![]() |
#2491 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2492 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
już jej nie opada - no i materiał sięga wysoko z tyłu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2493 |
Zakorzenienie
|
ja się muszę pakować a dzieć śpi, jak wejdę do pokoiku gdzie śpi i mam rzeczy to przecież się obudzi a wtedy będzie bardzo zły. I co ja mam zrobić?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2494 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Hehe lubię czaić sie na promocje ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Ja mieszkam z teściami i raz jak jechalismy do rodziny tż to t. wpadła i mówi, że mam małego przebrać bo mało wyraziście wygląda...no to ok przebrałam, bo nie lubie się kłucić. Tam wszyscy zachwycaja się nad małym a ja " no pewnie że sliczny jak go babcia ślicznie odstroiła, bo mamusia go niewyraziście ubrała i moglibyście go nie zauważyć. Wszyscy zaczeli się śmiać a mina t bezcenna. Już się nie wpieprza. Jak się pytam o coś to mówi ze ona się nie wtrąca, bo od decyzji jest mamusia ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2495 | |
Zakorzenienie
|
a ten materiał z tyłu to taki bardziej sztywny jest? Bo mój niby trzyma główkę stabilnie ale czasem mu się jeszcze chwieje i jednak muszę asekurować i nie wiem czy kupować jak coś z wkładką czy bez
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2496 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- na logikę - Kubuś może być mniejszy - to się bardziej zapadnie w nosidło i będzie miał wyżej niż Amelka pod głową.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2497 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dobre ![]()
![]() |
#2498 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny, na raty was czytam, bo wsio na raz robię - odkurzałam, podłogi, jedna i druga córa, obiad...
![]() ![]() Marsi! ty o coś pytałaś, mam wrażenie, ale przepraszam cię bardzo ![]() Idę obiad kończyć, kartofliska, fasolka i jajo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2499 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
poza tym juz dwojke wnukow odchowala, w tym jednego prawie non stop pilnowala, bo rodzice pracowali nie wiem o co jej chodzi, ona juz chyba tak ma i pogodzilam si z mysla, ze to bedzie wieczna walka z wiatrakami ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Cytat:
![]() a z tym "malo wyraziscie" to tz wyjechala
![]() |
#2500 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() obczaję u Ciebie tulę, zobaczymy co Kubuś na nią "powie" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2501 |
Wtajemniczenie
|
mówicie o tej żyrafie?
dość droge to jest ja za taką zabaweczkę ![]() http://zakupydladziecka.pl/warto-kup...-zyrafa-sophie faktycznie taki hit? co w niej takiego szczególnego?
![]() |
#2502 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2503 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- Drogie mamy, znamy się nie od dzis i wiemy, że razem możemy zdziałać wiele. W ramach świętowania pomyślnego zakończenia naszej wspólnej walki o urlopy rodzicielskie, chciałybyśmy pomóc jednej z nas - Mamie Julka (ur. 28.02.2013). Ani przyszło walczyć o życie synka. Maluszek urodził się z wadą serca, HLHS (potocznie nazywaną połową serduszka), która wymaga trzech operacji. Pierwszą Julek już przeszedł pomyślnie. Teraz czas na drugą, przeprowadzaną pomiędzy 4, a 6 miesiącem życia. U Julka termin przypada na koniec sierpnia. Wszystkie wiemy, że nie ma nic piekniejszego niż uśmiech dziecka. Móc wdychać zapach włosków na główce, utulić do snu, widzieć jak maleństwo rośnie, rozwija się...na to zasługuje każda mama. Podarujmy wspólnie Julkowi szansę na życie, a mamie Ani na bycie mamą jeszcze przez wiele, wiele lat... Prosimy Was o to, aby każda z nas z pierwszej wypłaty urlopu rodzicielskiego dorzuciła swoją cegiełkę na sfinansowanie operacji dzielnego Julka. Od nas mam dla mamy Ani i jej synka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2504 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() i zazdroszcze wspolnego frontu z tesciowa, moja tez jest bardzo mila i mozna z nia pogadac, ale jest nadgorliwa .. moze gdyby TZ jasno powiedzial jej ze ma sie nie wtracac bo ja swobie rade sama daje, to byloby inaczej. a tak ciagle wyglada to tak, ze jest dobrze, jak mamy kontakt minimalny, ale jak jej pozwole na troche wiecej, bo widze ze juz jest dobrze, nie irytuje mnie, dogadujemy sie .. to pozniej ona bez chwili zawahania wtraca sie juz na maxa! czasem mi sie wydaje, ze ona taka jest, ze faktycznei chce dobrze, chce pomoc, ale nie rozumie, moze ja to boli, ze ta pomoc nie tylko nie jest potrzebna, ale wrecz denerwuje
![]() |
#2505 |
Zakorzenienie
|
I znów temat kochanych teściowych na tapecie
![]() Ja myślałam, że mam spoko teściową, ale powiem Wam, że dopiero po narodzinach Domci przekonałam się, że tak naprawdę to fałszywa babka jest. Niby miła, ale teraz wiem, że to maska. Szkoda gadać. Najgorsze, że TŻ tego nie widzi jak go traktuje, a ja nie chcę nic mu mówić, żeby się nie kłócić, bo pewnie i tak to nic nie da. Ale czasem to aż mnie skręca, żeby powiedzieć mu co naprawdę myślę o jego mamusi. |
![]() ![]() |
![]() |
#2506 |
Raczkowanie
|
Blogerko a może pogadaj z nia na spokojnie, otwarcie. Powiedz co czujesz, że sama chciałabyś się zająć swoim dzieckiem ale że doceniasz jej chęć do pomocy i jeżeli będzie taka potrzeba to ją o to poprosisz.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2507 |
Zakorzenienie
|
Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2508 |
Zakorzenienie
|
Karusia-faktycznie tekst teściowej że mało wyraziście wygląda dla mnie wskakuje na pierwsze miejsce
![]() Ale dobrze że sobie z nią radzisz-przydałabyś mi się do wychowania mojej matulki ![]() Moja matka poszła do sklepu a wróciła z największą pleciugą na wsi ![]() Jak ja tego babska nie cierpię ![]() Będę number one dziś do plotek bo jestem z małym na dworze.
#2509 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozmiar ma być pod maluszka, ale są też mt dwurozmiarowe, ale nie do końca wiem, o co w nich chodzi ![]() Pietraszko urządza sobie dzisiaj 4tą drzemkę od rana ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2510 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tez TZ sie na nia nie zalilam i to byl blad, balam sie ze sie poklocimy - i tak sie klocimy - i jak przyszlo co do czego to on stwierdzil ze wyolbrzymiam, ze klamie, ze tesciowa nie jest taka jaka jest. wniosek, moglam sie nie szczypac i od poczatku pokazywac jej gdzie jej miejsce, wcale na dobre nam to nie wyszlo
![]() |
#2511 |
Zakorzenienie
|
dobra mamusie ja zmykam, może wreszcie spakuję nas bo niedługo tż wraca a ja nawet Kuby jeszcze nie spakowałam
![]() będę w poniedziałek ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2512 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ona niby to rozumie, ale jak juz ja o pomoc poprosze - a raczej robie to nie z potrzeby - bo mojej mamie moge w kazdej chwili Borysa zawiezc - tyle dla jej przyjemmnosci, to ona rozkreca sie i wtraca
![]() |
#2513 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2514 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
I on jest do podtrzymywania glowki czy przeciwdeszczowy? ![]() Cytat:
![]() Smierdzi ode mnie czy co? ![]() Pewnie go lulala na rekach dosc dlugo... Kiedys przez 3h go na rekach trzymala i spal ![]() Cytat:
![]() Laskotki na bioderkach? ![]() Cytat:
![]() Ja to samo ![]() Ladnie zalatwilas t. :brawo: |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2515 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do nie pisania... Nie byłabym taka naiwna ![]()
![]() |
#2516 | ||
Zakorzenienie
|
Moj tez duuuzo spi. zazwyczaj 3 dxemki w ciagu dnia to standard.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() moj spioch sie obudzil w koncu. to spylam na obiadek ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- :d |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2517 |
Zakorzenienie
|
kurde dziewczyny znowu jestem w tyle... Mam dziś wene na sprzątanie, ale jak dziś nie nadrobię to chyba znowu utknę w tyłach na wieki....
Zapomniałam cytować.. z tego co pamiętam... Któraś pytała o datę albo wagę Pauliny.. Urodziła się 15 stycznia mając 2700. Marsi też ostatnio zaczęłam się zastanawiać czy nie kupić wielorazówek, bo ciągle jakieś odparzenia mamy.. Wiem, że kilka dziewczyn używa wielorazowych i byłabym niezmiernie wdzięczna, gdyby wyraziły swoje opinie i pokazały linki do tych, które kupiły... Zastanawiam się też czy ten wkład z mikrofibry będzie wystarczający czy lepiej dokupić ten bambusowy?? Ciekawi mnie też czy jak dziecko zrobieniu siku to czy nie będzie miało mokro? Któraś proponowała 2-3 szt na początek. No i niby tylko tyle wystarczy?? chyba, że od razu po zmianie mam ją ręcznie wyprać... Chciałabym zobaczyć czy coś będą lepsze przy naszych ciągłych odparzeniach, więc jak mam zużyć te 2-3 szt i założyć jednorazową to wygaje mi się mijać z celem, przecież odparzenie nie zejdzie od razu...Kurde może któraś jest w stanie rozwiać moje wątpliwości... lecę nadrabiać dalej... |
![]() ![]() |
![]() |
#2518 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mała z t radzę sobie dobrze ale z moją mama już tak kolorowo nie jest. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2519 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hmm wiecie ostatnio rozmawiałam z moją mamą na temat teściów, powiedziała, że lepiej nic mężowi nie mówic, robić swoje, uśmiechać się itp itd bo to JEGO rodzice. I nawet jeśli on coś o nich mówi źle, to ja mam nie komentować ani nic, bo to jego rodzice. On o nich może tak mówić, ja nie. I tak sobie myślę, że mi by nie było miło jakby on o mojej mamie nawijał, że to że tamto.... tyle że moja mama nie mieszka w tym samym mieście i nie wpada z wizytą 2 razy w tygodniu..... Tylko mnie tak strasznie wkurza jak teść przychodzi i zachowuje się jakby mu się wszystko należało(np. noszenie Zuzi) ....bo teściowa inaczej. Dziewczyny nie czytałam jeszcze nic, ta wypowiedź mi się rzuciła tlyko, będę nadrabiać wieczorem. Mąż idzie na ognisko firmowe ![]() ![]() A Zuzia zjadła dziś jabłko z siateczki ![]() ![]() Ale coś mleczka nie chce i mi cycek zaraz eksploduje. Nie wiem może z gorąca ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2520 |
Zakorzenienie
|
Jesteś kochana!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pstryniu, mój już z 4 się obudził,a to dopiero połowa dnia..... Chociaż już ziewa i trze oczka ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:46.