Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V. - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-17, 13:20   #3211
gojka24
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.

ja tylko na chwilkę, muszę lecieć po kasę za ost weekend w pracy, zapisać mała do okulisty (w końcu) no i sapcerro....

Chcialam tylko powiedzieć że już po wizycie u neurologa.. co do zaciśniętych rączek nie kazała się martwić, sprawdziła odruchy i zwłaszcza ten odruch chwytny, zanika.. więc nie mam powodów do zmartwień... Paulina rozwija się bardzo dobrze... w sumie nie spodziewałam sie niczego po tej wizycie, bo to tylko taka zwykla wizyta, w srode mamy usg głowki i dopiero po tej wizycie cos ciekawszego nam powie... ale juz mam stresa czy te torbiele się wchłonęły... do tego nie wiem czy pamiętacie jak kiedyś wstawiałam zdjęcie Pauliny i pokazywałam Wam jej oczko, że coś mnie na nim niepokoi??? no i właśnie neurolog kazała się zgłosić do okulisty, bo jej to wygląda na wrodzoną wadę szczeliny tęczówki... Teraz to już mam takiego stresa, że chyba nie zasnę....jeszcze naczytałam się internetów to już wogle...

dobra lece do tego okulisty błagać o przyjęcie w trybie
natychmiastowym... pozniej sprobuje nadrobić...
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 13:22   #3212
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484
Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Tak Aga mi doradziła że lepiej pocztą (ale my w tej samej firmie pracujemy)
Oczywiście ja wysyłam poleconym.
My mamy 7 dni wysłać przed końcem urlopu, ale że centrala daleko to ja wysyłam w tym tygodniu, co by kadry tydzień przed to miały.
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 13:26   #3213
YellowSheep
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
hej kobitki, przepraszam za brak odzewu ale kończyliśmy z mężem werandę- chciałabym pochwalić mojego TZ przed Wami- bo sam własnymi rękami zrobił nam przytulny kącik do odpoczynku
teraz zostaje nam tylko podłoga do zrobienia ale to chyba na przyszła wiosnę
no i meble musimy jeszcze na biało pomalować
acha stół TZ też zrobił sam, prawda,że zdolny chłop? zdjęcie z tel z wieczora więc nie oddaje uroku

ja tylko malowałam

poza tym ok, maly ma bunt na obiadki a cycuś znowu wrocił w łaski

lecę Was nadrabiać, całuję mocno- bardzo tęskniłam za Wami i myślałam bez przerwy co u Was

Black- jutro wyślę paczkę, sorki nie dalam rady wcześniej

pięknie tam macie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Hej. Przeleciałam was na szybkiego bo mam mało czasu'będę odpisywać później. Jadę na lumpa,do dwóch przychodni i poszukać sukienki na chrzest.

Dzisiaj ważny dzień dla mojego męża więc proszę was o trzymanie kciuków (ma egzaminy zawodowe).

Spadam-nie gryzmolcie za dużo
zaciśnięte

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Kciuki!!

Za nas jutro prosze: mamy bilans 4miesieczniaka, skladam papiery o socjal na dziecko, odbieram wize (mam nadzieje) a zeby to wszystko zalatwic spedzimy 4h w pociagu i to ekspresie...

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
suuuper ! pierwsze dziesięć minut jazdy jeździłam i mówiłam "ale super" haha wiecie ja ostatnio byłam na rolkach w marcu rok temu i to raz jedyny po półrocznej przerwie na zime i zaś potem ponad rok przerwy więc czułam się bosko szkoda tylko że tak codziennie nie mogę czułam się mega zmęczona ale tak pozytywnie no i jellow mam nadzieje że nie zanudziłam Cie sowoją osobą

p.s sory za błędy i literówki poprawię się
No coś Ty bardzo fajnie mi się z Tobą gada, jesteś mega pozytywną osobą

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Hejo, nadrobilam, ale mały brzęczy więc tak an szybko

Pytanko: moje dziecie nie chce pić wody ani koperku zaparzanego z torebki .Co mu dać, żeby było bez cukru?? jakis soczek juz moge??

I pytanie nr 2: czy wszystkie mamy kp dostały już @ ????
A rozszerzasz dietę? My dajemy soczek (ale nie przecierowy) do picia rozcieńczony dość mocno z wodą, taki bez dodatku cukru, np jabłko winogrono, on sam w sobie jest słodki. Oli wody nie chciał, ale taki soczek pije

a tu tuliś
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg a20130607_211132.jpg (105,4 KB, 51 załadowań)

Edytowane przez YellowSheep
Czas edycji: 2013-06-17 o 13:31
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 13:30   #3214
ania13.03
Zadomowienie

marsi jak cudnie Zakochalam sie po prostu Ty szczesciaro

bokeh!!! pisz szybko gdzie to sie takie aparaty kupuje co taaak nogi wydluzaja? lasencja

Ja tez uwielbiam sushi Kilka razy nawet sama probowalam robic i bylo dobre, chociaz z prawdziwym sushi strasznie duzo wspolnego nie mialo

Authentic bedzie dobrze
Powiem Wam, ze takich dzieci jak Lili to spokojnie moglabym miec i trojke Kochana smieszka, przeciwienstwo Gabrysi zlosnicy

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 13:38   #3215
aska27adopcje
Zadomowienie

ale pedzicie laseczki ... ja dzis po klotni z Tz juz go pakowac mialam, ale o tym w klubie .... jestem na spacerze i nie moge cyt z tel. z tego co pamietam ...

Marsi przepiekny taras .. jak z jakiegos magazynu ... bosko .... moze zgaje te lampiony na swoj taras ...

Bokeh czekam z niecierpliwoscia na opinie o wozku bo tez sie czaje na niego ... Jakie Ty masz nogi laska !!!!! do samej ziemi i takie chudziutkie .... boskie !!!

ja dopajam swoja terax soczkami z hippa. rozrabiam woda pol na pol. sa bez cukru a mala pije az jej sie uszy trzesa ... na spacerze mi.potrafi 60 wypic w te upaly ... ja tez cycowo karmie ale wyciagac go co chwila .. wole dac soczku ... teraz pijemy marchew jablko ... jutro jauszko sprobujemy ...

mama mi radzila zebym robila jej mieszanke ziol i dawala koperek rumianek mieta ... ja ponoc taka pilam i mi smakowalA.

kupolam siateczke na owoce. dzis daje tylko nie wiem co czy banan czy jablko :p
a w sklepie babke niezle wpienilam .. wciskala jakoeks lasce elektrycxny laktator tuk za prawoe 250 stowy ... a ja jako bardziej doswiadczona odradzilam i o recznym awenta ... a tamta nie miala w sklepie ... jak tamta poszla to sprzedawczyni miala mine jakby chciala mnoe zabic :d
Stary 2013-06-17, 13:40   #3216
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość

pięknie tam macie

zaciśnięte

No coś Ty bardzo fajnie mi się z Tobą gada, jesteś mega pozytywną osobą

A rozszerzasz dietę? My dajemy soczek (ale nie przecierowy) do picia rozcieńczony dość mocno z wodą, taki bez dodatku cukru, np jabłko winogrono, on sam w sobie jest słodki. Oli wody nie chciał, ale taki soczek pije

a tu tuliś

fajnie ))

a tulis kochany i u taty się tuli

kurde ide na spacer ale na nosidło chyba za cieplo nie? mała ma bodziaka na szerokich ramionach chyba będzie ok nie?
Stary 2013-06-17, 13:42   #3217
scotasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
ja tylko na chwilkę, muszę lecieć po kasę za ost weekend w pracy, zapisać mała do okulisty (w końcu) no i sapcerro....

Chcialam tylko powiedzieć że już po wizycie u neurologa.. co do zaciśniętych rączek nie kazała się martwić, sprawdziła odruchy i zwłaszcza ten odruch chwytny, zanika.. więc nie mam powodów do zmartwień... Paulina rozwija się bardzo dobrze... w sumie nie spodziewałam sie niczego po tej wizycie, bo to tylko taka zwykla wizyta, w srode mamy usg głowki i dopiero po tej wizycie cos ciekawszego nam powie... ale juz mam stresa czy te torbiele się wchłonęły... do tego nie wiem czy pamiętacie jak kiedyś wstawiałam zdjęcie Pauliny i pokazywałam Wam jej oczko, że coś mnie na nim niepokoi??? no i właśnie neurolog kazała się zgłosić do okulisty, bo jej to wygląda na wrodzoną wadę szczeliny tęczówki... Teraz to już mam takiego stresa, że chyba nie zasnę....jeszcze naczytałam się internetów to już wogle...

Trzymam kciuki, zeby wszystko było ok. I nie słuchaj wujka Google

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość

a tu tuliś
No wlasnie jeszcze nie rozszerzamy, po 5 m-cu chyba zaczne. Sliczny tuliś
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-17, 13:45   #3218
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Mozesz - nie znaczy MUSISZ.

Nancy - czy wy macie chustę??
mamy elastyka
Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość

mam nadzieję, że z oczkami wszytko w porządku
i trzymam kciuki za usg główki
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 13:51   #3219
meneq
Zakorzenienie

Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.

Cytat:
fajnie ))

a tulis kochany i u taty się tuli

kurde ide na spacer ale na nosidło chyba za cieplo nie? mała ma bodziaka na szerokich ramionach chyba będzie ok nie?
Przy upale lepsze nosidlo niz wozek!
W wozku grzeje bardzo od asfaltu.
W tuli nie ma wentylacji?
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 13:55   #3220
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Przy upale lepsze nosidlo niz wozek!
W wozku grzeje bardzo od asfaltu.
W tuli nie ma wentylacji?
nieeeeeee no to mam teraz klina
Stary 2013-06-17, 13:58   #3221
meneq
Zakorzenienie

Wez jedno i drugie i obserwuj.
Stary 2013-06-17, 13:59   #3222
LadyWhisper
Zakorzenienie

ja dzisiaj rano tylko z Małym na chwilę wyszłam, ale masakra jak gorąco, jak wyjdę, to pewnie wieczorkiem dopiero, o ile nie będzie spał, bo szaleje za dwóch, ale przynajmniej sam sobą się zajmuje :d

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 14:03   #3223
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
ja dzisiaj rano tylko z Małym na chwilę wyszłam, ale masakra jak gorąco, jak wyjdę, to pewnie wieczorkiem dopiero, o ile nie będzie spał, bo szaleje za dwóch, ale przynajmniej sam sobą się zajmuje :d
U mnie tez goraco i z dnia na dzien bedzie gorzej. Byle do pazdziernika...
Nie wiem, jak sobie poradze bez spacerow...
Stary 2013-06-17, 14:20   #3224
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Szajus udanego wypoczynku
Dobrze, ze zdazylam o kaszki Holle dopytac, bo bylby placz

A tu pizamka mojego bobolka ... Jako ze ma nogi dlugie, wszystkie pajace musialam przeciac na stopkach ... A ze ten ma plamy od kupsztala nie schodzace to nie bylo szkoda :P

Lady ja jutro premiera spacerowki, powiem Ci ze denerwuje sie strasznie ... Dzis w galerii moj TZ zaczepil jakas laske w xlanderze ze spacerowka i ja wypytywal o wszystko .. wiec juz wiemy jak go zlozyc i wyregolowac, ale mimo wszytsko sie denerwuje ....

Gdzie te nasze bobaski malutkie ... Juz sie przesiadaja do spacerowek

Blogerko, ja nic nie mowie, ale ty masz chyba cos z garkiem Widzialam w klubie foto z mlodym, gdzie widac Twoje nogi ... ja one sa grube, to ja juz wogole jestem slonica maksymalna

Ps na 2 fotce musialam wam cos wrzucic ... Jakie macie 1 skojarzenie ... czy tylko ja jestem zbokiem
Dzieki, dzieki.
Wiesz, na tyle mnie nie pogielo zeby twierdzic ze jestem gruba, albio ze m,am grube nogi. Po prostu te uda mi nie pasuja, nie podobaja mi sie, akurat na tamtym zdjeciu nie bylo tego widac.
Daze do tego co bylo przed ciaza, i trocje sie podlamalam no bo cwicze od polowy kwietnia a mi sie wydaje ze te uda sa wieksze .. bede musiala sobie je jeszcz zmierzyc to wtedy bede wiedziala czy mi sie wydaje, tak jak twierdzisz czy faktycznie przybylo cos tam.
mi sie wydaje ze ja za malo cardio robilam, tyle co nic, a tylko miesnie cwiczylam wiec moze teraz powinnam zmienic proporcje

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
O Jezusie, Asia, okropnie to wyglada obok zdjecia slodko spiacej Blaneczki Skojarzenie oczywiscie takie samo
hahahahah, zestawienie mistrzowskie "
a ja skojarzen nie mam, bo juz to foto widzialam wiele razy w necie

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

Cytat:
trzeba wyrabiać dzieciakom dowód?! coś przegapiłam?!

Aśka, zaraz dostaniesz!!! jak nie przestaniesz tak o sobie gadać to ja się do Ciebie serio przejadę i

Elllmi, kup sobie mejtaja, wyrobisz sobie dwa panele jakie tylko będziesz chciała i to w cenie niższej niż tula (nie, nie płacą mi za reklamę)

A ja się załamałam, przytyło mi się i to kurdę sporo, i o ile wagowo jest tak samo, to fakt, że przestałam ćwiczyć, biegać, no masakra! Ale jak nie ma mi kto zostać z Małym na te pół godzinki w domu to jak ja mam cokolwiek robić. Jutro zaczynam pakowanie więc i czasu nie będzie za bardzo, chcę wakacje i urlop męża!!! Już mu zapowiedziałam, że codziennie na 40min będzie z Małym zostawał a ja będę biegać i skakać na skakance.

Właśnie, Blogerko, ja bym u Ciebie wprowadziła kardio, bieganie lub skakanka, o ile nie masz problemów ze stawami to skakanka jest rewelacyjna na spalanie, najszybciej idzie zrzucić w ten sposób

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

Aśka, nie tylko Ty masz skojarzenie, w peirwszym momencie jak zobczyłam zdjęcia myślałam, że Ci się pomyliło coś i przez przypadek wrzuciłaś sprzęt swojego tż
o bieganiu mysle, bo ze skakanka psychicznie nie dam rady, to zbyt monotonne
a zestawami, hmmm .. niby problemu nie ma / nie bylo, ale jak zaczelam robic sobie przysiady (30 dniowe wyzwanie) to w polowie mi kolano siadlo ;|

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Która wg Was ładniejsza?

druga

---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

Cytat:
Pstryniu, mój ma tak 68-70 cm, ostatnio centymetrem go mierzyłam

Aaaaaaa dziewczyny zawiązałam Małego w chustę i dawaj do biblioteki no i stoję oddaję książki, ta babeczka tak patrzy na Pietraszka uśmiecha się, ochy achy, a że ja stałam, ona siedziała za biureczkiem, to pupka Małego była akurat na wysokości jej twarzy. A Pietraszko co? W podziękowaniu za komplementy zaczął jej pierdy puszczać prosto w twarz
Także Cała, chyba nasze dzieci mają po prostu w nosie komplementy

Swoją drogą, Piotruś wstał o 6.15 i do tej pory nie ma drzemki!!!!!!!!!!

hahahaha, dobre

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

Cytat:
Cala zapomniałam wkleić fotkę butów o takie kupiłam
sandalki super, ideale na opalone stopki

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

Cytat:
hej kobitki, przepraszam za brak odzewu ale kończyliśmy z mężem werandę- chciałabym pochwalić mojego TZ przed Wami- bo sam własnymi rękami zrobił nam przytulny kącik do odpoczynku
teraz zostaje nam tylko podłoga do zrobienia ale to chyba na przyszła wiosnę
no i meble musimy jeszcze na biało pomalować
acha stół TZ też zrobił sam, prawda,że zdolny chłop? zdjęcie z tel z wieczora więc nie oddaje uroku

ja tylko malowałam

poza tym ok, maly ma bunt na obiadki a cycuś znowu wrocił w łaski

lecę Was nadrabiać, całuję mocno- bardzo tęskniłam za Wami i myślałam bez przerwy co u Was

Black- jutro wyślę paczkę, sorki nie dalam rady wcześniej
pieknie tam macie
a ten przystojniak to samuel?

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

Cytat:
170 cm 42 rozmiar buta
zdjęcie bardzo nieatualne ale uwielbiam je
muszę pomyśleć o zmianie avatara

dzięki dziewczyny, pezekażę TZ= towi
170 juz? o matko
Stary 2013-06-17, 14:23   #3225
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
no no, konkretny chlopak fajnie, bo nie jes taki srutu tutu 1.20 w kapeluszu tylko prawdziwy facet. a to dopiero 5 klasa, no prawie 6
w gim bedzie mial branie

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

dla Hanny!
i jaki wzielas w koncu? ten o ktorym pisalas?
ja mysle, ze Sami juz teraz ma branie

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ----------

Cytat:
Pamietam, ze Ty rybna.
Tak chcialabym Ci cos przeslac, tu sa tak pyszne ryby i owoce morza. Jem tonami.
W weekend jedziemy na tunczykowa wyzerke, utopie sie we wlasnej slinie...

Dzis myslalam o Twoim Fukaczu (jeszcze tak na Leo mowicie?). Kupowalam TE cukierki, tym razem waniliowe. Pycha! Moze podeslac Twojemu cukierkozercy za ladne swiadectwo?

mi tez, mi tez
zazdroszcze Ci takiej diety
Stary 2013-06-17, 14:28   #3226
hope01
Zakorzenienie

no, to tak:
-zdjęcia dzieciaczków
- za skończone miesiące i nowe osiągnięcia
-Deli, 3mam mocno za malutką
-Asiu witaj z powrotem
-przewinął mi się post jakiejś mamy(?) która ani me ani be tylko od razu o studia i pracę pyta - dla mnie nie fajne takie wejście z buta
-Szaju życzę szajowego wypoczynku i gratki za chrzciny
-Autenthic moja reakcja ale koniec końców gratuluję Kochana, życzę zdrowia, pomyślności i szczęśliwego rozwiązania oraz wytrwałości
-zlot ślunska - piękne zdjęcia i piękne kobiety BEZ WYJĄTKU a dzieciaczki urocze
-składam zażalenie, że nikt nie zauważył mojej kilkudniowej nieobecnośći (A jestem z Wami od samego POCZĄTKU ) i już się z niej tłumaczę: w sobote rano mój chłop wstał lewą nogą, zaczął się pultoczyć o byle co. i najlepsze: ciągle K*rwa ten wizaż! Nic nie robisz tylko siedzisz i cały dzień gadasz! Dzieckiem się widać zaj*biście zajmujesz! No i że mu fryzjera zamkną itp. spieszy się a ja na wizażu (a on w majtkach samych leży ale się spieszy) a prawda taka że mamusia dzwoniła dzień wcześniej wiecie no i oczywiście byliśmy, musiał bojler ocenić bo cieknie a później jak gdyby nigdy nic się zachowywał (zażył nervomix ) no ale dopiero dziś tu siadłam
W sobotę pod wieczór pojechał z kumplem oglądać auto, ja zostałam z młodym sama i se myślę.. Nic k*rwa nie robię? Odkurzyłam, pomyłam podłogi, balkon, zrobiłam dwa prania, umyłam gary, wykąpałam dziecko, ululałam, i nawet się kurna wygoliłam ha! Takie rzeczy się kurna robi nawet między 20 a 21:30! Buc mnie wkurzać nie będzie
A auta nie kupił
Wczoraj byliśmy w PIWNICZNEJ (e....i ) u Prababci Dadusia. Posiedzielimy, pogadali i pojechali a wcześniej oczywiście u teściowej na obiedzie i z nowych rewelacji:
-(Dawid w piątek truskawkę dostał w siateczce i go pod wieczór wysyfiło) Daduś dostał pryszczy na pewno po tej kaszce co mu kupiłam (Holle ) a nie po truskawce, bo te przecież nie uczulają
-jej mąż nie pomagał przy dzieciach (nigdy go nie było) i faceci tak mają to co ja chce od G? A no g*wno. Mój ociec do nas wstawał, zmieniał się z mamą i owszem, to jest tak samo syn g jak i mój i ma też mnie odciążyć.
-oddała nam 200 zł a wcześniej jak jechaliśmy do niej to dsyspozycje co jej w Biedrze kupić. I ciastka na giełdzie. Se myślę o nie... wszystko sobie zapisałam, podliczyłam i nie było że zapomniała oddać tylko od razu jeszczze 60 zł za zakupy a nie jak będzie mieć
hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 14:32   #3227
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
ja mysle, ze Sami juz teraz ma branie

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ----------

mi tez, mi tez
zazdroszcze Ci takiej diety
W takim razie przesylam wirtualnie.
Stary 2013-06-17, 14:35   #3228
Delicjanka
Zakorzenienie

ufff Hope;p dobrze ze przeczytałam Twojego posta, wlasnie uswiadomilam sobie ze musze wstawic pranie;p laski konczace studia kiedy macie obrone? ja sie jade zapisac jutro na 9lipca

Aha i mam pytanie, mozecie mi podac jakiegos linka do butelki z ktorej dobrze leci kaszka;p ? bo ja ni wiem ;p

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 14:38   #3229
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
ufff Hope;p dobrze ze przeczytałam Twojego posta, wlasnie uswiadomilam sobie ze musze wstawic pranie;p laski konczace studia kiedy macie obrone? ja sie jade zapisac jutro na 9lipca

Aha i mam pytanie, mozecie mi podac jakiegos linka do butelki z ktorej dobrze leci kaszka;p ? bo ja ni wiem ;p
A ja wyciągnąć i wstawić kolejne
JA oddaję pracę we wrześniu, bo dopiero w lipcu badania mogę robić i i tak sobie tego nie wyobrażam...

---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

A!
I chciałam powiedzieć, że mój syn w nocy zaczął odpierniczać akcję przewracania się we śnie na brzuchala i świadomie franca zrzuca wszystko na podłogę :d

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-17, 14:38   #3230
mitabe
Rozeznanie

Hej, ale mam do nadrobienia od piątku.

Po krótce tylko napisze, ze weekend udany dużo sie działo. Ślub tez spoko, jak dostanę zdjęcia to wkleję co nieco do klubu. Kubus szczęśliwy cały czas w centrum uwagi był.
Dzisiaj były bioderka - 3 wizyta i wszystko ok

Dziewczyny chyba uszyje własne nisidelki mei tei! Tzn za pomocą mojej mamy. Cały czas szukałam czytałam i chyba sie zdecyduję a co!

Idę czytać te wszyyyyyyyyyyystkie strony

Edytowane przez mitabe
Czas edycji: 2013-06-17 o 14:43
mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 14:45   #3231
hope01
Zakorzenienie

MItabe powodzenia w nadrabianiu ja też od piątku miałam nadrabianie pędzą galopem

A! co do nosidełka. Szukam i szukam i nie wiem. Znalazłam na allegro używkę tego waszego mei tai, już kiedyś na nie patrzyłam, przekonuje mnie brak regulacji i obawy czy nie będzie za duże bo mogę się zawiązać, fajne to to? NIe wisiadło?

I:
poszłam dziś z Młodym na pocztę w chuście. W między czasie myślałam o wczorajszym dniu, jak mój wspaniałomyślny facet stwierdził, że wózka nie bierzemy na wjazd bo nie będzie go upychał w bagażniku, ściągał kół itp. Bo to krowa. No i w drodzę na pocztę się tak zgrzaliśmy z młodym jak prosięta. LAło się z nas! Wqrwiłam się i weszłam do dzieciowego sklepu - wyszłam ze spacerówką! posłuży nam może do końca już. NAjpierw na wyjazdy i na gwałty, a potem na wiosne

Stary 2013-06-17, 14:57   #3232
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
no, to tak:
-zdjęcia dzieciaczków
- za skończone miesiące i nowe osiągnięcia
-Deli, 3mam mocno za malutką
-Asiu witaj z powrotem
-przewinął mi się post jakiejś mamy(?) która ani me ani be tylko od razu o studia i pracę pyta - dla mnie nie fajne takie wejście z buta
-Szaju życzę szajowego wypoczynku i gratki za chrzciny
-Autenthic moja reakcja ale koniec końców gratuluję Kochana, życzę zdrowia, pomyślności i szczęśliwego rozwiązania oraz wytrwałości
-zlot ślunska - piękne zdjęcia i piękne kobiety BEZ WYJĄTKU a dzieciaczki urocze
-składam zażalenie, że nikt nie zauważył mojej kilkudniowej nieobecnośći (A jestem z Wami od samego POCZĄTKU ) i już się z niej tłumaczę: w sobote rano mój chłop wstał lewą nogą, zaczął się pultoczyć o byle co. i najlepsze: ciągle K*rwa ten wizaż! Nic nie robisz tylko siedzisz i cały dzień gadasz! Dzieckiem się widać zaj*biście zajmujesz! No i że mu fryzjera zamkną itp. spieszy się a ja na wizażu (a on w majtkach samych leży ale się spieszy) a prawda taka że mamusia dzwoniła dzień wcześniej wiecie no i oczywiście byliśmy, musiał bojler ocenić bo cieknie a później jak gdyby nigdy nic się zachowywał (zażył nervomix ) no ale dopiero dziś tu siadłam
W sobotę pod wieczór pojechał z kumplem oglądać auto, ja zostałam z młodym sama i se myślę.. Nic k*rwa nie robię? Odkurzyłam, pomyłam podłogi, balkon, zrobiłam dwa prania, umyłam gary, wykąpałam dziecko, ululałam, i nawet się kurna wygoliłam ha! Takie rzeczy się kurna robi nawet między 20 a 21:30! Buc mnie wkurzać nie będzie
A auta nie kupił
Wczoraj byliśmy w PIWNICZNEJ (e....i ) u Prababci Dadusia. Posiedzielimy, pogadali i pojechali a wcześniej oczywiście u teściowej na obiedzie i z nowych rewelacji:
-(Dawid w piątek truskawkę dostał w siateczce i go pod wieczór wysyfiło) Daduś dostał pryszczy na pewno po tej kaszce co mu kupiłam (Holle ) a nie po truskawce, bo te przecież nie uczulają
-jej mąż nie pomagał przy dzieciach (nigdy go nie było) i faceci tak mają to co ja chce od G? A no g*wno. Mój ociec do nas wstawał, zmieniał się z mamą i owszem, to jest tak samo syn g jak i mój i ma też mnie odciążyć.
-oddała nam 200 zł a wcześniej jak jechaliśmy do niej to dsyspozycje co jej w Biedrze kupić. I ciastka na giełdzie. Se myślę o nie... wszystko sobie zapisałam, podliczyłam i nie było że zapomniała oddać tylko od razu jeszczze 60 zł za zakupy a nie jak będzie mieć
Moj mi ględzi " ciagle ☠☠☠☠a ten internecik, seriale"
a ostatnio przebil sam siebie "gowno sie zajmujesz tym dzieckiem"
ekhm ... gowno, 24 h na dobe, on sredino godzine dziennie, moja mama pomaga mi raz w tygodniu, faktycznie gowno sie zajmuje
a najlepsze sa teksty o tym, ze ja sie wysypiam tylko sciemniam ze tak mi ciezko wstawac do dziecka w nocy.

kurde ... i ojciec TZ tez sie dziecmi chyba nie zajmowal, i on nie ogarnia tematu, pisalam Wam jak sie zlil kumplowie na mnie, ze ja mam jakies chore wymagania, ze TZ probowm mi tlumaczyc ze tak nie da rady, pracowac i pomagac w nocy matce przy dziecku (ok, tydzien bym odpuscila, ale ☠☠☠☠a weekendY?) i koniec koncow wyszlo na to, ze ja jestem jedza i nierob najwiekszy i jeszcze ksieznicza, wychowana na serialach na nastolatek i mi sie w dupie poprzerwacalo, bo ja nie rozumiem ze facet to facet czyli wolna chwile spedza z piwem na kanapie a ja mam zapierdalac i nie narzekc.

ale w dupie mam juz gledzenie TZ, po prostu bede robci swoje, tak zeby i mnie i Boryskowi bylo jak najlepiej.
A jutro moja mama przyjezdza zajc sie Boryskiem a ja jade na kilka godzin poopalac sie nad woda. Mam dosc robienia z siebie kury domowej. Postanowilam ze raz w tygodniu bede wychodzic sama i odpoczywac psychicznie.

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

Cytat:

to chyba bardziej kwesta smoka?
ja porobilam dziury w tych trojprzeplywowych
ale ostatnio TZ kupil z chicco taki z dziurka trojkatna, i leci za☠☠☠iscie kasza nawet taka gesta
Stary 2013-06-17, 15:01   #3233
pstryczek84
Zakorzenienie

Zrobilismy z Kubusiem bajaderke
potem wzielam go na hustawke przed dom i jak tak sie hustalismy to ten mi zasnal na kolanach wsadzilam go do wozka, pospal sobie godz a ja w tym czasie poczytalam Greja
Cytat:

Super! gratulacje! Twój przypadek sprawia, że zaczęłam się trochę bać...:brzydal: pora pomyslec o antykoncepcji:rolleyes: chociaż fajnie tak mieć dzieci w zblizonym wieku

Pytanko: moje dziecie nie chce pić wody ani koperku zaparzanego z torebki .Co mu dać, żeby było bez cukru?? jakis soczek juz moge??

bosz, u nas to samo
1- moj tez nie zaspecjalnie chce pic. woli cyca
2- ja dostalam 5 miesiecy po porodzie

Cytat:
jeszcze focisza jak Hanna ogląda rybki z wczorajszego wypadu po rolkowego
o jak ladnie.....

Cytat:

[/COLOR]Moja piszczałka właśnie zjadła marchewkę z ziemniaczkami i łososiem (pierwszy raz to jadła) MATKO aż jej się uszy trzęsły

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 15:03   #3234
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:

to chyba bardziej kwesta smoka?
ja porobilam dziury w tych trojprzeplywowych
ale ostatnio TZ kupil z chicco taki z dziurka trojkatna, i leci za☠☠☠iscie kasza nawet taka gesta
no pewnie tak, ja to mam 2 butelki 0-3 i tak pytam ajjjjjjjjj czas wrocic do edu.. a dzidzia mi nie spi aj..

wlasnie sobie zamawiam plastry sutricon na blizne po cc... taka mi sie wypukla zrobila...

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-06-17, 15:05   #3235
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
no pewnie tak, ja to mam 2 butelki 0-3 i tak pytam ajjjjjjjjj czas wrocic do edu.. a dzidzia mi nie spi aj..

wlasnie sobie zamawiam plastry sutricon na blizne po cc... taka mi sie wypukla zrobila...
mi tez, wypukla i rozlazla ... beznadziejnie wyglada.
A te plasrty naprawde pomagaja?

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

deli - drogie to troche
i ja czegos ie ogarniam, zalecaja stosowac 2 - 4 miesiace minimum a tam jest tylko 5 sztuk?
Stary 2013-06-17, 15:07   #3236
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
mi tez, wypukla i rozlazla ... beznadziejnie wyglada.
A te plasrty naprawde pomagaja?

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

deli - drogie to troche
i ja czegos ie ogarniam, zalecaja stosowac 2 - 4 miesiace minimum a tam jest tylko 5 sztuk?
no ponoc pomagają...
tak 5 sztuk ale one sa po 30cm i je obcinasz i jeden plaster mozesz nawet 5 dni nosic. Strasznie wyglada ta blizna;/
ale moze to tak ma wygladac? moze tak ma sie goic..

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-06-17, 15:09   #3237
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
no ponoc pomagają...
tak 5 sztuk ale one sa po 30cm i je obcinasz i jeden plaster mozesz nawet 5 dni nosic. Strasznie wyglada ta blizna;/
ale moze to tak ma wygladac? moze tak ma sie goic..
mi nawet gin powiedziala ze mi sie bliznowiec robi, a to bylo 3 miesiac temu i wtedy mi sie wydawalo ze nie jest najgorsza a teraz to beznadzieja.
on mi sie tak jakby rozlala, tylko na dlugosci 2-3 cm wyglada super, prawie jej nie widac, jest jasniejsza a pozostala czesc jest ciemna, wypukla jak jakas nitka
No to w takim razie chyba kupie
Stary 2013-06-17, 15:11   #3238
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
mi nawet gin powiedziala ze mi sie bliznowiec robi, a to bylo 3 miesiac temu i wtedy mi sie wydawalo ze nie jest najgorsza a teraz to beznadzieja.
on mi sie tak jakby rozlala, tylko na dlugosci 2-3 cm wyglada super, prawie jej nie widac, jest jasniejsza a pozostala czesc jest ciemna, wypukla jak jakas nitka
No to w takim razie chyba kupie
oooo to u mnie identycznie, dobra ja klikam na te plastry bo zaraz bde zalowac kasy i nie qpie. ;]

edit;p kupilam;p

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Edytowane przez Delicjanka
Czas edycji: 2013-06-17 o 15:14
Stary 2013-06-17, 15:14   #3239
bokeh
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.

Cytat:
Wez jedno i drugie i obserwuj.
TAK też zrobiłam

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
MItabe powodzenia w nadrabianiu ja też od piątku miałam nadrabianie pędzą galopem

A! co do nosidełka. Szukam i szukam i nie wiem. Znalazłam na allegro używkę tego waszego mei tai, już kiedyś na nie patrzyłam, przekonuje mnie brak regulacji i obawy czy nie będzie za duże bo mogę się zawiązać, fajne to to? NIe wisiadło?

I:
poszłam dziś z Młodym na pocztę w chuście. W między czasie myślałam o wczorajszym dniu, jak mój wspaniałomyślny facet stwierdził, że wózka nie bierzemy na wjazd bo nie będzie go upychał w bagażniku, ściągał kół itp. Bo to krowa. No i w drodzę na pocztę się tak zgrzaliśmy z młodym jak prosięta. LAło się z nas! Wqrwiłam się i weszłam do dzieciowego sklepu - wyszłam ze spacerówką! posłuży nam może do końca już. NAjpierw na wyjazdy i na gwałty, a potem na wiosne
Jakie gwałty?;D i jaką spacerowke??

Ja siedzę na laweczce i czytam

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-06-17, 15:37   #3240
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
na Was też przyjdzie czas
Taaaa, po komunii

Cytat:
170 cm 42 rozmiar buta
zdjęcie bardzo nieatualne ale uwielbiam je
muszę pomyśleć o zmianie avatara

dzięki dziewczyny, pezekażę TZ= towi
Konkret chlopak

Cytat:
Może to tylko taki etap, skok rozwojowy,.. bo u nas to samo. Tylko że mojemu spac się chce, tylko nijak go uspic nie idzie

Nie wiem... W dzien od dawna prawie nie spi, wiec moglby chociaz normalnie zasypiac. A tu walka niestety...

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
jaki on jest przystojniak i rzeczywiście mina prawdziwego łobuza
Nie tylko mina...

---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

Cytat:

Ja chyba we wrzesniu.......

scotasia, ja kp i @ nie ma.
Co miesiac cos tam niby leci, ale doslownie kilka kropli jednego dnia i tyle. To raczej nie @...

TZ kupil wentylator.
Ale taki na wypasie, prawie jak smartfon
4 regulacje temp, pilota ma, wyswietlacz, wylacznik czasowy, termometr (aktualnie 29 st w domu :/) Piekny!

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości