Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16! - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł części 17 Mam lipcowo- sierpniowych?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.17 ! 0 0%
Lekki poród i po krzyku, mleko piję łyk po łyku- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! 6 9,38%
Ciężki poród, ból i krzyki, mamy mleczka pierwsze łyki- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! 1 1,56%
Rozpakowywanie rozpoczęte!-mamy lipcowo-sierpniowe 2013,cz.17! 9 14,06%
Wiele bólu, łez i wzruszeń wynagrodzi nam maluszek-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! 4 6,25%
Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! 16 25,00%
Pierwsze maluszki już przywitane, a jeszcze nie wszystkie torby spakowane!-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! 4 6,25%
Pierwsze maluszki oklaskujemy i w popłochu torby pakujemy-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! 13 20,31%
Nasze dzieciaczki chcą być czerwcowe,bierze już nawet mamy lipcowe!-Mamy VII-VIII 2013, cz.17! 6 9,38%
Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!-Mamusie VII-VIII 2013 cz.17! 5 7,81%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-16, 12:56   #1441
lachryma
Zakorzenienie

Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,

skylie- u mnie w mieści też jest taki szpital, który jest prywatny, ale jednocześnie ma umowę z nfz. uważam, to za świetne rozwiązanie. bo ciężarnamoże normalnie rodzić bezpłatnie itd, ale jednocześnie jeśli ktoś ma potrzebę prywatnej opieki położnej/ lekarza odbierającego poród/ jedynki z łóżkiem dla męża itd. to ma taką możliwość za kaskę.

elaine- pochwal się fotkami z imprezki

Asiunia- co to tżta... może nie sprzątaj, nie myj i nie lataj ze ścierką za nim? bez przesady, nie daj robić z siebie służącej
Stary 2013-06-16, 13:09   #1442
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,

Dzień dobry niedzielnie

Przede wszystkim gratuluję wszystkim naprzytulanym nawet jeśli potem coś tam boli liczą się chęci

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Witam sie z ciastem na sniadanko i liscmi malinek .
Ciasto mi mega wyszlo - kruche, z jablkami i kwasnymi porzeczkami, i warstwa czekolady i amaretto i a'la kruszonka na wierzchu . Aczkolwiek juz go prawie nie ma, mimo ze tak zapychajace, ze praktycznie maly kawalek wystarczy do sytosci
Wczoraj moje stopy osiagnely jakies maksimum opuchniecia, plus na wieczor brzuch twardnial przy byle zmianie pozycji. Maz do mnie - to co, rodzimy? Wczesniej mial prelekcje nt. seksu jako jednej z domowych metod na wywolanie, wiec pytam kuszaco, co w takim razie robimy, zeby urodzic . A on mi na to bez zajakniecia - Po schodach bedziesz latac . Cwaniak jeden
Magda, gdybym l e z a c uslyszala od niego "skocz no kochanie na dol po picie", to bym go smiechem zabila, serio. Moj maz taki dostosowany, ze wczoraj wstawal mi nozke na stol podniesc, bo jak tak mocno opuchnie, to sama nie podniose. I odkad tak zle sie czuje nigdy nie slysze "zaraz", "za chwilę" czy "pozniej". Ale moze to dlatego, ze serio powaznie wygladaja te moje dolegliwosci i w kontrascie ze stanem nie-ciazowym (latam jak elektron ) robi na nim ta moja nieporadnosc, powolnosc i lzy piorunujace wrazenie
Mela, kupuj ten basen, pomysl jest ekstra i najlepszy z mozliwych !
Jakierka, to Ciebie jeszcze przeprowadzka czeka?
Teso, a u mnie, choc niedaleko do Ciebie mam, nie ma upalu, niebo lekko zamglone nawet
ciacho z tym to nawet liście malin lepiej smakują

Cytat:
Napisane przez Asiunia1230 Pokaż wiadomość
Witajcie! Piękny dziś dzień

No widzicie dziewczyny.. Mój tż uważa, że on będzie sprzątał na zewnątrz, a ja w domu. Z tym, że same wiecie jedno drugiemu jest nierówne. W domu odkurzanie, mycie podłóg, zmywanie, ścieranie kurzów, pranie, gotowanie etc. A na zewnątrz? Skoszenie trawki, cięcie drzewek. Garaż można uznać, że jest jego i jego bajzelek jest w nim nie mój. No ale mniejsza z tym.
On jest zdania, że mam gotować, no dobrze nie sprawia mi to problemu. Jak upiorę to rozwieszę, poskładam, a on nieraz ma problem do szafy schować.
Ale szlag mnie trafia jak pozmywam stertę garów, a za moment znów stoi w zlewie brudna szklanka, czy chociażby mała łyżeczka, którą opłukać i położyć na suszarkę to jest sekunda.
Chyba mu powiem, że się zamienimy. Ciekawe co on na to! Ja sobie pokoszę trawkę raz w tygodniu, a on będzie w domu zapier..niczał.
Ma gołębie, musi im dać jeść posprzątać, ale gdyby ich nie miał nie musiałby poświęcać im czasu. To jego hobby. Ja nieraz nie mam czasu paznokci sobie zrobić, a jak mam czas to nie mam siły.

Wczoraj to się we mnie zagotowało gdy zobaczyłam jak staranie u mamy w łazience po kąpieli opłukiwał wannę, wycierał podłogę, odstawiał płyn na swoje miejsce. Wygląda na to, że szanuje jej prace, a mojej nie...

Im więcej o tym piszę tym bardziej jestem zła, także idę na podwórko na chwileczkę się odprężyć i niedługo biorę się za robienie obiadu, a tż po obiedzie pozmywa, a jak nie to pieprze to wszystko nie ma obiadków! Aktualnie odsypia nockę.
To przykre, traktuje mnie jak swoją służącą
Co do zmywania rozwiązanie jest proste, zażycz sobie zmywarkę którą na pieszczotliwie nazywam szafą na brudne gary choć to nie rozwiązuje problemu bo naczynia i tak lądują w zlewie z argumentem: Ty sobie i tak tam po swojemu to układasz
Co do reszty urządź strajk i nie rób nic, a niech się piętrzą brudy ja mojemu od czasu do czasu taki detox robię, że wieczorem pierze skarpetki w zlewie co by na rano mieć co kolwiek czystego potem wraca z pracy i sobie grzecznie pranie wrzuca do praleczki

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Witam i ja

Dzis z Edziem rozpoczynamy 32tc, a wiec i 8 miesiac

Przed chwila przezylam ekstaze wcinajac nalesniki z cukrem pudrem, syropem klonowym i truskawkami I w sumie do pelni szczescia brakowalo mi jedynie soku z cytryny. Kto nie zna tego, niech sprobuje! Jest to najprostrzy angielski sposob na cudne nalesniki - polewa sie nalesniczki sokiem z cytryny i posypuje cukrem pudrem. Jakie proste, a jakie pyyyyszne

Lece Was poczytac

Milego dnia!!
Smacznie to brzmi chyba przetestuję

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
dzień dobry

Witam się szybciutko, widzę że Malinka, Margosia i dziewczyny przede mna na liście ciągle w dwupaku.

U mnie wczoraj babyshower fajnie wszystko wyszło, koleżanka, która organizowała została na noc...także czas ucieka. Jak będę miała chwilę to was nadrobię i się pochwalę fotkami z imprezki. kurcze jak miło było)
Gratuluję udanej imprezki

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 13:10   #1443
czerwony_balonik
Zadomowienie

Dzień dobry

Gratuluję rozpoczątych tygodni

Margoś, u ciebie to już 41tydzień Ale jeszcze z tydzień-góra dwa i napewno będziesz miała już Gluciątko po drugiej stronie

Asiunia moim zdaniem dajesz się wykorzystywać i to bardzo. Szkoda,że się na to zgadzasz.

Dziewczynki, chciałam przypomnieć o darmowym usg w czerwcu:

15/16 czerwca, Centrum Handlowe AUCHAN, Bydgoszcz
22/23 czerwca, Centrum Handlowe WOLA PARK, Warszawa
29/30 czerwca, Centrum Handlowe AUCHAN, Gdańsk

Więcej info----> http://www.szczesliwe.macierzynstwo....czesliwa-mama/

Sama się zastanawiam,czy skorzystać z tego w Wawie Zobaczymy, jutro mam usg na NFZ, jeśli znów nawet przez chwilę nie zobaczę Gabi jak ostatnio-to chyba skorzystam z tej opcji w weekend. Idę zaraz z tż oraz z kotem na działkę, niech sobie poje świerzej trawki (kot,nie tż). A po powrocie bierzemy się za obiadek- kotleciki mielone z indyka, frytki i sałatka pomidor,ogórek,śmietana Miłej niedzieli, kobietki!
Stary 2013-06-16, 13:45   #1444
Oliath
Zakorzenienie

Moj kochany maz wybyl z najstarszą larwą po telefon dla niej i nową umowę, mlodsza od rana tresuje Eye-Peta na PS3, farsz do francuzow miesny sobie skwierczy, podloga umyta, sklep dowiozl chemie i spozywke i grzecznie wniosl na moje poddasze pod sama lodowke - zyc nie umierac.

Mam dla Lilo chusteczki Pampers Baby Fresh, te same ktore kupuje dla Lali, poza tym oliwke w zelu Johnsona, krem ochronny Bambino, mydelko Bambino, mala probke Sudocremu, jalowe gaziki, platki i patyczki, zwykle gaziki... Jutro paczusia z Octeniseptem, witaminkami K i D oraz Tantum Rosa... Lilo, przybywaj!

Jesli mi sie uda w cos stopy wlozyc, pojedziemy dzis wypowiedziec meza umowe z Play, on i tak tylko sluzbowego tel. uzywa
Jutro musze oddac siurki na posiew i zafarbowac wloski, skad u mnie tyle siwych??!!

Tak mnie piersi bolą i laskocza, ze ledwo wytrzymuje

Ciasto - jakby ktora byla ciekawa - prosciutkie - zagniatamy/walkujemny kruche na spod, na to przestudzone usmazone jablka i porzeczki z polki przetworow domowych zeszlorocznych, potem kruche podarte na wiorki, potem czekolada w proszku szczodrze, potem popryskac zaprawa do kawy amaretto szczodrze, na wierzch resztka wiorkow z kruchego i pieczemy godzinke w 200 stopniach. Sie nie napracowalam, a efekt zabija
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 13:53   #1445
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Fiazo: gratuluję wakacji! i wpisów do indeksu. A tż miał jakieś życzenia odnośnie Twojej fryzury że dla niego ścinałaś włosy? Woli krótkie jak nosisz? :P fajne łupy!

Ewusia: bardzo ładnie urzadzony pokoik)))

czarownica: baardzo dziękuję za słonce) dzisiaj dotarło!

dzoan: wow, niesamowity TZ - a to tak samz siebie zaczął sprzątać?

karolajn: śliczny kącik) a Hani postanowiła wziąć mamę na przeczekanie że ani skurcza? mój tez się tak pchał a od dwóch dni jakoś spokojniej...więc zaczynam mieć wątpliwości, czy na pewno w tym tygodniu coś z tego będzie.. wprawdzie dzisiaj jest mi jakoś niedobrze (ale to może po uczcie wczorajszej), i mały ciśnie w dól od rana, ale skurczów brak...tylko ćmienie jak na okres..

Perse: brawa za tgodnie!

Soleilka: dziękujemy) jak wasze maluszki sie chowają? bo to juz rok, jak napisałaś mija?

envl: brawa dla Pieska)))) zdolniacha i faktycznie wysoko Bezikowi-Tomaszowi stawia poprzeczkę

magolinka Jakierka: brawa za 8my miesiąc!

marionette: brawa za wizytę) jak urlop?

Oliath: jakoś nie chce mi się wierzyć, że jeden dzień przeleżałaś)

ASiunia: fajnie że zajrzałaś, a z TZ to widzę że pod tym względem nic się nie zmieniło w porównaniu do tego co było przed ślubem

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 13:53   #1446
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
To wy mlodzi jestescie A pisalas ze 30 juz skonczona. Wydalo sie
nooo młodzi razem w sumie 70 kończymy

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Teso, a u mnie, choc niedaleko do Ciebie mam, nie ma upalu, niebo lekko zamglone nawet
przec chwilę też tak było, za to teraz ... ufff

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
ja mam urodizny 23.06 a termin na 30.06 lub 4.07 i sama nei wiem czy zaprosic tesciow i dziadkow na kawe czy to sobie darowac, jak cos to zaznacze, ze TYLKO na kawe.
pewnie najemy się jak świnki i następnego dnia pójdziemy rodzić

Cytat:
Napisane przez Asiunia1230 Pokaż wiadomość
Witajcie! Piękny dziś dzień

No widzicie dziewczyny.. Mój tż uważa, że on będzie sprzątał na zewnątrz, a ja w domu. Z tym, że same wiecie jedno drugiemu jest nierówne. W domu odkurzanie, mycie podłóg, zmywanie, ścieranie kurzów, pranie, gotowanie etc. A na zewnątrz? Skoszenie trawki, cięcie drzewek. Garaż można uznać, że jest jego i jego bajzelek jest w nim nie mój. No ale mniejsza z tym.
On jest zdania, że mam gotować, no dobrze nie sprawia mi to problemu. Jak upiorę to rozwieszę, poskładam, a on nieraz ma problem do szafy schować.
Ale szlag mnie trafia jak pozmywam stertę garów, a za moment znów stoi w zlewie brudna szklanka, czy chociażby mała łyżeczka, którą opłukać i położyć na suszarkę to jest sekunda.
Chyba mu powiem, że się zamienimy. Ciekawe co on na to! Ja sobie pokoszę trawkę raz w tygodniu, a on będzie w domu zapier..niczał.
Ma gołębie, musi im dać jeść posprzątać, ale gdyby ich nie miał nie musiałby poświęcać im czasu. To jego hobby. Ja nieraz nie mam czasu paznokci sobie zrobić, a jak mam czas to nie mam siły.

Wczoraj to się we mnie zagotowało gdy zobaczyłam jak staranie u mamy w łazience po kąpieli opłukiwał wannę, wycierał podłogę, odstawiał płyn na swoje miejsce. Wygląda na to, że szanuje jej prace, a mojej nie...

Im więcej o tym piszę tym bardziej jestem zła, także idę na podwórko na chwileczkę się odprężyć i niedługo biorę się za robienie obiadu, a tż po obiedzie pozmywa, a jak nie to pieprze to wszystko nie ma obiadków! Aktualnie odsypia nockę.
To przykre, traktuje mnie jak swoją służącą
wiesz co... myślę, że pewnie sama go tego nauczyłaś ;( że jak coś zostawi, rzuci, nie sprzątnie to chodzisz za nim i to robisz... i pewnie nawet do tego pory tego nie zauważałaś ...bo w sumie co za problem coś na szybko zmyć czy wytrzeć... ale teraz gdy sama potrzebujesz pomocy i wsparcia to dopiero wyszło
miałam nawet trochę podobnie lata temu... i od momentu "oświecenia" jestem straszną zołzą i wymagam duuużo i będę wymagać, tak samo jak od siebie
nikt nie jest niczyim służącym czy obsługiwaczem! czasy niewolnictwa bezpowrotnie minęły!
i postaw sprawę jasno i o tym mu przede wszystkim powiedz, nie nakręcaj się bez rozmowy bo pewnie i tak będzie bardzo zdziwiony o co Ci chodzi, przecież do tej pory było ok...
niestety musisz wprowadzić zasady od nowa i też sama się ich trzymać
powodzenia i głowa do góry!

Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Czas edycji: 2013-06-16 o 14:02
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 14:02   #1447
iwona335
Zakorzenienie

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41345413]nooo młodzi razem w sumie 70 kończymy

przec chwilę też tak było, za to teraz ... ufff

pewnie najemy się jak świnki i następnego dnia pójdziemy rodzić

wiesz co... myślę, że pewnie sama go tego nauczyłaś ;( że jak coś zostawi, rzuci, nie sprzątnie to chodzisz za nim i to robisz... i pewnie nawet do tego pory tego nie zauważałaś ...bo w sumie co za problem coś na szybko zmyć czy wytrzeć... ale teraz gdy sama potrzebujesz pomocy i wsparcia to dopiero wyszło
miałam nawet trochę podobnie lata temu... i od momentu "oświecenia" jestem straszną zołzą i wymagam duuużo i będę wymagać, tak samo jak od siebie
nikt nie jest niczyim służącym czy obsługiwaczem! czasy niewolnictwa bezpowrotnie minęły!
i postaw sprawę jasno i o tym mu przede wszystkim powiedz, nie nakręcaj się bez rozmowy bo pewnie i tak będzie bardzo zdziwiony o co Ci chodzi, przecież do tej pory było ok...
niestety musisz wprowadzić zasady od nowa i też sama się ich trzymać
powodzenia i głowa do góry![/QUOTE]
mam nadzieje, że Twoja przepowiednia sie sprawdzi
ja juz wczoraj obżarłam sie kiełbasy z grila i boczku a dzisiaj doprawilam kurczaczkiem z frytkownicy- w zyciu tyle miesa nie jadłam, bede mieć miesną dziołszke a pić bedzie śmeitane bo tyyyle jej wchłaniam że kupujemy całymi zgrzewkami
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 14:08   #1448
ita83
Wtajemniczenie

ja znow tylko na chwilke powiedziec dziendobry i troszke sie poskarzyc tzn od wczoraj cos dziwnego dzieje sie z moimi stopami najpierw mnie lapaly skurcze takie ze az mi stopy wykrzywialo a od rana mam wrazenie jakby stado mrowek przez nie przebiegalo i jakby wazyly tone wyglada to troche jak jakies zaburzenia krazenia ale sama nie wiem teraz mocze te stopy w wodzie z sola moze pomoze pozdrawiam wszystkie brzuszki i uciekam moze mi sie uda odezwac wieczorkiem
Stary 2013-06-16, 14:09   #1449
kiss12550
Zadomowienie

surka - nie dziękuje kochana

P.S. nie pamietam która z Was wymysliła tytuł tego wątku , ale jak mój Tż go wczoraj zobaczył to śmiał się chyba z 5 min

wczoraj z Tżtem postanowiliśmy że od początku lipca ostro bierzemy sie za wyprawke , bo przeraza mnie myśl ze praktycznie oprócz góry ciuchów nic jeszcze nie mamy nasz maluch musi grzeczni poczekać do sierpnia bo inaczej to nie wiem
kiss12550 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 14:17   #1450
d0tkaaa
Zakorzenienie

Hej dziewczynki!gratuluje nowych tyg

ja wczoraj po calym dniu padlam ..a tz ogladal walke do 1w.nocy chyba eh..

dzis wsumie mi sie nic nie chce,leniwa niedziela..jedziemy tylko wkoncu ogladnac porodowke..a pozniej wracam i cos zrobie w domciu moze posprzatam musze pare rzeczy wypradowac..alr to tak na legaliku spokojnie.

czy ktoras kupuje papierek lakmusowy czy cos takiego zeby patrzec na eofy?tzn sprawdzic czy wody to wody::P cos mi sie obilo o uszy o tym papierku i sie zastanawiam..?

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

Wogole En ja tez nie chodze w krotkich spodenkach i parze sobie kape i tylek w leginsach..mam nadzieje ze trochu celluitu mi zniknir po porodzir..bo jak nie to marnie widze lato:-P i zeby brzuch szybki spadl co bym miala co ubrac oprocz paru tunik w ktorych chodze caly czas teraz.i chcialabym jakies buty kupic alr mojr nogi sie w nic nie mieszcza wiec czekam az opuchlizna zejdzie.zyc nie umierac,milego dnia

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 14:49   #1451
cynamon_owa
Zadomowienie

Chyba nic nie wyjdzie z mojego nadrabiania niestety- przepraszam
Śpię praktycznie cały czas. Wstaję na późne śniadanie- pokręcę się z godzinę, idę spać na kolejne dwie.
Wczoraj do 1 w nocy pakowaliśmy torbę dla Małego- jakoś tak mnie naszło. Oporządziłam siebie , umyłam włosy, powrzeszczałam na męża (w zasadzie sama nie wiem o co- Biedny ) i poszliśmy spać Dzisiaj po śniadaniowej drzemce odkorkowałam się ostatecznie- łoj Mały się wierci strasznie, ja ledwo daję radę z samopoczuciem, puchnę jeszcze bardziej (nie sądziłam, że jeszcze da się bardziej ), co bym nie zjadła to źle bo mam odruch wymiotny, skurcze zaczynają podmulać częściej- i tylko mąż wspomniał coś żebym wytrzymała do jutra popołudniu bo mają nam internet instalować a jak przegapimy inżyniera to następnym razem przyjdzie za miesiąc (musi gniazdko telefoniczne nam aktywować)
No to czekam cierpliwie- niech się dzieje co chce. Jak to pisałyście- natura wie co robi i choćbym chciała na siłę wstrzymać poród to i tak nie dam rady
Z drugiej strony mam nieodparte wrażenie, że Młody sobie znowu ze mnie jaja robi i pewnie chwilę posiedzi- miał ostatnim razem wyjść w przeciągu 24h a tutaj proszę- ponad 5 dni już wytrzymaliśmy

Gdyby analizować wszystkie znaki na niebie i ziemi to rodzimy we wtorek- jakoś te wtorki wyjątkowo dla nas szpitalne są- z zatruciem ciążowym trafiliśmy do szpitala we wtorek prawie 4 tygodnie temu, "przedwczesny poród" zaliczyliśmy w ubiegły wtorek, to teraz co? Wstępnie klepiemy sobie z Młodym 18 czerwca jak coś

cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 15:48   #1452
magdalennne
Wtajemniczenie

Wszystkie dzisiaj odpoczywają

A ja czuję się taka biedna Od wczoraj męczą mnie biegunki Dzisiaj już 6 razy zaliczyłam Na poród nic nie wskazuje, więc chyba coś mi zaszkodziło. Pojechaliśmy nawet z TŻ zrobić te zdjęcia, ale zaraz musieliśmy wracać
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 15:51   #1453
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Hej Kochane...
my już odpoczywamy

naganiałam się dzisiaj strasznie, wiec Leosiek od rana prawie się nie rusza, pewnie śpi

z nowości:
- mamy zmontowane łóżeczko i przewijak, wszystko ładnie już stoi w naszej sypialni
muszę jeszcze dokupić w ikei pojemniki na wodę i waciki + zamykane pudełka na pieluchy, kosmetyki i pierdoły na przewijak...

Cynamonka- w takim razie trzymam kciuki za wtorek

magdalennne - a może może coś się szykuje...

za chwilę przychodzą znajomi na grilla więc zmykam

buziaki

Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Czas edycji: 2013-06-16 o 15:55
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 15:59   #1454
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, c

Ja też tylko na chwile od rodziców sie melduje :p
Skurczy pare bylo, ale mam wrażenie ze Hance jednak sie nie spieszy
Walkuje pilke za to od mamy to moze klocek zechce zejść nizej
Elaine- moze jednak u Ciebie sie cos rozkreci
Stary 2013-06-16, 16:06   #1455
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Wszystkie dzisiaj odpoczywają

A ja czuję się taka biedna Od wczoraj męczą mnie biegunki Dzisiaj już 6 razy zaliczyłam Na poród nic nie wskazuje, więc chyba coś mi zaszkodziło. Pojechaliśmy nawet z TŻ zrobić te zdjęcia, ale zaraz musieliśmy wracać
tulam mocno, zjedz wegielek sobie - albo i 2-3 wegielki.
Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość

Chyba nic nie wyjdzie z mojego nadrabiania niestety- przepraszam
Śpię praktycznie cały czas. Wstaję na późne śniadanie- pokręcę się z godzinę, idę spać na kolejne dwie.
Wczoraj do 1 w nocy pakowaliśmy torbę dla Małego- jakoś tak mnie naszło. Oporządziłam siebie , umyłam włosy, powrzeszczałam na męża (w zasadzie sama nie wiem o co- Biedny ) i poszliśmy spać Dzisiaj po śniadaniowej drzemce odkorkowałam się ostatecznie- łoj Mały się wierci strasznie, ja ledwo daję radę z samopoczuciem, puchnę jeszcze bardziej (nie sądziłam, że jeszcze da się bardziej ), co bym nie zjadła to źle bo mam odruch wymiotny, skurcze zaczynają podmulać częściej- i tylko mąż wspomniał coś żebym wytrzymała do jutra popołudniu bo mają nam internet instalować a jak przegapimy inżyniera to następnym razem przyjdzie za miesiąc (musi gniazdko telefoniczne nam aktywować)
No to czekam cierpliwie- niech się dzieje co chce. Jak to pisałyście- natura wie co robi i choćbym chciała na siłę wstrzymać poród to i tak nie dam rady
Z drugiej strony mam nieodparte wrażenie, że Młody sobie znowu ze mnie jaja robi i pewnie chwilę posiedzi- miał ostatnim razem wyjść w przeciągu 24h a tutaj proszę- ponad 5 dni już wytrzymaliśmy

Gdyby analizować wszystkie znaki na niebie i ziemi to rodzimy we wtorek- jakoś te wtorki wyjątkowo dla nas szpitalne są- z zatruciem ciążowym trafiliśmy do szpitala we wtorek prawie 4 tygodnie temu, "przedwczesny poród" zaliczyliśmy w ubiegły wtorek, to teraz co? Wstępnie klepiemy sobie z Młodym 18 czerwca jak coś
Przy tym wszystkim, podziwiam Twoj optymizm, humor i w ogole !!!

Mi sie JAKOS udalo w ciagu kwadransa wbic stopy w tenisowki i zalatwilismy tego Playa, a potem restauracje w okolicy - lody w szklanych pucharkach dla mnie i dla Lali z wafelkami, owocami, posypkami, polewami, a dla meza tortilla z mieskiem. Jaka fajna niedziela.

Szkoda tylko, ze od wczoraj mam cisnienie albo graniczne albo powyzej 140/90 z lekka... Lilo aktywna, ale mierze czesto i troszke mnie to martwi, wiec zachowujemy czujnosc... ja w ogole normalne mam wysokie, bo od 125/80 w gore, ale bezzasadne 145/95 niepokoi, a nawet kawki nie pilam przeciez...
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 16:11   #1456
surka
Zakorzenienie

Cynamonowa dobrze, ze póki co mały siedzi

Oliath, monitoruj ciśnienie dalej

Ogoliłam kapę i strasznie się pozażynałam
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 16:17   #1457
sarna405
Zadomowienie

witamy sie objedzeni do syta goframi z sosem TOFFI dziś dzień obżarstwa zjadłam prawie całą białą czekolade
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 17:15   #1458
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Wstyd straszny
I uwierz mi, że gdyby to było choć troszeczkę zależne ode mnie to już by było inaczej
Moze Glutek nie chciał/ła wychodzić w weekend tylko czeka na nowy tydzien?
Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość

Margoś, a co ty się nie chwalisz ... zaczełaś IV trymestr ciąży i 10 miesiąc

:

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
hej dziewczynki,

Melduję się w 36 tygodniu czyli 9 miesiącu z Tomaszkiem *
z kim????????????

aaa z Bezikiem

Gratki za tygodnie kobitki

Ja wróciłam ze szkoły,pospałam.Tz zrobił na obiad mega bombe kaloryczną;frytki i pieczone golonko
Stary 2013-06-16, 17:27   #1459
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

lachryma: pewnie jutro dostanę zdjęcia z samego babyshower, bo koleżanka dzisiaj w trasie jest, a ja sie zgapiłam i w ogóle aparatu swojego nie wyciągnęłam...ale wrzucam fotkę prezentów dla Igorka.. dodatkowo powiem że były balony serpentyny i robienie odlewu gipsowego z brzucha

Karolajn: sama nie wiem. Od 2-3 dni jestem rozdrażniona, mdli mnie, śpiąca i jakaś połamana, ćmi mnie na okres i w krzyżu, ale żadnych skurczów nie mam, w przeciągu tygodnia może ze 3 które odczułam.. z drugiej strony może się przeziębiłam, nie wyspałam, objadłam wczoraj..poza tym jak pisałam w klubie Igorek chce Panie i Glutciątko przodem puścić..ale kto wie, może mu cierpliwości jak tatusiowi zabraknie.. a piłka fajna sprawa, ja od kilku dni siedzę głównie na niej, bo inaczej mi niewygodnie..

Cynamonkowa: dzielna kobietka jesteś, widzę że walczysz.. ale Adaś chyba pcha się n aten świat dość mocno, tak mi się wydaje..

Teso: brawo, jeden dzień na odpoczynek

surka: heh.. współczuję.. trzeba przyznać że obecnie jest to zadanie które wymaga ogromnej gimnastyki i umiejętności strzyzenia na oślep

Zmykam bo i tak więcej nic sensownego tu nie popiszę...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_000058.jpg (131,0 KB, 50 załadowań)

Galeria pazurkowa:

Edytowane przez elaine-blath
Czas edycji: 2013-06-16 o 17:35
Stary 2013-06-16, 17:42   #1460
kiss12550
Zadomowienie

Surka – ja też już zaczynam mieć z tym pomału problem, jeszcze troszkę i chyba zacznę uzywać lusterka tak jak dziewczyny radziły

sarna405- no i teraz ja musze iść zjeść coś słodkiego

elaine-blath – czyżby w załączniku prezenty z babyshower ?
Stary 2013-06-16, 17:43   #1461
iwona335
Zakorzenienie

ile ja dzisiaj zjadłam to jest nieprawdopodobne, na obiad podwójna porcja
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 17:44   #1462
kiss12550
Zadomowienie

coś za bardzo zamula mnie przed tym komputerem , uciekam sie przewietrzyć i dotlenić maleństwo
3majcie kciuki za mój jutrzejszy egzamin.

udanej niedzieli wszystkim mamom

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ----------

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
ile ja dzisiaj zjadłam to jest nieprawdopodobne, na obiad podwójna porcja
zgaduje że miałaś jakieś pyszności ?
Stary 2013-06-16, 17:47   #1463
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

magdalenne: biedna z ta tą biegunką...oby przeszła..

Kiss: tak, w odpowiedzi do Lachrymy wpisałam że to fotki tylko prezentów (zapomniałam odlew z gipsu wstawić), a same z imprezy pewnie jutro dopiero wstawię..
przed lusterkiem długo się broniłam,a le teraz to nie ma wyjścia

Dziewczyny mam pytanie o opryszczkę wargową. Mam wirusa odkąd pamiętam, wyskakuje mi w momentach osłabienia.. wywaliło mi na samiutkim początku ciąży i teraz czuję że znowu mi wyłazi. Czytałam gdzieś, że jeśli się zarażę w ciąży to jest niebezpieczna, ale jeśli mam wirusa to już niekoniecznie - chyba że przeniosę na dolne partie ciała.. tylko że dzisiaj zaczęłam znowu czytać i już zwątpiłam.. któraś może zgłębiała temat lub konsultowała z lekarzem?

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-06-16, 17:49   #1464
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

hejooo

nie nadrabiam - nie dam rady

Dzis u nas gorac, wiec dopadlo mnie zmeczenie. Wczoraj mielismy rodzinnego grilla, zanim co zanim jak poszlam spac kolo polnocy i tyle co usnelam obudzila sie mala - dalam jej syrop przeciwkaszlowi i przytulona usnela. Ja sie przenioslam do sypialni. A dzis na 9 msza za tescia, dla odmiany chcialam isc ja bo jak do tej pory na zadnej nie bylam. Po rosolku padlam i sie przespalam do 15. Marysia lata po podworku, kaszle i woda jej sie leje z nosa - zyc nie umierac. Myslalam, ze pojdzie jutro do zlobka, ale nie ma rady, zostaje w domu. Tesciowa musi ja jutro popilnowac, bo szwagierka ma mi te wlosy robic, a juz nie moge odkladac w nieskonczonosc.

Lece paaaaaaaaa

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 17:57   #1465
tysia222
Raczkowanie

Witam się po 2 dniowej nieobecności i melduję, że wróciłam do domku cała i zdrowa ale niezemsko zmęczona Lecę nadrabiać!
tysia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 18:03   #1466
Neni1984
Zakorzenienie

Hejj

Urodziła któraś?

Wróciliśmy już do domu, ale już chyba nie dla mnie podróże autem Po 40 min jazdy mam bóle brzucha jak na okres To samo wczoraj i dzisiaj. Co te bóle właściwie oznaczają? Nie są to skurcze tylko ból ciągły jakbym miała dostać okres za minutkę

U teściów całkiem fajnie było-prawie cały czas spałam Aż mi głupio, no ale co mogłam poradzić

Idę nadrabiać
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 18:04   #1467
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Cześć Kochane
Przyczłapałam się tylko przywitać i pochwalić, że zdałam ten cholerny egzamin z prawa pracy i ubezpieczeń społecznych Jestem tak zmęczona, że nawet nie mam sił się cieszyć.
Poza tym zauważyłam zmianę śluzu tuż przed wyjściem na egzamin i wydaje mi się, że jest taki bardziej glutowaty i był nawet leciutko podbarwiony nietczką krwi więc chyba powoli się u mnie zaczyna. Mam nadzieję jednak, że wytrzymam do przyszłego tygodnia

Cynamonku ja też chcę wytrwać do wtorku, ale następnego Więc trzymam kciuki za Ciebie i Adasia z całych sił.

Kończę pomidorówkę, która ma ochotę??
Stary 2013-06-16, 18:10   #1468
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Cześć Kochane
Przyczłapałam się tylko przywitać i pochwalić, że zdałam ten cholerny egzamin z prawa pracy i ubezpieczeń społecznych Jestem tak zmęczona, że nawet nie mam sił się cieszyć.
Poza tym zauważyłam zmianę śluzu tuż przed wyjściem na egzamin i wydaje mi się, że jest taki bardziej glutowaty i był nawet leciutko podbarwiony nietczką krwi więc chyba powoli się u mnie zaczyna. Mam nadzieję jednak, że wytrzymam do przyszłego tygodnia

Cynamonku ja też chcę wytrwać do wtorku, ale następnego Więc trzymam kciuki za Ciebie i Adasia z całych sił.

Kończę pomidorówkę, która ma ochotę??
Gratuluję egzaminu

A i czekam na porodzik
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 18:12   #1469
surka
Zakorzenienie

elaine-blath

Fajne zakupki

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
[
Dziewczyny mam pytanie o opryszczkę wargową. Mam wirusa odkąd pamiętam, wyskakuje mi w momentach osłabienia.. wywaliło mi na samiutkim początku ciąży i teraz czuję że znowu mi wyłazi. Czytałam gdzieś, że jeśli się zarażę w ciąży to jest niebezpieczna, ale jeśli mam wirusa to już niekoniecznie - chyba że przeniosę na dolne partie ciała.. tylko że dzisiaj zaczęłam znowu czytać i już zwątpiłam.. któraś może zgłębiała temat lub konsultowała z lekarzem?
Mam nadzieję, że nie zapomnę i zapytam się o to na wizycie. Ja w tej ciąży miałam już 3 opryszczki i za każdym razie zapominałam zapytać o to na wizycie

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Cześć Kochane

A teraz uciekam, idziemy dzisiaj z tż na dni Oleśnicy i fajerwerki
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 18:18   #1470
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Ghia za egzaminy, z głowy

Śluz z krwią Anulka Ci powie co będzie pierwsze miejsce na podium

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości