Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.17 - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ?
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni 10 23,26%
Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 2 4,65%
Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. 2 4,65%
Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 24 55,81%
Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 5 11,63%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-14, 22:18   #3301
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz

Mysia Ty pytałaś chyba o wycieki z piersi
To ja jak karmię z jednej to z drugiej mi nie leci czaaasem jak mam przepełnienie to trochę pocieknie, więc ja np. nie nazbierałabym do muszli jak Marchewka np.

ale za to wczoraj... zrobiłam Młodemu kąpiel mleczną był rano w samej pieluszce, karmiłam go, wypluł cyca i jak poleciałoooo.... normalnie tryskało w 3 strony, nie mogłam tego opanować - ja mokra, dziecko mokre dobrze, że to było w domu

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 22:55   #3302
joooasia
Raczkowanie

Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
ale za to wczoraj... zrobiłam Młodemu kąpiel mleczną był rano w samej pieluszce, karmiłam go, wypluł cyca i jak poleciałoooo.... normalnie tryskało w 3 strony, nie mogłam tego opanować - ja mokra, dziecko mokre dobrze, że to było w domu
oj tam, mleko jest bardzo zdrowe dla cery w końcu już Kleopatra kąpała się w mleku, więc czemu Twój synek by nie mógł??

Jaś
joooasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 23:03   #3303
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Czemu 4? Ja mam nosidełko tzw. ergonomiczne i już noszę małego, jest bezpieczne dla kręgosłupa i dobrze robi bioderkom.

Ja mam linomag sun 30. Też trzeba chwilę go smarować zanim się rozsmaruje, ale nie narzekam.

Zazdroszczę, mi jeszcze trochę zajmie dochodzenie do siebie. JEszcze 12 kg mi zostało i musiałam sobie kupić coś na tyłek, bo nic nie wchodzi. Masakra. Ale jestem na lekkiej diecie i ciągle na nogach, więc zobaczymy co z tego będzie.

No i tyle popisałam, bo mały wyje :P
4 bo tak radzila moja pediatra, a jej rady bardzo sobie cenie zobaczymy moze kupimy troche wczesniej, ale na razie nie ma sie co spieszyc
Stary 2013-06-15, 01:10   #3304
Magiusa
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
Anoxee tak, chodzilo o. NFZ. Niestety na zadane mozna wyjsc po 3 dniach-fuck :/
Magiusa wez sobie nie zartuj. Nie wy3mam dwoch dni a skurczach co 4-7 minut.
kolacja ( o ile mozna tak nazwac suchy chleb z erkiem) byla o 17. PASOBRZUCH BYC GLODNY!
No ja mam nadzieje ze jestes juz po porodzie. Ja tylko mowie ze rozimiem twoje obawy bo mialam tak samo a mowili ze nie nie moga pomoc skoro jestem zamknoeta i musza czekac na rozwarcie.

Dziewczyny czy moze byc tak ze maly podczas ssania sie przegrzewa i stad nie chce poznoej ciagnac dalej i krzyczy mimo ze jest pokarm. Bo nam w tym szpitalu mocno je opatulili i tak kaza a ja mam tak ze na poczatku jak karmie jest git a pozniej juz nerw mimo ze pokarm jest i mam wrazenie ze to z goraca jak on w tym kocu.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 05:16   #3305
Ashyshqa
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20

Cytat:
jakaś ściema... w ogóle niepotrzebnie Cię przyjmowali

dziś pisałam pierwszą część egzaminu potwierdzającego kwalifikacje zawodowe, właśnie znalazłam arkusze i odpowiedzi w necie i wychodzi na to, że zdałam
to kiedy moge sie do Ciebie wybrac na makijaz

Color - mam ten sam dylemat co Ty... Miekkie piersi, nawet teraz po nocy i podejrzewam albo unormowana laktacje, albo, ze stres mi ja przystopowal... ale z tego co wiem:
1.Piersi nigdy nie sa puste, jak dziecko ssie bo produkuje sie pokarm na biezaco, tylko wiadomo, wtedy nie chlusta
2. laktacja normuje sie ok 6tyg po porodzie, u nas to nawet by pasowalo, ale u Ciebie ma prawo wariowac we wszystki strony. A moze Tymus zaczal ssac mniej efektywnie? Moze za plytko lapie lub przysypia? Moja Sofia od qczoraj przysypia po 5 min prz kazdym karmieniu

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
najpierw odciagalam co godzine, a malej dawałam tego samego cyca co 2, ale wtedy był nawal i mogłam szalec.

teraz mam 2 metody,
-pierwsza mala je, a później te sama piers opróżniam do zera laktatorem, jak jest mało dociągam trochę z drugiej, ale tak żeby za 3 godz. miała co jesc
- karmie jednym cycem, z drugiego odciągam laktatorem. po 3 godzinach mala je z jednej piersi, jeśli się nie naje daje jej druga i w razie czego mam odciagniete mleko, wiec mogę ja dokarmić gdyby jednak miała ochote na więcej niż jestem w stanie wyprodukowac (ale tak chyba tylko raz nam się zdarzylo, kiedy odessałam naraz 180ml z jednego cyca, 70 z drugiego (po jej jedzeniu), bo chciałam sprawdzić ile tam mam

ogolnie staram się odciagac jak najczęściej. czasem oglądam wiadomości albo jem obiad i sobie trochę ciagne nakręcam organizm żeby myslal, ze dziecku brakuje i produkowal więcej...marzy mi się solidny zapas na te durne Gliwice.

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

wielkie dziekuje na kolacje zjadłam pierogi ruskie i teraz zastanawiam się czy jutro młodej nie poskręca

Dzieki, czuje, ze i ja przez nahblizsze dni nie bede sie z nim rozstawac... Choc zapasy moge max,do tygodnia trzymac bo mamy tylko zamrazalnik...
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 05:27   #3306
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.

Jest po 5tej a ja siedze w otwartym oknie i slucham ptaszkow.. Mala spi. Tez powinnam się przespać a mam dola ze hej i nie moge..

Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 05:33   #3307
Ashyshqa
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Jest po 5tej a ja siedze w otwartym oknie i slucham ptaszkow.. Mala spi. Tez powinnam się przespać a mam dola ze hej i nie moge..

Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2
U nas za oknem (mimo,ze zamkniete) slychac zaby, szaleja dzis
Kurcze, jak mi strasznie zle albo mam,mega stresa to tez nie moge spac. Moze jednak sprobuj? Potrzebujesz tego bardzo

Diabli a Ty probowalas tej metody 7-5-3? Dziewczyny, ktore stosujecie re metode-kiedy tak odciagacie, zeby w piersiah bylo mleko na kolejne karmienie?

Stary 2013-06-15, 05:38   #3308
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czeka

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Kurcze, jak mi strasznie zle albo mam,mega stresa to tez nie moge spac. Moze jednak sprobuj? Potrzebujesz tego bardzo

Diabli a Ty probowalas tej metody 7-5-3? Dziewczyny, ktore stosujecie re metode-kiedy tak odciagacie, zeby w piersiah bylo mleko na kolejne karmienie?

zaby tez slychac z jeziorka probowalam spac ale doopa tam..

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-06-15, 06:27   #3309
vvgh
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czeka

Cytat:
.
Żaby? ale super Mi to tylko gołębie coś jęczą za oknem albo późnym wieczorem pijani dresiarze

---------- Dopisano o 06:14 ---------- Poprzedni post napisano o 06:13 ----------

Cytat:
Doooła... nieee. Przytul Zu i minie

---------- Dopisano o 06:27 ---------- Poprzedni post napisano o 06:14 ----------

Idę dalej spać chyba, bo Jurek śpi w najlepsze
Stary 2013-06-15, 08:28   #3310
nuna2
Zakorzenienie

Dziewczyny martwię się... Przed wczoraj coś ze mnie chlusło... Tak, że mi zalało całą bieliznę. Wczoraj troszkę mniej. Wyglądało mi to na wody... Dziś znów to samo... pojechałam sprawdzić i tam nie było nic. Tylko niby sluz. Tylko, że to co ze mnie się polało było takie wodnisto przezroczyste.... A jak zajechałam na kontrolę to wtedy akurat wydobywał się śluz. Tylko taki, że akurat to wiedziałam, że to śluz.Martwię się, że sączą się wody... Ale jak gin orzekła, że wód duzo etc... Jestem głupia. Nie umiem odróżnić wód od sluzu... Czy pod koniec jest taki mega wodnisty??
Stary 2013-06-15, 08:37   #3311
vil84
Wtajemniczenie

Color nie pomogę, nie karmiłam piersią

Nuna a z jakiej racji Ty masz odróżniać? lekarze są od tego a jak miałaś sprawdzane? tylko na usg czy sprawdzali Ci jakimś papierkiem czy to wody czy śluz?

Cytat:
dlaczego doła?

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 08:47   #3312
puchatkowa
Zakorzenienie

Hej

Cytat:
Witam sie dziewczeta z patologii. Skurcze regularne co 7 min ale rozwacia nie ma :/ mam zostac na 3 dni, bo im ZUS nie zaplaci-no ok. Teskurcze bola jak cholera, az sie zwijam z bolu. No ale pan dooktor wie lepiej przeciez. Ale najlepszy numer wywinełam przed wejsciem - usiadlam nna lawce przed IP i ie rozryczalam bez powodu. Masakra, nie moglam za3mac lez.
Ash gratki!
A do jakich wartosci Dochodzily Wam skurcze na KTG? U mnie 90.
Cytat:
Anoxee tak, chodzilo o. NFZ. Niestety na zadane mozna wyjsc po 3 dniach-fuck :/
Magiusa wez sobie nie zartuj. Nie wy3mam dwoch dni a skurczach co 4-7 minut.
kolacja ( o ile mozna tak nazwac suchy chleb z erkiem) byla o 17. PASOBRZUCH BYC GLODNY!
Komiksowa strasznie to dziwne, że pojechałaś tylko to sprawdzić, czy to aby nie poród a oni Cię zaraz położyli na oddział i nic nie robią bo w zasadzie powiedzieli Ci, że to jeszcze nie to? To po co Cię w ogóle kładki a teraz na siłę muszą trzymać te 3dni - bez sensu

Chociaż z drugiej strony jak Ci te skurcze dochodzą do 90 na ktg i są tak bolesne to może jednak coś się dzieje? U mnie one niestety przybierały bardzo niskie wartości, więc nie pomogę
Trzymaj się tam, a może już jesteś po?

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
ciekawe czy się rozkręci w weekend. zaciskam
Hump dzięki Póki co cisza
A Tobie udanego weekendu na wsi (ostatniego? )

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
ale zadzwonili do mnie z ZUSu bo mieli jakiś błąd w danych, od razu podpytałam o roczny macierzyński, czy jak już nie pracuje to czy na pewno przysługuje, powiedziała że tak
O fajnie, że to napisałaś Vil bo właśnie się ciągle nad tym zastanawiam Choć jak tak dalej pójdzie i Mała będzie taka uparta to wytrzymam do tego 17.06 akurat...

Cytat:
dziś pisałam pierwszą część egzaminu potwierdzającego kwalifikacje zawodowe, właśnie znalazłam arkusze i odpowiedzi w necie i wychodzi na to, że zdałam
Gratulacje

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Dziewczyny martwię się... Przed wczoraj coś ze mnie chlusło... Tak, że mi zalało całą bieliznę. Wczoraj troszkę mniej. Wyglądało mi to na wody... Dziś znów to samo... pojechałam sprawdzić i tam nie było nic. Tylko niby sluz. Tylko, że to co ze mnie się polało było takie wodnisto przezroczyste.... A jak zajechałam na kontrolę to wtedy akurat wydobywał się śluz. Tylko taki, że akurat to wiedziałam, że to śluz.Martwię się, że sączą się wody... Ale jak gin orzekła, że wód duzo etc... Jestem głupia. Nie umiem odróżnić wód od sluzu... Czy pod koniec jest taki mega wodnisty??
Nuna ale to sprawdzili Ci tym papierkiem, że to nie wody? Bo to chyba najbardziej wiarygodne. Z tego co kojarzę to Marchewce sprawdzali to w szpitalu.

Ząbki
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 08:51   #3313
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
Color nie pomogę, nie karmiłam piersią

Nuna a z jakiej racji Ty masz odróżniać? lekarze są od tego a jak miałaś sprawdzane? tylko na usg czy sprawdzali Ci jakimś papierkiem czy to wody czy śluz?

dlaczego doła?
o wszystko i o nic
czuje sie totlnie bezuzyteczna i nie mam z kim pogadac.. a mowienie calymi dniami do Z ktora nie odpowiada robi sie nudne

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-06-15, 08:58   #3314
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie pod koniec było dużo tego sluzu i zastanawiałam się czy to nie sączące wody, no ale ja leżałam w szpitalu. A jakby Ci chlusnęły wody, to one są ciepłe jak mocz. Jak leżałam, to była dziewczyna z sączącymi się wodami, ale wód miała cały czas dużo i tak chodziła jeszcze tydzień.

Od dziś wiem. że moje dziecko się nie budzi na karmienie, no chyba, ze ma etap spania całej nocy, ale ze względu na ulewania nie mogę sobie pozwolić na niekarmienie jej. Zjadła koło 21, ululałam ją o 22 i poszlam spac. Obudził mnie ból piersi i zalana koszulka. Było przed 3. Młoda jak i ja przespałyśmy karmienie, a TŻ mimo, że jeszcze nie spał, stwierdził, że tak ładnie spałyśmy razem, ze nie chciał nas budzić. Obudziłam ją, zmieniłam pieluchę, ale szczerze, to na głodną to ona ani nie wyglądała ani nie dawała znaków, ze chce jeść. Zjadła i obudziła się o 5, a potem o 7. No to nadrobiła stracony czas, choć karmienie jej przy jej obecnych wygibasach, płakaniu, drapaniu to udręka.

Ash, color u mnie jeden cycek zawsze się robi twardy, a drugi cały czas jest miękki. Więcej mleka leci z miękkiego.

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

Cytat:
o wszystko i o nic
czuje sie totlnie bezuzyteczna i nie mam z kim pogadac.. a mowienie calymi dniami do Z ktora nie odpowiada robi sie nudne
To udawaj, że Ci odpowiada i że prowadzisz dialog

A z TŻ dobrze mi się gdzies mignęło, że się pogodziliście?

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 09:01   #3315
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość

To udawaj, że Ci odpowiada i że prowadzisz dialog

A z TŻ dobrze mi się gdzies mignęło, że się pogodziliście?
alez prowadze dialogi.jak swir sie czuje
powiedmy..ale na moje to kwestia jeszcze jednej wpadki..nawet nie klotni..
ja jestem ciagle cieta na niego i mam do tego prawo ale Z go lubi,u niego jest spokojniejsza niz u mnie wiec jej tego nie zabiiore.a my?zyjemy obok siebie.

taki denerwujacy wspollokator ktory ma z toba dziecko

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-06-15, 09:17   #3316
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy moze byc tak ze maly podczas ssania sie przegrzewa i stad nie chce poznoej ciagnac dalej i krzyczy mimo ze jest pokarm. Bo nam w tym szpitalu mocno je opatulili i tak kaza a ja mam tak ze na poczatku jak karmie jest git a pozniej juz nerw mimo ze pokarm jest i mam wrazenie ze to z goraca jak on w tym kocu.

nam w szpitalu mówiły aby nie karmić w rożkach bo dziecko się grzeje podczas ssania no i przytulone do nas też się grzeje

Cytat:
to kiedy moge sie do Ciebie wybrac na makijaz
kiedy tylko będziesz na śląsku

===

Cześć
U nas spokojna nocka, chociaż nad ranem Bartula nie chciał spać no ale chociaż nie ryczał mnie za to rozbolała głowa i sprzedałam go o 5:00 M. i poszłam spać, całkowicie się wyłączyłam
Teraz moje chłopaki są na spacerku a ja mam trochę czasu dla siebie

Stary 2013-06-15, 09:19   #3317
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
alez prowadze dialogi.jak swir sie czuje
powiedmy..ale na moje to kwestia jeszcze jednej wpadki..nawet nie klotni..
ja jestem ciagle cieta na niego i mam do tego prawo ale Z go lubi,u niego jest spokojniejsza niz u mnie wiec jej tego nie zabiiore.a my?zyjemy obok siebie.

taki denerwujacy wspollokator ktory ma z toba dziecko
Axella, niewierze w to co czytam. Znalazlas sobie kolejna wymowke by nie konczyc tego zwiazku! bo Zu go lubi! To jej ojciec przeciez, zawsze bedzie z nim silnie zwiazana! Ale tez nieszczesliwa, bo jej rodzice tkwia w martwym ,zaniacym ich i nia zwiazku. To Wam wszystkim robi wielka krzywde, bo tz sie nie zmieni, to juz chyba wiesz...

Stary 2013-06-15, 09:26   #3318
sharpnowaja
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20

Witam weekendowo
Wczoraj mała wieczorem świrowała. Myślałam że ma takie "napady" przez ilość wrażeń ale wczoraj siedziała praktycznie cały dzień tylko ze mną, nawet TV nie był włączony. O 17 poszłam z nią na spacer (niestety zrobiło się zimno i ponuro a rano było tak pięknie ) ale od razu był ryk. Pochodziłam z nią raptem 30 min myśląc że się uspokoi ale gdzie tam. W domu wzięłam ją na ręce i tak się wtuliła we mnie że szok. Pierwszy raz, aż się popłakałam z wzruszenia.
Usnęła na 3 min i płacz. Uspokajanie przez 10 min, śpi przez 3 i tak w kółko do 21:30. Nie wiem co jej jest rzuca się, rusza rękami i nogami jak szalona Rozmawiałam z siostrą i jej synek też miał takie fazy wieczorami. Ale nie pamięta ile to trwało. Wasze dzieciaczki też tak mają?

Ashy brawa dla TŻtawielie gratulacje

Z tym moim macierzyńskim to właśnie pracodawca się zdziwił bo jeszcze nie miał żadnej kontroli może sprawdzili że wcześniej pracowałam 3 lata i miałam normalnie składki płacone a nie że się zatrudniłam przed samą ciążą a wcześniej nic.
Z kasą dziwnie bo dostałam 300 zł mniej i niby urodziłam 6go ale przecież 1 i 3 był wolny, 4,5 weekend więc tylko 2 maja był dniem pracujacym. Czy to się jakoś inaczej przelicza?
Stary 2013-06-15, 09:30   #3319
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
hej ja tak miałam 2 dni przed porodem, ale to była wydzielina bo wody mi poszły na porodówce, też miałam schza że mi się sączą bo majtki i wkładki ciągle mokre były

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 09:32   #3320
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20

Cytat:
Axella, niewierze w to co czytam. Znalazlas sobie kolejna wymowke by nie konczyc tego zwiazku! bo Zu go lubi! To jej ojciec przeciez, zawsze bedzie z nim silnie zwiazana! Ale tez nieszczesliwa, bo jej rodzice tkwia w martwym ,zaniacym ich i nia zwiazku. To Wam wszystkim robi wielka krzywde, bo tz sie nie zmieni, to juz chyba wiesz...

wiem.i co mam poradzic? jestem kompletna idiotka ale mi bez niego zle..z nim tez ale no kurde...

setki rozstan i powotow,raz lepiej,raz gorzej..
i tak to sie ciagnie.
ktos kiedys mi pisal ze jestem silna. nie-tak nie jest.
silna bym byla gdybym po pierwszej klotni w ciazy go rzucila i juz.

a ja sie uzeram i mecze i wkurzam znajdujac setki powodow za,wiecaz ze sa tysiace przeciw..

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Witam weekendowo
Wczoraj mała wieczorem świrowała. Myślałam że ma takie "napady" przez ilość wrażeń ale wczoraj siedziała praktycznie cały dzień tylko ze mną, nawet TV nie był włączony. O 17 poszłam z nią na spacer (niestety zrobiło się zimno i ponuro a rano było tak pięknie ) ale od razu był ryk. Pochodziłam z nią raptem 30 min myśląc że się uspokoi ale gdzie tam. W domu wzięłam ją na ręce i tak się wtuliła we mnie że szok. Pierwszy raz, aż się popłakałam z wzruszenia.
Usnęła na 3 min i płacz. Uspokajanie przez 10 min, śpi przez 3 i tak w kółko do 21:30. Nie wiem co jej jest rzuca się, rusza rękami i nogami jak szalona Rozmawiałam z siostrą i jej synek też miał takie fazy wieczorami. Ale nie pamięta ile to trwało. Wasze dzieciaczki też tak mają?

Z tym moim macierzyńskim to właśnie pracodawca się zdziwił bo jeszcze nie miał żadnej kontroli może sprawdzili że wcześniej pracowałam 3 lata i miałam normalnie składki płacone a nie że się zatrudniłam przed samą ciążą a wcześniej nic.
Z kasą dziwnie bo dostałam 300 zł mniej i niby urodziłam 6go ale przecież 1 i 3 był wolny, 4,5 weekend więc tylko 2 maja był dniem pracujacym. Czy to się jakoś inaczej przelicza?
moja tez tak ma,are min snu,placz,pare min nu i znow placz..nie wiem o co chodzi..
wczoraj zasnela od 6tej rano pierwszy raz kolo 17-18...

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-06-15, 09:33   #3321
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Witam weekendowo

wczoraj chyba taki porąbany dzień był może ta pogoda, mój cały dzień jęczał, zmęczony i najedzony jak struś ale wiecznie kwękał to ja go na ręce, przyspał, obudził się za minutę i dalej jęczenie, a dzisiaj jest aniołem, zje, kupa i śpi.

Julka
Stary 2013-06-15, 09:43   #3322
sharpnowaja
Zakorzenienie

Asieni za opis porodu

diabli śliczna Nelcia u mnie tez miało nie być różowego a Karolcia co chwilę śmiga w różowym

Atena dużo sił życzę, ja też od poniedziałku zostaję bez Tż'ta

diabli wniosek o macierzyński złożyłam jakiś tydzień po porodzie. Ja tylko przesłałam akt urodzenia do firmy i oni to załatwiali za mnie

anka współczuję teściowej, też tak miałam na początku. Przestałam odbierać mówiąc że nie miałam przy małej czasu. TŻ wracał z pracy i oddzwaniał.

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
Nela tez chyba lubi roz, jakos to przetrawię, byle heloł kot nie wdarl się do naszego domu
widzę że jesteś uprzedzona do kocura jak i ja róż zagościł w naszym domu ale temu paskudnemu kocurowi mówię NIE
Stary 2013-06-15, 09:44   #3323
Aaś
Zakorzenienie

Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.

Aaaale piękna pogoda

Jedziemy rodzinka na targ sniadaniowy
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 09:45   #3324
ankaaa206
Wtajemniczenie

hej hej, dziś już mamy 2 tyg i 1 dzień, aż nie do pomyślenia że taki mały czlowiek jeszcze niedawno był w moim brzuchu
chcieliśmy iść na spacer ale tata zabral nam wózek, chowamy go w nocy do bagażnika, bo mi samej cięzko go znosić z 4 piętra, więc musimy czekać do 14 aż wróci
wczoraj miałam nerw taki że hej, maly cały dzień jęczał, nie wiem co mu było wpadła moja kuzynka z mężem i oczywiscie pili piwo i siedzieli do 23, ja padnięta jak mrówka i aż zęby zaciskałam żeby ich nie wyrzucić, bo maly płakal i nie szło go uspać pokłócilam sie z tż, o nic w sumie ale za to wziął małego do salonu i przytulal się z nim, bujał, co chwile smoczka wypadającego podawał aż zasnął i przyniósł mi go na karmienie, a ja w końcu sie wyspałam trochę
dziś na obiad do teściowej, ciekawe co znowu usłyszę że robie źle, dobrze że spływa to po mnie jak po kaczce i mam gdzieś jej złote rady.

Julka
Stary 2013-06-15, 09:50   #3325
axella
Zakorzenienie

GG do axella

tez mialam olac rozowy kolor ale kuuurde,ciezko znalezc cos innego no i 50%rzeczy Z to róż

a ja lubie hello kitty..

i good bye kitty też
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kitty.jpg (45,4 KB, 20 załadowań)

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-06-15, 09:55   #3326
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karbie1984 Pokaż wiadomość
moja mała jest przestawiona i całe noce praktycznie codziennie nie śpi.
w dzień grzeczna, a noc mam masakrę.
u nas tak było do 3 tyg życia. Ale widzę że Ty urodziłaś przede mną. Cały czas tak ma? na pewno jej się przestawi. A w nocy jak karmisz? zapalasz światło itd? u nas chyba ciemności + mówienie szeptem w nocy pomogło.

Aaś jak podajesz mleczko z butli (nie ważne czy karmisz piersią czy nie) to witaminy K się nie podaje bo jest w mleczku. A witaminę D podajesz i przy piersi i przy mm. Takie info dostałam od pediatry.
Stary 2013-06-15, 09:55   #3327
maarchewka
Zakorzenienie

Uff wizyta teściów zakonczona..
jednak mieliśmy wersję full wypas..
zostali na noc, była też siostra tżta z chlopakiem takżę trzeba było zrobic pełny obiad.. posprzeczaliśmy się oczywiście z TŻtem i jeszcze jestem na niego zła...

dobrze ze synek był przekochany i współpracował jak nigdy.. przez cały dzien nawet nie zapłakał.. siedział i zabawiał dziadków.. ciągle się usmiechał i coś do nich gaworzył.. a my spokojnie w tym czasie zrobiliśmy obiad.. a na koniec poszedł spać na 7 godzin a potem w nocy budził się tylko na cyca i zaraz zasypiał...

Wojtek

Edytowane przez maarchewka
Czas edycji: 2013-06-15 o 09:58
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 10:04   #3328
lonely_lady
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V

Dzień dobry
Wczoraj mały miał dzień rzygania, ciagle chciał jeść aż do porzygu i ulewal..
Odciagakam go na sile od cyca. I czas karmienia musiałam skrócić do 5 min. Wiem- strasznie krótko, ale chyba sie najada

A dziś w nocy odpadł nam pepuszek

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 10:08   #3329
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Wczoraj mały miał dzień rzygania, ciagle chciał jeść aż do porzygu i ulewal..
Odciagakam go na sile od cyca. I czas karmienia musiałam skrócić do 5 min. Wiem- strasznie krótko, ale chyba sie najada

A dziś w nocy odpadł nam pepuszek
super

Stary 2013-06-15, 10:08   #3330
lonely_lady
Zakorzenienie

A jeśli chodzi o mleczko, to mi tez juz ciurkiem leci. Jak karmie jednym to z drugiego leci. A w nocy jak mniej karmie to mam cyce jakbym zbyt duże silikonowymi sobie zrobiła
Dziś musiałam o 4 w nocy trochę mleczka odciagnac, bo myślałam ze pekna...

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości