Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXII - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-17, 19:15   #3511
karcia334
Raczkowanie

Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXII

na początku wakacji planuje wybrać się do fryzjera,boje sie okropnie ponieważ ostatni raz byłam rok temu ,od tego czasu moje włosy nie urosły zbyt dużo,wtedy tez poprosiłam panią fryzjerkę o to aby obcięła mi włosy tak alby łatwiej sie kręciły i nie traciły na objetości przy nasadzie..Wyszłam z włosami prostymi jak nigdy ,bardzo przylizanymi,było ich jakoś tak strasznie dziwnie mało(założę się ze to te wszystkie fryzjerskie specyfiki)Nie byłam zadowolona i zapuszczałam teraz pozostał mi suchy kikut na końcu włosów którego chce sie jakoś pozbyć.Niestety juz do tej fryzjerki chyba sie nie wybiorę ,sama swoimi włosami nie zachwycała.Rok temu byłam razem z moim Tz u innego fryziera ,salon był dzielony na dwie części ,obok widziałam jak inna długowłosa blond fryzjerka z ładnymi włosami obcina włosy klientce,strasznie sie nad nimi rozczulała ,dopatrywała.Myślałam o tym aby pójść do niej.Niestety nie wiem czego mam sobie zażyczyć,w jaki kształt obciąć włosy ,cieniawac czy nie.Moich włosów nie jest strasznie duzo ale bardzo sie puszą i szybko klapna,mam kwadratowy kształt twarzy ,przedziałek na środku zupełnie mi nie leży,tak samo bardzo proste włosy,najlepiej czuje sie w falowanych i pokręconych.Doradzicie mi?Jak powinna je obciąć alby na co dzień lekko sie falowały i szybko nie klapnęły?Nie mogę juz na nie patrzeć
karcia334 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 19:16   #3512
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
ale nie smarujesz się żadnymi balsamami od razu po depilacji?
Smaruję.
Ale to niczego w tej kwestii nie zmienia.
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 19:19   #3513
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SoBitterSoSweet Pokaż wiadomość
Wiecie co, zastanawiałam się nad kupnem depilatora (od czwartku będzie w biedronce philipsa za 60zł) ale jak tak czytam te wasze wpisy o wrastaniu to sama nie wiem. Jakoś moje nogi dobrze znoszą golenie, ręce depiluję kremem i w sumie też jest gites, z bikini mam problem ale depilatorem chyba bym się nie odważyła, więc w sumie to chyba daruję sobie ten depilator
mam ten depilator, który teraz będzie w biedrze i ogólnie sam w sobie jest fajny... według mnie możesz kupić, bo przecież nie każdemu wrastają włoski poza tym ja lubię depilatorem robić poprawki, używam też do okolic bikini.

Cytat:
Napisane przez Kathinna Pokaż wiadomość
say u mnie to samo, grrr!

Żeby to tak te klaczki na nogach, rękach, przestały rosnąć i tą energię organizm przeznaczyłby na włosy na glowie
o, to byłoby zbyt piękne
Cytat:
Napisane przez martaakow Pokaż wiadomość
Smaruję.
Ale to niczego w tej kwestii nie zmienia.
to właśnie powinnaś przestać. mi takie podrażnienia właśnie powodowały balsamy używane od razu po goleniu/depilacji. odczekaj przynajmniej noc i wtedy spróbuj dopiero posmarować się balsamem
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 19:21   #3514
SoBitterSoSweet
Zakorzenienie

Cytat:
mam ten depilator, który teraz będzie w biedrze i ogólnie sam w sobie jest fajny... według mnie możesz kupić, bo przecież nie każdemu wrastają włoski poza tym ja lubię depilatorem robić poprawki, używam też do okolic bikini.

to ja już z niego zrezygnowałam, portfel ucieszył się że nie wydam kolejnych pieniędzy a teraz znów mam dylemat
SoBitterSoSweet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 19:24   #3515
Kathinna
Zakorzenienie

GG do Kathinna

Cytat:

o, to byłoby zbyt piękne

to właśnie powinnaś przestać. mi takie podrażnienia właśnie powodowały balsamy używane od razu po goleniu/depilacji. odczekaj przynajmniej noc i wtedy spróbuj dopiero posmarować się balsamem
ja też nie mogę nóg smarować od razu po depilacji, bo podrażnione, nawet po oliwce BD, a balsamy to już samo zło

pomarzyć dobra rzecz

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

Cytat:
to ja już z niego zrezygnowałam, portfel ucieszył się że nie wydam kolejnych pieniędzy a teraz znów mam dylemat
ja pachy depiluję nadal, bo mi tam w miarę nie wrastają
duża wygoda, bo o ile spodnie można zastąpić np. długą spódnicą i nie widać, że nogi w nieładzie, to pachy ciężko zasłonić w ciepełko, dodatkowo po goleniu pach mam od razu "czarne kropeczki", po depilatorze ich nie ma
Stary 2013-06-17, 19:25   #3516
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
hihi, szatanek ze mnie

Cytat:

duża wygoda, bo o ile spodnie można zastąpić np. długą spódnicą i nie widać, że nogi w nieładzie, to pachy ciężko zasłonić w ciepełko, dodatkowo po goleniu pach mam od razu "czarne kropeczki", po depilatorze ich nie ma
łooo matko, jak ty dajesz radę wydepilować pachy?! przecież to jest 100 razy gorsze niż bikini... szacun!
Stary 2013-06-17, 19:26   #3517
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Ale jak zapomnę, też mi wyskakują krostki.
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 19:29   #3518
SoBitterSoSweet
Zakorzenienie

Cytat:

o rany, o pachach nawet nie pomyślałam, to u mnie najbardziej bezproblemowe miejsce jeśli chodzi o depilację, mogę je golić nawet codziennie i nie mam podrażnień ani nic. Głównie myślałam o depilatorze pod kątem nóg, ewentualnie rąk.
SoBitterSoSweet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 19:31   #3519
Kathinna
Zakorzenienie

GG do Kathinna

Cytat:
hihi, szatanek ze mnie

łooo matko, jak ty dajesz radę wydepilować pachy?! przecież to jest 100 razy gorsze niż bikini... szacun!
o nie to u mnie odwrotnie, bikini gorsze
ale pachy mają małą powierzchnię na szczęście i wiadomo po kilku/nastu razach jest lżej
Stary 2013-06-17, 19:38   #3520
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
o nie to u mnie odwrotnie, bikini gorsze
ale pachy mają małą powierzchnię na szczęście i wiadomo po kilku/nastu razach jest lżej
ja tylko raz spróbowałam i nigdy, nigdy więcej tego nie zrobię czułam jakby mnie jakiś prąd kopnął ;P
Stary 2013-06-17, 19:40   #3521
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scarrabeo Pokaż wiadomość
Jesteś okrutna.
Od urodzenia
Cytat:
Napisane przez Cocktailraspberry Pokaż wiadomość
Właśnie nie do końca, bo laminowałam włosy wiec jakieś proteiny były
Więc kolagen to może nie być to, co Twoje włosy lubią. Ile razy laminowałaś i w jakim odstępie czasu?
Cytat:
Napisane przez karcia334 Pokaż wiadomość
na początku wakacji planuje wybrać się do fryzjera,boje sie okropnie ponieważ ostatni raz byłam rok temu ,od tego czasu moje włosy nie urosły zbyt dużo,wtedy tez poprosiłam panią fryzjerkę o to aby obcięła mi włosy tak alby łatwiej sie kręciły i nie traciły na objetości przy nasadzie..Wyszłam z włosami prostymi jak nigdy ,bardzo przylizanymi,było ich jakoś tak strasznie dziwnie mało(założę się ze to te wszystkie fryzjerskie specyfiki)Nie byłam zadowolona i zapuszczałam teraz pozostał mi suchy kikut na końcu włosów którego chce sie jakoś pozbyć.Niestety juz do tej fryzjerki chyba sie nie wybiorę ,sama swoimi włosami nie zachwycała.Rok temu byłam razem z moim Tz u innego fryziera ,salon był dzielony na dwie części ,obok widziałam jak inna długowłosa blond fryzjerka z ładnymi włosami obcina włosy klientce,strasznie sie nad nimi rozczulała ,dopatrywała.Myślałam o tym aby pójść do niej.Niestety nie wiem czego mam sobie zażyczyć,w jaki kształt obciąć włosy ,cieniawac czy nie.Moich włosów nie jest strasznie duzo ale bardzo sie puszą i szybko klapna,mam kwadratowy kształt twarzy ,przedziałek na środku zupełnie mi nie leży,tak samo bardzo proste włosy,najlepiej czuje sie w falowanych i pokręconych.Doradzicie mi?Jak powinna je obciąć alby na co dzień lekko sie falowały i szybko nie klapnęły?Nie mogę juz na nie patrzeć
Bardzo delikatne U, ja bym nie cieniowała.
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 19:43   #3522
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez usmiechnieteoczy Pokaż wiadomość
mocne detergenty + sylikony i guar pod koniec
także rypacz nie rypacz

dziękuję za wszystkie kciuki. ZDAŁAM
teraz jeszcze tylko poprawka z ang i sesje mam za sobą

Inspire doszła paczuszka? bo się martwić zaczynam
brawo
Cytat:
Dziewczyny wrzuce Wam zdjęcie włosów. Jak dla mnie im bardziej sie staram tym bardziej one mnie nie słuchają. Dzisiaj zdjęcie zrobione po mieszance olejów:altera limonka, arachidowy i lniany, nałożone na zwilżone włosy i pociągnięte fructis oleo, umyłam specjalnie innym szamponem niż alterra a mianowicie stapitzem i wygląda to lepiej są miękkie a nie sztywe chociaż jakiś plus. Po myciu nałożyłam jeszcze na chwile oleo i zmyłam. Aby porównać pokaże zdjęcie włosów z grudnia (wtedy tylko olje z alterry)po nocy wyschnięte samoczynnie jak dzisiaj.
Moja pielęgnacja powtórze sie z poprzedniego postu.
oleje: lniany, z pestek winogron, altera limonka ( nowe sezamowy i arachidowy)
szampony: BD, alterra aloes i granat, morela, sporadycznie stapitz,
maski i odżywki: garnier AiK, oleo, biowax olejki i keratyna+jedwab , alterra aloes i granat
końcówki- witamina A+E z lbiotici
Już nie wiem co robić roczna pielęgnacja poszła na marne, bo nie moge ogarnąć moich włosów ;/

Zdjęcie z lewej z dzis( odstające włoski, suche), prawe z grudnia
fakt zgrudnia wydają się lepsze, ale moim zdaniem nie powinnas ich czesac bo chcą się falowac

Cytat:
Napisane przez Scarrabeo Pokaż wiadomość

Dostałam dzisiaj trzy włosowe komplementy.
jakie chwal się?
Cytat:
Wiecie co, zastanawiałam się nad kupnem depilatora (od czwartku będzie w biedronce philipsa za 60zł) ale jak tak czytam te wasze wpisy o wrastaniu to sama nie wiem. Jakoś moje nogi dobrze znoszą golenie, ręce depiluję kremem i w sumie też jest gites, z bikini mam problem ale depilatorem chyba bym się nie odważyła, więc w sumie to chyba daruję sobie ten depilator
o to chyba się na niego skuszę

a mam pytanie do dziewczyn mających porównanie czy po depilatorze nogi są tak gładkie jak po goleniu?

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 19:46   #3523
Cocktailraspberry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość

Więc kolagen to może nie być to, co Twoje włosy lubią. Ile razy laminowałaś i w jakim odstępie czasu?
Ostatnio jakieś 2 tyg temu a wcześniej z miesiąc albo więcej. Nie wiem jak je sprowadzić na dobrą drogę
Cocktailraspberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 19:51   #3524
Kaveri
Spaceroholiczka

Ja właśnie też się nad nim zastanawiam! Mam wolne 100 zł, ale właśnie jak piszecie o wrastaniu to nie wiem, w sumie... Co jak nie będę używać i będzie leżeć?
Kaveri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 19:54   #3525
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kaveri Pokaż wiadomość
Ja właśnie też się nad nim zastanawiam! Mam wolne 100 zł, ale właśnie jak piszecie o wrastaniu to nie wiem, w sumie... Co jak nie będę używać i będzie leżeć?
kusi strasznie..

ja sie własnie zastanawiam czy by mi wrastały, bo nie uzywałam nigdy depilatora tylko maszykę, maszynkę elektryczną, krem i plastry

Moja pielęgnacja włosów
Stary 2013-06-17, 19:55   #3526
Dolczi
Zakorzenienie

Wiecie co? Też mam problemy z wrastaniem włosów na łydkach i podraznieniami. Stosuje maszynkę i pianke do golenia. Mi pomaga balsam zmieszany z mocznikiem wsmarowany codziennie. Na podraznienia po goleniu dobry jest podobno kryształ ałunu (nie próbowałam).Planuję przerzucić się na plastry z woskiem. Albo kupię te Veet, albo zrobię pastę cukrową, ale musialabym wtedy jakieś plastry kupić. Ale to wtedy gdy będę miała zbędną kasę do wydania, bo teraz to finansowo krucho.
Dolczi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 19:56   #3527
Ayra21
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
brawo
a mam pytanie do dziewczyn mających porównanie czy po depilatorze nogi są tak gładkie jak po goleniu?
Moim zdaniem po depilatorze też są gładziutkie nogi, nawet bardziej niż po goleniu jeśli chodzi o jednorazówkę (kremów do depilacji na nogi nigdy nie próbowałam). Jednorazówka często też podrażnia.
Fakt czasem zdarza się że włoski wrastają ale nie jest to częste, no i są dużo jaśniejsze i mniej się w oczy rzucają. No i też niektóre dziewczyny na początku zwłaszcza strasznie boli depilator dlatego ja kupiłam od razu z rolkami masującymi, nie wiem czy duża jest różnica ale mi pasuje
Ayra21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 19:58   #3528
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Ostatnio jakieś 2 tyg temu a wcześniej z miesiąc albo więcej. Nie wiem jak je sprowadzić na dobrą drogę
Może zacznij od tego, co zasugerowałam. Możliwe, że za puch odpowiedzialne jest poniekąd laminowanie.
Stary 2013-06-17, 19:59   #3529
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:
kusi strasznie..

ja sie własnie zastanawiam czy by mi wrastały, bo nie uzywałam nigdy depilatora tylko maszykę, maszynkę elektryczną, krem i plastry
Aż za bardzo. Chyba kupię, najwyżej wystawię na allegro

Z wymienionych co jest najlepsze?

O mamo, jeszcze jak nogi są gładsze, niż po maszynce, to już w ogóle muszę go mieć, haha.
Stary 2013-06-17, 20:05   #3530
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ayra21 Pokaż wiadomość
Moim zdaniem po depilatorze też są gładziutkie nogi, nawet bardziej niż po goleniu jeśli chodzi o jednorazówkę (kremów do depilacji na nogi nigdy nie próbowałam). Jednorazówka często też podrażnia.
Fakt czasem zdarza się że włoski wrastają ale nie jest to częste, no i są dużo jaśniejsze i mniej się w oczy rzucają. No i też niektóre dziewczyny na początku zwłaszcza strasznie boli depilator dlatego ja kupiłam od razu z rolkami masującymi, nie wiem czy duża jest różnica ale mi pasuje
o to super to mnie przekonało

Cytat:
Napisane przez Kaveri Pokaż wiadomość
Aż za bardzo. Chyba kupię, najwyżej wystawię na allegro

Z wymienionych co jest najlepsze?

O mamo, jeszcze jak nogi są gładsze, niż po maszynce, to już w ogóle muszę go mieć, haha.
jak dla mnie chyba maszynka lub maszynka elektryczna

no własnie ja teraz tez musze go miec juz kiedys miałam kupic a jak teraz mam tak blisko to nie odpuszczę

Moja pielęgnacja włosów
Stary 2013-06-17, 20:11   #3531
roxana222
Zakorzenienie

Hej . Możecie mi polecić jakąś naprawdę dobrą maskę/odżywkę (do 20zł) do włosów łamiących się, rozdwajających? Mam straszny problem z łamaniem się włosów
Wy włosomaniaczki na pewno się na tym znacie
roxana222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 20:11   #3532
Ayra21
Raczkowanie

Cytat:
no własnie ja teraz tez musze go miec juz kiedys miałam kupic a jak teraz mam tak blisko to nie odpuszczę
Ja jestem bardzo zadowolona Zwłaszcza że wraz z czasem włoski robią się tak jasne że prawie niewidoczne. Tylko trzeba na to trochę więcej czasu poświęcić niż zwykła jednorazówka.
Ayra21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 20:15   #3533
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roxana222 Pokaż wiadomość
Hej . Możecie mi polecić jakąś naprawdę dobrą maskę/odżywkę (do 20zł) do włosów łamiących się, rozdwajających? Mam straszny problem z łamaniem się włosów
Wy włosomaniaczki na pewno się na tym znacie
Samą maską raczej niewiele zdziałasz. Mogłabyś opisać całą pielęgnację ?
Stary 2013-06-17, 20:15   #3534
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:
o to super to mnie przekonało

jak dla mnie chyba maszynka lub maszynka elektryczna

Ja chyba też Tylko kwota prezentu dla Tż na rocznicę mu się zmniejszy do 40 zł
Stary 2013-06-17, 20:21   #3535
roxana222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Samą maską raczej niewiele zdziałasz. Mogłabyś opisać całą pielęgnację ?
Do tej pory używałam naprawdę wielu szamponów i odżywek, różnych firm.
Obecnie mam ten szampon: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ow.html&next=1
I tą odżywkę: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...er.html&next=1
Po każdym myciu spryskam włosy jeszcze parę razy tą odżywką: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...mi.html&next=1

roxana222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 20:28   #3536
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roxana222 Pokaż wiadomość
Do tej pory używałam naprawdę wielu szamponów i odżywek, różnych firm.
Obecnie mam ten szampon: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ow.html&next=1
I tą odżywkę: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...er.html&next=1
Po każdym myciu spryskam włosy jeszcze parę razy tą odżywką: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...mi.html&next=1

Kobieto, ile protein

To może być powodem stanu włosów. Tutaj masz link do spisu odżywek emolientowych:
KLIK!

Radziłabym ostawić wszystko, co masz z proteinami na okres co najmniej 2-3 tygodni i zobaczyć, jak włosy zareagują.

Jak znaleźć proteiny w składzie:
KLIK!

Może olejowanie, chociażby olejem z kuchni? Może delikatniejsze myjadło?

Jakieś zabiegi fryzjerskie typu farbowanie, prostowanie, trwała wykonujesz?
Stary 2013-06-17, 20:29   #3537
tomorrow is today
Przyczajenie

Hej wszystkim!

Więc zacznę od tego, że wczoraj (dzięki kascysko) dowiedziałam się nareszcie jaką mam porowatość włosów - wysoką.
Mam więc kilka pytań do dziewczyn, które mają właśnie taki rodzaj włosów, bądź coś o tym wiedzą, by mnie trochę nakierować w stronę dobrej pielęgnacji.

Mam duży problem, że włosy mi się puszą gdy je rozczeszę, a jeśli tego nie zrobię mam okropne strąki I tak sobie myślę... Wczoraj nałożyłam na włosy maskę z siemienia lnianego dzięki czemu moje włosy są bardziej nawilżone (z czego bardzo się cieszę), jednak problem dalej jest widoczny... lecz wydaje mi się, że puszenie nie jest aż tak mocne. Co do tego mam pytanie: Czy na puszenie włosów wpływa jedynie nawilżenie, czy mogę walkę z tym wspomóc czymś jeszcze?

I jeszcze dwa: Jak odbić włosy u nasady? Czy olej lniany będzie dobry dla mojego typu włosów? - wiem oczywiście, że to jest sprawa indywidualna ale gdzieś czytałam, że oleje można podzielić na te odpowiednie dla danego typu włosa i jestem ciekawa czy tak właśnie jest.

Z góry dziękuję Wam dziewczyny za odpowiedź i pozdrawiam!

P.S. Jestem tu nowa i jeszcze we wszystkim nie bardzo się orientuję, więc bardzo proszę o wyrozumiałość, jeśli przeoczyłam pytanie ale zdecydowanie jest tu tego dużo.
tomorrow is today jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 20:33   #3538
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tomorrow is today Pokaż wiadomość
Mam duży problem, że włosy mi się puszą gdy je rozczeszę, a jeśli tego nie zrobię mam okropne strąki I tak sobie myślę... Wczoraj nałożyłam na włosy maskę z siemienia lnianego dzięki czemu moje włosy są bardziej nawilżone (z czego bardzo się cieszę), jednak problem dalej jest widoczny... lecz wydaje mi się, że puszenie nie jest aż tak mocne. Co do tego mam pytanie: Czy na puszenie włosów wpływa jedynie nawilżenie, czy mogę walkę z tym wspomóc czymś jeszcze?

I jeszcze dwa: Jak odbić włosy u nasady? Czy olej lniany będzie dobry dla mojego typu włosów? - wiem oczywiście, że to jest sprawa indywidualna ale gdzieś czytałam, że oleje można podzielić na te odpowiednie dla danego typu włosa i jestem ciekawa czy tak właśnie jest.
Żel lniany ma pewne zdolności utrwalające, więc pewnie dlatego w pewnej mierze powstrzymał puszenie

Puch jest wynikiem wielu czynników, np: czesania, niedopasowania pielęgnacji do pogody, przesadzenia z nawilżaczami, proteinami czy ziołami, użyciem konkretnego, po prostu niepasującego włosom specyfiku, brak odpowiedniego zabezpieczenia itd.

Zaolejuj włosy olejem, jaki masz w kuchni - mi się zdarza olejowanie Kujawskim i żyję

Włosy możesz podpinać, suszyć z głową w dół...
Stary 2013-06-17, 20:34   #3539
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
według mnie nie i tak zawsze po depilatorze poprawiam jeszcze maszynką pozostałości włosków. bo nigdy nie udało mi się tak dokładnie depilatorem usunąć włosków jak maszynką. musiałabym mieć mega dobre światło i jakąś lupą co z tego, że 100 raz przyjedziesz miejsce przy miejscu jak i tak zostają włosy :P
Stary 2013-06-17, 20:35   #3540
Kathinna
Zakorzenienie

GG do Kathinna

wysokopory uwielbiają oleje, emolienty, moje nie lubią protein częsciej niż raz, dwa w miesiącu, z humektantami też treba uważać, bo mogą puszyć
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości