|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
![]() Dokładnie, a tyle straszą, że to już koniec jak się ma PCO ![]() ![]() Cud jak się patrzy ![]() Cytat:
![]() ____________ Odebrałam właśnie badania i niepokoją mnie następujące podwyższone wyniki: Hematologia - NEUT% norma do 70, a mam 77,2% MCHC norma 35,8, a mam 36,3 Co znaczy jeżeli mam liczne bakterie i śluz w moczu? Któraś pomoże?
|
||
|
|
|
#3122 |
|
Zakorzenienie
|
_Kluska_: Zawsze się da wynaleźć zakład fryzjerski,gdzie akurat dużo ruchu nie będzie. A myślisz,że to na prawdę jest takie niebezpieczne farbować włosy? Czy tylko zdarza się to raz na ile ciąż,że coś może się dziać?
san_g: Ja się właśnie obawiam tej chemii,ale może nic nie będzie się działo Ale też tyle się słyszy,że kolor czasem nie wyjdzie Ale mi dzisiaj odwala. Wybuchłam,walnęłam sokiem o stół,ściana brudna razem z łóżkiem,bo Tż coś powiedział nie tak i aż nie mogłam złości opanować. Nienawidzę tych hormonów Pierwszy raz od 3 tyg. tak się wnerwiłam,że aż krzyczeć zaczęłam. Minęła godzina a ja szczęśliwa i uśmiechnięta... Ahh...Jeszcze po drugiej fiolce pobranej krwi zasłabło mi się. Pierwszy raz w życiu. I do tej pory coś się słabo czuję.
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
#3123 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do farbowania to mój gin powiedział ze nie ma problemu tylko pytac o farby bez amoniaku. MOja sisotra jest fryzjerka i używa tylko farb ez amoniaku zadnych innych i nie raz farbowala juz przyszłe mamy.
|
|
|
|
#3124 |
|
Wtajemniczenie
|
Dowcipne mialam robione cala ciaze-doktorka sprawdzala,w jakim stanie jest szyjka.Urzadzonko wkladala doslownie na pare sekund.Przez brzuch mialam 3 USG-12,20 i 30 tc.
|
|
|
|
#3125 | ||||
|
Zadomowienie
|
Witajcie!
Cytat:
Cytat:
My nie wybraliśmy jeszcze imienia. Nie chodzi o żadne przesądy czy coś, ale po prostu stwierdziliśmy, że później o tym pomyślimy, żeby właśnie coś sobie jeszcze na później zostawić Z imion mniej popularnych, które ostatnio słyszałam na chrzcie to Tymon (dla mnie to nowość...a że jestem z pokolenia Króla Lwa to się zastanawiałam, gdzie jest Pumba ) i Sabina (nie znam nikogo o tym imieniu). Pracowałam też przez jakiś czas w MOPsie i tam wśród klientów tego przybytku najczęstszym imieniem dla dziewczynki była Nadia i Julka, a dla chłopców Alan i Maks więc jakoś mam złe skojarzenia z tymi imionami (ale tak chyba jest, że pewne imiona są ładne, ale źle nam się kojarzą przez jakieś doświadczenie życiowe).Co do krwi pępowinowej to dla mnie są kosmiczne pieniądze, więc na pewno się na to nie zdecydujemy. ---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- Jeśli chodzi o usg to od 10 tygodnia miałam już przez brzuch. Witam nowe mamusie ---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- Cytat:
a odkąd jestem w ciąży to umieram z ciekawości "co" tam z mężem zmajstrowaliśmy
|
|
#3126 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem ciekawa czy przeczucie się sprawdzi
![]() Niech mnie ktoś dobije ![]() Przeglądam zdjęcia kominków i nic mi się nie podoba. A mam do końca tygodnia wybrać jakiś projekt
|
|
#3127 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
np:http://kominki-galeria.net/wp-conten...y-narozny1.jpg
|
|
#3128 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3129 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żeby nie był po prostu otwór w ścianie, bo to kojarzy mi się z krematorium![]() Nad tym się zastanawiamy: http://www.stylidesign.pl/zdjecia/pr...z-kamienia.jpg
|
|
|
#3131 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
generalnie bym nie wierzyła w to, nie dajmy się zwariować i tak dalej. doktor mi powiedział, że proponuje, że jeśli nie jest to dla mnie problem to żebym zrezygnowała i z farbowania włosów i malowania paznokci. i właśnie - pewnie bym się nie stosowała, gdyby moja reakcja na chemikalia nie była tak jednoznaczna. zmywałam paznokcie - smród nie do zniesienia, mroczki przed oczami, odruch wymiotny, prawie zemdlałam. weszłam do łazienki jak mąż operował domestosem - to samo. myślę więc, że coś w tym jest, skoro sam organizm nie daje mi przebywać w chemicznych oparach. Cytat:
tż mówi, że takich wrzasków ode mnie nigdy nie słyszał. wczoraj huknęłam kubkiem o stół - urwałam ucho a herbata w górę jak fontanna ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- Cytat:
![]() ja swój naturalny też uwielbiam i właśnie na niego farbuję. niestety muszę ze względu na siwuchy
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|||
|
|
|
#3132 | |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
Bakterie w moczu - albo złe pobralas, albo masz infekcje. Jak pozostałe parametry sa w porzadku, to pewnie zle pobralas.
|
|
#3133 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3134 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Albo źle pobrałam mocz, bo rano od razu siusiu poleciałam. A może rzeczywiście powinnam była wziąć prysznic najpierw ![]() ![]() Ogólnie wszystko inne jest w normie oprócz tego moczu cholernego ![]() Czyli nie mam się co tak bardzo martwić? |
|
|
|
|
#3135 | |||
|
Zakorzenienie
|
tu trochę napisali http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...2,3541060.html
generalnie może się przydać w późniejszym życiu ---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- Cytat:
witaj ---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- Cytat:
witaj coraz nas więcej---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- Cytat:
dokładnie- na 100% to wiadomo jak się już wykluje ![]() ---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- oj ciesz się ja się jakaś płaczliwa się zrobiłam
|
|
|
#3136 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja jestem bardzo płaczliwa i nerwowa, aż do bólu bez kija nie podchodź ![]() ![]() A tak na marginesie, czy w 16 tc można lecieć samolotem? Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2013-06-17 o 18:31 Powód: dop. |
|
|
|
|
#3137 |
|
Rozeznanie
|
Mamuśki, ja już po wizycie. Przezierność karkowa ok, nie ma żadnych zbędnych fałdek, nosek też jest, półkule mózgowe są, no i ręce i nogi
Dzieciak fikał jak szalony Ma 5 cm i cudowny kształt człowieka. Termin porodu - w sylwestra
|
|
|
|
#3138 | ||
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- Cytat:
![]() Czytałam, że w pierwszym trymestrze bez problemu, potem lepiej mieć zaświadczenie od lekarza, że można
|
|
#3139 | |
|
Zakorzenienie
|
właśnie pożarłam talerz spagetti z oliwą czosnkową, zielonym pesto i suszonymi pomidorami- ale dobrrrrrrrrrrrree
---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ---------- Cytat:
super, że wszystko w porządku i dzidzia zdrowa TP masz super- z fajerwerkami będzie
|
|
|
#3140 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja chciałabym wiedzieć i nie chciała. ale i tak czuję, że to będzie chłoptaś zobaczymy na ile przeczucia co do płci się zgadzają ![]() Cytat:
|
|
#3141 |
|
Zakorzenienie
|
A ja wróciłam z pracy i nawcinałam sie gołąbków...wogóle tak mnie bierze na pomidorowe sosy,fasolka po bretońsku za mną chodzi....a te gołąbki to mogłabym jeszcze jesc i jesc....o matko będe gruba
![]() Mój apetyt jest nie do ogarnięcia
|
#3142 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ten co pokazałaś jest całkiem ok Do mnie nie przemawiają w ogóle te marmurowe klasyczne Cytat:
A ja chyba jestem bardziej wyciszona póki co wyprowadza mnie ona z mojej oazy spokojuCytat:
|
|
#3143 |
|
Zakorzenienie
|
OlusiaS: Ja też mam dowcipne
Ale lekarz mówi,że to będzie u mnie najczęstsze badanie a przez powłoki brzuszne może z 2 będę miała.em ma: Szaleją? Mało powiedziane. Ja czuję jakbym miała okres,pms,ciążę w jednym. A do końca dnia jeszcze dużo zostało a już nerwy mi się znowu popsuły w ciągu godziny a sen wcale nie pomógł ![]() A wiesz, nie tylko Ciebie muzyka drażni. Mój Tż jak włączy jakieś swoje utwory,które nawet lubiłam kiedyś to aż mną miota I codziennie tylko mówię"Ścisz to,bo mnie głowa boli" _Kluska_: A malowanie paznokci też może być potencjalnie szkodliwe? Bo ja czasem 2 razy w tygodniu maluję Ale nie myślę,żeby miało to jakiś wielki wpływ na mojego embrionka Ja tylko ostatnio zareagowałam na odświeżacz powietrza. Ale oczywiście bez wymiotowania tylko strasznie mnie zmuliło i cały obiad podchodził mi do gardła. Widzisz ja butelką od Kubusia huknęłam o stół i wszystko w soczku jest I czasem bywam szczęśliwa,ale większość czasu naburmuszona,wściekła,zła ! Dzisiaj to nawet ze spaceru z psem wróciłam tak zdenerwowana,że mało mnie szlag nie trafił ![]() Też nie wiesz o co Ci chodzi? Ja się sama doszukuje problemu i jak widzę,że problemu nie ma to sama go stwarzam chyba ![]() krolowa_nilu: Ale będziesz miała cudowne rozpoczęcie nowego roku A maluszek jaki już duży A powie mi ktoś coś? Robiłam dzisiaj badanie moczu i do pojemniczka nasiusiałam jak to zazwyczaj się robi i tak zobaczyłam,że pływają mi tam jakieś jakby białe fusy. Co to może być? Miałam spytać laborantki,ale tak ciemno mi się zrobiło przed oczami,że aż zapomniałam z wrażenia
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
#3144 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
i najbardziej mam ochotę właśnie na coś o "konkretnym smaku" jak ja to zawsze mówię i na truskawki z cukrem i śmietaną-jem bez opamiętania. A przed chwilą upiekłam ciasto z jagodami mniam![]() Nadchodzi wieczór,nadchodzą mdłości do tego ból głowy +wnerw niesamowity
|
|
|
#3145 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3146 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Metamfeta - ja powodów mam niestety bez liku
Osobiście nie sądzę, żeby lakier do paznokci szkodził - wiadomo, trzeba malować w przewiewnym pomieszczenu żeby ograniczyć wdychanie. Ja próbowałam malować i jak pisałam organizm mi nie pozwolił jutro idę na pedicure i na pewno mi pomalują, nogi długie więc może mnie nie zemdli ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
#3147 |
|
Zakorzenienie
|
Z nosa do stóp daleka odległość,więc może przetrwasz
![]() Ja też wśród innych ludzi normalna jestem a tylko przekroczę próg domu,to aż diabeł we mnie wstępuje Chyba złe fluidy ma ten dom,że mnie tak nosi albo nie mam na kim się wyżyć,to tylko zostaje mój ukochany worek treningowy na którego krzyczę od kilku dni i czasem dzielnie to znosi
|
|
|
#3148 | |
|
Gang Iren
|
Zalezy pewnie od linii,tym czym ja latalam mozna do 27 tyg bez zaswiadczenia.
Cytat:
|
|
#3149 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja niestety zostałam obdażona genetycznie przez rodziców wczesnym siwieniem włosów. I niestety od 18 roku zycia musze farbowac ale na sówj kolor cały czas. Raz mialam cos ciemniejszy ale on jest dobry na lato a raz miałam ombre z jasnymi końcami i fajnie to wyglada ale wole swoje. Co do krwi pepowinowej to sie nad tym nie zastanawiałm ale mniej wiecej to co sie orientowałam to sa spore koszta. Musze jeszcze ze swoim hematologiem pogadac bo cos kiedys wspominał ze mi taka krew mogła by sie pzrydac. Jeszcze jest czas Cytat:
|
||
|
|
|
#3150 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:31.

fasolka 

Pierwszy raz od 3 tyg. tak się wnerwiłam,że aż krzyczeć zaczęłam. Minęła godzina a ja szczęśliwa i uśmiechnięta... Ahh...

nie jestem w stanie funkcjonować normalnie
) i Sabina (nie znam nikogo o tym imieniu). Pracowałam też przez jakiś czas w MOPsie i tam wśród klientów tego przybytku najczęstszym imieniem dla dziewczynki była Nadia i Julka, a dla chłopców Alan i Maks więc jakoś mam złe skojarzenia z tymi imionami (ale tak chyba jest, że pewne imiona są ładne, ale źle nam się kojarzą przez jakieś doświadczenie życiowe).

tż mówi, że takich wrzasków ode mnie nigdy nie słyszał. wczoraj huknęłam kubkiem o stół - urwałam ucho a herbata w górę jak fontanna 

Ale nie myślę,żeby miało to jakiś wielki wpływ na mojego embrionka