Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V. - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-14, 20:40   #2641
charlizz
Zadomowienie

Dot.: Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.

A cała już kurnika pilnuje żeby się lisy nocą nie zakradły, że jej nie ma??
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 20:41   #2642
ILLUSION
Wtajemniczenie

Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Ilusion wyslałam na fb zdjęcie
gdybym jeszcze od Ciebie ciuchy brała to już naprawdę mąż by mnie wysłał na odwyk
Cytat:
no to się chwalę, sorry za stopy

Ubranka w większości 6-9 nawet te białe spodenki to 12-18 ale akurat na lato za rok
aha jeszcze dwa body no i te dwa chłopcowe i jedne gatki dla 3latka mojej kumpeli i za wszystko 80 zł (13 szt) więc spoko myślę
Super
A co do stóp to też tak mam że palce białe a reszta mega opalona
Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Nie wiem czy dziś nadrobię. 9 stron dziś naprodukowałyście. Ja padam ze zmęczenia. A jutro muszę wcześniej wstać bo na 8.00 zapisałam się do fryzjera na farbowanie Tż zostanie z Darią.
Bój się Boga, y dziś tak rano w łóżku z TŻtem rozmawialiśmy jak to się wszystko w życiu zmienia. Kiedyś się chciało do 10 pospać a dziś do 7 to by była radość nie z tej ziemi a do 6 też spoko
Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Laseczki, ogłaszam, że sesja z aktualnego semestru zostałam potyrana!!!!
jeszcze tylko dwa przedmioty z tamtego semestru zaległe, licencjata napisać, wpisy pozbierać i mogę się bronić a więc i tak kombos i brak czasu

cholibka, pozżerało mi cytaty, co to ja jeszcze chciałam napisać
i powodzenia z tych zaległych
Cytat:
przestałabym oddychać ze strachu właśnie jakbym w nocy otworzyła i obczaiła , że ktoś nade mną stoi i się patrzy po ciemaku jeszcze, oł noł
Ja miałam takie akcje bo mój brat lunatykował...kilka razy otarłam się o zawał
Stary 2013-06-14, 20:42   #2643
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
przestałabym oddychać ze strachu właśnie jakbym w nocy otworzyła i obczaiła , że ktoś nade mną stoi i się patrzy po ciemaku jeszcze, oł noł
haha ja to samo

kiedyś jak jeszcze mieszkałam z rodzicami moja mama zawsze kazała mi ją budzić i oznajmiać że wróciłam no ale ona zawsze budzi się taka zlękniona jakbym na nią krzykła nad tym łózkiem i mimo że jąlekko budziłam to ona zawsze taki zryw. Aż się potem bałam ją budzić
Stary 2013-06-14, 20:42   #2644
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:

Ubranka w większości 6-9 nawet te białe spodenki to 12-18 ale akurat na lato za rok
aha jeszcze dwa body no i te dwa chłopcowe i jedne gatki dla 3latka mojej kumpeli i za wszystko 80 zł (13 szt) więc spoko myślę
szczególnie te stopy się ładnie prezentują

Bardzo ładne ubranka
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 20:44   #2645
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Zapomniałam napisac mamy dwie jednynki na dole znaczy dopiero widac punkciki i dzis bylismy na Morfologii i mój niunius prawie wogole nie płakał a mi sie słabo zrobiło ale juz nic nie mowiłam a i oczywiscie pediatra nam dała skierowanie i mowi dam wam na morfo a ja madra nawet na nie nie popatrzyłam i dzis w labie pani mowi a mocz a ja nie moczu nie mamy a pani ale jest napisany no i do domku czekałam na siury i znów do lab ide nas pakowac bo jutro rano do Krk mam nadzieje ze uda sie wyjechac wmiare wczesnie zebysmy na slub zdazyli
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 20:46   #2646
LadyWhisper
Zakorzenienie

Cytat:

bardzo fajne!!!
A ten sweterek z koronką na górze <3 cudeńko!!!

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
hej. Dopiero o 20,oo wróciłam z tego ogródka
Daria wykąpana, wypiła mleczko i właśnie zasypia. Mam nadzieję że zaśnie bo dużo dziś spała bo prawie cały dzień w ogródku była. Ale sobie pojadłam z grilla zrobiłam szaszłyczki. Pyyyyyyyyyyyycha.

Nie wiem czy dziś nadrobię. 9 stron dziś naprodukowałyście. Ja padam ze zmęczenia. A jutro muszę wcześniej wstać bo na 8.00 zapisałam się do fryzjera na farbowanie Tż zostanie z Darią.

Idę się kapać.
a niby Daria nie śpi w dzień w ogóle? a tu wczoraj jak ładnie spała, dzisiaj....

Cytat:

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 20:46   #2647
aska27adopcje
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Oskar też śpi-od 17tej. Zaraz czas kąpieli,jedzenia ... Aż boję się co w nocy będzie robił jak cały dzień miał taki senny

Mąż też śpi
A ja siedzę na warcie i pilnuje swoich chłopaków

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

W ogóle dziewczyny ja dziś w nocy prawie na zawał zeszłam
Zanim się położyłam podchodzę do Oskara sprawdzić czy przykryty i takie tam. Patrzę przykryty ale jakoś tak nieruchomo śpi,jakby nie oddychał. Dotykam jego twarzy-zimna jak lód,dotykam główki-zimna,rączki,nóżki-zimne
Wiecie że najgorsze mi przeszło przez głowę? Był zimny jakby nie żył,w dodatku się nie ruszał i spokojnie oddychał więc po ciemku ciężko zauważyć. Szturnełam go i wziął głębszy oddech-jak mi ulżyło wtedy. Spał po kocem od jakiegoś czasu bo kołdra wydawała mi się już za gruba ale wczoraj po tej akcje spowrotem ją wyjęłam i go nakryłam-wyobraźcie sobie że nawet wtedy się nie rozgrzał. Nie wiem co to było ale do 1 spać nie mogłam-sprawdzałam cały czas czy żyje Tak się o niego bałam
Wspolczuje strasznie takiego przezycia ... MOja mala to czasem w nocy ma zimne raczki, albo stopki to biore do siebie i rozgrzewam ... tez mam jazdy, ze cos nie tak

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Mala współczuję

Mam pytanie, jak myslicie, czy codzienne wożenie dziecka w foteliku samochodowym na spacery (tzn wpiętym w stelaż) nie zaszkodzi mu?? Bo moj mały gondoli już niet za to w foteliku jest baardzo szczesliwy. Mam na mysli takie 1-2 godz spacery
Kyrde a moja mloda w foteliku podczas jazdy przewaznie ryczy ... strasznie mnie to dobija, bo nie moge jej wozic z przodu z racji nie wylaczanej poduszki .. ostatnio wracalam od kolezanki to 30 min wyla, ale to tak jakby ja ze skory obdzierali, przed droga nakarmilam, pampka zmienilam i byla w dobrym humorze ... nie wiem dlaczego tak sie zachowuje podczas jazdy ... dzieci przewaznie spia

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Dziękuję! U Ciebie też już niedługo.

Jutro mamy to wesele. Trzymajcie kciuki żeby Igi dobrze zniósł ten czas jak będzie z nami i żeby później sprawnie poszło dojeżdżanie na karmienie.

Fewciu nie ale jak Igi był w wieku Twojej Blaneczki to mu się zdarzało
Kciuki zacisniete ... Igus napewno skradnie wszystkich serca i bedzie wieksza atrakcja od panny mlodej

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Lady, zapomniałam! Pisałaś o tym ogólnopolskim zjeździe mamusiek? Ja jestem za, bardzo za! Kto jeszcze? Proponuję druga połowa lipca - do końca sierpnia.
I ja I ja ... Spotkajmy sie stadnie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41327338]Idę czytać, ale muszę wam opisać moją spowiedź

otóż do kościoła poszliśmy w 4, ja w Tuli Dorotkę miałam. Mieliśmy iśc do spowiedzi przed chrztem, msza się zaczęła, proboszcz prowadzi a spowiada jakiś ksiądz, nie znam. Poszłam z Dorotką, ten kątem oka dojrzał i się uśmiecha Ledwo powiedziałam grzechy, ta zaczyna stękać :d no to mówię: przepraszam, smoczek muszę podać ksiądz się znów śmieje, Dorka znów stęka... No więc ksiądz olał konwenanse, zawołal mnie przed konfesjonał, ja tuliłam małą, całowałam w czółko, ten do nas mówił Fajnie, nie? [/QUOTE]

Szajus zazdroszcze ... Mnie spowiedz przeraza, nie bylam chyba z 10 lat, poza tym, zyje w grzechu bo bez slubu, wiec tak praktycznie nie powinnam dostac rozgrzeszenia ...

Cytat:
jeszcze tylko dwa przedmioty z tamtego semestru zaległe, licencjata napisać, wpisy pozbierać i mogę się bronić a więc i tak kombos i brak czasu

Gratulacje z powodu sesyjki

Cytat:

Bokeh ciuszki fajowe, ale jaki ty masz tatoo na stopie Zawsze mi sie taki marzyl, ale jakos sie strasznie boje bolu w tym miejscu ...

Autentic
GRATULACJE

Deli strasznie mi przykro z powodu Amelci .. Tak bardzo o nia dbasz, caly czas uwazasz z jedzeniem i ciegle cos ... Strasznie to niesprawiedliwe, ale bedzie dobrze napewno ... Oby szybko do specjalisty ...
Stary 2013-06-14, 20:46   #2648
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Nawijko pytałaś gdzie wyjeżdżamy: do męża rodziny na wieś jakieś 60 km. Tam właściwie będzie tylko męża chrzestnego żona bo on na TIRach jeździ i akurat go nie będzie. A ta jego żona to raptem ode mnie i od TŻta o 2 lata starsza Dzieci nie mają bo on twierdzi że jest za stary a ona biedna sama tam siedzi.
O, fajnie, odpoczniecie sobie i Igi pewnie bedzie spedzal cale dnie na powietrzu

fewciu, moj Kuba tez jeszcze chowa. Nie zawsze, ale czasem mu sie zdarzy.

Jejku, jak fajnie miec wolny wieczor, bez nauki.
Az sie czuje psychicznie lzejsza.

A, zapomnialam - dzisiejszy egzamin = 4+

PS Nie wiemy z TZ jaki wybrac kolor Tuli

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 20:47   #2649
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
gdybym jeszcze od Ciebie ciuchy brała to już naprawdę mąż by mnie wysłał na odwyk

Super
A co do stóp to też tak mam że palce białe a reszta mega opalona
Bokeh przyznaj się, że u stóp tylko palce myjesz, bo w takich butach chodzisz, że tylko to widać
Stary 2013-06-14, 20:47   #2650
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Ja się budzę na każdy ruch małego, a nie czuję, jak mąż obok mnie wstaje do pracy
Mam to samo
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 20:47   #2651
pstryczek84
Zakorzenienie

UWAGA, UWAGA - moj Kubuleslaw zasnal sam w lozku!
podejrzewam ze to jednorazowy wybryk ale co tam, wazne ze sie udalo jutro tez sprobujemy...
tak jak to ktoras pisala - trza wyczuc ten odpowiedni moment

Cytat:
Jutro mamy to wesele. Trzymajcie kciuki żeby Igi dobrze zniósł ten czas jak będzie z nami i żeby później sprawnie poszło dojeżdżanie na karmienie.
powodzenia!

Cytat:
Napisane przez Authentic Pokaż wiadomość
Lekarz na 10.07 dopiero... Ja nie jestem taka "mega szczęśliwa". Raczej przerażona...

bedzie dobrze
nie Ty pierwsza i nie Ty ostatnia... narazie mozesz byc przerazona ale to w koncu Twoje dziecko, dasz rade
czekamy na wiesci!

Cytat:

A powiedzcie mi - macie jakieś sposoby, żeby dziecko chętniej jadło? Bo mała nie chce, nic jej nie smakuje, oprócz samej marchewki, przy innych warzywach jest odruch wymiotny i zamknięta gęba na amen. Zdarzył się i płacz ze złości.
bidulka. moj tez nieraz zamyka jadaczke na amen to wtedy cuduje przy nim jak moge i jakos jakos dojada...

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Zosia dziekuje ciociom za wszystkie komplementy

Jestem w plecy dziołchy, nadrabianie idzie mi jak krew z nosa, glow napitala i chyba tz mnie zarazil swoim chorubskiem.. nie wiem jak mala uchronic teraz mam nadzieje, ze ja ominie..

Pstryczku, nie zaluj sobie obcasow . Ja na co dzien to adidaski, ale jak jest okazja to szpile biore najwyzsze jakie sie da kiedys mialam kompleks wyzszosci, ale mi minelo a czasem fajnie poczuc sie seksi
A no wlasnie mialam sie pytac jak se maz miewa...

ale ty moze masz wyzszego mezusia bo ja widzialas - praktycznie mojego wzrostu. a jakos zle sie czuje jak jestem od niego wyzsza

Cytat:
[/COLOR]W ogóle dziewczyny ja dziś w nocy prawie na zawał zeszłam
o matko, ja juz bym chyba nie usnela, nie ma bata. ja tez jak sie budze w nocy to pierwsze co to look na malego czy wszystko w porzadk

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-14, 20:48   #2652
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Zapomniałam napisac mamy dwie jednynki na dole znaczy dopiero widac punkciki i dzis bylismy na Morfologii i mój niunius prawie wogole nie płakał a mi sie słabo zrobiło ale juz nic nie mowiłam a i oczywiscie pediatra nam dała skierowanie i mowi dam wam na morfo a ja madra nawet na nie nie popatrzyłam i dzis w labie pani mowi a mocz a ja nie moczu nie mamy a pani ale jest napisany no i do domku czekałam na siury i znów do lab ide nas pakowac bo jutro rano do Krk mam nadzieje ze uda sie wyjechac wmiare wczesnie zebysmy na slub zdazyli
Stary 2013-06-14, 20:50   #2653
ILLUSION
Wtajemniczenie

Aaaa wiecie co? Wczoraj na ciuchach mnie jedna kobitka uświadomiła jak rozpoznawać czy są spodnie dziewczyńskie czy chłopięce. Jak jest to przeszycie imitujące rozporek to jak jest po lewej to dla dziewczynki a po prawej dla chłopca. Więc te dresiki co bokeh kupiła (to F&F pewnie ) to chłopięce. No ale ja tam na to nie patrzę. Dżinsiki mam jedne "babskie" ale to moim zdaniem takie bezpłciowe są
Stary 2013-06-14, 20:52   #2654
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Bokeh przyznaj się, że u stóp tylko palce myjesz, bo w takich butach chodzisz, że tylko to widać
Stary 2013-06-14, 20:52   #2655
LadyWhisper
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Nie wiem, czy powinnam powiedziec dobry wieczor, dobranoc czy dzien dobry?
Pobudka o 4, karmie Yae na spiocha, ale zdziwiona mine miala, jak cyca dostala bez poprzedzajacej go syreny, i ruszamy do Kioto.
Bede oszczedzac baterie, to nadrobie po powrocie.
Prosze o kciuki dla tz!
Spokojnej nocki!
kciuki!!!

Cytat:
Ja się budzę na każdy ruch małego, a nie czuję, jak mąż obok mnie wstaje do pracy
to samo

Stary 2013-06-14, 20:54   #2656
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Aaaa wiecie co? Wczoraj na ciuchach mnie jedna kobitka uświadomiła jak rozpoznawać czy są spodnie dziewczyńskie czy chłopięce. Jak jest to przeszycie imitujące rozporek to jak jest po lewej to dla dziewczynki a po prawej dla chłopca. Więc te dresiki co bokeh kupiła (to F&F pewnie ) to chłopięce. No ale ja tam na to nie patrzę. Dżinsiki mam jedne "babskie" ale to moim zdaniem takie bezpłciowe są
musiałaś???

jaka znawczyni już firme obczaja bez metki
Stary 2013-06-14, 20:54   #2657
ezzo
Zadomowienie

Cytat:
Ezzo, ale jak już zaczęłam, to przecież nie mogę przestać z dnia na dzień...

Ania
, naprawdę on tak staro wygląda? To chyba kwestia zdjęć, bo na żywo to nieee. Ciekawe, jak będzie wyglądał w nowej fryzurce, już niedługo, niedługo, na dniach...
Ja bym chyba przerwała, bo wydaje mi sie, ze dziecko daje wyraźny sygnał, ze jeszcze nie jest gotowe, sugeruje sie książka "bobas lubi wybór", nie wiem jednak czy są jakieś przeciwskazania do przerwania rozszerzania diety,
Cytat:
Miałam to samo pisać albo ręce mi kładzie na brzuchu
Charlizz to moze się spotkamy na któryms wątku mamusiowym w przyszłym roku
Pomimo tego, ze dostaje od małego mocno podpalić, to tez planuje sie zafasolkowac na koniec tego roku lub w przyszłym
Mika dziękuje za link do pieluszek.

Wzięłam dzisiaj rodziców, pokazać im jak mieszkanie sie wykancza i sie nasmialam, a rodzice teraz trawia, jak to tak można, ze łazienka taka szaro czarna, ze do tego płytki na podłodze czarne a jak jeszcze usłyszeli, ze ściana i kawalek sufitu w sypialni tez bedzie czarny to juz wogole za głowę sie złapali,jak wracalismy to tata powtarzał "no tak, urządzacie sie tak jak wam sie podoba", ja mówię, ze oczywiście, przecież to my będziemy tam mieszkać, a on na to, ale gości przecież będziecie przyjmować i tak w tym czarnym ?
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 20:54   #2658
LadyWhisper
Zakorzenienie

dziewczyny padłam
http://kotstudent.pl/

Stary 2013-06-14, 20:57   #2659
pstryczek84
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
A w pierwszych tygodniach Maly mial bezdechy, zreszta przez to lezal tez zaraz po porodzie w inkubatorze na monitoringu, i sie budzilam w nocy (sama nie wiem, jak to wyczuwalam, chyba jakims zmyslem dodatkowym) a Maly z jezorkiem na wierzchu oczki w slupek i nie potrafil oddechu zlapac..... Pare razy tez w dzien sie zdarzylo, raz jak Pietraszko na rekach u tesciowej byl masakra, na szczescie wszystko wrocilo do normy
o matko!!!

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41327338]Idę czytać, ale muszę wam opisać moją spowiedź

otóż do kościoła poszliśmy w 4, ja w Tuli Dorotkę miałam. Mieliśmy iśc do spowiedzi przed chrztem, msza się zaczęła, proboszcz prowadzi a spowiada jakiś ksiądz, nie znam. Poszłam z Dorotką, ten kątem oka dojrzał i się uśmiecha Ledwo powiedziałam grzechy, ta zaczyna stękać :d no to mówię: przepraszam, smoczek muszę podać ksiądz się znów śmieje, Dorka znów stęka... No więc ksiądz olał konwenanse, zawołal mnie przed konfesjonał, ja tuliłam małą, całowałam w czółko, ten do nas mówił Fajnie, nie? [/QUOTE]

swietny ksiadz

Cytat:

Cytat:
Dziewczyny, któraś z Was się mnie pytała o buty do sukni ślubnej - http://i.ebayimg.com/t/next-ivory-ch...j-!~~60_35.JPG o takie.
baaaaardzo ladne!

Cytat:
Charlizz, gratulacje kochana!!!

Oooo, czyzby Authentic uderzyla w czuly punkt?

Ja juz wczoraj dziewczynom powiedzialam, ze znowu jestem totalnie na nie, jezeli chodzi o drugie ale u mnie sie zmienia to z dnia na dzien:$

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
a ja bym chciala drugie, nawet juz... no ale praca, ehh

Cytat:
Pobudka o 4, karmie Yae na spiocha, ale zdziwiona mine miala, jak cyca dostala bez poprzedzajacej go syreny, i ruszamy do Kioto.
Prosze o kciuki dla tz!
Spokojnej nocki!
Powodzenia!!!!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-14, 20:57   #2660
ezzo
Zadomowienie

Cytat:
Prosze o kciuki dla tz!
Spokojnej nocki!
Spokojnej podróży i dla tz
Stary 2013-06-14, 20:59   #2661
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Dobre czujniki nastawione tylko na malucha
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 21:00   #2662
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Ja bym chyba przerwała, bo wydaje mi sie, ze dziecko daje wyraźny sygnał, ze jeszcze nie jest gotowe, sugeruje sie książka "bobas lubi wybór", nie wiem jednak czy są jakieś przeciwskazania do przerwania rozszerzania diety,

Pomimo tego, ze dostaje od małego mocno podpalić, to tez planuje sie zafasolkowac na koniec tego roku lub w przyszłym
Mika dziękuje za link do pieluszek.

Wzięłam dzisiaj rodziców, pokazać im jak mieszkanie sie wykancza i sie nasmialam, a rodzice teraz trawia, jak to tak można, ze łazienka taka szaro czarna, ze do tego płytki na podłodze czarne a jak jeszcze usłyszeli, ze ściana i kawalek sufitu w sypialni tez bedzie czarny to juz wogole za głowę sie złapali,jak wracalismy to tata powtarzał "no tak, urządzacie sie tak jak wam sie podoba", ja mówię, ze oczywiście, przecież to my będziemy tam mieszkać, a on na to, ale gości przecież będziecie przyjmować i tak w tym czarnym ?
Zamawiasz coś bo tak może pomyslałam razem z ebaya zaówienie wychodzi taniej jakies 16 zł za pieluszke ale to po wekendzie bo narazie wyjezdzamy
ja tak miałam z tapeta czarna na korytarzu i tesciwa nie chciała wierzyc "i no jak to czarna??"
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 21:00   #2663
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:

Stopy rzadza
Cudne rzeczy!! Ale jak na lumpa to powiem Ci, ze drogo...

Cytat:
Prosze o kciuki dla tz!
Spokojnej nocki!
Kciuki zacisniete

Black, co do przerywania - w wielu miejscach (np. poradniku rozszerzania diety Bobovity) pisza, ze jak dziecko nie chce ewidetnie jesc to moze jeszcze niegotowe i spokojnie mozna przerwac i ponowic np za tydzien.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 21:01   #2664
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Oskar też śpi-od 17tej. Zaraz czas kąpieli,jedzenia ... Aż boję się co w nocy będzie robił jak cały dzień miał taki senny

Mąż też śpi
A ja siedzę na warcie i pilnuje swoich chłopaków

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

W ogóle dziewczyny ja dziś w nocy prawie na zawał zeszłam
Zanim się położyłam podchodzę do Oskara sprawdzić czy przykryty i takie tam. Patrzę przykryty ale jakoś tak nieruchomo śpi,jakby nie oddychał. Dotykam jego twarzy-zimna jak lód,dotykam główki-zimna,rączki,nóżki-zimne
Wiecie że najgorsze mi przeszło przez głowę? Był zimny jakby nie żył,w dodatku się nie ruszał i spokojnie oddychał więc po ciemku ciężko zauważyć. Szturnełam go i wziął głębszy oddech-jak mi ulżyło wtedy. Spał po kocem od jakiegoś czasu bo kołdra wydawała mi się już za gruba ale wczoraj po tej akcje spowrotem ją wyjęłam i go nakryłam-wyobraźcie sobie że nawet wtedy się nie rozgrzał. Nie wiem co to było ale do 1 spać nie mogłam-sprawdzałam cały czas czy żyje Tak się o niego bałam
kochana wiem co przezylas,
u mnie alarm wmonitorze oddechu sie wlaczyl, myslalam, ze umre

a i ja mam tak samo jak Lady z oddychaniem
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 21:03   #2665
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
musiałaś???

jaka znawczyni już firme obczaja bez metki

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Nie przejmuj się. Też mam mieszkanie urządzone nowocześnie i o ile rodzice i teściowie powiedzieli nawet że łądnie to męża babcia prawie na zawał zeszła że jak to tak na szaro salon można pomalować i czarne meble kupić a w szarej łazience to jak w piwnicy i "pluła" mi po ścianach tzn. mówiła tfu tfu jak brzydko.
Stary 2013-06-14, 21:03   #2666
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
:

Stary 2013-06-14, 21:07   #2667
ezzo
Zadomowienie

Cytat:
Zamawiasz coś bo tak może pomyslałam razem z ebaya zaówienie wychodzi taniej jakies 16 zł za pieluszke ale to po wekendzie bo narazie wyjezdzamy
ja tak miałam z tapeta czarna na korytarzu i tesciwa nie chciała wierzyc "i no jak to czarna??"
Tak, chciałam zamawiać, wiec w razie co jestem chętna do zbiorowki.

Aska moj tez w 90% naszych codziennych wycieczek autem lamentuje,czasem od samego początku czasem po 5 min dopiero i dlatego, choć przed porodem jeździłam autem dużo i prawie do końca, tak teraz sama z małym boje sie gdziekolwiek ruszać

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Cytat:

Nie przejmuj się. Też mam mieszkanie urządzone nowocześnie i o ile rodzice i teściowie powiedzieli nawet że łądnie to męża babcia prawie na zawał zeszła że jak to tak na szaro salon można pomalować i czarne meble kupić a w szarej łazience to jak w piwnicy i "pluła" mi po ścianach tzn. mówiła tfu tfu jak brzydko.
Haha babcia pojechala po bandzie
Ilussion, a chwalilas sie gdzieś swoim salonowym wnętrzem, bo szukam inspiracji na wykończenie? bo chyba w podobnych klimatach gustujemy.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-14, 21:08   #2668
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:

dziewczyny padłam
http://kotstudent.pl/
Hhahahaah

Cytat:
Stopy rzadza
Cudne rzeczy!! Ale jak na lumpa to powiem Ci, ze drogo...

Kciuki zacisniete

Black, co do przerywania - w wielu miejscach (np. poradniku rozszerzania diety Bobovity) pisza, ze jak dziecko nie chce ewidetnie jesc to moze jeszcze niegotowe i spokojnie mozna przerwac i ponowic np za tydzien.
średnio po 6 zł za sztukę eee nie drogo same nexty h&m i zara
Stary 2013-06-14, 21:08   #2669
ILLUSION
Wtajemniczenie

Dziewczyny bardzo dziękuję za kciuki za jutrzejsze wesele. Jutro też możecie trzymać Wpadnę dopiero w niedzielę bo jutro nie będę miała kiedy, pół dnia będę się pięknić hahaha Obiecuję za te kciuki zdjęcie wstawić jak się zaprezentowaliśmy.
A teraz uciekam spać. Dobranoc
Stary 2013-06-14, 21:09   #2670
aska27adopcje
Zadomowienie

Cytat:
O, fajnie, odpoczniecie sobie i Igi pewnie bedzie spedzal cale dnie na powietrzu

fewciu, moj Kuba tez jeszcze chowa. Nie zawsze, ale czasem mu sie zdarzy.

Jejku, jak fajnie miec wolny wieczor, bez nauki.
Az sie czuje psychicznie lzejsza.

PS Nie wiemy z TZ jaki wybrac kolor Tuli
Gratulacje za piekna ocene

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
UWAGA, UWAGA - moj Kubuleslaw zasnal sam w lozku!
podejrzewam ze to jednorazowy wybryk ale co tam, wazne ze sie udalo jutro tez sprobujemy...
tak jak to ktoras pisala - trza wyczuc ten odpowiedni moment
Szacuneczek dla mlodego, dla mnie to marzenie ... To moje jeczydlo szarpidlo usypia na lezaco przy cyuinaczej nie ma opcji ... Na dodatek wije sie przy nim jak dziecko rosmery, serio jakby w nia jaki szatan wstapil ...

Wiecie jakos jak Lenova napisala o tym napieciu, to zaczynam sie bac o mala .. MOja jak sie wkurzy, a nerwus jest straszny, zaczyna sie wyginac, ryk i wykrecanie, nie zaciska piesci, ale przekreca sie na brzuch, najczesciej wkurza sie w wozku i w bujaku i nie ma sie jak przekrecic i wyglada to strasznie, taka powykrecana Ide niedlugo na 3 szczepienie to poprosze chyba o skierowanie do neurologa, nie zaszkodzi sprawdzic ...

A tak wogole to musze wam sie do czegos przyznac i ostrzec ... Niekotre juz wiedza bo na FB pisalam ... Mloda mi spadla z kanapy ... Jak bylam u rodzicow na szczescie z kanapy niskiej jakies 30 cm i na poduszke i dywan ... tzn sadla na oduszke z ktorej sie sturlala i rypla na dywan ... ale bylo ja slychac jak uderzyla ... uspilam ja jak zawsze przy cyku, a ze nie przenosze jej od razu do lozeczka, bo sie budzi, to zostawilam ja na kanapie jak zawsze ... zabezpieczylam 1 poducha spala jakies 25 min kompletnie sie nie ruszala wiec myslalam ze bedzie oki ... poszlam doslownie na 5 min do kuchni i nagle slysze bum... i ryk taki, boze laski nigdy nie slyszalam takiego wrzasku ... Mimo, ze bylam po tej laparoskopii swiezo, ledwo lazilam, to bieglam do niej ... lzy jej ciekly jak grochy, ale wzielam obejrzalam, utulilam, do cyca dalam i od razu usnela ... wiecie nigdy nie balam sie tak bardzo, mialam mega potworne wyrzuty sumienia ... ryczalam jakies 2 godziny po tym, starzy mnie nie mogli uspokoic ... przez moja glupote mogla jej sie krzywda stac ... mialam duzo szczescia ... Nie zostawiajacie waszych dzieciaczkow na lozku samych, zaslonietych innymi poduchami niz te nasze motherhood ... sa juz silne i przeturlanie sie przez zwykla poduche nie stanowi problemu ... ja jestem najlepszym przykladem bezmozgowosci

A tak poza tym bylismy dzis w lesie na spacerze i jest wysyp grzybow u nas ... bylo tyle falszywych, ze zaczelam szukac normalnych, ale TZ na mnie darl sie, bo bylismy jeszcze z 2 psami, wiec nie moglam w las wejsc ... mimo wszytsko 1 znalazlam ... czy to nie za wczesnie na grzyby
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1002410_560590273991718_602723685_n.jpg (78,0 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1000288_560561490661263_577909331_n.jpg (80,4 KB, 31 załadowań)

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości