|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV |
|
6 | 9,68% |
| Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV |
|
2 | 3,23% |
| Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
21 | 33,87% |
| Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV |
|
1 | 1,61% |
| Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
7 | 11,29% |
| Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
6 | 9,68% |
| Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
17 | 27,42% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV |
|
2 | 3,23% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Cytat:
![]() Gratuluje synka!! Co do porodow-moje dwie znajome mialy 24 godzinne porody i tez w koncu wyladowaly na cesarce. Ja lewatywy nie robilam,ani nikt mi nie zaproponowal.Ale mialam sporo czasu zanim trafilam do szpitala i od momentu pierwszych boli poszlam na kibelek ogolilam sie i zjadlam sniadanie.Ale mnie moj dziec dzis wykonczyl Padam na twarz.Nie to ze nawija bite 12 godzin, to jeszcze mial dzis gorszy dzien.Wogole nie reagowal co do niego mowilam i robil mi na zlosc.Padam.Za to coraz bardziej mnie zaskakuje-dzis rano powiedzial mezowi,ze Markus byl u nas w domu..nagi..no wiesz tata,goly Co do meza przy porodzie-moj nawet nie dopuszczal innej opcji,wiedzial ze byc musi.Dla niego to najpiekniejszy moment,choc przyznal,ze ciezko bylo patrzec jak cierpie i nie moc mi pomoc.Bez niego chyba bym nie dala rady.Podawal mi wode,wycieral czolo,przyciskal glowe do kolan w trakcie parcia.I mowil,ze nie patrzyl w dol.Klamal przyznal sie po roku po porodzie.Ale nie uznal tego jak cos okropnego.Nie mogl sie powstrzymac,przed spojrzeniem jak jego syn wychodzi na swiat. A co mnie najbardziej zaskoczylo-juz dwie godziny po porodzie przewijal malego bez problemu.A byli tez inni mezczyzni,ktorzy nawet nie pozwalali zonie wyjsc do toalety,bo bali sie zostac z noworodkami sam na sam.Moj maz po 5 minut po porodzie przytulal malego.No i sie poplakal
Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-06-14 o 21:58 |
|
|
|
|
#1682 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Cytat:
|
|
|
|
|
#1683 |
|
Wtajemniczenie
|
Aha
|
|
|
|
#1684 |
|
Raczkowanie
|
Ale sie w☠☠☠☠i........
Normalnie gpodzinę Wam wszystko opisywalam, cytowałam i nacisnęłam Backspace, wszystko przeskoczylo stronę wcześniej. I to w momencie gdzie chciałam nacisnąć CTL C. Ja pierdziele. Jestem, czytam wszystko na bieżąco, ale nie mam siły za bardzo odpisywać. Literki mi dziwnie skaczą i glowa zaczyna boleć. Zjadłam haburgera i mi sie lepiej zrobilo ![]() Przepraszam, ale nie pamietam nicków, bedzie bezosobowo, nie obrażajcie się ![]() Ktoś wstawił link o lóżeczku. Super, widziałam jednak za 299 zl z przewijakiem razem, na allegro. Jak znajdę wkleje. Gratuluje zmian płci, synków i córeczek. Dziewczyny, calymi dniami leże, wieczorem wyjde na spacer z TZ 30 min maks. Co ja mam robić???? Komputer, tv i ksiązki, już mam podziurki, głowa mnie zaczyna boleć i od razu wyłączam. Dajcie jakies pomysły, bo sie okoce :P ( mój TZ mówi, już nie dlugo :P) Dzisiaj odebrałam wyniki testu podwojnego, 95 % że nie ma żadnych chorób Downa, czy tego typu. 5% bo lekarz musi sie zabezpieczyć w razie W. Wybaczcie że tak pokrótce, brak składni, interpunkcji, ortografi i gramatyki, ale sie tak wkurzyłam, że wszystko mi zniknęlo, ze zaraz kompa przez okno wyrzuce. A i jako podwojna, powiem, że nie przytyłam ani kilograma. wiem dziwne....nawet lekarka w szoku, a mam juz 16 tc. Edytowane przez Basiaaaaaaaaa Czas edycji: 2013-06-14 o 22:04 |
|
|
|
#1685 | |
|
Zakorzenienie
|
Tak się zaczęłam zastanawiać, mój ginekolog mówi czasem "dzidz" jak oglądamy w 3 D to zdarza się, coś w stylu "tu jest nasz obcy" co TŻ się bardzo spodobało i mówi czasem na dziecko Alien
(w sumie na tym USG 3D czasem wygląda jak obcy z amerykańskich filmów hehe) chyba częściej rodzaju męskiego używa.Cytat:
|
|
|
|
|
#1686 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
tak czy siak dobrze,ze sie odezwalas,ze maluchy zdrowe.a lezysz ze wzgledu na to,ze takie mialas wskazania od lekarza czy po prostu tak slabo sie czujesz?a co do zajec to nie wiem,mi wlasnie pierwsze co przychodzi do glowy to ksiazki i filmy....moze seriale jakies,wciagniesz sie to poleci jakos. |
||
|
|
|
#1687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za złotą zasadę i tego się należy trzymać.Facet ma być przy mojej głowie, a nie d.upie.Jak nieraz czytałam opisy porodów to mnie bulwersowało że niektórzy tż zaglądali między nogi ![]() Kruszynka A gdzie na urlopik?Czy raczej tak bardziej domowo? |
|
|
|
|
#1688 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Seriale, hmm te co lubie, to chyba powtórki 3 krotnie oglądalam
|
|
|
|
|
#1689 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() dla męża za zaradnośćBasiaaaaa Fajnie że u Was ok,już 16 tydzień wow!!!! A może pochwalisz się brzusiem
|
||
|
|
|
#1690 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
albo krzyżówki czy wykreślanki, albo ogladaj bajki smerfy czy gumisie czy troskliwe misie
|
|
|
|
|
#1691 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję chłopaczka i cieszę się, że wszystko dobrze z małym Jednak przeczucia Cię nie myliły ![]() szkoda lekarza oby ten nowy nie był taki najgorszyCytat:
Cytat:
mały piłkarz rośnie ![]() Cytat:
![]() świetnie mąż się spisał Też pozostawiam mojemu wolną rękę, choć wiadomo, ze chciałabym, żeby przy mnie był...tym bardziej, że jestem w obcym kraju. Ale nic na siłę...mam nadzieję, że do tego czasu się przekona ![]() Cytat:
![]() super wynik!---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- Aaaa no i mam już mebelki gotowe Byliśmy w tesco na zakupach i wyczaiłam dla małej dżinsy za 3 euro Jutro wam pokażę
|
|||||
|
|
|
#1692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1693 |
|
Raczkowanie
|
nemosek, paulinaizabela jedziemy w Tatry na tydzień, może zahaczymy Słowację, zależy od kondycji i sił, bo ta trasa mnie przeraża nieco ponad 600 km w jedną stronę mamy
Nie wiem kiedy/ czy was nadrobię bo wyjeżdżamy w niedzielę, a tu na pewno sporo się dzieje na wątku a ja daleko w lesie z niusami Coraz więcej dzieciaczków się ujawnia, mam nadzieję, ze zdrówko dopisuje mamusiom i pociechom agnieszka kiedy masz do odbioru wyniki? bo ja nie na czasie jestem ![]() strasznie mi szybko obecnie czas leci my już połowinki obchodzimy a za 2 tygodnie połówkowe...
|
#1694 | |
|
Zakorzenienie
|
No to już sie pewnie wtedy ujawni
![]() Cytat:
Daleka droga...a skąd jesteś? Gratuluję połóweczki
|
|
|
|
|
#1695 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
my jezdzimy co miesiac 600 km w jedna strone do tesciow.Z dwoma kotami i 2 latkiem A do Francji jezdzilismy 1400km w jedna strone.Takze z dzieckiem i dwoma kotami
|
|
|
|
|
#1696 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Koniecznie zrób fotkę Cytat:
---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- De A koty jak przewozicie,w takich plastikowych pojemnikach? Grzeczne są?Pewnie już przyzwyczajone do jazdy
|
||
|
|
|
#1697 | |||
|
Zakorzenienie
|
Załącznik 5290651
Cytat:
Cytat:
hahaha dobrego masz synka Cytat:
Miki- śliczna suknia a to łóżeczko tez widziałam tańsze- ale też na nie poluję, o ile mama mi tej kołyski nie kupi :P sie zobaczy teraz jeszcze co do tego lekarza- przed nim bylam u innych dwóch i czułam sie na ich wizytach baaardzo źle. Koleżanka poleciła mi tego. poszłam- pierwsza wizyta super. zlecił badania wszystko ok. Potem też nie robił z niczego problemu, nawet po śląsku se pogadałam z nim jak brałam anty to zawsze mówił że jak bede chciaął dziecko to on z chęcią poprowadzi ciąże- i tak sie stało .. owszem trafiłam raz czy dwa jak miał zje*any humor, ale zdarza się każdemu. No i w sumie cieszyłam sie ze go mam jako lekarza bo mimo wieku (50l) to na prawdę super facet- jego syn juz nie jest taki fajny.. a teraz zmarł i tak i sie przykro zrobiło.. w ciągu tego tygodnia zaczynając od poniedziałku na dzisiaj kończąc zmarły mi 3 osoby, 2 bliskie i ten lekarz.. i tak mi smutno aaa i Kacperkowi serce bije jak dzwon- 144u/m i słuchalam serducha Zdjęcie zdjęcia to za bardzo nie widać ale główke brzuszek i nózkę i rączke widać
.. Edytowane przez ryba91 Czas edycji: 2013-06-14 o 23:11 |
|||
|
|
|
#1698 |
|
Zakorzenienie
|
Nie chcę go cisnąć narazie, ale jak kiedyś rozmawialiśmy to tak nie bardzo był chętny...rozmawialiśmy ze znajomymi, którzy rodzili w tamtym roku razem i tak fajnie to kolega opisał, że może coś dotarło do mojego...wtedy jak oni u nas byli to mówił, że zobaczymy jeszcze jest czas...mam nadzieję, że dojrzeje do tej decyzji i mnie wspomoże
|
|
|
|
#1699 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1700 | |
|
Zakorzenienie
|
Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III
Cytat:
) nie jeden by sie zrobił juz podejrzliwy .. Co do porodòw to mòj to az sie niecierpliwi do tego wszystkiego. Wydaje mi sie ze nie zdaje sobie jeszcze sprawy z tego co jego czeka a przedewszystkim mnie .. Ja tam przy samej akcji patrzacego mi do kroka nie wyobrazam go sobie , ale bardzo sie ciesze ze poki co ma takie nastawienie. Czy zwieje okaze sie w trakcie ;D Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 00:15 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:55 ---------- Zwijam sie powoli do spania bo jutro targ - po owoce I warzywa jak co tydzien , a pozniej lece do mamy zobaczyc moj piekny Quinny Mowilam Wam jakie cyrki z tym sprzedajacym ?? Wozek jest u mnie od wczoraj , a dzis rano wrociły na konto pieniadze. . Podobno sprzedajacy podał paypallowi złe Dane do konta ) fajne cyrki ..Dobranoc ;** Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sprzedający nieźle wkurzony Wstaw zdjęcia wózka a mnie coś migrena łapie........ NIE PROSZE NIE!
|
|
#1702 |
|
Zadomowienie
|
Witam z rańca
![]() U mnie dziś kocioł od rana.. Urodzinki dziś wyprawiam, miałam w maju ale jakoś ciężko było wszystkich zgrać i dopiero dziś imprezka ![]() Jak myślicie jakbym wypiła jednego Radlerka 2% to zaszkodziłabym dzidzi ??
|
#1703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do piwa... hm ja pije tylko bavarie i od czasu do czasu karmi, ale jeden ma 0,5 wiec nie wiem,...
|
|
#1704 |
|
Zakorzenienie
|
też sie witam sobotnio
Wszystkiego najlepszego Madzik i udanej imprezy |
|
|
|
#1705 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny,jezeli chcecie spac spokojnie,to nawet 0,5 % nie pijcie.Ja nie tknelam alkoholu od czasu staran o Daniela,czyli od 4 lat.Odbije sobie jak skoncze karmic drugie.
|
|
|
|
#1706 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam termin tydzień po urodzinach TŻ, już zaznaczył że gdyby była cesarka, to powinnam przemyśleć datę, no bo jednego dnia bym miała ich podwójne urodziny, co jest bardzo praktyczne Cytat:
![]() Cytat:
A nie wiesz czemu akurat kurczaka- mi się wydaje że to najgorsze mięso, naszpikowane hormonami, antybiotykami itp. itd
|
|
#1707 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Poród się po prostu dzieje i w trakcie nie analizujesz tego tylko się skupiasz na zadaniu jakie masz wykonać.Moja cesarka wcale nie była miłym doświadczeniem,a wiem,ze druga z reguły jest gorsza,więc wiem co mnie czeka,ale godze się na to dla mojego Maleństwa. Ja miałam znieczulenie częściowe,czyli tylko nóg nie czułam.Byłam w pełni świadoma.Czułam szarpanie jak mnie pokroili i próbowali Lilę wyjąć.Potem mi łożysko na brzuch położyli,czułam normalny ciężar,widziałam bandaże z krwią,bo miałam krwotok itd.Mogłabym opowiedzieć to w taki sposób,ze włos jeżyłby się na głowie,ale po co?Ciesze się,że córeczka takim sposobem pojawiła się na świecie. Cytat:
![]() [QUOTE=Mya1989;41327945Ja w domu zawsze znaje zajęcie, to TLC pooglądam, z psem się pobawię, posprzątam, poczytam gazetę, obejrzę serial/film, gazetę poczytam,na necie posiedzę. No lubię siedzieć tak w domu, zawsze lubiłam. Ten typ tak chyba ma ![]() [/QUOTE] Jasne Mya Ja tak z ciekawości pytam,bo ja jestem z tych aktywnych osobników Raczej nigdy się nie nudzę nawet w domu,bo zawsze znajdę sobie zajęcie-dużo czytam i oglądam filmy.Z resztą w domu i w dodatku mając dziecko zawsze zajęcie się znajdzie Ale mnie szkoda życia na takie siedzenie i na oglądanie tv,wolę wziąć rower,pójśc z dzieckiem na spacer,albo gdzies pojechać,coś zobaczyć itd.Ale jak najbardziej rozumiem,że ktoś jest domatorem i woli inne zajęcia.![]() Rybko gratulacje synusia!
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
Edytowane przez coralady Czas edycji: 2013-06-15 o 09:08 |
|||
|
|
|
#1708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie byłaś osłonięta jakims parawanikiem czy coś?
|
|
#1709 |
|
Zakorzenienie
|
Też właśnie tak uważam, jak ktoś jest wrażliwy to szkoda się niepotrzebnie nakręcać, czytać czy oglądać programy, kobiety od wieków rodziły bez tego i jakoś dzieci przychodziły na świat.
|
|
|
|
#1710 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
u średniego brata TŻ będzie dziewczynka (między moją ciążą a jej jest 2 tygodnie różnicy:P tylko że ja mam brzuch jak słonica a ona ma prawie płaski brzuch) no i u nas też dziewczynka ![]() Cytat:
![]() hej ho ![]() ale u mnie pogoda dzisiaj nie wiadomo jaka robię dzisiaj biszkopt z truskawkami i z galaretką
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-06-15 o 09:24 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:26.

ogolilam sie i zjadlam sniadanie.
Padam na twarz.Nie to ze nawija bite 12 godzin, to jeszcze mial dzis gorszy dzien.Wogole nie reagowal co do niego mowilam i robil mi na zlosc.Padam.Za to coraz bardziej mnie zaskakuje-dzis rano powiedzial mezowi,ze Markus byl u nas w domu..nagi..no wiesz tata,goly 

dobrego masz synka
KCIUKI DLA ANI