|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#901 |
Zadomowienie
|
Dot.: Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw! cz. IV
No dla wszystkich.
Na Medio Maraton Mundo Cuervo w Tequila tez jest pasta party dla wszystkich. Co w tym dziwnego ?
#902 |
Zakorzenienie
|
U mnie przed półmaratonem też było
![]() ![]() po zawodach masażyści * niestety z wrażenia zapomniałam i nie poszłam ![]() Pati super ta laska ![]() ![]()
#903 |
Zadomowienie
|
Unas tez sa masazysci, ale nie chce mi sie stac i czekac w kolejce, bom glodna zazwyczaj
#904 |
Zadomowienie
|
Ismen, dziary fajne. Ja mam caly rekaw i musze zaslaniac do biegania
![]()
#905 |
Zakorzenienie
|
http://runraerun.org
http://raesrunacrossamerica.tumblr.com Regulamin na biegach ulicznych zabrania? |
![]() ![]() |
![]() |
#906 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wydziarałaś sobie coś w stylu : "tylko głupki biegają" i Ci teraz łyso z tym biegać? ![]()
![]() |
#907 |
Zakorzenienie
|
Mam jakieś dni paszteta od tygodnia, jak nie dwóch
![]() ![]() Niby nie biegam po to by schudnąć - biegam bo lubię, bo zawsze chciałam regularnie to robić i nareszcie udało mi się przebrnąć przez trudne początki i dojść do tego etapu gdy mogę to robić dłużej niż 5 minut ![]() ![]() Odżywiam się zdrowo (węgle złożone, białko, zdrowe tłuszcze, dużo warzyw itd) więc może czas kupić pulsometr i zacząć pilnować biegania w II strefie by włączyć turbo spalanie tłuszczu? ![]()
#908 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#909 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale chociaż wolniej to IMHO dużo lepsze niż katowanie się jakąś rzeźnicką dietą - zostaną ładne nogi i zdrowe serce ![]() ![]() U mnie bieganie znowu odstawione ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#910 |
Zakorzenienie
|
Odp: Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw! cz. IV
Dzosiaj biegam z koleżanką, jestem ciekawa ile przebiegniemy. ;>
Dostałam dzisiaj 6 za bieg ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#911 |
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw! cz. IV
Bylam u fizjo zalozyc kinesic tape na stope i Achillesa i lydke. On tez mowi, ze to straszszszszne napiecia w miesniach. Pokazal mi, jak to masowac i cwiczyc. No i powiedzial mi, ze mam plaskostopie, krzywy kregoslop i skrzywiona miednice (jakbym nie wiedziala
![]() ![]() W niedziele 21k rzezni. Pozyiom, uwidim ....
#912 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj rano bieganie, wieczorem hulajnoga. Coraz bardziej tę hulajnogę lubię ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#913 |
Zakorzenienie
|
Dziś przebiegłam 2,5 km bez przerwy!
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#914 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#915 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#916 |
Zakorzenienie
|
E, do tego moim zdaniem można się przyzwyczaić. Oczywiście, jest to Twoje indywidualne odczucie, ale na pewno samo "grzanie" (podczerwień pochłonięta przez pokrytą tuszem skórę) nie poparzy ani nie ugotuje Cię żywcem, najwyżej sprawi dyskomfort. Natomiast przed poparzeniem słonecznym (wywoływanym przez UV) ochroni sunblock. No, ale to takie dywagacje, bo nie mam tatuaży tak gęstych jak Twój rękaw, więc ekstra grzanie z zaciemnionych skrawków skóry mi akurat nie przeszkadza.
|
![]() ![]() |
![]() |
#917 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#918 |
Zakorzenienie
|
Pati dzięki za linki
![]()
#919 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#920 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najprostesze ćwiczenie to stanąc przy ścianie, oprzeć sie o nią plecami, stopy od ściany jakieś- 10-15 cm, nogi proste w kolanach. Podnosisz stopy tak, zeby tylko na piętach sie opierać i tak robisz raz za razem. Unosis cale stopy palcami w górę a pieta na podłodze. Takie machania stopami tylko nie na boki a wgórę i w dół. Jak Gollum. ![]() Drugie to takie że w tej samej pozycji unosisz stopuy tak że opierasz sie tylko na pietach i rytmicznie- pulsacyjnie unosisz i opuszczasz stopy w szybkim tempie nie dotykając podłogi. ja tego lepiej opisać nie umiem, ale to skuteczne ćwiczenia na mięsnie przy piszczlach i ich bóle. Sa inne- szukaj w necie pod haslem Shin Splits. I wszelkie chodzenie na palcach, ze stopami na wprost, na zewnatrz, do wewnątrz. Cacajuate- jakaś plaga z tymi mięśniami. Od wtorku nie biegam tylko masuję, rozciągam, pozwalam sobie na rower i basen. :/ koleżanka jedna - to samo- ogólne przciązenie, ból, mięśnie jak kamienie i przerwa. Poszłam na masaż i babka jak tylko za nogę złapała, to od razu że mięsnie jak kamienie, robić przewę, ćwiczyć, dbać, łykać potas, magnez, wapno bla, bla i czego nie mówię że boli. No nie mówię bo nie zdążyłam. Dziś miałam biec kros 10 km, ale sobie dałam spokój mimo że nic mnie już w sumie nie boli. Ale bardzo mi zależy biec w przyszłą sobotę bieg świętojański i się bałam że jak dziś pobiegnę to znów coś przeciążę i w sobotę kolejną nie dam rady. Jutro pierwsze bieganie małe planuję, zobaczę co jest, i czy przeszło czy trzeba iśc do fizjoterapeuty / ortopedy. Wpienia mnie to. Jadę na tym złomie i mnie zawiść ściska - wszyscy sobie biegają a ja na tym rupieciu muszę się tłuc. :/
Cava Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety. Liz Williams Edytowane przez cava Czas edycji: 2013-06-15 o 17:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#921 |
Zakorzenienie
|
casva dzięki za rady, już szukam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#922 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Bylam wlasnie odebrac numer startowy i .... kupilam kolejne buty ![]() ![]() Co jeszcze.... wlasnie mam zagwozdke, w jakich butach biec jutro. Wybor jest miedzy: 1) Brooks PureGrit 1. (z pierwszej serii) - wychodzone sa dobrze, dobre sa na moj metatarsal, lepiej mi sie w nich biega, ale maja wysoki zapietek i sie boje, ze beda mi torturowac achillesa, zwlaszcza w biegnieciu w dol. 2) Brooks PureConnect 1 ( tez z pierwszej serii), maja niski zapietek, ale poza tym to przylegaja jak rekawiczka. No to okej, natomiast martwi mnie, ze sa mocno minimalistyczne: mniej amortyzacji niz Grit i troche sie obawiam o metatarsal. To buty typu wlasnie przylegajacego. Nie wiem, ktore wybrac. Normalnie bym brala Grit, ktore z reszta umra w tym miesiacu napewno. ALe ten achilles sugerue connect ![]()
Edytowane przez cacajuate Czas edycji: 2013-06-15 o 19:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#923 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Bym pobiegła w tych pierwszych. Achillesa jakby co, łatwiej zaleczyć mi się wydaje. Jak się już wie jak dziada traktowac to szybko idzie. A to ustrojstwo w stopie to nawet nie wiem. :/
![]() |
#924 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję Ci bardzo dori
![]() ![]() Kupię sobie ten zegarek, pomyślę nad tym jak bardziej sensownie rozplanować jedzenie i dalej robię swoje - wolniejsze, dłuższe wybiegania. Tylko dostaję trochę na głowę od wertowania internetu w celu usystematyzowania wiedzy co i kiedy jeść (co jeść przed treningiem a co po, jak już mi się wydaje, że wiem to trafiam na inną radę ![]() ![]() Może ktoś z Was mógłby mi poradzić co zrobić w sytacji gdy chciałabym przestawić się na to bieganie przed pracą: normalnie wstaję ok 6:15/30, w pracy jestem o 8 i wtedy jem śniadanie. Biegając rano tę godzinę minimum musiałabym wstać ok 4:45. Np. czy mogłabym wstać, zjeść banana, pobiegać... wracam po 6 i czekanie 2h na śniadanie to niezdrowy wybór, wiem ![]() Czy przygotować sobie posiłek węgle + białko i zjeść przed pracą czy może też coś przekąsić (ktoś gdzieś proponował po bieganiu świeży sok z pomarańczy jako pierwszy zastrzyk energii) i śniadanie zjeść tak jak normalnie? Przepraszam za te 100 pytań do, jeżeli ktoś może wyrazić opinię to byłabym wdzięczna ![]() Cacajuate, trzymam za Ciebie kciuki jutro. Powodzenia! ![]()
instagram: @uttterly Edytowane przez karton Czas edycji: 2013-06-15 o 22:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#925 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Metatarsium tota czesc stopy (tutaj na niej jest plaster - podkladka). Mialam kilka miesiecy temu problem, nie tyle niby z metatarsalgia, co ze srodkowym palcem u lewej nogi, bo to palec bolal. Niemniej bolal od metatarsum, i przez chwile mialam tak, ze mi puchlo, nie widocznie, ale dalo sie odczuc. W koncu przeszlo. ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Cytat:
Ja bym cos zjadla po, moze nie natychmiast , ale nie czekac 2h, mysle, ze umrzesz z glodu :P. Nie wyrobisz, tu nawet nie chodzi o zasady zywienia. Sproboj plackow owsianych (jajko+platki owsiane+ co chcesz, np rodzynki, slonecznik) i jakiegos owoca do tego. Mozesz nasmazyc tych plackow na 2-3 dni. I masz pelnowartosciowy i zapychajacy posilek po ![]() dzieki ![]()
![]() |
#926 |
Konto usunięte
|
czy w Polsce, zeby wziac udzial w pol maratonie, potrzebne jest zaswiadczenie lekarskie?
chcialam sie zapisac na listopad. kosztuje 15 euro i do tego jak nie mam jakiejs karty ( czy gdy nie naleze do jakiegos klubu- nie rozumiem tego) mam doliczyc 7 euro i do tego to zaswiadczenie lekarskie, ktore tez na pewno cos kosztuje. przeciez to jest chore. to pewnie tak zachecaja ludzi do biegania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#927 |
Zakorzenienie
|
Jak czytałam regulamin na jeden bieg to było napisane że albo zaświadczenie albo podpisujesz oświadczenie że jesteś zdrowa i jak coś bierzesz na siebie odpowiedzialność.
|
![]() ![]() |
![]() |
#929 |
Zakorzenienie
|
Cacajuate, o której masz bieg?
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#930 |
Zakorzenienie
|
Eve na wszystkich biegach w których brała udział jest albo zaświadczeni lekarskie,albo oświadczenie biegacz. Wszyscy podpisują oświadczenie.
Ktoś biegnie polowke w Obornikach ? Ja jadę 23czerwca ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:47.