Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16! - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł części 17 Mam lipcowo- sierpniowych?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.17 ! 0 0%
Lekki poród i po krzyku, mleko piję łyk po łyku- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! 6 9,38%
Ciężki poród, ból i krzyki, mamy mleczka pierwsze łyki- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! 1 1,56%
Rozpakowywanie rozpoczęte!-mamy lipcowo-sierpniowe 2013,cz.17! 9 14,06%
Wiele bólu, łez i wzruszeń wynagrodzi nam maluszek-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! 4 6,25%
Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! 16 25,00%
Pierwsze maluszki już przywitane, a jeszcze nie wszystkie torby spakowane!-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! 4 6,25%
Pierwsze maluszki oklaskujemy i w popłochu torby pakujemy-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! 13 20,31%
Nasze dzieciaczki chcą być czerwcowe,bierze już nawet mamy lipcowe!-Mamy VII-VIII 2013, cz.17! 6 9,38%
Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!-Mamusie VII-VIII 2013 cz.17! 5 7,81%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-17, 09:45   #1681
Oliath
Zakorzenienie

Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
tylko mała różnica... to nasz salon, sypialnia i pokój malutkiej 3w1 Poza tym Norbertma swoje 8m2 i KONIEC pokoi... Nasze mieszkanko ma 36,9m2 - więc chyba masz trochę więcej przestrzeni jednak

aaaaaa taka ciekawostka http://wiadomosci.onet.pl/regionalne...rtaz-maly.html
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, widzialam, SLICZNA
Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
tak.
tego nie widać na zdjęciu, ale ja jestem wtsanie stanąć pomiędzy biurkiem a przewijakiem, tam jest miejsce aby podejśc i nachylić się nad łóżeczkiem, mogę spokojnie stanąc przodem do łóżeczkai mieć troche miejsca po bokach.

a okno otwiera się w górę i dół, tak się rozsuwa i spokojnie można to zrobić.
No to jest idealnie

DZIEKUJE DZIEWCZYNKI, mam czas do popoludnia, wiec pomalutku sie przepakuje, przygotuje, wydepiluje i juz nie bede kminic, tylko pojade.
Choc jak znam zycie, po poludniu bedzie 120/75.
Teraz mam 136/94
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 09:46   #1682
iwona335
Zakorzenienie

Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,

Cytat:
a i zaparzyłam herbatkę z liści malin.
zaczynam pić od dziś)
kusicie mnie tymi malinami, tylko bym musiala ruszyc dupsko do miasta, a jest taaak ciazko
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 09:46   #1683
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Niunia, odnosnie braku zdecydowania - pracuj nad soba, kochana, bo zgaduje ze nie tylko przy okazji wozka Ci ten problem dokucza!

Ja uwazam, ze pokoik jest sliczny swiezy, jasny, pogodny i przytulny A jak dojdzie wystroj lozeczka, okna etc - bedzie przecudnie!

Ja uwazam, ze pokoik jest sliczny swiezy, jasny, pogodny i przytulny A jak dojdzie wystroj lozeczka, okna etc - bedzie przecudnie!
A dajesz rade do okna sie dostac (otworzyc/zamknac)?

Ojej, ja tez bardzo zazdraszczam!!! a to jakas mama, ktora nie pojawila sie u nas, tak?...

U nas po wstawieniu pieciodrzwiowej sosnowej szafy do sypialni metraz wyszedl tylko minimalnie wiekszy niz u Ciebie plus mamy tam nasze wielkie loze, lozeczko Lili, biblioteke do sufitu, toaletke z lustrem i dwie szafeczki nocne ale spoczko, na srodku duzo miejsca na kankana

Laseczki, wrocilam juz z labka (wynik z posiewu po 7 dniach dopiero ), zjadlam sniadanie, zmierzylam cisnienie i wyszlo znow 154/98 najdziwniejsze, ze ja tego nie czuje wcale zaraz zmierze jeszcze raz, no i co mam robic wg Was?? IP? W sumie cisnieniomierz chyba nie zawyzalby mi NON STOP, szczegolnie ze wczoraj Iza z ciekawosci mierzyla i pokazal normalnie 113/65.... Lilo kopie.... nie wiem, moze faktycznie przepakuje sobie w wygodny sposob torbe, co i tak mialam w planach, dopakuje do drugiej rzeczy Lili, ogarne i poszykuje rzeczy dla Lali na kilka dni w przod i zadzwonie do meza, co?..... tylko powiedzcie DLACZEGO zawsze u lekarzy mam prawidlowe cisnienie i czuje sie jak kretynka hipochondryczka, a w domu takie jazdy?.... umiem mierzyc, robie to prawidlowo, wiec nie tutaj pies pogrzebany....
Ola...ja mam w drugą stronę...u lekarz takie ciśnienie....i mu sę bardzo nie podoba..ale jak pokazuję kartkę że w domu mam niższe to się uspokaja i tłumaczy białym fartuchem...
Dzwon do męża..moim zdaniem to ciut za wysokie ciśnienie...cholera wie czemu...najwyżej się przejedziecie na IP i wrócicie..ale bedziesz spokojniejsza....tak mi się wydaje....

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 09:47   #1684
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, widzialam, SLICZNA

No to jest idealnie

DZIEKUJE DZIEWCZYNKI, mam czas do popoludnia, wiec pomalutku sie przepakuje, przygotuje, wydepiluje i juz nie bede kminic, tylko pojade.
Teraz mam 136/94
zapisuj sobie to cisnienie na kartce i pokazesz na IP- gdyby sie zdarzylo niższe niz miałaś do tej pory
Stary 2013-06-17, 09:48   #1685
ita83
Wtajemniczenie

dzien dobry ja dzis jakas taka podminowana chodze moze dlatego ze dalej mamy duzo do zalatwiania a sie dowiedzialam ze na dofinansowanie sie czeka 4 miesiace a przeciez kur*a musimy jakos sobie poradzic i jeszcze kilka rzeczy nam brakuje z wyprawki..... bede spokojniejsza jak w koncu mi wyplaca kaske bo jeszcze nic nie dostala :-\
Stary 2013-06-17, 09:49   #1686
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Żadnego
Jak mnie coś zacznie boleć to wpadnę chyba w panikę
czyżby chciał Cie wziąć z zaskoczenia nie zamartwiaj się, wyskoczy w porę.

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Ja już od wczoraj zestresowana tym, że pod koniec tygodnia muszę się już zameldować w szpitalu i leżeć znów, nie wiadomo ile będę leżeć zanim zrobią mi CC, ale gin prowadzący mówił, że czekają do 40stego tygodnia, aby mieć pewność, że dziecko jest już gotowe i dojrzałe. No a dla mnie to oznacza tydzien lub dwa leżenia na patologii, czego bardzo chciałabym uniknąć. Tymczsem gin twierdzi że u mnie to cud, że wszystko jest dobrze i że nie możemy tego zmarnować i ryzykować, więc lepiej jak będę pod profesjonalna opieką i będą mieć na mnie oko. Zwolnienie lekarskie kończy mi się w czwartek, wizyt już nie mam umówionych tylko skierowanie do szpitala, więc wypada tak, że do tego szpitala będę musiała iść czy mi się to podoba, czy nie. Czas wziąć się za pranie piżam i pakowanie torby na patologię.
Tez nie lubie szpitali, ale przemęczysz sie i potem już będziesz w domku z Tymusiem

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 09:50   #1687
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:

Ja dziś w nocy jak wstałam siku to miałam stres, że brzuch mi się obniżył, nie wiem dlaczego wydawało mi się że mam brzuch bardzo nisko, a Tymuś leży poprzecznie, a nie tak jak cały czas główka w dół, dupka do góry. Moja mama mnie wczoraj wystraszyła bo powiedziała, że jak brzuch opadnie to w ciągu 2 dni poród, więc zestresowałam się konkretnie jak zobaczyłam mój brzuch w lustrze. Na szczęście to były tylko moje dziwne zwidy bo rano wstałam i brzuch jest jaki był wcześniej, więc nic się nie dzieje.
Mnie opadł 1 czerwca. Poczułam z okazji Dnia Dziecka mega ulgę. Żebra przestały boleć i nie zabolały ani razu od tego czasu, a nic poza tym się nie dzieje. Kilka dni z rzędu bolał mnie brzuch tak okresowo, jednej nocy nawet dość intensywnie i przeszło. Od kliku dni nic nie czuję, nic nie boli, nie twardnieje, tylko Michaś mocno się wierci i własnie w tej chwili sponiewierał wszystkie moje wewnętrzne narządy, więc z tym opadnięciem brzucha, to nie tak. U każdej jest inaczej. Gdzieś przeczytałam, że od obniżenia brzucha do porodu jest od 3 do 4 tygodni, więc cierpliwie czekam.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 09:50   #1688
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
ej no..mały skubaniec nie odważyłby się mamuśce kruczki wynajdywać nie odważyłby się... prawda
Ym... nie będziemy tego komentować
Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Może Gluciątko jakoś poddenerwować żeby chciało wyjść i spojrzeć na mamę groźnym wzrokiem. Albo szantażyk. Ja bym Michasiowi powiedziała, że zrobię mu armagedon jak nie wyjdzie w porę. Wezmę zdezelowaną gitarę taty ze strychu, będę grała i śpiewała w kółko jedyne dwie kołysanki, które znam dzień, noc, dzień, noc...aż do upadłego. Na pewno nie chciałby tego przeżyć i wyszedłby o czasie. Chyba już mojemu zacznę to powtarzać.
Biedne Gluciątko wie, że lepiej mojego zawodzenia słuchać jak chociaż troche jest przytłumione przez brzuch niż na zewnątrz
Cytat:
Lecę się szykować.. bratowa z moją siostrą mają wpaść za jakiś czas.. powiedziałam, że od 10 będę już gotowa, a jedyne co zrobiłam to śniadanie zjadłam
E to i tak dużo
Cytat:
Margosia to ja Ci dam jedna radę, którą tutaj w Anglii usłyszałam.
ponoć zjedzenie świeżego ananasa pomoga.
niby dużo trzeba zjeść.
nienawidzę ananasa
Jednak porodu nie będzie

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 09:51   #1689
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Margosia to ja Ci dam jedna radę, którą tutaj w Anglii usłyszałam.
ponoć zjedzenie świeżego ananasa pomoga.
niby dużo trzeba zjeść.
gdzies na początku ciazy czytałam, że nie ma sie jesc ananasa w ciazy, wiec moze cos w tym jest, ze wywoluje porod
Stary 2013-06-17, 09:53   #1690
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
a i zaparzyłam herbatkę z liści malin.
zaczynam pić od dziś)
Smacznego
Cytat:
Teraz mam 136/94

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
dzien dobry ja dzis jakas taka podminowana chodze moze dlatego ze dalej mamy duzo do zalatwiania a sie dowiedzialam ze na dofinansowanie sie czeka 4 miesiace a przeciez kur*a musimy jakos sobie poradzic i jeszcze kilka rzeczy nam brakuje z wyprawki..... bede spokojniejsza jak w koncu mi wyplaca kaske bo jeszcze nic nie dostala :-\

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Mnie opadł 1 czerwca. Poczułam z okazji Dnia Dziecka mega ulgę. Żebra przestały boleć i nie zabolały ani razu od tego czasu, a nic poza tym się nie dzieje. Kilka dni z rzędu bolał mnie brzuch tak okresowo, jednej nocy nawet dość intensywnie i przeszło. Od kliku dni nic nie czuję, nic nie boli, nie twardnieje, tylko Michaś mocno się wierci i własnie w tej chwili sponiewierał wszystkie moje wewnętrzne narządy, więc z tym opadnięciem brzucha, to nie tak. U każdej jest inaczej. Gdzieś przeczytałam, że od obniżenia brzucha do porodu jest od 3 do 4 tygodni, więc cierpliwie czekam.
Czekanie zostanie Ci wynagrodzone

Mały
Stary 2013-06-17, 09:53   #1691
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry..witamy się z Lolkiem (Olkiem ) w 35 tc

mojemu w 38 tc też powiem, żeby wychodził, bo nasza umowa wynajmu apartamentu dobiegła końca

wreszcie nie musisz obchodzić się ze sobą jak z jajkiem

przyjemny pokoik

wow

super..! daj znać jak będzie wiadomo co u niej
a Ciebie tulam

no najwyższa pora

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Ojej jaki gorac!
Zaraz się biorę za sprzątanie. .
Margosia, ale to nic nic? Nawet lekkiego bólu nie masz??
Mnie rano tata dzwonil, ze śniło mu sie ze dzis urodzilam, teraz napisała do mnie siostra tż że jej sie snilo, ze urodzilam i na dodatek w pracy siostra jej tż sie pytała czy juz urodzilam
Ale i tak jakby co musze do wieczora czekac, bo Tż ma dzis wizytacje w pracy i wyjsc nie moze
ja bym odczytała sny rodziny w odwrotną stronę-znaczy nie urodzisz

zaczęłam sprawdzać znaczenia imion i wpisałam swoje, a potem tż i śmiech mnie wziął bo mamy tą samą szczęśliwą liczbę

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 09:54   #1692
magolina
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Gratuluję wszystkich nowych tygodni

Trzymam kciuki za wizyty i za nasze już terminowe ciężarowki, żeby sie ruszyło

Oliath również jestem zdania, że powinnas pojechać na IP z tym ciśnieniem

Margosia
na spacerki ciągle chodzisz i nic to może pobiegaj jedna pani która nie wiedziała, że jest w ciązy dostała skurczy po 2-godzinnym bieganiu może to Glutka wygoni z brzuszka.

Miłego dnia
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 09:54   #1693
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
gdzies na początku ciazy czytałam, że nie ma sie jesc ananasa w ciazy, wiec moze cos w tym jest, ze wywoluje porod
no mi położna mówiła, że ananas jakieś enzymy zawiera, które moga powodować wywowłanie porodu.
ale mówiła tez takie inne domowe sposoby:
-seks
-bardzo ostre jedzenie
-ananas
-wysiłek wizyczny
-chodzenie po schodach

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 09:55   #1694
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
A co twój TŻ na to wszystko?
Strasznie ci współczuję tej niepewności
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 09:57   #1695
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry !!!

Ja już od wczoraj zestresowana tym, że pod koniec tygodnia muszę się już zameldować w szpitalu i leżeć znów, nie wiadomo ile będę leżeć zanim zrobią mi CC, ale gin prowadzący mówił, że czekają do 40stego tygodnia, aby mieć pewność, że dziecko jest już gotowe i dojrzałe. No a dla mnie to oznacza tydzien lub dwa leżenia na patologii, czego bardzo chciałabym uniknąć. Tymczsem gin twierdzi że u mnie to cud, że wszystko jest dobrze i że nie możemy tego zmarnować i ryzykować, więc lepiej jak będę pod profesjonalna opieką i będą mieć na mnie oko. Zwolnienie lekarskie kończy mi się w czwartek, wizyt już nie mam umówionych tylko skierowanie do szpitala, więc wypada tak, że do tego szpitala będę musiała iść czy mi się to podoba, czy nie. Czas wziąć się za pranie piżam i pakowanie torby na patologię.
będzie good Ewusia
lepiej leżeć tak jak mówisz, przemęczyć się i finał
I Tymuś bedzie z Wami

28.07.2013r.
Stary 2013-06-17, 09:57   #1696
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
no mi położna mówiła, że ananas jakieś enzymy zawiera, które moga powodować wywowłanie porodu.
-seks
-bardzo ostre jedzenie
-ananas
-wysiłek wizyczny
-chodzenie po schodach
a ja mam dylemat, bo z jednej strony chciałabym juz to wszystko wprowadzic w zycie a z drugiej mnie coś blokuje i myśle, ze jeszcze jest czas heh
Stary 2013-06-17, 10:00   #1697
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Dużo cennych rad dajecie, ale może jakieś takie oryginalniejsze, których jeszcze nie przerabiałam?!
Hahaha...

czytalam ze chodzenie po schodach do gory pomaga ale wsumie ja sie mecze jak wyjde na 1a co dopiero..:-P

i masowanie brzucha...:-P

ewusia w szpitalu bd pod dobra opieka i mam nadzieje ze szybko zleci:-*mnie sie brzuch juz pare dni temu obnizyl i nic sie nie dzieje oprocz ulgi ze mala nie wklada nog do zeber i tak nie boli...

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 10:00   #1698
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Ita a jak Twój kręgosłup?

28.07.2013r.
Stary 2013-06-17, 10:00   #1699
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość

ja bym odczytała sny rodziny w odwrotną stronę-znaczy nie urodzisz

zaczęłam sprawdzać znaczenia imion i wpisałam swoje, a potem tż i śmiech mnie wziął bo mamy tą samą szczęśliwą liczbę
Powiało optymizmem
A jaka to liczba? Znajdzie się taki dzień w miesiącu?
Cytat:
-seks
-bardzo ostre jedzenie
-ananas
-wysiłek wizyczny
-chodzenie po schodach
Zaliczyłam wszystkie oprócz ananasa

A wczoraj to nawet chciałam wziąć na sposób i cały dzień leżałam ale też nie podziałało

Coś miałam napisać i zapomniałam

Mały
Stary 2013-06-17, 10:01   #1700
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
a ja mam dylemat, bo z jednej strony chciałabym juz to wszystko wprowadzic w zycie a z drugiej mnie coś blokuje i myśle, ze jeszcze jest czas heh
ja dopiero 36 tydzien, wiec tylko herbate zaczynam pic. pomysle w 38 i wiekszym wysilku, jakies dluzsze spacery, seks czesciej itp.
a juz po 39 zaczne jesc ostre i tego ananasa.
no i do 40 urodze!
musze! i koniec

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

MArgosia a pobudzenie brodawek??
probowalas??

Stary 2013-06-17, 10:03   #1701
d0tkaaa
Zakorzenienie

Kurde!nie lubie ananasa:-/:-/ ale lubie pizze z ananasem hahaha

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

A jak mozna stymulowax te suty?:-P

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 10:04   #1702
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:

MArgosia a pobudzenie brodawek??
probowalas??
Taaaak
To moja ulubiona część nawet jak nie wywołuje porodu
Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
Kurde!nie lubie ananasa:-/:-/ ale lubie pizze z ananasem hahaha
Ale musisz sobie zamówić z jakąś duuuuuużo większą porcją tego ananasa

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość

A jak mozna stymulowax te suty?:-P
No Dotkaaa Tż jest wtedy nieoceniony, ale listonosz też daje rade

Mały
Stary 2013-06-17, 10:05   #1703
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Powiało optymizmem
A jaka to liczba? Znajdzie się taki dzień w miesiącu?

Zaliczyłam wszystkie oprócz ananasa

A wczoraj to nawet chciałam wziąć na sposób i cały dzień leżałam ale też nie podziałało

Coś miałam napisać i zapomniałam
nasza szczęśliwa liczba to 3 , ja całe życie w dzienniku byłam pod nr 3

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 10:05   #1704
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
-seks
-bardzo ostre jedzenie
-ananas
-wysiłek wizyczny
-chodzenie po schodach
uff dobrze, że nie jadłam swego czasu ananasa jak mi mąż wciskał, chociaż teraz bym się skusiła

I na to pierwsze też, ale mąż sie boi, że zostanie też zaobrączkowany po raz drugi

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 10:06   #1705
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

MArgosia, to po prostu trzeba wyluzować i pomyśl, że dziecko pewnie chce w jakiś szczególny dzień się urodzić i Cię zaskoczy)
ma charakterek
17?? tak brzmi dziwnie, ale 20, to juz okragły dzień co nie? łatwiej zapamiętać, ładniejsza data, 25 tez)

Stary 2013-06-17, 10:06   #1706
kooocur
Zakorzenienie

Slodka mama z 19.07 URODZILA!!!!!!!!!!!!!

Brawa dla Niej!!!!!!!!!!

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 10:07   #1707
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
uff dobrze, że nie jadłam swego czasu ananasa jak mi mąż wciskał, chociaż teraz bym się skusiła

I na to pierwsze też, ale mąż sie boi, że zostanie też zaobrączkowany po raz drugi
nie łapię tego?

28.07.2013r.
Stary 2013-06-17, 10:07   #1708
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
nasza szczęśliwa liczba to 3 , ja całe życie w dzienniku byłam pod nr 3
A to jest szansa na 3
Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość

Wybacz, ale wyobraziłam to sobie

Mały
Stary 2013-06-17, 10:08   #1709
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Slodka mama z 19.07 URODZILA!!!!!!!!!!!!!

Brawa dla Niej!!!!!!!!!!
a pisałą o jakichs problemach...szybko urodziła...

28.07.2013r.
Stary 2013-06-17, 10:09   #1710
enlevee
Zakorzenienie

hej dziewczynki
Witamy się porannie.. coś wczoraj nie miałam weny na pisanie jak już wróciłam od Mamy i padłam jak mucha.. ale najadłam się za wszystkie czasy bo mama zrobiła szparagi z szynką parmenską zapieczone pod sosem beszamelowym, potem kurczaka z opiekanymi ziemniaczkami w rozmarynie z solą morską, następnie tarta limonkowa i na koniec dopasła mnie lodami
Ruszyc się potem nie mogłam i jak wróciłam do domu to szybko zasnęłam.

Widzę, że u nas dalej cisza, ale mam nadzieję, że wszystkim wyczekującym na dzidziusia się coś ruszy

Oliath- jedź na IP tak jak piszesz, bo to juz nie zarty takie ciśnienie. Trzymam kciuki zeby spadło oczywiście!!

Domciatko- ładny pokoik dla Sary przygotowałaś

Ita- kurcze, 4 msc? to mały zdazy się urodzić i wcale nie być taki mały

Ja dzisiaj o 14 mam spirometrię, a po niej wizytę u mojej pani alergolog, więc proszę też o kciuki mimo, że malucha dzisiaj nie podglądam
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości