|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXII
Cytat:
ale gęste loki!!! <love> i ten skręt <love> super, bardzo mi się podobają
|
|
#3392 |
|
Zakorzenienie
|
Bridżet śliczne lokaski
|
|
|
|
#3393 |
|
Zadomowienie
|
Pieski burdel
|
|
#3394 |
|
Konto usunięte
|
Deszczowy Piesku jakie masz fajne gęściochy
Zdenkowałam właśnie Vatikę Od otwarcia oleju z awokado dzieli mnie jeszcze 50ml oleju z pestek winogron i resztka oleju z orzechów włoskich
|
|
|
|
#3395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- [1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;41353094]Deszczowy Piesku jakie masz fajne gęściochy Zdenkowałam właśnie Vatikę Od otwarcia oleju z awokado dzieli mnie jeszcze 50ml oleju z pestek winogron i resztka oleju z orzechów włoskich [/QUOTE]one chyba po cięciu wyglądają na gęściochy, bo w rzeczywistości jakoś ich mało, zwłaszcza jak są mokre to się minęłyśmy, bo ja Vatikę wczoraj rozpoczęłam, za to awokado mam zużyte w połowie już
|
|
#3396 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale ogólnie mój sposób na gencjanę jest iście szamański i wygląda to tak, że biere miskę z kuchni i zamykam się w łazience. Leję wody tyle, żeby mi wypukłe dno miski zakryło, z jakieś 50 ml będzie chyba. Potem odkręcam gencjanę, chlupię z pięć razy przez lewe ramię i przez chwil parę napawam się widokiem dyfuzji, czy jak to się tam zowie. ![]() Potem znów wody dolewam, aż woda przestanie być tak przerażająco czarna, a będzie ciemno fioletowa (znów z jakieś 50 ml), miską zatrzęsę, żeby się wymieszało, kucyka robię na czubku, wsadzam kucyka w miskę, zasiadam na kiblu i czekam z dwie minuty. Potem odciskam włosy w papier toaletowy, wodę z gencjaną wlewam wprost do rury, coby nie paskudzić wanny/umywalki i nie narazić się rodzicielce i jak gdyby nigdy nic wychodzę z łazienki. No, tak mniej więcej. ![]() Kurde, od rana mam wizaż tylko na telefonie, nie widzę żadnych zdjęć. :/
dziśdzienne muzyczne inspiracje: The storm comes and goes And I keep walking, I keep walking Rain drops shine with gold My heart was stolen, heart was stolen. Edytowane przez Scarrabeo Czas edycji: 2013-06-16 o 23:38 |
||
|
|
|
#3397 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
O i jak oceniasz ten olej z awokado? Podobno to mały śmierdziel (chociaż po Amli jaśminowej to wszystko pachnie dla mnie bosko) ![]() Jutro zaczynam "przykrywanie" resztek glossa i naturalnego odrostu gencjaną. Mam nadzieję, że i tym razem da zbliżoną do mojej naturalnej czerń. O ile w ogóle złapie... Edytowane przez 1c04c0ef348ca38f90d52b59e9c2f570f7211256_63ab873f96396 Czas edycji: 2013-06-16 o 23:40 |
|
|
|
|
#3398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;41353135]Znam to - moje po zmoczeniu to mysi ogonek O i jak oceniasz ten olej z awokado? Podobno to mały śmierdziel (chociaż po Amli jaśminowej to wszystko pachnie dla mnie bosko) ![]() Jutro zaczynam "przykrywanie" resztek glossa i naturalnego odrostu gencjaną. Mam nadzieję, że i tym razem da zbliżoną do mojej naturalnej czerń. O ile w ogóle złapie...[/QUOTE] dla mnie ten zapach to największa zagadka, bo przypomina mi coś, czego nie jestem w stanie zidentyfikować. coś spożywczego. nieodmiennie kojarzącego się z grillem, ale nie wiem dlaczego powąchasz i może mnie oświecisz ![]() co tak z gencjaną wszystkie szaleją, co ona za cuda robi?
|
|
#3400 |
|
Rozeznanie
|
[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;41353094]Deszczowy Piesku jakie masz fajne gęściochy
Zdenkowałam właśnie Vatikę Od otwarcia oleju z awokado dzieli mnie jeszcze 50ml oleju z pestek winogron i resztka oleju z orzechów włoskich [/QUOTE]ja robię odlewki koleżankom, bo mam 750 ml (tak na oko) winogronowego, pół babydream i w piątek wleciała butla kokosa
|
#3401 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Pokminię jak otworzę.W przypadku moich włosów gencjana podbija i lekko przyciemnia mój naturalny kolor (tak ciemny, że wszyscy określają go jako czarny, ale to taka "oszukana" czerń w porównaniu do atramentowej czerni hindusek). ---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ---------- Cytat:
|
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3402 | |
|
Kuźnia inspiracji
|
Odp: Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXII
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3403 |
|
Zadomowienie
|
No wiecie, pierwszy raz słyszę o używaniu gencjany do włosów
Zobaczymy, może przetestuję A na razie zmykam spać, bo jutro o 12 część teoretyczna. Jeszcze raz proszę- trzymajcie kciuki, najmocniej jak umiecie
|
|
#3404 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;41353215]Haha, misja: zidentyfikuj zapach awokado Pokminię jak otworzę.W przypadku moich włosów gencjana podbija i lekko przyciemnia mój naturalny kolor (tak ciemny, że wszyscy określają go jako czarny, ale to taka "oszukana" czerń w porównaniu do atramentowej czerni hindusek).[/QUOTE] kmiń, bo mi to spędza sen z powiek od dawna ![]() e, to ja na swoje hennowanie jej nie dam, jeszcze mi jakąś jesień średniowiecza na głowie zrobi ![]() Cytat:
![]() a wy trzymajcie żebym jutro mogła się ruszać po tych rowerach, aktualnie leżę w łóżku i każdy ruch sprawia mi ból w tyłku i nogach
|
|
#3405 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a babydream to olej nie do zużycia- od listopada go chyba mam
|
|
#3406 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;41353400]Ja się właśnie swojego hennowania chcę pozbyć, bo wyszła mi imho jesień średniowiecza, więc łudzę się, że kokos i gencjana coś zdziałają [/QUOTE]no ja mam dylemat, bo z jednej strony kokos fajny, z drugiej rudość też... ale on chyba tylko w pierwszych dniach po hennowaniu wpływa na kolor? ale ja mam tempo denkowania. wywaliłam dzisiaj puste opakowanie po AiK walające się w kabinie prysznicowej (mama ), właśnie zużyłam błoto do twarzy Bingo, jutro pójdzie mleczko do demakijażu i żel pod prysznic, niedługo skończy się pomadka, kolejne masło do ciała poszło 3 dni temu, nie mam też peelingu... kosmetyki, chodźcie do mnie
|
|
#3408 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A cholera wie kiedy to wpływa a kiedy nie, szkoły są różne dlatego uważam, że u każdego pewnie z tym inaczej.Zazdroszczę tempa denkowania! Też bym tak chciała - niby sporo wydenkowałam w tym miesiącu, ale też sporo mi przybyło a jeszcze tyyyle kusi
|
|
|
|
|
#3409 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;41353094]
Zdenkowałam właśnie Vatikę Od otwarcia oleju z awokado dzieli mnie jeszcze 50ml oleju z pestek winogron i resztka oleju z orzechów włoskich [/QUOTE]Ale po kiego..? Ja mam otwarte wszystko na raz i wszystkiego na raz używam ![]() Ależ bym się dziwnie czuła używając w kółko tylko kilku, a nie (jak to ja) kilkudziesięciu kosmetyków na raz Cytat:
a masz 1% czy 2%?Moim blond włosom nadaje piękny białawo-srebrny odcień ![]() Świetna ta nowa fryzurka ![]() Ach, jak ja uwielbiam maskę indyjską do twarzy skóra niemowlaka to mało powiedziane..kas, żałuj, że Cię w domu nie ma
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3410 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3411 |
|
Zakorzenienie
|
1%.
![]() Ale ostatnio zmieszałam gencjanę z maską, przy mieszaniu wyglądało bardzo fioletowo, ale na włosach nic nie zostało.. Jest, mam, nadrobiłam! Chciałabym rzec iż: Miranda, Usmiechnięteoczy i Deszczowypsie- za włosy!
dziśdzienne muzyczne inspiracje: The storm comes and goes And I keep walking, I keep walking Rain drops shine with gold My heart was stolen, heart was stolen. Edytowane przez Scarrabeo Czas edycji: 2013-06-17 o 00:42 |
|
|
|
#3412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale to jaki z tego wniosek? Że gencjany nie wolno z niczym zmieszać oprócz wody czy że nie można jej spłukiwać?
|
|
|
#3413 |
|
Konto usunięte
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3414 |
|
Wtajemniczenie
|
Piesku śliczne loczki
Dziewczyny proszę o kciuki o 10
|
#3415 |
|
Rozeznanie
|
to ja też poproszę o kciuki o 10
spuszyłam się lekko kokosem, ale są mięciutkie po płukance
|
#3416 |
|
Spaceroholiczka
|
Odp: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXII
Zdjęć nie ma przez Tż. Wygniótł mi całe falki
![]() Do Was wracam za ok. tydzień. Trzymajcie za mnie wszystkie członki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3417 |
|
Zakorzenienie
|
To jak już skończycie o tej 10 trzymać kciuki, to jeszcze za mnie o 14 potrzymajcie.
![]() Oczywiście o 10 będę trzymać. ![]() Ale mi busz na głowie wyszedł, jakieś siano z wyprostem po jednej stronie twarzy. No chyba że po odgnieceniu sucharków będzie lepiej, ale nie zapowiada się.
|
|
|
|
#3418 |
|
Wtajemniczenie
|
Oczywiście że kciuki będę trzymać
![]() Stwierdzam że moje włosy lubią się z proteinami mlecznymi. Kallosa lubią, scandica la strada też, a bingo mleczne uwielbiają ![]() dobrze wiedzieć że w ogóle jakieś proteiny im pasują
|
#3419 |
|
Konto usunięte
|
Trzymam kciuki za wszystkie, które o to prosiły
![]() No, zmyłam Vatikę, naciapałam Bingacza Ghassoul, potem jeszcze na chwilkę balsam Sleeka, a aktualnie schnę po gencjanowaniu. Oby to był GHD
|
|
|
|
#3420 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXII
wczoraj po raz pierwszy nie domyłam oleju
Także schnę i potem będą fotki
Edytowane przez Kathinna Czas edycji: 2013-06-17 o 08:25 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:50.

Od otwarcia oleju z awokado dzieli mnie jeszcze 50ml oleju z pestek winogron i resztka oleju z orzechów włoskich

), właśnie zużyłam błoto do twarzy Bingo, jutro pójdzie mleczko do demakijażu i żel pod prysznic, niedługo skończy się pomadka, kolejne masło do ciała poszło 3 dni temu, nie mam też peelingu... kosmetyki, chodźcie do mnie 
za włosy!