|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Buzi z rana i z wieczora, na TŻta zawsze jest dobra pora! TŻtówki 2011, cz. XI.
Hej
wczoraj zrobiliśmy sobie mały wypad do stolicy z TŻ, D. i jego narzeczoną. W drodze powrotnej ugotowaliśmy się w samochodzie, serio. Jak wróciliśmy to położyliśmy się do łóżek i spaliśmy 1.5 godz. ![]() TŻ za niecałe 3 tygodnie zaczyna urlop i mamy w planach wyskoczyć na weekend w góry ale zobaczymy jak to będzie![]() Co do alergii, to ja też mam w tym roku jakąś masakrę. Oczy pieką+ wiecznie kicham i woda leci z nosa. Ale w sobotę już tak zatarłam oczy, że wyglądałam strasznie. TŻ zawiózł mnie do apteki gdzie kupiłam Claratine i trochę się uspokoiło Nie lubię butów z dziurami no poza sandałkami![]() Niedługo muszę lecieć po wykaz ocen na uczelnię...a tak mi się nie chce;/ |
|
|
|
#632 |
|
zuy mod
|
Odp: Buzi z rana i z wieczora, na TŻta zawsze jest dobra pora! TŻtówki 2011, cz. XI.
Dzien dobry
Ja sobie leze jeszcze, bo mam troche czasu, potem jade odebrac wyniki. Uh. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#633 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Buzi z rana i z wieczora, na TŻta zawsze jest dobra pora! TŻtówki 2011, cz
a ja jednak wykaz ocen odbiorę jutro, bo mi się nie chce dzisiaj specjalnie tam lecieć
![]() Przeglądam teraz stan swoich włosów i dochodzę do wniosku że moje końcówki są w opłakanym stanie pełno białych kropeczek na nich. Chyba będzie trzeba zrobić podcinanie końcówek w tym tygodniu ![]() Z TŻ podjęliśmy decyzję, że po Nowym Roku będziemy się oglądać za organizacją wesela. Chcielibyśmy na 2015, ale zobaczymy czy nam się to uda
|
|
|
|
#634 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Buzi z rana i z wieczora, na TŻta zawsze jest dobra pora! TŻtówki 2011, cz
Bry, a raczej średni.
Położyliśmy się o północy, usnęłam ok. 1:30 i od 4:30 do 5 dochodziliśmy się z popieprzoną osą, która wleciała do sypialni i mimo otwartego okna nie mogła wylecieć i bzyczała jak oszalała Zrobiliśmy sobie wczoraj godzinkę na rowerach, prawie 12km Najlepiej, bo oboje mieliśmy endomondo w telefonach włączone i TŻtowi pokazało, że przejechał 11,76km a mi 11 Na jednym odcinku mi nie łapie sygnału, nie wiem czemu ![]() A z kolei mi pokazało, że prędkość maksymalna z jaką jechałam to jakieś tam 31,7km/h, a jemu 20,1, gdzie licznik na rowerze też momentami mu pokazywał ok. 30tki. Masakrycznie nie chce mi się iść do pracy, bo mega zmęczona jestem ![]() Ale wypiję parę kubków yerby i może jakoś to będzie ![]() Unex, powodzenia w składaniu dokumentów Princes, a mniej więcej na ile osób chcecie wesele? Zrobiłam sobie omleta na śniadanie ![]() ---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ---------- Princes, a co do włosów, to obetnij i kup sobie serum termoochronne Marion, kosztuje 8zł, w Naturze kupisz. Odkąd je stosuję, to praktycznie wcale mi się końcówki nie rozdwajają. Ostatni raz byłam u fryzjera chyba w lutym (?) i może na KILKU włosach widzę rozdwojenie, a też miałam ten problem Ja się cieszę, bo mam mega długie włosy, jak na mnie ![]() A tu jeszcze rok zapuszczania, więc będą jeszcze dłuższe |
|
|
|
#635 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka- myślę, że ok 100-110. Zastanawiam się jeszcze, bo w rodzinie od mojej mamy strony panuje taka glupia ( jak dla mnie) tradycja że od lat prosi się na wesela dalszą rodzinę, w tym wypadku my musielibyśmy prosić rodzeństwo cioteczne mojej mamy+ ich dzieci ( wiek 18-30+) przy czym niektórzy z nich mają swoje dzieci więc jeszcze jeden +. No masakra i w ten sposób wychodzi milion osób do zaproszenia
i zastanawiamy się czy nie będziemy prosić rodzeństwa ciotecznego mamy wraz z dziećmi ale tylko tymi, którzy mieszkają wraz ze swoimi rodzicami Tak w tymtym roku my zostaliśmy zaproszeni, tzn. zaprosili moich rodziców i mnie a mojego brata już nie.![]() Masakra z tą osa. Ja myślałam że mnie komary potną, bo jednego upolowałam na suficie ale na szczęście okazało się że tylko ten jeden był![]() ---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ---------- Dotka- dzięki. I to serum stosuje się na umyte włosy? Kiedy już je podetnę to kupię chyba tez olejek rycynowy I chciałam zapuścić na jeszcze dłuższe, ale widzę że po tych ostatnich farbowaniach nie będzie tak łatwo.
|
|
|
|
#636 |
|
Zakorzenienie
|
U nas jest tak, że nie będziemy prosić rodzeństwa ojca TŻta, bo nie utrzymują z nimi kontaktów, a ojciec ma bodajże 4 braci, każdy ma żonę, każdy ma co najmniej 2 dorosłych dzieci, a te dzieci też mają już dzieci. Jakbyśmy chcieli ich wszystkich zaprosić to by nam wyszło ze 30 osób dodatkowo
![]() Serum stosujesz na umyte, mokre włosy, przed suszeniem. I jeśli prostujesz włosy prostownicą, to postaraj się to ograniczyć |
|
|
|
#637 |
|
Zakorzenienie
|
Mój tata też ma 4 rodzeństwa którzy moją dorosło dzieci a te dzieci swoje dzieci ale spoko ich się prosi bo mimo wszystko rodzeństwo ojca to według mnie bliska rodzina. Natomiast w przypadku mamy to masaakra gdzie się prosi rodzeństwo cioteczne
---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- Ja prostuję tylko grzywkę, a z racji tego że często ją sama pdcinam to nie wygląda na zniszczoną. Jednak serum na bank kupię |
|
|
|
#638 |
|
Zakorzenienie
|
Grzywka to nie problem, nie spotkałam nikogo, kto miałby rozdwojone włosy na grzywce
![]() Co do rodzeństwa ojca: bliska rodzina
|
|
|
|
#639 |
|
zuy mod
|
Odp: Buzi z rana i z wieczora, na TŻta zawsze jest dobra pora! TŻtówki 2011, cz. XI.
Princes - jesli z tradycja sie nie zgadzasz to nie musisz kultywowac jej przeciez.
Ja nie utrzymuje kontaktu z rodzina ojca, wiec nie bede ich zapraszac, a rodzenstwo cioteczne mamy to tez dla mnie zadna rodzina. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#640 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie też babcia wymagała by zapraszania mojej dalekiej rodziny i ja zaproszę stamtąd tylko jedną rodzinę ale to ze względu, że bawiłam się u nich na weselu i dostałam zaproszenie osobne z os. tow. no i że jeździłam do nich często na wakacje i siedziałam tam czasami nawet miesiąc
A reszta mnie nie interesuje :PJa już wstałam bo mamy okna od wschodu i człowiek nie może pospać dłużej niż do 8 -,- Wczoraj tak czytałam moja książkę, ze przeczytałam 500 stron i wyglądało to tak, ze leżałam na kanapie czytałam, zasypiałam na pół godziny i znowu czytałam i tak w kółko przez cały dzień praktycznie :P Bitter nie mogę nosić bo na jednym uchu miałam kiedyś 3 dziurki i w tej środkowej kolczyk mi przeleciał drugą stroną i mam bliznę w tym miejscu to raz, a dwa jak założę to mi baaardzo ropieją uszy niestety ;/
|
|
#641 |
|
Zakorzenienie
|
My tez nie zapraszamy ludzi z dalszej rodziny (chyba ze utrzymujemy z nimi staly kontakt). Matka Tzta chciala zebysmy zaprosili jej kolezanki... nie wiedzialam czy sie w tym momencie smiac czy co. Tz ich nawet nie zna.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#642 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() wybieram się zaraz na tą rozmowę i potem na spotkanie z przyjaciółką ![]() princes a Wam rodzice finansują wesele, czy sami sobie finansujecie? ![]() Tak pytam, bo mnie mój tata np. ostatnio zaskoczył i powiedział, że ma odłożoną sumę na salę i moją suknię ślubną. Byłam w szoku. Zawsze im mówiłam, że sami będziemy odkładać. No i rozmawiałam z Tż bardzo się z tego ucieszyl i powiedział, że on teraz zacznie odkladać i potem może dzięki temu szybciej nam się uda to wszystko zorganizować.
|
#643 | |
|
Polka Ogarniaczka
|
Cytat:
![]() Ale Wy wcześnie na nogach jesteście, wow
|
|
#644 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Buzi z rana i z wieczora, na TŻta zawsze jest dobra pora! TŻtówki 2011, cz. XI.
Cytat:
hej Mojwa, teraz już musi być dobrze z czikiriki I mi też się podoba ten sam album co Tobie i Kini. Co do butów z dziurką - ja mam jedne takie i one nie mają takiej wielkiej dziurki, tylko taką tyle o ile. Ale z moimi stopami to w każdych butach ma problem, mnie nawet klapki potrafią obcierać ![]() Zxc, Arya - super że wesela się udały Bitter, kup właśnie jakieś kosmetyki typu sól do kąpieli, jakieś kule musujące - zapakuj to ładnie i będzie ok - taki uniwersalny prezent ![]() Ja wczoraj byłam na festynie ludzi z pasją i byli ludzie z historycznych grup rekonstrukcyjnych i zakochałam się w niemieckim mundurze ![]() No a wieczorem jak Tż wrócił to byliśmy na tej kolacji z okazji wylotu cioci Tż. Kawa, szybki przegląd notatek i lecę na uczelnię, bo muszę na konsultacjach zaliczyć kolokwium, którego nie pisałam. Uff, nadrobiłam Was
Edytowane przez aneta_91 Czas edycji: 2013-06-17 o 09:40 |
|
|
|
|
#645 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
już was nadrabiam. P.S- dzisiaj siadamy z TŻtem i ustalamy kiedy będziemy w PL i chyba już bilety kupimy na samolot ---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- Apropo wesela to ja nie wiem ile u mnie się by zebrało ludziów ![]() Od mojej rodziny jest to mniejszy problem,gorzej chyba z TŻta rodziną, bo on ma 3 rodzeństwa, ja jestem jedynaczką , ale bym koniecznie zaprosiła mojego brata ciotecznego i dwie siostry cioteczne. Oni są dla mnie jak najbliższa rodzina Arya no to tak samo jak u mnie, rodzice się mnie pytają czy mają zbierać czy nie Ja np. nic nie mam przeciwko, jeśli za coś chcą zapłacić, np. moja mama powiedziała,że chce na suknię moją dać. Na początku była kwestia,że CAŁY ślub to rodzice MUSZĄ. Bo u nas jest taka 'tradycja' od wieków ale ja powiedziałam,że tak nie będzie
|
#646 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może sobie trochę odpuśc, skoro jesteś taka chora.. niech będzie nawet niska ocena, byleby go zaliczyć a nie ma jakiegoś drugiego terminu? bo ja to się jeszcze na tym nie znam ![]() ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Cytat:
a przy innych srebrnych albo nawet przy zwykłych nic się nie dzieje ) ale już nie będę ich nosić bo weszłam na jednego jak mi spadl i się zepsuł ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Cytat:
dobry pomysł Aneta tylko dzisiaj będę jeszcze musiała ojcy powiedzieć o tej 18
|
|
#647 |
|
Zakorzenienie
|
A i Dotka, gdybym zobaczyła, że osa mi wleciała do pokoju to bym nie zasnęła
Nienawidzę tych z żądłami. Okropne są i zawsze się ich boję Aaa i mam dość czikirikowania. Boli mnie głowa. O, wyżaliłam się
|
#648 | |
|
Zakorzenienie
|
Kinia, a wy jak coś to zrobicie ślub w PL czy w Anglii?
![]() jejuu, ale mam dobry humor o i ja mam dziś wolne bo w szkole są egzaminy zawodowe ![]() ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
ale pająków o wiele bardziej, nie mogę się powstrzymać i zawsze piszczę jak w domu zobaczę jakiegoś no bo wiecie, raz zobaczyłam w busie jak jechałam do szkoły to kurde, nie wypadało piszczeć
|
|
#649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A no właśnie nie wiem jak byśmy to zrobili... bo chcielibyśmy trochę znajomych i stąd Więc chyba by musieli przyjechać do PL bo np. moja babcia by nie przyjechała jeszcze raz do Londynu No i mama TŻta by mu nie wybaczyła bez zabawy disco polo'wej na sianku
|
|
#650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no właśnie uję
|
|
#651 |
|
Zakorzenienie
|
bitter była
przyleciała samolotem z moją matką chrzestną (ciotką). Bodajże jak młoda miała 4-5 miesięcy
|
#652 |
|
Zakorzenienie
|
oo
moja by się na takie coś nie odważyła ![]() ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- a co do spamu to jesteś nie do pokonania Kinia Kto nadał wiadomość? Ilość wiadomości: 650 Nazwa użytkownika Wiadomości Kinqaa 136 Dotka90 73 czarnulax 64 bitter orange 57 aneta_91 55 Unex 43 Moorelcia 43 Mojwa 43 Arya90 40 Kasiaml91 31 zxcvbnmasd 16 white_bear 16 Mariatta 15 princeseczka 8 antonina_bielska 5 kaczuszka69 2 ovejita 2 martyna3275 1
|
#653 |
|
Zakorzenienie
|
Jezu, , Princes 8 postów
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#654 |
|
Zakorzenienie
|
Arya- pół na pół. W sensie, że rodzice chcą zapłacić za talerzyki a resztę my
jak jestem na mieście i lata za mną osa to dostaję pier*olca. Poważnie. Idę szybciej licząc na to, że mnie nie dogoni, a im w to graj ![]() ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Ale zauważ że czasem piszę kilka odpowidzi w jednym poście a nie jedno zdanie i nara ![]() no i dopiero co do Was przyszłam, więc nie mdlej jeszcze!
|
|
|
|
#655 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kiedyś jak miałam może z 10 lat to nadepnęłam na osę i mi stopa spuchła tak, że w żadnego buta nie mogłam włożyć i na pogotowie jeździłam, żeby mi jakiś zastrzyk dali czy coś
|
|
|
|
#656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pamietam że kiedyś wleciała do mieszkania. Brat w samych gaciach stal przy desce do prasowania bo prasował sobie koszulę. Idę radośnie z ręcznikiem, patrze a ta osisko leci w moją stronę. Wiec długo się nie zastanawiając machnęłam ręcznikiem licząc na to że ja zabiję. Niefart był taki że tym ręcznikiem"rzuciłam" ją na plecy brata. Upierniczyła go! Masakra. Jak się potem na mnie darl |
|
|
|
|
#657 |
|
Zakorzenienie
|
Matko ja też nie mam ich za dużo :P
Nie wiem co chce dostać na urodziny
|
|
#658 | |
|
Zakorzenienie
|
ale się poprawi i będzie pisać częściej, prawda Princes?
---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Cytat:
|
|
#659 |
|
Zakorzenienie
|
Princes zrobiłam kiedyś bardzo podobnie na plaży. Miałam stopę wkopaną w piasek i zaczęła latać osa, przestraszyłam się i machnęłam stopą i w efekcie osa spadłą na siedzącą na przeciw mnie mamę i przygniotła ją piaskiem z mojej stopy i też ją wtedy użądliła .... :P
|
|
#660 |
|
Zakorzenienie
|
Princes, hahaha, jaki niefart z tą osą i ręcznikiem
Morelcia, to nie macie rolet/zasłon/żaluzji w sypialni? ![]() Kinia - to ja nie zasnęłam, dopiero jak ją wygonił to poszliśmy spać dalej ![]() A co do wesela, to u nas też nie jest po równo. Ja z rodziny zapraszam: mamę, brata z dziewczyną i dziadka ![]() A TŻ ma rodziców, siostrę z rodzinką, chrzestną z rodzinką, kuzynów z os. tow., drugą ciotkę z rodzinką, dwóch wujków A i tak, jak pisałam: nie zaprasza WSZYSTKICH ![]() Matkooo zaraz chyba zasnę ![]() Zrobiłam sobie następną Yerbę, pewnie jeszcze z 5 dzisiaj wypiję i może jakoś to będzie do tej 21.. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:05.

ale zobaczymy jak to będzie

pełno białych kropeczek na nich. Chyba będzie trzeba zrobić podcinanie końcówek w tym tygodniu
Najlepiej, bo oboje mieliśmy endomondo w telefonach włączone i TŻtowi pokazało, że przejechał 11,76km a mi 11