Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-17, 15:37   #3121
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
Napisane przez _Kluska_ Pokaż wiadomość
ja też z PCO
cykl bezowulacyjny, przygotowanie do stymulacji w kolejnym miesiącu. @ nie przyszła, ja wściekła że coś staje na drodze by się stymulować. i co? nie, nie guzik fasolka
U mnie też miała być stymulacja latem, bo cykl bezowulacyjny a tu niespodzianka

Cytat:
Napisane przez PawMaj13 Pokaż wiadomość
Witamy witamy
Kolejny żywy dowód na to, że PCO może nam podskoczyć
Dokładnie, a tyle straszą, że to już koniec jak się ma PCO

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość

witam kolejną noworoczną mamusię i gratuluję - kolejny CUD
Cud jak się patrzy

Cytat:
Napisane przez Ważka Pokaż wiadomość

Witaj może jeszcze pobawisz się w Sylwestra jak dzidzia grzecznie poczeka
"Pobawię" to za dużo powiedziane z takim brzuchalem haha

Odebrałam właśnie badania i niepokoją mnie następujące podwyższone wyniki:

Hematologia -
NEUT% norma do 70, a mam 77,2%
MCHC norma 35,8, a mam 36,3

Co znaczy jeżeli mam liczne bakterie i śluz w moczu?

Któraś pomoże?
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 15:45   #3122
Metamfetaminax
Zakorzenienie

_Kluska_: Zawsze się da wynaleźć zakład fryzjerski,gdzie akurat dużo ruchu nie będzie. A myślisz,że to na prawdę jest takie niebezpieczne farbować włosy? Czy tylko zdarza się to raz na ile ciąż,że coś może się dziać?

san_g: Ja się właśnie obawiam tej chemii,ale może nic nie będzie się działo Ale też tyle się słyszy,że kolor czasem nie wyjdzie

Ale mi dzisiaj odwala. Wybuchłam,walnęłam sokiem o stół,ściana brudna razem z łóżkiem,bo Tż coś powiedział nie tak i aż nie mogłam złości opanować. Nienawidzę tych hormonów Pierwszy raz od 3 tyg. tak się wnerwiłam,że aż krzyczeć zaczęłam. Minęła godzina a ja szczęśliwa i uśmiechnięta... Ahh...
Jeszcze po drugiej fiolce pobranej krwi zasłabło mi się. Pierwszy raz w życiu. I do tej pory coś się słabo czuję.

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 16:17   #3123
kefii
Wtajemniczenie

Co do farbowania to mój gin powiedział ze nie ma problemu tylko pytac o farby bez amoniaku. MOja sisotra jest fryzjerka i używa tylko farb ez amoniaku zadnych innych i nie raz farbowala juz przyszłe mamy.

dziewczyna wrzesień 2005
zaręczona 27 lipca 2009
żona 6 sierpnia 2011

II kreseczki 14 maja 2013
mój mały kochany synuś Mikołaj 17 stycznia 2014
II kreseczki 4 września 2014
kefii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 16:19   #3124
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość

W ogóle to chciałam Was zapytać jedną rzecz. Jak macie robione USG to dowcipne czy przez brzuch? Ja jak na razie miałam 3 USG i wszystkie były dowcipne. Myślałam, że tylko pierwsze takie jest a potem to już zewnętrznie.
Dowcipne mialam robione cala ciaze-doktorka sprawdzala,w jakim stanie jest szyjka.Urzadzonko wkladala doslownie na pare sekund.Przez brzuch mialam 3 USG-12,20 i 30 tc.
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 16:34   #3125
em ma
Zadomowienie

Witajcie!
Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość

Ale mi dzisiaj odwala. Wybuchłam,walnęłam sokiem o stół,ściana brudna razem z łóżkiem,bo Tż coś powiedział nie tak i aż nie mogłam złości opanować. Nienawidzę tych hormonów Pierwszy raz od 3 tyg. tak się wnerwiłam,że aż krzyczeć zaczęłam. Minęła godzina a ja szczęśliwa i uśmiechnięta... Ahh...
Jeszcze po drugiej fiolce pobranej krwi zasłabło mi się. Pierwszy raz w życiu. I do tej pory coś się słabo czuję.
No to faktycznie hormony Ci szaleją. Ja póki co nie zauważyłam jakieś znacznej zmiany w swoich emocjach.
Cytat:
Napisane przez san_g Pokaż wiadomość
Witam nowe Mamusie,

dzisiaj od rana mam taki ból kręgosłupa, że na wymioty mnie od tego zbiera-nigdy aż tak nie miałam, nie wiem o co chodzi nie jestem w stanie funkcjonować normalnie Wczoraj przespałam cały dzień wstałam tylko na chwilę wieczorem a i tak o 22 położyłam się i do 6 spałam jak złoto. Mimo tylu godzin snu jestem wykończona. Złe rozpoczęcie tygodnia.
Z bólem kręgosłupa rozumiem. Ja miałam takie apogeum w piątek. Mam nadzieję, że szybko Ci przejdzie bo to męka.

My nie wybraliśmy jeszcze imienia. Nie chodzi o żadne przesądy czy coś, ale po prostu stwierdziliśmy, że później o tym pomyślimy, żeby właśnie coś sobie jeszcze na później zostawić
Z imion mniej popularnych, które ostatnio słyszałam na chrzcie to Tymon (dla mnie to nowość...a że jestem z pokolenia Króla Lwa to się zastanawiałam, gdzie jest Pumba) i Sabina (nie znam nikogo o tym imieniu). Pracowałam też przez jakiś czas w MOPsie i tam wśród klientów tego przybytku najczęstszym imieniem dla dziewczynki była Nadia i Julka, a dla chłopców Alan i Maks więc jakoś mam złe skojarzenia z tymi imionami (ale tak chyba jest, że pewne imiona są ładne, ale źle nam się kojarzą przez jakieś doświadczenie życiowe).

Co do krwi pępowinowej to dla mnie są kosmiczne pieniądze, więc na pewno się na to nie zdecydujemy.

---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

Jeśli chodzi o usg to od 10 tygodnia miałam już przez brzuch.

Witam nowe mamusie

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

Cytat:
Napisane przez kefii Pokaż wiadomość
Co do farbowania to mój gin powiedział ze nie ma problemu tylko pytac o farby bez amoniaku. MOja sisotra jest fryzjerka i używa tylko farb ez amoniaku zadnych innych i nie raz farbowala juz przyszłe mamy.
A ja się czuję cudownie, że nie mam tego problemu nigdy nie farbowałam włosów, bardzo lubię swój naturalny kolorek i nie wiem co to znaczy "mieć odrosty"

---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ----------

Cytat:
Napisane przez kefii Pokaż wiadomość
Ja zawsze mówiłam ze jak bede w ciazy to nie chce wiedziec płci. Teraz chce wiedziec i moj gin tak po 16 tygodniu próbuje określić płeć. Dowiem sie później to bedzie póxniej.
Też tak mówiłam a odkąd jestem w ciąży to umieram z ciekawości "co" tam z mężem zmajstrowaliśmy
Stary 2013-06-17, 16:40   #3126
mezaga
Zakorzenienie

Ja jestem ciekawa czy przeczucie się sprawdzi

Niech mnie ktoś dobije
Przeglądam zdjęcia kominków i nic mi się nie podoba. A mam do końca tygodnia wybrać jakiś projekt
Stary 2013-06-17, 16:43   #3127
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Ja jestem ciekawa czy przeczucie się sprawdzi

Niech mnie ktoś dobije
Przeglądam zdjęcia kominków i nic mi się nie podoba. A mam do końca tygodnia wybrać jakiś projekt
Nie wiem w czym gustujesz. My wolimy nowoczesne wnętrza dlatego i w takim klimacie szukalibyśmy kominka np:
http://kominki-galeria.net/wp-conten...y-narozny1.jpg
Stary 2013-06-17, 16:44   #3128
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:
Ja mam genetyczne 26.06. to będzie 13 tc i zamierzam usłyszeć, że rośnie we mnie mała dziewczyneczka a w dodatku jest wykapaną mamusią
Trzymam kciuki
Cytat:
Napisane przez Sheperdess Pokaż wiadomość
Właśnie dlatego określenie płci jest raczej orientacyjne. Chyba żaden lekarz nie powie, że na 100% będzie syn albo córa.
Mnie w 22 tygodniu lekarz powiedział na 100% że chłopak, zresztą siusiak był jak byk wiec nie było mowy o pomyłce
Stary 2013-06-17, 16:49   #3129
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki

Mnie w 22 tygodniu lekarz powiedział na 100% że chłopak, zresztą siusiak był jak byk wiec nie było mowy o pomyłce
U siostry młody też się tak rozkraczył na usg w 20 tygodniu, że siusiaka nie dało się pomylić z niczym innym
Stary 2013-06-17, 16:50   #3130
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
Nie wiem w czym gustujesz. My wolimy nowoczesne wnętrza dlatego i w takim klimacie szukalibyśmy kominka np:
Wiem na pewno, że chcę taki trochę nowoczesny - ale też nie za bardzo Żeby nie był po prostu otwór w ścianie, bo to kojarzy mi się z krematorium

Nad tym się zastanawiamy:
http://www.stylidesign.pl/zdjecia/pr...z-kamienia.jpg
Stary 2013-06-17, 16:59   #3131
_Kluska_
Zakorzenienie

Cytat:
_Kluska_: Zawsze się da wynaleźć zakład fryzjerski,gdzie akurat dużo ruchu nie będzie. A myślisz,że to na prawdę jest takie niebezpieczne farbować włosy? Czy tylko zdarza się to raz na ile ciąż,że coś może się dziać?
hm, trudne pytanie.
generalnie bym nie wierzyła w to, nie dajmy się zwariować i tak dalej. doktor mi powiedział, że proponuje, że jeśli nie jest to dla mnie problem to żebym zrezygnowała i z farbowania włosów i malowania paznokci.

i właśnie - pewnie bym się nie stosowała, gdyby moja reakcja na chemikalia nie była tak jednoznaczna. zmywałam paznokcie - smród nie do zniesienia, mroczki przed oczami, odruch wymiotny, prawie zemdlałam. weszłam do łazienki jak mąż operował domestosem - to samo.
myślę więc, że coś w tym jest, skoro sam organizm nie daje mi przebywać w chemicznych oparach.

Cytat:
ja mam to samo, tylko jakoś szczęśliwa i uśmiechnięta nie chodzę a raczej czekam do czego by się tu przychrzanić tż mówi, że takich wrzasków ode mnie nigdy nie słyszał. wczoraj huknęłam kubkiem o stół - urwałam ucho a herbata w górę jak fontanna

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ----------

Cytat:
A ja się czuję cudownie, że nie mam tego problemu nigdy nie farbowałam włosów, bardzo lubię swój naturalny kolorek i nie wiem co to znaczy "mieć odrosty"
szczęściara
ja swój naturalny też uwielbiam i właśnie na niego farbuję. niestety muszę ze względu na siwuchy

II kreski - 09.05.2013

23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania

Pyza dorasta
_Kluska_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 17:21   #3132
perfuzja
Zakorzenienie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
Odebrałam właśnie badania i niepokoją mnie następujące podwyższone wyniki:

Hematologia -
NEUT% norma do 70, a mam 77,2%
MCHC norma 35,8, a mam 36,3

Co znaczy jeżeli mam liczne bakterie i śluz w moczu?

Któraś pomoże?
Krew to nic. W ciazy generalnie patrzy sie na hemoglobine, hematokryt, liczbę białych i czerwonych krwinek, liczbe płytek i TYLE. Cała reszta może byc istotna tylko jesli któryś z głównych parametrów jest solidnie zaburzony.

Bakterie w moczu - albo złe pobralas, albo masz infekcje. Jak pozostałe parametry sa w porzadku, to pewnie zle pobralas.
Stary 2013-06-17, 17:38   #3133
SunShineDoll
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Bakterie w moczu - albo złe pobralas, albo masz infekcje. Jak pozostałe parametry sa w porzadku, to pewnie zle pobralas.
Miałam dokladnie to samo z moczem i okazało się, że pierwszy poranny niedokładnie jest tak pojmowany jak przeze mnie. W sensie od razu leciałam rano i siku do pojemniczka a tu trzeba najpierw się podmyć i najważniejsze trochę siknąć w kibelek i później w pojemniczek - dla mnie to logiczne nie było
SunShineDoll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 18:03   #3134
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Krew to nic. W ciazy generalnie patrzy sie na hemoglobine, hematokryt, liczbę białych i czerwonych krwinek, liczbe płytek i TYLE. Cała reszta może byc istotna tylko jesli któryś z głównych parametrów jest solidnie zaburzony.

Wyczytałam, że może to być bakteryjne zapalenie cewki lub pęcherza. Zwykle występujące w I trymestrze bezobjawowo, wynikające z ucisku na pęcherz itp. I, że lekarz zdecyduje czy coś na to dać. Ponieważ dość często to występuje u cięzarnych. Ogólnie piję duuuużo wody, żeby bakterie się przestały mnożyć.

Albo źle pobrałam mocz, bo rano od razu siusiu poleciałam. A może rzeczywiście powinnam była wziąć prysznic najpierw

Ogólnie wszystko inne jest w normie oprócz tego moczu cholernego

Czyli nie mam się co tak bardzo martwić?
Stary 2013-06-17, 18:21   #3135
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

O co chodzi z tą krwią pępowinową?
tu trochę napisali http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...2,3541060.html

generalnie może się przydać w późniejszym życiu

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ----------

Cytat:
Napisane przez cebulova Pokaż wiadomość
Witam i zapytuję czy mogę do Was dołączyć.
Ostatnią miesiączkę miałam 30.04, pozytywny test wyszedł 30 maja. Dziś byłam na wizycie, u dzidzi bije serduszko. Termin porodu wstępnie na 4 luty.
Z mężem staraliśmy się równy rok. W grudniu miałam ciążę biochemiczną.
Teraz też nie obędzie się chyba bez problemów, bo wczoraj miałam lekkie plamienie. Lekarz mówi, że to chyba jakiś polip, więc mamy zakaz przytulanek i mam się mocno oszczędzać. Kolejna wizyta za 2 tygodnie i wtedy mam dostać kartę ciąży.

witaj

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ----------

Cytat:
Witam

Dołączam do grona mam noworocznych, mój termin to wstępnie 3 styczeń 2014
Pierwsze USG miałam w 7 tc, teraz w środę idę na kolejne, łącznie z genetycznym. Ogólnie ciąża była dla nas zaskoczeniem, przy moim PCO

witaj coraz nas więcej

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Sheperdess Pokaż wiadomość

Właśnie dlatego określenie płci jest raczej orientacyjne. Chyba żaden lekarz nie powie, że na 100% będzie syn albo córa.

dokładnie- na 100% to wiadomo jak się już wykluje

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

Cytat:
Ja póki co nie zauważyłam jakieś znacznej zmiany w swoich emocjach.

oj ciesz się ja się jakaś płaczliwa się zrobiłam
Stary 2013-06-17, 18:25   #3136
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość

witaj coraz nas więcej

Witam również
Ja jestem bardzo płaczliwa i nerwowa, aż do bólu bez kija nie podchodź

A tak na marginesie, czy w 16 tc można lecieć samolotem?

Edytowane przez _Shiloh_
Czas edycji: 2013-06-17 o 18:31 Powód: dop.
Stary 2013-06-17, 18:31   #3137
krolowa_nilu
Rozeznanie

Mamuśki, ja już po wizycie. Przezierność karkowa ok, nie ma żadnych zbędnych fałdek, nosek też jest, półkule mózgowe są, no i ręce i nogi Dzieciak fikał jak szalony Ma 5 cm i cudowny kształt człowieka. Termin porodu - w sylwestra
krolowa_nilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 18:38   #3138
ejani
Zadomowienie

Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
Napisane przez krolowa_nilu Pokaż wiadomość
Mamuśki, ja już po wizycie. Przezierność karkowa ok, nie ma żadnych zbędnych fałdek, nosek też jest, półkule mózgowe są, no i ręce i nogi Dzieciak fikał jak szalony Ma 5 cm i cudowny kształt człowieka. Termin porodu - w sylwestra
Super, gratulacje!

---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ----------

Cytat:
Witam również
Ja jestem bardzo płaczliwa i nerwowa, aż do bólu bez kija nie podchodź

Mi też coś oczy często chcą przeciekać

Czytałam, że w pierwszym trymestrze bez problemu, potem lepiej mieć zaświadczenie od lekarza, że można
Stary 2013-06-17, 18:48   #3139
magnusia
Zakorzenienie

właśnie pożarłam talerz spagetti z oliwą czosnkową, zielonym pesto i suszonymi pomidorami- ale dobrrrrrrrrrrrree

---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

Cytat:

super, że wszystko w porządku i dzidzia zdrowa TP masz super- z fajerwerkami będzie
Stary 2013-06-17, 19:12   #3140
patrycjja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki

moja przyjaciółka miała być chłopakiem, a to dlatego że jej się pępowina zaplątała. a że kilka lat temu usg było nie tak często cała rodzinka miała niespodziankę, bo z chłopczyka zrobiło się babsko
ja chciałabym wiedzieć i nie chciała. ale i tak czuję, że to będzie chłoptaś zobaczymy na ile przeczucia co do płci się zgadzają

Cytat:
gratuluję! ale będziesz miała bal w sylwestra jak małe będzie terminowe
Stary 2013-06-17, 19:19   #3141
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

A ja wróciłam z pracy i nawcinałam sie gołąbków...wogóle tak mnie bierze na pomidorowe sosy,fasolka po bretońsku za mną chodzi....a te gołąbki to mogłabym jeszcze jesc i jesc....o matko będe gruba
Mój apetyt jest nie do ogarnięcia
Stary 2013-06-17, 19:27   #3142
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Wiem na pewno, że chcę taki trochę nowoczesny - ale też nie za bardzo Żeby nie był po prostu otwór w ścianie, bo to kojarzy mi się z krematorium

Nad tym się zastanawiamy:
http://www.stylidesign.pl/zdjecia/pr...z-kamienia.jpg
Mezaga padłam w życiu nie miałam takiego skojarzenia
Ten co pokazałaś jest całkiem ok
Do mnie nie przemawiają w ogóle te marmurowe klasyczne
Cytat:
Napisane przez _Kluska_ Pokaż wiadomość
szczęściara
ja swój naturalny też uwielbiam i właśnie na niego farbuję. niestety muszę ze względu na siwuchy
Ja na szczęście nie mam jeszcze siwych włosów. Pierwsze u babci i mamy pojawiły się po 40stce więc mam nadzieję, że ja też mam te geny i jeszcze będę cieszyć naturalnym kolorkiem
Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
A ja chyba jestem bardziej wyciszona póki co nieziemsko drażni mnie jednak muzyka którą mąż sobie puszcza przy robocie wyprowadza mnie ona z mojej oazy spokoju wcześniej mi wisiała
Cytat:
Super! Serdecznie gratuluję Przypomnij który teraz tydzień u Ciebie?
Stary 2013-06-17, 19:57   #3143
Metamfetaminax
Zakorzenienie

OlusiaS: Ja też mam dowcipne Ale lekarz mówi,że to będzie u mnie najczęstsze badanie a przez powłoki brzuszne może z 2 będę miała.

em ma: Szaleją? Mało powiedziane. Ja czuję jakbym miała okres,pms,ciążę w jednym. A do końca dnia jeszcze dużo zostało a już nerwy mi się znowu popsuły w ciągu godziny a sen wcale nie pomógł
A wiesz, nie tylko Ciebie muzyka drażni. Mój Tż jak włączy jakieś swoje utwory,które nawet lubiłam kiedyś to aż mną miota I codziennie tylko mówię"Ścisz to,bo mnie głowa boli"

_Kluska_: A malowanie paznokci też może być potencjalnie szkodliwe? Bo ja czasem 2 razy w tygodniu maluję Ale nie myślę,żeby miało to jakiś wielki wpływ na mojego embrionka
Ja tylko ostatnio zareagowałam na odświeżacz powietrza. Ale oczywiście bez wymiotowania tylko strasznie mnie zmuliło i cały obiad podchodził mi do gardła.
Widzisz ja butelką od Kubusia huknęłam o stół i wszystko w soczku jest
I czasem bywam szczęśliwa,ale większość czasu naburmuszona,wściekła,zła ! Dzisiaj to nawet ze spaceru z psem wróciłam tak zdenerwowana,że mało mnie szlag nie trafił
Też nie wiesz o co Ci chodzi? Ja się sama doszukuje problemu i jak widzę,że problemu nie ma to sama go stwarzam chyba

krolowa_nilu: Ale będziesz miała cudowne rozpoczęcie nowego roku A maluszek jaki już duży

A powie mi ktoś coś? Robiłam dzisiaj badanie moczu i do pojemniczka nasiusiałam jak to zazwyczaj się robi i tak zobaczyłam,że pływają mi tam jakieś jakby białe fusy. Co to może być? Miałam spytać laborantki,ale tak ciemno mi się zrobiło przed oczami,że aż zapomniałam z wrażenia

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Stary 2013-06-17, 20:02   #3144
Ważka
Raczkowanie

Cytat:
Bardzo mi się podoba My mamy coś podobnego ale z siwego kamienia i bardziej wystający ze ściany.

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
A ja wróciłam z pracy i nawcinałam sie gołąbków...wogóle tak mnie bierze na pomidorowe sosy,fasolka po bretońsku za mną chodzi....a te gołąbki to mogłabym jeszcze jesc i jesc....o matko będe gruba
Mój apetyt jest nie do ogarnięcia
Nawet nie mów,ja bym mogła jeść bez przerwy i najbardziej mam ochotę właśnie na coś o "konkretnym smaku" jak ja to zawsze mówię i na truskawki z cukrem i śmietaną-jem bez opamiętania. A przed chwilą upiekłam ciasto z jagodami mniam

Nadchodzi wieczór,nadchodzą mdłości do tego ból głowy +wnerw niesamowity
Stary 2013-06-17, 20:17   #3145
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
A powie mi ktoś coś? Robiłam dzisiaj badanie moczu i do pojemniczka nasiusiałam jak to zazwyczaj się robi i tak zobaczyłam,że pływają mi tam jakieś jakby białe fusy. Co to może być? Miałam spytać laborantki,ale tak ciemno mi się zrobiło przed oczami,że aż zapomniałam z wrażenia
Ja też dziś robiłam i też takie miałam, to są nabłonki jakieś tam
Stary 2013-06-17, 20:43   #3146
_Kluska_
Zakorzenienie

Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Metamfeta - ja powodów mam niestety bez liku tylko w pracy jestem 'normalna' a już w domu normalnie furiatka.

Osobiście nie sądzę, żeby lakier do paznokci szkodził - wiadomo, trzeba malować w przewiewnym pomieszczenu żeby ograniczyć wdychanie. Ja próbowałam malować i jak pisałam organizm mi nie pozwolił jutro idę na pedicure i na pewno mi pomalują, nogi długie więc może mnie nie zemdli

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

II kreski - 09.05.2013

23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania

Pyza dorasta
_Kluska_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 20:47   #3147
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Z nosa do stóp daleka odległość,więc może przetrwasz
Ja też wśród innych ludzi normalna jestem a tylko przekroczę próg domu,to aż diabeł we mnie wstępuje Chyba złe fluidy ma ten dom,że mnie tak nosi albo nie mam na kim się wyżyć,to tylko zostaje mój ukochany worek treningowy na którego krzyczę od kilku dni i czasem dzielnie to znosi

Stary 2013-06-17, 20:51   #3148
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Zalezy pewnie od linii,tym czym ja latalam mozna do 27 tyg bez zaswiadczenia.

Cytat:
Super!
Stary 2013-06-17, 21:11   #3149
kefii
Wtajemniczenie

Cytat:

My nie wybraliśmy jeszcze imienia. Nie chodzi o żadne przesądy czy coś, ale po prostu stwierdziliśmy, że później o tym pomyślimy, żeby właśnie coś sobie jeszcze na później zostawić
Z imion mniej popularnych, które ostatnio słyszałam na chrzcie to Tymon (dla mnie to nowość...a że jestem z pokolenia Króla Lwa to się zastanawiałam, gdzie jest Pumba) i Sabina (nie znam nikogo o tym imieniu). Pracowałam też przez jakiś czas w MOPsie i tam wśród klientów tego przybytku najczęstszym imieniem dla dziewczynki była Nadia i Julka, a dla chłopców Alan i Maks więc jakoś mam złe skojarzenia z tymi imionami (ale tak chyba jest, że pewne imiona są ładne, ale źle nam się kojarzą przez jakieś doświadczenie życiowe).

Co do krwi pępowinowej to dla mnie są kosmiczne pieniądze, więc na pewno się na to nie zdecydujemy.

---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ----------

Też tak mówiłam a odkąd jestem w ciąży to umieram z ciekawości "co" tam z mężem zmajstrowaliśmy
Imiona ja wybrałam a męzulkowi sie spodobały.
Ja niestety zostałam obdażona genetycznie przez rodziców wczesnym siwieniem włosów. I niestety od 18 roku zycia musze farbowac ale na sówj kolor cały czas. Raz mialam cos ciemniejszy ale on jest dobry na lato a raz miałam ombre z jasnymi końcami i fajnie to wyglada ale wole swoje.
Co do krwi pepowinowej to sie nad tym nie zastanawiałm ale mniej wiecej to co sie orientowałam to sa spore koszta. Musze jeszcze ze swoim hematologiem pogadac bo cos kiedys wspominał ze mi taka krew mogła by sie pzrydac. Jeszcze jest czas

Cytat:
Moj maz choruje na kominek ale nie bardzo da sie go u nas zrobic. Z zawodu wyuczonego i bardzo długo pracował jako kamieniarz wiec nie raz robił kominki, blaty do kuchni czy łazienki, parapety. Własnie przy okzji remontu wymieniamy parapety na marmurowe bo dla nas t koszt kamienia i odpada jakies 60-70% ceny co idzie za obróbkę.

dziewczyna wrzesień 2005
zaręczona 27 lipca 2009
żona 6 sierpnia 2011

II kreseczki 14 maja 2013
mój mały kochany synuś Mikołaj 17 stycznia 2014
II kreseczki 4 września 2014
kefii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 21:13   #3150
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Zalezy pewnie od linii,tym czym ja latalam mozna do 27 tyg bez zaswiadczenia
Bardziej mnie interesuje, czy nie jest to w jakiś sposób ryzykowne lub szkodliwe?

Lecieć będę tylko raz w ok. 16 tc więc nie będzie nic praktycznie widać
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości