Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16! - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł części 17 Mam lipcowo- sierpniowych?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.17 ! 0 0%
Lekki poród i po krzyku, mleko piję łyk po łyku- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! 6 9,38%
Ciężki poród, ból i krzyki, mamy mleczka pierwsze łyki- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! 1 1,56%
Rozpakowywanie rozpoczęte!-mamy lipcowo-sierpniowe 2013,cz.17! 9 14,06%
Wiele bólu, łez i wzruszeń wynagrodzi nam maluszek-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! 4 6,25%
Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! 16 25,00%
Pierwsze maluszki już przywitane, a jeszcze nie wszystkie torby spakowane!-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! 4 6,25%
Pierwsze maluszki oklaskujemy i w popłochu torby pakujemy-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! 13 20,31%
Nasze dzieciaczki chcą być czerwcowe,bierze już nawet mamy lipcowe!-Mamy VII-VIII 2013, cz.17! 6 9,38%
Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!-Mamusie VII-VIII 2013 cz.17! 5 7,81%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-16, 19:31   #1501
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
dziewczyny ja mam 36 tydzien
moge zaczac juz pic te liscie malin? czy za szybko?
Domi jesli nie masz tendencji do skurczy to mysle, ze juz mozesz. Czytalam o tym ostatnio i podobno zeby mialo sens trzeba kilka tygodni pic wiec u mnie sie juz nie oplaca, bo jutro 39tc zaczynam.
No i warunkiem jest to, że nie mamy wcześniej skurczy. Niektóre babki piją juz od 32tc
Stary 2013-06-16, 19:31   #1502
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,

mi o wodach powtarzali że jak czyste i bezwonne to do 6h się zgłosić, jak zielone lub śmierdzące to natychmiast gnać do szpitala...

domciątko: ja zaczęłam w trakcie 37 tygodnai..

mooon: jaaak fajnie że u was dobrze i super że sie odzywasz, bo zaczęłam sie zastanawiać gdzie nam zniknęłaś. Dziękuję też za odpowiedź w sprawie opryszczki.

Raptowna: jeśli nadrabiasz, to odpuść, napisz nam co u Ciebie!!

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 19:32   #1503
misiaczka555
Wtajemniczenie

Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,

Uffff czyli nie ominęlam porodu

Jak wyszłam z domu rano tak teraz wróciłam pojechaliśmy w kilka aut ze znajomymi na wycieczkę po rożnych ciekawych miejscach przyrodniczych. Zlazilam tyle km ze nóg nie czuje, ale było pięknie, nagadalam sie z koleżankami, powdychalam świeże powietrze, zjadłam kielbache z ogniska
Wszyscy byli pod wrażeniem mojej kondycji w 8mc

A teraz zasiadlam na sofie z nogami w górze i tylko dźwig mnie ruszy

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 19:33   #1504
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
Skylie,tak Zeromski.pewnie jej chodzilo o calkiem "czyste"wody,niewiem ja czekac nie zamierzam:-P tym bardziej 8h.
Muszę się tam jeszcze przejechać

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 19:36   #1505
fiazo
Zakorzenienie

wróciłam jestem strasznie padnięta, dobrze że tylko 5 stron do nadrobienia

przy okazji powrotu przywieźliśmy od teściowej łóżeczko i wanienkę

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 19:37   #1506
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
te, które piją napar z liści malin ile szklanek pijecie dziennie? macie ile % napar? bo widziałam i 100% i 30%. no i czy robicie te tygodniowe przerwy w piciu?
Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
ja mam liście malin zamówione jako zioła, piję codziennie jeden kubek. Zaparzam normalnie jak herbatę ziołową
Lachryma my z Elaine mamy 100% liscie na wage, zadnych "herbatek" w saszetkach ja tez pije kubek (mocnego) naparu dziennie, nie robilam przerw.
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41348703]Oliath ją też mam często ciśnienie blisko granicznego... Jutro powiem o tym na wizycie rano.
A tak to u mnie bez zmian, smaze sie.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]
Perse, no ja mam caly czas od wczoraj tuz pod albo tuz ponad 140/90 iesli to sie nie zmieni raniutko, to zastanowie sie powaznie, czy w dzien nie jechac na IP... nie wiem, jakos tez nie ufam mojej aparaturze, serio nie wiem . Lilo bardzo aktywna, jak zawsze.
Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
dziewczyny ja mam 36 tydzien
moge zaczac juz pic te liscie malin? czy za szybko?
Ja tam pije od 32
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 19:37   #1507
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
hej dziewczynki,

Melduję się w 36 tygodniu czyli 9 miesiącu z Tomaszkiem i lecę dalej, bo dzisiaj znowu cały zapełniony dzien- dzisiaj obiad u Mamy.
Byłam na spacerze z psem i Tztem i taki upał, ze mam dość
Do tego noszę długie spodnie bo zadne krótkie na mnie nie pasują i cała d*pa mi się poci za przeproszeniem

Życzę Wam miłego dnia stokroteczki

Elaine bardzo fajne prezenty

Idę poleżeć i pooglądać coś z TŻ
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 19:37   #1508
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
karolajn: dwa dni czop Ci odchodził? i potem spokój? bo u mnei właśnie też dwa dni takie lekko brązowe gluty (podbarwione po badaniu szyjki).. no symptomy są nie da się ukryć i szczerze mówiąc mam nadzieję, że szybko przestaną być symptomami i przejdą do konkretnych akcji, bo jest to cholernie męczące..
magdalenne: odlew muszę jeszcze pomalować farbą biała, bo niestety oryginalna paczka nie doszła i robiły mi dziewczyny z tzw. plastikowego gipsu (czyli takiego bandażu który po namoczeniu w ciepłej wodzie robi się miękki i klejący, tym mnie obwijały.. miało być z biustem, ale testowałyśmy czy w ogóle to wyjdzie, a potem juz nie chciało mi się znowu rozbierać).

Irmith: no tak.. a mi wyjątkowo pasują liśćie malin. A masz już termin cc?

Charlize: zboczucha:PP
paulinka: dziękuję bardzo)

lachryma: ja zamawiałam na all, oliath mi poleciła sprzedawcę.przy okazji wzięłam też korę dębu, skrzyp i jakieś przyprawy)

Perse: aż tak gorąco u Ciebie? Jak artuś

dotka: u mnie były ciagnące się gluty lekko brązowawe..a z tym ktg to dzisiaj dzwoniłam do szpitala i jako tako z ulicy przyjąć nie chcą, chyba że skierowanie od ich lekarza lub jakieś wątpliwości z ruchami płodu... zazdroszczę wizyty na porodówce, my nie mieliśmy i jakoś nie mamy czasu aby się wybrać.
Smakują Ci??? można i tak tzn pewnie jak bym dłużej popiła to bym się przyzwyczaiła tak jak do herbatki laktacyjnej się przywiązałam po jakimś czasie

Jeszcze nic nie jest konkretnie ustalone, we wtorek mam wizytę to już zapytam szcegółowo mojego gina jak on to widzi, może będzie chciał czekać na samoistne rozpoczecie akcji?? Nie wiem jaka jest procedura.

Cytat:
Napisane przez moonlightdancer Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamusie. Z tego co na szybko podczytałam wszystkie jeszcze w dwupaku ale atmosfera robi się ciekawa
U nas, nie wiem jakim cudem, ale szyjka się wydłuża w 13tc było 33 mm, w 21tc już 38 mm a ostatnio w 33tc mamy 41 mm. Zaczne pewnie rodzić jak dojdzie do 5 cm No i z nami wszystko ok, mała tylko ma pępowinę wokoło szyjki co mnie denerwuje ale lekarze uspokajają.

Pogoda tutaj już masakryczna i w piątek chyba zaliczyliśmy ostatni piknik na plaży (chociaz i tak juz po zachodzie słońca żeby się nie usmażyć). Teraz będziemy czekać na zimę.

Ja tutaj miałam badania na wszystkie mozliwe chyba wirusy... żeby zawrzeć związek małżeński trzeba się tu najpierw przebadać na różniaste wenery i z tym zaświadczeniem dopiero do sądu. Zaszłam w ciążę chwilkę po ślubie ale i tak ginka znowu kazała mi wszystko porobić i miałam do zrobienia m.in. badania na opryszczkę I i II typu i wtedy ginka mówiła że opryszczka narządów płciowych to automatyczne cc. O zwykłej nic nie mówiła a że ja akurat nie mam to dalej nie wałkowałam. Ta wargowa jest chyba baaardzo powszechna i nieszkodliwa ale Anulka chyba coś kiedyś więcej pisała o tym.
Wydłuża się znaczy nie spieszysz się na porodówkę

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Cały dzień poza domem. Poszliśmy do kościoła na 11:00 i nie wróciliśmy z niego do domu. Pokłóciliśmy się w drodze do...o pierdołę, ale zrobiła się z tego straszna burza. Po mszy w ramach rekompensaty mąż zabrał mnie na obiad, później na spacer, na kawę mrożoną...Miło było. Nie przeprosił wredot jeden, ale takie spędzenie dnia mi wystarczyło. Żartowaliśmy sobie, że może to nasza ostatnia niedziela, taka w dwójkę.

Był też niestety niemiły aspekt tego dnia. Wszędzie piękne, zgrabne, opalone, w spódniczkach i krótkich spodenkach laski. Między nimi ja...gruba, ociężała, lekko spuchnięta, chodząca jak pingwin, nieatrakcyjna ciężarówa. Muszę wypchnąć szybko małego i wrócić do formy, bo bardzo się sobie nie podobam.

Porodzik!!
Jaka gruba itd??? kochana jaki Ty masz wkład a one wszystkie puściutkie

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 19:38   #1509
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moonlightdancer Pokaż wiadomość
Ja tutaj miałam badania na wszystkie mozliwe chyba wirusy... żeby zawrzeć związek małżeński trzeba się tu najpierw przebadać na różniaste wenery i z tym zaświadczeniem dopiero do sądu. Zaszłam w ciążę chwilkę po ślubie ale i tak ginka znowu kazała mi wszystko porobić i miałam do zrobienia m.in. badania na opryszczkę I i II typu i wtedy ginka mówiła że opryszczka narządów płciowych to automatyczne cc. O zwykłej nic nie mówiła a że ja akurat nie mam to dalej nie wałkowałam. Ta wargowa jest chyba baaardzo powszechna i nieszkodliwa ale Anulka chyba coś kiedyś więcej pisała o tym.
Moja siostra miała opryszczkę wargową przed porodem. Ona miała planowane cc ze względu na ułożenie miednicowe i lekarz stwierdził, że skoro nic się nie dziej, nie ma skurczy, to lepiej ją wyleczyć lub chociaż podleczyć i dopiero ciąć. W sumie to nie wiem dlaczego. Tłumaczył, że przy opryszczce narządów płciowych to niebezpieczna sprawa, w jej przypadku nie, ale skoro akcji nie ma to i tak czekają i podleczają. Smarowała sudocremem, bo żadnych leków to raczej brać nie wolno i bardzo szybko ją wysuszyła i ją pocięli i wyjęli mojego małego Szymka.

elaine-blath- myślę, że nie ma powodu żeby się obawiać.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 19:42   #1510
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Był też niestety niemiły aspekt tego dnia. Wszędzie piękne, zgrabne, opalone, w spódniczkach i krótkich spodenkach laski. Między nimi ja...gruba, ociężała, lekko spuchnięta, chodząca jak pingwin, nieatrakcyjna ciężarówa. Muszę wypchnąć szybko małego i wrócić do formy, bo bardzo się sobie nie podobam.

Porodzik!!
Ja wlasnie dzis to samo czuje..leginsy w ktorych sie gotuje jakas tunika a tak to bym ubrala jakas sukieneczke czy krotkie spodenki itp mam nadzieje ze szybko wroce do formy..zle.sie juz ze siba czuje,ale.to tak od moze 1,5tyg ew.2wczesniej ok.eh
Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
Muszę się tam jeszcze przejechać
pewnie pozwiedzac zawsze mozna:-P ogolnie ja mam dobre wrazenie usmialysmy sie z poloznymi i czysto swierzo wyremontowane...
jedynie co to jak ktos nie chce karmic piersia to nie bardzo zeromskiego ona mowila ze to szpital przyjazny dxiecku i ze duzy nacisk klada na to aby karmic piersia.Alr znowu mowia ze ucza tego itp nie zostawiaja samej sobie.jest jeszcze cos takiego jak kangurzenie czy cos ze lezysz z dzieckiem 2h a pozniej jest mierzone/wazone niewiem jak jest w waszych szpitalach...

uwaga!tz stwierdzil ze on bedzie przecinal pepowine lol!
zobaczymy czy tam nie zejdzie na widok tego wszystkiego hahaha

powiedzcie mi czy sie decydujecir na lewatywe?bo ja nie chce ale jak ona(polozna)dzis mi mowila ze napewno osram dziecko bo glowka naciska cY cos i ze jak tz na to bedzie patrzyl to nie bardzo...(osram dziecko to tak pieszczotliwie)

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 19:43   #1511
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
lekarz stwierdził, że skoro nic się nie dziej, nie ma skurczy, to lepiej ją wyleczyć lub chociaż podleczyć i dopiero ciąć. W sumie to nie wiem dlaczego. Tłumaczył, że przy opryszczce narządów płciowych to niebezpieczna sprawa, w jej przypadku nie, ale skoro akcji nie ma to i tak czekają i podleczają.
No jak to dlaczego a gdyby tak przeniosla to na noworodka?... zawsze lepiej zaleczyc niz ryzykowac czestowanie takiego malenstwa takim wirusem
Kubulek
Stary 2013-06-16, 19:43   #1512
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Anulka: bardzo dziękuję za odpowiedź.

Neni:

fiazo: chwal sie!

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-06-16, 19:44   #1513
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

dotkaa ja miałam lewatywkę przed porodem i przy tym wszystkim co tam się działo to był szczegół na który nie zwróciłam uwagi kompletnie gorsze dla mnie było cewnikowanie..

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 19:46   #1514
lachryma
Zakorzenienie

dzięki Oliath i Elaine za odpowiedzi

za tydzień w takim razie ruszam z tym zielskiem
Stary 2013-06-16, 19:46   #1515
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
powiedzcie mi czy sie decydujecir na lewatywe?bo ja nie chce ale jak ona(polozna)dzis mi mowila ze napewno osram dziecko bo glowka naciska cY cos i ze jak tz na to bedzie patrzyl to nie bardzo...(osram dziecko to tak pieszczotliwie)
Jesli bedzie taka mozliwosc to owsze,m.
Ale nie boj sie, w razie czego kupka wyjdzie sporo PRZED glowka, przy pierwszych partych, nie ostatnich .
Poza tym u nas w Pl rodzi sie w pozycji horyzontalnej na ogol, wiec nie ma fizycznej mozliwosci, zeby na dziecko... chyba zartownisia z tej poloznej i sie nabralas po prostu...
Kubulek
Stary 2013-06-16, 19:48   #1516
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
dotkaa ja miałam lewatywkę przed porodem i przy tym wszystkim co tam się działo to był szczegół na który nie zwróciłam uwagi kompletnie gorsze dla mnie było cewnikowanie..
A co to cewnikowanie?

chyba ogladniemy z tz szybkich i wscieklych najnowsza czesc...relax..proboje go namowic na male bara bara ale boje sie i on tez chyba hahahah

Zuza

Razem
Stary 2013-06-16, 19:48   #1517
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
ja raczej się zdecyduje, chyba, że organizm sam się naturalnie porządnie przeczyści.
Stary 2013-06-16, 19:49   #1518
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:

Raptowna: jeśli nadrabiasz, to odpuść, napisz nam co u Ciebie!!
Widzialas Raptowna??
Dawno dawno jej nie bylo....
Zeby tylko bylo wszystko dobrze u niej...
Kubulek
Stary 2013-06-16, 19:50   #1519
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
No jak to dlaczego a gdyby tak przeniosla to na noworodka?... zawsze lepiej zaleczyc niz ryzykowac czestowanie takiego malenstwa takim wirusem
Dlaczego się dziwiłam dlaczego? Byłam przekona, że tylko ta narządów płciowych może maleństwu zaszkodzić. Jest w końcu procedura, że w takim wypadku robi się cc. Ona miała mieć z góry cc, więc nie rozumiałam dlaczego czekać, tym bardziej, że jej opryszczka była tą wargową. W każdym razie podsuszyła ją, wyleczyła i wszystko poszło jak trzeba.
Stary 2013-06-16, 19:51   #1520
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Jesli bedzie taka mozliwosc to owsze,m.
Ale nie boj sie, w razie czego kupka wyjdzie sporo PRZED glowka, przy pierwszych partych, nie ostatnich .
Poza tym u nas w Pl rodzi sie w pozycji horyzontalnej na ogol, wiec nie ma fizycznej mozliwosci, zeby na dziecko... chyba zartownisia z tej poloznej i sie nabralas po prostu...
Pewnie tak jak widziala jaka jestem zestresowana i jak sie motam hahha mam tak w stanie Paniki i zdenerwowania ze sobie zarty robie smieje sie jestem ogupiala..wyobrazam sobie porod jak stalam kolo tego lozka i tak bylo hahhahahahaha

wlasnie mowila mi o pozycjach ze mozna sobie wybrac..ktoras rodzi inaczej niz horyzontalnie:-P bo tam bylo takie krzeslo ktore wygladalo jak kibelek troche i tam tez mozna albo swoja poze wybrac itp ?

Zuza

Razem
Stary 2013-06-16, 19:52   #1521
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Dlaczego się dziwiłam dlaczego? Byłam przekona, że tylko ta narządów płciowych może maleństwu zaszkodzić. Jest w końcu procedura, że w takim wypadku robi się cc. Ona miała mieć z góry cc, więc nie rozumiałam dlaczego czekać, tym bardziej, że jej opryszczka była tą wargową. W każdym razie podsuszyła ją, wyleczyła i wszystko poszło jak trzeba.
Aaaa, wargowa to jest tez powazny wirus i takie qrestvo, ze doroslego zmeczyc moze, a co dopiero malenstwo . A ciezko sie powstrzymac przed bliskoscia przeciez
Kubulek
Stary 2013-06-16, 19:52   #1522
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Widzialas Raptowna??
Tez widziałam zaraz jak weszłam na wątek, ale już zniknęła niestety. Też mam nadzieję, że wszystko u niej w porządku, że mąż zdrowiutki zabiera jej tyle czasu, że nie może się do nas odezwać.
Stary 2013-06-16, 19:55   #1523
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:

wlasnie mowila mi o pozycjach ze mozna sobie wybrac..ktoras rodzi inaczej niz horyzontalnie:-P bo tam bylo takie krzeslo ktore wygladalo jak kibelek troche i tam tez mozna albo swoja poze wybrac itp ?
Super ale wybierasz i tak tylko jesli wszystko idzie bez komplikacji, a wystarczy, ze wody wczesniej odejda i juz nic nie wybierasz, tylko lezysz , nawet chodzic nie mozna - dwa razy tak mialam . Lezenie od przyjecia do konca - plecki, boczek, drugi boczek, caly czas podpieta do KTG
Kubulek
Stary 2013-06-16, 19:55   #1524
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Aaaa, wargowa to jest tez powazny wirus i takie qrestvo, ze doroslego zmeczyc moze, a co dopiero malenstwo . A ciezko sie powstrzymac przed bliskoscia przeciez
No stresowała się, że nie będzie mogła maleństwa ucałować, jeśli się nie doleczy. Elaine - mojej siostrze oddziałowa na położniczym dała sudocrem. Bardzo szybko sobie z dziadostwem poradził, więc z doświadczenia siostry polecam. Chyba dwa dni tylko stosowała i było po sprawie.
Stary 2013-06-16, 19:58   #1525
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Cytat:
Widzialas Raptowna??
tak była z 15 min na pasku naszego wątku... też się martwię dlatego pozwoliłam sobie pogrubić i napisać.. ale musze przyznać że to pierwszy raz od jej ostatniego wpisu w ogóle widziałam ją na pasku..

a ta opryszczkę mam nadzieję że szybko wyleczę/zasuszę...i zdążę przed porodem..

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-06-16, 20:04   #1526
d0tkaaa
Zakorzenienie

Lece milego wieczoru,filmik pizza i jest milo he:-*

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

Co do opryszczki to ja tez smarowalam sudocremem i zniklo mi w mgnieniu oka az bylam w szoku!a zawsze sie pare/nascie dni mecze.wiec polecam!

Zuza

Razem
Stary 2013-06-16, 20:08   #1527
Anulka_p
Zakorzenienie

Sprawdziłam prognozę pogody dla swojego regionu. Będą tropiki
Lecę zrobić jakąś kolacyjkę bo zgłodniałam.
Stary 2013-06-16, 20:16   #1528
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
robilas próby wątrobowe?
nie robiłam , ale powiem dla gina we czwartek jak mnie nie przestanie swędzieć, przez weekend trochę mniej jakby swędziało

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
kto chce sie pośmiać niech czyta
Teściowa nam dzis powiedziała że ona na początku sierpnia wyjeżdża w góry i żebyśmy zamieszkali w tym czasie u niej zeby opiekować sie jej ciocia z Alzheimerem
Uświadomiłam jej ze w tym czasie moge zacząć rodzic albo w ogóle juz być po....a ona na to, ze przecież ona potrzebuje naszej pomocy
Mamy z TZ taka polewe teraz ze głowa mala
nie wiadomo czy się śmiać czy płakać

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
No ale nie smęcę bo dziś zaczynamy z Adasiem 32 tc czyli 8 miesiąc

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Witam i ja

Dzis z Edziem rozpoczynamy 32tc, a wiec i 8 miesiac

Cytat:
Napisane przez kiss12550 Pokaż wiadomość
hej brzuchatki

u mnie dzisiaj pogoda nie chce sie zdecydować , raz świeci słońce a za chwile jest pochmurno. Jutro mam teoretyczny egzamin zawodowy, nie wiem co ja tu jeszcze robie ale cóż

po południu zerknę do ogrodu , wreszcie mam swoje truskawki

gratuluję kolejnych rozpoczętych tygodni i z niecierpliwością czekam na pierwsze rozpakowanie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
hej dziewczynki,

Melduję się w 36 tygodniu czyli 9 miesiącu z Tomaszkiem i lecę dalej, bo dzisiaj znowu cały zapełniony dzien- dzisiaj obiad u Mamy.
Byłam na spacerze z psem i Tztem i taki upał, ze mam dość
Do tego noszę długie spodnie bo zadne krótkie na mnie nie pasują i cała d*pa mi się poci za przeproszeniem

Życzę Wam miłego dnia stokroteczki

Cytat:
Fiazo: gratuluję wakacji! i wpisów do indeksu. A tż miał jakieś życzenia odnośnie Twojej fryzury że dla niego ścinałaś włosy? Woli krótkie jak nosisz? :P fajne łupy!
nie ścinałam włosów dla tż, zawsze dla tż powtarzam, że wszystko co ze sobą robię to robię dla siebie, a nie żeby jemu się przypodobać

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Cześć Kochane
Przyczłapałam się tylko przywitać i pochwalić, że zdałam ten cholerny egzamin z prawa pracy i ubezpieczeń społecznych Jestem tak zmęczona, że nawet nie mam sił się cieszyć.
Poza tym zauważyłam zmianę śluzu tuż przed wyjściem na egzamin i wydaje mi się, że jest taki bardziej glutowaty i był nawet leciutko podbarwiony nietczką krwi więc chyba powoli się u mnie zaczyna. Mam nadzieję jednak, że wytrzymam do przyszłego tygodnia

Cytat:
fiazo: chwal sie!
wanienka w piwnicy, a łóżeczko w częściach więc nie ma się czym chwalić

podróż mieliśmy w obie strony bezpieczną, tylko pod blokiem na parkingu dzieciak nam pod samochód wyskoczył, wystraszyliśmy się oboje z tż, a ojciec dziecka dał mu niesamowitą burę bo to była jego wina ponieważ biegł przez parking i nie patrzył co robi

ogólnie jestem strasznie zmęczona i nie mam na nic siły, nadrobiłam Was i lecę zaraz wypakowywać się oraz ogarniać, zjeść ostatnią kolację, zmierzyć cukier i ukochane swoje łóżko przywitać

Synek
Stary 2013-06-16, 20:18   #1529
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

już posmarowałam sudocremem dzięki dziewczyny za rady!

fiazo: hm.. no bo napisałaś że ściełaś dla tŻ

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-06-16, 20:21   #1530
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
już posmarowałam sudocremem dzięki dziewczyny za rady!

fiazo: hm.. no bo napisałaś że ściełaś dla tŻ
poważnie yyy kurcze gdzie ja tak napisałam, jeśli to zrobiłam to zwalam winę na zbudyniały mózg

Synek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości