![]() |
#481 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Miłość, a seks..
Cytat:
A o 100zl na jedzenie to chyba nie autorka pisala tylko ktoras z dziewczyn, o ile pamietam (choc watek troche sie przedawnil). Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#482 |
ma zielone pojęcie
|
Dot.: Miłość, a seks..
Autorka napisała później, że ma 100 zł na jedzenie w miesiącu.
![]() |
#483 |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Miłość, a seks..
OK to mi umknelo.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#484 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#485 |
ma zielone pojęcie
|
A ja w to wierzę. Jednak różnego rodzaju zapychacze (biały chleb, biały makaron itp.) są o wiele tańsze niż ich lepsze odpowiedniki. Nie mówiąc już o owocach i warzywach. Dieta oparta o kiepskiej jakości zapychacze może tuczyć. Poza tym, możliwe, że autorka ma przy okazji jakieś problemy hormonalne, np. niedoczynność tarczycy.
![]() |
#486 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#487 |
Zadomowienie
|
Nie, że tyle ma na całe jedzenie, tylko, że tyle mogłaby przeznaczyć na dodatkowe produkty, które jadłaby na diecie.
![]() |
#488 | ||
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
A co do dostępu do internetu, to wiesz, mogła podpisać umowę jak miała lepszą sytuację finansową, a teraz więcej kosztowałoby ją zerwanie umowy przed czasem niż płacenie co miesiąc za dostęp do internetu. Jak autorka wróci, to mam nadzieję, że wyjaśni jak faktycznie wygląda kwestia jej możliwości finansowych oraz jak mniej więcej się żywi. Wtedy łatwiej byłoby cokolwiek powiedzieć. Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#489 | |
Zakorzenienie
|
Napisała "na moją dietę mogę przeznaczyć 100 miesięcznie", próbowałam dopytać jak to możliwe i czy jej posiłki funkcjonują jakoś odrębnie w budżecie rodzinnym ale nie odpowiedziała.
---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Cytat:
![]() U mojej rewii mody na szczęście brak, może i jest ale ich akurat bardziej pochłania rywalizacja o wyniki bo to specyficzna szkoła. Tak źle i tak niedobrze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#490 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba że ktoś kultywuje nienaturalny, zdehumanizowany "zakonny" seks wyłącznie po ciemku i wyłącznie w staniku. I wyłącznie facet na górze, a babka na dole pod żadnym pozorem nie może osiągnąć orgazmu. Tak, wtedy można sobie powtarzać, że "wygląd nie ma znaczenia". Pewnie, nic nie ma znaczenia, tylko nasze namiętne serduszka, więc możemy tyć ile wlezie, a najlepiej się nie myć i nie golić przez miesiąc. ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- 100 zł na żarcie na miesiąc? WTF? Za to można kupić kilka kajzerek i konserwę, tak na pewno nie schudnie
![]() |
![]() |
#491 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja się w ten sposób odchudzałam. Wprowadziłam lekkie zmiany do posiłków jadanych z mężem. Jemu serek wiejski normalny, dla mnie light. Cenowo wychodziło tak samo, a różnica ogromna. Za jakieś niewielkie dodatkowe pieniądze kupowałam pojedyncze produkty przeznaczone tylko do moich potrzeb.
![]() |
![]() |
#492 |
Zadomowienie
|
Za 3,33 zł dziennie? Kurczak i ciemne pieczywo?
![]() |
#493 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#494 |
Zakorzenienie
|
3,33 dziennie to niestety przypadek niemal skrajnej biedy, nie ma co się oszukiwać (a może znajdą się osoby, które napiszą, że dopiero 2 zł to bieda..). Toteż odżywianie może być (a raczej musi) zapychaniem czymkolwiek najtańszym byle nie czuć głodu. Pewnie króluje to, co bardzo kaloryczne i tanie (produkty mączne, ziemniaki..). W tej sytuacji są ważniejsze rzeczy do przeorganizowania, pierwszoplanowe, mam na myśli coś co spowoduje polepszenie warunków bytu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#495 |
Konto usunięte
|
Skąd w takim razie internet przy takiej skrajnej biedzie. Mi się wydaje, że to 100 złotych to tak naprawdę na "fanaberie", typu jakieś dodatkowe eko-żarełko, czy inne dodatki, a nie na chleb, masło i tym podobne.
Jeżeli faktycznie to 100 złotych to na całe wyżywienie jednej osoby na cały miesiąc to myślę, że nie ma co tematu dalej rozgrzebywać. Aczkolwiek jak pisałam, coś mi się nie wydaje. Edytowane przez daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e Czas edycji: 2013-06-17 o 21:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#496 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez rembertowa Czas edycji: 2013-06-17 o 21:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#497 |
Zakorzenienie
|
Właśnie nie wiem..próbowałam się dowiedzieć ale niestety.
A nie jest tak, że internet w jakimś pakiecie w kablówce (w bloku np) kosztuje dużo taniej niż normalny abonament? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#498 |
Zakorzenienie
|
też się internetu uwiesiłyście. Wystarczy mieć jakiś styk z realem, a znajdzie się net za darmo - patrz aero2.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#499 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie tyle tu tłukłyśmy o tej różnicy między zdrowym i niezdrowym i wydawało mi się, że przekazałam na tyle klarownie swój punkt widzenia, że nie będziemy już do tego wracać..ale widać nie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#500 |
Hrodebert
|
Jak by miała 100zł na wyżywienie na osobę to nie miała by problemu nadwagi .
Oczywiste jest że chodziło o dietę . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#501 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#502 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#503 |
Zakorzenienie
|
No właśnie mogłaby mieć..bo wybierałaby najtańsze kaloryczne zapychacze, po których po prostu nie będzie głodna. A coś człowiek musi jeść żeby żyć. Myślę tutaj o jedzeniu typu jakieś kluski czy ziemniaki z tanim tłuszczem, generalnie mączne rzeczy, chleb.
Edytowane przez laisla Czas edycji: 2013-06-17 o 22:03 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#504 | |
Hrodebert
|
Cytat:
Przez 3 miesiące wydawałem 20 zł co do grosza tygodniowo na wyżywienie . Więc nawet biorąc pod uwagę że kobieta ma mniejsze zapotrzebowanie kaloryczne ,to szczerze wątpię nawet gdyby leżała i się nie ruszała . |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#505 |
Zakorzenienie
|
Narobiłabym jakichś pyz czy innych kluch ze smalcem czy czymś innym plus jakieś skwarki i to w dużych ilościach i nazbierałoby się tych kalorii..To abstrakcyjne dosyć i skrajnie niezdrowe ale możliwe do wykonania. Albo racuchy jakieś, placki ziemniaczane na zmianę z tymi kluchami. Da radę jakby się uprzeć. A sama jedna duża porcja placków ziemniaczanych będzie miała ponad 1000 kcal bo pływa to w oleju. A kobieta po 30 potrzebuje nie więcej niż 1500-1700 aby utrzymywać stałą wagę.
Edytowane przez laisla Czas edycji: 2013-06-17 o 22:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#506 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na upartego, możemy policzyć, ile będzie kosztowała zamiana najtańszego dmuchanego chleba na pełnowartościowe pieczywo ciemne (czyli nie bierzemy pod uwagę barwionych karmelem podróbek, tylko rzeczywiście ciemne pieczywo pełnoziarniste). Nie jestem na bieżąco z cenami dmuchaczy, więc sprawdziłam w sklepie internetowym tesco - który jest drogi, więc realnie może wyjść jeszcze taniej. Najtańszy chleb kosztuje niecałe 3 złote od kilograma. Oczywiście, zdrowego, pełnoziarnistego pieczywa na zakwasie tam nie znajdziesz, więc mogę wziąć pod uwagę chleb, który czasami kupuję, który na mieście kosztuje ok. 7-8 złotych za bochenek 800 gram. Tani "razowy" w tesco kosztuje niecałe 8 za kilogram, ale to także jest pieczywo z mocno szemranym składem, więc nie spodziewałabym się raczej poważnego ograniczenia objętości spożywanego pieczywa. Zatem? Edytowane przez rembertowa Czas edycji: 2013-06-17 o 22:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#507 | |
Hrodebert
|
Cytat:
Swoją drogą bardzo pouczające to było ![]() 2kg makaronu 5,60 2 chleby duże 6.40 2 pasztetowe 4zł 1kg kaszy 2,40 czekolada gorzka 1,40 suma 19,80 Wątpię by za dodatkowe 4 zł tygodniowo nazbierała kalorii na 30 kilo nadwagi . |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#508 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- Cytat:
![]() Choć właściwie dywagujemy nie wiedząc tak napradę czy stówka to gratis czy cała kwota. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#509 |
Konto usunięte
|
Dla mnie to jest praktycznie oczywiste, że to ekstra. Ale czekam aż wypowie się sama autorka, bo niewiadomych tutaj nadal w bród.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#510 |
Wtajemniczenie
|
Co do tych kalorii, to oglądałam kiedyś program "puszyści kontra szczupli", czy jakoś tak, i tam te chudzinki (a ludzie byli naprawdę chudzi) jedli właśnie wysokokaloryczne rzeczy: kebaby, fast foody itd., ale właśnie byli szczupli, bo nie dostarczali wystarczająco kalorii organizmowi. I mi też wydaje się, że przy takiej niewielkiej ilości kaszy, nie da się nakupić tylu rzeczy, żeby nabrać takiej nadwagi. Więc obstawiałabym jednak, że to gratis, a na ogólne wyżywienie kasa jest normalniejsza.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:54.