|
|
#2971 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
|
|
|
|
#2972 |
|
Zakorzenienie
|
Daria dziś odkryła że potrafi piszczeć
Szaja, miałaś rację z tym że mnie to nie ominie A ja odkryłam że już mi tak bardzo nie wypadają włosy wreszcieeeeee
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-06-16 o 14:17 |
|
|
|
#2973 |
|
Zakorzenienie
|
Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
illusion o takie
http://item.rakuten.co.jp/moc-kinoomocha/c/0000000172/ Jeszcze szukam tego w ksztalcie pilki do futbolu amerykanskiego. Jest: http://s.ameblo.jp/ek-happylife/entry-11318884049.html Edytowane przez meneq Czas edycji: 2013-06-16 o 14:23 |
|
|
|
#2974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ide jeść maminy obiad mnomnomnomnom: ![]()
|
|
#2975 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej laski!
ale fajna dzis pogoda ![]() bylismyz mlodym rano w Obi ale nie spotkalismy Badzi , potem w oszolomie i na koniec w dzieciowym sklepie. kupilismy mlodemu ta foczke bo jak nam rano dzis urzadzil basen w pokoju to stwierdzilismy ze natychmiastowo przechodzimy na kolejny level z kapaniem... zobaczymy czy mlodemu bedzie sie podobalo kapansko w prawdziwnej doroslej wannie kupilam mu tez ustniki niekapki do butelki, niech sie uczy pic co prawda przez kilka dobrych minut najpierw byl szal z ustnikiem jako super-gryzakiem ale w koncu w koncu zalapal ze z tego mozna sie tez napic ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2976 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a u Ciebie Hania w ogóle nie chce? czy tylko coś konkrentego jej nie podchodzi? wczoraj coś chyba pisałaś, że mało jadła mlesia...
|
|
|
#2977 | |
|
Zakorzenienie
|
Ten kroliczek ma 4m9d. Wczesnie go mamusia sadza, co?
Smacznego! ---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- Cytat:
Nie mowilam Wam jeszcze, ale my na pewien czas odpuscilismy wanne, bo za goraco, wrocimy na jesieni. pstryczku pamietam o Twoim pytaniu, jutro odpowiem, ok? szaja udanych chrzcin! Jak Agatka? badzia jak sie czujesz? |
|
|
|
|
#2978 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja tego nie widze ![]() do 3 miesiaca jest wbudowana wkladka a po trzecim ta wkladka jest juz niepotrzebna ona jest razem z nosidelkiem, za nia sie nie placi...
|
||
|
|
|
#2979 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Chrzciny załatwione na 30 czerwca,chrzestni też już ugadani-jeszcze zostało zorganizować mi ubiór i pomyśleć nad jedzeniem. Zaraz będę nadrabiać ale najpierw idę gary pomyć bo mi się stos od rana zrobił
|
#2980 |
|
Zakorzenienie
|
Przypomnialo mi sie, co chcialam jeszcze napisac. Mianowicie Yae jest brana zawsze za chlopca, ale rozowych ubranek ma slownie trzy - z dwoch juz wyrosla, trzecie dopiero na zime i to pewnie dlatego. Dopiero jak powiemy, jak ma na imie, to jest wielkie zdziwienie, raz ze dziewczynka, a dwa, ze imie bardzo klasyczne japonskie i pewnie nikt nie spodziewalby sie, ze mlodzi rodzice, ba na dodatek jeszcze z mieszanego zwiazku takie nadadza.
W dodatku wszyscy twierdza, ze jest do mnie podobna, chociaz oczy, nos i usta ma tz. Sama tego nie widze, najbardziej sklanialabym sie do podobienstwa do tesciowej. I bardzo dobrze: byla i jest piekna kobieta. |
|
|
|
#2981 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41340927]Dziewczyny, ale mąż Lady ma rację
przyjęło się terminem "raczkowanie" określać poruszanie się na czworaka w przód - a tak naprawdę to ruch w tył, a w przód to czworakowanie właśnie.[/QUOTE]Wow, brawa dla tego Pana! Cytat:
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41341085] A do tyłu chyba właśnie każde dziecko lezie na początku tuż przed czworakowaniem właśnie.[/QUOTE]moj wlasnie sobie tak pomyka do tylu po czichaczu ![]() Cytat:
Cytat:
ja bym chciala miec trojke, ale pewnie na dwojce sie skonczy... Cytat:
![]() a dzien ojca jest jakos specyficznie u was obchodzony? jest jakas tradycja? ---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() spoko, to byl jednorazowy wybryk. wczoraj zasnal przy cycu ![]() Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41339639]Dziewczyny, poczytałam, nic nie cytuję bo mi Agata dała tak 2 dzień popalić, że rzygam. Jak tak wakacje mają wyglądać, to pierdzielę, nie jadę.[/QUOTE] jeszcze nie doszlam o co chodzilo bo nadraiam i nadrabiam i nadrabiam ale chyba rzeczywiscie dala Ci w kosc bo juz dawno nie widzialam (a moze nawet nigdy ) zebys pisala o niej AGATA... zawsze bylo Agu albo Agatka...Cytat:
no widzisz, nawet jak jest mega do d.upy to zawsze ten maly czlowieczek poprawi nam humor! i to jest najfajniejsze.... wystarczy jeden usmiech i czlowiek zapomina o wszystkim co zle... |
|||||||||
|
|
|
#2982 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ps. teraz mam manie zabawkowa bo juz zadna zabawka nie obi na mlodym wrazenia. snajperuje teraz mlodemu, uwaga!, 14 zabawek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a sprobuj moze przemycac warzywka. sa sloiczki owocowo-marchewkowe, i tak stopniowo przechodzic na same warzywa a potem wazywa+miesko... ---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- chodzi o pogrzeb, tak? bo juz sama zapomnialam o co sie pytalam spoko loko, zaczekam. nie spieszy mi sie w tej kwestii ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- Znowu gadam sama do się ale co tam, dziec mi spi, maz harcuje w ogrodzie, to ja chociaz nadrobilam ![]() o, dziec sie przebudzil... to macie mnie z glowy ![]() ----------- a jednak nie, spi dalej. to jeszcze wam pomarudze ![]() tak patrze i patrze i stwierdzam czysto obiektywnie ze strona nr 100 powinna nosic imie Pstryczka co drugi to moj post i kazdy kolejny dluuuuuuuuuuuuzszy od poprzedniego o pierdyliard cytatow
Edytowane przez pstryczek84 Czas edycji: 2013-06-16 o 16:38 |
|||||
|
|
|
#2983 |
|
Wtajemniczenie
|
pstryku nie jesteś sama, jam Tu jest
![]() meneq, zastanawia mnie jak się wymawia imie Yae po Waszemu i po naszemu Jae? czy jak?
|
|
#2984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak po nas przyjechał to byłam najszczęśliwszą osobą na ziemi,a jak weszłam do domu to się popłakałam ze szczęścia,że w końcu odpoczne psychicznie i będę ze swoją rodziną. NIGDY O TYM SZPITALU DOBREGO SŁOWA NIE POWIEM
|
|
#2985 |
|
Zadomowienie
|
Jestem i ja
maz w pracy, dzieci maja drzemke, a ja zrobilam obiad, posprzatalam troche i tak siedze i nie wiem co ze soba zrobic
|
#2986 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
Jam też jest. Wściekła of kors na t. Wg. niej mała ma asymetrię głowy i nie chce słuchać, że leżąc ma głowę raz na lewo raz na prawo. Nie wiem nawet w którą stronę miałaby być ta asymetria. Nie mam już sił.
|
|
|
|
#2987 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dobrze, że tylko niecałe 3 dni tam byłyśmy. Mój Julasek dzisiaj zakminił o co chodzi z niekapkiem i zassała ten ustnik i ślicznie sobie piła ![]() ---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- Cytat:
jak nie kijem go to pałą... ---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- wiece co bede zaraz robić . tż zlożył zamówienie na babę ziemniaczana, no to mu upichce niech ma chłop
|
|
|
#2988 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja sobie powinnam radzić bez problemu z rozszerzaniem diety a przy Mai to nie jest takie proste. Też mi nie chce jeść - mleczka mało, zupki kilka łyżesz, o jabłuszku to mogę zapomnieć, po pierwszej łyżce wogóle zaciska usteczka i siłą by jej nawet nie szło wcisnąć. Mało tego- ona wogóle nie chce pić - ale o to się nie martwię, bo Karinka do 10 m-ca wogóle mało co piła. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
to się nazywa uzależnienie
|
|||||
|
|
|
#2989 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41343553]Fewciu jak milo dobre wiesci czytac ![]() .[/QUOTE] Wiem, miałyście już dosyć moich narzekań ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Coś mi zjadło cytaty ![]() Szaja mam nadzieję, że chrzciny udane i uraczysz nas fotkami
|
|||||
|
|
|
#2990 | |
|
Zakorzenienie
|
łłłłeeeeeeeeeeee, teraz to juz po ptokach bo dziec sie obudzil
![]() ---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2991 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u mnie tez kuchnia w aneksie, biala, ale w macie, blat podobnie bedzie w graficie lub czarny, idealnie kamien, ale czekam na wyceny kamieniarzy, a Ty z czego masz blat?
|
|
|
|
|
#2992 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
Cytat:
![]() Cytat:
Nie przejmuj sie kochana, najwazniejsze, ze Ty wiesz, ze wszystko jest ok
|
|
#2993 |
|
Zakorzenienie
|
o ile cokolwiek wygram bo przy tych kwotach ktore obstawilam to zbytniego pola do popisu ten moj snajper raczej nie bedzie mial
![]() no ale moze moze cosik sie uda ![]() ---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- Szajka, jak po imprezie??????? |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2994 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
oooooooo gratuluję ale ja widziałam jak ona wysoko foczkę robiła, widać, że silna Cytat:
Przecież ja. JA! szajopedia ( Są dzieci, które po prostu dłużej się przekonują do jedzenia. Masz siateczkę? jeśli tak, to ugotuj ziemniaka, wsadź kawałek, rozdziabaj palcem trochę by łątwiej do pyska dała radę wrzucić to samo z marchewką, kalafiorem, brokułem, cokolwiek. Ja ziemniaka dałam z naszego obiadu, olałam, że solony, trudno, przynajmniej wiem, że prawdopodobnie słoiczki nie bardzo podchodzą. Cytat:
:d a nie mówiłam? ![]() Cytat:
a powiedz, Japończycy mają jakieś odpowiedniki naszych lub międzynarodowych imion? Np. taka Anna, Agata, Dorota - są na całym świecie chyba, w Japonii też?Cytat:
----------------------- Po chrzcie Dorotka IDEALNIE grzeczna, w trakcie mszy usnęła, do chrztu musiałam ją obudzić :/ wyjmuję z wózka i bałam się, że się rozpłacze, ale gdzie tam polewana wodą nawet nie pisnęła, obu księży zachwyciła fryzurą i... leżeniem na brzuszku w wózku I tylko cały czas się zastanawiałam, czy się nie skupi, bo 2 dni nie robiła ale grzeczne dziecko poczekało i dopiero w restauracji ![]() I Agatka już dzisiaj ok, uff do nastepnego razu pewnie Tak więc, ciotki, DZIĘKUJĘ za kciuki |
|||||
|
|
|
#2995 |
|
Zakorzenienie
|
Raporty napisane, 2 zaliczenia zaliczone.. uff żyję! Jeszcze tylko zawieźć raporty na zajęcia i finito. O 19 wychodzę.
Przyjechałam po 15 żeby dziecia nakarmić i zostałam, nie poszłam na wykład. Kaszke próbowałam podać wczoraj, żeby wiedzieć czy jest szansa że zje jak mnie nie będzie. Plula dalej niż widziała. Więc dziś miała sporą przerwę w jedzeniu bo nic nie chciała tknąć. Jutro spróbujemy marchewki. Długo zajęło zalapanie o co chodzi w jedzeniu lyzeczka? A gdybym kupiła ustnik avent do butli? Da się tak kaszke wypić? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2996 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41347873]
----------------------- Po chrzcie Dorotka IDEALNIE grzeczna, w trakcie mszy usnęła, do chrztu musiałam ją obudzić :/ wyjmuję z wózka i bałam się, że się rozpłacze, ale gdzie tam polewana wodą nawet nie pisnęła, obu księży zachwyciła fryzurą i... leżeniem na brzuszku w wózku I tylko cały czas się zastanawiałam, czy się nie skupi, bo 2 dni nie robiła ale grzeczne dziecko poczekało i dopiero w restauracji ![]() I Agatka już dzisiaj ok, uff do nastepnego razu pewnie Tak więc, ciotki, DZIĘKUJĘ za kciuki ![]() ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2997 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Uparciuszek z tej Twojej malej. |
|
|
|
|
#2998 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sala porodowa też w porządku-położne super babki z ogromnym poczuciem humoru. Jakby to nie zabrzmiało tam czułam się najlepiej przynajmniej interesowali się czy żyje. Jeśli chodzi o pokarm początki też były trudne więc chodziłam prosić żeby dokarmiły-z łaski czasem się udało ale podchodziły do tego sceptycznie jakby za to płaciły. W dodatku na sali byłam z dziewczyną mrukiem-jak do niej nie zagadałam to nic nie powiedziała sama. Dlatego też czas jeszcze bardziej się ciągnął. Szajka- za udane Chrzciny.---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- Cytat:
Widzisz-dziecko wszystko wynagrodzi ---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ---------- Cytat:
Hania to odbitka mamusi- duma rozpiera co?![]() ---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- Cytat:
Hania to odbitka mamusi- duma rozpiera co?
|
|
#2999 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałam tylko Wam powiedzieć że po podaniu mm wczoraj,dzisiaj po południu Blanke zsypało,znowu policzek podrażniony i pojawiły się nowe zmiany na czółku i rączkach
![]() ![]() Więc dzisiaj bez mm na noc...Za to dzień bardzo udany! Mąż miał wolne,byliśmy na dwóch spacerkach,zjedliśmy razem obiad,a teraz On usypia Mała,tzn słyszę że Ona zamiast iść spać to śmieje się do Niego. Szaja super że chrzciny udane. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3000 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() chcialam miec ladne blond pasemka, ktore by latem do opalenizny pasowaly, ale to nie ma sensu z taka kondycja wczoraj cos tam kombimowalam z olejkiem rycynowym, skutek jest taki ze mam tlusto - suche ![]() ine mam do nich sily juz
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:44.

wreszcieeeeee
mnomnomnomnom:

, potem w oszolomie i na koniec w dzieciowym sklepie. kupilismy mlodemu ta foczke bo jak nam rano dzis urzadzil basen w pokoju to stwierdzilismy ze natychmiastowo przechodzimy na kolejny level z kapaniem... zobaczymy czy mlodemu bedzie sie podobalo kapansko w prawdziwnej doroslej wannie

ja tego nie widze

.. zaraz, zaraz, która tu się chwaliła, że samo zasnęło.. Pstryczku??