na opanowanie emocji, bo inaczej czuje zę bym jej za dużo słów powiedziała, a nie chce bo to jednak mama.
Stary 2013-06-14, 14:13   #2519
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość

Hmm wiecie ostatnio rozmawiałam z moją mamą na temat teściów, powiedziała, że lepiej nic mężowi nie mówic, robić swoje, uśmiechać się itp itd bo to JEGO rodzice. I nawet jeśli on coś o nich mówi źle, to ja mam nie komentować ani nic, bo to jego rodzice. On o nich może tak mówić, ja nie.
I tak sobie myślę, że mi by nie było miło jakby on o mojej mamie nawijał, że to że tamto.... tyle że moja mama nie mieszka w tym samym mieście i nie wpada z wizytą 2 razy w tygodniu.....
Tylko mnie tak strasznie wkurza jak teść przychodzi i zachowuje się jakby mu się wszystko należało(np. noszenie Zuzi) ....bo teściowa inaczej.

Dziewczyny nie czytałam jeszcze nic, ta wypowiedź mi się rzuciła tlyko, będę nadrabiać wieczorem. Mąż idzie na ognisko firmowe więc od 17 jestem dziś sama

A Zuzia zjadła dziś jabłko z siateczki smakowało jej
Ale coś mleczka nie chce i mi cycek zaraz eksploduje. Nie wiem może z gorąca u mnie w cieniu 30st, to w słońcu pewnei ze 40 jest
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 14:13   #2520
LadyWhisper
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Gotowe. Maila wyslalam (nawet 3)
Jesteś kochana!!! * Dziękuję Ci bardzo bardzo bardzo!!!

Pstryniu, mój już z 4 się obudził,a to dopiero połowa dnia..... Chociaż już ziewa i trze oczka

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości