|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV |
|
6 | 9,68% |
| Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV |
|
2 | 3,23% |
| Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
21 | 33,87% |
| Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV |
|
1 | 1,61% |
| Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
7 | 11,29% |
| Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
6 | 9,68% |
| Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
17 | 27,42% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV |
|
2 | 3,23% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Jaka tu cisza teraz, aż dziwnie
|
|
|
|
#1592 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
tez tak wchodze raz na jakis czas i żadnego nowego postu :x
|
|
|
|
#1593 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1594 | |
|
Zakorzenienie
|
Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1595 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dzizas co za masakryczna pogoda u nas Pada i wieje cały dzień, do tego ise ochłodziło - normalnie jesień
|
||
|
|
|
#1596 | |
|
Zakorzenienie
|
Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1597 |
|
Wtajemniczenie
|
Faktycznie cisza po południu się zrobiła
![]() Właśnie zjadłam pół tabliczki czekolady z orzechami Taszanta ja też mam niechęć po porodu naturalnego, i podejmę temat cc z lekarzem na nast. wizycie, chociaż i tak jak narazie mam problemy z ciśnieniem, zobaczymy co lekarz powie |
|
|
|
#1598 |
|
Wtajemniczenie
|
Ojj faktycznie cisza
Wchodzę co jakiś czas i sprawdzam czy już są wieści z wizyt. Kasiula, bardzo podoba mi się to łóżeczko, już też wcześniej oglądałam je na all. ![]() A mi się udało zapisać za 2 tygodnie na USG 4d,z nagraniem na płytkę itd. To będzie 22/23 tydzień.. lekarz powiedział,ze idealnie będzie wszystko widać więc już nie mogę się doczekaćAnoula więc poproszę jeszcze o dopisanie na 27.06 g. 8.40 usg 4D
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#1599 |
|
Wtajemniczenie
|
Ryba pytałaś się kiedy poznam płeć dziecka
więc mam nadzieję ze na nast. wizycie, mam w sumie tylko kontrole dot. tego ciśniania mojego, i poproszę go o usg, bo teraz niby nie przysługuje, bo n NFZ chodze, ale raczej problemu robic nie będzie. Poza tym spałam po południu i miałam sen hahahsniło mi się że byłam u lekarza i robił mi usg, wydrukował zdjęcie ale wyglądało raczej na rentgena i mowi mi że będzie syn, i narysował mi " penisa markerem, takiego wiecie z jajkami i tymi włosami na jajkach" a na zdjeciu nie było nic widać całe czarne było widzę ze za bardzo przejmuje się tym że mogę mieć syna ![]() |
|
|
|
#1600 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ja się zaczęłam niepokoić czy mój 80% Kamilek zostanie Kamilkiem
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#1601 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i historię że jednej dziewczynie przy nacinaniu wycieli kawałek wargi sromowej ![]() wiem, bardzo mądrze, chyba mnie musi ktoś puknać w głowę
|
|
#1602 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, czy bakterie w moczu są normalne w ciąży? Mój gin na początku kazał brać urisept (chyba) i więcej pić. Za drugim razem znowu wyszedł taki sam wynik (pojedyncze bakterie , jakoś tak) to powiedział, że nie ma możliwości aby nie było bakterii, bo one pojawiają się w moczu w ciągu 40 minut po oddaniu moczu.
|
#1603 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i nie ma się tez do końca sugerować czyimś porodem bo każdy jest inny, ale moje zdanie jest takie że skoro jest niby program rodzic po ludzku to czemu nie ma dostępu ( płatnego) do cc. Wiem że poród naturalny jest fizjologiczny i ma wyglądać tak jak wygląda, ale na dzień dzisiejszy to w strachu jestem, może zmieni mi się to przy porodzie , jak będę musiała rodzić![]() ---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1604 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Powiedziała, że ona po wpisaniu słowa "poród" w wyszukiwarkę stwierdziła, że bałaby się pójść na porodówkę, a jest położną z kilkudziesięcioletnim doświadczeniem. Mama mojego TŻ-ta miała cc ale nie mogli jej bardzo długo dobudzić... Nie zawsze cc jest lepszym wyjściem. ---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Tak, przez 10 dni. Mam wrażenie, że gin trochę to zbagatelizował.
|
|
#1605 |
|
Wtajemniczenie
|
Zauważyłyście w ogóle tendencje porodową? tzn dla mnie opinie kobiet dzielą się na 3;
1. kobiety które bronią się rękoma i nogami przed cc 2. kobiety które bronią się rękoma i nogami przed porodem naturalnym 3. i te kobiety którym może nie jest obojętne w jaki sposób urodzą ale jeśli zaistnieje ryzyko cc to czemu nie no ale to jest moje zdanie ---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- [QUOTE=aksbarg;41324420] ta położna też racje ma, i zgadzam się z nią ---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Tak, przez 10 dni. Mam wrażenie, że gin trochę to zbagatelizował. a czujesz dalje jakis dyskomfort? jeśli wogóle go miałaś? kiedy nast. razem nasz miec badany mocz? |
|
|
|
#1606 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1607 | |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=89Beatka;41324500]Zauważyłyście w ogóle tendencje porodową? tzn dla mnie opinie kobiet dzielą się na 3;
1. kobiety które bronią się rękoma i nogami przed cc 2. kobiety które bronią się rękoma i nogami przed porodem naturalnym 3. i te kobiety którym może nie jest obojętne w jaki sposób urodzą ale jeśli zaistnieje ryzyko cc to czemu nie no ale to jest moje zdanie ---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- Cytat:
Wizyty mam co 4 tygodnie, kolejna wypada mi na 02.07 i na wtedy mam mieć zrobione badanie moczu.
|
|
#1608 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Niestety musimy to przejść i tylko od nas zalezy z jakim nastawieniem udamy się na porodówkę!! Ja myślę tym pozytywnie, przecież nikt za nas nie urodzi a stresowanie się teraz przez pare miesięcy na pewno sprawy nie ułatwia wręcz pogorszy, bo się bedziemy spodziewały nie wiadomo jakiej rzezi. A każdy poród jest inny i nie wiadomo jaki nam się trafi dopóki tego nie przeżyjemy. Głowa do góry - miliony kobiet rodzi to i my damy radę Beatko ja się zaliczam do grupy 3
|
|||
|
|
|
#1609 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1610 |
|
Wtajemniczenie
|
aksbarg Nie czuję i nie czułam żadnego dyskomfortu, sikam normalnie. Wizyty mam co 4 tygodnie, kolejna wypada mi na 02.07 i na wtedy mam mieć zrobione badanie moczu.[/QUOTE] więc myślę że jest ok, mogę się kolezani zapytać jak było z nią, bo wydaje mi się że ona miała krótsze kuracje, i dam ci znac , może tez któraś z dziewczyn się wypowie na ten temat to też będziesz coś wiedzieć, i jeśli jednak stwierdzisz ze jednak cos nie jest tak, to na wcześniejszą kontrole, |
|
|
|
#1611 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam jechać z ojcem po buty ślubne i co? migrena mnie złapała
Nie wyrabiam, to już 4 czy 5 w ciągu ostatnich tygodni. Daruję sobie łażenie po sklepach, zamówiłam te na all http://allegro.pl/ekskluzywne-buty-s...253759447.html mam nadzieję że będą dobre. Chciałam zwykłe, białe czółenka bez żadnych ozdobnych pierdół.
|
|
|
|
#1612 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
buty mi się podobają, zreszta widzę ze jest możliwość wymiany, jakby jednak było coś nie tak, kiedy masz ślub? |
|
|
|
|
#1613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że na ślub Cię ominą Butki fajne - takie klasyczne |
|
|
|
|
#1614 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mój to ma we krwi..
|
|
#1615 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ooo tak Cytat:
Jak mnie złapie w dzień ślubu to pozamiatane. Mam chyba najgorszą z możliwych czyli z aurą, potwornym bólem głowy i wymiotami Najgorsze, że nie wiem jak sobie teraz pomóc. Obłożyłam głowę kostkami lodu, odrobinę zminimalizowało ból. No właśnie 20 lipca
|
||
|
|
|
#1616 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i nic z tym nikt nie zrobiłCytat:
![]() hej hej ![]() pytała któraś co to są te spotkania patronażowe z położną, przepraszam, nie pamiętam która z tego co czytałam w karcie edukacyjnej, którą musiałam podpisać to wszystkie tematy które będą poruszane są i w szkołach rodzenia, a ja i tak bym się nie wybrała, bo TŻ późno z pracy wraca i byśmy nie zdążali a poza tym... 250 z zostanie w kieszeni ![]() chciałam się dostać dzisiaj do neurologa, niestety nie udało się ale gdyby nie to że w ciąży jestem, to bym miała wizytę dopiero pod koniec roku, a tak mam 28 czerwca ![]() i usłyszałam dzisiaj, że jak na 5 miesiąc to wcale nie mam dużego brzucha
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|||
|
|
|
#1617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet nie chcę dopuszczać do głowy, że złapie mnie w dzień ślubu Nafaszeruję się kawą i będę modlić się żeby mnie nie złapało. Biżuterię chyba też zamówię. W sukni jest taka aplikacja i myślę nad tą biżuterią, raczej pasowałaby. Nie wiem tylko czy nie za dużo - długie kolczyki i naszyjnik. Jak będzie źle to ewentualnie założę na uszy zwykłe perełki. |
|
|
|
|
#1618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1619 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1620 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:48.

KCIUKI DLA ANI
? Chyba takie zamówimy
Pada i wieje cały dzień, do tego ise ochłodziło - normalnie jesień

Nie wyrabiam, to już 4 czy 5 w ciągu ostatnich tygodni. Daruję sobie łażenie po sklepach, zamówiłam te na all
Mam nadzieję, że na ślub Cię ominą
mój to ma we krwi..

i nic z tym nikt nie zrobił