|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł części 17 Mam lipcowo- sierpniowych? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.17 ! |
|
0 | 0% |
| Lekki poród i po krzyku, mleko piję łyk po łyku- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Ciężki poród, ból i krzyki, mamy mleczka pierwsze łyki- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
1 | 1,56% |
| Rozpakowywanie rozpoczęte!-mamy lipcowo-sierpniowe 2013,cz.17! |
|
9 | 14,06% |
| Wiele bólu, łez i wzruszeń wynagrodzi nam maluszek-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
16 | 25,00% |
| Pierwsze maluszki już przywitane, a jeszcze nie wszystkie torby spakowane!-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Pierwsze maluszki oklaskujemy i w popłochu torby pakujemy-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
13 | 20,31% |
| Nasze dzieciaczki chcą być czerwcowe,bierze już nawet mamy lipcowe!-Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!-Mamusie VII-VIII 2013 cz.17! |
|
5 | 7,81% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
elaine, mój dzisiejszy obiad powstał dzięki Tobie- tortilla wege
![]() mam nadzieję, że będzie zjadliwa
|
#962 | |
|
Zadomowienie
|
Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16!
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#963 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#964 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, c
Może głupie pytanie ale ile tak mniej-więcej dziennie może schodzić wkładek laktacyjnych? Ile pakujecie do szpitala?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#966 |
|
Zakorzenienie
|
kupne placki smaruję sosem czosnkowym, i na to: sałata batawia, czerwona papryka, czerwona cebula, ogórek, kukurydza, rzodkiewka i ser mozarella. warzywka i ser pokrojone w kostkę. tyle
|
#967 |
|
Zakorzenienie
|
Sammi: wcale nie musi być wszystko na jeden tydzięń z wymiarów... dzieci rosną skokowo i kurde czasami takie rozbieżności wychodzą. Gdyby był powód do niepokoju lekarz na pewno by ci o tym powiedział
Margosia: eeeeeeeeeee lipa. Miłego weekendu! może jednak nas zaskoczysz.. Ita: super, że maleństwo ok, ale ten lekarz jakiś dziwny.. teso: a teraz Ty smaka na czereśnie robisz!! Kallisto: brawoooooooooooooooo!!! Perse: widocznie tak się rusza, że nie odczuwasz dokładnie. Najwazniejsze że się rusza i jest ok. Oliath: piękna sypialnia i kącik Lilo ))dotkaa: :PPPPPPP lachryma: smacznego )) mam nadzieję że będzie dobra ja się nastawiam jutro na burgerki.. ale już mniej wege bo z paluchami rybnymi
|
#968 | ||
|
Zakorzenienie
|
wcale się nie dziwię
![]() ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- Cytat:
![]() ale ja bym do tego wcisnęła cycki z kury a la stripsy, bo takie obiadki wege są u nas rzadkością
|
|
#969 |
|
Zakorzenienie
|
wrocilam
![]() Dotkaaa i Ty też już się szykujesz ?doczytałam, że u Margosi porodu nie będzie... a może Ona jedzie na weekend rodzić właśnie i będzie... Kinder Niespodzianka ![]() Tweed, kupiłam sobie dziś parówki przez Ciebie Oliath, kawał dobrej roboty, teraz tylko poród i odpoczywasz ![]() Styl nie mój, ale wielkie brawa ![]() i co to ja jeszcze chciałam rzec?.... |
|
|
|
#970 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#971 |
|
Zakorzenienie
|
kallisto ja wogole nie mialam przy pierwszym porodzie i nie przewiduje ze teraz wezme. Ale ja to inny przypadek
|
#972 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam pojęcia. Wcisnęłam do torby zaledwie kilka sztuk (chyba z 8). Poproszę męża żeby dowiózł, bo mam zapasik w domu, jeśli będzie się ze mnie porządnie lało. Teraz nic nie leci, więc ciężko mi ocenić czy to uciążliwa sprawa i jak dużo wkładek się zużywa.
|
|
|
|
#973 | |
|
Zadomowienie
|
Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16!
Cytat:
Ja robilam nieco inaczej i tez bylo dobre:Placki jak wyzej Bitki sojowe podsmazone w przyprawie do tortilli (przyprawa akurat nie musi byc) Fasolka czerwona w sosie chilli Kukurydza Salata Pieczarki podsmazone Nie musialam dodawac sosu, bo od przypraw i soku z fasolki pyszny sosik powstal ![]() Narobilas mi smaka, moze zrobie w weekend Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#974 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
łóżeczko jest oryginalne ludwikowskie, upolowane na antykach, a najlepsze to, ze zaplacilam za nie mniej niz za wspolczesne turystyczne lub dobre drewniane [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41321852] ale cudności!!! łóżeczko Lilo wspaniałe, skąd je masz? i zazdroszczę wózka ja też zazdroszczę wieści !!! [/QUOTE]Wozka to ja sama sobie zazdroszcze. Kurczę, nie oddam nikomu i nie sprzedam za zadna cene wiec co z nim zrobię po Lilo??...A łóżeczko jak wyżej - z tym że cos za cos, nie ma np. regulacji wysokosci a jak Lilo zacznie siedziec i wstawac, bede musiala jakies zasieki wymyslic dla niej poki nie zmadrzeje a potem odmontujemy jeden bok i bedzie tapcznik (lozeczko jest calkiem duz, 140 cm ![]() Cytat:
. Niemiecki producent ROBA, ale oczywiscie musialam go przerobic po mojemu na ciemno, bo byl jasny/ nijaki i wygladalo to drewno jak nie drewno z tydzien go szlifowalam i bejcowalam, ale warto bylo teraz wyglada jak nowka w sumie Cytat:
![]() Cytat:
no i waza tyle, ze moj poteznych gabarytow maz sie zasapal !
|
|
#975 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
smichy chichy ale moja mama tak robi z firankami i jest git
|
||
|
|
|
#976 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() |Sprowadzam cię na złą drogę Mam nadzieję, że chociaż takie pyszne, jak moje?![]() Cytat:
A co do zasłon - domyślam się, na takie porządne wyglądają ![]() Pierwsza tura makaronu wciągnięta ![]() Zaraz wróci tż, to zjem drugą - przynajmniej nie będzie wiedział, ile potrafię zjeść ![]() ---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41322626]a rozważ wieszanie mokrych zasłon, od ciężaru mogą sie same wyprostować smichy chichy ale moja mama tak robi z firankami i jest git [/QUOTE]Moja mama też tak robi
|
|
#977 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, c
Teso- pacior to nic takiego, po prostu antybiotyk dostaniesz w trakcie porodu
![]() Dotka! ! Będzie porodzik! :p U mnie też bez zmian, chyba dolacze do Malinki i Margosi czasem mam skurcze, ale sobie przechodzą. W nocy mnie budzą ale nospa je skutecznie likwiduje
|
|
#978 |
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41322626]
a rozważ wieszanie mokrych zasłon, od ciężaru mogą sie same wyprostować smichy chichy ale moja mama tak robi z firankami i jest git [/QUOTE]Tez tak robie, ale te by mi chyba na mokro wyrwaly karnisz z kawalem sufitu - poteznie waza nawet suche
|
#979 |
|
Zakorzenienie
|
Oli super efekt wyszedł, sliczne łóżeczko.
dotka to już blisko cos czuje, ze jak sie zacznie rozpakowywanie to bedzie szybko juz szło
|
|
|
|
#980 |
|
Zakorzenienie
|
Ale się wkurzyłam, okazuje się, że z jednego rodzaju braknie mi 3 kafli, a z drugiego 2. Każde pakowane są po 12 sztuk i musze kupić komplet
Chyba nigdy nie skończę remontu łazienki |
|
|
|
#981 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny powiem wam ze sama jestem w szoku i dalej w to nie wierze ale po 5 miesiącach zwlekania, oszukiwania itd oddano nam w końcu kase
![]() Allegro NADCHODZE
|
|
#982 |
|
Zakorzenienie
|
będziesz miała na zaś, gdyby któraś niechcący wypadła i pękła. z drugiej strony szkoda, że nie można kupic takiej ilości jakiej sie chce a w razie dokupić, chociażby jednej
|
|
|
|
#983 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#984 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Wyprasowałam pierwsze dzieciowe pranie, zjadłam truskawki, potem czereśnie, potem krakersy a teraz poprawiłam 5 krowkami
i już się szykuje na koktajl truskawkowy wieczorem .Ja dziś kupiłam czereśnie po 6 zł i nawet galante ![]() Cytat:
gratulacje[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41319993] ku.wa.... dzwonili przed chwilą z luxmedu - mam paciorkowca ;([/QUOTE] to nic strasznego, antybiotyk i po sprawie [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41320206]Hej. U nas ok, tylko Mały mało sie rusza, choć na ktg wychodzą te ruchy, ja chyba jestem za gruba i ich nie czuje... [/QUOTE] Najważniejsze, że wychodza na ktg, ciesze sie, że jest dobrze Cytat:
Pieknie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#985 |
|
Zakorzenienie
|
Mam truskawki
Pierwsza porcja zjedzona.. wieczorem planuję rozpuścić czekoladę w malutkim naczyniu do fondue i będę maczać truskawy ![]() Kupiłam też rabarbar i jutro zrobię ciacho, które tu ostatnio króluje ![]() A teraz idę nadrobić.. ciekawa jestem czy Perse i Cynamonek się odezwały..i Malinka |
|
|
|
#986 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kapustę jadłam wczoraj i nic
|
|
|
|
|
#987 |
|
Zakorzenienie
|
normalnie zaraz chyba okres dostane, bola mnie pachwiny i uda, jakbym miala wlasnie dostac okres albo po jakims wysilku wielkim - a nic takiego nie robilam, ledwo chodze
|
|
|
|
#988 |
|
Zadomowienie
|
Aha i
za wizytę DotkaZa wszystkie dzisiejsze wizyty również
|
|
|
|
#989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:49.

troche wiejskie jedzenie, ale tak mi się zachciało, że szok 
Ładnie umył okno w naszym pokoju, zmienił firankę i zasłonkę

12.06.2010

łóżeczko jest oryginalne ludwikowskie, upolowane na antykach, a najlepsze to, ze zaplacilam za nie mniej niz za wspolczesne turystyczne lub dobre drewniane
wiec co z nim zrobię po Lilo??...
!