|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
Ufff jak gorąco!!
Właśnie wróciłam z Darią ze spacerku. Od 13 spacerowałyśmy. Potem usiadłam na ławeczce w cieniu bo tak grzeje że wytrzymać nie idzie. Teraz Daria śpi dalej w wózku a ja idę dopiero obiad robić,ale w taki upał to mi się nawet jeść nie chce.idę zobaczyć co pisałyście jak mnie nie było
|
#3242 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jaka akcja!!! ja chce napalic w piecu (pierwszy raz) odpalam zapalke a tam patrze......... siedzi ptak!!!!!! myslalam ze na zawal ☠☠☠.ne!!!
|
|
#3243 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny a w czym chłodniej dzidziowi?? W chuscie czy w nosidełku?? Może jednak zaczęłabym od chusty
bo jak się okaże, że moj Hrabia nie bedzie tolerował takiego transportu to chusta tansza tylko ja się wcześniej nie interesowałam i teraz nie wiem gdzie szukać postów na temat chust powiedzcie tylko czy na początek tkana czy elastyczna![]() : prosi:?? Nancy wspomniałaś, że masz elastyka zadowolonaś??Delicjanko dobrze, że go zauważyłaś i co zrobiłas??
Edytowane przez scotasia Czas edycji: 2013-06-17 o 15:59 |
|
|
|
#3244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3245 |
|
Zakorzenienie
|
jak to co? ucieklam! czekam na t. to w końcu jej piec.
|
|
#3246 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3247 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W nosidle chyba chlodniej, po bokach przeciez jest przewiew. W elastyku mozesz odczuwac "sprezynowanie" - w koncu nasze dzieci juz troszke waza i moga ciążyć. Z kolei tkana podobno trudniej omotac... |
|
|
|
|
#3249 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny melduję że żyjemy i mamy się dobrze. Jutro wracamy do UK więc w końcu będę na bieżąco i będę mogła w końcu Wam poodpisywac.
Buziaki przesyłam
|
|
|
|
#3250 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczęta
chyba zacznę was męczyć tematem rozszerzania diety tzn generalnie - skoro gluten najlepiej, żeby był wprowadzany pod osłoną kp, to dlaczego nie właśnie teraz, kiedy najwięcej karmimy piersią? W sumie we wszystkich schematach żywienia gluten jest jako pierwszy do wprowadzania?
|
#3251 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
Cytat:
![]() ![]() Hope ja zauważyłam, że Cię mało. Dobrze z teściową załatwiłaś. Silver jak ładnie Daria wcina z siateczki W ogóle na tych zdjęciach ze zlotu najlepsze miny wali![]() Wypiłam drugą kawę bo pod koniec dnia mi się bateria rozładowuje a najwięcej roboty. No właśnie scotasia, radzę pożyczyć od kogoś chustę na spróbę bo może się okazać, że dzieciowi się nie spodoba jak było w naszym przypadku
|
|
|
|
|
#3252 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laski.
Onaella, to super! Authentic, ja nie miałam cesarki, rodziłam sn. Na 1. stronie zresztą jest napisane. Ale planowaną cesarkę miało sporo dziewczyn, np Illusion, Debrah, Ewik, Fewcia, Maluchna i inne chyba jeszcze. Także do nich pytanie. Ale powiem Ci, że żaden normalny lekarz Ci "na pałę" nie wystawi takiego zaświadczenia, bo 99,9% lekarzy jest za rodzeniem naturalnym. Także nastawiałabym się na Twoim miejscu na poród sn. Na pewno tym razem będzie łatwiej. A pisałaś, że nie będziesz jedyna - któraś jeszcze jest w ciąży, czy coś przeoczyłam podczas nadrabiania? |
|
|
|
#3253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale fajnie
|
|
#3255 |
|
Zakorzenienie
|
Jeloł, zapomniałam, przepięknie wygląda Oliś taki śpiący :<3
|
|
#3256 |
|
Zakorzenienie
|
Little, to już nie jest ciężki temat dla mnie.
Daaaawno mi ten blues przeszedł, także luzik, nie obrażę się. ![]() Zapomniałam się pochwalić - moje dziecko nauczyło się robić "koci koci łapci".
|
|
|
|
#3257 | |||||
|
Zakorzenienie
|
to co nic nie pisałaś
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Filip by chyba perd.olca w wózku dostałpewnie wpadł biedny przez komin; a żyje? weź go wyciąg ![]() Cytat:
ale sama robi?
|
|
#3258 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
Cytat:
). tylko ze ja podaje jak narazie raz kleik raz kaszke, moze dlatego obeszlo sie bez rewolucji naszczescie, no nie wiem ![]() Cytat:
slicznie sobie spiocha! mozliwe, nie mowie ze nie ale jak tak patrze na "swoje" dzieciaki w pracy to zazwyczaj jest tak ze przy koncowce podstawowki panowie uganaja sie za dziewczynami jak mlode buhaje a w gimnazjum to dziewczyny przejmuja stery Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3259 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i zgadzam się z dziewczynami. Nogi to Ty masz boskie! ![]() ![]() cudeńko ! ![]() Cytat:
Deli, ale nie rozumiem jednego. czemu w piecu chciałaś napalić?? Przecież upał jest. o jaki piec chodzi??Cytat:
jak będziesz miała chwilkę to napisz coś więcej. Cytat:
![]() Cytat:
Daria sobie spała.
|
|
#3260 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdolna bestyjka! ![]() Cytat:
bidulek, dobrze ze w pore zauwazylas.... Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3261 |
|
Zakorzenienie
|
Silver, mimo ze upal, 35 stopni to ja siedze w czapce, futrze i rekawiczkach
Ellmi, nie wyjme go, po 1 boje sie, po 2 boje sie ze mnie zlapie dziobem i zlapie jakies chorobsko a po 3 boje sie ;p
|
|
#3262 |
|
Zakorzenienie
|
Moj dziec spal, brzebudzil sie, otworzyl oczka, popatrzyl na mnie, przewrocil sie na brzuch i spiocha dalej
smieszne to bylo
|
|
|
|
#3263 |
|
Zakorzenienie
|
kobietki kochane, jestescie niezawodne- dwa dni nieobecnosci a tu "tylko" 15 stron
![]() wczoraj bylismy po poludniu u moich rodziców na grillu, dzis wstalismy dosc pozno bo mały buszował w nocy o 2 do 5 , potem obiadek i na dworek, w sumie niedawno z podwórka zeszlismy, mały kima, ja postanowiłam zameldowac że zyjemy ![]() bede nadrabiac w miare mozliwosci wieczorem i jutro do południa, bo teraz jeszcze mnie dzieciowe prasowanie czeka ![]() dziekujemy za komentarze |
|
|
|
#3264 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3265 |
|
Zakorzenienie
|
Moje jęczydło przebija dzisiaj wszystkie inne jęczydła.
Teraz leży w łóżeczku, patrzy na misie na karuzelce, jednego jej dałam do tulenia i jest chwilowo spokój, może zaśnie, bo już po kąpieli i jedzeniu... A co do koci koci łapci, to tak, sama robi - jak jej się zaśpiewa tę pioseneczkę (czy co to tam jest ), to zaczyna machać łapkami, stukając jedną rączką w drugą.
|
|
|
|
#3266 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do ptaka, to on pewnie bardziej się boi niż ty; ubierz jakąś rękawicę i weź biedaczka, plissss ja to taka matka wszystkich zwierząt jestem, to dlatego tak cię męczęCytat:
pewnie przez ten gorąc taka marudna; i zdolna bestia jest, muszę spróbować Fifka wyszkolić
|
|
#3267 |
|
Zakorzenienie
|
Dawid właśnie się chyba nie wybudza, bo zasypia na boku, a budzi się na żarełko na brzuchalu
i to stęka idzie spać i znowu na brzuchalu rano aczkolwiek czasem jak ma problem to się przebudzi A! i w sobotę się przewalił z brzucha na plecy ![]() ---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- z tą wodą i paleniem - teściowa też tak miała/ma, ale na szybkiego żeby była to TŻ jej grzałkę założył. vW sumie dobra sprawa. ustawia temp. włącza na np godzinę i ona i córunia się umyją i jeszcze wody ciepłj zostanie. |
|
|
|
#3268 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Także doskonale rozumiem z tym spaniem na stojąco, bo ostatnio jak Ją kiwałam i śpiewałam to prawie usnęłam A Ewcia co? Oczy jak 5 zł.Cytat:
Też myślę, że się nie zmieni, teraz jest prościej bo Ewcia już duża i ma więcej siły to szybciej te zatory likwiduje. Ale też głośniej się wścieka, że słabo leci. Nie martw się, Dominisia się nauczyła i teraz pewnie nie ma potrzeby się odwracać Wg mnie pierwsza. Ale ja patrzę pod siebie bo lubię sukienki na "ramiączkach". Swoją chciała taką, ale nie było używanych, a na nową nie miałam kasy http://www.annaisbridal.pl/_files/_k...sence_m1_b.jpg ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Nadrabiam od wczoraj i końca nie widać. Pewnie już się dużo rozwikłało spraw od tego czasu :P Authentic dacie sobie radę, na pewno życzę Ci dużo siły i zdrowego dzidziusia Gojka mam nadzieję, że u okulisty będzie ok wszystko Moja Malizna marudna, ale co się dziwić jak taki upał. Co chwilę pić i podsypiać. Ja się kimnęłam na parę minut, ale jakiś bajtel mi ryczał pod oknem "maaaamoooooo"i mnie obudził
|
||||||||||
|
|
|
#3269 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3270 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:38.

Właśnie wróciłam z Darią ze spacerku. Od 13 spacerowałyśmy. Potem usiadłam na ławeczce w cieniu bo tak grzeje że wytrzymać nie idzie. Teraz Daria śpi dalej w wózku a ja idę dopiero obiad robić,ale w taki upał to mi się nawet jeść nie chce.

bo jak się okaże, że moj Hrabia nie bedzie tolerował takiego transportu to chusta tansza
zadowolonaś??
i co zrobiłas??

Ale planowaną cesarkę miało sporo dziewczyn, np Illusion, Debrah, Ewik, Fewcia, Maluchna i inne chyba jeszcze. 

) u Prababci Dadusia.

o jaki piec chodzi??