Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę:
Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV 6 9,68%
Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV 2 3,23%
Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV 21 33,87%
Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV 1 1,61%
Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 7 11,29%
Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 6 9,68%
Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV 17 27,42%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV 2 3,23%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-16, 09:34   #1801
De28
Wtajemniczenie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C

anoula-sorry, 2 mialam skasowac,bo zastanawialam sie kiedy to bylo.Ale bylam wtedy w ciazy z Danielem,wiec 3 lata temu.Mloda kobieta z krotkimi wlosami.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 09:52   #1802
Anoula
Zakorzenienie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
anoula-sorry, 2 mialam skasowac,bo zastanawialam sie kiedy to bylo.Ale bylam wtedy w ciazy z Danielem,wiec 3 lata temu.Mloda kobieta z krotkimi wlosami.
Nie wiem... ja pracuję od zeszłego roku, więc nie wiem kto był w ciąży wcześniej a tak jak mówię przewodników oprowadzających po angielsku jest około 150 więc ciężko wszystkich spamiętać :x.
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 10:12   #1803
ktosiula
Wtajemniczenie

Witam się w tą piękną niedzielę
Słyszałyście jakie upały i burze zapowiadają w Polsce? Nawet do 40 stopni, matko jakaś masakra! I znowu gradobicia, ulewy, cuda na kiju, co się dzieje z tą pogodą to ciężko uwierzyć.

Wypiłam poranną kawunię, doładowałam się cukrami i jest mi błogo Zaraz jednak muszę zjeść jakieś normalne śniadanko.

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
Ostatnio było dużo brzuszków to i mój, z małym porównaniem

Mama rano dziś mnie zapytała, co ja tak ten brzuch wypinam, ja na to że nic nie wypinam, taki już mam, a w autobusie dziewczyna jak zobaczyła mój brzuch to mi miejsca dziś ustąpiła dziwne uczucie, ale akurat przydało się bo bardzo słabo mi w tym autobusie było
Bardzo ładny brzuszek, a jaka różnica rano i wieczorem! Ja wczoraj na wieczór też miałam ładny okrąglytki bebzol, aż miło popatrzeć

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
Witam dziewczynki i chyba zarazem powiem :dobrej nocy wam życzę, chyba zaraz padnę na twarz, a jutro egzamin i doszłam do wniosku że cieńko ze mna, mam nadzieje że zaliczę.

Trochę was nadrobiłam, ale totalnie nie wiem o czym były rozmowy, to znak że trzeba iść spać jutro spodziewam się dużo nowych wiadomości, gdyż chcę się zrelaksować: brzydal::brzydal :
Trzymam kciuki za egzamin!!!

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
ciśnienie średnio 130/80 więc spadło troche
Jak Ci się na takim poziomie utrzymuje to jest ok.

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
To I ja jestem .. Oto co kupiłam w lumpku Załącznik 5291613Załącznik 5291614 I kupilam dzis na ebayu 12 tetrowych pieluch , bo byly w promocji. Mam nadzieje ze mi starczy??
Ale śliczne ubranka i jakie zadbane! Bodziaki i pajac prześliczne, jeansy rozbrajające Na prawdę super polowanie
Ja planuję kupić tak 20 pieluch, chociaż koleżanka ma 30 i mówi, że to minimum, ale pewnie to zależy czy Ci dziecko bardzo ulewa, nie wiem...zacznę od 20 sztuk Tylko dobrze na żywo zobaczyć co się kupuję bo tetra tetrze nierówna.

Cytat:

Dojechali do nas tescie i jako rodzice nie jestesmy juz interesujacy.Tylko babacia i dziadek sie teraz licza.
To sobie odpoczniecie od małego Romantyczny spacer we dwoje i te sprawy

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 10:24   #1804
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość

Bardzo ładny brzuszek, a jaka różnica rano i wieczorem! Ja wczoraj na wieczór też miałam ładny okrąglytki bebzol, aż miło popatrzeć
To mnie najbardziej dziwi, dlatego już nawet nie próbuje zakładać zwykłych spodni, bo o ile rano jest ok to wieczorem mnie bardzo ściska pas zwykłe spodnie poszły już w odstawkę.
Stary 2013-06-16, 10:34   #1805
Trele_Morele
Zakorzenienie

Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III

Cytat:
O masakra właśnie mam interwencję policyjna pod oknami, widocznie była popijawa i ktoś zadzwonił... Najpierw się darło kilku chłopa do tych policjantów że ich nagrywają i wstawią na youtube. Teraz został już tylko jeden z tego co słyszę i drze się na pół osiedla "ała policja, krzywdę mi robią, ała nie mogę oddychać, ludzie pomocy" i tak to trwa już z 15 minut...
Zawsze miałam twardy sen teraz w ciąży łatwo mnie obudzić... Ale straszne to jest na interwencję do takiej bandy przyjeżdza 2 policjantów i zatrzymują jednego delikwenta...
Chyba go już zabrali... Idę spróbować zasnąć na nowo.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Chyba by mnie szlak trafił. Ale jak mieszkałam w Polsce to takie rzeczy na porzadku dziennym były , czasem szło na noze ..

Dzien dobry wogòle ja leze od godziny I obserwuje moj brzuchol , jak sie przesówa z prawej do lewej ) zaraz musze wstac , zrobic mojemu sniadanie - bo w niedziele moja kolej I jedziemy so sklepu bo dostalam cynka ze promocja na namiot ogrodowy a mi sie taki marzy ;D

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
Dobry :p
U mnue zapowiada sie ladny dzien i oczywiście do pracy. Ale zadzwonili żebym przyszla później

Trele Pieluszek powinno Ci starczyć, bo w sumie do czego chcesz je użyc? Do podłożenia pod dziecko, do wytarcia z ulanego mleka, ewentualnie przykrycia

Własnie do tego chce je uzyc wiec powinno byc ok dziekuje

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 10:35   #1806
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Dzien dobry wogòle ja leze od godziny I obserwuje moj brzuchol , jak sie przesówa z prawej do lewej ) zaraz musze wstac , zrobic mojemu sniadanie - bo w niedziele moja kolej I jedziemy so sklepu bo dostalam cynka ze promocja na namiot ogrodowy a mi sie taki marzy ;D
To powodzenia na zakupach, żeby Wam nie wykupili
Stary 2013-06-16, 10:36   #1807
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba by mnie szlak trafił. Ale jak mieszkałam w Polsce to takie rzeczy na porzadku dziennym były , czasem szło na noze ..

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

Własnie do tego chce je uzyc wiec powinno byc ok dziekuje

nie no, masakra. Ludzie są dziwni...Na szczęście tutaj gdzie mieszkam jest spokój.

A co do upałów to dzisiaj jak wyszłam z psem o 7 to chyba z 18 stopni było w cieniu a teraz coraz cieplej chociaż jakieś chmury się czają.

Dzisiaj kończę przenoszenie do 2 pokoju, jak będziemy się wyprowadzać na swoje to

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 10:38   #1808
Trele_Morele
Zakorzenienie

Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III

Cytat:
Anoula-jak bylam 23 lata temu w Wieliczce,to oprowadzala nas i moich tesciow po angielsku dziewczyna we wczesnej ciazy.Juz miala bodajze 1,5 rocznego synka.Znasz ja moze?

A dlaczego nie bedziesz? Z ciekawosci pytam.Bo ja od urodzenia z malym wszedzie jezdzilam.

Trele-a quinny podobno jest dobra marka.U nas w hartanie jest tak masywna buda, ze Daniel sie na niej kladl i sie nie skladala.2,5 letnie dziecko to ci moze jeszcze troche wysiedzi w spacerowce,ale to raczej tak od roczku do 2,5 lat.My juz od dawna wozka nie uzywamy.Daniel jest duzy,ma ponad metr i do wiekszosci juz sie nie miesci,poza tym,on nie ma ochoty siedziec,chce biegac.

Dojechali do nas tescie i jako rodzice nie jestesmy juz interesujacy.Tylko babacia i dziadek sie teraz licza.
No wlasnie moja mama tez to tak argumentuje , ze raczej zaden 2,5 latek nie usiedzi mi w spacerowce bo bedzie chcial biegac Sam .. Zobaczymy )
Ogolnie jestem zadowolona , wyglada solidnie fajnie sie prowadzi . Tylko to co wymieniłam ale wiadomo, chyba zaden nie jest idealny do konca

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-06-16, 10:43   #1809
ryba91
Zakorzenienie

Trele- fajne ciuszki upolowałaś a co do quinni czy jak to sie pisze to w piątek na miescie widziałam wózek dla lalek z napisem quinni http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...9QEwAA&dur=583 i do mojego : PATRZ!! TRELE SOBIE TAKI SPRAWIŁA DLA MAJI a on.. ??????? i dopiero później mu wytłumaczyłam

Cytat:
Anoula-jak bylam 23 lata temu w Wieliczce,to oprowadzala nas i moich tesciow po angielsku dziewczyna we wczesnej ciazy.Juz miala bodajze 1,5 rocznego synka.Znasz ja moze?

A dlaczego nie bedziesz? Z ciekawosci pytam.Bo ja od urodzenia z malym wszedzie jezdzilam.

Trele-a quinny podobno jest dobra marka.U nas w hartanie jest tak masywna buda, ze Daniel sie na niej kladl i sie nie skladala.2,5 letnie dziecko to ci moze jeszcze troche wysiedzi w spacerowce,ale to raczej tak od roczku do 2,5 lat.My juz od dawna wozka nie uzywamy.Daniel jest duzy,ma ponad metr i do wiekszosci juz sie nie miesci,poza tym,on nie ma ochoty siedziec,chce biegac.

bo mi szwagierka powiedziała, że owszem na dwór można ale w sklepach tyle zarazków i dziecko zaraz jest chore... dlatego nie wolno jeździć do 4 miesięcy.. chyba ze zaszczepimy na rota i pneumo to od 3 można juz nawet do kościoła
nie zgadzasz sie z tym??

Powiedz mi jeszcze czy wy tam w niemczech macie jakieś najpopularniejsze wozy dla dzieciaczków? jakieś marki co najcześciej widac na ulicach i najwiecej ludzi kupuje ( ludzie którzy mogą sobie pozwolic na dobry wózek nie patrząc na cenę tak jak np. ja :P ) nie obrażając nikogo!
Stary 2013-06-16, 10:56   #1810
Taszanta
Zakorzenienie

A ja dziś mam kiepski humor od rana, tak bez powodu. . Zazdroszczę wam zakupów. Mi od kiedy lekarze namieszali z płcią, w ogóle nie chce się nic oglądać/ kupować .

Miałam taki plan, żeby kupić jakąś paczkę używanych ciuchów na allegro/tablicy. Bo to wiadomo rzeczy na chwile i wyjdzie korzystniej niż kupowanie pojedynczo. Ale widze, że to nie takie proste ale niestety nie bo jeszcze nie znalazłam paczki, która mi się by w miarę podobała albo jakieś takie pstrokate rzeczy z dziwnymi napisami ( strasznie nie podobają mi się napisy na ubrankach, które niby mają być smieszne). Albo takie tanio wyglądające, smutne rzeczy jak dla dziecka z sierocińca . No a teraz jak nie wiem dla kogo kupować to już w ogóle nie oglądam.

Poza tym jakby bolą mnie zęby. Mam bardzo słabe zęby- prawie wszystkie z plombami, więc muszę o nie dbać, szczególnie teraz bo podobno ciąża to masakra dla zębów. Na początku ciąży robiłam scaling i fluoryzację, w maju byłam na kontroli, nic się poważnego nie działo. Zęby myję szczoteczką elektryczną i irygatorem. A tu od kilku dni mnie pobolewa jakby 7-8 ka. Już naprawdę nie wiem co miałabym jeszcze z nimi zrobić, żeby je chronić chyba mnie to przerasta
Eh, musiałam sobie trochę pomarudzić, wybaczcie

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 10:59   #1811
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
A ja dziś mam kiepski humor od rana, tak bez powodu. . Zazdroszczę wam zakupów. Mi od kiedy lekarze namieszali z płcią, w ogóle nie chce się nic oglądać/ kupować .

Miałam taki plan, żeby kupić jakąś paczkę używanych ciuchów na allegro/tablicy. Bo to wiadomo rzeczy na chwile i wyjdzie korzystniej niż kupowanie pojedynczo. Ale widze, że to nie takie proste ale niestety nie bo jeszcze nie znalazłam paczki, która mi się by w miarę podobała albo jakieś takie pstrokate rzeczy z dziwnymi napisami ( strasznie nie podobają mi się napisy na ubrankach, które niby mają być smieszne). Albo takie tanio wyglądające, smutne rzeczy jak dla dziecka z sierocińca . No a teraz jak nie wiem dla kogo kupować to już w ogóle nie oglądam.

Poza tym jakby bolą mnie zęby. Mam bardzo słabe zęby- prawie wszystkie z plombami, więc muszę o nie dbać, szczególnie teraz bo podobno ciąża to masakra dla zębów. Na początku ciąży robiłam scaling i fluoryzację, w maju byłam na kontroli, nic się poważnego nie działo. Zęby myję szczoteczką elektryczną i irygatorem. A tu od kilku dni mnie pobolewa jakby 7-8 ka. Już naprawdę nie wiem co miałabym jeszcze z nimi zrobić, żeby je chronić chyba mnie to przerasta
ach, te nasze hormony, szaleją. Też tak mam, że czasami się budzę ze złym humorem, a czasami w środku dnia nagle mi się humor z☠☠☠ie i koniec. A jak jestem głodna to juz wgl.

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-06-16, 11:00   #1812
Taszanta
Zakorzenienie

Cytat:
To mnie najbardziej dziwi, dlatego już nawet nie próbuje zakładać zwykłych spodni, bo o ile rano jest ok to wieczorem mnie bardzo ściska pas zwykłe spodnie poszły już w odstawkę.

A ja muszę podziękować dziewczynie, która napisała o patencie z gumką do włosów. Niestety nie pamiętam nicka. Wczoraj byłam w lesie na grillu i tak sobie zapinałam weekendowe jeansy, rewelacja

Stary 2013-06-16, 11:02   #1813
niunia32
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 20

Cytat:
Trele- fajne ciuszki upolowałaś a co do quinni czy jak to sie pisze to w piątek na miescie widziałam wózek dla lalek z napisem quinni http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...9QEwAA&dur=583 i do mojego : PATRZ!! TRELE SOBIE TAKI SPRAWIŁA DLA MAJI a on.. ??????? i dopiero później mu wytłumaczyłam

bo mi szwagierka powiedziała, że owszem na dwór można ale w sklepach tyle zarazków i dziecko zaraz jest chore... dlatego nie wolno jeździć do 4 miesięcy.. chyba ze zaszczepimy na rota i pneumo to od 3 można juz nawet do kościoła
nie zgadzasz sie z tym??
Js juz z prawie 2tyg dzieckiem bylam w kościele, do sklepu też ja brałam

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 11:03   #1814
Taszanta
Zakorzenienie

[QUOTE=Mya1989;41343295] ach, te nasze hormony, szaleją. Też tak mam, że czasami się budzę ze złym humorem, a czasami w środku dnia nagle mi się humor z☠☠☠ie i koniec. A jak jestem głodna to juz wgl.[/QUOTE]

ja też jestem zła, jak coś chce jeść ale nie za bardzo wiem co, często teraz tak mam że wiele rzeczy mi po prostu nie smakuje

Stary 2013-06-16, 11:10   #1815
Mya1989
Zakorzenienie

[QUOTE=Taszanta;41343328]
Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
ach, te nasze hormony, szaleją. Też tak mam, że czasami się budzę ze złym humorem, a czasami w środku dnia nagle mi się humor z☠☠☠ie i koniec. A jak jestem głodna to juz wgl.[/QUOTE]

ja też jestem zła, jak coś chce jeść ale nie za bardzo wiem co, często teraz tak mam że wiele rzeczy mi po prostu nie smakuje
Ja jak jestem głodna to też tak mam, że nie wiem co jeść i moja irytacja się jeszcze pogłębia przed ciążą tak miałam a teraz to gryzę. wtedy na szybko jakiś serek a potem bułka albo coś. Ale ogólnie jestem mniej poirytowana niż w 1 trymestrze, wtedy to wszystko z tż na czele mnie denerwowało.

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-06-16, 11:15   #1816
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość

też mam problem z zębami od jakiś 3 dni.. bolą mnie dziąsła a wczoraj wypadły mi dwie plomby.. :/ a teraz nawet nie mam kiedy iść do dentysty bo pracuje, we wtorek jade na badania i nie wiem o której wróce, potem zaś pracuje do piątku i dopiero w sobote wolne.. oby przeszło!!

niunia- widzę że to kolejny pic na wode mi powiedziała.. chyba na prawdę ją oleję i te jej gadanie..

wrzucam body Kacperka sorki za jakość ale robiłam telefonem męża a on słabeusz jest w kwestii aparatu. i światło chu*owe :P jak znajde swój kabel to wrzuce ładniejsze
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0471.jpg (126,0 KB, 18 załadowań)
Stary 2013-06-16, 11:23   #1817
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:

nie zgadzasz sie z tym??

Powiedz mi jeszcze czy wy tam w niemczech macie jakieś najpopularniejsze wozy dla dzieciaczków? jakieś marki co najcześciej widac na ulicach i najwiecej ludzi kupuje ( ludzie którzy mogą sobie pozwolic na dobry wózek nie patrząc na cenę tak jak np. ja :P ) nie obrażając nikogo!
Ten dla lalek to chyba Quinny Zapp ??

A Twoja szwagierka jest dobra sama ma jakies dzieci?

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-06-16, 11:27   #1818
nemosek
Zakorzenienie

Też się witam ale nie mam ochoty nawet odpisać
Może mi się później zachce

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 11:28   #1819
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
też mam problem z zębami od jakiś 3 dni.. bolą mnie dziąsła a wczoraj wypadły mi dwie plomby.. :/ a teraz nawet nie mam kiedy iść do dentysty bo pracuje, we wtorek jade na badania i nie wiem o której wróce, potem zaś pracuje do piątku i dopiero w sobote wolne.. oby przeszło!!

niunia- widzę że to kolejny pic na wode mi powiedziała.. chyba na prawdę ją oleję i te jej gadanie..

wrzucam body Kacperka sorki za jakość ale robiłam telefonem męża a on słabeusz jest w kwestii aparatu. i światło chu*owe :P jak znajde swój kabel to wrzuce ładniejsze
Bardzo ladne a co dentysty lepiej idz zaplombuja I po krzyku .. Mi wypadla plomby z zeba w poprzedniej ciazy , w grudniu. Teraz jak bylam u dentysty ( kwiecien?) to zab jest juz do wyrwania .. Dobrze ze to 7 a nie dwòjka

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-06-16, 11:29   #1820
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Ten dla lalek to chyba Quinny Zapp ??

A Twoja szwagierka jest dobra sama ma jakies dzieci?

SMOBY jakoś tak .. ale ja sie nie znam

no ma , 7miesieczną córkę. ale może tak sie zachowuje bo dwa lata starała sie o dziecko, i dopiero teraz jej se udało .. ma 32 lata.
Stary 2013-06-16, 11:36   #1821
domii29
Zakorzenienie

Dzień dobry
Pierwszy raz w ciąży mam rewelacyjny humor po części to zasługa TŻta, póki co nie chcę zapeszać ale Damian chodzi jak w zegarku albo coś ode mnie chce albo coś do niego dotarło
Obskoczyłam od rana szkołe i rodziców, wszystko sobie pozałatwiałam i mogę cieszyć się piękną niedzielą
Miłego dnia mamusie i maluszki
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 11:41   #1822
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:

Słodkie te bodziaki... no i jaki masz ładny Avatarek Nieźle Cię już wybrzuszyło! Wygląda pięknie!

Też mi się zaczynaja problemy z zębami, a raczej dziąsłami - takie przekrwione mam, a po szczotkowaniu to już w ogóle jakby podbiegaja krwią, ale krew nie leci. Poza tym ja noszę stały aparat i mam teraz tak strasznie wrażliwe wargi, wszystko mnie boli i każdy zamek drażni wcześniej po przyzwyczajeniu około 1-2 tyg od założenia był spokój i nic mnie nie bolało i nie drażniło, teraz jest masakra. Całe wargi i policzki od środka przekrwione i obolałe, obklejam się woskiem ortodontycznym, zakładam nakładki - istny armagedon. Przez to psychicznie się tak źle czuję, przy jedzeniu taki ból, eh... Niech to się już skończy
W przyszłym tygodniu mam wizytę u stomatologa, ciekawe co tam powie, ostatnio kontrolę miałam w styczniu czy w lutym, jakoś tak...

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 12:15   #1823
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
nie zgadzasz sie z tym??

Ja bede zmuszona brac malego juz po urodzeniu.by np odebrac Daniela z przedszkola srednio mi sie to podoba.Ale zakupy itp dlaczego nie?Bez przesady. Ja nie zamierzam trzymac dziecko pod kloszem. A potem wlasnie takie dzieci ida do przedszkola i kilka dni w domu sa i kilka w przedszkolu bo co chwile choruja. Wiadomo,by nie przesadzac, nie chodzic z nowordkiem tam,gdzie jest duzo malych dzieci, gdzie ktos akurat choruje,ale ja np nie bede miala wyjscia.Maz w pracy,w okolicy rodziny brak,wiec bede musiala zabierac wszedzie ze soba. Ale na zakupy nie widze problemu.Nasz mial dwa miesiace,jak zaczelismy jezdzic z nim na basen,na plywanie dla maluchow

Z wozkow sa to hartany wlasnie i quinny.Z tanszych hauck.Zalezy od miasta-sa tez teutonie a np w Düsseldorfie widzialam same z tych najdrozszych w stylu lat 60 tych.Sa tez peg perrego,bugaboo,stokke i chicco.

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2013-06-16 o 12:17
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 12:28   #1824
Trele_Morele
Zakorzenienie

Musze Wam cos pokazac ImageUploadedByWizaz Forum1371378509.525197.jpg Fuji

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-06-16, 12:41   #1825
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Musze Wam cos pokazac Załącznik 5291811 Fuji

mój tż się łapię na niektóre

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

Tak w ogóle to zaczyna podobac mi sie imię Antoś Już sama nie wiem
ktoś podawal takie fajne coś o częstości nadawania imion, ma któraś to zapisane?

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-06-16, 12:45   #1826
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz

Uważam, że chuchanie i dmuchanie na niemowlaka jest bez sensu. Więcej krzywdy zrobi się dziecku trzymając je pod kloszem niż dając szansę na spotkanie z zarazkami i uodpornienie. Alisa w markecie była koło 3 tygodni. Mając miesiąc był już Kościół i dwie duże imprezy rodzinne.

Czytam dalej.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 12:54   #1827
ryba91
Zakorzenienie

DE- a w ROSENHEIM w Traunwalchen czy jakos tak ( nie wie czy dobrze napisałam ) ? o ile sie orinetujesz

Trele- bleeeeee.

ale skwar zaś mam nogi jak parówy,

http://gorny.edu.pl/imiona/index.php?rok=2008 ale nie wiem cyz to to chodziło

dziewczyny, Kacper to będzie mój pierwszy syn i zarazem pierwsze dziecko, nie mam pojęcia ile kupuje sie czego, jak ubierać dziecko ( jak te warstwy wyglądają..) czy warto robic te szczepienia za 300 zł/szt. czy mozna wyjść gdzies itd.. jedyne co wiem to że nie będę go pół roku trzymałą w domu bo zima, normalnie bedzie najpierw 'werandowanie' a potem normalnie do wózka i spacer, ala jak mi ktoś kto ma dziecko i jeszcze jest rodziną mówi, że do sklepu nie bo są zarazki i moze mi zapalenia płuc np. dostać to wiadomo że mam sieczkę w głowie i nie wiem cyz faktycznie kupić na zapas wszystko ( pampersy, chusteczki itd) i ew. męza wysyłać po braki, czy z mauchem do ross jechac i kupic co trzeba. Przepraszam, że Was tak wypytuje ale jestem niedoświadczona i nie mam pojęcia. Mama powiedziala ze postara sie o wolne na mój poród i mi pomoże, ale jak dostanie np. 15 a urodzę 6 to te pierwsze dni bede spisana tylko na siebie i to już mnie przeraża. nie wiem jakie kremy kupić ( do pupci siostra moja polecała mi zielony linomag) jakie oliwki i inne płny do kąpieli. bo to ze musze to miec to wiadomo dlatego tak wypytuje bo w sumie już połowa czerwca, nie chce zostać z ręką w nocniku. wiec wybaczcie że tak pytam, ale jest tu wiecej doświadczonych mamuś.. a moja szwagierka ma rózne dziwne jak sie okazuje przekonania..

Edytowane przez ryba91
Czas edycji: 2013-06-16 o 13:03
ryba91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 12:57   #1828
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz

Trele ja miałam około 20 pieluch białych i chyba 8 kolorowych. Plus flanelowe i flanelko-ceratki. Moja córka nie ulewała. A pieluchy są do odbijania, pod pupe jak w niewiadomym miejscu musisz przewinąć, my wkładaliśmy na dno wanienki,do przytulenia do spania, do wysuszania pupy po chusteczkach/siuskach. Ja jeszcze musiałam wkładać do stanika do akurat nie karmiącej piersi bo jak jest napływ pokarmu to do obu i zaraz stanik i koszulka mokra (wkładki laktacyjne u nas nie starczały). Czasami tą pieluchę od mleka kladlam małej przy buzi do spania. Czula wtedy zapach, który ją uspokajał. W moim przekonaniu 12 to mało. Tetry mają wiele zastosowań.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 12:58   #1829
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
DE- a w ROSENHEIM w Traunwalchen czy jakos tak ( nie wie czy dobrze napisałam ) ? o ile sie orinetujesz

Trele- bleeeeee.

ale skwar zaś mam nogi jak parówy,

http://gorny.edu.pl/imiona/index.php?rok=2008 ale nie wiem cyz to to chodziło
nie to, ale też fajne, poczytam sobie, a Antek na 3 miejscu

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-06-16, 13:07   #1830
agnieszka255
Zadomowienie

GG do agnieszka255

Cytat:
No wlasnie moja mama tez to tak argumentuje , ze raczej zaden 2,5 latek nie usiedzi mi w spacerowce bo bedzie chcial biegac Sam .. Zobaczymy )
Ogolnie jestem zadowolona , wyglada solidnie fajnie sie prowadzi . Tylko to co wymieniłam ale wiadomo, chyba zaden nie jest idealny do konca

i ma rację, mój 2,5 letni syn nie chce do wózka, chce sam chodzić ale wiadomo ze czasem trzeba go dać jak np. urzędowe sprawy trza załatwić, wtedy przypinam go do wózka a mój syn uderza w straszny płacz

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Acha i się pochwalę, że minął u mnie 15 tydz ciąży gdzieś ok 2lipca będzie wiadomo jaki wyniki amniopunkcji
Piszecie, że kupujecie dla dzidzi t i owo ja kupione mam tylko kilka kometyków i mam bujaczek nic więcej, boję się cokolwiek kupować dopuki się nie dowiem co z dzidzią

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości