Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę:
Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV 6 9,68%
Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV 2 3,23%
Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV 21 33,87%
Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV 1 1,61%
Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 7 11,29%
Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 6 9,68%
Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV 17 27,42%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV 2 3,23%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-15, 14:46   #1741
metkaa
Zakorzenienie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C

czesc

nie nadazam za Wami

ryba gratuluje synka,
mam prosbe, zmien mi prosze termin na 11,12, a przede mna jest Newtrend i ona ma wpisany 11 pazdziernik a nie powinien byc grudzien?

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Co do IKEI: byłam ostatnio oglądać meble dla dzieciaków, ale nie przemówiły do mnie jakoś, a szkoda
mowisz ze nie warto jechac, kurcze my szukamy czegos dla szymka,

Messsuah super ze wszystko ok,

mnie nadal mecza mdlosci, 3 dni bylo ok i od nowa, a tak liczylam na poprawe
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 14:51   #1742
Messsuah
Raczkowanie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C

z paramentrów i wynikow laboratoryjnych niby wszystko super ale ciagle się martwię, że moje dziecko się nie ruszało na usg (ani w 12 tc ani wczoraj - 13 tc) albo ja świruje niepotrzebnie:m ur:
Messsuah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 14:56   #1743
metkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Messsuah Pokaż wiadomość
z paramentrów i wynikow laboratoryjnych niby wszystko super ale ciagle się martwię, że moje dziecko się nie ruszało na usg (ani w 12 tc ani wczoraj - 13 tc) albo ja świruje niepotrzebnie:m ur:

mysle ze swirujesz
spokojnie, moje dziecko w 13 tyg poruszylo raz reka, ale skoro wszystko inne ok to nawet mi nie przeszlo przez mysl zeby sie denerwowac,
a napisal Ci ze płod w stanie aktywnosci?

Edytowane przez metkaa
Czas edycji: 2013-06-15 o 15:01
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 15:02   #1744
ktosiula
Wtajemniczenie

Jaka fajna sobota dzisiaj przyjemnie na dworze, pyszny obiadek gotowy, żyć nie umierać

Byłam ostatnio w Ikei i patrzyłam, na łożeczka/mebelki itp i jakoś nic mi się nie spodobało...

Ryba ślicznie Ci rośnie brzucho!

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość

Można chyba taki samodzielny zestawik dostać w aptece
Można, można. Ja dla swojego psychicznego spokoju sobie zrobię tą lewatywę, ponoć na porodówce okrzyki "idzie kupa" to norma

Cytat:
Napisane przez kruszynka86 Pokaż wiadomość
Nic jeszcze nie nadrabiałam, przybywam z jedna info
nareszcie urlop !!!

myślałam, że się nie doczekam, pracy miałam full ale dokładni o 17.00 po nadgodzinach oczywiście zaczęłam 2 tyg. urlopiku

Krzyś ostatnio się rozbujał z kopniakami i naparza ostro zwłaszcza po słodyczach, po tatusiu będzie chyba mały Messi
To życzę udanego urlopu!

Cytat:
Napisane przez Basiaaaaaaaaa Pokaż wiadomość

Dzisiaj odebrałam wyniki testu podwojnego, 95 % że nie ma żadnych chorób Downa, czy tego typu. 5% bo lekarz musi sie zabezpieczyć w razie W.
A i jako podwojna, powiem, że nie przytyłam ani kilograma. wiem dziwne....nawet lekarka w szoku, a mam juz 16 tc.
Fajnie, że wyniki dobre.
No i ciekawe z tą Twoją wagą, to ja już się nie martwię, że u mnie też stoi w miejscu.
Suknia ładna, ale w pełnej okazałości pewnie dopiero będzie wyglądać bajecznie!

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość

Zwijam sie powoli do spania bo jutro targ - po owoce I warzywa jak co tydzien , a pozniej lece do mamy zobaczyc moj piekny Quinny
Mowilam Wam jakie cyrki z tym sprzedajacym ?? Wozek jest u mnie od wczoraj , a dzis rano wrociły na konto pieniadze. . Podobno sprzedajacy podał paypallowi złe Dane do konta ) fajne cyrki ..
Dobranoc ;**
Ale jajca z tym wózkiem, ciągle coś. Czekamy na zdjęcia mamusi przy tym rożowym wozie!

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
robię dzisiaj biszkopt z truskawkami i z galaretką
Nie bądź taka, podziel się! Już mi ślina cieknie bokiem....

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Witam w nowym dniu!

My dzisiaj Bejbziolem wybieramy się na mój egzamin o 16.30. Już wiem, ze psychologiem nie będzie, bo jak się tego uczę, to niemiłosiernie kopie i skacze po pęcherzu, więc większość nauki spędzam w toalecie

Jutro o 8 rano mam wizytę i lekko się stresuję, bo macica mi się ostatnio obniżała, szyjka skracała i straszyli klamrą...
Trzymajcie kciuki!
Zaciskam kciuki za egzamin i za wizytę, będzie git!

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Wpadłam tutaj żeby Wam napisać że byłam okropnie wściekła na mojego TŻta siostrę ale już mi przeszło bo teściowa zaprowadziła mnie na strych, pokazała mi w którym worku co jest i kazała PRZEBIERAĆ CIUSZKI DLA MALEŃSTWA !
Jak zrobisz przegląd to koniecznie czekamy na zdjęcia!!!!!

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 15:04   #1745
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Ryba jaki kochany Kacperek a jaki masz brzuszek piękny

De synka masz prześwietnego, a mąż po prostu marzenie - jakoś ciężko mi uwierzyć że mój Damian będzie tak odważnie podchodził do dziecka i będzie się nim zajmował przez pierwsze tygodnie, oczywiście będzie panikował że dziecku krzywde zrobi i on nie będzie go/jej ruszał

Trele ale cyrki z tym wózkiem wychodzą

Nie pamiętam co komu miałam jeszcze pisać

Wpadłam tutaj żeby Wam napisać że byłam okropnie wściekła na mojego TŻta siostrę ale już mi przeszło bo teściowa zaprowadziła mnie na strych, pokazała mi w którym worku co jest i kazała PRZEBIERAĆ CIUSZKI DLA MALEŃSTWA !
Hihi w końcu się doczekałaś tej wycieczki na stryszek

Dziewczyny Wy też tak czujecie jak Wam maleństwa typowo na pęcherz uciskają?
Ja mam masakrę... właśnie w ciągu 10 minut byłam 3 razy siusiu.Młody szaleje

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 15:08   #1746
Messsuah
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
mysle ze swirujesz
spokojnie, moje dziecko w 13 tyg poruszylo raz reka, ale skoro wszystko inne ok to nawet mi nie przeszlo przez mysl zeby sie denerwowac,
a napisal Ci ze płod w stanie aktywnosci?
tak napisał, tylko że ja tej aktywności nie widziałam
może faktycznie świruje, musze się uspokoić
Messsuah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 15:15   #1747
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
A ja bym dalej mogła kupowac. Wlasnie mysle czy ruszyc na szmateksy ale jakos dziwnie mi słabo ..
RYBA - to chyba nie mała uciska na zoładek tylko juz macica a co u Ciebie z terminem ,? Mowili ? Ten blizszy czy dalszy ?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
no macica macica

termin póki co na 6 październik wyszedł

metka już zmieniam, wybaczcie pomyłki- zdarzają sie każdemu

wysłałam męża po SPOŻYWCZE zakupy i 2 detergenty. Dzwoni- majonezu takiego nie ma, moze byc inny? TAK
za chwile dzwoni - musztarda może być tej firmy ale slowacka bo nie ma francuskiej? TAK
.. a tego banana to dużego chcesz czy małego? juz nie wytrzymałam- mowie duży, obojętnie zresztą.
Kochanie jestem na tych płynach, jest PERWOLl 1,8 l za 16 złotych, albo Woolite 4,5l za 22 złote- który wziąść? bo zawsze pierzesz w wool. ale ten jest perwoll jest tańszy....... ZABIŁ MNIE. mówie mu że za 22 złote to sie opłaca ten woolite i ma go kupić, bo inaczej musiałby wziaść 2x perwoll bo jest mniejszy - a on... NO tak, nie pomyślałem...
Za chwile dzwoni i już se myśle na końcu listy jest to nic nie bedzie juz chciał, ale nie.. Sałatke chcesz z tuńczykiem czy łososiem? PRZECIEZ NIE JEM ŁOSOSIA W SALATKACH ( tych sklepowych sałatkach) a mój mąż- no tak, ale w ciązy to masz różne smaki

hahaha, zabił mnie. ciekawe czy jeszcezadzwoni. WYSŁAĆ CHŁOPA DO SKLEPU

( kiedys mu kazałam kupić wode niegazowaną i przyszedł z colą a zamiast fasoli w puszce kupił groszek i zamiast sałaty kupił kapustę )
Stary 2013-06-15, 15:52   #1748
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
no macica macica

wysłałam męża po SPOŻYWCZE zakupy i 2 detergenty. Dzwoni- majonezu takiego nie ma, moze byc inny? TAK
za chwile dzwoni - musztarda może być tej firmy ale slowacka bo nie ma francuskiej? TAK
.. a tego banana to dużego chcesz czy małego? juz nie wytrzymałam- mowie duży, obojętnie zresztą.
Kochanie jestem na tych płynach, jest PERWOLl 1,8 l za 16 złotych, albo Woolite 4,5l za 22 złote- który wziąść? bo zawsze pierzesz w wool. ale ten jest perwoll jest tańszy....... ZABIŁ MNIE. mówie mu że za 22 złote to sie opłaca ten woolite i ma go kupić, bo inaczej musiałby wziaść 2x perwoll bo jest mniejszy - a on... NO tak, nie pomyślałem...
Za chwile dzwoni i już se myśle na końcu listy jest to nic nie bedzie juz chciał, ale nie.. Sałatke chcesz z tuńczykiem czy łososiem? PRZECIEZ NIE JEM ŁOSOSIA W SALATKACH ( tych sklepowych sałatkach) a mój mąż- no tak, ale w ciązy to masz różne smaki

( kiedys mu kazałam kupić wode niegazowaną i przyszedł z colą a zamiast fasoli w puszce kupił groszek i zamiast sałaty kupił kapustę )

Jak bym widziała mojego Tż w sklepie... z tym,że Twój jeszcze zadzwoni i zapyta a mój przeważnie coś źle kupi,albo przyjdzie i powie "nie bylo tego w sklepie"

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Stary 2013-06-15, 16:18   #1749
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
ryba-pokaz
domii-dziekuje tylko go nie wyreczaj a najlepiej powiedz,ze jestes teraz bardzo zajeta i on musi przebrac dziecko. Nie wyreczajcie facetow,bo latwo zwalaja potem cala prace przy dziecku na kobiety.I trzeba uwazac by ich nie krytykowac.Nawet jak cos nie tak przy dziecku zrobili.Bo sie szybko zniechecaja i potem bedzie,zrob ty,bo ja nie potrafie. Ja na szczescie nie krytykowalam,jakos nie musialam dzieki temu szybko moglam malego zostawic z tzetem Wlaczajcie facetow od poczatku w kazda czynnosc,to bardzo zbliza. Moj kapal,chodzil na specery,wozil autem ryczacego w czasie kolek malego,karmil odciaganym mlekiem,masowal,dawal czopki itp.Teraz zdarza mu sie mnie w nocy nie budzic,jak np maly ma temperature,tylko sam wstanie i np da syrop.No chyba ze temperatura wysoka,to wtedy woli sie upewnic,ze robi dobrze
Mój mężul mówi że nie będę musiała w nocy wstawać tylko on poda mi dzidzię do karmienia i potem ją przewinieBędziemy wszystko wspólnie robić i wiem że mi dużo pomoże i będzie na każe moje zawołanieI że już nie może się doczekać jak weźmie taką małą kruszyneczkę na ręce,a on taki barczysty jest fajny kontrast będzie

Cytat:
Moje w 13 tyg odwróciło się pupą i nie miało ochoty jakoś bardziej fikać.
Jak lekarz mówi że wszystko ok to trzeba mu wierzyć
Cytat:
no macica macica

Mój to ma taka przywarę że jak coś w promocji to zawsze hurtem kupi.Ale powoli go oduczam.
Zostało mu to po tym jak mieszkał w domu, tam zawsze zapasy robili bo duża rodzinka.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 16:42   #1750
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Nie bądź taka, podziel się! Już mi ślina cieknie bokiem....
dopiero się galaretka chłodzi (swoją drogą ciasto będzie z truskawkami i... turkusową galaretką )
Cytat:

jakbym słyszałam swojego

też muszę się wybrać do Ikei, bo chcę kupić komodę, ale taką normalną nie typowo dziecięcą i kocyki fajne na stronie widziałam po 40 i 50 zł
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 16:48   #1751
Trele_Morele
Zakorzenienie

Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III

Cytat:
tak napisał, tylko że ja tej aktywności nie widziałam
może faktycznie świruje, musze się uspokoić
Ja jakbym wiedziala wczesniej jak dziecko moze byc ruchliwe tez bym wtedy swirowala .. Pierwsze dwa skany moje dziecko bylo tak spokojne ze lekarka mogla zmierzyc co chciala I zajrzec miedzy nogi bez problemu .. Az sie dziwilam jak to jest ze innym dzieciaczkom nie da sie zajrzec , albo czegos nie widac bo sie ruszaly lub zaslonily - wierzyc mi sie nie chcialo . Na tym 4d ktorym bylam ostatnio mala robila piruety , zakrywala buzie raczkami , procz tego zdrowo bombardowala mi piesciami brzuch co bardzo czulam . No jakby nie moje dziecko ;D powinnam sie martwic ?? Mysle ze te maluszki maja tez swoje pory aktywnosci , snu , leniuchowania I zabawy , bo cos przez te 9 mies musza w tym brzuchu robic ty musialas trafic na ten moment lajtowania sie

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 16:50   #1752
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
też muszę się wybrać do Ikei, bo chcę kupić komodę, ale taką normalną nie typowo dziecięcą i kocyki fajne na stronie widziałam po 40 i 50 zł
które kocyki masz na myśli?
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 16:56   #1753
Trele_Morele
Zakorzenienie

Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Hihi w końcu się doczekałaś tej wycieczki na stryszek

Dziewczyny Wy też tak czujecie jak Wam maleństwa typowo na pęcherz uciskają?
Ja mam masakrę... właśnie w ciągu 10 minut byłam 3 razy siusiu.Młody szaleje
Ja tam mam od trzech tygodni? Jeszcze nie zrobie siku a za 15 min znowu musze , az czasem glupieje , czy ja bylam w koncu sikac czy nie ?

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ----------

Poszperalam troche w jakims lumpku. Cos tam kupilam .. Jakies male jeansy , bodziaki I cos jeszcze .. I jestem juz na prostej do mamy , obfoce mòj wòz ;D o ile dojde z przystanku do domu bo leje jakby chmure oberwało :O

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 17:06   #1754
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
które kocyki masz na myśli?
o takie:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20203539/
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60194849/
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30194855/
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 17:51   #1755
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
ryba-pokaz
domii-dziekuje tylko go nie wyreczaj a najlepiej powiedz,ze jestes teraz bardzo zajeta i on musi przebrac dziecko. Nie wyreczajcie facetow,bo latwo zwalaja potem cala prace przy dziecku na kobiety.I trzeba uwazac by ich nie krytykowac.Nawet jak cos nie tak przy dziecku zrobili.Bo sie szybko zniechecaja i potem bedzie,zrob ty,bo ja nie potrafie. Ja na szczescie nie krytykowalam,jakos nie musialam dzieki temu szybko moglam malego zostawic z tzetem Wlaczajcie facetow od poczatku w kazda czynnosc,to bardzo zbliza. Moj kapal,chodzil na specery,wozil autem ryczacego w czasie kolek malego,karmil odciaganym mlekiem,masowal,dawal czopki itp.Teraz zdarza mu sie mnie w nocy nie budzic,jak np maly ma temperature,tylko sam wstanie i np da syrop.No chyba ze temperatura wysoka,to wtedy woli sie upewnic,ze robi dobrze
O nie, nie wyręczanie odpada ! Ma się nauczyć i mi pomagać, w końcu to nasze wspólne dziecko więc i on musi potrafić je przewinąć, wykąpać itd... Będę go ścigać od początku, czuję że będzie mnóstwo kłótni przez to bo się będzie wypierał że on nie potrafi, że się boi że zrobi krzywdę dziecku itd.

Cytat:
no macica macica

jakbym czytała o moim zakręconym Damianie

W ogóle to zapomniałam Wam napisać że zadzwoniłam wczoraj do położnej żeby się dowiedzieć co i jak a ona mi mówi żebym w środę przyszła na zajęcia do szkoły rodzenia

Zdąrzyłam przeglądnąć tylko jeden worek i to jeszcze z pomieszanymi ciuszkami (kilka na maluszka od 0-6 miesięcy a reszta na dziewczynkę w wieku 4-5 lat mniej więcej). Problem polega na tym że we wszystkich worach te ciuszki są tak pomieszane . TŻ jak zobaczył ile tego mam to wyrwał mnie z tamtąd i zabrał na zakupy do miasta . Jednak muszę kiedyś przeglądnąć to od rana i poświęcić temu chociaż ze 2 dni na spokojnie .
Dziś wybrałam niewiele.
W sumie nic specjalnego, zwykłe ciuszki typowe "po domu"
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SDC12635.jpg (61,9 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SDC12638.jpg (68,7 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SDC12640.jpg (59,7 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SDC12642.jpg (61,5 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SDC12645.jpg (59,6 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SDC12648.jpg (60,6 KB, 25 załadowań)

Edytowane przez domii29
Czas edycji: 2013-06-15 o 17:52
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 18:03   #1756
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
O nie, nie wyręczanie odpada ! Ma się nauczyć i mi pomagać, w końcu to nasze wspólne dziecko więc i on musi potrafić je przewinąć, wykąpać itd... Będę go ścigać od początku, czuję że będzie mnóstwo kłótni przez to bo się będzie wypierał że on nie potrafi, że się boi że zrobi krzywdę dziecku itd.

W ogóle to zapomniałam Wam napisać że zadzwoniłam wczoraj do położnej żeby się dowiedzieć co i jak a ona mi mówi żebym w środę przyszła na zajęcia do szkoły rodzenia

Zdąrzyłam przeglądnąć tylko jeden worek i to jeszcze z pomieszanymi ciuszkami (kilka na maluszka od 0-6 miesięcy a reszta na dziewczynkę w wieku 4-5 lat mniej więcej). Problem polega na tym że we wszystkich worach te ciuszki są tak pomieszane . TŻ jak zobaczył ile tego mam to wyrwał mnie z tamtąd i zabrał na zakupy do miasta . Jednak muszę kiedyś przeglądnąć to od rana i poświęcić temu chociaż ze 2 dni na spokojnie .
Dziś wybrałam niewiele.
eee no sporo i jakie ładne
a właśnie miałąm wczoraj pytać o czapy

Jak urodzę w październiku to może być jeszcze ciepło zważając na naaszą dzisiejszą pogodę... ale moze byc zimno, ile czapeczek i jakie ( cienkie grube, 'typ' ) mam kupić? bo we wtorek ide na zakupowe szaleństwo z przyjaciółką i chce kupić ale nie wiem jakie i iile.. bo wpisałam w google i w grafice wyszukało i milion różnych i nie wiem.. a nie chcę wydawać kasy na beznadziejne rzeczy

mojaaaaa głowa ja chcę do domu.. ;( dlaczego te migreny do mnie wróciły!????????? może nowy lekarz mi coś mocniejszego na to przepisze?

wymyśliłam plan jak pójdę na wizytę, to będę mówiła ze dr D. zawsze wszystko mi tłumaczył i w ogóle wiec od niego tez tego oczekuje i że miałam ciezko zajść i teraz sie martwie itd.. moze potraktuje mnie łagodnie a poza tym nie wiem czy on bedzie mi co wizyte USG robił.. bo tamten robił nawet mam zdjęcie główki- a raczej mąż

i sie zdenerwowałam. Zaś bany nie jeżdżą... od dzisiaj do min konca miesiąca pół drogi musze z buta wracać :/ to zamiast o 21:40 bede o 22:15 w domu
Stary 2013-06-15, 18:15   #1757
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
eee no sporo i jakie ładne
a właśnie miałąm wczoraj pytać o czapy

Jak urodzę w październiku to może być jeszcze ciepło zważając na naaszą dzisiejszą pogodę... ale moze byc zimno, ile czapeczek i jakie ( cienkie grube, 'typ' ) mam kupić? bo we wtorek ide na zakupowe szaleństwo z przyjaciółką i chce kupić ale nie wiem jakie i iile.. bo wpisałam w google i w grafice wyszukało i milion różnych i nie wiem.. a nie chcę wydawać kasy na beznadziejne rzeczy

mojaaaaa głowa ja chcę do domu.. ;( dlaczego te migreny do mnie wróciły!????????? może nowy lekarz mi coś mocniejszego na to przepisze?

wymyśliłam plan jak pójdę na wizytę, to będę mówiła ze dr D. zawsze wszystko mi tłumaczył i w ogóle wiec od niego tez tego oczekuje i że miałam ciezko zajść i teraz sie martwie itd.. moze potraktuje mnie łagodnie a poza tym nie wiem czy on bedzie mi co wizyte USG robił.. bo tamten robił nawet mam zdjęcie główki- a raczej mąż

i sie zdenerwowałam. Zaś bany nie jeżdżą... od dzisiaj do min konca miesiąca pół drogi musze z buta wracać :/ to zamiast o 21:40 bede o 22:15 w domu
Takie tam najzwyklejsze ciuszki .
Też mam problem z tym jakie czapki wybierać

Rybko bidulko Ty, wiem co czujesz bo ja codziennie wieczorem mam dokładnie to samo, nawet zasnąć ciężko jak tak głowa boli .

Pewnie że wytłumacz nowemu lekarzowi jak wyglądały wizyty u wcześniejszego lekarza i powiedz wprost że wymagasz od niego tego samego

Edytowane przez domii29
Czas edycji: 2013-06-15 o 18:21
Stary 2013-06-15, 18:25   #1758
ryba91
Zakorzenienie

po domu chyba w czapce chodził nie bedzie, nie? a na dwór to myslałam tak :
cienka czapka jak bedzie ciepło ( znaczy no nie super cienka, ale taka zwykła bawełniana ) a jak bedzie zimno to grubsza, z tym że ja myślałam żeby jeszcze główkę w kapttur od kombinezonika wkładac, ale nie wiem. niech sie wypowie doświadczona mamusia ile minimum bede potrzebowac
Stary 2013-06-15, 18:29   #1759
Anoula
Zakorzenienie

ciekawe jakie są w dotyku
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 18:45   #1760
domii29
Zakorzenienie

A właśnie informacja dla zainteresowanych w biedronkach znowu pojawiły się akcesoria dla dzieci butelki, smoczki, kocyki, ręczniki z kapturkiem, kosmetyki dla dzieci itd itp, u mnie w mieście we wszystkich biedronkach to jest i poza miastem w jednej też (wiem bo obleciałam dzisiaj wszystkie możliwe biedronki w poszukiwaniu ulubionych jogurtów teściowej) więc myślę że i u Was powinno to być
Stary 2013-06-15, 19:01   #1761
ryba91
Zakorzenienie

kurcze, szukam po gazetkach ale nie widzę, a chciałam ceny pooglądac i do kiedy są:P

jestem w 23 tygodniu i tak strasznie puchną mi nogi, zwłaszcza przy kostkach :/ aż pasków z sandaczy nie mogę zapiąć i palce u rąk... to normalne że juz mi sie to zaczęło czy cos nie tak, tak jak ostatnio????????? sorki ze tak marudzę, ale ostatnio jestem w dołku psychicznym :/ nic mi sie nie udaje :/

Edytowane przez ryba91
Czas edycji: 2013-06-15 o 19:08
ryba91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 19:08   #1762
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:

Dziś wybrałam niewiele.
Domi fajne te ciuszki

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Stary 2013-06-15, 19:41   #1763
Kociak85
Zadomowienie

ryba, wydaje mi się, że to indywidualna sprawa z tym puchnięciem. Jest ciepło, nogi mogą puchnąć. Wydaje mi się, że nie masz się czym przejmować, oprócz tego, że to pewnie po prostu dokucza.

Kupiłam taką o komodę:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...ery=200.678.29
Do tego prawdopodobnie będę musiała dokupić tą szafę:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60089872/ bo czuję, że sama komoda na długo nie starczy.

Specjalnie chciałam kupić coś uniwersalnego, bo będzie ona wraz z łóżeczkiem stała w sypialni, więc musi mi tam pasować Ale żeby nie było tak smutno, to komoda i ewentualnie szafa zostaną ozdobione naklejkami takimi na meble (jakieś zwierzątka czy coś podobnego).
Stary 2013-06-15, 19:45   #1764
nasturcja7667
Zadomowienie

Dziewczęta! Egzamin był tak długi, że ledwo wysiedziałam. 2 razy wchodziłam sikać

Co do wizyty: nie jutro, a w poniedziałek. Ze stresu dni mi się mylą idę się na chwilę położyć, później postaram się Was ponadrabiać
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 19:48   #1765
agaczilla21
Zakorzenienie

Co do puchnięcia rąk i nóg w ciąży- jest to bardzo często spotykane u kobiet w ciąży, należy się martwić jeżeli nogi nie odpuchają po nocnym wypoczynku...

A co do tych butelek, kocyków itp. które były w biedronce to były one już jakiś czas temu...w "mojej" biedronce ostatnio widziałam jakieś resztki- akcesoria typu smoczki, butelki, szczotki po 7,99; kocyki po 14,99 i rożek kąpielowy z myjką 21,99 albo 22,99...nie pamiętam dokładnie...Kocyki akurat są fajne, miłe w dotyku i lekkie...kupiłam jeszcze jak byłam w ciązy z Mikołajem bo wtedy też były w ofercie, rożka nie polecam bo po praniu zrobiły się na nim brązowe plamy jakby ktoś po robocie w polu tylko się namydlił i od razu wytarł...
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 19:49   #1766
ryba91
Zakorzenienie

dziewczyny pytanie :
Mój bąbel w 23 tyg waży 438g. Wg tabeli wagi wygląda tak :

23tc-351 gram (10 centyl) 588 gram (50 centyl) 839 gram (90 centyl)

czyli mój maluszek miesci sie miedzy 10 a 5o centylem, to dobrze? mało? czy jak?? troche sie zmartwiłam jak przeczytałam że jest 'wychudzony' i w ogóle.. ;( bo powinien mieć ok 50 centyla
Stary 2013-06-15, 19:59   #1767
agaczilla21
Zakorzenienie

a w ogóle taka żem kulturalna że się nie przywitałam Witam w ten ciepły wieczorek...Dzieć śpi a ja zamiast się kąpać i ogarnąć trochę pokój to siedzę na kompie na wizażu i facebooku

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

Ryba ja bym się tam waga za bardzo nie przejmowała...pierwszy raz mi policzono wagę Mikołaja w 31 tyg a wcześniej to tylko były te inne pomiary...
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 20:09   #1768
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:

Dziś wybrałam niewiele.
Zawsze to coś do przodu

Cytat:
kurcze, szukam po gazetkach ale nie widzę, a chciałam ceny pooglądac i do kiedy są:P

jestem w 23 tygodniu i tak strasznie puchną mi nogi, zwłaszcza przy kostkach :/ aż pasków z sandaczy nie mogę zapiąć i palce u rąk... to normalne że juz mi sie to zaczęło czy cos nie tak, tak jak ostatnio????????? sorki ze tak marudzę, ale ostatnio jestem w dołku psychicznym :/ nic mi sie nie udaje :/
Mi też ostatnio zaczęły puchnąć palce u rąk.
Odpoczywaj z nogami uniesionymi.

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
ryba, wydaje mi się, że to indywidualna sprawa z tym puchnięciem. Jest ciepło, nogi mogą puchnąć. Wydaje mi się, że nie masz się czym przejmować, oprócz tego, że to pewnie po prostu dokucza.

Kupiłam taką o komodę:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...ery=200.678.29
Do tego prawdopodobnie będę musiała dokupić tą szafę:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60089872/ bo czuję, że sama komoda na długo nie starczy.

Specjalnie chciałam kupić coś uniwersalnego, bo będzie ona wraz z łóżeczkiem stała w sypialni, więc musi mi tam pasować Ale żeby nie było tak smutno, to komoda i ewentualnie szafa zostaną ozdobione naklejkami takimi na meble (jakieś zwierzątka czy coś podobnego).
A przewijak będziesz miała na łóżeczku?
Fajne te mebelki

A ja przepatrzyłam allegro i inne sklepy dziecięce z mebelkami i padłam
Jakie cenykomoda + łóżeczko z 2 tysiące.Chciałam jakiś proste mebelki ale widzę że kłopot będzie.Poszaleli normalnie

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-06-15, 20:46   #1769
ryba91
Zakorzenienie

poszukaj na tablicy.. czasem nówki idzie kupić za mniejsza kase. ostatnio widziałam ze posciel nową dziewczyna sprzedawała bo kupiła róz a urodził sie chłopiec,a był tam baldachim,poszewka na posciel, rozek ochraniacz i ten 'niezbednik' niewiem czy cosjeszcze nie pamiętam, ale ja tam jestem dziennie i widzę że wstwiają czasem prawie nówki albo nówki, albo używne ale fest zadbane.

Moja teściowa zaś zadzwoniła czy mój do niej jutro na obiad pojedzie........ a on sie zgodzil a ona zas wiedziała ze ja nie mogę bo pracuje!!! szlag mnie trafia!!!!! ile razy jeszcze mi zszarpie nerwy????????? :/ jak ja nie trawie tej kobity czasem. Jest mi przykro że mój maż wg nie zwraca na to uwagi .. a przynajmniej dzisiaj........ a za tydzień mojego babcia ma uro i pasuje jechac, ale ja nawet nie wiem co schorowanej kobiecie dac w prezencie ( po 80tce) i jak zapytalam to oni : jak dasz z 200 to bedzie ok. skad ja mam to brać. Malo tego zadzwonila dzisiaj siostra tż. i mówi : pamiętasz ze ja mam za miesiac urodziny? zbieraj kase na prezent słabo mi sie zrobiło ale już nic nie mówiłam.. może cudeeeeeeem będe w pracy...

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

http://tablica.pl/oferta/ciuszki-dla...tml#420480a194
Stary 2013-06-15, 20:51   #1770
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
poszukaj na tablicy.. czasem nówki idzie kupić za mniejsza kase. ostatnio widziałam ze posciel nową dziewczyna sprzedawała bo kupiła róz a urodził sie chłopiec,a był tam baldachim,poszewka na posciel, rozek ochraniacz i ten 'niezbednik' niewiem czy cosjeszcze nie pamiętam, ale ja tam jestem dziennie i widzę że wstwiają czasem prawie nówki albo nówki, albo używne ale fest zadbane.

Moja teściowa zaś zadzwoniła czy mój do niej jutro na obiad pojedzie........ a on sie zgodzil a ona zas wiedziała ze ja nie mogę bo pracuje!!! szlag mnie trafia!!!!! ile razy jeszcze mi zszarpie nerwy????????? :/ jak ja nie trawie tej kobity czasem. Jest mi przykro że mój maż wg nie zwraca na to uwagi .. a przynajmniej dzisiaj........ a za tydzień mojego babcia ma uro i pasuje jechac, ale ja nawet nie wiem co schorowanej kobiecie dac w prezencie ( po 80tce) i jak zapytalam to oni : jak dasz z 200 to bedzie ok. skad ja mam to brać. Malo tego zadzwonila dzisiaj siostra tż. i mówi : pamiętasz ze ja mam za miesiac urodziny? zbieraj kase na prezent słabo mi sie zrobiło ale już nic nie mówiłam.. może cudeeeeeeem będe w pracy...
Przepatrywałam

No wiesz co,z tym prezentem to przegięli.A po co babci Tżta 200 zł?
A siostra to już w ogóle.Tymbardziej że wiedzą jaka jest sytuacja i jeszcze wymagają
Ja bym dała coś symbolicznego,babci kwiaty plus np czekoladki lub jakąś apaszkę(nie wiem co lubi ).Podobnie z siostrą.Dosłownie drobnostkę przecież chodzi o pamięć, a nie drogi prezent.
Później co będzie analiza kto dał droższy/lepszy prezentPadam

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości