|
|
#2491 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
Cytat:
nie smiem marzyc ![]() Cytat:
musze sie w koncu jakos wybrac, no ale wciaz sie boje umawiac z kimkolwiek na godzine konkretna... a Groszek przeszczesliwy
|
|
|
|
#2492 |
|
Zakorzenienie
|
Hop Hop Hop Taki duży ze mnie chłop
![]() Dodaje Kacpra a dzis i ide nadrabiać
|
|
|
|
|
#2493 | |
|
Kniaginia
|
Kurde, w nocy bez jedzenia 8h wytrzymała. Teraz śpi od 8.30 ciągiem. Dziecko chore czy jak??? Już cały Internet przeczytałam
Idę coś zjeść.Podziwiam Cytat:
nestelle, Roszek jest przesłodki!!! klementyna, a Kacperek do mojego siostrzeńca baaardzo podobny, i z twarzy i z fałdek
|
|
|
|
|
|
#2494 |
|
Zakorzenienie
|
hop hop hop jaki duzy z Ciebie chlop!!!
i jaki zadowolony!
|
|
|
#2495 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ależ to brzydkie było ![]() Cytat:
Jedno mnie martwi, że ponoć przy ząbkowaniu mogą znowu się budzić w nocy.... czy da się jakoś pominąć etap mleczaków ?Słodycz Cytat:
już tak będzie Cytat:
) młody spędzał u niej. Bo teraz miała bidna kupę na głowie i jakieś remonty kończyła, kocioł w robocie i dopiero teraz ma większe luzy. Cytat:
Cytat:
DCytat:
|
|
|
#2496 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Póki pamiętam, wczoraj byłam na zakupach (nabyłam stój kąpielowy Kochana, jak pisała Nestelle, musisz wyluzować, bo jak ty się denerwujesz to dziecko to wyczuwa (u mnie jest tak za każdym razem). Minie kryzys i będzie super, zobaczysz No pewnie! ![]() Wojtuś superowy Co czytasz? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
U mnie się uspokoiło i już nie ma takiej szarpaniny, może u Ciebie za kilka dni tez będzie dobrze ![]() jakiego? ![]() Cytat:
troche się tego zjadło. Moja mama pracował w pewexie więc miałam dostęp do różnych smakowitych drobiazgów (gumy Donald zułam na potęge, dostawałm za to uwagi do dzienniczka w szkole )A co do wygranych to ja kiedyś na festiwalu w Węgorzewie (moje rodzinne miasto) wygrałam radiomagnetofon Panasonic. Mam go do dzis ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
|
#2497 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
duży i śliczniutki chłop![]() ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Cytat:
|
|
|
#2498 | |||||
|
Zadomowienie
|
Piekna!
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
|
#2499 | |||
|
Zakorzenienie
|
http://www.youtube.com/watch?v=fuCnXay9U5o pooglądajcie sobie tez inne reklamy z tych lat, ale jazda
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mój tata tez był tam na kontrakcie Pamietam jak przywoził cole w puszkach, rozpuszczalne gumy i czeklady z orzechami![]() ![]() A roszek slodziak,a le tu ruglada na starsze dziecko ![]() Kacper na odwyku. Od wczoraj dostał smoczka tylko na zasniecie i w nocy przy przewijaniu na 2minuty i dzis też na 1 minutkew, jak dzwonilam do położnej bo nie dał pogadać...Qrde nawet sobie nie zdawałam sprawy jak czestu u sie tego smoka dawało. potrzebe ma silna ssania, rece w buzi i daje mi alternatywe:"Albo dasz smoka, albo cały czas sie mną zajmuj, zabawiaj, nos na rączkach, bo inaczej będe wył" No i nie mam innego wyjscia, chce smoka ograniczyc, to te 2-3 dni najgorszej delirki musimy sie przemeczyć. A połózna powiedziała, ze smoka jak najbardziej mozna ograniczac, podawac dicoflor i espumisan(ciagle daje) i jak to nie pomaga, a mleka jest sporo (tryskam nim na lewo i prawo) to moze idą zęby i stąd ten ryk przy jedzeniu i rozdraznienie...dałam mu gryzak,ale nie mamlał go tylko próbował zasac jak smoka ![]() A tż od jutro do konca czerwca urlop Edytowane przez klementyna1 Czas edycji: 2013-06-14 o 12:33 |
|||
|
|
|
|
#2500 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ad 2 - juz wiem czemu nie zgadl - bo myslalam ze Krol Julian jest pingwinem - cos mi sie qrwa bajki po☠☠☠a... Cytat:
![]() mysle ze u mnie bd ... na komunii tez byl ehh - no ale co ''kraj'' to obyczaj ![]() spoznione ale szczere buziaki ![]() Cytat:
he tyz znam takie ''przypadki'' Laska jest rok mlodsza badz starsza ode mnie i na 4dzieci w tym 1blizniaki - i kazde jest z innego ojca - 1wszego syna urodzila jak miala 17 pozniej blizniaki (parka) jak 20 i ost dziewczynka w wieku 23 Cytat:
![]() dobra nadrabiam dalej |
||||
|
|
|
|
#2501 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#2502 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzieńdobry
![]() Upał u nas Rano byłam z Filipkiem u pediatry bo kaszle i ma katar, na szczęście osłuchowo czysto ale mam obserwować jak by się coś zmieniło w zachowaniu itp to jechać na IP a jak nie przejdzie do przyszłego tygodnia to do pediatry spowrotem. I tak jak OC muszę pochwalić moje dziecko bo był bardzo grzeczny w gabinecie ( ostatnim razem tak płakał, że lekarz zalecenia pisał mi na kartce) teraz leżał patrzył skupionym wzrokiem i uśmiechał się do lekarza jak go osłuchiwał jedynie nie bardzo spodobało mu się sprawdzanie uszu tym wziernikiem ale nie płakał tylko się wiercił strasznie.Cytat:
Cytat:
![]() Dobre i to ![]() Mi też kilka razy udało się wygrać jakieś drobnostki np podkład, puder i korektor z Loreala Trou Match, balsam Neutrogena, pomadka Carmex, zestaw środków czyszczących do zmywarki i nie pamiętam co więcej Mi też pokazywała na Filipie, dodatkowo dostaliśmy kartkę z narysowanym człowieczkiem i pozaznaczanymi ćwiczeniami. Cytat:
![]() Ja też nie pamiętam tego. Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#2503 |
|
Wtajemniczenie
|
no i koniec tego dobrego
|
|
#2504 | |||||
|
Zakorzenienie
|
słodziutka
i jaka fryzurka![]() Cytat:
![]() Taka Teściowa to deficytowy towar ![]() Cytat:
za postępyO to to, to dopiero fajny widok ![]() Cytat:
![]() A z niemiec znałaś wiele innych pyszności ![]() Roszek super i zadowolony że mamusia się na pięknie robi ![]() Cytat:
![]() okaz zdrowia ![]() Cytat:
no teraz tak się wydaje, a wtedy to frajda była jak się naklejki powtarzały to można się było wymienić![]() My spacerek krótki zaliczyliśmy ale o spaniu nie było mowy więc dopiero w domciu usnął A propo teściowych moja wczoraj niespodziewanie i przypadkiem była i tak się zasiedziała że kąpiel nam się przeciągnęła ale i tak była widzem jak kąpałam i nie tylko, a najlepsze że tak to z odległości do Małego mówiła a jak wyszłam szykować kąpiel to go na ręce wzięła chyba myślała że jej nie wolno to po kryjomu bo zamiast wyciszać to ona zagadywała ehh na szczęście to był jeden jedyny raz i prędko się nie powtórzy...
|
|||||
|
|
|
|
#2505 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby częściejCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
dla mnie 6 to też świt ale tyle lat wstaję o tej godzinie bo do pracy się chodzi potem Julka ranny ptaszek była więc już sie przyzwyczaiłam chociaż do 7 chętnie bym pospała ![]() a Roszek jaki zadowolony ![]() mówicie ze u was brzydko u nas za to śliczna dziś pogoda i gorąco mam nadzieje ze jutro też tak bedzie bo planujemy grila --- i pytanie mam czy jak jest ciepło to wkłądacie dzieciom krótki rękawek czy jednak długi rękaw ale coś cienkiego?
|
|
|
#2506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Filipka za grzeczność za porzucenie nakładek, a ile już karmisz bez?Uuu współczuję, no ale prędzej czy później spotka to każdą z nas![]() małpka ja ubieram długi ale cienki Edytowane przez Agateczka* Czas edycji: 2013-06-14 o 13:45 |
|
|
|
|
|
#2507 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() tylko akurat teraz - na te upały
|
|
|
#2508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I wczoraj pierwszy raz zdjelam czapke, ale tez tylko w zoku jak buda byla rozlozona.
|
|
|
|
|
|
#2509 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2510 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
slodki ja tez nie kojarze tego hmmm ale jest super i te wloski mega, moj to blondynkowy lysolekbrawo z atesciow moi tez sa super jakby nie bylo, nie narzekam Cytat:
a i jeszcze chce wyfrukowac zdjecie i ramke do pokoju kupic z maluszkiem ![]() Cytat:
mojemu czasem tez wszytsko jedno gdzie..Dziewczyny moj synek pobil rekord w spaniu chyba ponad 5 godzin spal chyba bo juz sie pogubilam ;DI zaczyna przekrecac sie z boku na brzuch ale jeszcze tako to mu wychodzi... bawi sie w bujaczku i gada do pałąka w zebrę hehe Szukamy dalej czegos do kuoienia - mieszkanka wiec kciuki sie przydadza moze to nie bylo to, tamto mieszkanie, moze takmialo byc.. ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- Cytat:
drugi dzien jestem zla... ![]() Cytat:
|
|
|
#2511 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a co do drugiego to ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- dzięki za odpowiedzi Cytat:
|
|
|
#2512 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
ja tez sie czasmi NIC nie robieniem - tak zmecze jakbym nie wiedziala ile zrobila
Cytat:
za wage i za glowke Cytat:
no ale ja juz taka stara jestem, w dodatku ciaza zrobila z mego mozgo - ser szwajcarski Cytat:
za kapiel - 1wsze koty za ploty Cytat:
Cytat:
- no ale wiem jak slysze malskanie znaczy sie zaraz bd pobudka i trza bedzie podac butle, bo glodny Cytat:
oooooka we maire nadrobilam - pozostala str nr 84 ![]()
|
||||||
|
|
|
|
#2513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do pytania to Filip jest dzisiaj w samym body z krótkim rękawkiem ale jest 27st w cieniu. ok miesiąca |
|
|
|
|
|
#2514 | |||
|
Zadomowienie
|
Witam
Cytat:
Czy ma już teściową?? ![]() ---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Cytat:
2 ![]() 3 ![]() Mandarynę "wyciąć" i Kreta super
|
|
|
#2515 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no paczem i sie nadziwic nie mogem - chlopisko Cytat:
caly Internet - fiuu fiuu - to ty jak Chuck Noriss ad 2 - o nie nie Kacperek to CALY Emilian ino ciut ''grubszy'' Cytat:
pochwal sie ad 2 - i dziala dalej ... mam nadzieje ze sie nie pojawi za tydzien - co do 2go - no chyba kazdemu moze sie pomylic Cytat:
wiec sie cieszem .. ze nie tylko moj wciaz nie przesypia tak ciagiem noooo NADROBILAM wizyta mija dobrze, Malgorzata jak sie spodziewalam no to lecem cos zjesc ---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- przychodzi facet do skelpu i sie pyta: - czy macie panstwo cukier w kostakach ?? -- nie - odp sprzadawca - a jakas tansza bombonierke dla tesciowej kawal mojej mlodszej siostry |
||||
|
|
|
|
#2516 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i cos jeszcze miałam napisać....a... Misia w sówkach jest piękna Moje dziecko jest jakieś dziwne- wyszłyśmy na spacer- krótki rękaw, krótkie spodenki a ta mi się dotąd piekliła dopóki jej nie przykrylam kocem....W domu to samo kark ciepły a dopóki nie jest przykryta do wysikości nosa to sie drze, WTF? Wymarzony model moherów- jeszcze czapki zimowej brakuje
|
|
|
#2517 | ||
|
Zakorzenienie
|
- pomarzyc mozna Marinine, Alexa, Miłoszewskiego bidulek... i Ty tez bidulka Cytat:
![]() ![]() ![]() hehe a wnuk?! Cytat:
a wiesz, ze wtedy o Tobie myslalam? stwierdzilam, ze Ty ogarniasz sama to ja tez moge My po rota i po pneumo. Ludddyyy... jak sie darl (mial byc na glodniaka a on niezwyczajny )... pol szpitala go juz zna po imieniu...
Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2013-06-14 o 17:00 Powód: kalafior |
||
|
|
|
|
#2518 |
|
Wtajemniczenie
|
UWAGA! - TEMAT KUPA licze na jakieś podpowiedzi
otóż Oliwia zrobiła dziś kupę - dosyć dużo śluzu, zapach taki kwaśny i rzadka - o co chodzi . Zachowuje się "normalnie" jak zawsze
|
|
#2519 |
|
Kniaginia
|
My po spacerze. Dziecię albo spało, albo dziwowało się widząc drzewa. Wieczór może być ciekawy, muszę je czymś zmęczyć.
Corrosion Of Conformity (nie słuchałam)Powodzenia! Kiedyś to musi nastąpić... Biedaczek. Edytowane przez maria28 Czas edycji: 2013-06-14 o 17:27 Powód: chyba też kalafior |
|
|
|
|
#2520 | |||||
|
Zakorzenienie
|
haha jestem -przybyłam was troche powkurzac !!!!
![]() nie mam tak cudownych tesców jak liwka . Jakub jest tak mega kochany , a Jakub pomagał nosic torby ,pchac wózek ,lulac Roszka , potem trafiłam do nastepnego sklepu i do przymierzalni ..tam o 14.30 Roszek się przebudził dotał cyca , i poszliśmy do empiku -tam Kuba spędził 40 minut wybierając karty piłkarskie i ksiązki- a my z Roszkiem czekalismy równie cierpliwie jak on na mnie Kochane mam te dzieciaki -nawet obce osoby mi to mówią jak widzą jaki Jakub pomocny ... wytworzyła sie nam taka symbioza jakas - my z tztem duzo dla nich to i oni nam pomagają i rozumieją ze rodzice tez mają potrzeby .... dobra ,sorki -rozpisałam sie ..... nadrabiam jestes niemozliwa Cytat:
najlepsza reklama Twojego mleka !!!! łooo ! za strój ! pochwal się ! (ehhh ja w ogóle nie chce nawet myslec o stroju kąpielowym ... )Cytat:
dla kochanej mamusi !co do 2 - to tak chyba nrd ... no a potem niemcy .... co do Kacperka i smoczka - to mi zal ... nie wiem jak to jest ze smoczkiem bo nigdy nie dawałam ale z tego co piszesz chyba teraz ciezko mu .... no i za urlop tz - wykorzystaj go ..... Cytat:
Cytat:
dla Filipka , no za zdrówko !buuuuuuu ![]() Cytat:
J . N . R Edytowane przez nestelle Czas edycji: 2013-06-14 o 17:43 |
|||||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:22.

) naprawdę trafiło mi się lepiej niż milion w totka jak któraś tu pisała

i to łapał mnie ból i po chwili puszczał rano po wstaniu też mnie jeszcze trochę bolał co to
ehh - no ale co ''kraj'' to obyczaj
dziś kończymy 2 miesiące

05.07.2008 
za zdrówko !