Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014 cz.14 - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-16, 13:11   #1861
KasiaK_080290
Zadomowienie

Dot.: Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014 cz.14

witam dziewczyny

niby weekend a ja nie mam na nic czasu, od piątku siedzę nad zadaniami ze sprawozdawczości o tyle dobrze, że dziś dział pt. należności idzie mi nieźle to będę mogła po południu powtórzyć dwa poprzednie, ale nie powiem, że nie mam już tego dosyć, oby do wtorku !

wczoraj chociaż trochę całodzienną naukę uprzyjemniły mi truskawki i pyszne spaghetti zrobione na obiad przez TŻ

śmiałam się do niego, że dziś obiad również na jego głowie, słyszałam, że zaglądał do zamrażalnika i stwierdził, że może usmażyć......miałam nadzieję, że rybę, a jemu chodziło o kiełbasę (dobry obiad się dziś szykuje)

7.06.2014
KasiaK_080290 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 13:14   #1862
hihihi
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014 cz.14

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
U mnie to samo,upalnie.. Na 17jade do rpacy a potem do bratowej na herbatke bo ma urodziny zajadam kurczaka w kokosie i sajgonke,ktoa chce?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
nie jadłam nigdy sajgonki

pokłóciłam się z mamą.. znowu ;/ nie wiem o co jej chodzi, ciągle ma o coś pretensje i jakaś nie w humorze jest.. żałuję, że do domu przyjechałam ;/

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 13:24   #1863
aniuska18032
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
A co studiujesz KaEs?

Jeżeli twierdzisz, że aby pracować w salonie kosmetycznym jako kosmetyczka wystarczą Ci kursy, no to gratuluję podejścia
Jutro mam egzamin zawodowy na technika usług kosmetycznych, który obejmuje 2 lata nauki, z dziedziny anatomii, chemii, dermatologii, kosmetologii, fizykoterapii. Praca kosmetyczki to nie tylko makijaże.
Ja ostatnio byłam na dniu próbnym w salonie i okazało się, że po 2 latach w szkole, wielu szkoleniach, ciągle mało umiem i musiałabym się dużo dokształcić.

A ja tłukę testy...
Dokładnie, ja skończyłam kosmetologię, studia łatwe nie były, dermatologia, biochemia, chemia, anatomia, fizjologia itd... pełno kursów, ukończyłam studia z wyróżnieniem a i tak to jest tylko początek góry lodowej, w tym zawodzie wiedza i umiejętności są bardzo ważne, pracuje się na ludzkim ciele i można komuś wyrządzić krzywdę. niektórzy myślą, że kosmetyczka lub kosmetolog to tylko paznokietki i makijaże...
Ja nawet nie mam u siebie pracy w tym zawodzie, wszystko dookoła to małe saloniki a własny biznes tego typu w moich okolicach się po prostu nie opłaca jest tego za dużo, fakt, że większość kosmetyczek jest po kursach, duża część z nich jest beznadziejna ale otwieranie kolejnego salonu jest bez sensu bo ludzie tutaj nie mają pieniędzy na zabiegi
W przyszłości raczej nie będę pracowała w zawodzie jako kosmetolog. Składałam CV do kilku gabinetów medycyny estetycznej to albo za małe doświadczenie albo już mają kosmetologów, a wielkiego wyboru w okolicach nie ma więc muszę się zająć czymś innym ..

Zaręczczeni od listopada 2011

Nasz Wielki Dzień - 30.08.2014

Fotografia Anna Kolebuk
aniuska18032 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 13:26   #1864
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

A baletnicę w ogóle to chcę nie pamiętam już od kiedy. Szukałam wzoru połączonego z kluczem wiolinowym, bo będzie symbolizować moje dwie największe pasje i miłości, wiem że mi się nie znudzi. A znak nieskończoności będzie mi przypominał o tym jak dlugą z O. przeszłyśmy drogę żeby się ze sobą kontaktować i to, że nie wolno nam tej nici już zerwać...

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
antonina_bielska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 13:29   #1865
missmalezji
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014 cz.14

Cytat:
Napisane przez hihihi Pokaż wiadomość
nie jadłam nigdy sajgonki

pokłóciłam się z mamą.. znowu ;/ nie wiem o co jej chodzi, ciągle ma o coś pretensje i jakaś nie w humorze jest.. żałuję, że do domu przyjechałam ;/
ja się nauczyłam pewne rzeczy przemilczać.. wiem że dziś rodzice są, jutro może ich nie być, i nawet ich humorki mniej mnie irytują.. nie denerwuj się, szkoda Twoich nerwów

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 13:30   #1866
poznanianka1990
Zakorzenienie

Odp: Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014 cz.14

Właśnie jadę na ten festyn. Pogoda taka sobie, niby jest ciepło, ale wietrznie. Mogłoby być cieplej.

Wczoraj brała ślub moja koleżanka z grupy studenckiej. Widziałam same pozytywne komentarze, że wesele świetne

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 13:32   #1867
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez antonina_bielska Pokaż wiadomość
A baletnicę w ogóle to chcę nie pamiętam już od kiedy. Szukałam wzoru połączonego z kluczem wiolinowym, bo będzie symbolizować moje dwie największe pasje i miłości, wiem że mi się nie znudzi. A znak nieskończoności będzie mi przypominał o tym jak dlugą z O. przeszłyśmy drogę żeby się ze sobą kontaktować i to, że nie wolno nam tej nici już zerwać...
podobają mi się Twoje pomysły na tatuaże.. a wiecie o czym ja myślałam? O tym żeby przed ślubem na biodrze zrobić sobie 1 literkę imienia tż i serduszko małe i pokazać mu dopiero ten tatuaż w noc po ślubną.. )

Stary 2013-06-16, 13:34   #1868
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
ja się nauczyłam pewne rzeczy przemilczać.. wiem że dziś rodzice są, jutro może ich nie być, i nawet ich humorki mniej mnie irytują.. nie denerwuj się, szkoda Twoich nerwów
ale ja też przemilczam, gryzę się w język, żeby już nic nie powiedzieć, ale ona jakoś sama na mnie naskakuje i się w zaciszu swojego pokoju denerwuje ale taka atmosfera jakaś beznadziejna jest, że nie mogę się skupić na nauce;/

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

Cytat:
podobają mi się Twoje pomysły na tatuaże.. a wiecie o czym ja myślałam? O tym żeby przed ślubem na biodrze zrobić sobie 1 literkę imienia tż i serduszko małe i pokazać mu dopiero ten tatuaż w noc po ślubną.. )
super taki tatuaż

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 13:35   #1869
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

Cytat:

Wszystko spoko, tylko musiałabyś się pilnować + pamiętaj, że to na początku żywa rana praktycznie, trzeba osłaniać i smarować maściami

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
Stary 2013-06-16, 13:45   #1870
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:
Wszystko spoko, tylko musiałabyś się pilnować + pamiętaj, że to na początku żywa rana praktycznie, trzeba osłaniać i smarować maściami
a jak długo się goi?

Stary 2013-06-16, 13:55   #1871
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
a jak długo się goi?
Wszystko zależy od rodzaju skóry, TŻ jak dokanczal sobie tatuaż na ramieniu to później tydzień chodził z ręką owiniętą folią spożywczą, a ok. 2 tyg smarował zwykłą maścią z witaminą A - to wystarczy. Ponadto skóra od razu po tatuażu może być opuchnięta i zaczerwieniona. Jak chcesz taki malutki to na pewno proces gojenia będzie krótszy i ograniczy się do małego plasterka. Ale przemyśl czy świeży tatuaż w połączeniu z suknią ślubna, gorsetem, jakąś modelującą bielizną, sprawdzi się...

A kolejna sprawa, wybadaj czy TŻ-owi spodoba się taki prezent. Dla mojego byłby do szczyt tandety więc nigdy bym się na taki krok nie zdecydowała...
Ale jesli Twój TŻ lubi cos takiego to na pewno będzie to fajny prezent

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-16, 13:56   #1872
e78ea2ce4b6c03f1c01eeedcbea21d52971ed141
Konto usunięte

Odp: Dot.: Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014 cz.14

Cytat:
a jak długo się goi?
2 tyg naskorek caly tatuaz okolo miesiaca. Ja tak mialam przynajmniej. Im mniejszy tym mniej upierdliwy przy gojeniu

e78ea2ce4b6c03f1c01eeedcbea21d52971ed141 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 14:06   #1873
missmalezji
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Wszystko zależy od rodzaju skóry, TŻ jak dokanczal sobie tatuaż na ramieniu to później tydzień chodził z ręką owiniętą folią spożywczą, a ok. 2 tyg smarował zwykłą maścią z witaminą A - to wystarczy. Ponadto skóra od razu po tatuażu może być opuchnięta i zaczerwieniona. Jak chcesz taki malutki to na pewno proces gojenia będzie krótszy i ograniczy się do małego plasterka. Ale przemyśl czy świeży tatuaż w połączeniu z suknią ślubna, gorsetem, jakąś modelującą bielizną, sprawdzi się...

A kolejna sprawa, wybadaj czy TŻ-owi spodoba się taki prezent. Dla mojego byłby do szczyt tandety więc nigdy bym się na taki krok nie zdecydowała...
Ale jesli Twój TŻ lubi cos takiego to na pewno będzie to fajny prezent

[1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;4134608 7]2 tyg naskorek caly tatuaz okolo miesiaca. Ja tak mialam przynajmniej. Im mniejszy tym mniej upierdliwy przy gojeniu

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

Kiedys mu mowilam,to twierdzil ze fajne tylko rzeczywiscie nie wiem czy warto przed slubem..

Stary 2013-06-16, 14:10   #1874
vixena
Rozeznanie

Odp: Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014 cz.14

Melduje się kiepsko się czuje - glowa coś mnie boli, chyba się poloze

Stary 2013-06-16, 14:15   #1875
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

Cytat:
a jak długo się goi?
Tak jak dziewczyny pisały, 2-4 tygodnie, poza tym trzeba się liczyć z brudzeniem ciuchów, przynajmniej na początku

Stary 2013-06-16, 15:09   #1876
monikkad
Wtajemniczenie

Widzę, że o tatuażach rozmawiacie
Ja jakoś chyba bałabym się, mam bardzo wrażliwą skórę, znając moje szczęście zaraz by były jakieś zakażenia itp.
Miałam kiedyś kolczyk w chrząstce na uchu i skończyło się to tak, że zrobiła mi się wielka narośl na płatku ucha, miałam operację, 2 tyg. leżałam w szpitalu i do dziś mam bliznę :P

Więc ja podziękuję, za tatuaże też

Jutro mam część pisemną egzaminu z praktycznej znajomości języka.
Wszystko może się zdarzyć. Tutaj nie ma nic do wkuwania. Zna się język na tyle dobrze, aby to zdać albo nie... Dlatego tak mnie to stresuje... W tym roku to mam już totalną spinę, bo już jest koniec studiów, praca już zaakceptowana, wydrukowana, oprawiona, a jak tego nie zdam to wrzesień...

Edytowane przez monikkad
Czas edycji: 2013-06-16 o 15:30
monikkad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 15:51   #1877
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
a powiedzcie mi szczerze, co sądzicie o takim wzorze na tatuaż? strasznie mi się podobają piórka, ale wszystkie są takie same.. a ten wzór jest taki geometryczny, właśnie tak jak lubię ale ja mam trochę zboczenie zawodowe na punkcie geometrii, dlatego nie wiem czy inni ludzie też tak to dobrze odbiorą
Ja bym się bała, że na skórze takie piórko się zleje i będzie wyglądało jak plama :P

Cytat:
Napisane przez hihihi Pokaż wiadomość
Menopauza? a serio - zejdź jej z oczu i poczekaj aż przejdzie

Cytat:
Ooo w życiu bym nie zrobiła, tatuaż jest na całe życie,a z mężem różnie bywa
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 16:34   #1878
velika
Winter is coming

Poza Lewym hajtał się też Fabiański:
http://www.plotek.pl/plotek/56,78649...Fabianski.html
Baaaardzo mi się podoba PMka
Zresztą gdzieś czytałam, że z Lewym to ściema i żeni się za tydzień
Co do tatuaży, to bardzo mi się podobają, mojemu też, ale nie mamy żadnego i pewnie tak zostanie.

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 17:02   #1879
aniuska18032
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monikkad Pokaż wiadomość

Jutro mam część pisemną egzaminu z praktycznej znajomości języka.
Wszystko może się zdarzyć. Tutaj nie ma nic do wkuwania. Zna się język na tyle dobrze, aby to zdać albo nie... Dlatego tak mnie to stresuje... W tym roku to mam już totalną spinę, bo już jest koniec studiów, praca już zaakceptowana, wydrukowana, oprawiona, a jak tego nie zdam to wrzesień...
Trzymam kciuki, będzie dobrze

Zaręczczeni od listopada 2011

Nasz Wielki Dzień - 30.08.2014

Fotografia Anna Kolebuk
aniuska18032 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-16, 17:04   #1880
Dotka90
Zakorzenienie

NIGDY nie zrobiłabym sobie tatuażu z imieniem TŻta, ani z literką jego imienia
Jakoś uważam to za bez sensu.
W życiu różnie bywa, a potem kombinuj człowieku, przerabiaj tatuaż itd.

Znam jedną laskę, ma tatuaż 'one love' i inicjały swojego chłopaka. Wygląda to żenująco
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 17:16   #1881
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
Co do tatuaży, to bardzo mi się podobają, mojemu też, ale nie mamy żadnego i pewnie tak zostanie.
Ładnie wyglądali, tak normalnie, bez żadnych szopek
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 17:36   #1882
docik10
Zakorzenienie

Dobry

Wracając do fryzury Kwaśniewskiej, znalazłam filmik gdzie PMka ma podobny kok a prezentuje się pięknie nie jest tak bardzo sterczący jak Oli i pewnie też zależy od buźki.
http://www.youtube.com/watch?v=oaM2QTuOvgA

---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ----------

Zobaczcie jaki tatuaż ma PM... szkoda, że żadna nie wpadła na pomyślała żeby PMka "weszła" w suknie a nie przez głowę
http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=...ture=endscreen
Tyś moje dziecko a ja Twoja mama

Nasze szczęście jest juz z nami
:
docik10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 17:48   #1883
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość

[/COLOR]Zobaczcie jaki tatuaż ma PM... szkoda, że żadna nie wpadła na pomyślała żeby PMka "weszła" w suknie a nie przez głowę
http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=...ture=endscreen
Chyba by się w biodrach nie przecisnęła... Widać że gorset więc również i zamek, kończy się na wysokości pępka a później już jest tiul od dołu sukni. Chyba po prostu musiała wkładać suknię przez głowę.

Mi się tutaj nie podoba stylizacja Pana Młodego, ale zazdroszczę PMce spojrzenia męża w kościele...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-16, 18:23   #1884
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
mierzylam ta kiecke!!!
To Pronovias

Pieknie wygladala!
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 18:23   #1885
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Ja bym się bała, że na skórze takie piórko się zleje i będzie wyglądało jak plama :P

Menopauza? a serio - zejdź jej z oczu i poczekaj aż przejdzie

Ooo w życiu bym nie zrobiła, tatuaż jest na całe życie,a z mężem różnie bywa
Co 10 lat trzeba tatuaż odnawiać, więc dba się o niego praktycznie zawsze

Stary 2013-06-16, 18:30   #1886
Konto usunięte

Cytat:
Co 10 lat trzeba tatuaż odnawiać, więc dba się o niego praktycznie zawsze
dobrze zrobiongo tatuazu nie trzeba poprawiac. znam osoby ktor maja tatuaz po 15-20 lat, wydali kupe kasy ale tatuaze sa jak zrobione wczoraj
Stary 2013-06-16, 18:36   #1887
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Oboje slicznie wyglądali Tak naturalnie, jak normalna Para Młoda, bez udziwnień modnych dla ludzi "z kasą".

---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

[1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;4134913 3]dobrze zrobiongo tatuazu nie trzeba poprawiac. znam osoby ktor maja tatuaz po 15-20 lat, wydali kupe kasy ale tatuaze sa jak zrobione wczoraj[/QUOTE]

To prawda, jak tusz jest dobrej jakości to tatuaż długo się trzyma. A kolejna sprawa to dbanie o skórę. Częste opalanie nie sprzyja tatuażom, najlepiej stosować kremy z filtrem, to samo natłuszczanie skory w codziennej higienie.
Tak naprawdę sprawa z tatuażami nie jest taka że "o, chcę tatuaż to sobie zrobię". Jesli ktoś naprawdę chcę ozdobić ciało, to nie powinien żałować kasy na dobre studio, wybrać dobry wzór, odpowiednie miejsce na ciele, a później dbać o tatuaż. Kolorowe tatuaże też bledną szybciej niż czarne.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-16, 18:38   #1888
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Oboje slicznie wyglądali Tak naturalnie, jak normalna Para Młoda, bez udziwnień modnych dla ludzi "z kasą".

---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

To prawda, jak tusz jest dobrej jakości to tatuaż długo się trzyma. A kolejna sprawa to dbanie o skórę. Częste opalanie nie sprzyja tatuażom, najlepiej stosować kremy z filtrem, to samo natłuszczanie skory w codziennej higienie.
Tak naprawdę sprawa z tatuażami nie jest taka że "o, chcę tatuaż to sobie zrobię". Jesli ktoś naprawdę chcę ozdobić ciało, to nie powinien żałować kasy na dobre studio, wybrać dobry wzór, odpowiednie miejsce na ciele, a później dbać o tatuaż. Kolorowe tatuaże też bledną szybciej niż czarne.
dokladnie. ja odkad mocniej swieci slonce smaruje kilka razy dziennie tatuaze krmem z filtrem 50.
Stary 2013-06-16, 18:40   #1889
velika
Winter is coming

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
mierzylam ta kiecke!!!
To Pronovias

Pieknie wygladala!
Widać, że pronovias który to model ?
Przyjrzałam się Panu Młodemu i też mi się mega podoba
kurna założyłam sobie, że od lipca się odchudzam i przypomniało mi się, że mam przez 3 weekendy wolną chatę w lipcu, co oznacza grille, chipsy i imprezy

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 18:51   #1890
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Widać, że pronovias który to model ?
Przyjrzałam się Panu Młodemu i też mi się mega podoba
kurna założyłam sobie, że od lipca się odchudzam i przypomniało mi się, że mam przez 3 weekendy wolną chatę w lipcu, co oznacza grille, chipsy i imprezy
BARIMA. Tez ja w pewnym momencie chcialam, ale ona juz dawno jest niedostepna

ALBO BARBATE - nie widze roznicy.....

Edytowane przez Opiumalfa
Czas edycji: 2013-06-16 o 18:56
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości