|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł części 17 Mam lipcowo- sierpniowych? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.17 ! |
|
0 | 0% |
| Lekki poród i po krzyku, mleko piję łyk po łyku- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Ciężki poród, ból i krzyki, mamy mleczka pierwsze łyki- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
1 | 1,56% |
| Rozpakowywanie rozpoczęte!-mamy lipcowo-sierpniowe 2013,cz.17! |
|
9 | 14,06% |
| Wiele bólu, łez i wzruszeń wynagrodzi nam maluszek-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
16 | 25,00% |
| Pierwsze maluszki już przywitane, a jeszcze nie wszystkie torby spakowane!-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Pierwsze maluszki oklaskujemy i w popłochu torby pakujemy-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
13 | 20,31% |
| Nasze dzieciaczki chcą być czerwcowe,bierze już nawet mamy lipcowe!-Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!-Mamusie VII-VIII 2013 cz.17! |
|
5 | 7,81% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
Cytat:
Mnie się marzą ściany w kolorze kawowym, chociaż jedna, tylko Tż nie chce się zgodzić. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ---------- Cytat:
i prosimy o fotki kącika
|
|||
|
|
|
#1592 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
Cytat:
więc chyba odpuścimy jej malowanie
|
|
|
|
|
#1593 |
|
Zakorzenienie
|
wrzucam fotki po wczorajszej walce z pokojem.
niestety nie ma firanki ani lampki, ani dekoracji jeszcze wszystko popakowane, wrzucone w puste lozeczko hahah. zalujemy ze pokoik nie jest wiekszy bo bedzie ciasno, ale cieszymy sie ze chociaz mamy taki maly osobny pokoik. |
|
|
|
#1594 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie i ja w ten wspaniały słoneczny poranek
wczorajszy skurcz powtórzł sie dwa razy w nocy ale i tak potem spałam jak zabita wiec ku Waszemu rozczarowaniu nic z tego ![]() chyba mi spuchły nogi- są jakieś takie olbrzymie, jak to Wy mówicie takie kolumny. Edytowane przez iwona335 Czas edycji: 2013-06-17 o 08:06 |
|
|
|
#1595 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry nr 2
Po wcześniejszym przywitaniu się z wami udało mi się jeszcze zasnąć na chwilkę, ale już dość spania. W brzuchu burczy- trzeba zjeść!
|
|
|
|
#1596 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a biurka nie da sie postawic równolegle do łóżeczka?? moze wtedy by było wiecej miejsca? ---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1597 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() próbowaliśmy inne kombinacje i nie da rady. a nie mam gdzie biurka dać niestety, szkoda mi wywalić. będziemy tam wanienkę kłaść do kąpania i kosmetyki. ---------- Dopisano o 07:09 ---------- Poprzedni post napisano o 07:07 ---------- Cytat:
nie wiedzieliśmy jak to ustawić niestety. i zostanie tak, dopuki się nie przeprowadzimy do większego mieszknia
|
||
|
|
|
#1598 |
|
Zakorzenienie
|
tez nie lubie jak ona prowadzi program, dziwna jest i za bardzo pewna siebie
|
|
|
|
#1599 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Nie wzięłam globulki i noc przespana Tylko raz wstawałam na sikuCytat:
Oby szybko jej przeszło.Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1601 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2
Cytat:
ja tez ![]() Cytat:
![]() Dzień dobry! Witam się w 39tc!! ![]() Bylam juz na badaniach, teraz sniadanko i z psem ide, poki jeszcze nie jest ultra goraco. A o 11 przychodzi do mnie polozna
|
|
|
#1602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no sama nie wiem jak mi będzie wygodnie. muszę się przyzwyczaić ![]() poza tym po porodzie to ja będę chudzinka i się wszędzie zmieszczę |
|
|
|
|
#1603 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-
ale ze do domu przychodzi??
|
|
|
|
#1604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wyspana jestem. Mąż tak chrapał w nocy, ze myślałam, że oszaleję. Mam trochę do ogarnięcia w mieszkaniu po tym malowaniu. Ale mąż dziś póki co do pracy jeszcze nie poszedł (i nie wiadomo czy pójdzie) więc mi odkurzy i umyje podłogi, a takie bzdety jak pozawieszanie obrazków, czy lampek to już sobie sama mogę zrobić.
|
|
#1605 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dzień dobry Ja od rana w kiepskim nastroju, dobrze że TZ podchodzi i ciagle tuli bo bym chyba leżała i ryczała...ale co tam. EMOCJE SĄ. U nas na wątku słodkich mam lipcowa mamusia rodzi O 3 rano miała 4 cm więc pewnie juz tuli malenstwo
Edytowane przez misiaczka555 Czas edycji: 2013-06-17 o 08:30 |
|
|
|
|
#1606 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie
Tak
![]() Bo moja szkola rodzenia prowadzi polozna na nfz ( wszedzie podobno tak mozna pod warunkiem zadeklarowania jej jako swojej poloznej po porodzie) i nie bylam na jednych zajęciach i ona powiedziała, że do mnie przyjdzie zrobic ten temat ---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ---------- I zapomnialam powiedzieć, że moje stopy już są fionowate :banghead:
|
|
#1607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i do tego taka sztuczna |
|
|
|
|
#1608 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, c
hejka z rana
![]() evagwiazdka- moj gin powiedzial, ze moge napinac miesnie kegla, poniewaz nie ma to wplywu na szyjke macicy. sa to dwie grupy miesni niezaleznych. podobnie masaz krocza. ona- gratuluje tygodnia, teraz juz masz spokojna glowe i mozesz szalec ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1609 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#1610 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gaze
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1611 |
|
Zakorzenienie
|
wstawię, jak już wszystko będzie, niestety nie mamy kasy, żeby wszystko dziś załatwić, więc zaczynamy od malowania, fototapetę trzeba wybrać i zamówić, więc pewnie po męża wypłacie, jeszcze półka nad TV do kupienia, bo gdzieś trzeba dekoder postawić... Pokoik mamy nie za duży, więc trzeba kombinować. Bazowo miał 15,8m2, jak zrobliśmy garderobę zostało 12,5m2. Ale i tak uważam, że wybrnęliśmy z tego nieźle, bo jak widziałam u sąsiadów w tych "dużych" pokojach meblościanki i wypoczynki, to jak w składziku mebli...
|
|
|
|
#1612 |
|
Zakorzenienie
|
Spoko MArgoś moja siostra tez 40tc i dalej cisza mały ani pół skórcza...ja nie wiem co z tymi dziećmi.....
|
|
|
|
#1613 | |
|
Wtajemniczenie
|
W DDTVN mówią o hipnozie przy porodzie, nie czaje tego.....ciekawe czy to w ogóle działa.
---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- Cytat:
|
|
|
#1614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moje jeszcze nie sa fionowate ale na pewno nie wygladaja "normalnie" ale dzisiaj ciepło- letnie powietrze |
|
|
|
|
#1615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za tc
|
|
|
|
|
#1616 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny wlasnie sobie uświadomiłam
to moj ostatni tydzień pracy
|
|
#1617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale normalnie on tez chrapie, więc wyganiam go do dużego pokoju żeby sam sobie tam piłował
|
|
|
|
|
#1618 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, c
Dzień dobry
ja mam dziś kolejny pracowity dzień. Oby Filip mi pozwolił trochę posprzątać...Gratuluje nowych tygodni i trzymam kciuki za wizyty! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszystkie takie będziemy, a o koszyku nie pomyślałam.
|
|
|
|
|
#1620 |
|
Wtajemniczenie
|
W DDTVN o macierzyńskim rocznym
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:00.

- aż w szoku jestem... I zabieramy się za szybki remont. ścian w pokoju mamy 3
, więc będzie tak - okienna i sufit na biało, długa z TV i łóżeczkem będzie "kawowa", a na krótką chcemy fototapetę z efektem głębi w sepii/brązie. Za wiercenie tych 6 dziur pod wieszak na TV sąsiedzi nas pokochają... (pamiętam jak wierciliśmy na tej drugiej ścianie - jakby się blok miał zawalić
Najgorsze dla mnie jest to, że my zawsze takie rzeczy robimy razem - ja kleję taśmy malarskie, rozkładam folie, maluję rurki od kaloryfera itp. a tym razem czuję się jak "inspektor nadzoru" czyli będę patrzeć i oceniać, bo nie będę przecież pod sufitem skakać 

Michaś od 3 nad ranem wariował tak jakby ktoś mu do brzuszka wsadził najlepsze zabawki świata. Dosłownie szaleństwo.