|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV |
|
6 | 9,68% |
| Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV |
|
2 | 3,23% |
| Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
21 | 33,87% |
| Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV |
|
1 | 1,61% |
| Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
7 | 11,29% |
| Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
6 | 9,68% |
| Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
17 | 27,42% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV |
|
2 | 3,23% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Cytat:
![]() wiecie co.. mój bąbel nie rusza się prawie wcale, a jak zjem jakikolwiek owoc to szaleje tak z 30 minut i rano jak wstaje to sie rusza i jak sie zdenerwuje a tak na słodkie czy coś to olewka totalna
|
|
#1862 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Trele Fajne ciuszki upolowałaś
![]() Rybko Ja bym jej nie słuchała.Ale to ja Nie zamierzam z dzieckiem siedzieć do 4 miesiąca w domu,trzeba gdzieś wyjść do ludzi,sklepu,kościoła gdziekolwiekA myślę że przed zarazkami i tak nie uchronimy naszych dzieciaków. Fajne body ![]() Taszanta Na początku ciąży byłam u dentystki i było ok.A tutaj ni z gruszki ni z pietruszki gdzieś po miesiącu zrobił mi się ubytek.Także też się mega zdziwiłam.Wcześniej z 1,5 roku miałam spokój. A też o zęby bardzo dbałam Ktosiula A ile Ci jeszcze zostało noszenia? Cytat:
![]() Mya http://bankimion.pl/rankings/index Jeszcze coś takiego znalazłam http://demotywatory.pl/4138959/Najpo...miona-w-Polsce Mi też się podoba Antoś,Tosia ![]() Rybko Co do kremów i innych pierdółek czytam dużo info na necie.Nie masz jakiejś dobrej duszyczki nie wiem koleżanki,kogoś bliskiego żeby Ci pomógł w wyborze.Ja też jestem niedoświadczona mamuśka także wiesz... ![]() Ale widzę ze dziewczyny chętnie służą pomocą. Czytasz opinie kosmetyków na KWC to istna kopalnia wiedzy.Ja głównie przy wyborze kosmetyków dla malucha będę się kierować składem bo nie chcę żadnej chemii pakować od małego. I w sumie na początek to raczej dużo kosmetyków nie potrzeba.Tak mi się wydaje. |
|
|
|
|
#1863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tosia też mi się podoba i Tola |
|
|
|
|
#1864 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Noszę dopiero 5 miesiąc .... także jeszcze rok - półtora i na samą myśl chce mi się płakać :P Ale jak mi zdejmą rotator trzonowców (za 3,5 miecha około) to już naprawdę nie będę narzekać, obiecuję to sobie. Wcześniej jak tego nie miałam to był luz blues...2 tygodnie z tym dziadostwem wykończyło mnie totalnie... Nemosek pewnie już natrafiłaś na analizy podwojonej sroki http://www.srokao.pl/p/moje-analizy.html bo ostatnio nawet ktoś tutaj wrzucał zdjęcia. Ja się opieram na jej opisach i: na niepogodę kremik planuję z Weledy z nagietkiem, tak samo do pupy na odparzenia nagietkowy z Weledy i linomag zielony, zastanawiam się jeszcze nad emolientem do kąpieli, ale jeszcze nie zdecydowałam, chyba kupię jakiś na próbę a potem czas pokaże. Chusteczki będę testować te z marketów: z Netto, Biedronki i Lidla, zobaczymy które spasują. Poza tym nie zamierzam nic więcej kupować do smarowania. Zastanawiam się jeszcze co do pępuszka, albo spirytus rozcieńczony, albo octenisept, muszę jeszcze poczytać opinie mam. A może te gaziki nasączone, ale dzidzia chyba pisała, że u niej się nie sprawdziły.
|
|
#1865 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej mamuśki
![]() Ja mam dziś leniwą niedzielę... Chodzę delikatnie na buzowana bo Tż mi działa na nerwy, jaką on jest czasami ciamajdą.. heh.Mya, wrzucam linka z strony MSW,ranking najpopularniejszych imion w Pl w latach 2002-2012 ![]() http://www.msw.gov.pl/portal/pl/805/...arch=517359745 Kamil jest na 28 pozycji więc spoko
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-06-16 o 18:57 |
|
|
|
#1866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie spisałam sobie listę wyprawkową dziecia, będę dopisywała marki i myślała nad tym wszystkim w międzyczasie masakra ile tego wszystkiego
|
|
|
|
|
#1867 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To co mam to sobie wykreślam.. ale na razie jest tego nie wiele
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#1868 |
|
Zakorzenienie
|
Myślałam, że tego mniej jest, ale weszlam na październikowe mamy i tam są fajne listy, więc sobie pospisywałam wszystko od leków po rodzaj chusteczki
|
|
|
|
#1869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem pod stałym nadzorem endokrynologa ze względu na tarczycę i wykonuje grzecznie wszystkie zalecenia gina.Na razie jest ok,zobaczymy jak zrobię niedługo TSH i hormony. Trele Jaki smaczny deserek ![]() ---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- Mya Już niedługo wytarmosisz szkraba
|
|
|
|
|
#1870 |
|
Wtajemniczenie
|
Meldujęeeeeee sie
dziękuje za kciuki mam nadzieje że się przydały bo chyba marnie mi poszło, oby nie było kampani wrześniowejJa powiem szczerze jeszcze się nie zastanawiałam jakich kosmetyków używać, ale tyle dobrze że mam 2 kuzynki z małymi dziećmi i jakby co mogę zapytać ![]() Rybko będzie dobrze, lepiej być dokładniej przebadanym niz niedokładnie, a do tego niepoinformowanym, a w ogóle piękny brzuszek w avatarku
Edytowane przez 89Beatka Czas edycji: 2013-06-16 o 19:37 |
|
|
|
#1871 | |
|
Zakorzenienie
|
Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III
Cytat:
Dziewczyny macie ogolnie w ciazy uczucie takiego pulsowania? Mi caly czas cos pulsuje. , raz mniej raz wiecej ale non stop .. I nie Wiem czy to zwiazane z wiekszym przeplywem krwi w ciazy. , czy powinnam sie cisnieniu przyjrzec lepiej? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nawet sobie sprawy nie zdawałam że takie popularne pampers, nivea takie syfy w składzie. I będę podczytywać bo ciekawią mnie jej analizy. Dzięki ![]() Dzastin Ja dzisiaj też mega niepozbierana i rozleniwiona.A jak na forum nie mam ochoty to już źle ze mną ![]() Ale powoli nabieram ![]() A podobno na brodawki super jest maść MALTAN Słyszałyście/używałyście? ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- Rybko Może wrzucisz ten poradnik na 1 stronę?Zawsze prościej potem wrócić,a nie zawsze wszystko sobie zapiszę.A może się przydać |
|
|
|
|
#1873 |
|
Zakorzenienie
|
Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III
Jak wogole poznac nadcisnienie , oczywiscie po za mierzeniem ?
Anulka ?? Gdzie jestes??? Ciekawa jestem co tam w Twoim brzuchu sie czai ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1874 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do pulsowania to ja na razie nic takiego nie odczuwam,może dopiero przede mną? albo i nie
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#1875 |
|
Zakorzenienie
|
Ooo, to ja też czekam na anulkę
![]() ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- Dzastina! Już niedługo masz 4d, ale zazdraszczam! |
|
|
|
#1876 |
|
Zakorzenienie
|
A ja witam niedzielnie. Dzieć spi grzecznie w łóżeczku w pampku i bodziaku bo takie gorąco że masakra. Przeczytałam o czym była mowa...
Co do kosmetyków to ja Mikołaja od początku kąpię w Nivea szampon i płyn do kąpieli 2 w 1 a smaruję go całego emulsją Atoperal Baby bo ma bardzo suchą skórę...Na pupkę nie używam niczego profilaktycznie...jak już widzę że coś się zaczyna dziać to mu smaruję maścią robioną zapisaną przez pediatrę- podobna w konsystencji i kolorze do sudokremu i też z tlenkiem cynku ale jest łatwa do zmycia
|
|
|
|
#1877 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I mam nadzieję,ze wtedy potwierdzimy też na 100% płeć![]() Też planujesz w późniejszym czasie usg 3d/4d?
|
|
|
|
#1878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ni ma innej opcji
|
|
|
|
|
#1879 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Filmik i fotki fajna pamiątka ![]() A tego 05.07 masz wizytę bez USG? Uciekam na jakiś wieczorny spacerek z Tż. Do jutra
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-06-16 o 20:33 |
|
|
|
|
#1880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Miłego spacerku, ja z psem wyskoczę zaraz
|
|
|
|
|
#1881 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz
Mya jedz do hahsu. Najlepszy jest Węgrzynowski ale do niego to już byś musiała się zapisać. Kiedy Alisie spadło tętno a na połówkowym nie zbadano serca, bo była źle ułożona, on mi tak nogi powykręcał, że wszystko perfect dał radę zbadać mimo złego ułożenia dziecka.
Natomiast płeć określiła nam dr Marciniak i to ona potem wykonywała u mnie cc. Płeć potwierdzała również dr Jasiek. Cała trójka godna polecenia przyjmowała wtedy w Szczecinie w Hahsie na Felczaka. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1882 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ciekawe czy się Anulka dzisiaj odezwie czy dopiero jutro ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1883 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz
Mnie dziś TŻ pozytywnie zaskoczył bo byliśmy w galerii pooglądać garnitury a w pewnym momencie padło: "chodźmy do smyka" pooglądałam ciuszki, były fajne promocje, ale w sumie wszystko tak albo pod dziewczynkę albo pod chłopaka. Chciałam kupić jeden trzypak body z długim rękawem za 30 zł ale tu już TŻ był nieugięty kazał mi czekać aż poznamy płeć. Za to był bardzo zainteresowany łóżeczkiem ale tak bardziej od strony technicznej czyli jak to się składa. Chyba przez to że minął pierwszy trymestr, genetyczne wyszło dobrze to zaczął bardziej myśleć o wyprawce, ale pewnie wspólne zakupy kiedy coś kupimy to dopiero po ślubie.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1884 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
można poczuć nadciśnienie, nie wiem jak to opisać, ale takie pulsacje w głowie , czuć takie szybsze przepływanie krwi.. o matko szukam słów jak to opisać, ale chyba jednak sie do tego nie nadaje.. moze ktos inny spróbuje .. w każdym bądź razie bez mierzenia też mozna wyczuć ![]() Macie pozdrowienia od mojego męża
|
|
#1885 |
|
Zakorzenienie
|
Anoula mozesz mnie wpisac na listę z wizytami
12.07 godz 11.20 z usg Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1886 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 20
O luuudzieee! Człowiek bez komputera jest jak bez d**y albo chociaż bez ręki!
Chciałabym pocytować, ale już mnie coś muli, więc jednak się położę a jutro z rana nadrobię. Z dobrych wieści to wczoraj weszliśmy w 15 tydzień, a 11 lipca mam obronę mgr Będę jutro z rana to postaram się poodnościć do zagadnień minionego tygodnia ![]() BUZIAKI MAMUSIE
|
#1887 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-X
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1888 |
|
Zakorzenienie
|
heja
przez cały dzień mieliśmy dzisiaj gości ![]() czy u Was też tak gorąco było? w domu miałam 25 stopni ![]() a czułam jakby było ze 40 ![]() dziewczyny, czy mogłybyście mi wrzucić jeszcze raz linka do tego bloga z analizą składów chusteczek ![]() jutro zrobię listę wyprawkową w końcu i na wózek nie mogę się zdecydować Anoula, wpisz i mi wizytę 4.07 godz.12 20
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-06-16 o 22:18 |
|
|
|
#1889 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny, ciągle czuje wszystkie jelita, tak jakbym miała wzdęcia albo jakieś gazy mi latały, nie wiem jak to nazwać, co to jest ale w☠☠☠☠ia mnie to ![]() ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Azealia to życzę połamania nóg A tak poważnie to powodzenia Obrona to formalność:dLineczka, tutaj link:http://www.srokao.pl/ Ja chyba zdecyduje się kupić fddrugi wózek, bo ten od bratowej mi się nie podoba Będę norać za używkami : Bebetto Fabio. Podoba mi się Inglesina classic ale nie wyobrażam sobie tż pchającego wózek w tym stylu:d |
||
|
|
|
#1890 |
|
Rozeznanie
|
hej
Właśnie wrociłam z katechizacji przedmałżeńskiej Daje do myślenia, było cudownie, ksiądz nam pomógł doradził... Podał kilka propozycji jakie mozemy wykorzystac w życiu, wytłumaczył, ze nasz konflikt wynikl z tego, że TŻ traktuje rodziców na rowni ze mną, a tak w naszej wierze nie może byc... że wynika to z roznicy damsko- meskiech. Tu nam podał taki przyklad: http://www.youtube.com/watch?v=ympn8VBMhNU ![]() Ten ksiądz w Arce w Gródku jest niesamowity! Strasznie nam pomógł! OK. 13 stron spisałyście :mdlej e:Będę za chwile nadrabiać ... widzę, ze z TZ jesteśmy na wlaściwej drodze i te kłótnie nas tylko umocnią
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:38.

) kopnijcie mnie w 

masakra ile tego wszystkiego

ale babka widziaął ze jestem poschizowana i powiedziała że mam po prostu pójść sie zapisać, bo ona chce sie tylko upewnić, bo przepływy są ok, ale ja tam słyzszałam taki szmer i nie wiem czy to nie o to chodzi..napisała mi w wynikach, że mam iść na badanie dodatkowe pod kątem wad genetycznych ( wpis w karcie medycznej pacjentki)... a nie mam wglądu do tej karty wiec nie wiem, i myśle ze nie chciała mi powiedziać bo ostatnio przeżyłam b. dużo, śmierć, sny, skurcze brzucha,twardnienie, nagła wizyta u lekarza... 
KCIUKI DLA ANI 

i na wózek nie mogę się zdecydować 
Daje do myślenia, było cudownie, ksiądz nam pomógł doradził...