![]() |
#631 |
Przyczajenie
|
Dot.: WROCLAW: Szkoła Marzeny Daleckiej (OPINIE, WRAZENIA, ITP.)
Ja niestety dopiero za rok na wizaż + charakteryzacja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#632 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
Charakteryzacja u Daleckiej, to temat rzeka. W pierwszym semestrze [2011/2012 - byłam tym rocznikiem] zajęcia prowadził Pan, który jak się okazało nie był charakteryzatorem. Robiłyśmy charakteryzację epokową - lata 20-ste, Pop art, były jedne zajęcia z bodypaintingu [kiedy poprosiłyśmy o kolejne, usłyszałyśmy, że mamy złożyć się na farby, bo szkoły [sic!] nie stać na to - komedia!], malowałyśmy łapki i .. robiłyśmy pracę semestralną. Całe szczęście, że w drugim semestrze przybył do nas 'Pan zbawiciel', a przede wszystkim CHARAKTERYZATOR. I tu się zaczęło. Charakteryzacja epokowa - szerzej, rany, zadrapania, charakteryzacja związana z innymi narodowościami, postarzanie... . Zajęcia z charakteryzacji odbywały się w niemal każdym zjeździe. Niemal, bo w pierwszym semestrze było więcej przedmiotów. Poza tym, na przed ostanim zjeździe uświadomili nam, że po tym kierunku nie jesteśmy ani charakteryzatorami, ani wizażystkami. Co tylko i wyłączni obrazuje poziom. Nie da się połączyć tych dwóch obszernych zagadnień w jeden kierunek. Rok, to za mało na samą charakteryzację, a co dopiero na charakteryzacje z wizażem ... ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Cytat:
Szkoła nawet nie potraf ipodać konkretnych wytycznych co do dyplomu. Chodzisz, pytasz, nie dostajesz odpowiedzi... Zanosisz coś, słyszysz, że jest źle, przewracają oczami. Paranoja. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#633 |
Przyczajenie
|
Myślałam, że się współpracuje z fotografem który jest już w szkole skoro i pracowania fotograficzna jest... O.o
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#634 | |
SPAMER
Nieopłacona reklama Zarejestrowany: 2012-06
|
Cytat:
Zdecydowaliśmy się odpisać na post , który Pani umieściła na forum. Po pierwsze posiadamy ankiety, które Państwo wypełniali po ukończeniu I semestru i tam Pan który nie był charakteryzatorem wypadł bardzo pozytywnie w Państwa opinii, z wykształcenia wizazysta z ogromnym doświadczeniem, który dokształcała się w teatrach wrocławskich jako charakteryzator.Chcieliśm y poinformować iż w 2010 roku na potrzeby rynku pracy, został dopuszczony zawód charakteryzatorpod numerem 514201, więc prosimy aby Pani nie wprowadzała w błąd osoby czytające forum i nie stawiała szkoły w złym świetle. Zła informacja podważa wizerunek szkoły. Jeżeli była Pani niezadowolona z nauki w naszej placówce mogła Pani to zgłosić do dyrekcji szkoły lub złożyć pisemna rezygnację z nauki. Przypominamy, że każdy absolwent po obronie pracy dyplomowej na kierunku wizaż i charakteryzacja otrzymuje dyplom uzyskania tytułu zawodowego- wizażysta o specjalizacji charakteryzacja.Czyli po obronie pracy dyplomowej i ukończeniu szkoły uzyska Pani zawód wizażysta o specjalności charakteryzacja. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#635 |
Przyczajenie
|
Po uzupełnieniu wiedzy, przyznaję się do błędu. Pan, którego wcześniej nazwalam tym, który nie był charakteryzatorem, a uczył charakteryzacji został przeze mnie niesłusznie oskarżony o brak kompetencji niezbędnych do nauczania.
Jednocześnie, najmocniej przepraszam za wprowadzanie forumowiczek w błąd. Co do reszty, dodam tylko, że ... gdybym zrezygnowała z nauki w trakcie trwania roku szkolnego, nie mogłabym wysunąć obiektywnej opinii na temat szkoły. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#636 |
Zakorzenienie
|
Witam, czy ktoras z dziewczyn robila szkolenie z przedluzania rzes w tejze szkole?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#637 |
Przyczajenie
|
Witam, czy wybiera sie może ktoś na zawodowy kurs kosmetyczny we wrześniu lub paxdzierniku?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#638 |
SPAMER
Nieopłacona reklama Zarejestrowany: 2012-06
|
Przypominamy o trwającym naborze na rok 2012/2013 do naszej szkoły.Pamiętajcie u nas 100% zdawalności egzaminu zawodowego na kierunku Technik Usług Kosmetycznych.
Kształcimy również w kierunkach : - wizaż - wizaż + charakteryzacja - wizaż + stylizacja Chcemy poinformować o nowych specjalizacjach na kierunku Technik usług kosmetycznych z kosmetologii bioestetycznej i laseroterapii. Zapraszamy do zapoznania sie ze szczegółową ofertą na stronie: www.wizaz.wroc.pl |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#639 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny która z was wybiera się od września na kierunek technik usług kosmetycznych w tej szkole ?? Może się poznamy ??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#640 |
Przyczajenie
|
xkatarzynx ja właśnie myślę o techniku usług kosmetycznych
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#641 |
Przyczajenie
|
Na stronie szkoły MD jest napisane że 22 września są pierwsze zajęcia.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#642 |
Przyczajenie
|
Czy któraś z dziewczyn wybiera się jeszcze od września do MD na technika usług kosmetycznych?;>
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#643 |
Przyczajenie
|
Ja się zastanawiam, jeszcze nie złożyłam podania. Trochę boję się nauki, do tej pory skończyłam studia inżynierskie, gdzie więcej było projektów, pracy praktycznej niż nauki, choć i tej bywało sporo. Ale chyba aż tak źle nie będzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#644 |
Przyczajenie
|
Czy ktoś wybiera się w tym roku na wizaż+stylizacja?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#645 |
Przyczajenie
|
Ja wybieram się na do tej szkoły na profil Technik usług kosmetycznych.
Już za nie cały tydzień zjazd ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#646 |
Przyczajenie
|
Hej,
ja również wybieram się na technika usług kosmetycznych (zaoczne). Już w sobotę pierwszy zjazd ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#647 |
Przyczajenie
|
Hej , ja już jestem jedna noga w szkole u Daleckiej super że się wszystkie spotkamy już niebawem
![]() ![]() ![]() Pozdrawiam i do zobaczenia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#648 |
Przyczajenie
|
No więc dziewczyny sprawdziłyscie juz w jakiej jestescie grupie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#649 |
Przyczajenie
|
Poluska nie mogło być inaczej ja również IB
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#650 |
Raczkowanie
|
witam zamierzam wybrac sie do tej szkoly za rok lub 2 lata, narazie jestem za granica.
Chcialam zaczerpnac opini co do zajec zarowno z wizazu jak i kosmetyki ![]() Zamierzam isc na dwa kierunki. Wizaz : robilam kurs wizazu w tej szkole i bylam bardzo zadowolona ![]() Jak odbywaja sie praktyki ? Czy uczen zalatwi je sam czy sa one tylko w szkole, czy wspolpracujemy z jakimis modelkami, w teatrach itp ? czy wszystko na wlasna reke ? Czy na zajeciach sa zajecia z fotografi i wspolpracy z fotografem ( jesli np zdecydujemy sie tylko na taka droge po tej szkole) ? Z tego co pamietam wszystkie kosmetyki sa udostepnione i jest tego sporo i naprawde jest w czym wybierac zeby cwiczyc ![]() Czy sa zajecia z bodypainting ? czy raczej dodatkowe szkolenia za wlasna oplata trzeba zrobic ? Co z charakreryzacja ? Uczycie sie dziewczyny szyc ? Same tworzycie stroje ,jak to wyglada ? No i jako poczatkujace chetnie sie dowiem na jakich kosmetykach waszym zdaniem warto pracowac ? ( pewnie w szkole juz cos wam wspominali) Lepeiej sie zaopatrzyc w pedzle jedej firmy czy moze zbierac pojedynczo roznych firm ? Jakie paletki cieni byscie polecały? kto prowadzi zjaecia w rocznej szkole wizazu ? Teraz szkola kosmetyczna ![]() czy jest w tygodniu tzw system dzienny ? Jak wygladaja zajecia praktyczne ? Czy duzo sie wymaga od ucznia ( czy jest dosc scisla teoria, czy na zajeciach praktycznych zwracaja uwage na dokladnosc,estetyke ?) Jalk wygladaja praktyki ? czy uczen jest skazany sam na siebie czy szkola zalatwia praktyki ? Czy w szkole ucza mikrodemabrazji,pilingu kawitacyjnego,zabiegow na cialo ? czy raczej trzeba sie nastawic na dodatkowe szkolenia ? Czy chodzac do szkoly wysylaja lub organizuja szkolenia dla uczniow i sa moze one tansze ? Sa platne a moze darmowe,za jakie szkolena trzeba placic i czy mamy jako uczniowe upust ( np na doczepanie rzes, roznego rodzaju masaze tj muszlami,kamieniami, manicure hybrydowy ... itp) czego tak naprawde mozna nauczyc sie w szkole i jakie szkolenia kursy dodatkowo warto robic ? No bo przeciez co roku pojawia sie jakis szał, co roku wchodza w mode jakies to inne zabiegi lub chociaz by metody oczyszczania ) , no a przeciez nie jest sie w stanie robic dodatkowo kazdy kurs, chyba ze jest darmowy ![]() ![]() wiem ze masa bnalanych i pewnie smiesznych pytan ale jak mam wybrc szkole to wole konkretna gdzie zostane wiele nauczona... bardzo mnie kreci cos z twarza i upiekszanie na ciało + masaze lub jakies zabiegi aromaterapii itp, nie chce isc w strone tipsow i zdobienia paznokci , bardziej odnowa biologiczna ![]() chetnie sie czegos dowiem od osob uczeszczajacych do szkoly lub moze znajda sie nawet takie które juz sa po szkole ![]() ![]() Od kilku tygodni chodze regularnie do ksoemstyczki na oczyszczanie i poprostu sie zakochalam w tym jakie to jest przyjemne ![]() ![]() ![]() a moze sie jeszcze dowiem dziewczyny jakie urzadzenia danych fim sa dobre jesli chodzi o te wszystkie maszyny, no bo w calkiem przestepnych cenach ( jak dla mnie no bo moge sobie na to odlozyc) widzialm na Allegro rozne urzadzenia kosmetyczne tj kobajn za 2000 pare zl mozna juz nabyc fotel kosmetyczny za niecaly 1000zl ? maszyny do wosku czy parafiniarki (do manicure) juz za ponad 300zl te drozsze ? W co sie dobrze zaopatrzyc na poczatek ? Pozdrawiam i czekam na porady ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#651 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
to pan mariusz dalej uczy ? tylko on byl jedynym panem (chyba?) w szkole, ale jak robilam kurs mowil ze odchodzi juz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#652 | |
sissy that walk
|
Witajcie, odświeżam wątek ponieważ planuję od przyszłego semestru wybrać się do szkoły Marzeny Daleckiej (kierunek: charakteryzacja). W związku z tym proszę o informację, czy zaświadczenie lekarskie o braku przeciwwskazań do nauki musi być wystawione przez lekarza medycyny pracy, czy może być wystawione przez lekarza ogólnego? Nie miałam dotychczas styczności z takimi zaświadczeniami, więc nie wiem jak to ugryźć
![]() EDIT: Jeszcze jedno pytanie. W mailu do szkoły pytałam o kierunki, została mi doradzona charakteryzacja. Jednak patrzę teraz na "podanie online" na stronie i nie ma tam tego kierunku do wyboru, jest tylko wizaż. Błąd na stronie, czy jednak charakteryzacji nie ma? ![]()
Edytowane przez mary_poppins Czas edycji: 2013-04-01 o 17:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#653 |
Przyczajenie
|
Jestem na 2 semestrze na kierunku technik usług kosmetycznych i jeśli chodzi o ten kierunek to zaświadczenie lekarskie musi być od lekarza medycyny pracy. Apropo podania online to nie wiem czemu pokazuję się tam tyle kierunków, kiedy ja się zapisywałam to wyglądało to ianczej więc możliwe że to jakiś błąd.
EDIT: charakteryzacja jest na pewno |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#654 |
Przyczajenie
|
Takie zaświadczenia wystawia tylko lekarz medycyny pracy. Tylko najpierw musisz wziąć ze szkoły skierowanie. Rozbieżność co do kierunków wynika z tego, że w tym semestrze został utworzony tylko wizaż/stylizacja. Natomiast 2 semestry temu były oba. http://miszmasz-i-inne.blogspot.com/ Edytowane przez Cebulka_89 Czas edycji: 2013-04-02 o 12:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#655 | |
sissy that walk
|
Dziękuję za odpowiedzi, dziewczyny. Nie pozostaje mi nic innego niż wybrać się do szkoły i dopytać osobiście, czy kierunek będzie, czy nie
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#656 |
Raczkowanie
|
Hej wszystkim!
Ktoś wybiera się w tym roku od września na wizaż i stylizacje? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#657 |
Przyczajenie
|
Hej, ja się wybieram ale na technika usług kosmetycznych
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#658 |
Przyczajenie
|
Ja się zastanawiam nad technikiem usług kosmetycznych od września zaocznie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#659 | ||
sissy that walk
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#660 | |
Przyczajenie
|
Hej ja też wybieram się na technika usług kosmetycznych;D
---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:12.