|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3211 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
ja tylko na chwilkę, muszę lecieć po kasę za ost weekend w pracy, zapisać mała do okulisty (w końcu) no i sapcerro....
Chcialam tylko powiedzieć że już po wizycie u neurologa.. co do zaciśniętych rączek nie kazała się martwić, sprawdziła odruchy i zwłaszcza ten odruch chwytny, zanika.. więc nie mam powodów do zmartwień... Paulina rozwija się bardzo dobrze... w sumie nie spodziewałam sie niczego po tej wizycie, bo to tylko taka zwykla wizyta, w srode mamy usg głowki i dopiero po tej wizycie cos ciekawszego nam powie... ale juz mam stresa czy te torbiele się wchłonęły... do tego nie wiem czy pamiętacie jak kiedyś wstawiałam zdjęcie Pauliny i pokazywałam Wam jej oczko, że coś mnie na nim niepokoi??? no i właśnie neurolog kazała się zgłosić do okulisty, bo jej to wygląda na wrodzoną wadę szczeliny tęczówki... Teraz to już mam takiego stresa, że chyba nie zasnę....jeszcze naczytałam się internetów to już wogle... ![]() dobra lece do tego okulisty błagać o przyjęcie w trybie natychmiastowym... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3212 |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3213 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() pięknie tam macie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a tu tuliś ![]() Edytowane przez YellowSheep Czas edycji: 2013-06-17 o 13:31 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3214 |
Zadomowienie
|
marsi jak cudnie
![]() ![]() ![]() bokeh!!! pisz szybko gdzie to sie takie aparaty kupuje co taaak nogi wydluzaja? ![]() ![]() Ja tez uwielbiam sushi ![]() ![]() Authentic bedzie dobrze ![]() Powiem Wam, ze takich dzieci jak Lili to spokojnie moglabym miec i trojke ![]() ![]()
#3215 |
Zadomowienie
|
ale pedzicie laseczki ... ja dzis po klotni z Tz juz go pakowac mialam, ale o tym w klubie .... jestem na spacerze i nie moge cyt z tel. z tego co pamietam ...
Marsi przepiekny taras .. jak z jakiegos magazynu ... bosko .... moze zgaje te lampiony na swoj taras ... Bokeh czekam z niecierpliwoscia na opinie o wozku bo tez sie czaje na niego ... Jakie Ty masz nogi laska !!!!! do samej ziemi i takie chudziutkie .... boskie !!! ja dopajam swoja terax soczkami z hippa. rozrabiam woda pol na pol. sa bez cukru a mala pije az jej sie uszy trzesa ... na spacerze mi.potrafi 60 wypic w te upaly ... ja tez cycowo karmie ale wyciagac go co chwila .. wole dac soczku ... teraz pijemy marchew jablko ... jutro jauszko sprobujemy ... mama mi radzila zebym robila jej mieszanke ziol i dawala koperek rumianek mieta ... ja ponoc taka pilam i mi smakowalA. kupolam siateczke na owoce. dzis daje tylko nie wiem co czy banan czy jablko :p a w sklepie babke niezle wpienilam .. wciskala jakoeks lasce elektrycxny laktator tuk za prawoe 250 stowy ... a ja jako bardziej doswiadczona odradzilam i o recznym awenta ... a tamta nie miala w sklepie ... jak tamta poszla to sprzedawczyni miala mine jakby chciala mnoe zabic :d
#3216 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie ![]() a tulis kochany ![]() ![]() kurde ide na spacer ale na nosidło chyba za cieplo nie? mała ma bodziaka na szerokich ramionach chyba będzie ok nie?
![]() |
#3217 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3218 | |
Zakorzenienie
|
mamy elastyka
![]() Cytat:
![]() i trzymam kciuki za usg główki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3219 |
Zakorzenienie
|
Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3220 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3221 |
Zakorzenienie
|
Wez jedno i drugie i obserwuj.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3222 |
Zakorzenienie
|
ja dzisiaj rano tylko z Małym na chwilę wyszłam, ale masakra jak gorąco, jak wyjdę, to pewnie wieczorkiem dopiero, o ile nie będzie spał, bo szaleje za dwóch, ale przynajmniej sam sobą się zajmuje :d
#3223 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem, jak sobie poradze bez spacerow... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3224 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiesz, na tyle mnie nie pogielo zeby twierdzic ze jestem gruba, albio ze m,am grube nogi. Po prostu te uda mi nie pasuja, nie podobaja mi sie, akurat na tamtym zdjeciu nie bylo tego widac. Daze do tego co bylo przed ciaza, i trocje sie podlamalam no bo cwicze od polowy kwietnia a mi sie wydaje ze te uda sa wieksze .. bede musiala sobie je jeszcz zmierzyc to wtedy bede wiedziala czy mi sie wydaje, tak jak twierdzisz czy faktycznie przybylo cos tam. mi sie wydaje ze ja za malo cardio robilam, tyle co nic, a tylko miesnie cwiczylam wiec moze teraz powinnam zmienic proporcje ---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Cytat:
![]() a ja skojarzen nie mam, bo juz to foto widzialam wiele razy w necie ![]() ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Cytat:
a zestawami, hmmm .. niby problemu nie ma / nie bylo, ale jak zaczelam robic sobie przysiady (30 dniowe wyzwanie) to w polowie mi kolano siadlo ;| ---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- druga ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- Cytat:
hahahaha, dobre ![]() ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- sandalki super, ideale na opalone stopki ![]() ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- Cytat:
![]() a ten przystojniak to samuel? ---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3225 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- Cytat:
mi tez, mi tez ![]() zazdroszcze Ci takiej diety
![]() |
#3226 |
Zakorzenienie
|
no, to tak:
-zdjęcia dzieciaczków ![]() - ![]() ![]() -Deli, 3mam mocno za malutką ![]() -Asiu witaj z powrotem ![]() -przewinął mi się post jakiejś mamy(?) która ani me ani be tylko od razu o studia i pracę pyta - dla mnie nie fajne takie wejście z buta ![]() -Szaju życzę szajowego wypoczynku i gratki za chrzciny ![]() -Autenthic moja reakcja ![]() ![]() -zlot ślunska - piękne zdjęcia i piękne kobiety BEZ WYJĄTKU a dzieciaczki urocze ![]() -składam zażalenie, że nikt nie zauważył mojej kilkudniowej nieobecnośći (A jestem z Wami od samego POCZĄTKU ![]() ![]() ![]() ![]() W sobotę pod wieczór pojechał z kumplem oglądać auto, ja zostałam z młodym sama i se myślę.. Nic k*rwa nie robię? Odkurzyłam, pomyłam podłogi, balkon, zrobiłam dwa prania, umyłam gary, wykąpałam dziecko, ululałam, i nawet się kurna wygoliłam ha! Takie rzeczy się kurna robi nawet między 20 a 21:30! Buc mnie wkurzać nie będzie ![]() A auta nie kupił ![]() Wczoraj byliśmy w PIWNICZNEJ (e....i ![]() ![]() -(Dawid w piątek truskawkę dostał w siateczce i go pod wieczór wysyfiło) Daduś dostał pryszczy na pewno po tej kaszce co mu kupiłam (Holle ![]() -jej mąż nie pomagał przy dzieciach (nigdy go nie było) i faceci tak mają to co ja chce od G? A no g*wno. Mój ociec do nas wstawał, zmieniał się z mamą i owszem, to jest tak samo syn g jak i mój i ma też mnie odciążyć. -oddała nam 200 zł ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3227 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3228 |
Zakorzenienie
|
ufff Hope;p dobrze ze przeczytałam Twojego posta, wlasnie uswiadomilam sobie ze musze wstawic pranie;p laski konczace studia kiedy macie obrone? ja sie jade zapisac jutro na 9lipca
![]() Aha i mam pytanie, mozecie mi podac jakiegos linka do butelki z ktorej dobrze leci kaszka;p ? bo ja ni wiem ;p
![]() |
#3229 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() JA oddaję pracę we wrześniu, bo dopiero w lipcu badania mogę robić i i tak sobie tego nie wyobrażam... ---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- A! I chciałam powiedzieć, że mój syn w nocy zaczął odpierniczać akcję przewracania się we śnie na brzuchala ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3230 |
Rozeznanie
|
Hej, ale mam do nadrobienia od piątku.
Po krótce tylko napisze, ze weekend udany dużo sie działo. Ślub tez spoko, jak dostanę zdjęcia to wkleję co nieco do klubu. Kubus szczęśliwy cały czas w centrum uwagi był. Dzisiaj były bioderka - 3 wizyta i wszystko ok ![]() Dziewczyny chyba uszyje własne nisidelki mei tei! Tzn za pomocą mojej mamy. Cały czas szukałam czytałam i chyba sie zdecyduję a co! ![]() Idę czytać te wszyyyyyyyyyyystkie strony
Edytowane przez mitabe Czas edycji: 2013-06-17 o 14:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#3231 |
Zakorzenienie
|
MItabe powodzenia w nadrabianiu
![]() ![]() ![]() A! co do nosidełka. Szukam i szukam i nie wiem. Znalazłam na allegro używkę tego waszego mei tai, już kiedyś na nie patrzyłam, przekonuje mnie brak regulacji i obawy czy nie będzie za duże bo mogę się zawiązać, fajne to to? NIe wisiadło? I: poszłam dziś z Młodym na pocztę w chuście. W między czasie myślałam o wczorajszym dniu, jak mój wspaniałomyślny facet stwierdził, że wózka nie bierzemy na wjazd bo nie będzie go upychał w bagażniku, ściągał kół itp. Bo to krowa. No i w drodzę na pocztę się tak zgrzaliśmy z młodym jak prosięta. LAło się z nas! Wqrwiłam się i weszłam do dzieciowego sklepu - wyszłam ze spacerówką! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3232 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ostatnio przebil sam siebie "gowno sie zajmujesz tym dzieckiem" ekhm ... gowno, 24 h na dobe, on sredino godzine dziennie, moja mama pomaga mi raz w tygodniu, faktycznie gowno sie zajmuje a najlepsze sa teksty o tym, ze ja sie wysypiam tylko sciemniam ze tak mi ciezko wstawac do dziecka w nocy. kurde ... i ojciec TZ tez sie dziecmi chyba nie zajmowal, i on nie ogarnia tematu, pisalam Wam jak sie zlil kumplowie na mnie, ze ja mam jakies chore wymagania, ze TZ probowm mi tlumaczyc ze tak nie da rady, pracowac i pomagac w nocy matce przy dziecku (ok, tydzien bym odpuscila, ale ☠☠☠☠a weekendY?) i koniec koncow wyszlo na to, ze ja jestem jedza i nierob najwiekszy i jeszcze ksieznicza, wychowana na serialach na nastolatek i mi sie w dupie poprzerwacalo, bo ja nie rozumiem ze facet to facet czyli wolna chwile spedza z piwem na kanapie a ja mam zapierdalac i nie narzekc. ale w dupie mam juz gledzenie TZ, po prostu bede robci swoje, tak zeby i mnie i Boryskowi bylo jak najlepiej. A jutro moja mama przyjezdza zajc sie Boryskiem a ja jade na kilka godzin poopalac sie nad woda. Mam dosc robienia z siebie kury domowej. Postanowilam ze raz w tygodniu bede wychodzic sama i odpoczywac psychicznie. ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- Cytat:
ja porobilam dziury w tych trojprzeplywowych ![]() ale ostatnio TZ kupil z chicco taki z dziurka trojkatna, i leci za☠☠☠iscie kasza nawet taka gesta
![]() |
#3233 | |||
Zakorzenienie
|
Zrobilismy z Kubusiem bajaderke
![]() potem wzielam go na hustawke przed dom i jak tak sie hustalismy to ten mi zasnal na kolanach ![]() ![]() Cytat:
![]() 1- moj tez nie zaspecjalnie chce pic. woli cyca 2- ja dostalam 5 miesiecy po porodzie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3234 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() wlasnie sobie zamawiam plastry sutricon na blizne po cc... taka mi sie wypukla zrobila...
![]() ![]() |
![]() |
#3235 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A te plasrty naprawde pomagaja? ---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- deli - drogie to troche ![]() i ja czegos ie ogarniam, zalecaja stosowac 2 - 4 miesiace minimum a tam jest tylko 5 sztuk?
![]() |
#3236 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak 5 sztuk ale one sa po 30cm i je obcinasz i jeden plaster mozesz nawet 5 dni nosic. Strasznie wyglada ta blizna;/ ale moze to tak ma wygladac? moze tak ma sie goic..
![]() ![]() |
![]() |
#3237 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
on mi sie tak jakby rozlala, tylko na dlugosci 2-3 cm wyglada super, prawie jej nie widac, jest jasniejsza a pozostala czesc jest ciemna, wypukla jak jakas nitka No to w takim razie chyba kupie
![]() |
#3238 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
edit;p kupilam;p
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2013-06-17 o 15:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3239 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
TAK też zrobiłam
![]() Cytat:
Ja siedzę na laweczce i czytam ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3240 | |||
Zakorzenienie
|
Taaaa, po komunii
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie tylko mina... ![]() ---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- Cytat:
scotasia, ja kp i @ nie ma. Co miesiac cos tam niby leci, ale doslownie kilka kropli jednego dnia i tyle. To raczej nie @... TZ kupil wentylator. Ale taki na wypasie, prawie jak smartfon ![]() 4 regulacje temp, pilota ma, wyswietlacz, wylacznik czasowy, termometr (aktualnie 29 st w domu :/) ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:08.