|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV |
|
6 | 9,68% |
| Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV |
|
2 | 3,23% |
| Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
21 | 33,87% |
| Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV |
|
1 | 1,61% |
| Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
7 | 11,29% |
| Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
6 | 9,68% |
| Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
17 | 27,42% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV |
|
2 | 3,23% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Cytat:
tak się prezentuje, tylko jak pisałam mam Q7 z moją chrześnicą 2012-06-22 19.57.33.jpg |
|
|
|
|
#2012 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
|
|
|
|
#2013 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cieszysz się że chłopak? U mnie też będzie facecik i jestem przeszczęśliwa ![]() Cytat:
Dziewczyny ja właśnie wróciłam z ogródka, leżałam kilka godzin na leżaczku i przeczytałam całą książkę Macierzyństwo Non Fiction. Teraz wcinam truskawy ![]() Niunia podoba mi się ten wózek ! Powiedz, czy on się nadaje na spacery po działkach i innych wertepach ? Bo nie mam na razie żadnego wózkowego typu. Potrzebuję taki właśnie na wyboje a nie równe chodniki
Edytowane przez Olenka_24 Czas edycji: 2013-06-17 o 16:03 |
||
|
|
|
#2014 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyna z tp na lipiec urodziła
chłopiec 2600 ,53cm : ze słodkich mam :P
|
#2015 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mój Tż uparł się że ma być Alex przez "x" a dla mnie może być i Aleks ![]() Ale przez "x" to jakoś lepiej wygląda ![]() ---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- Cytat:
a Tż jaki dumny chodzi jak paw
|
|
#2016 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz
Basiaaa moja bliska kumpela urodzila w styczniu w 32 tygodniu bliznieta. Niestety krążek nie wytrzymał mimo, że leżała.
Szyjkę miała miękką, krótką i powoli rozwierającą się już od 23 tygodnia. Nie ma co ryzykować. Dzieci spędziły w szpitalu około półtora miesiąca. Chłopczyk szybciej doszedł do siebie, ale w tej chwili cały czas bieganina po specjalistach, bo to mimo wszystko wcześniaki. Uważaj na siebie i mocno się oszczędzaj. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2017 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.rjp.pan.pl/index.php?opti...layout=default ale może poszukaj mam które tak dziecku dały na imię i co powiedzieli w usc a tu masz jeszcze może ci pomoże http://forum.gazeta.pl/forum/w,12924..._urzedzie.html Edytowane przez 89Beatka Czas edycji: 2013-06-17 o 16:19 |
|
|
|
|
#2018 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
tylko o to że najczęściej jest tak, że matka mając małe dziecko poświęca mój swój cały czas a TZ idzie w odstawkę, już nie jest AŻ tak ważny, masz mniej czasu dla niegojeżeli wózek i łóżeczko w takiej cenie, to się opłaca Cytat:
heja ponownie! :P byłam na spotkaniu z położną o którym Wam wspominałam i nie dowiedziałam się nic nowego, bo już to wszystko wiedziałam z... wizażu ale z tego co mówiła to: - od 20 tygodnia można przygotowywać brodawki do karmienia piersią robiąc naprzemienny prysznic cycochom ![]() - również od 20 tygodnia możemy robić masaż krocza oliwką z dodatkiem wit. A i E. - na bóle gardła możemy brać wszystkie apteczne tabletki gardłowe - na hemoroidy też wszystkie maści można używać ![]() dowiedziałam się że mogę iść obejrzeć porodówkę i chętnie pójdę i położna polecała bardzo gorąco wannę, że przynosi ogromną ulgę przy skurczach aaaaa i jeszcze mówiła że jeżeli któraś chce przyspieszyć poród (teoretycznie) to żeby współżyć mniej więcej w okolicach terminu porodu, bo wtedy ta macica coraz bardziej przygotowana jest do porodu i nasienie TŻ jest skuteczne ![]() i jeszcze było o Polskim Banku Komórek Macierzystych, tylko szkoda że to drogie jest bo bym się zdecydowała na pobranie krwi pępowinowej ![]() chciałam posłuchać tętna Neli, ale ta mała jakaś wredna jest (chyba po mamusi gdybyście chciały o mogę wrzucić "Niezbędnik przyszłej mamy" o wyprawce dla dziecka i mamy bym zskanowała i ewentualnie jak dbać o dietę w ciąży- poradnik i jak karmić piersią
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-06-17 o 16:39 |
||||
|
|
|
#2019 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może nasze znajomości w USC coś pomogą ale nie wiem czy ma to coś do rzeczy
|
|
#2020 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2021 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moi rodzice jak mnie rejestrowali to ikt nie robił problemu z imieniem Lena a ich znajomi tak chcieli nazwać swoją córkę w tym samym urzędzie i już nie chcieli zarejestrować a czemu to nie mam zielonego pojęcia
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#2022 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() I jak najbardziej chcę skocrzystać z "niezbednik przyszłej mamy" i jak dbać o dietę w ciąży
|
|
|
|
|
#2023 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczynki, już myslałam że Was nigdy nie dogonię, wczoraj jak wrćóciłam od rodzicó to padłam jak dętka i nie wchodziłam nawetna kompa, a dziś od rana próbowałam nadrobić i ciągle coś mi przerywało.
Wizyta- hmm niby ok wszystko, tylko maluch tak się ułożył buziakiem nizutko, że nic nie było widać, także mam badanie do powtórki, bo głowy zupełnie nie mogła ocenić. W każdym razie ciągle dziewuszka a kolejne badanie w czwartekPoza tym czy któraś miała w ciąży opryszczkę i podpytywała może o to gina? wylazła mi w sobotę i oczywiście mam nerwa, bo nie wiem jak z tą wargową, ale wiem, ze ta narządow rodnych jest dla dziecka bardzo groźna, to teraz mam schizę, żeby tego nie przenieść :/ Ciesze się, ze wszystkie wizyty udane Budowniczka- super, że tak Wam te nauki pomogły. I rozmawiałyscie o miłości do tż po ślubie. Ja tam nie chcę się mądrzyć, ale śmiem powiedzieć, że wszystkie Wasze wyobrażenia co do niej po urodzeniu się dziecka się zmienią ![]() Dzidzia a co było nie tak z takim tańszym nosidłem? mOżesz napisać co konkretnie Ci nie odpowiadało, bo może da się poszukać tańszego, ale z innym rozwiązaniem tej kwestii bo na chustę to też się nie zdecyzuję, raz ze strachu, dwa z lenistwa Ja też mam termin porodu w urodziny mężula Anoula pamiętam, że kiedys obcojęzyczni dostawali takiego tłumacza do ucha tylko, teraz taki wypas, że obsługujecie wszystkie języki świata? ![]() Popisałabym więcej, ale szczerze to nie spamiętałam
|
|
|
|
#2024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak w ogóle to jak to jest z tymi położnymi, co chwile ktoś pisze że idzie z wizytą, mi lekarz o położnej nic nie mówił, jak to dziewczyny załatwiałyście?
|
|
#2025 |
|
Wtajemniczenie
|
Anoula zapomniłam pytać- udało się Wam w końcu zaklpepać jakąs miejscówkę na urlop?
|
|
|
|
#2026 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a jest to twoja pierwsza opryszczka wargowa? jesli nie weisz co zastosować zadzwoń do lekarza albo do apteki podejdź i się zapytaj Edytowane przez 89Beatka Czas edycji: 2013-06-17 o 17:05 |
|
|
|
|
#2027 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Po narodzinach dziecka we dwoje stajemy w inne nieznajej na sytuacji życiowej... wszystko się zmienia, z obawy o dziecko czesto oddalają sie pary od siebie
|
|
|
|
|
#2028 |
|
Zakorzenienie
|
Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III
Ja ucichłam bo czuje sie strasznie od wczoraj .. Co dziwne bo 6 mies przelecialo mi wzorowo .. Wczoraj juz bylam słaba , ledwo zaszlam do lozka padłam jak kawka a o 2 sie zaczeło .. 14 razy siku , 8 razy pic , spac nie moglam wcale .. Rano znowu tak nijako , do tego plecy bola strasznie .. Jestem w pracy ale kolo 18 zawine sie do domu .. Lepiej wyleze swoje . Jak juz dotre do domu to nadrobie. ;**
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2030 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie dziewczyny bardzo się cieszę że mogę do Was dołączyć!Jestem szczęśliwą przyszłą mamusią córeczki
|
|
|
|
#2031 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2032 |
|
Wtajemniczenie
|
Beatka dzięki, nie wiem kurde czy teraz jest sens jeszcze coś brać, bo to już doby minęły i pęcherzyki pękły, to teraz chyba tylko przychnie i po niej, ale może faktycznie zadzwnię do gina
trele oby samopoczucie szybko się poprawiło |
|
|
|
#2033 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2034 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2035 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Anulka,coś uprate te Nasze maleństwa... Twoja nie dała sobie główki zmierzyć a mój nie chciał nóżek rozkladać ![]() Trele, zdrówka Jejkuu jaki upał... właśnie wróciłam z spaceru i mam już dosyć..
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
||
|
|
|
#2036 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2037 |
|
Wtajemniczenie
|
heja ponownie! :P
byłam na spotkaniu z położną o którym Wam wspominałam i nie dowiedziałam się nic nowego, bo już to wszystko wiedziałam z... wizażu ale z tego co mówiła to: - od 20 tygodnia można przygotowywać brodawki do karmienia piersią robiąc naprzemienny prysznic cycochom ![]() - również od 20 tygodnia możemy robić masaż krocza oliwką z dodatkiem wit. A i E. - na bóle gardła możemy brać wszystkie apteczne tabletki gardłowe - na hemoroidy też wszystkie maści można używać ![]() dowiedziałam się że mogę iść obejrzeć porodówkę i chętnie pójdę i położna polecała bardzo gorąco wannę, że przynosi ogromną ulgę przy skurczach aaaaa i jeszcze mówiła że jeżeli któraś chce przyspieszyć poród (teoretycznie) to żeby współżyć mniej więcej w okolicach terminu porodu, bo wtedy ta macica coraz bardziej przygotowana jest do porodu i nasienie TŻ jest skuteczne ![]() i jeszcze było o Polskim Banku Komórek Macierzystych, tylko szkoda że to drogie jest bo bym się zdecydowała na pobranie krwi pępowinowej ![]() chciałam posłuchać tętna Neli, ale ta mała jakaś wredna jest (chyba po mamusi gdybyście chciały o mogę wrzucić "Niezbędnik przyszłej mamy" o wyprawce dla dziecka i mamy bym zskanowała i ewentualnie jak dbać o dietę w ciąży- poradnik i jak karmić piersią [/QUOTE]Nawet nie wiedziałam że można się umówić na taką wizytę!Tak tak jestem za tym abyś wrzuciła ten niezbędnik, dla takiego laika jak ja to pomoc nieoceniona I dziewczyny przepraszam że tak głupio pytam, ale o co chodzi z tym masażem krocza oliwką?I od kiedy zapisujecie się do szkoły rodzenia?
|
|
|
|
#2038 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2039 |
|
Wtajemniczenie
|
przepraszam chyba coś źle zacytowałam odpowiedź
|
|
|
|
#2040 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() i nie martw sie dziecku nic nie będzie, tak mi lekarz powiedział
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:34.

Nawet bała się zrobic cytologię, tylko troszkę pogmerała, bo mówi , ze nie chce żeby szyjka popusciła. 

, a później przyszła do mnie córka mojej kuzynki , ma niecałe 4 lata i mówi mi tak: Rodzice mnie uczyli: nie sprzątaj a będziesz bogata"

KCIUKI DLA ANI
w którym tyg jestes? na kiedy masz termin? to twoje pierwsze dziecko?