|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł części 17 Mam lipcowo- sierpniowych? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.17 ! |
|
0 | 0% |
| Lekki poród i po krzyku, mleko piję łyk po łyku- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Ciężki poród, ból i krzyki, mamy mleczka pierwsze łyki- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
1 | 1,56% |
| Rozpakowywanie rozpoczęte!-mamy lipcowo-sierpniowe 2013,cz.17! |
|
9 | 14,06% |
| Wiele bólu, łez i wzruszeń wynagrodzi nam maluszek-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
16 | 25,00% |
| Pierwsze maluszki już przywitane, a jeszcze nie wszystkie torby spakowane!-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Pierwsze maluszki oklaskujemy i w popłochu torby pakujemy-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
13 | 20,31% |
| Nasze dzieciaczki chcą być czerwcowe,bierze już nawet mamy lipcowe!-Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!-Mamusie VII-VIII 2013 cz.17! |
|
5 | 7,81% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
aaa no i kallisto
!Jak sobie przypomnę swoje prawko, to aż mnie mierzwi Cieszę się, że taki stres mam za sobą
|
#902 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
Cytat:
i studia też. jeszcze "tylko" poród
|
|
#903 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, c
PERSE jeszcze troszke Artus bedzie z Wami. Jest dobze i bedzoe jeszxze lepiej.
TESO szantazuj wszak do porodu niewiele i antybiotyk musi miec czas na wytluczenie dziada. Siedzw w aucie. Czekam na Mame. Kurcze moj Syn znowu trenuje samochodoee akrobacje. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- KALLISTO ciesze sie razem z Toba! Przepraszam za bledy. Nie wzielam okularow z domu i czytam pisze troche ma czuja. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#904 |
|
Zakorzenienie
|
No studia akurat jeszcze przede mną niestety
i to z małym na rękach![]() Następca Kubicy!
|
#905 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2
Cytat:
|
|
#906 |
|
Zakorzenienie
|
Ja myślę, że dziewczyny czekają na prawdziwe czereśnie, później niech się dzieje wola nieba
![]() ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- hahahahah Jak jak jeżdże po wrocławiu (czyli rzadko ) to zawsze na czuja, bo mam wrażenie, że tutaj inaczej się nie da
|
#907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#908 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez jadlam czeresnie, u mnie sa po 9-12zł, wzielam doslownie dwie garscie, bo drogie. Za to truskawki juz ponad tydzien dzien w dzien jemy, u mnie takie sliczne sa po 5zł, a gorsze nawet i po 3,5-4zł. Ja kupuje te po 5 bo wole po 1 kg dziennie ladniejsze niz 2kg byle jakich.
|
|
|
|
#909 |
|
Zadomowienie
|
To ta kiecka.
|
#910 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ja na chwilkę, bo jedziemy z TŻ niedługo do miasta.
Cytat:
Ale powiedz mi, czy Ty masz teraz 100 cm w biuście, czy to jest rozmiar "z zakładką"?? Bo ja mam teraz dokładnie takie wymiary. I jeszcze- a beżowe bywają? Cytat:
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41318408] nie pochwaliłam się wczoraj ale: 1. jadłam czereśnie !!!! 2. naprawiła mi sie pralka !!! stało się to wszak po 6 pustych praniach raz z octem raz z sodą, ale działa i już nie śmierdzi... wrzuciłam rano na próbę pranie... zobaczymy [/QUOTE] ![]() Cytat:
Ita ale Ci się lekarzuncio trafił ![]() Anulka znajdzie się kindziorek na pewno! Poszedł balować Oliath masz talent dziewczyno ![]() ![]() Sammi mój Młody na usg 3d miał prawie wszystkie wymiary rozjechane Ale jakoś pomyślałam, że skoro lekarz mówi, że jest ok to jest OK!
|
|||
|
|
|
#911 |
|
Konto usunięte
|
dzięki dziewczyny za pocieszenie
próbuję się wcisnąć na poniedziałek między pacjentami... wiem że jakoś można to zaleczyć antybiotykami no i podczas porodu daje się też antybiotyk, ale juz mam dosyć stresów w tej ciąży... a jak to jest z TZ-em? on też musi się leczyc, bo chyba tak... ktoś coś wie? no to teraz juz się boję z nim przytulac.. |
|
|
|
#912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdolniacha jesteś ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41320206]Hej. U nas ok, tylko Mały mało sie rusza, choć na ktg wychodzą te ruchy, ja chyba jestem za gruba i ich nie czuje... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Masz po prostu empatycznego synka i wie, że kopniaki mamę bolą i nie kopie z całej pary ![]() Ale nie masz żadnych szans na wyjście? ![]() ---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- Teso paciorki to nie koniec świata! Serduszko się naprawiło, a Ty się paciorkami martwisz-głowa do góry
|
|
|
|
|
#913 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41320347]En u nas gorąco, powoli modłę sie o bezpieczny termin i niech mi go wyjma obojętnie ktora strona i ją chce już z nim do domu...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Nie dziwię ci się, leżenie w spzitalu nie należy do najprzyjemniejszych, ale tyle już wytrzymałaś, więc jeszcze chwilę dasz radę Śliczna, uwielbiam maxi kiecki
|
|
|
|
#914 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zgadłaś Cytat:
![]() Bo ja tak uwielbiam Was nadrabiać ![]() Cytat:
Gratuluję!!! No to teraz trzeba to oblać ![]() ![]() Cytat:
![]() Byłam na zakupach więc mnie trochę nie było, a jak wróciłam to zasiadłam do nadrabiania tej niezliczonej ilości spamu ![]() A tak poza tym to od wczoraj kręgosłup mnie naparza. Za ciężki ten brzuch już jest jak dla mnie No i oczywiście kapa mnie okropnie boli, z każdym dniem coraz bardziej. A skurczy brak |
||||
|
|
|
#915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#916 |
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41320933]dzięki dziewczyny za pocieszenie
próbuję się wcisnąć na poniedziałek między pacjentami... wiem że jakoś można to zaleczyć antybiotykami no i podczas porodu daje się też antybiotyk, ale juz mam dosyć stresów w tej ciąży... a jak to jest z TZ-em? on też musi się leczyc, bo chyba tak... ktoś coś wie? no to teraz juz się boję z nim przytulac.. Ja ostatnio czytałam, że w ciązy nie leczy się paciorka bo on do porodu się odnowi, tylko wprowadza się antybiotyk podczas porodu ![]() A jeśli chodzi o TŻ to już wogóle nie wiem, ogólnie jestem zielona w tym temacie
|
|
|
|
#917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#918 |
|
Zakorzenienie
|
Mój nie z tych, on jest taki trochę zazdrośniak i jak jeszcze kiedyś miałam mały biust (kiedy to było
) to wracając z plaży nie mogłam wracać w bluzce bez biustonosza, bo twierdził, że wszyscy się gabią na moje sutkiI dodam, że bluzka nie była prześwitująca
|
|
|
|
#919 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#921 |
|
Konto usunięte
|
Kallisto - gratulacje !!! zdolna dziewczynka !!!
|
|
|
|
#922 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hmm ja mam teraz 99-100 cm. Mówisz, że koleżanka zadowolona? Może też wezmę ... ![]() A tak w ogóle to piona ... cycu Cytat:
![]() Ok, zmykam |
||
|
|
|
#923 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2
Dzięki za gratulacje
Cytat:
|
|
|
|
|
#924 |
|
Zakorzenienie
|
dostalam kase z Zusu za okres od 10-24 maja, no niech ich licho trzasnie, a kiedy reszta?? toz to jakieś kieszonkowe tylko
dzisiaj juz mamy 14 czerwiec wogole jak nei urodze w przyszlym tygodniu to bede musiala zrobic jakies urodziny .. niech sie Zuzia ewakuuje bo nie mam ochoty nic szykowac |
|
|
|
#925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też !!! |
|
|
|
|
#927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tobie to chociaż pisza za jaki okres, ja jak dostaję kieszonkowe to nawet nie wiem za kiedy |
|
|
|
|
#928 |
|
Wtajemniczenie
|
zrobilam to ciasto co zapodalam link wczesniej
ale juz mi przeszla ochota na nie :P w ogole jakoś dzisiaj nie mam ochoty na nic, obiadu nie ma, w ogole nie mam pomyslu co bym mogla zrobic mezowi.Malinka a mylas okna?? seksik byl??? moze jakis przyspieszacz by sie taki przydał
|
|
|
|
#929 | ||
|
Wtajemniczenie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41320933]
próbuję się wcisnąć na poniedziałek między pacjentami... wiem że jakoś można to zaleczyć antybiotykami no i podczas porodu daje się też antybiotyk, ale juz mam dosyć stresów w tej ciąży... a jak to jest z TZ-em? on też musi się leczyc, bo chyba tak... ktoś coś wie? no to teraz juz się boję z nim przytulac.. Ale to chyba dopiero przy porodzie podają antybiotyk Teraz nie jest groźny dla dziecka... tak mi się wydaje przynajmniej... Cytat:
Cytat:
No ja też. Chociaż teraz już doszłam do tego jak liczą, bo w każdym miesiącu mam 2 przelewy - tydzień po tygodniu.
|
|
#930 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o wymiary usg to sie nie przejmujcie, to tylko maszynka. Przykładowo BPD - wymiar dwuciemieniowy - nie uwzględnia kształtu główki, dlatego jest nie dokładny, a wymiar HC - obwód głowy - uwzględnia kształt główki, dlatego jest zdecydowanie bardziej dokładny niż BPD.
U mnie BPD wychodzi o tydzien większe niż wiek ciąży, natomiast HC wychodzi idealnie i tego się trzymam. Za to kość udowa jest dłuższa może po dziadku męża odziedziczy wzrost. Bo mąż jest średniego wzrostu, ja też, ale dziadek bardzo wysoki.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:05.

!
Cieszę się, że taki stres mam za sobą

) to zawsze na czuja, bo mam wrażenie, że tutaj inaczej się nie da

Teraz nie jest groźny dla dziecka... tak mi się wydaje przynajmniej...