|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV |
|
6 | 9,68% |
| Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV |
|
2 | 3,23% |
| Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
21 | 33,87% |
| Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV |
|
1 | 1,61% |
| Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
7 | 11,29% |
| Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
6 | 9,68% |
| Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
17 | 27,42% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV |
|
2 | 3,23% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Nie jeszcze nie..tyle jest pięknych imion, że naprawde ciężko się zdecydować!Mój mąż jest za Natalią, ale ja nie jestem w 100% zdecydowana. Jutro zaczynam 20 tc, i to moje pierwsze dziecko
Termin porodu mam na 13 listopada Już nie mogę się doczekać.Powiem Wam że już zaczynam przeglądać wózki, łóżeczka i kołderki, nie mogę się opanować
Edytowane przez kyte Czas edycji: 2013-06-17 o 17:41 |
|
|
|
#2042 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
|
|
|
|
#2043 |
|
Zadomowienie
|
Hej melduję się, ale niestety nadal nie będę udzielać się intensywnie. Na razie wpadnę co jakiś czas napisać czy wszystko w porządku. Musicie mi wybaczyć, bo większość czasu spędzam na wsi, a tam jak już pisałam neta brak.
Nadal czuję się świetnie, choć brzuszek powoli zaczyna utrudniać życie codzienne Byłam na wizycie. Wszystko w porządku, badania idealne, przyrost wagi idealny, szyjka idealna. Doktorek nazwał mnie idealną pacjentką Oby tak do samego końca. Niestety uparcie nie chce mi powiedzieć ani słowa o płci. Na połówkowym, które mam 3 lipca ma mi powiedzieć. Także czekam sobie grzecznie. Poczytam teraz trochę co tam u Was
|
|
|
|
#2044 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 20
Poszlam do laboratorium a kobieta do mnie mowi ze nie ma jeszcze moich wynikow a ja na to ze jak nie ma skoro przez neta odebralam, zrobilo sie zamieszanie i wyszlo na to ze dostalam bledny wynik a swoj dostane dzisiaj po 18......
|
|
|
|
#2045 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 20
Cytat:
|
|
#2046 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
to wrzucę Wam dzisiaj albo jutro te poradniki ![]() mojego TŻ bratowa chodzi prywatnie do lekarza i też nie ma takich udogodnień jak spotkanie z położną tak jak ja :P ale dobry obiad będę robić, aż mi ślina leci jak pomyślę
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-06-17 o 17:48 |
||||
|
|
|
#2047 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2049 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i nie wiem teraz czy gdzieś szukać czy już poczekać, kurde ciągle coś...
|
|
|
|
|
#2050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2051 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#2052 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co, brzuch mi zaczyna przeszkadzac... Nie mogę już tak siedziec zgięta jak lubiłam, bo mnie ciśnie i boli pod naciskiem, kręgosłup mnie zaczyna bolec od siedzenia prosto. Zaczyna się
|
|
|
|
#2053 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a co do porodu to zamierzam rodzic w zeromskiego, po remoncie jest ładnie i moi znajomi chwala (moja przyjaciola rodzila miesiac temu i jest zachwycona) a co do narutowicza to wiem tylko ze moja kolezanka rodzila tam kilka miesiecy temu i wspomina to jako rzeznie i traume życia .
|
|
#2054 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2055 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Gratuluję córeczki ![]() powiedz mi czy chcesz być na 1 stronie? Jak tak to podaj swoje dane (jak na 1 stronie) tylko zaznacz mi to jakimś kolorem co bym nie przeoczyła ![]() Też zastanawiałam się nad masażem krocza, ale widze dziewczyny odpisały dziękuję!!Cytat:
super ze wszystko ok a do połówkowego niedługo już ![]() Dziewczyny co powiecie na to, aby ten poradnik od lineczki wrzucić na 1 stronę? Do tego dorzucić sroke, to z ministrestwa co wklejałam, blog mamy, te z USC o imionach?? ;> Jeżeli jesteście na tak, to te linki kto ma co do wklejenia na 1 strone to proszę pogrubionym . Dziękuję a tu dalej taki skwar nawet takie dziecko przyszło z mamą do sklepu i mówi do mnie: kaj są lody co? bo gorko
|
|
#2056 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2057 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to idę skanować ;]
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#2060 |
|
Rozeznanie
|
tak od 18 tc jest 5
nie wiem czemu myslalam, że jestes w 23 tc ![]() Mi tez juz sie okrągli, no i faktycznie gdyby nie L4, to jako pedicurzystka bym nie usiedziała, a klientki potrafią dać w kość jak się ruszają i ☠☠☠☠☠☠☠y gadają ![]() ![]() Swoja droga zastanawiam się, jak to sie stało, ze jestem po inzynierii budownictwa a jestem stylistką paznokci
|
|
|
|
#2061 |
|
Zakorzenienie
|
a i jeszcze Wam zapomniałam powiedzieć, że od tego wspomnianego 20 tygodnia z piersi może zacząć lecieć coś :P tylko nie wiem czy to siara już czy coś innego
|
|
|
#2062 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
chybabys umarla przy tym schylaniu no ja 16t4d, ale brzuch już mam spory, wkurza mnie, ale jest taki milusi i zaokrągla się, bo na dole ejszcze mam resztke tłuszczu ![]() ---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2063 |
|
Wtajemniczenie
|
No pewnie że chcę:d
mamusia listopadowa: Kyte- kasia, 26l.om:6.02.2013,tp:13.11 .2013. |
|
|
|
#2064 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co? pokłóciłam sie wczoraj z mężem, bo on do teściowej ( swojej mamuśki) pojechał i zawsze po tych wizytach sie kłócimy.. i jak wczoraj wróciłam to płakałam i pytał czemu płacze to mu powiedziałam że rzez niego bo mnie denerwuje i od 3 godzin boli mnie brzuch i sie martwie o małego, że coś sie stało, i potem mi twardniał ten brzuch. no to zrobił mi ciepłą herbate, ciepłą bułkę, rozłozył łóżko .. ja poszlam spać.. a rano na stole przed pracą znalazłam torbę ze śniadaniem, 2xkanapka to wzięłam i poszłam do pracy i teraz zgłodniałam i mówie a zjem te kanapki co mi zrobił otwieram a tam baunty,mars,snickers, milky way.
a co do twrdnienia.. jakieś 40-50 minut jak leżałam to ustąpiło, ból po jakiś dwóch godzinkach, ale nic sie nei działo to nie panikowałam
|
#2065 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#2066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2067 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale numer, dobrze, że poszłaśCytat:
|
||
|
|
|
#2068 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz
Anulka moje było takie niewyważone, niektóre zatrzaski się odpinały a rzepy nie trzymały.no niebezpieczne zwyczajnie. A i nieporęczne, bo sama byś dziecka w nie nie wcisnęła.
Gratuluję córeczki .Messsuah no to super, to czekamy na twój wynik. Ale podaj też przy tym dokładnie w jakim dniu ciąży było pobieranie. Kurde mnie od 2 dni tak jelita i zoladek męczą, że tylko ciągle mam nerwa. Ł. jedzie jutro w delegacje nad morze. Ojjj będą szaleć. Ale należy mu się. Bardzo się stara. Edit: miałam opryszczke w tej ciąży i poprzedniej. W obu kazano leczyć, żeby się nie rozprzestrzeniała. Ta na narządach rodnych to inny wirus z tego co wiem. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wituś przyszedł na świat 18.09.2013; (33Hbd) Aliska przyszła na świat 18.08.2010. Witaj Kochanie Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013 Edytowane przez dzidziadziumdzia Czas edycji: 2013-06-17 o 18:34 |
|
|
|
#2069 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2070 |
|
Zakorzenienie
|
WIEM wiem, ja mam tak jak sie denerwuje to mi strasznie podnosi i tak już wysokie ciśnienie a po jakiś 15-20 minutach brzuch mi twardnieje.. ale potem przechodzi, zazwyczaj po odpoczynku.. choć nie ukrywam że co wizyte wspominam o tym lekarzowi i w razie co mam brać no-spe ktorej unikam jak ognia, aczkolwiek ten ubiegły juz tydie był dla mnie jakąś porażką.
![]() może ten bedzie lepszy bo lepiej sie zaczął? ostatnio zaczął się tragicznie ;(
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:49.

Termin porodu mam na 13 listopada
Już nie mogę się doczekać.Powiem Wam że już zaczynam przeglądać wózki, łóżeczka i kołderki, nie mogę się opanować

i nie wiem teraz czy gdzieś szukać czy już poczekać, kurde ciągle coś...

chybabys umarla przy tym schylaniu