|
|
#481 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe mamusie 2007
Cytat:
![]() Pozwól, że jako pierwsza Cię powitam moja rocznikowo-fitnesowa siostro ![]() ![]() ![]() nic sie ni boj, bedzie dobrze EDIT: ale się cieszę ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#482 | |
|
Zakorzenienie
|
Ojej Celka Twój dzidziś to już kawał człowieka
Mój tydzień temu miał dopiero 9 mm Cytat:
|
|
#483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A kiedy mniej wiecej w grudniu rodzisz? Mi wychodza okolice Mikołajek ![]() I jeszcze pytanie - jak jest z malowaniem farbami w ciąży? Chodzi mi o farby akrylowe, takie do ścian wewnętrznych. DO tej pory aktywnie z TŻ urządzałam nasz domek, ale teraz odkąd jestem w ciąży prawie nic nie robię, niedługo będziemy malować ściany i zastanawiam się, czy mogę? Zawsze bardzo lubiłam malować ściany, te nowe farby niby nie są szkodliwe - ale nie wiem... |
|
|
|
|
#484 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam strasznie dużo pracy, nawet nie mam czasu żeby coś napisać.
Prawie wcale nie mam mdłości, wagowo nie przytyłam, chociaż jem sporo, ale staram się nie jeść słodyczy, ze względu na wysoki cukier. W przyszłym tygodniu ide na badanie glukozy z obiciążeniem, wtedy zobaczymy co dalej, czy dziadek w spadku zostawił mi cukrzyce. Kupiłam sobie wczoraj w H&M spodnie z pasem ciążowym, bo moje wszystkie się nie dopinają, a troche głupio mi było przy klientach paradowac z odpietym rozporkiem. Używam Mustelii, jest faktycznie troche tłusta, ale może to jej zaleta, nie wiem, jej zapach mi nie przeszkadza. Zastanawiam sie, czy nie zacząc sie smarować jakimś balsamem brązującym, bo biała jestem jak córka młynarza, a opalać się nie wolno, a ja zawsze o tej porze byłam stałą klientką solarium.
|
|
#485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bb-m a soków marchwiowych nie lubisz pić? Ja teraz poje swojego synka bo tez ma karnacje po mnie i blady jest, a na Komunie chce żeby jakos wyglądał.
|
|
|
|
|
#486 |
|
Zakorzenienie
|
Witamy annLee! Z nami bedzie Ci razniej
Ps. Powiedzialam w pracy - reakcje sa rozne. Raczej kazdy gratuluje itp.. Inni sie dziwia, ze jak to ja jestem w ciazy??? Ze dopiero teraz mowie, itd...Nie jest zle, kamien spadl mi z serca jak juz powiedzialam. Teraz pewnie sie rozniesie po calej firmie (bo ja w duzej firmie pracuje).... Balam sie powiedziec. Nie kazdy podchodzi z radoscia do tego ze ktos jest w ciazy. Jedni sa zazdrosni, inni zli, itd. Naszczescie nie daja mi na razie tego poznac Ale teraz wcale nie jest mi latwiej. Jakos nie chce zeby kazdy patrzyl na mnie w pracy przez pryzmat mojego brzucha. Nadal jestem tym samym pracownikiem...achh...:ro lleyes: Lista mamus listopadowo - grudniowych: 1. celka2000 - termin 05 listopada 2. afiliks - termin ok. polowa listopada 3. bb-m - termin ok. polowa listopada 4. GosiaSusanka - termin 22 listopada 5. gizelcia - termin 02 listopada 6. Laura_85 - termin 03 listopada 7. anowi35 - termin 25 listopada 8. Yoolia - termin 27 listopada 9. martka83 - termin 25 listopada 10. *misia* - termin 27 listopada 11. bubbel - termin 22 listopada ![]() 12. Fiona_80 - termin 4 grudnia ![]() 13. mili78 - termin 25 listopada ![]() 14. ewcia123 - termin polowa listopada ![]() 15. primavera - termin 6 grudnia ![]() 16. Ag_nes - termin 27 pazdziernika ![]() 17. ann_Lee - termin ................ ![]() Powiedzcie mi prosze jak to jest z jazda na rowerze (zapomnialam sie dopytac) - czy mozna?? I jak to jest z pozniejszymi kapielami w jeziorze/morzu?? Macie jakies info? Edytowane przez celka2000 Czas edycji: 2007-04-13 o 12:36 |
|
|
|
#487 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja też jestem jak córka mlynarza, zawsze miałam bladą karnację, ale teraz to czasem mam wrażenie, ze gdy stanę przy ścianie to się z nią zleję poprostu. Uwielbiam być opalona i jeszcze niedawno bylam w solarium a teraz... Balsam brązujący drażni mnie zapachem, a soki marchewkowe lubię, ale nie chyba do tego stopnia by pić ich az tyle bym troszkę się zakolorowała.Cytat:
Celko ja też nie wiem jak to jest z jazdą na rowerze, niby nie ma człowiek zamiaru się przewrócić, ale wiadomo różnie to bywa a po drugie nie wiem czy jazda na rowerze nie wytrzęsie fasolki za mocno. A jak z basenem???Kurcze taka piękna pogoda a ja w pracy
|
|
#488 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam "pozwolenie" od samego poczatku na chodzenie na basen (ale taki kryty) nie wiem jak to jest z takimi odkrytymi...
![]() bb-m - ja tez kupilam Mustele. Zapach da sie przezyc, choc nie nalezy do najciekawszych. Konsystencja i tak lepsza od oliwki za ktora nie przepadam ![]() Ja juz jestem do przodu ok 1,5 kilograma...troszke duzo...A slodyczy tez unikam. Moze za duzo pieczywa... Edytowane przez celka2000 Czas edycji: 2007-04-13 o 15:28 |
|
|
|
#489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do kąpieli - to ja nie mam zamiaru sobie odmawiać. Tu obawa jest głównie o infekcje - ale przecież w ciąży tworzy się czop śluzowy (ten gęsty śluz) który ma za zadanie chronic przed drobnoustrojami chorobotwórczymi. Moja kuzynka rodziła w zeszłym roku we wrześniu - całe lato pluskała się w jeziorach
|
|
|
|
|
#490 | |
|
Zakorzenienie
|
Listopadowo - grudniowe mamusie 2007
Dziękuję za miłe powitanie
Primavera-ja jeszcze nic nie wiem,bo do lekarza dopiero w przyszłym tyg.dotrę jak się uda ale wg moich obliczeń 11grudzień,więc na razie zamykam nasze kółko co do sportów to zdania są podzielone-jak zwykle ja sobie truchtam i ćwiczę i póki co nie mam zamiaru z tego rezygnować z tym,że nie świruję tak bardzo jak wcześniej ale też nie mam tyle siły ciągle bym spała i spała masakra basen chyba nawet wskazany choć istnieje ryzyko podłapania jakiś bakterii ale to tylko moje domysły,być może mylne co do malowania to mnie też to czeka zrobimy to latem szybko-nie będę się sama bawić tylko zamówimy malarza może uda mi się wyjechać w tym czasie-a jak nie to trudno kupimy jak najmniej śmierdzącą farbę będzie lato to szybko wyschnie i tyle nie będę się przejmować ![]() Cytat:
ja też lubię sobie popływać-jak to rybka
Edytowane przez Madziorka Czas edycji: 2007-04-16 o 11:32 Powód: post pod postem |
|
|
|
|
#491 |
|
Rozeznanie
|
Mi dr odradzała jazde na rowerze, szybkie schodzenie ze schodów, żeby nie potrząsać za bardzo fasolką.
Basen jest jak najbardziej dozwolony, po warunkiem, ze nie ma się skłonności do grzybicy. Mnie też czeka malowanie, my juz od poniedziłaku zaczynamy. Bedziemy gipsowac, malowac i robić gruntowny remont łazienki. Mam nadzieje, że w długi majowy weekend zakończymy prace remontowe.
|
|
#492 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba wszystko zależy od organizmu po prostu trzeba się obserwować,wsłuchać,dział ać ostrożnie,ale przecież nie trzeba ze wszystkiego rezygnować-przynajmniej ja tak uważam widzę,że wszystkim się remonty szykują no,ale przyjście na świat fasolki to nie byle co-musi mieć piękne otoczenie
|
|
|
|
|
#493 |
|
Wtajemniczenie
|
Bardzo Wam dziewczyny zazdroszcze ze w pracy nie macie problemow. Ja rozmowe mam wciaz przed sobą...
co najgorsze pracuje 7 miesiac na umowie zlecenie wiec teoretycznie moga mnie zwolnic i mają do tego prawo. Praktycznie moge walczyc.. ale czy sie odważe.. Tak sobie mysle ze popracuje do oporu do chwili az bedzie cos widac a potem zobaczymy. Jakos mi sie nie widzi brak maciezynskiego
|
|
|
|
#494 |
|
Ola-Unhola
|
Niestety nie dołączę do Grudniówek
![]() plamienie się zaczęło (@ miała przyjśc jutro)- jutro też miało być testowanko. ![]() może styczniówki 2008..... staranka od przyszłego piątku
|
#495 |
|
Zadomowienie
|
Anowi bardzo mi przykro
Może to głupio zabrzmi ale musisz bardzo bardzo mocno wierzyć że wszystko będzie dobrze. Wiem coś o tym bo od ok miesiąca tylko z takim podejściem żyję. W moim przypadku nie chodzi o dzidzię ale też o bardzo bardzo bliską mi osobę, moją mamę. anLee - witam nową mamusię i w dodatku poznaniankę Dziewczyny piszecie tu o zapachu balsamu na rozstępy, czy on naprawdę mocno śmierdzi , ja chciałam go sobie kupić ale ostatnio strasznie wrażliwa się zrobiłam na zapachy. Nie mogę ścierpieć zapachu balsamu brązującego........ O kurcze, już mi niedobrze
|
|
#496 |
|
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny,
przepraszam ze Wam sie wtracam ale wlazlam z ciekawosci na Wasz watek jak go zobaczylam. Jestem tegoroczna styczniowa mamusia i chcialam podzelic sie doswiadczeniami odnosnie musteli. Stosowalam ja cala ciaze , jakos od drugiego miesiaca- na poczatku 2 razy dziennie, potem raz wymiennie z innymi kosmetykami. Rano po prysznicu zawsze mustela, wieczorem krem przeciw rozstepom z serii mathernity dr eris-rewelacja, a takze balsam babydream z rossmana i krem gerbera.Mustela wg mnie jest super. W porownaniu z reszta kosmetykow ekstra pachnie, a tez mialam awersje do wiekszosci zapachow, jest troszke tlustawa (ale tak ma byc, dzieki temu dziala), dobrze sie rozsmarowuje. I najwazniejsze, nie mam ani pol rozstepa po ciazy- a stare kilkuletnie rozstepy mam wiec sklonnosci sa. Po porodzie kupilam opakowanie specjalnego serum z musteli po porodzie. A moja oreczka uzywa do buzi plynu z musteli physio bebe. |
|
|
|
#497 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny,już raz się tu kieydyś wam wcinałam w wątek
więc mnie znacie grudniowa mama2006.Chciałam się też wypowiedzieć w sprawie kremu Musteli ja niestety nie dałam rady zdzierżyć jego zapachu.Kupiłam sobie go na początku ciązy i jak zaczełam go stosowac to dosłownie mnie mdliło i słabo mi sie robiło,więc postanowiłam że będe używać go później jak minie okres mdłości ale była powtórka z rozrywki.Powiem wam że próbowałam się też do niego przekonać po ciązy ale też jakoś mnie bardzo drażnił jego zapach. Polecam kosmetyki erisa Pharmaceris Maternity,seria dostępna w aptece.A i latem jak już bruszki będą większe i nogi zaczną puchnąc polecam krem/żel do nóg dla kobiet w ciąży babydrem z rossmana,super chłodzi i pszynosi naprawde ulge. Pozdrawiam wszystkie brzuchatki
|
|
|
|
#498 |
|
Zakorzenienie
|
Schatzi i Simona - dziekujemy za opinie. To fajnie wiedziec ze w ogole cokolwiek dziala
Ja kupilam ta mustele - hmm, dobrze ze dziala. CO do zapachu to ma dosc ostry (mi przypomina jakas pietruszke pomieszana z mydlem), ale jakos daje rade. Mnie az tak nie odrzuca od zapachow. Bardziej jak jestem glodna to potrafi mnie pogonic do WC. ZObaczymy jak bedzie. Ten srodek dr Eris tez planuje dokupic. Najgorsze ze tylko nie mam wytrwalosci zeby to az dwa razy dziennie smarowac. Ciekawe czy raz dziennie by pomoglo... Jeszcze wieczorem to ok, ale rano....
|
|
|
|
#499 |
|
Raczkowanie
|
witam Was dziewczyny
ja jakas leniwa jestem ostatnio,nic mi sie nie chce tylko bym spała i spała ![]() Od dwoch tygodni nie jadam mięsa pod żadną postacią,odrzuca mnie na sam zapach,wszystko mi śmierdzi Martwie sie czy ta moja dieta nie zaszkodzi dzidziusiowi?? ![]() Ogólnie czuje się dobrze ,w poniedziałek 16 kwietnia mamy 2 rocznice ślubu i pierwszą wizyte u lekarza ,mamy nadzieje zobaczyć naszego potomka W ciąży mam piękną skóre, jest bardziej sucha i praktycznie zero niespodzianek. Przed ciążą ciągle nękały mnie pryszczole.Mam nadzieje że po ciązy nie wrócą juz do mnie te wstretne pryszczzze Anowi35 napisz prosze co słychać ,często o WAS myśle i wierze ze będzie dobrze. |
|
|
|
#500 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki
zawsze można się spotkać na kawusię i pomarudzić wspólnie a do jakiego lekarza chodzisz jeśli można spytać? |
|
|
|
#501 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka! Dzis taki piekny dzionek, bylam na spacerku w parku i tak sie zmeczylam ze jak przyszlam to przespalam i przelezalam ponad 4 godziny
Ach, nie poznaje swojego organizmu. I tak duzo czasu odpoczywalam na laweczkach.... Ja normalnie jestem przyzwyczajona ze jak juz spacer to conajmniej kilka kilometrow. A tu taka niespodzianka. Energii przed spacerkiem mam duzo, ide sobie, spaceruje, ogladam i nagle mnie dopada taaakie zmeczenie. Za chwile boli mnie kregoslup, glowa....I tylko powrot i do lozka. Dziwnie tak, bo jak wychodze na spacer to rozpiera mnie energia i za jakis czas dopada mnie ogromne zmeczenie. Chyba musze sie przyzwyczic do nowej sytuacji.
|
|
|
|
#502 |
|
Zakorzenienie
|
celka-mam tak samo
i ciągle bym spała...nie poznaję siebie.A to dopiero początek mam nadzieję,że później będzie lepiej...bo zawsze byłam jak ten króliczek duracela cięzko trochę mi to zaakceptować... fiona-widocznie dzidzia nie chce mięsa nic się nie martw,nic jej nie będzie-jedz inne rzeczy.Ja od dawna nie jem miesa i czuję się świetnie.Jem za to dużo ryb,nabiał,jajka,duzo warzyw.
|
|
|
|
#503 |
|
Zakorzenienie
|
ale tu dzisiaj cisza... Mam nadzieje ze wypoczywacie na swiezym powietrzu i to dlatego nic nie piszecie. Ja juz wizyte w partku mam za soba (przelezalam na karimatce)- jakos nie mam sily na spacery. I tak sie zmeczylam samym lezeniem
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#504 |
|
Zakorzenienie
|
Będę u doktorowej w przyszły czwartek to wtedy się dopytam i o rower i o basen. Bardzo bym chciała móc jeździć na rowerze, bo mój mąż chce kupić sobie rower i mi nowy i chcielibyśmy jeździć sobie chociaż niedaleko. Wczoraj bylismy na długim spacerze w parku i na lodach, troszkę załapałam słoneczka i odrazu lepiej się poczułam. W sobotę mialam ogromny kryzys tzn. od środy dokuczał mi straszny ból głowy a w sobote ból sięgnął zenitu. Nie wiedzialam sama co zrobić, miałam ochotę chodzić po ścianach z bólu. Niestety jestem meteopatą i na wszelki zmiany pogody reaguję intensywnie, wcześniej zawsze brałam tabletkę i przechodzilo, a teraz musiałam się męczyć. Ja też mam dużo energii, ale to tylko chwilowe, niestety ostatnio potrafię się zmęczyć nawet jedzeniem
Szybko się męczę i też się czasem zastanawiam jak to będzie później jak brzuszek dojdzie Kupilismy sobie książkę "w oczekiwaniu na dziecko" co prawda nie za wiele jeszcze z niej przeczytałam, bo co się układałam do jej czytania to zasypiałam ale mój maż przeczytał i stwierdził, że fajna i teraz ciągle zaskakuje mnie różnymi ciekawostkami, które wyczytał. Cieszę się, ze i On się tak angażuje w ciąże, że nie jestem z tym sama A co do kremu to ja jak już wcześniej pisałam mam ten dr eris i uwazam, ze jest super, pachnie kwiatowo, ale delikatnie, właściwie to jak jakiś konkretny kwiat, którego nazwy nie pamiętam, ale super się rozsmarowuje i wchłania. Przez moment myślałam o mustelli, ale gdy przeliczyłam ile jej potrzebuję na stosowanie jej przez całą ciąże dwa razy dziennie, gdy przeliczyłam ile będzie mnie to kosztowac to szybko zrezygnowalam, wolę te kasę wydac na coś innego w to miejsce.
|
#505 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie kochane.
Mam nadzieje, że wszyscy zdrowi. Wczoraj u koleżanki (od dłuższego czasu mamy) czytalam przezabawną książeczke o ciąży. Pierwsze zdanie w tej książeczce brzmiało "Nie zapomnij ponarzekać !" A mojemu lubemu wymyśliło sie takie zdanie "Laska, laska, laska....... będziemy mieć bobaska". Strasznie sie cieszy na to dzieciątko i podtrzymuje mnie na duchu, jak już mam wszystkiego dosyć. I jeszcze pytanko: Jakie macie sposoby na grypke (oprocz tego syropu cebulowo-czosnkowego, bo mdli mnie na samą myśl), bo ja wcinam wit C, rutinoscorbin, wapno, popijam herbatką z miodem i cytryną i od półtora tygodnia męczy mnie grypa... kicham, kaszle. Już mi sie to znudziło, bo pogoda piękna, a mi z nosa kapie. No przekichane. Pozdrawiam |
|
|
|
#506 |
|
Raczkowanie
|
MÓJ PIERWSZY RAZ
właśnie jestem po pierwszych uściskach z kibelkiem jestem blada jak ściana i głowa mi pęka.
|
|
|
|
#507 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja to wcale nie czuje sie jak w ciąży - żadnych mdłości, zachcianek, odrzucania od jakiegos jedzenia - po prostu wszystko bez zmian. Mój jedyny objaw to obrzęknięte i powiększone piersi. Co do książki - ja dostałam w sobotę na urodziny od brata i bratowej "W oczekiwaniu na dziecko - poradnik dla przyszłych matek i ojców" ![]() Cytat:
Taką na zlecenie - to wiadomo, jak tylko nie będę na siłach, to mi nie przedłużą. Martwię się trochę umowa w przedszkolu - czy mi podpiszą następną. Termin zakończenie tej nasuwa automatyczne podpisanie nestępnej - bo kto będzie szukał przedszkolanki w środku roku, no ale u mnie musieliby podpisać ze mną nowa umowę - a ja bym była na macierzyńskiem, więc od razu zastępstwo jkaieś... obawiam się, że mogą mi nie przedłużyć . Ale, jak mówi mój TŻ - martwienie się o to nic mi nie da i nic nie zmieni
|
||
|
|
|
#508 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#509 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Oscillococcinum napewno pomoze
|
|
#510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:22.

, ja chciałam go sobie kupić ale ostatnio strasznie wrażliwa się zrobiłam na zapachy. Nie mogę ścierpieć zapachu balsamu brązującego........ O kurcze, już mi niedobrze
Ach, nie poznaje swojego organizmu. I tak duzo czasu odpoczywalam na laweczkach.... Ja normalnie jestem przyzwyczajona ze jak juz spacer to conajmniej kilka kilometrow. A tu taka niespodzianka. Energii przed spacerkiem mam duzo, ide sobie, spaceruje, ogladam i nagle mnie dopada taaakie zmeczenie. Za chwile boli mnie kregoslup, glowa....I tylko powrot i do lozka. Dziwnie tak, bo jak wychodze na spacer to rozpiera mnie energia i za jakis czas dopada mnie ogromne zmeczenie. Chyba musze sie przyzwyczic do nowej sytuacji.