Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.17 - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ?
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni 10 23,26%
Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 2 4,65%
Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. 2 4,65%
Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 24 55,81%
Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 5 11,63%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-14, 18:08   #3271
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Hie hie u nas też miało nie być różu, a młodej najładniej jest w rożu i szarości
Nelka śliczna Cała mamusia
Nela tez chyba lubi roz, jakos to przetrawię, byle heloł kot nie wdarl się do naszego domu

mamusiowa coreczka? a ja ciagle widze w niej tatusia... jego oczka, miny

Cytat:
A ja polecam marchewke, kurczaka i ziemniaki zapiekane w piekarniku, zalane gotowaną wodą z majerankiem, zielem angielskim i liściem laurowym. Układane tak na zmianęc plastermarchewki , ziemniak, kawałek piersi. Ja się nie mogę najeść.
dziękujemy. moja glowa przestala wymyslac sensowne potrawy. myślami jestem w krainie pizzy, kebaba, spaghetti, duszonek i wszystkich tych bombek kalorycznych niekoniecznie wskazanych przy karmieniu piersią

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Diabli moje obie tak zadzieraja główki. Jakoś nie przyszło mi do głowy że to coś niepokojącego

No i a propos spacerów to my gondolki i foteliki trzymamy w mieszkaniu i znoszę je zawsze do wozkowni gdzie stoi stelaz. Biorę dziewczyny na raty. Jedą do drzwi, drugą do drzwi, jedną pod windę, drugą pod windę, jedną do windy, drugą do windy itd
ja tez myslalam, ze to normalne, ale tatusiek już dzisiaj zaczal panikować, ze ona się tak wygina, ze w lewa strone i chciał dzwonic do znajomego fizjoterapeuty aaa i rozbawil mnie mowiac jak nasz pan pediatra, ze "cos jest nie tak", bo mala robi zeza wykoncze się! doktor house...
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 18:10   #3272
ankaaa206
Wtajemniczenie

Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
czy Wasze maluszki tez odginają się do tylu, zadzierają glowke do gorytak jakby caly czas chciały ogladac co maja nad glowa albo na plecach? bo już mnie to "prezenie" trochę zaczyna zastanawiać...
mój mały tak ma, ale się sądziłam że to coś niepokojacego

---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ----------

Cytat:

dziękujemy. moja glowa przestala wymyslac sensowne potrawy. myślami jestem w krainie pizzy, kebaba, spaghetti, duszonek i wszystkich tych bombek kalorycznych niekoniecznie wskazanych przy karmieniu piersią
ja dziś zjadłam smażonego kurczaka, nie mogłam się oprzeć i mam nadzieję że młodemu nic nie będzie

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 18:16   #3273
Aaś
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20

Cytat:
Nela tez chyba lubi roz, jakos to przetrawię, byle heloł kot nie wdarl się do naszego domu

mamusiowa coreczka? a ja ciagle widze w niej tatusia... jego oczka, miny

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ----------

ja tez myslalam, ze to normalne, ale tatusiek już dzisiaj zaczal panikować, ze ona się tak wygina, ze w lewa strone i chciał dzwonic do znajomego fizjoterapeuty aaa i rozbawil mnie mowiac jak nasz pan pediatra, ze "cos jest nie tak", bo mala robi zeza wykoncze się! doktor house...
Taa...mój też tak panikuje

Dziewczyny a jak to jest z witaminami przy mm? Bo teraz zaczęło być 50/50 moje i mm i nie wiem czy nadal dawać d i k
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 18:38   #3274
karbie1984
Raczkowanie

czytałam tylko ostatnia stronę, ale moja mała też ciągle wygina tak główkę.
co do witamin to w poniedziałek byłam u pediatry bo mała miała wysypkę i pytałam,
karmię piersią, ale bałam się czy jej to wystarcza. zapytałam czy jeśli będę dokarmiać to mam dawać te witaminy.
odradził mi dokarmienie. a jeśli już będę to witaminę D mam dawać.
k dać jeszcze z miesiąc.
na wypisie szpitalnym mam w zalecaniach do końca 3 miesiąca.
moja mała jest przestawiona i całe noce praktycznie codziennie nie śpi.
w dzień grzeczna, a noc mam masakrę.
co kilka dni ma kolkę to już w ogóle jest
ooo ale może mi coś poradzicie.
podczas wizyty w toalecie przy podcieraniu się ( kupa ) mam sporo czerwonej krwi na papierze. czy to będą hemoroidy? nigdy nie miałam problemów z takimi rzeczami, a do lekarza wybieram się po niedzieli.
karbie1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 18:45   #3275
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Mnie też wczoraj strasznie głowa bolała, ale to raczej z niewyspaia, wzięłam apap. Nelka sliczna i jakiego ma dużego smoka

hehe faktycznie na każdej fotce smok ale nie jest jej największym przyjacielem to raczej nasz tajna bron i staramy się dawac tylko jak mala krzyczy i probuje się buntować - smoczek szybko ja uspokaja i sama go wypluwa

Cytat:
Jam mam tez problem z obiadami teraz mi zostało praktycznie samo mięso, a TZ wege dostaje gotowce z biedronki najczęściej, bo mi ledwo czasu na zrobienie sobie obiadu starcza , a często robię sobie ryż z warzywami i mięsem mielonym z indyka, wszystko z surowym ryżem wrzucam na patelnie zalewam woda daje przyprawy i sie dusi dopóki ryz nie zmieknie i woda nie wyparuje, w sumie to moje najbardzie wyrafinowane danie ostatnio i serwuje je sobie najczęsciej bo z tych wszystkich gotowanych i duszoych rzeczy najbardziej smakuje
no to faktycznie masz problem. bo u nas ekspresowe obiady:
-ziemniaki z koperkiem, jajko sadzone, duszona marchewka, kefir/maslanka i juz
-albo duszone mieso, ryba, jakies buraki czy mizeria.
w sumie jadlam już schabowego, kotlety mielone (smażone :P), mieso w sosie chrzanowym (a podobno trzeba ograniczać ostre przyprawy) i malej nic nie dolega. probuje "normalnych" potraw i obserwuje...
chciałabym wprowadzić trochę lekkich dań żeby małej nie zaszkodzić, by kilogramy szybciej znikaly a przede wszystkim po to, ze w sezonie letnim zawsze objadalam się takimi fajnymi potrawami, które teraz pewnie nie bardzo można. przechodzę obok warzywniaka i wola mnie kalafiorek panierowany, duszona kalarepa albo zupa z niej, fasolka szparagowa!

u Ciebie bez jajek, bez ziemniakow...i jeszcze miesa! ciężko
dziekuje za przepis, brzmi pysznie, musze sprobowac
Stary 2013-06-14, 19:01   #3276
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V

Cytat:
Dziewczyny a jak to jest z witaminami przy mm? Bo teraz zaczęło być 50/50 moje i mm i nie wiem czy nadal dawać d i k
na temat witamin mogę przekazac cos takiego dostalysmy od pani doktor w dniu wypisu. może Ci cos podpowie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg witaminy.jpg (162,0 KB, 20 załadowań)
Stary 2013-06-14, 19:21   #3277
Magiusa
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
Witam sie dziewczeta z patologii. Skurcze regularne co 7 min ale rozwacia nie ma :/ mam zostac na 3 dni, bo im ZUS nie zaplaci-no ok. Teskurcze bola jak cholera, az sie zwijam z bolu. No ale pan dooktor wie lepiej przeciez. Ale najlepszy numer wywinełam przed wejsciem - usiadlam nna lawce przed IP i ie rozryczalam bez powodu. Masakra, nie moglam za3mac lez.
Ash gratki!
A do jakich wartosci Dochodzily Wam skurcze na KTG? U mnie 90.
Justi dzieki za pocieszenie :p
O nie, biedaku. Wiem co czujesz. Zycze Ci bys szybko jednak miala rozwarcie. Sprobuj moze chodzic na tzw.bociana i takie polprzysiady. Moze to nieco przyspieszy...w kazdym razie
cokolwiek mozesz sprobuj robic bo jak takie skurcze beda trzymaly Cie z 2 dni bez rozwarcia to kipniesz...wiem bo ja tez bylam w podobnej sytuacji i w zaden sposob mi pomoc nie mogli bez rozwwrcia.
Trzymam kciuki by jednak poszlo super szybko.

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
Ash, gratki !!! fajnie że się Wam udało, mój nadal bez pracy zaczął już wysyłać gdzie popadnie i cisza jeszcze dwa miesiące przeżyjemy ale boję się co potem.

ale zadzwonili do mnie z ZUSu bo mieli jakiś błąd w danych, od razu podpytałam o roczny macierzyński, czy jak już nie pracuje to czy na pewno przysługuje, powiedziała że tak
Vil, zycze Wam by TZ za chwilke znalazl prace bys czula sie dzieki temu spokojniej i pewniej

Nela tez jest wielkim spiochem. czytam jakie dziewczyny maja przeboje z maluchami spiacymi po 15 min i naprawdę nie wiem jak to możliwe u nas sen, cyc co 3 godziny, czasem się mala porozgląda, ale lezy sobie i patrzy, zero placzu i w kncu powieki znow sa za ciężkie, wiec spi :P leniwa po rodzicach i jak tak teraz się zastanawiam to chyba w domu jeszcze nie slyszalam jej placzu. czasem jest krzyk przy zmianie pieluchy albo wyciagnieciu z wanny, stekanie jak wypadnie smok...[/QUOTE]

Och jak Ci zazdroszcze. Moj synek dzis zaledwie 2 dniowy a ma dziwna faze na jedzenie 10min, zasypianie tak ze sie go nie da dobudzic czy pobudzic i po 20 min znow glodny( nie dziwie sie bo w teorii ten tresciwy pokarm leci dopiero po 10 min) i tak juz 4 razy.

Sluchajcie mam 2 pytanka. Po jakim czasie w ogole moga pojawic sie pierwsze kolki? No i od kiedy-wiek- podajexie jakiekolwiek kropelki dzieciom by je przed nimi uchronic.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 19:22   #3278
xal
Zakorzenienie

Cytat:
W szpitalu, jak jeszcze dokarmiałam to pytałam i powiedzieli, że jak wypije z butli minimum 500 ml na dobę to nie muszę witaminy K bo wtedy z mleczka idzie. Witaminę D sprawdź na składzie mleka bo nie wiem czy dają.
Cytat:
Napisane przez AsieniA Pokaż wiadomość
Znacie jakieś sprawdzone sposoby na kolki? Próbowałam już masażu, suszarki, leżenia na brzuszku, kropli espumisan i efekty słabe... Dziś dostanę te slynne niemieckie krople, zobaczymy... Czy u kogoś działają? Położna powiedziała mi, że tak naprawdę nie ma żadnego skutecznego leku na kolki :/
Ja mam Infacol i działa. Sab Simplex leży w szafce, bo jakoś Infacol miał lepsze opinie na gazy. Kładź na brzuszku u nas to pomaga na gazy

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 19:52   #3279
becik_4
Zadomowienie

Cytat:
Diabli moje obie tak zadzieraja główki. Jakoś nie przyszło mi do głowy że to coś niepokojącego

No i a propos spacerów to my gondolki i foteliki trzymamy w mieszkaniu i znoszę je zawsze do wozkowni gdzie stoi stelaz. Biorę dziewczyny na raty. Jedą do drzwi, drugą do drzwi, jedną pod windę, drugą pod windę, jedną do windy, drugą do windy itd
podziwiam cię ją z jednym ledwo daje radę nawet nie mam jak wyjść na dwor bo dzwigac nie mogę po tej cc

widzę że stosuje ie espumisan kupiłam dzisiaj i czytam że od skonczonego mieziaca można dawać a wy podawaliscie wczesniej ?
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 20:08   #3280
justyna_g4
Zakorzenienie

Coś mało czasu mam ostatnio ale to nie przez małą tylko przez to, że przy tym remoncie cały czas jest cos do zrobienia. Mała daje mi nawet dużo czasu "dla siebie". Dzis ma tydzień a powoli reguluje jej się czas jedenia i spania. Budzi sie co 2-3h na cyca. Karmię. Jakos idzie nawet dobrze bo mała ważyła wczoraj 3500g, a w pon 3360g wiec ładnie przybiera. W nocy troche daje popalic ale to nic w porównaniu do tego co czasem tu dziewczyny pisały.
Tż widuje przy posiłkach mimo, ze ma do dziś urlop. W pon siedział cały czas u nas w pokoju bo chcial jak najszybciej pomalować, żeby mogło sie wietrzyć. A tak to cały czas pomaga mojemu ojcu. Ręce mi opadaja i płakac się chce bo to miał byc jego czas z małą, a wyszło jak zwykle. No ale cóż "wypada" pomóc. A mój braciszek jak zawsze wyje... ma. Zamiast przyjechać ze studiów dzisiaj i pomóc ojcu to zadzownił ze wróci sobie jutro.
Na szczęście mała poprawia mu humor swoimi nieświadomymi uśmieszkami, którymi bardzo często mnie obdarza.

Gratuluję wszytskim nowym mamą i postaram sie częścej zaglądać.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 20:37   #3281
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
podziwiam cię ją z jednym ledwo daje radę nawet nie mam jak wyjść na dwor bo dzwigac nie mogę po tej cc

widzę że stosuje ie espumisan kupiłam dzisiaj i czytam że od skonczonego mieziaca można dawać a wy podawaliscie wczesniej ?
Eee ja w sumie też nie powinnam jeszcze dźwigać ale inaczej bym siedziała jak ten kołezk cały dzień w domu więc wolę sobie tak dziewczyny ponosić na raty do wózka tak po 2 metry niosę na zmianę

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

Dziewczyny dzięki za info w sprawie witamin. Właśnie k jest w składzie mleka ale d nie i sama nie wiem.
Diabli ty to masz chociaż konkretnie na wypisie podane co jak a ja jakoś tak niekoniecznie...
Wychodzi że powinniśmy jednak tylko d podawać...
Stary 2013-06-14, 20:51   #3282
colorblue
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czeka

Cytat:
Eee ja w sumie też nie powinnam jeszcze dźwigać ale inaczej bym siedziała jak ten kołezk cały dzień w domu więc wolę sobie tak dziewczyny ponosić na raty do wózka tak po 2 metry niosę na zmianę

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

Dziewczyny dzięki za info w sprawie witamin. Właśnie k jest w składzie mleka ale d nie i sama nie wiem.
Diabli ty to masz chociaż konkretnie na wypisie podane co jak a ja jakoś tak niekoniecznie...
Ja na wypisie mam że przy wyłącznym kp witamina d odrazu,a k+d od 8 doby do 3 miesiąca. Położna,która u mnie była powiedziała że wit. K odstawić jeśli będę podawać mm częściej niż 3 razy dziennie.
Także jeśli u Ciebie mm jest 50na50 to sama wit.d:-*

Dziewczyny coś mi się albo porobiło z mlekiem,albo mały potrzebuje aż tyle:-/
Wcześniej było tak że zjadał z 1 piersi i ładnie spał.
Teraz jest tak że ssie z obu dość długo a i tak ciągle się domaga,płacze,je piąstki,smoka ,pieluche:banghead:
Spokój jest tylko jak odrazu z nim na dwór po karmieniu pójdę. Wtedy śpi jak zabity. A jak w domu to ciągle by wisiał na cycu. Mleko mam białe i jest bo sprawdzam:-/

Czy częste dostawianie małego pobudzi mi laktację?? Piję dużo płynów. A jeśli to częste dostawianie pomoże to po jakim czasie będzie efekt?
Dzisiaj już po ciągłym jego ssaniu chyba faktycznie mało mleka było bo po kąpieli to już ssał i się wkurzał. Piszczał i szarpał piersią. Podałam mu wkońcu mm i wypił duszkiem 60ml i padł.

Ja chcę karmić piersią i zależy mi na tym bardzo.

POMÓŻCIE

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 20:53   #3283
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Anoxee - nadal jesteś zainteresowana stojakiem gimnastycznym? bo mam chetna, ale Ty kiedyś bylas pierwsza zainteresowana proszę o info, najlepie priv.
Dziękuję, że pamiętasz, ale ja wychodzę z kolejki.

Nie była może któraś z Was ostatnio w ikei? Chcemy kupić lampkę - gwiazdkę nad łóżeczko (jest jeszcze księżyc, kwiatuszek, biedronka) i na stronie w ogóle nie ma nic z tej serii. Czyżby to wycofali?

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 21:00   #3284
banka26
Zakorzenienie

Dziewczyny
UMieram odkad maly dostaje debridait ani razu nie zjadl butli normalnie prezy sie wygina i placze i zjada gora 30 ml rece mi odpadaja
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 21:06   #3285
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
czy Wasze maluszki tez odginają się do tylu, zadzierają glowke do gorytak jakby caly czas chciały ogladac co maja nad glowa albo na plecach? bo już mnie to "prezenie" trochę zaczyna zastanawiać...

wróciliśmy z dworu, młody się obudził, pojadł 5 minut i padł obudził się, znów pojadł 5 minut i znów padł... znów się obudził pojadł 5 minut, padł i śpi

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 21:16   #3286
komiksowa
Raczkowanie

Anoxee tak, chodzilo o. NFZ. Niestety na zadane mozna wyjsc po 3 dniach-fuck :/
Magiusa wez sobie nie zartuj. Nie wy3mam dwoch dni a skurczach co 4-7 minut.
kolacja ( o ile mozna tak nazwac suchy chleb z erkiem) byla o 17. PASOBRZUCH BYC GLODNY!
Stary 2013-06-14, 21:17   #3287
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Aaaaaa odebraliśmy wczoraj wyniki moczu(kolejne ) i zniknęły erytrocyty i leukocyty! W końcu!
super wieści!

Cytat:
jak laktator, daje rade? u mnie brzęczenie slychac nawet o 4 rano ; pol zamrażarki to moje mleczko...chyba zaangazuje rodzine i u nich będę przechowywać
Zaraz będę testować. A kiedy Ty odciągasz? Jak długo po karmieniu? Mnie dziś Sofia co cna wydoiła i boję się, że nic już nie zostało

Cytat:
a często robię sobie ryż z warzywami i mięsem mielonym z indyka, wszystko z surowym ryżem wrzucam na patelnie zalewam woda daje przyprawy i sie dusi dopóki ryz nie zmieknie i woda nie wyparuje, w sumie to moje najbardzie wyrafinowane danie ostatnio i serwuje je sobie najczęsciej bo z tych wszystkich gotowanych i duszoych rzeczy najbardziej smakuje
Fajny pomysł! Jutro zrobię, mam akurat mielone indycze w lodówce.

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
ja dziś zjadłam smażonego kurczaka, nie mogłam się oprzeć i mam nadzieję że młodemu nic nie będzie
Ja dziś zjadłam kurczaka z KFC, ale niewiele i oddałam panierkę TŻowi

Magiusa niby od 3ego tygodnia się mogą zacząć. A kropelki, te ktore ja mam można podawać od 28dnia życia. Ale nie podawałabym na zaś...

Dziewczyny, wielkie dzięki za gratulacje - przekazane Bardzo się cieszymy
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 21:23   #3288
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes
Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V

hej hej kopę lat. Moje dziewczę w KOŃCU usnęło i mogę do Was zajrzeć

Cytat:
Taa...mój też tak panikuje

a mi położna powiedziała, że jak mała dostanie na dobe więcej niż 100 ml mm to nie trzeba podawać wit K. Widzę że każdy inaczej do tych dawek modyfikowanego podchodzi.

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość

Dziewczyny coś mi się albo porobiło z mlekiem,albo mały potrzebuje aż tyle:-/
Wcześniej było tak że zjadał z 1 piersi i ładnie spał.
Teraz jest tak że ssie z obu dość długo a i tak ciągle się domaga,płacze,je piąstki,smoka ,pieluche:banghead:
Spokój jest tylko jak odrazu z nim na dwór po karmieniu pójdę. Wtedy śpi jak zabity. A jak w domu to ciągle by wisiał na cycu. Mleko mam białe i jest bo sprawdzam:-/

Czy częste dostawianie małego pobudzi mi laktację?? Piję dużo płynów. A jeśli to częste dostawianie pomoże to po jakim czasie będzie efekt?
Dzisiaj już po ciągłym jego ssaniu chyba faktycznie mało mleka było bo po kąpieli to już ssał i się wkurzał. Piszczał i szarpał piersią. Podałam mu wkońcu mm i wypił duszkiem 60ml i padł.

Ja chcę karmić piersią i zależy mi na tym bardzo.

POMÓŻCIE

Pamietaj że nerwy i stres powodują wydzielanie adrenaliny a ona hamuje laktacje. Może to jest powód ? Częste przystawianie na pewno pomoże, w szpitalu mówili mi, że aby rozkręcić laktację trzeba podawać obie piersi przy jednym karmieniu (normalnie polecają karmienie na zmianę raz jedna pierś raz druga).
Płyny, herbaty mlekopedne, wyciąg z kminku, kawa zbożowa to podobno wszystko pobudza lakctację. A może mleka masz wystarczającą ilośc a jest zbyt mało kaloryczne i dlatego mały jest głodny? ściągnij trochę laktatorem, wstaw do lodówki i zobacz ile tłuszczu się wydzieli. Ja z tych co ma kaloryczne mleko, mała dużo przybiera a jak odciągam pokarm i wkładam do lodówki to widzę jaka gruba warstwa tłuszczu na nim pływa.

Cytat:
Witam sie dziewczeta z patologii. Skurcze regularne co 7 min ale rozwacia nie ma :/ mam zostac na 3 dni, bo im ZUS nie zaplaci-no ok. Teskurcze bola jak cholera, az sie zwijam z bolu. No ale pan dooktor wie lepiej przeciez. Ale najlepszy numer wywinełam przed wejsciem - usiadlam nna lawce przed IP i ie rozryczalam bez powodu. Masakra, nie moglam za3mac lez.
Ash gratki!
A do jakich wartosci Dochodzily Wam skurcze na KTG? U mnie 90.
Justi dzieki za pocieszenie :p
powodzenia, trzymam kciuki za szybką akcję

Cytat:
wczoraj wieczorem dopadl mnie okropny bol glowy, czytałam, ze ktoras z Was tez musiala lyknac paracetamol nie wiem czy to zmeczenie, pogoda czy jakas migrena, ale myslalam, ze puszcze pawia wiec szybko poszlam spac. tatuś zajmowal się mala - w ruch poszlo odciagniete mleczko. od rana jestem jak nowa bylysmy na dluuuugim spacerze, wybrałam się do parku obejrzeć nowe fontanny i niby to kawalek, a wrocilismy akurat na cyca, wiec 3 godziny na powietrzu. nogi mi wchodzą do dupci teraz obiadek i leniuchujemy. dolaczam fotke - Nelka na spacerku (wiem, wiem miało nie być rozu, ale sukienko-body jest fajnym wynalazkiem )

można je schrupać! dwa aniołeczki - brakuje tylko mamuśki obok (na hamaku z ksiazka )

PODZIELCIE SIE SZYBKIMI PRZEPISAMI NA OBIADY KARMIACYCH. tylko takie żeby facet tez się najadł i był zadowolony. podwojne gotowanie nie wchodzi w gre :P
u nas dzisiaj ryba, młode ziemniaki z koperkiem i duszona marchewka

Ja jak mnie coś boli łykam pyralginę,. pisze że nie wolno, ale w szpitalu dawali, konsultowałam to z lekarką i lepiej na mnie działa niz paracetamol.

Ja Ci z obiadami nie pomogę bo nie trzymam diety ale kilka moich propozycji:
-kurczak ze szpinakiem i makaronem
-zapiekanka z makaronu, pora, szynki, pomidorów zapiekana
-wszelkie dania z woreczka, np kurczak z kartoflami, schab nadziewany
-naleśniki z drzemem
-leniwe
-brokuł, ziemniak, gotowane udko (na którym wcześniej robiłam zupę)
-pierogi, pyzy (gotowe kupuje, jak nie mam czasu sama czegoś zrobić)
Stary 2013-06-14, 21:28   #3289
joooasia
Raczkowanie

Cytat:
PASOBRZUCH BYC GLODNY!

wiem, to nie jest śmieszne, jak się jest głodnym w 9 miesiącu ciąży, ale napisałaś to w taki sposób, że poplułam monitor...

Jaś
joooasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 21:28   #3290
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
kolacja ( o ile mozna tak nazwac suchy chleb z erkiem) byla o 17. PASOBRZUCH BYC GLODNY!
Kochana, nie ma czegoś takiego. Na żądanie wychodzisz na żądanie. Idziesz do lekarza, albo pielęgniarki i prosisz o wypis na żądanie (a raczej informujesz, że spadasz na chatę ).

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 21:47   #3291
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
jakaś ściema... w ogóle niepotrzebnie Cię przyjmowali

dziś pisałam pierwszą część egzaminu potwierdzającego kwalifikacje zawodowe, właśnie znalazłam arkusze i odpowiedzi w necie i wychodzi na to, że zdałam

Stary 2013-06-14, 21:47   #3292
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
hej hej kopę lat. Moje dziewczę w KOŃCU usnęło i mogę do Was zajrzeć

a mi położna powiedziała, że jak mała dostanie na dobe więcej niż 100 ml mm to nie trzeba podawać wit K. Widzę że każdy inaczej do tych dawek modyfikowanego podchodzi.

Pamietaj że nerwy i stres powodują wydzielanie adrenaliny a ona hamuje laktacje. Może to jest powód ? Częste przystawianie na pewno pomoże, w szpitalu mówili mi, że aby rozkręcić laktację trzeba podawać obie piersi przy jednym karmieniu (normalnie polecają karmienie na zmianę raz jedna pierś raz druga).
Płyny, herbaty mlekopedne, wyciąg z kminku, kawa zbożowa to podobno wszystko pobudza lakctację. A może mleka masz wystarczającą ilośc a jest zbyt mało kaloryczne i dlatego mały jest głodny? ściągnij trochę laktatorem, wstaw do lodówki i zobacz ile tłuszczu się wydzieli. Ja z tych co ma kaloryczne mleko, mała dużo przybiera a jak odciągam pokarm i wkładam do lodówki to widzę jaka gruba warstwa tłuszczu na nim pływa.

powodzenia, trzymam kciuki za szybką akcję

Ja jak mnie coś boli łykam pyralginę,. pisze że nie wolno, ale w szpitalu dawali, konsultowałam to z lekarką i lepiej na mnie działa niz paracetamol.

-naleśniki z drzemem
-leniwe
:-* dzięki
Piję dużo wody niegazowanej i kawy zbożowej
Małego przystawiam często bo krzyczy. Je z obu piersi na jedno karmienie. Więc powinno się rozkręcić.

Jem normalnie,śniadania i kolacje kanapki lub owsianka. Obiady. W między czasie owoc lub biszkopty.

PYTANIE:
Míękkie piersi co oznaczają:
-brak pokarmu
-Mało pokarmu
-Unormowała się laktacja

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Kochana, nie ma czegoś takiego. Na żądanie wychodzisz na żądanie. Idziesz do lekarza, albo pielęgniarki i prosisz o wypis na żądanie (a raczej informujesz, że spadasz na chatę ).

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 21:51   #3293
diabli
Zakorzenienie

Cytat:

na tej mojej instrukcji jest napisane "przy podawaniu więcej niż litr mleka sztucznego dziennie nie podawac dodatkowo wit. d3 a k więcej niż 300ml
Stary 2013-06-14, 21:52   #3294
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
na tej mojej instrukcji jest napisane "przy podawaniu więcej niż litr mleka sztucznego dziennie nie podawac dodatkowo wit. d3 a k więcej niż 300ml
ciekawa jestem czy witaminę D można przedawkować

Stary 2013-06-14, 21:57   #3295
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Dziękuję, że pamiętasz, ale ja wychodzę z kolejki.

Nie była może któraś z Was ostatnio w ikei? Chcemy kupić lampkę - gwiazdkę nad łóżeczko (jest jeszcze księżyc, kwiatuszek, biedronka) i na stronie w ogóle nie ma nic z tej serii. Czyżby to wycofali?
ok, zatem Justi do atakuuu!

lampek faktycznie nie ma na stronie
http://allegro.pl/ikea-ksiezyc-lampk...313914651.html
Stary 2013-06-14, 21:58   #3296
Aaś
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czeka

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
ciekawa jestem czy witaminę D można przedawkować
W "pierwszy rok z życia dziecka" jest napisane że w dużych dawkach może być toksyczna
Stary 2013-06-14, 22:00   #3297
joooasia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
dziś pisałam pierwszą część egzaminu potwierdzającego kwalifikacje zawodowe, właśnie znalazłam arkusze i odpowiedzi w necie i wychodzi na to, że zdałam

Jaś
joooasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 22:04   #3298
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
ok, zatem Justi do atakuuu!
to daj znać ile za wysyłkę

Aaś

joooasia

Stary 2013-06-14, 22:08   #3299
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Zaraz będę testować. A kiedy Ty odciągasz? Jak długo po karmieniu? Mnie dziś Sofia co cna wydoiła i boję się, że nic już nie zostało
najpierw odciagalam co godzine, a malej dawałam tego samego cyca co 2, ale wtedy był nawal i mogłam szalec.

teraz mam 2 metody,
-pierwsza mala je, a później te sama piers opróżniam do zera laktatorem, jak jest mało dociągam trochę z drugiej, ale tak żeby za 3 godz. miała co jesc
- karmie jednym cycem, z drugiego odciągam laktatorem. po 3 godzinach mala je z jednej piersi, jeśli się nie naje daje jej druga i w razie czego mam odciagniete mleko, wiec mogę ja dokarmić gdyby jednak miała ochote na więcej niż jestem w stanie wyprodukowac (ale tak chyba tylko raz nam się zdarzylo, kiedy odessałam naraz 180ml z jednego cyca, 70 z drugiego (po jej jedzeniu), bo chciałam sprawdzić ile tam mam

ogolnie staram się odciagac jak najczęściej. czasem oglądam wiadomości albo jem obiad i sobie trochę ciagne nakręcam organizm żeby myslal, ze dziecku brakuje i produkowal więcej...marzy mi się solidny zapas na te durne Gliwice.

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
-naleśniki z drzemem
-leniwe
wielkie dziekuje na kolacje zjadłam pierogi ruskie i teraz zastanawiam się czy jutro młodej nie poskręca
Stary 2013-06-14, 22:12   #3300
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, TZ dostal te prace!!! Zadzwonili z tego.hotelu do jego dwoch poprzednich miejsc pracy i dostal swietne referencje wiec juz nie mieli watpliwosci.i dzis do niego zadzwonili. Zaczyna 9 lipca wiec mamy jeszcze troche czasu,zeby wszystko ogarnac. Chyba nici z mojego spania. Ale sie ciesze

ale super!!!!

Cytat:

hardcore

oj glupia ja glupia.. zalozyłam muszle na drugiego cyca..leze sobie karmie i naciskam sobie na tą muszle a tu chlust i sie cala zalałam... ehhh

Wojtus spał 7 godzin... az go w koncu zbudziłam... szkoda tylko ze w nocy tak nie spi..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości