![]() |
#3271 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Atrederm
Cytat:
Pani Kierownik. Cel: Pani Dyrektor! Cel osiągnięty połowicznie: Zastępca Dyrektora! "Everything in your life is a reflaction of a choice you have made. If you want a different result, make a different choice." |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3272 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Co innego, gdy jest to czynnik, przez który stan cery znacząco się pogarsza, tak też było w choćby moim wypadku. U mnie Atrederm też poradził sobie z zaskórnikami, ale jeśli ktoś kompletnie bez obeznania w temacie to może narobić sobie więcej szkody niż pożytku. Tak na marginesie zastanawiam się, bo maści, które wymieniłaś powtarzają się ciągle na forum jako te, które nie pomogły, albo przy których nastąpiła krótkotrwała poprawa- nie rozumiem tym samym ciągłego ich przepisywania przez dermatologów. Chyba muszę o nich poczytać, żeby nie wyrabiać sobie pochopnej opinii, ale dotychczas nie spotkałem się z ich pozytywną oceną. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3273 |
Zakorzenienie
|
Ale jednak Atre to na tyle duży kaliber, że nie ma co na samym początku leczenia z nim startować. Jeśli dermatolog na dzień dobry wręcza taką receptę osobie z w miarę zdrową skórą, to moim zdaniem błąd.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3274 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Przepisują je, bo na zaskórniki nie ma innych "lekarstw". Są jeszcze kwasy, ale one też nie bardzo skutkują w trądziku zaskórnikowym.
Pani Kierownik. Cel: Pani Dyrektor! Cel osiągnięty połowicznie: Zastępca Dyrektora! "Everything in your life is a reflaction of a choice you have made. If you want a different result, make a different choice." |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3275 |
Raczkowanie
|
Ja zgodzę się z jyyli. Chodzi o to, że nie ma co używać najsilniejszych leków na samym początku, u wielu osób po prostu nie potrzeba tak drastycznych środków.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3276 |
Wtajemniczenie
|
no tak, na samym początku oczywiście, że nie ma sensu. Ale w momencie kiedy nic nie pomaga...
![]() ![]() |
![]() |
#3277 |
Raczkowanie
|
ha, pisałam , ze nie używam żadnych podkładów matujących i tak jest ale......... będąc na zakupach jak zwykle przyczaiłam się przy stoisku z kosmetykami i rzucił mi się w oczy krem BB 5 w jednym. Z czystej ciekawości go kupiłam (promocja robi swoje )
![]() Kremy dostępne są w różnych odcieniach zależy od cery, ja, że jestem z natury "ciemna" wybrałam ten do cery śniadej i jestem bardzo zadowolona. Krem jest bardzo "lekki" kompletnie nie zatyka porów i w ogóle go nie czuć na twarzy - polecam ![]() Teraz przed wyjściem z domu najpierw spryskuję twarz mgiełką +30 a po około 30 minutach nakładam krem BB ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3278 |
Rozeznanie
|
A co to za mgiełka z flitrem 30? Możesz opowiedzieć więcej?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3279 |
Raczkowanie
|
Czy stosowanie atredermu wpływa jakoś na cykl menstruacyjny, okres?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3280 |
Raczkowanie
|
eeee nie słyszałam o czymś podobnym ![]() ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- pewnie, dostałam od siostry spray (mgiełka) jak kto woli z serii: ALPHANOVA SUN |
![]() ![]() |
![]() |
#3281 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny nie denerwujcie się, ze zadaję pytania które już pewnie tutaj padły, ale ze dzień i noc ucze się do sesji, to nie mam możliwości przejrzenia całego wątku. Zrobię to na pewno w przyszłości, ale póki co potrzebuję szybkiej porady.
Wybieram się do dermatologa, zapewne Pani sama mi atre nie zaproponuje ale mam w planach ja poprosić o recepte. Mój problem to zaskórniki otwarte i zamknięte, są dosłownie na całej twarzy, miejsce w miejsce. Nie mam raczej innych zmian. Leczę się od kilku lat, stosowałam differin, brevoxyl, isotrexin, inne cuda, obecnie od pół roku epiduo. Nie zauwazyłąm poprawy po żadnym z tych leków, a moja Pani dermatolog mimo to upiera się, ze epiduo na pewno pomoże, mimo że pół roku i na prawdę żadnego efektu, prócz podrażnienia. Myślicie , ze atre może pomóc? Ma odmienne działanie od tych wymieniowych? Niestety mam cere naczynkową, bardzo łatwo mi pekają naczynka, czy atre może ten stan pogorszyć? Czy mogę go zacząć stosować latem? Wiem o filtrach, ale czy fitry wystarczą? Z góry dziękuję za odpowiedź |
![]() ![]() |
![]() |
#3282 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3283 |
Przyczajenie
|
Kochane znów zaczynam kuracje Atredermem
![]() Wiem jak ważne jest w tym czasie nawilżenie twarzy odpowiednim kremem.... Co polecacie? Czy wazelina nadaje się do tego? Ja stosowałam wczesniej Ziaje Calma ale nie mogę dostać tego kremiku |
![]() ![]() |
![]() |
#3284 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja polecam Emulsję nawilżająco- odżywczą OLAY
|
![]() ![]() |
![]() |
#3285 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja bym nie ryzykowała.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3286 |
Wtajemniczenie
|
Ja tam stosuję. Dermatolog tylko powiedziała, żebym filtrów używała.
![]() ![]() |
![]() |
#3287 |
Zakorzenienie
|
Odp: Atrederm
Ja teraz mam 2 miesieczna przerwe bo jade na wczasy, ale od lipca wracam do atre i to ostro, bo za rok musze wygladac dobrze
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3288 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
A tak przy okazji. Co sądzicie o stosowaniu Atre codziennie? Cały czas myślałam, że skórę mam raczej wrażliwą, a tu wychodzi ze mnie słoń. Na początku faktycznie było mocno szczypiąco... ale teraz trochę popiecze, ale chyba tak być powinno... skóra ładnie schodzi (siedzę na książkami i tak automatycznie cały czas ją ścieram, leci "łupieżyk"), jeszcze blizn nie ruszyła, ale stosuję niecały miesiąc, więc trudno oczekiwać spektakularnych efektów. Edytowane przez mamoska Czas edycji: 2013-06-17 o 12:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3289 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko też zwróć uwagę na to, że Atre stopniowo traci trochę "mocy" po otwarciu buteleczki, żeby się nie okazało, że nowo otwarte opakowanie Cię mimo wszystko później sieknie. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3290 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3291 |
Przyczajenie
|
A coś z Ziaji? Może być oliwkowa?
Nie wiem jakie stężenie też zamowić w aptece:/ Używałam 0,05% a chciałabym 0,1% (wiem ,że jest to stężenie bo dzwoniłam dziś do apteki) Chce pod oczy teraz to używać i chyba 0,1% się nie nadaje eh... Jak myślicie? |
![]() ![]() |
![]() |
#3292 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie ma przecież takiego stężenia ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3293 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przy Atredermie skłonność do zapychania się zmniejsza albo w ogóle znika, kiedyś przy kuracji Atre bardzo popularny był niedostępny już krem sutkowy z Rossmanna ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3294 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Też pierwsze co słyszę.. atrederm nie ma żadnych takich właściwości. On tylko obniża aktywność gruczołów oraz złuszcza, ale nie, że zapobiega zapychaniu się porów.. ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3295 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3296 | |
Przyczajenie
|
Ha, to będę uskuteczniać atrederm codziennie!
Cytat:
To jeszcze inne pytanie mam - przelałam Atrederm do plastikowej buteleczki z wygodniejszym dozownikiem. Czy to może się wiązać z częściową utratą własności leku? Może fakt, że jest sprzedawany w szkle nie jest przypadkowy, a z czegoś wynika? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3297 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wcześniej tak nie robiłam, ale obecną buteleczkę tak przechowuję już strasznie długo, pół roku, może dłużej i jest nadal podobnie mocny jak na początku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3298 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Po otwarciu słoiczek Atredermu jest ważny tylko miesiąc, ponieważ tretinoina się utlenia, weźcie to pod uwagą planując Wasze kuracje. Jeśli zamierzacie stosować płyn rzadko i na małą powierzchnię od razu poporcjujcie go w małe buteleczki a zapas trzymajcie w lodówce- taka informacje wyczytałam na http://kosmostolog.blogspot.com/2012...skornikow.html Co do stężeń to na pewno było kiedyś 0,1% ale tylko we flakonie 15 ml Ja dzwoniąc do apteki dowiedziałam się , że znów jest to stężenie. Ale chyba się na niego nie zdecyduje. Kurcze za mocne pod oczy byłoby ![]() ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Chociaż dziewczyny jak się "bawić" to się bawić" - ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3299 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() A co sądzicie o przelaniu atredermu do opakowania typu airless? Tylko nie wiem jak jest ono skonstruowane, czy przez otwór tretionoina nie będzie się ulatniać ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#3300 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() Nie umiem patrzeć na siebie w lustrze. Wtedy, gdy stosowałam Atre, buzia wygładziłą się, blizny zmniejszyły i zeszły w dużym stopniu, rzadko pojawiały się jakieś krostki, pryszcze... Niestety od może niecałego miesiąca moja twarz zaczęła wariować... Po prostu nie mam już siły... Wyglądam tragicznie, a za miesiąc jadę na wakacje z chłopakiem, który nie będzie miał wyjścia i będzie musiał mnie taką oglądać... Ostatnio nawet straciłam ochotę na wychodzenie z domu. Makijaż jako tako zakrywa problem, ale mimo wszystko nie oszukujmy się - krostki są wypukłe i choćby się po*rać, to i tak widać... Co się stało - nie wiem. Po prostu nagle zaatakował mnie potworny wysyp na brodzie, policzkach no i pojedyncze syfki na czole, ale je akurat jako tako opanowałam. Wiecie co, nie przejmowałabym się tak gdyby nie to, że u mnie nieodwołalnie po każdym, nawet niewielkim syfku zostają te nieszczęsne przebarwienia... Naprawdę nie katuje buzi, używam delikatnego żelu, nie wysuszam. Teraz to już w ogóle. Od tygodnia zmieniłam pielęgnacje już naprawdę na mega-delikatną... Do mycia fizjoderm żel z Ziaji Med (ma bardzo podobny skład do Physiogelu, ponoć jest jego "tańszym odpowiednikiem"), buzi niczym nie wysuszam, nakładam krem nawilżający z La Roche Posay no i zaczęłam kurację Effaclarem Duo, również z LRP. Używam go od około 4-5 dni, możliwe, że to ten "początkowy wysyp" bo buzia się oczyszcza, ale do cholery, nie chcę nawet myśleć ile znowu będę miała przebarwień! ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:25.