WROCŁAW: Szkoła Marzeny Daleckiej (OPINIE, WRAŻENIA, ITP.) - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-06-17, 09:24   #631
Cebulka_89
Przyczajenie

Dot.: WROCLAW: Szkoła Marzeny Daleckiej (OPINIE, WRAZENIA, ITP.)

Ja niestety dopiero za rok na wizaż + charakteryzacja
Cebulka_89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-23, 10:46   #632
janiou
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Carilla Pokaż wiadomość
Witam,
temat widzę, że naprawdę bardzo obszerny, jednak pewne wiadomości zdają się być nieco przestarzałe...
Chciałam spytać przede wszystkim o jakiekolwiek dokładniejsze dane na temat jednorocznego kierunku wizaż+charakteryzacja, interesuje mnie głównie pytanie ile z tej charakteryzacji jest robione na tych studiach...

Drugie pytanie to wyprawka, na stronie napisane jest, że w cenie słuchacze dostają zestaw pędzli i jeszcze jakieś szablony, a kilka stron wcześniej było napisane, że wszystko kupuje się samemu, jak to w końcu jest?

Z góry dzięki za odpowiedzi.

Charakteryzacja u Daleckiej, to temat rzeka. W pierwszym semestrze [2011/2012 - byłam tym rocznikiem] zajęcia prowadził Pan, który jak się okazało nie był charakteryzatorem. Robiłyśmy charakteryzację epokową - lata 20-ste, Pop art, były jedne zajęcia z bodypaintingu [kiedy poprosiłyśmy o kolejne, usłyszałyśmy, że mamy złożyć się na farby, bo szkoły [sic!] nie stać na to - komedia!], malowałyśmy łapki i .. robiłyśmy pracę semestralną.
Całe szczęście, że w drugim semestrze przybył do nas 'Pan zbawiciel', a przede wszystkim CHARAKTERYZATOR. I tu się zaczęło. Charakteryzacja epokowa - szerzej, rany, zadrapania, charakteryzacja związana z innymi narodowościami, postarzanie... .
Zajęcia z charakteryzacji odbywały się w niemal każdym zjeździe. Niemal, bo w pierwszym semestrze było więcej przedmiotów.
Poza tym, na przed ostanim zjeździe uświadomili nam, że po tym kierunku nie jesteśmy ani charakteryzatorami, ani wizażystkami. Co tylko i wyłączni obrazuje poziom. Nie da się połączyć tych dwóch obszernych zagadnień w jeden kierunek. Rok, to za mało na samą charakteryzację, a co dopiero na charakteryzacje z wizażem ...

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Cebulka_89 Pokaż wiadomość
Byłam na dniach otwartych i faktycznie profesjonalnych marek kosmetyków to tam za wiele nie widziałam oprócz Glazel. W oczy rzuciły mi się za to Avon i Paese. Jednak jestem zdania, że jak się człowiek nauczy pracować na kosmetykach ze średniej pułki to potem kwestia przestawienia się na te leprze już nie stanowi problemu. Oglądałam również prace dyplomowe i wyglądają bardzo profesjonalnie, podobnie jak cała szkoła. Całość zrobiła na mnie bardzo dobre wrażenie. Dowiedziałam się chyba wszystkiego czego chciałam. A z rozmowy z Panią która mnie oprowadzała zrozumiałam, że chyba jest tylko system zaoczny ale nie potwierdzam tego na 100%.
Prace dyplomowe słuchaczki robią same. Jakiego znajdziesz sobie fotografa, takie masz zdjęcia :P
Szkoła nawet nie potraf ipodać konkretnych wytycznych co do dyplomu. Chodzisz, pytasz, nie dostajesz odpowiedzi... Zanosisz coś, słyszysz, że jest źle, przewracają oczami. Paranoja.
janiou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-24, 21:00   #633
Cebulka_89
Przyczajenie

Myślałam, że się współpracuje z fotografem który jest już w szkole skoro i pracowania fotograficzna jest... O.o
Stary 2012-06-26, 07:51   #634
Szkola md
SPAMER
Nieopłacona reklama

Cytat:
Napisane przez janiou Pokaż wiadomość
Charakteryzacja u Daleckiej, to temat rzeka. W pierwszym semestrze [2011/2012 - byłam tym rocznikiem] zajęcia prowadził Pan, który jak się okazało nie był charakteryzatorem. Robiłyśmy charakteryzację epokową - lata 20-ste, Pop art, były jedne zajęcia z bodypaintingu [kiedy poprosiłyśmy o kolejne, usłyszałyśmy, że mamy złożyć się na farby, bo szkoły [sic!] nie stać na to - komedia!], malowałyśmy łapki i .. robiłyśmy pracę semestralną.
Całe szczęście, że w drugim semestrze przybył do nas 'Pan zbawiciel', a przede wszystkim CHARAKTERYZATOR. I tu się zaczęło. Charakteryzacja epokowa - szerzej, rany, zadrapania, charakteryzacja związana z innymi narodowościami, postarzanie... .
Zajęcia z charakteryzacji odbywały się w niemal każdym zjeździe. Niemal, bo w pierwszym semestrze było więcej przedmiotów.
Poza tym, na przed ostanim zjeździe uświadomili nam, że po tym kierunku nie jesteśmy ani charakteryzatorami, ani wizażystkami. Co tylko i wyłączni obrazuje poziom. Nie da się połączyć tych dwóch obszernych zagadnień w jeden kierunek. Rok, to za mało na samą charakteryzację, a co dopiero na charakteryzacje z wizażem ...

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Prace dyplomowe słuchaczki robią same. Jakiego znajdziesz sobie fotografa, takie masz zdjęcia :P
Szkoła nawet nie potraf ipodać konkretnych wytycznych co do dyplomu. Chodzisz, pytasz, nie dostajesz odpowiedzi... Zanosisz coś, słyszysz, że jest źle, przewracają oczami. Paranoja.
Witamy
Zdecydowaliśmy się odpisać na post , który Pani umieściła na forum. Po pierwsze posiadamy ankiety, które Państwo wypełniali po ukończeniu I semestru i tam Pan który nie był charakteryzatorem wypadł bardzo pozytywnie w Państwa opinii, z wykształcenia wizazysta z ogromnym doświadczeniem, który dokształcała się w teatrach wrocławskich jako charakteryzator.Chcieliśm y poinformować iż w 2010 roku na potrzeby rynku pracy, został dopuszczony zawód charakteryzatorpod numerem 514201, więc prosimy aby Pani nie wprowadzała w błąd osoby czytające forum i nie stawiała szkoły w złym świetle. Zła informacja podważa wizerunek szkoły. Jeżeli była Pani niezadowolona z nauki w naszej placówce mogła Pani to zgłosić do dyrekcji szkoły lub złożyć pisemna rezygnację z nauki. Przypominamy, że każdy absolwent po obronie pracy dyplomowej na kierunku wizaż i charakteryzacja otrzymuje dyplom uzyskania tytułu zawodowego- wizażysta o specjalizacji charakteryzacja.Czyli po obronie pracy dyplomowej i ukończeniu szkoły uzyska Pani zawód wizażysta o specjalności charakteryzacja.
Szkola md jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-01, 22:53   #635
janiou
Przyczajenie

Po uzupełnieniu wiedzy, przyznaję się do błędu. Pan, którego wcześniej nazwalam tym, który nie był charakteryzatorem, a uczył charakteryzacji został przeze mnie niesłusznie oskarżony o brak kompetencji niezbędnych do nauczania.
Jednocześnie, najmocniej przepraszam za wprowadzanie forumowiczek w błąd.

Co do reszty, dodam tylko, że ... gdybym zrezygnowała z nauki w trakcie trwania roku szkolnego, nie mogłabym wysunąć obiektywnej opinii na temat szkoły.
janiou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-19, 17:37   #636
maffash
Zakorzenienie

Witam, czy ktoras z dziewczyn robila szkolenie z przedluzania rzes w tejze szkole?
maffash jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-15, 18:09   #637
anulka11
Przyczajenie

GG do anulka11

Witam, czy wybiera sie może ktoś na zawodowy kurs kosmetyczny we wrześniu lub paxdzierniku?
anulka11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-27, 08:36   #638
Szkola md
SPAMER
Nieopłacona reklama

Przypominamy o trwającym naborze na rok 2012/2013 do naszej szkoły.Pamiętajcie u nas 100% zdawalności egzaminu zawodowego na kierunku Technik Usług Kosmetycznych.
Kształcimy również w kierunkach :
- wizaż
- wizaż + charakteryzacja
- wizaż + stylizacja
Chcemy poinformować o nowych specjalizacjach na kierunku Technik usług kosmetycznych z kosmetologii bioestetycznej i laseroterapii.
Zapraszamy do zapoznania sie ze szczegółową ofertą na stronie:
www.wizaz.wroc.pl
Szkola md jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-31, 13:12   #639
xkatarzynx
Przyczajenie

GG do xkatarzynx

Hej dziewczyny która z was wybiera się od września na kierunek technik usług kosmetycznych w tej szkole ?? Może się poznamy ??
xkatarzynx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-31, 18:23   #640
poluska
Przyczajenie

xkatarzynx ja właśnie myślę o techniku usług kosmetycznych a zajęcia zaczynają się juz we wrzesniu?
poluska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-01, 11:15   #641
xkatarzynx
Przyczajenie

GG do xkatarzynx

Na stronie szkoły MD jest napisane że 22 września są pierwsze zajęcia.
Stary 2012-09-05, 18:52   #642
poluska
Przyczajenie

Czy któraś z dziewczyn wybiera się jeszcze od września do MD na technika usług kosmetycznych?;>
Stary 2012-09-13, 12:52   #643
blite
Przyczajenie

Ja się zastanawiam, jeszcze nie złożyłam podania. Trochę boję się nauki, do tej pory skończyłam studia inżynierskie, gdzie więcej było projektów, pracy praktycznej niż nauki, choć i tej bywało sporo. Ale chyba aż tak źle nie będzie
blite jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-15, 14:31   #644
All200
Przyczajenie

Czy ktoś wybiera się w tym roku na wizaż+stylizacja?
All200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-16, 23:17   #645
kilocoli
Przyczajenie

Ja wybieram się na do tej szkoły na profil Technik usług kosmetycznych.
Już za nie cały tydzień zjazd
kilocoli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-17, 11:25   #646
olymia
Przyczajenie

Hej,
ja również wybieram się na technika usług kosmetycznych (zaoczne). Już w sobotę pierwszy zjazd Możemy się spotkać przed szkołą,aby było raźniej Pozdrawiam
olymia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-17, 13:29   #647
grazia22
Przyczajenie

Hej , ja już jestem jedna noga w szkole u Daleckiej super że się wszystkie spotkamy już niebawem . Cieszę się że wybrałam tę szkołę poleciła mi ja moja koleżanka ,która była mega zadowolona . Te specjalizacje które proponują naprawdę są super

Pozdrawiam i do zobaczenia
grazia22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-18, 17:50   #648
poluska
Przyczajenie

No więc dziewczyny sprawdziłyscie juz w jakiej jestescie grupie? Ja w kazdym razie IB
Stary 2012-09-19, 21:53   #649
xkatarzynx
Przyczajenie

GG do xkatarzynx

Poluska nie mogło być inaczej ja również IB Do zobaczenia w sobotę

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-08, 02:18   #650
motylek8631
Raczkowanie

witam zamierzam wybrac sie do tej szkoly za rok lub 2 lata, narazie jestem za granica.
Chcialam zaczerpnac opini co do zajec zarowno z wizazu jak i kosmetyki
Zamierzam isc na dwa kierunki.

Wizaz : robilam kurs wizazu w tej szkole i bylam bardzo zadowolona co prawda mam podstawy, cos tam cwicze sobie w domu i ogladam filmiki na YT.
Jak odbywaja sie praktyki ? Czy uczen zalatwi je sam czy sa one tylko w szkole, czy wspolpracujemy z jakimis modelkami, w teatrach itp ? czy wszystko na wlasna reke ?
Czy na zajeciach sa zajecia z fotografi i wspolpracy z fotografem ( jesli np zdecydujemy sie tylko na taka droge po tej szkole) ?
Z tego co pamietam wszystkie kosmetyki sa udostepnione i jest tego sporo i naprawde jest w czym wybierac zeby cwiczyc
Czy sa zajecia z bodypainting ? czy raczej dodatkowe szkolenia za wlasna oplata trzeba zrobic ?
Co z charakreryzacja ? Uczycie sie dziewczyny szyc ? Same tworzycie stroje ,jak to wyglada ?

No i jako poczatkujace chetnie sie dowiem na jakich kosmetykach waszym zdaniem warto pracowac ? ( pewnie w szkole juz cos wam wspominali)
Lepeiej sie zaopatrzyc w pedzle jedej firmy czy moze zbierac pojedynczo roznych firm ?
Jakie paletki cieni byscie polecały?

kto prowadzi zjaecia w rocznej szkole wizazu ?

Teraz szkola kosmetyczna

czy jest w tygodniu tzw system dzienny ?
Jak wygladaja zajecia praktyczne ?
Czy duzo sie wymaga od ucznia ( czy jest dosc scisla teoria, czy na zajeciach praktycznych zwracaja uwage na dokladnosc,estetyke ?)
Jalk wygladaja praktyki ? czy uczen jest skazany sam na siebie czy szkola zalatwia praktyki ?
Czy w szkole ucza mikrodemabrazji,pilingu kawitacyjnego,zabiegow na cialo ? czy raczej trzeba sie nastawic na dodatkowe szkolenia ?
Czy chodzac do szkoly wysylaja lub organizuja szkolenia dla uczniow i sa moze one tansze ? Sa platne a moze darmowe,za jakie szkolena trzeba placic i czy mamy jako uczniowe upust ( np na doczepanie rzes, roznego rodzaju masaze tj muszlami,kamieniami, manicure hybrydowy ... itp)
czego tak naprawde mozna nauczyc sie w szkole i jakie szkolenia kursy dodatkowo warto robic ? No bo przeciez co roku pojawia sie jakis szał, co roku wchodza w mode jakies to inne zabiegi lub chociaz by metody oczyszczania ) , no a przeciez nie jest sie w stanie robic dodatkowo kazdy kurs, chyba ze jest darmowy

wiem ze masa bnalanych i pewnie smiesznych pytan ale jak mam wybrc szkole to wole konkretna gdzie zostane wiele nauczona... bardzo mnie kreci cos z twarza i upiekszanie na ciało + masaze lub jakies zabiegi aromaterapii itp, nie chce isc w strone tipsow i zdobienia paznokci , bardziej odnowa biologiczna

chetnie sie czegos dowiem od osob uczeszczajacych do szkoly lub moze znajda sie nawet takie które juz sa po szkole a moze nawet takie ktore dzialaja na swoja reke

Od kilku tygodni chodze regularnie do ksoemstyczki na oczyszczanie i poprostu sie zakochalam w tym jakie to jest przyjemne caly czas ja o cos wypytuje o zabiegi itp ( nie zeby to bylo chwilowe bo wsumie to juz 3 lata temu powinnam byla wybrac ta droge a nie inna ,no ale zrobilam inna szkole a teraz musze siedziec za granica w pracy ktora mialam tutaj wczesniej ) ... ale tak to jest jak czlowiek slucha innych i nie ma swojego zdania,no coz na bledach sie uczymy, teraz wiem ze Musze sie ogarnac w ciagu 2 lat i zaczac cos dzialac

a moze sie jeszcze dowiem dziewczyny jakie urzadzenia danych fim sa dobre jesli chodzi o te wszystkie maszyny, no bo w calkiem przestepnych cenach ( jak dla mnie no bo moge sobie na to odlozyc) widzialm na Allegro rozne urzadzenia kosmetyczne tj kobajn za 2000 pare zl mozna juz nabyc
fotel kosmetyczny za niecaly 1000zl ? maszyny do wosku czy parafiniarki (do manicure) juz za ponad 300zl te drozsze
?
W co sie dobrze zaopatrzyc na poczatek ?

Pozdrawiam i czekam na porady opinie wasze zdanie i rozwianie moich watpliwosci
motylek8631 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-10, 02:06   #651
motylek8631
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Cili Pokaż wiadomość
Hej byłam ostatnio na kursie wizażu, jestem zachwycona kobitką, która prowadziła zajęcia , wygrała jakiś konkurs w Macu jest super . Słyszałam od niej ,że uczy u nich jakiś koleś z teatru, zastanawiam się nad szkołą charakteryzacji u Dalekiej.
Możecie mi napisać coś więcej o tych zajęciach
buziaczki , pozdrawiam

to pan mariusz dalej uczy ? tylko on byl jedynym panem (chyba?) w szkole, ale jak robilam kurs mowil ze odchodzi juz.
motylek8631 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-01, 17:30   #652
mary_poppins
sissy that walk

Witajcie, odświeżam wątek ponieważ planuję od przyszłego semestru wybrać się do szkoły Marzeny Daleckiej (kierunek: charakteryzacja). W związku z tym proszę o informację, czy zaświadczenie lekarskie o braku przeciwwskazań do nauki musi być wystawione przez lekarza medycyny pracy, czy może być wystawione przez lekarza ogólnego? Nie miałam dotychczas styczności z takimi zaświadczeniami, więc nie wiem jak to ugryźć Proszę o info i dziękuję.

EDIT: Jeszcze jedno pytanie. W mailu do szkoły pytałam o kierunki, została mi doradzona charakteryzacja. Jednak patrzę teraz na "podanie online" na stronie i nie ma tam tego kierunku do wyboru, jest tylko wizaż. Błąd na stronie, czy jednak charakteryzacji nie ma?

Edytowane przez mary_poppins
Czas edycji: 2013-04-01 o 17:35
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-02, 08:55   #653
poluska
Przyczajenie

Jestem na 2 semestrze na kierunku technik usług kosmetycznych i jeśli chodzi o ten kierunek to zaświadczenie lekarskie musi być od lekarza medycyny pracy. Apropo podania online to nie wiem czemu pokazuję się tam tyle kierunków, kiedy ja się zapisywałam to wyglądało to ianczej więc możliwe że to jakiś błąd.
EDIT: charakteryzacja jest na pewno

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-02, 12:21   #654
Cebulka_89
Przyczajenie

Takie zaświadczenia wystawia tylko lekarz medycyny pracy. Tylko najpierw musisz wziąć ze szkoły skierowanie. Rozbieżność co do kierunków wynika z tego, że w tym semestrze został utworzony tylko wizaż/stylizacja. Natomiast 2 semestry temu były oba.

http://miszmasz-i-inne.blogspot.com/

Edytowane przez Cebulka_89
Czas edycji: 2013-04-02 o 12:23
Stary 2013-04-02, 12:45   #655
mary_poppins
sissy that walk

Dziękuję za odpowiedzi, dziewczyny. Nie pozostaje mi nic innego niż wybrać się do szkoły i dopytać osobiście, czy kierunek będzie, czy nie Dzięki
Stary 2013-05-29, 19:42   #656
enamoorada
Raczkowanie

Hej wszystkim!
Ktoś wybiera się w tym roku od września na wizaż i stylizacje?
enamoorada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-03, 07:12   #657
anulka11
Przyczajenie

GG do anulka11

Hej, ja się wybieram ale na technika usług kosmetycznych
anulka11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-03, 09:37   #658
Szamad
Przyczajenie

Ja się zastanawiam nad technikiem usług kosmetycznych od września zaocznie
Szamad jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-03, 20:14   #659
mary_poppins
sissy that walk

Cytat:
Napisane przez anulka11 Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez Szamad Pokaż wiadomość
Ja się zastanawiam nad technikiem usług kosmetycznych od września zaocznie
Też zapisałam się zaocznie na ten kierunek od września, więc może się spotkamy
Stary 2013-06-15, 15:52   #660
aleszy1586
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez anulka11 Pokaż wiadomość
Hej ja też wybieram się na technika usług kosmetycznych;D

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

Cytat:
Napisane przez mary_poppins Pokaż wiadomość
Też zapisałam się zaocznie na ten kierunek od września, więc może się spotkamy
noo to się spotkamy ja też zaocznie
aleszy1586 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości